Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 3

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Życie eko w Sims 4 to nie tylko bara-bara w śmietniku – cały dodatek wymiata (śmieci też)

Życie eko w Sims 4 to nie tylko bara-bara w śmietniku – cały dodatek wymiata (śmieci też)

gramy dalej22 maja 2020

Grałam w The Sims 4 Eco Lifestyle. Przytulałam robaki i worki na śmieci. Kontener był moim łóżkiem, restauracją i miejscem uciech cielesnych, źródłem zarobków, paliwa i IKEĄ. W kieszeniach nosiłam tonę nawozu. No i zjeżdżałam po drabinie jak strażak.

Życie eko w Sims 4 to nie tylko bara-bara w śmietniku – cały dodatek wymiata (śmieci też)
Takie czasy, że zabawa w wojnę pozwoliła mi zachować przyjaciół

Takie czasy, że zabawa w wojnę pozwoliła mi zachować przyjaciół

gramy dalej21 maja 2020

Call of Duty: Warzone przeniosło moje życie towarzyskie do fikcyjnego Verdanska. Gorzej, że w ślad za nim poszły również moje problemy.

Takie czasy, że zabawa w wojnę pozwoliła mi zachować przyjaciół
SnowRunner to samochodowe Death Stranding – ale bez dziwactw Kojimy

SnowRunner to samochodowe Death Stranding – ale bez dziwactw Kojimy

gramy dalej30 kwietnia 2020

Na papierze SnowRunner wyglądał na grę, która absolutnie nie jest dla mnie. Tymczasem okazał się wszystkim, co najbardziej podobało mi się w Death Stranding.

SnowRunner to samochodowe Death Stranding – ale bez dziwactw Kojimy
Recenzja Gears Tactics - gra taktyczna dla tych, którzy boją się gier taktycznych

Recenzja Gears Tactics - gra taktyczna dla tych, którzy boją się gier taktycznych

recenzja gry27 kwietnia 2020

Seria Gears of War doczekała się kolejnej odsłony, ale tym razem nie naciskamy na spust, a mówimy innym, kiedy i do kogo mają strzelać. Czy transformacja strzelanki w strategię miała sens?

Recenzja Gears Tactics - gra taktyczna dla tych, którzy boją się gier taktycznych
Recenzja gry Trials of Mana – naiwna podróż w epokę 16-bitów

Recenzja gry Trials of Mana – naiwna podróż w epokę 16-bitów

recenzja gry24 kwietnia 2020

Stworzenie remake'u dwudziestopięcioletniej gry to nie jest sprawa prosta. Square Enix postanowił jednak przywrócić współczesnym graczom serię Mana, tym razem serwując im tytuł, który wcześniej dostępny był jedynie w Japonii.

Recenzja gry Trials of Mana – naiwna podróż w epokę 16-bitów
XCOM: Chimera Squad – nowy XCOM jest tani, ale nie jest biedny

XCOM: Chimera Squad – nowy XCOM jest tani, ale nie jest biedny

recenzja gry23 kwietnia 2020

Zapowiedź XCOM: Chimera Squad uderzyła w graczy niczym latający spodek w wieżę radiową. Nim zdążyliśmy się dobrze otrząsnąć i wygrzebać z gruzów, gra wylądowała na Steamie.

XCOM: Chimera Squad – nowy XCOM jest tani, ale nie jest biedny
Escape from Tarkov – to trudny związek, ale wciąż kocham tę grę

Escape from Tarkov – to trudny związek, ale wciąż kocham tę grę

gramy dalej22 kwietnia 2020

Escape from Tarkov po latach wciąż jest technicznym bałaganem. Bardziej cię stresuje niż relaksuje, ciągle ci coś zabiera i na dodatek wszystkiego każe się domyślać. A mimo to wciąż kocham tę grę.

Escape from Tarkov – to trudny związek, ale wciąż kocham tę grę
5 rzeczy, za które pokochałem Fallouta 76 [SERIO]

5 rzeczy, za które pokochałem Fallouta 76 [SERIO]

gramy dalej20 kwietnia 2020

Można lubić Fallouta 76? Można, ja lubię i wcale się tego nie wstydzę. Opowiem Wam nawet dokładnie za co go lubię.

5 rzeczy, za które pokochałem Fallouta 76 [SERIO]
The Division to gra, która opowiada przerażająco realną historię pandemii

The Division to gra, która opowiada przerażająco realną historię pandemii

gramy dalej9 kwietnia 2020

Pierwsza część The Division nie zachwycała fabułą, ale ukryte w niej znajdźki zawierają coś ciekawszego. Kronikę wybuchu epidemii, która do złudzenia przypomina obecny rozwój sytuacji w Nowym Jorku i wielu innych krajach.

The Division to gra, która opowiada przerażająco realną historię pandemii
Recenzja gry Final Fantasy VII Remake – najważniejsze jRPG naszych czasów

Recenzja gry Final Fantasy VII Remake – najważniejsze jRPG naszych czasów

recenzja gry6 kwietnia 2020

Final Fantasy 7 Remake to dowód, że Square Enix wciąż ma ikrę i odwagę na robienie rzeczy tyleż nieprzewidywalnych, co wspaniałych.

Recenzja gry Final Fantasy VII Remake – najważniejsze jRPG naszych czasów
Gram w Bannerlord i mam do twórców pytanie: co wyście robili przez 10 lat?!

Gram w Bannerlord i mam do twórców pytanie: co wyście robili przez 10 lat?!

gramy dalej2 kwietnia 2020

Mount and Blade 2 trafił na Steama, to early access, ale jest. Można zapłacić i grać. Ja gram i wiecie co? Bawię się dokładnie tak samo jak w oryginale, przy czym kluczowe słowa to „dokładnie tak samo”. Co oni robili przez te 10 lat?

Gram w Bannerlord i mam do twórców pytanie: co wyście robili przez 10 lat?!
Recenzja gry Resident Evil 3 – Mr. X był ledwie rozgrzewką

Recenzja gry Resident Evil 3 – Mr. X był ledwie rozgrzewką

recenzja gry30 marca 2020

Resident Evil 3 to na pierwszy rzut oka więcej tego samego co w zeszłorocznym RE2 Remake. Nemezis tkwi jednak w szczegółach.

Recenzja gry Resident Evil 3 – Mr. X był ledwie rozgrzewką
Recenzja Half-Life: Alyx – najlepsza gra, w którą nigdy nie zagracie

Recenzja Half-Life: Alyx – najlepsza gra, w którą nigdy nie zagracie

recenzja gry27 marca 2020

Half-Life to jedna z najważniejszych serii, która na zawsze zmieniła oblicze gier wideo. Alyx zaś to nie tylko jedna z najlepszych gier na VR, w jakie grałem. To jedna z najlepszych gier, w jakie w ogóle grałem!

Recenzja Half-Life: Alyx – najlepsza gra, w którą nigdy nie zagracie
Recenzja gry Doom Eternal – demon tkwi w szczegółach

Recenzja gry Doom Eternal – demon tkwi w szczegółach

recenzja gry17 marca 2020

Doom Eternal ulepsza i dodaje do poprzedniej odsłony tyle, że momentami aż przesadza. Na szczęście w kwestii eksterminacji demonów nadal nie ma sobie równych. W tej konkurencji Slayer oferuje „wieczną” gwarancję jakości.

Recenzja gry Doom Eternal – demon tkwi w szczegółach
Recenzja Animal Crossing: New Horizons – gry, która się nie spieszy

Recenzja Animal Crossing: New Horizons – gry, która się nie spieszy

recenzja gry16 marca 2020

Animal Crossing: New Horizons stanie się częścią waszej codziennej rutyny. Obok pracy, szkoły, obiadów i spotkań ze znajomymi każdego dnia będziecie więc łapać motyle i łowić ryby. I będziecie się z tego cieszyć, jak dzieci.

Recenzja Animal Crossing: New Horizons – gry, która się nie spieszy
Darmowe Call of Duty: Warzone – wreszcie Fortnite dla „dorosłych”!

Darmowe Call of Duty: Warzone – wreszcie Fortnite dla „dorosłych”!

gramy dalej12 marca 2020

Modern Warfare: Warzone to dość poprawne battle royale, z wszystkimi wadami i zaletami tego gatunku. Prawdziwym hitem jest fakt, że to w sporej części nowe Call of Duty: Modern Warfare – tyle, że darmowe!

Darmowe Call of Duty: Warzone – wreszcie Fortnite dla „dorosłych”!
Recenzja Nioh 2 – gry, w której chcesz zginąć tysiąc razy

Recenzja Nioh 2 – gry, w której chcesz zginąć tysiąc razy

recenzja gry10 marca 2020

Kiedy zabierałem się za pisanie tej recenzji kusiło mnie, żeby podążyć za przykładem Team Ninja i po prostu przekopiować całe akapity z tekstu o pierwszej grze, zmienić nagłówki oraz dodać parę małych zmian.

Recenzja Nioh 2 – gry, w której chcesz zginąć tysiąc razy
Recenzja gry Ori and the Will of the Wisps – mały duszek, wielka gra

Recenzja gry Ori and the Will of the Wisps – mały duszek, wielka gra

recenzja gry10 marca 2020

Ori and the Blind Forest było grą wybitną. Jego twórcy zapewne zdawali sobie z tego sprawę i wiedzieli, że aby sequel dorównywał pierwowzorowi, konieczne jest dokonanie kilku zmian. Czy to się udało?

Recenzja gry Ori and the Will of the Wisps – mały duszek, wielka gra
Wydałam 50 zł, żeby zrobić pranie w The Sims 4. Nie było warto

Wydałam 50 zł, żeby zrobić pranie w The Sims 4. Nie było warto

gramy dalej8 marca 2020

Jestem kobietą i kocham prać. Lubię też odkurzać i myć okna. Nienawidzę za to gotować, klnę jak szewc i nie umiem chodzić na obcasach. Pranko kocham jednak tak bardzo, że gdy odkryłam umożliwiający je dodatek do The Sims 4 kupiłam go. To była zła decyzja.

Wydałam 50 zł, żeby zrobić pranie w The Sims 4. Nie było warto
Recenzja gry Wolcen – diablo trudna miłość

Recenzja gry Wolcen – diablo trudna miłość

recenzja gry21 lutego 2020

Wolcen: Lords of Mayhem, niezależny hack’n’slash, zaliczył wejście smoka, o jakim inni konkurenci Diablo – Path of Exile i Grim Dawn – mogli tylko pomarzyć. Zobaczcie, dlaczego ten hack'n'slash wywołał tyle emocji.

Recenzja gry Wolcen – diablo trudna miłość
Zagrałem w Baldur's Gate po raz pierwszy w 2020 roku... i ziewałem

Zagrałem w Baldur's Gate po raz pierwszy w 2020 roku... i ziewałem

gramy dalej10 lutego 2020

Graliście kiedyś w Baldur's Gate? Cóż, ja nie grałem. Teraz nadrabiam tę zaległość po latach, żeby powiedzieć wam, jak zestarzała się ta kultowa podobno produkcja.

Zagrałem w Baldur's Gate po raz pierwszy w 2020 roku... i ziewałem
Recenzja gry The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics – lepiej niż przewidywaliśmy!

Recenzja gry The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics – lepiej niż przewidywaliśmy!

recenzja gry10 lutego 2020

Gry na licencjach filmowo-serialowych zazwyczaj są złe i słabo wykonane. The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics odżegnuje się jednak od tego stereotypu, a robi to ze skutecznością nie mniejszą, niż podbój planety Thra przez złych Skeksów.

Recenzja gry The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics – lepiej niż przewidywaliśmy!
Recenzja gry Oddworld: Stranger's Wrath HD – Dziki Zachód, jakiego nie widzieliście

Recenzja gry Oddworld: Stranger's Wrath HD – Dziki Zachód, jakiego nie widzieliście

recenzja gry28 stycznia 2020

Mimo piętnastu lat na karku, Stranger's Wrath wciąż trzyma się nieźle, głównie dzięki nietuzinkowym mechanikom strzelania i ciekawie wykreowanemu światu. Ale port na Switcha mógł być lepszy.

Recenzja gry Oddworld: Stranger's Wrath HD – Dziki Zachód, jakiego nie widzieliście
Recenzja gry Dragon Ball Z: Kakarot – pięć dni dobrze się bawiłem w przeciętnej grze

Recenzja gry Dragon Ball Z: Kakarot – pięć dni dobrze się bawiłem w przeciętnej grze

recenzja gry22 stycznia 2020

Dragon Ball Z: Kakarot to gra dla fanów wciąż przepełnionych sentymentem do Son Goku. I tylko dla nich. Cała reszta może sobie odpuścić.

Recenzja gry Dragon Ball Z: Kakarot – pięć dni dobrze się bawiłem w przeciętnej grze

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak