Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 21

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry The Flame in the Flood - oceniamy survival of współtwórców BioShocka

Recenzja gry The Flame in the Flood - oceniamy survival of współtwórców BioShocka

recenzja gry24 lutego 2016

The Molasses Flood zabiera graczy w survivalową podróż po zatopionym świecie The Flame in the Flood. Czy kickstarterowy projekt ma szansę przetrwać w świadomości graczy?

Recenzja gry The Flame in the Flood - oceniamy survival of współtwórców BioShocka
Recenzja gry Far Cry: Primal - oryginalny czas i miejsce akcji, wyświechtane rozwiązania

Recenzja gry Far Cry: Primal - oryginalny czas i miejsce akcji, wyświechtane rozwiązania

recenzja gry22 lutego 2016

Z współczesnego pola walki trafiamy do świata, w którym podstawowym narzędziem argumentacji swoich poglądów jest maczuga, a zamiast wsiadać do czterokołowego pojazdu dosiadamy czworonoga. Oto Far Cry Primal, opowieść dziejąca się 12 tysięcy lat temu.

Recenzja gry Far Cry: Primal - oryginalny czas i miejsce akcji, wyświechtane rozwiązania
Recenzja gry Pillars of Eternity - White March part II - dzielenie dodatków było błędem?

Recenzja gry Pillars of Eternity - White March part II - dzielenie dodatków było błędem?

recenzja gry16 lutego 2016

Obsidian serwuje fanom klasycznych RPG drugi dodatek do swojego przeboju i mocno usprawnia przy tym mechanikę rozgrywki, ale nie wszystko w White March part II zagrało jak należy.

Recenzja gry Pillars of Eternity - White March part II - dzielenie dodatków było błędem?
Recenzja gry Layers of Fear - polskiej odpowiedzi na grywalny zwiastun Silent Hills

Recenzja gry Layers of Fear - polskiej odpowiedzi na grywalny zwiastun Silent Hills

recenzja gry14 lutego 2016

Polska ekipa z Bloober Team zwarła szeregi i przygotowała horror z prawdziwego wrażenia. Pusta rezydencja, szalony malarz i jego pokręcony umysł, który gracz przemierza z duszą na ramieniu.

Recenzja gry Layers of Fear - polskiej odpowiedzi na grywalny zwiastun Silent Hills
Recenzja gry Agatha Christie: The ABC Murders – Herkules Poirot nie zagrozi Sherlockowi Holmesowi

Recenzja gry Agatha Christie: The ABC Murders – Herkules Poirot nie zagrozi Sherlockowi Holmesowi

recenzja gry12 lutego 2016

Agatha Christie: The ABC Murders zapowiadała się na interesującą konkurencję dla gier z Sherlockiem Holmesem tworzonym od lat przez studio Frogwares. W recenzji sprawdzamy czy belgijski detektyw dorównuje swojemu londyńskiemu koledze po fachu.

Recenzja gry Agatha Christie: The ABC Murders – Herkules Poirot nie zagrozi Sherlockowi Holmesowi
Recenzja gry Blade & Soul – mangowe MMO ze świetnym trybem PvP

Recenzja gry Blade & Soul – mangowe MMO ze świetnym trybem PvP

recenzja gry12 lutego 2016

Niemal cztery lata musieliśmy czekać na premierę zachodniej wersji Blade & Soul. NCSoft ma w swoim portfolio wiele znanych i cenionych tytułów – czy najnowsze dzieło Koreańczyków dołączyło do tego zacnego grona?

Recenzja gry Blade & Soul – mangowe MMO ze świetnym trybem PvP
Recenzja gry Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - kotlet odgrzany

Recenzja gry Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - kotlet odgrzany

recenzja gry11 lutego 2016

To już szóste spotkanie z serią Ultimate Ninja Storm. Czy tym razem ekipa CyberConnect2 stanęła na wysokości zadania i dostarczyła grę, którą można uznać jako godne zwieńczenie cyklu?

Recenzja gry Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - kotlet odgrzany
Recenzja gry Dying Light: The Following - ostry skręt w kierunku Far Cry'a

Recenzja gry Dying Light: The Following - ostry skręt w kierunku Far Cry'a

recenzja gry9 lutego 2016

Jedna z ciekawszych gier z zombiakami właśnie doczekała się pokaźnego rozszerzenia. The Following stara się nie tyle bazować na Dying Light, co popychać go w nowym kierunku, choć chwilami zapomina chyba o tym, że nie każda zmiana jest zmianą dobrą.

Recenzja gry Dying Light: The Following - ostry skręt w kierunku Far Cry'a
Recenzja gry Homeworld: Deserts of Kharak – pustynia godna kosmosu

Recenzja gry Homeworld: Deserts of Kharak – pustynia godna kosmosu

recenzja gry9 lutego 2016

Strategie czasu rzeczywistego to gatunek niemal już zapomniany. Dlatego też na każdą premierę tego rodzaju zacnej gry czekam jak na Gwiazdkę. Zwłaszcza jeśli jest to produkcja z lubianej przeze mnie serii.

Recenzja gry Homeworld: Deserts of Kharak – pustynia godna kosmosu
Recenzja gry Firewatch - pięć godzin z życia leśniczego

Recenzja gry Firewatch - pięć godzin z życia leśniczego

recenzja gry8 lutego 2016

Firewatch to produkcja, o której przed premierą wiadomo było niewiele. Autorzy chętnie dzielili się obrazkami prezentującymi urokliwe miejscówki, ale o samej istocie rozgrywki mówili niewiele. Dziś wiemy już wszystko.

Recenzja gry Firewatch - pięć godzin z życia leśniczego
Recenzja gry World of Tanks na PlayStation 4 – konsolowym ładuj!

Recenzja gry World of Tanks na PlayStation 4 – konsolowym ładuj!

recenzja gry5 lutego 2016

World of Tanks to fenomen świata gier komputerowych, który właśnie zawitał na konsolę PlayStation 4. A więc – pady w dłoń, cel i pal!

Recenzja gry World of Tanks na PlayStation 4 – konsolowym ładuj!
Recenzja gry Crudelis – jakie wybory podejmiesz w ostatniej godzinie swojego życia?

Recenzja gry Crudelis – jakie wybory podejmiesz w ostatniej godzinie swojego życia?

recenzja gry5 lutego 2016

Crudelis to niezależny polski projekt, który twórcy przedstawiają jako nieliniowego RPG-a. I choć nie ma tu akcji, a całość przypomina raczej przygodówkę niż grę fabularną, to warto zapoznać się bliżej z tym tytułem.

Recenzja gry Crudelis – jakie wybory podejmiesz w ostatniej godzinie swojego życia?
Recenzja gry Crashlands – Don’t Starve na wesoło i na piątkę z plusem

Recenzja gry Crashlands – Don’t Starve na wesoło i na piątkę z plusem

recenzja gry4 lutego 2016

Luty dopiero co się rozpoczął, a już trafia się solidny kandydat do tytułu mobilnej gry roku. Crashlands, czyli dzieło trójki braci, to wesoły survival, w który po prostu świetnie się gra!

Recenzja gry Crashlands – Don’t Starve na wesoło i na piątkę z plusem
Recenzja gry The Witness - Dark Souls gier logicznych

Recenzja gry The Witness - Dark Souls gier logicznych

recenzja gry3 lutego 2016

Kolorowa grafika, kilkaset zagadek, narracja za pośrednictwem otoczenia i momentami ekstremalny poziom trudności to przepis twórcy Braida na doskonałą grę logiczną. Tak powstałe danie może jednak nie trafić w gusta każdego gracza.

Recenzja gry The Witness - Dark Souls gier logicznych
Recenzja gry XCOM 2 - drugie UFO, czyli wróg poznany

Recenzja gry XCOM 2 - drugie UFO, czyli wróg poznany

recenzja gry1 lutego 2016

Strategiczno-taktyczna seria, w której walczymy z kosmitami, znów powraca. Po bardzo udanym Enemy Unknown i Enemy Within, XCOM 2 nie miał łatwego zadania, ale ze starcia z wysokimi oczekiwaniami wychodzi z podniesioną przyłbicą.

Recenzja gry XCOM 2 - drugie UFO, czyli wróg poznany
Recenzja gry Rise of the Tomb Raider na PC - świetna konwersja!

Recenzja gry Rise of the Tomb Raider na PC - świetna konwersja!

recenzja gry29 stycznia 2016

Kontynuacja przygód Lary Croft na Xboksie One wypadła znakomicie i udowodniła, że konsola Microsoftu ma w sobie dość mocy, by olśnić oprawą graficzną. Wersja pecetowa pokazuje jeszcze więcej, choć sama rozgrywka nie zmieniła się przecież ani na jotę.

Recenzja gry Rise of the Tomb Raider na PC - świetna konwersja!
Recenzja gry American Truck Simulator - ETS 2 może przejść na emeryturę

Recenzja gry American Truck Simulator - ETS 2 może przejść na emeryturę

recenzja gry29 stycznia 2016

Długo oczekiwany American Truck Simulator wreszcie wjeżdża na sklepowe półki i pokazuje, jak powinien wyglądać dobry symulator ciężarówki. ETS 2 może udać się na zasłużony odpoczynek.

Recenzja gry American Truck Simulator - ETS 2 może przejść na emeryturę
Co wycięto z gry Wiedźmin 3: Dziki Gon, czyli gdzie jest Iorweth?

Co wycięto z gry Wiedźmin 3: Dziki Gon, czyli gdzie jest Iorweth?

gramy dalej24 stycznia 2016

Gra Wiedźmin 3: Dziki Gon mogła obfitować w wątki, lokacje i potwory, których ostatecznie nie uświadczyliśmy w pełnej wersji ubiegłorocznego hitu. Poniżej prezentujemy najciekawsze pomysły, usunięte z erpega z nieznanych nam powodów.

Co wycięto z gry Wiedźmin 3: Dziki Gon, czyli gdzie jest Iorweth?
Recenzja gry Punch Club – symulator Rocky’ego kończy walkę przed czasem

Recenzja gry Punch Club – symulator Rocky’ego kończy walkę przed czasem

recenzja gry22 stycznia 2016

Na rozpoczęcie kariery bokserskiej dla większości z nas jest już za późno. Marzenia o założeniu rękawic i powalczeniu o pas mistrzowski możemy jednak zrealizować w Punch Clubie – niezależnej produkcji, która szturmem podbija Steama i AppStore.

Recenzja gry Punch Club – symulator Rocky’ego kończy walkę przed czasem
Recenzja gry Darkest Dungeon – wciągającego jak diabli RPG nie dla mięczaków

Recenzja gry Darkest Dungeon – wciągającego jak diabli RPG nie dla mięczaków

recenzja gry21 stycznia 2016

Nadeszła najtrudniejsza gra ostatnich miesięcy. Darkest Dungeon to hardkorowe RPG, które albo się kocha... albo nienawidzi.

Recenzja gry Darkest Dungeon – wciągającego jak diabli RPG nie dla mięczaków
Recenzja gry Dragon's Dogma: Dark Arisen na PC - jak zabić smoka na klawiaturze i myszce?

Recenzja gry Dragon's Dogma: Dark Arisen na PC - jak zabić smoka na klawiaturze i myszce?

recenzja gry14 stycznia 2016

Dragon’s Dogma to jedna z najbardziej zjawiskowych gier RPG poprzedniej generacji konsol. Teraz ta szybka i klimatyczna produkcja o walce z potworami rodem ze świata fantasy trafia na PC.

Recenzja gry Dragon's Dogma: Dark Arisen na PC - jak zabić smoka na klawiaturze i myszce?
Recenzja gry Assassin's Creed Chronicles: India - więcej Prince'a!

Recenzja gry Assassin's Creed Chronicles: India - więcej Prince'a!

recenzja gry11 stycznia 2016

Po długim okresie przerwy Ubisoft wraca do spin-offu serii Assassin's Creed, reprezentującej gatunek pseudodwuwymiarowych skradanek. Czy studio Climax wyciągnęło wnioski z chińskiej odsłony i wprowadziło więcej nowości w Indiach?

Recenzja gry Assassin's Creed Chronicles: India - więcej Prince'a!
Counter-Strike: Global Offensive - porady jak zacząć przygodę z popularnym FPS-em

Counter-Strike: Global Offensive - porady jak zacząć przygodę z popularnym FPS-em

gramy dalej8 stycznia 2016

Przy każdej promocji na Steamie Counter-Strike’a: Global Offensive momentalnie ląduje na szczycie listy bestsellerów. Z myślą o początkujących graczach przygotowaliśmy zbiór porad i trików, dzięki którym szybko zapoznacie się z tajnikami CS:GO.

Counter-Strike: Global Offensive - porady jak zacząć przygodę z popularnym FPS-em
Więcej nie znaczy lepiej - czy pierwsze Assassin's Creed było najlepszą odsłoną serii?

Więcej nie znaczy lepiej - czy pierwsze Assassin's Creed było najlepszą odsłoną serii?

gramy dalej4 stycznia 2016

Choć dziś pierwsze Assassin’s Creed jest krytykowane za ubogą zawartość i powtarzalność rozgrywki, nadal posiada elementy, których kolejne odsłony mogą mu tylko pozazdrościć – wyrazisty charakter i bardzo immersyjną mechanikę zabawy.

Więcej nie znaczy lepiej - czy pierwsze Assassin's Creed było najlepszą odsłoną serii?

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak