Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 2

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Shadowlands to niezły dodatek do World of Warcraft. Oto nasza recenzja

Shadowlands to niezły dodatek do World of Warcraft. Oto nasza recenzja

recenzja gry4 grudnia 2020

Najnowszy dodatek do króla gatunku MMORPG jest już z nami od jakiegoś czasu. I wiecie co? Jest całkiem dobrze, ale Blizzard wcale nie musiał śpieszyć się z tym rozszerzeniem.

Shadowlands to niezły dodatek do World of Warcraft. Oto nasza recenzja
Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!

Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!

gramy dalej2 grudnia 2020

Lubisz Assassin's Creeda? Ja też - bo kolejne Asasyny są naprawdę dobre - ale... chętnie pograłbym w coś świeżego od Ubisoftu. Dzięki niech więc będą bogom za powstanie Immortals!

Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!
Demon’s Souls to trudna gra, ale i tak najgorsi są gracze

Demon’s Souls to trudna gra, ale i tak najgorsi są gracze

gramy dalej24 listopada 2020

Wydaje się Wam, że trudna gra potrafi sfrustrować? Potrafi, ale żywi ludzie robią to o wiele skuteczniej. Demon’s Souls pokazało nam to lata tamu i przypomina dziś dzięki remake’owi.

Demon’s Souls to trudna gra, ale i tak najgorsi są gracze
Recenzja Hyrule Warriors: Age of Calamity - zabiłem 75 000 potworów i dobrze mi z tym

Recenzja Hyrule Warriors: Age of Calamity - zabiłem 75 000 potworów i dobrze mi z tym

recenzja gry18 listopada 2020

Hyrule Warriors: Age of Calamity to nie jest być może Zelda, na którą czekaliście – to jednak naprawdę dobra gra z gatunku musou, która wyjmie wam kilkadziesiąt godzin z życia.

Recenzja Hyrule Warriors: Age of Calamity - zabiłem 75 000 potworów i dobrze mi z tym
Recenzja gry Call of Duty: Cold War - zimna wojna i gorące wybory

Recenzja gry Call of Duty: Cold War - zimna wojna i gorące wybory

recenzja gry13 listopada 2020

Po wielkim restarcie marki Modern Warfare, odświeżenia doczekała się także seria Black Ops. Przygody Masona, Woodsa i Hudsona powracają w świetnym stylu, bo Cold War to jedna z najlepszych kampanii w historii CoD-a!

Recenzja gry Call of Duty: Cold War - zimna wojna i gorące wybory
Recenzja Assassin's Creed Valhalla - to jest Asasyn, którego szukacie

Recenzja Assassin's Creed Valhalla - to jest Asasyn, którego szukacie

recenzja gry9 listopada 2020

Miniony tydzień był cholernie intensywny. Spędziłem go z grą AC Valhalla, u boku Eivor, dzielnej wojowniczki z Norwegii, która wraz z bandą przyjaciół wyruszyła do Anglii, żeby zbudować swój dom.

Recenzja Assassin's Creed Valhalla - to jest Asasyn, którego szukacie
Recenzja Jurassic World Evolution: Complete Edition - dinotopia na kanapie

Recenzja Jurassic World Evolution: Complete Edition - dinotopia na kanapie

recenzja gry7 listopada 2020

Nie ma nic lepszego niż trochę nudnawa gra, która trafia na Switcha. O ile na pececie czy PS4 po Jurassic World Evolution bym nie sięgnął, tak na krótkie sesje ta gra nadaje się idealnie.

Recenzja Jurassic World Evolution: Complete Edition - dinotopia na kanapie
Recenzja gry Spider-Man: Miles Morales - wejście z hukiem w nową generację

Recenzja gry Spider-Man: Miles Morales - wejście z hukiem w nową generację

recenzja gry6 listopada 2020

Insomniac Games zawojowało dwa lata temu platformę Sony ze swoją historią o Spider-Manie. Wydawany już za moment Miles Morales to idealny dowód na to, jak wiele mogą zmienić dwa lata i nowa generacja sprzętu.

Recenzja gry Spider-Man: Miles Morales - wejście z hukiem w nową generację
Recenzja Mario Kart Live - zaledwie ciekawostka za bagatela 400 zł

Recenzja Mario Kart Live - zaledwie ciekawostka za bagatela 400 zł

recenzja gry2 listopada 2020

Mario Kart Live na papierze brzmi jak rewolucja: niestety ta rewolucja kończy się po dwóch godzinach, mordowana przez nudę, powtarzalność i problemy techniczne.

Recenzja Mario Kart Live - zaledwie ciekawostka za bagatela 400 zł
Nintendo potrafi robić strategie - recenzja Pikmin 3 Deluxe

Nintendo potrafi robić strategie - recenzja Pikmin 3 Deluxe

recenzja gry28 października 2020

Umiejętne połączenie absurdalnej tematyki w stylu Nintendo, eksploracji i mechanik opierających się na zarzadzaniu surowcami. Pikmin 3 Deluxe nie zmienia oblicza serii, ale kilka zmian w stosunku do wersji na Wii U zachęca do ponownego spotkania.

Nintendo potrafi robić strategie - recenzja Pikmin 3 Deluxe
Recenzja gry Watch Dogs: Legion - bardzo bezpieczna i grzeczna rewolucja

Recenzja gry Watch Dogs: Legion - bardzo bezpieczna i grzeczna rewolucja

recenzja gry28 października 2020

Legion nie okazał się wcale taką wielką rewolucją, na jaką go kreowano – i moim zdaniem bardzo dobrze. Dostaliśmy niepozbawioną wad, ale całkiem kompetentną w swoim gatunku pozycję. Tylko i aż tyle.

Recenzja gry Watch Dogs: Legion - bardzo bezpieczna i grzeczna rewolucja
Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi

recenzja gry26 października 2020

Ukończyłem właśnie naprawdę świetną pierwszoosobową grę polskiego studia osadzoną w dystopijnym, futurystycznym mieście. I wcale nie mówię o Cyberpunku 2077 – jeszcze przed jego premierą czeka na Was znakomity Ghostrunner.

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi
Phasmophobia to horror, który Cię przerazi... chyba, że zagrasz z kolegami

Phasmophobia to horror, który Cię przerazi... chyba, że zagrasz z kolegami

gramy dalej14 października 2020

Kilkoma prostymi zabiegami Phasmophobia potęguje jednak wszystko, czego do tej pory doświadczaliśmy w klasykach, sprawiając że ze strachu można narobić w gacie... o ile rozsądnie dawkuje się zabawę.

Phasmophobia to horror, który Cię przerazi... chyba, że zagrasz z kolegami
Wilkołak występuje w Puszczy - Recenzja gry Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest

Wilkołak występuje w Puszczy - Recenzja gry Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest

recenzja gry13 października 2020

Powrót do świata żywych wilkołaków ze Świata Mroku okazuje się ambitniejszy niż mogliśmy przypuszczać – Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest to bowiem ciekawa gra tekstowa, która spróbuje udowodnić, że czytelnictwo w Polsce nie jest w odwodzie.

Wilkołak występuje w Puszczy - Recenzja gry Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest
Recenzja gry FIFA 21 - EA, znowu to zrobiliście

Recenzja gry FIFA 21 - EA, znowu to zrobiliście

recenzja gry12 października 2020

Nowa FIFA bawi i irytuje tak samo jak jej poprzednie edycje. Co prawda doszło do paru zauważalnych zmian, ale kolejna dekada dla serii z pewnością nie zaczyna się od przełomu.

Recenzja gry FIFA 21 - EA, znowu to zrobiliście
Among Us to symulator bycia kanalią. Oto 5 lekcji życia, które dała mi gra

Among Us to symulator bycia kanalią. Oto 5 lekcji życia, które dała mi gra

gramy dalej8 października 2020

Są gry, które próbują zmusić nas do myślenia o innych, wzbudzić empatię lub potępić bezmyślną nienawiść. Jest też Among Us, które mówi: „Stawiam 18 złotych, że w dwie rundy zrobię z Ciebie dwulicową świnię”. I uwierzcie mi, ma rację.

Among Us to symulator bycia kanalią. Oto 5 lekcji życia, które dała mi gra
Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter

Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter

recenzja gry5 października 2020

Star Wars: Squadrons przypomina, że pokazywanie uniwersum Gwiezdnych wojen z perspektywy pilota myśliwca to strzał w dziesiątkę. Szkoda tylko, że zabrakło nieco rozmachu i epickości.

Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter
Recenzja Crash Bandicoot 4 - Crash powraca taki sam, a jednak lepszy

Recenzja Crash Bandicoot 4 - Crash powraca taki sam, a jednak lepszy

recenzja gry1 października 2020

Grając w najnowszą część Crasha uświadomiłem sobie, że gdzieś to już wszystko widziałem. Znajome mechaniki, poziomy, animacje. Ale wiecie, co? Te powielone schematy zagrały aż za dobrze i otrzymaliśmy nowego króla platformówek 3D.

Recenzja Crash Bandicoot 4 - Crash powraca taki sam, a jednak lepszy
Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia

Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia

recenzja gry24 września 2020

Edycja ostateczna Mafii wzbudziła wśród fanów wiele emocji, wszak studio znane ze słabej Mafii 3 postanowiło ulepszyć grę, która zyskała status legendy. Efekt końcowy jest więcej niż zadowalający, choć do kilku rzeczy można się przyczepić.

Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia
Wspominamy TES Oblivion – kiedyś zabijał pecety, dziś popada w zapomnienie

Wspominamy TES Oblivion – kiedyś zabijał pecety, dziś popada w zapomnienie

gramy dalej21 września 2020

Morrowinda wspominamy ciepło. Skyrima wspominać nie musimy, bo wciąż w niego gramy. A jak ma się sprawa z Oblivionem? The Elder Scrolls IV sprawia wrażenie zapomnianego – mimo że zasłużonego – ogniwa w ewolucji serii Bethesdy. Skąd taki stan rzeczy?

Wspominamy TES Oblivion – kiedyś zabijał pecety, dziś popada w zapomnienie
Recenzja gry Super Mario 3D All-Stars – oldskulowe wąsy na Switchu!

Recenzja gry Super Mario 3D All-Stars – oldskulowe wąsy na Switchu!

recenzja gry16 września 2020

Wydanie Super Mario 64, Super Mario Sunshine i Super Mario Galaxy na Nintendo Switch to świetny sposób, aby przybliżyć kultowe i epokowe platformówki wielu Polakom. Niektóre z tych gier powstały wówczas, gdy rodzice nie mieli was jeszcze w planach.

Recenzja gry Super Mario 3D All-Stars – oldskulowe wąsy na Switchu!
Flight Simulator 2020 – niezwykłe detale, o których nie mieliście pojęcia

Flight Simulator 2020 – niezwykłe detale, o których nie mieliście pojęcia

gramy dalej15 września 2020

Microsoft Flight Simulator to może jeszcze nie tak dopracowana produkcja, jak dzieła Rockstara, ale jak wiele dużych sandboksów, kryje w sobie sporo smaczków i ciekawych detali. Wyłowiliśmy dla Was najlepsze z nich.

Flight Simulator 2020 – niezwykłe detale, o których nie mieliście pojęcia
Recenzja Tell Me Why – przerost treści nad formą

Recenzja Tell Me Why – przerost treści nad formą

recenzja gry8 września 2020

Nowa Gra twórców Life is Strange zaskakuje delikatnością, z jaką przedstawia relacje między bohaterami oraz historią, która łapie za serce i co chwilę odkrywa przed graczem nowe niespodzianki.

Recenzja Tell Me Why – przerost treści nad formą
Recenzja Marvel's Avengers – hej, ta gra nie jest zła!

Recenzja Marvel's Avengers – hej, ta gra nie jest zła!

recenzja gry8 września 2020

Marvel's Avengers to gra usługa, która ma przyjemną kampanią fabularną i obiecujący end game. A że będzie długo wspierana, to jest nadzieja, że twórcy poprawią jej wady i z dobrej zrobią grę świetną.

Recenzja Marvel's Avengers – hej, ta gra nie jest zła!

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Resident Evil Village, Returnal oraz NieR Replicant ver.1.22474487139....