Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 19

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Ofiary hype’u - dlaczego gra No Man’s Sky wywołała taką burzę?

Ofiary hype’u - dlaczego gra No Man’s Sky wywołała taką burzę?

gramy dalej22 sierpnia 2016

Kurz po premierze gry No Man's Sky już opadł, ale w sieci wciąż nie brakuje negatywnych opinii o produkcie studia Hello Games. Próbujemy odpowiedzieć na pytanie dlaczego eksperymentalne dzieło spotkało się z taką falą krytyki i czy jest ona słuszna.

Ofiary hype’u - dlaczego gra No Man’s Sky wywołała taką burzę?
Recenzja gry Deus Ex: Rozłam ludzkości - gorszy bliźniak Buntu ludzkości

Recenzja gry Deus Ex: Rozłam ludzkości - gorszy bliźniak Buntu ludzkości

recenzja gry19 sierpnia 2016

Stworzenie sequela przewyższającego pierwowzór to niezwykle trudne zadanie. W przypadku Rozłamu ludzkości udało się to częściowo. O ile do rozgrywki trudno się przyczepić, tak warstwa fabularna pozostawia nieco do życzenia.

Recenzja gry Deus Ex: Rozłam ludzkości - gorszy bliźniak Buntu ludzkości
Graliśmy w morskiego War Thundera – małe statki, wielkie emocje

Graliśmy w morskiego War Thundera – małe statki, wielkie emocje

gramy dalej18 sierpnia 2016

Wielkimi krokami nadchodzi chwila, w której War Thunder stanie się pełnowymiarowym symulatorem pola bitwy. Po samolotach i czołgach, studio Gaijin rozpoczęło bowiem dodawanie do gry statków. Na Gamescomie 2016 chwyciliśmy za stery!

Graliśmy w morskiego War Thundera – małe statki, wielkie emocje
Recenzja gry Deus Ex GO - udane hakowanie

Recenzja gry Deus Ex GO - udane hakowanie

recenzja gry18 sierpnia 2016

Adam Jensen powrócił i… hakuje komórki. Deus Ex GO to produkcja poboczna, która z sukcesem przenosi cyberpunkowy klimat na grunt mobilno-planszówkowy. Zdecydowanie warto.

Recenzja gry Deus Ex GO - udane hakowanie
Recenzja gry Phantaruk – czasem straszy, nie odstrasza, ale i nie porywa

Recenzja gry Phantaruk – czasem straszy, nie odstrasza, ale i nie porywa

recenzja gry16 sierpnia 2016

Polska odpowiedź na skradankowe straszaki. Phantaruk staje w szranki z Amnesią, Somą i Obcym: Izolacją. Czy wychodzi z tej batalii z tarczą?

Recenzja gry Phantaruk – czasem straszy, nie odstrasza, ale i nie porywa
Recenzja gry No Man's Sky - w kosmosie nikt nie usłyszy twojego ziewnięcia

Recenzja gry No Man's Sky - w kosmosie nikt nie usłyszy twojego ziewnięcia

recenzja gry15 sierpnia 2016

No Man’s Sky to nieudany eksperyment, który oferuje niewyobrażalnie duży świat, ale nie dostarcza przy tym wystarczającej motywacji do jego zwiedzania i szybko zabija entuzjazm podróżników poważnymi błędami technicznymi.

Recenzja gry No Man's Sky - w kosmosie nikt nie usłyszy twojego ziewnięcia
StarCraft Universe: Beyond Koprulu – World of Warcraft w kosmosie

StarCraft Universe: Beyond Koprulu – World of Warcraft w kosmosie

gramy dalej13 sierpnia 2016

Moderzy potrafią wszystko. Nawet stworzyć kosmiczną wersję World of Warcraft w uniwersum StarCrafta. Warto przyjrzeć się Beyond Koprulu, bo to sieciowa perełka.

StarCraft Universe: Beyond Koprulu – World of Warcraft w kosmosie
Recenzja gry Abzu – podwodne Journey dla pecetowców

Recenzja gry Abzu – podwodne Journey dla pecetowców

recenzja gry5 sierpnia 2016

Niezwykle kolorowa „przygoda” eksploracyjna w głębinach oceanu, wzorowana na genialnym Journey. Szkoda tylko, że twórcom Abzu nie udało się zawrzeć w swojej grze aż tak dużego ładunku emocji, jaki cechował Podróż.

Recenzja gry Abzu – podwodne Journey dla pecetowców
Recenzja pierwszego epizodu gry Batman: The Telltale Series – nowe szaty starej mechaniki

Recenzja pierwszego epizodu gry Batman: The Telltale Series – nowe szaty starej mechaniki

recenzja gry3 sierpnia 2016

Pierwszy epizod batprzygodówki twórców The Walking Dead oraz The Wolf Among Us prezentuje dobrze znaną mechanikę wzbogaconą o zaktualizowany silnik graficzny oraz nietypowy tryb dla wielu graczy.

Recenzja pierwszego epizodu gry Batman: The Telltale Series – nowe szaty starej mechaniki
Recenzja moda Fallout 1.5: Resurrection – podróż w stare dobre czasy kultowych RPG-ów

Recenzja moda Fallout 1.5: Resurrection – podróż w stare dobre czasy kultowych RPG-ów

gramy dalej31 lipca 2016

Fallout 1.5: Resurrection to wehikuł czasu. Przenosi nas w stare dobre lata 90., kiedy wychodziły kultowe RPG-i. Dla fanów pierwszych Falloutów, i nie tylko dla nich, Zmartwychwstanie to must-have!

Recenzja moda Fallout 1.5: Resurrection – podróż w stare dobre czasy kultowych RPG-ów
Recenzja gry This is the Police – jedna z najlepszych gier policyjnych

Recenzja gry This is the Police – jedna z najlepszych gier policyjnych

recenzja gry27 lipca 2016

Myślicie, że zawód policjanta siedzącego za biurkiem to bardzo wygodna i przyjemna robota? This is the Police wyprowadzi Was z tego błędu bardzo szybko, na dodatek w naprawdę dobrym stylu.

Recenzja gry This is the Police – jedna z najlepszych gier policyjnych
Recenzja gry Naruto Online – grindownik tylko dla fanów

Recenzja gry Naruto Online – grindownik tylko dla fanów

recenzja gry26 lipca 2016

Grind przyjacielem Naruto? Recenzujemy Naruto Online, czyli przeglądarkową odsłonę przygód nastoletniego ninja i spółki.

Recenzja gry Naruto Online – grindownik tylko dla fanów
Recenzja gry Bohemian Killing – pomysł świetny, z wykonaniem już gorzej

Recenzja gry Bohemian Killing – pomysł świetny, z wykonaniem już gorzej

recenzja gry26 lipca 2016

Rozpatrzyliśmy sprawę Alfreda Ethona, czyli bohatera sądowego dramatu autorstwa polskiego dewelopera. Czy Phoenix Wright ma się czego obawiać?

Recenzja gry Bohemian Killing – pomysł świetny, z wykonaniem już gorzej
Analizujemy Diablo III – chwilowa stagnacja czy początek końca?

Analizujemy Diablo III – chwilowa stagnacja czy początek końca?

gramy dalej25 lipca 2016

Dokąd zmierzasz Diablo? W trzeciej odsłonie kultowych hack’n’slashy Blizzarda powoli zaczyna wiać nudą. Co zrobią twórcy gry?

Analizujemy Diablo III – chwilowa stagnacja czy początek końca?
Od żenady do zagłady – kulisy sukcesu nowego Dooma

Od żenady do zagłady – kulisy sukcesu nowego Dooma

gramy dalej23 lipca 2016

Mało która gra była wyczekiwana równie długo i z równie wielkimi obawami co nowy Doom – i mało która koniec końców okazała się równie udana. Postanowiliśmy prześledzić długą drogę studia id Software do wskrzeszenia legendy w wielkim stylu.

Od żenady do zagłady – kulisy sukcesu nowego Dooma
Fenomen Warframe – mały rozgłos, wielki sukces i świetna gra

Fenomen Warframe – mały rozgłos, wielki sukces i świetna gra

gramy dalej22 lipca 2016

Pomimo trzech lat na karku Warframe nadal króluje na liście najczęściej ogrywanych pozycji na Steamie. W czym tkwi tajemnica sukcesu tej gry?

Fenomen Warframe – mały rozgłos, wielki sukces i świetna gra
Recenzja gry Pokemon GO – społecznościowy fenomen, słaba gra

Recenzja gry Pokemon GO – społecznościowy fenomen, słaba gra

recenzja gry21 lipca 2016

W Pokemon GO wiele jest do poprawienia; wiele też brakuje, ale już teraz widać, że to będzie jeden z największych hitów w historii (nie tylko) mobilnego grania. A popularnością bez problemu przebije masę pecetowych i konsolowych marek.

Recenzja gry Pokemon GO – społecznościowy fenomen, słaba gra
Recenzja gry Fallout Shelter na PC - dużo nowej zawartości, dużo nowych błędów

Recenzja gry Fallout Shelter na PC - dużo nowej zawartości, dużo nowych błędów

recenzja gry17 lipca 2016

Fallout Shelter to dzisiaj zupełnie inna gra niż w momencie premiery w czerwcu 2015 roku. Wreszcie jest rozbudowana na tyle, że bawić będzie pecetowych graczy. Szkoda, że Bethesda nie uniknęła kilku wpadek.

Recenzja gry Fallout Shelter na PC - dużo nowej zawartości, dużo nowych błędów
Recenzja gry Song of the Deep - indyczy skok twórców Ratcheta & Clanka

Recenzja gry Song of the Deep - indyczy skok twórców Ratcheta & Clanka

recenzja gry16 lipca 2016

Producent takich hitów, jak Ratchet i Clank czy Resistance próbuje także sił na rynku mniejszych gier, przygotowując we współpracy ze sklepem Gamestop swoją pierwszą grę z gatunku metroidvania. Czy Song of the Deep jest w stanie zachwycić fanów?

Recenzja gry Song of the Deep - indyczy skok twórców Ratcheta & Clanka
Gramy w Red Dead Redemption na Xbox One - namiastkę prawdziwego remastera

Gramy w Red Dead Redemption na Xbox One - namiastkę prawdziwego remastera

gramy dalej15 lipca 2016

Wsteczna kompatybilność na Xboksie One stwarza okazję pobawienia się ważnymi tytułami z ostatniego dziesięciolecia. Jednak udostępnienie w ramach niej Red Dead Redemption przebija wszystko, czego do tej pory byliśmy świadkami.

Gramy w Red Dead Redemption na Xbox One - namiastkę prawdziwego remastera
Recenzja gry Crush Your Enemies - Barbarzyńcy w trasie

Recenzja gry Crush Your Enemies - Barbarzyńcy w trasie

recenzja gry13 lipca 2016

Wszyscy mieszkańcy idyllicznych krain fantasy miejcie się na baczności! Oto horda cywilizowanych inaczej uciekła z lochów polskiego studia Vile Monarch, by palić, rabować i gwałcić!

Recenzja gry Crush Your Enemies - Barbarzyńcy w trasie
Recenzja gry SteamWorld Heist - steampunkowy western w kosmosie

Recenzja gry SteamWorld Heist - steampunkowy western w kosmosie

recenzja gry7 lipca 2016

Rzadko, która produkcja potrafi mnie kupić w tak krótkim czasie, jak SteamWorld Heist. Steampunkowa gra taktyczna pokazuje pazur i zawiera całkiem interesującą mechanikę, odrobinę czerpiącą z nowych odsłon serii XCOM.

Recenzja gry SteamWorld Heist - steampunkowy western w kosmosie
Recenzja gry LEGO Gwiezdne Wojny: Przebudzenie Mocy - wyborny odcinacz kuponów

Recenzja gry LEGO Gwiezdne Wojny: Przebudzenie Mocy - wyborny odcinacz kuponów

recenzja gry2 lipca 2016

Klockowa wersja Przebudzenia Mocy może nie jest Battlefrontem na jakiego czekaliśmy, ale z pewnością to jedna z najlepszych gier w uniwersum Gwiezdnych Wojen i serii LEGO!

Recenzja gry LEGO Gwiezdne Wojny: Przebudzenie Mocy - wyborny odcinacz kuponów
Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?

Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?

recenzja gry29 czerwca 2016

Duńczycy z Playdead nie zasypiali przez kilka ostatnich lat gruszek w popiele i od czasu sukcesu Limbo w pocie czoła pracowali nad kolejnym tytułem. Rezultatem tych prac jest Inside – mroczna podróż małego chłopca w bezwzględny świat.

Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Wiedźmin: Pogromca potworów, The Legend of Zelda: Skyward Sword HD.