Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 18

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Shadow Warrior 2 - godnego rywala Dooma i Borderlands znad Wisły

Recenzja gry Shadow Warrior 2 - godnego rywala Dooma i Borderlands znad Wisły

recenzja gry13 października 2016

Studio Flying Wild Hog przybywa z odsieczą graczom, którzy martwią się, że Polacy nie będą mieli czym walczyć w tym roku o branżowe nagrody. Shadow Warrior 2 może okazać się czarnym koniem wśród strzelanek... i zagrozić nawet Doomowi.

Recenzja gry Shadow Warrior 2 - godnego rywala Dooma i Borderlands znad Wisły
Recenzja gry Mafia III – klimat kontra powtarzalność i błędy

Recenzja gry Mafia III – klimat kontra powtarzalność i błędy

recenzja gry12 października 2016

Mafia III to gra pełna sprzeczności, mieszająca elementy naprawdę udane z wielką fuszerką. Niby to, co w serii najważniejsze, czyli klimat i fabuła, stoi na wysokim poziomie, ale tytułowi trzeba wiele wybaczyć, by móc się nim cieszyć.

Recenzja gry Mafia III – klimat kontra powtarzalność i błędy
Recenzja gry Gears of War 4 - Stare Girsy nie rdzewieją, ale dostają lekkiej zadyszki

Recenzja gry Gears of War 4 - Stare Girsy nie rdzewieją, ale dostają lekkiej zadyszki

recenzja gry8 października 2016

Nowi bohaterowie, nowa historia, stare „Girsy”. Tak w dużym skrócie można scharakteryzować pierwsze samodzielne podejście The Coalition do kontynuacji znanej marki.

Recenzja gry Gears of War 4 - Stare Girsy nie rdzewieją, ale dostają lekkiej zadyszki
Recenzja gry FIFA 17 na PC – gracze równi wobec wirtualnego futbolu

Recenzja gry FIFA 17 na PC – gracze równi wobec wirtualnego futbolu

recenzja gry5 października 2016

W odróżnieniu od pecetowego portu PES-a 2017 FIFA 17 w wersji na komputery osobiste dorównuje poziomem wydaniom konsolowym. Poziomem, który naprawdę zadowala.

Recenzja gry FIFA 17 na PC – gracze równi wobec wirtualnego futbolu
Recenzja piątego dodatku do gry Hitman - fabuła wreszcie nabiera rozpędu

Recenzja piątego dodatku do gry Hitman - fabuła wreszcie nabiera rozpędu

gramy dalej3 października 2016

Przedostatni epizod Hitmana wreszcie kładzie nacisk na historię łączącą wszystkie odcinki, a końcowy film serwuje soczystego cliffhangera!

Recenzja piątego dodatku do gry Hitman - fabuła wreszcie nabiera rozpędu
Recenzja gry Virginia – Twin Peaks spotyka Z archiwum X

Recenzja gry Virginia – Twin Peaks spotyka Z archiwum X

recenzja gry28 września 2016

Zrealizowana z filmowym zacięciem Virginia tętni emocjami opowiadając samym obrazem historię, której nie powstydziliby się twórcy seriali Miasteczko Twin Peaks i Z archiwum X. To tytuł udowadniający, że wciąż można przesuwać granicę symulatorów chodzenia.

Recenzja gry Virginia – Twin Peaks spotyka Z archiwum X
Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2017 na PC – zmian jak na lekarstwo

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2017 na PC – zmian jak na lekarstwo

recenzja gry24 września 2016

Pecetowi fani futbolu nie mają lekko – kiedyś ignorowali ich twórcy FIF-y, dziś to samo robią producenci PES-a. I to już któryś raz z rzędu.

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2017 na PC – zmian jak na lekarstwo
Recenzja BioShock: The Collection – klasyki w nowych szatach

Recenzja BioShock: The Collection – klasyki w nowych szatach

recenzja gry22 września 2016

BioShock: The Collection to dla jednych doskonała okazja, by zapoznać się z prawdziwymi arcydziełami sztuki rozrywkowej, dla innych zaś możliwość powrotu do jednych z najlepiej wykreowanych dystopii.

Recenzja BioShock: The Collection – klasyki w nowych szatach
Recenzja gry FIFA 17 - trzy punkty w nieco wymęczonym stylu

Recenzja gry FIFA 17 - trzy punkty w nieco wymęczonym stylu

recenzja gry22 września 2016

„Droga do sławy” to najbardziej oczekiwana nowość w FIF-ie 17 – na szczęście nie jest to jedyna nowinka. Wirtualna piłka od EA to jednak tym razem pasmo niekoniecznie trafionych decyzji.

Recenzja gry FIFA 17 - trzy punkty w nieco wymęczonym stylu
Recenzja gry Forza Horizon 3 – najlepsze wyścigi aż po horyzont

Recenzja gry Forza Horizon 3 – najlepsze wyścigi aż po horyzont

recenzja gry20 września 2016

Forza Horizon 3 nie idzie drogą poprzednich tytułów Microsoftu i udowadnia, że to dla niej warto mieć Xboksa One lub przesiąść się w końcu na system Windows 10.

Recenzja gry Forza Horizon 3 – najlepsze wyścigi aż po horyzont
Recenzja gry Kozacy 3 – kulą w płot

Recenzja gry Kozacy 3 – kulą w płot

recenzja gry20 września 2016

W dźwiękach piszczałek i huku armat wracają Kozacy. Niestety, trzecia odsłona ukochanej nad Wisłą serii to tylko odświeżona „jedynka” – z tymi samymi zaletami i wadami, co szesnaście lat temu.

Recenzja gry Kozacy 3 – kulą w płot
Recenzja gry World of Warcraft: Legion – WoW w najlepszej formie od lat

Recenzja gry World of Warcraft: Legion – WoW w najlepszej formie od lat

recenzja gry19 września 2016

Legion to bez dwóch zdań jedno z najlepszych rozszerzeń w historii World of Warcraft. Ponad dziesięcioletnia gra Blizzarda nadal pozostaje królem swojego gatunku.

Recenzja gry World of Warcraft: Legion – WoW w najlepszej formie od lat
Recenzja gry ReCore - pomysł świetny, ale wykonanie...

Recenzja gry ReCore - pomysł świetny, ale wykonanie...

recenzja gry18 września 2016

Platformówkowa strzelanina z perspektywy trzeciej osoby w nieco bajkowych klimatach science fiction to nie jest coś, czym gracze byliby rozpieszczani.

Recenzja gry ReCore - pomysł świetny, ale wykonanie...
Recenzja Pro Evolution Soccer 2017 – wysoki poziom serii PES utrzymany

Recenzja Pro Evolution Soccer 2017 – wysoki poziom serii PES utrzymany

recenzja gry17 września 2016

Rozpoczynamy kolejną piłkarską jesień, która tym razem zapowiada się znakomicie. Potwierdza to nowy PES, który sygnalizuje wysoką formę i daje mnóstwo podstaw do tego, by nie sadzać go na ławce przez cały najbliższy sezon.

Recenzja Pro Evolution Soccer 2017 – wysoki poziom serii PES utrzymany
WarCraft Adventures - czy skasowana przygodówka Blizzarda byłaby hitem?

WarCraft Adventures - czy skasowana przygodówka Blizzarda byłaby hitem?

gramy dalej16 września 2016

Okazji, by zagrać w przygodówkę Blizzarda, która została anulowana 18 lat temu, nie mogliśmy przegapić. Czy WarCraft Adventures miało szansę powalczyć z przebojami takich tuzów jak LucasArts bądź Sierra?

WarCraft Adventures - czy skasowana przygodówka Blizzarda byłaby hitem?
Recenzja gry Stronghold Legends: Steam Edition – legendarnej klapy druga odsłona

Recenzja gry Stronghold Legends: Steam Edition – legendarnej klapy druga odsłona

recenzja gry15 września 2016

Remastery kojarzą się z odnawianiem arcydzieł, z których przystępniejszą wersją mogą zaznajomić się nowi gracze. Ze Stronghold Legends jest jednak inaczej – bo nie mówimy ani o arcydziele, ani dobrym gry odświeżeniu.

Recenzja gry Stronghold Legends: Steam Edition – legendarnej klapy druga odsłona
Recenzja gry Polska Farma 2017 - Farm Expert zaorał się sam

Recenzja gry Polska Farma 2017 - Farm Expert zaorał się sam

recenzja gry6 września 2016

Polska farma 2017 pokazuje, że życie w wirtualnym gospodarstwie to nie tylko wielkie możliwości, ale i równie wielkie problemy – tych drugich jest tyle, że ich skala momentalnie zaczyna przytłaczać.

Recenzja gry Polska Farma 2017 - Farm Expert zaorał się sam
Recenzja gry The Turing Test - to nie jest Portal 3

Recenzja gry The Turing Test - to nie jest Portal 3

recenzja gry5 września 2016

The Turing Test stanowi kolejną po serii Portal propozycję gry logicznej, w której non stop towarzyszy nam sztuczna inteligencja.

Recenzja gry The Turing Test - to nie jest Portal 3
Wolicie Yennefer od Triss - wszystko o Waszych wyborach ukochanej w grze Wiedźmin 3

Wolicie Yennefer od Triss - wszystko o Waszych wyborach ukochanej w grze Wiedźmin 3

gramy dalej4 września 2016

Wybór ukochanej w grze Wiedźmin 3: Dziki Gon był niezmiernie ważną kwestią nie tylko dla Geralta, ale i dla nas samych. Jak się jednak okazuje - niezbyt trudną. Większość z Was wybrała Yennefer, nawet jeśli nie miała kontaktu z książkami. Dlaczego?

Wolicie Yennefer od Triss - wszystko o Waszych wyborach ukochanej w grze Wiedźmin 3
Recenzja gry The Final Station – podróż koleją w czasie apokalipsy

Recenzja gry The Final Station – podróż koleją w czasie apokalipsy

recenzja gry31 sierpnia 2016

The Final Station od pierwszych trailerów, które pojawiły się w Internecie wygląda jak efekt namiętnego romansu This War of Mine ze „starą, ale jarą” Transarcticą. Brzmi świetnie, ale czy na pewno takie jest w praktyce?

Recenzja gry The Final Station – podróż koleją w czasie apokalipsy
Recenzja gry Obduction – piękna, trudna i wciągająca

Recenzja gry Obduction – piękna, trudna i wciągająca

recenzja gry30 sierpnia 2016

Pierwszoosobowa gra przygodowa niebędąca survivalem ani horrorem? Obduction nawiązuje do klasyki gatunku jako duchowy spadkobierca serii Myst.

Recenzja gry Obduction – piękna, trudna i wciągająca
Recenzja gry Master of Orion: Conquer the Stars – zamiast sięgnąć gwiazd, gra tylko do nich macha

Recenzja gry Master of Orion: Conquer the Stars – zamiast sięgnąć gwiazd, gra tylko do nich macha

recenzja gry29 sierpnia 2016

Firma Wargaming.net oferuje możliwość zagrania w nową wersję klasyki gier 4X. Odkopanie serii Master of Orion ma jednak wyższy cel – przedstawienie jej nowemu pokoleniu graczy.

Recenzja gry Master of Orion: Conquer the Stars – zamiast sięgnąć gwiazd, gra tylko do nich macha
Recenzja czwartego epizodu gry Hitman - Bangkok najsłabszy

Recenzja czwartego epizodu gry Hitman - Bangkok najsłabszy

gramy dalej24 sierpnia 2016

Misja w Bangkoku pod żadnym względem nie jest lepsza od poprzednich, ale Agent 47 zaskakuje tak niecodziennym występem i umiejętnościami, że trzeba to zobaczyć!

Recenzja czwartego epizodu gry Hitman - Bangkok najsłabszy
Recenzja gry Worms WMD – Powrót do Armageddonu

Recenzja gry Worms WMD – Powrót do Armageddonu

recenzja gry22 sierpnia 2016

Worms WMD to idealna mieszanka nowego ze starym, ze wszystkich świeższych części cyklu oferująca doznania najbliższe tym z klasycznych odsłon serii, a przy tym wprowadzająca kilka całkiem udanych atrakcji, jakich robale dotąd nie widziały.

Recenzja gry Worms WMD – Powrót do Armageddonu

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Wiedźmin: Pogromca potworów, The Legend of Zelda: Skyward Sword HD.