Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 18

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Abzu – podwodne Journey dla pecetowców

Recenzja gry Abzu – podwodne Journey dla pecetowców

recenzja gry5 sierpnia 2016

Niezwykle kolorowa „przygoda” eksploracyjna w głębinach oceanu, wzorowana na genialnym Journey. Szkoda tylko, że twórcom Abzu nie udało się zawrzeć w swojej grze aż tak dużego ładunku emocji, jaki cechował Podróż.

Recenzja gry Abzu – podwodne Journey dla pecetowców
Recenzja pierwszego epizodu gry Batman: The Telltale Series – nowe szaty starej mechaniki

Recenzja pierwszego epizodu gry Batman: The Telltale Series – nowe szaty starej mechaniki

recenzja gry3 sierpnia 2016

Pierwszy epizod batprzygodówki twórców The Walking Dead oraz The Wolf Among Us prezentuje dobrze znaną mechanikę wzbogaconą o zaktualizowany silnik graficzny oraz nietypowy tryb dla wielu graczy.

Recenzja pierwszego epizodu gry Batman: The Telltale Series – nowe szaty starej mechaniki
Recenzja moda Fallout 1.5: Resurrection – podróż w stare dobre czasy kultowych RPG-ów

Recenzja moda Fallout 1.5: Resurrection – podróż w stare dobre czasy kultowych RPG-ów

gramy dalej31 lipca 2016

Fallout 1.5: Resurrection to wehikuł czasu. Przenosi nas w stare dobre lata 90., kiedy wychodziły kultowe RPG-i. Dla fanów pierwszych Falloutów, i nie tylko dla nich, Zmartwychwstanie to must-have!

Recenzja moda Fallout 1.5: Resurrection – podróż w stare dobre czasy kultowych RPG-ów
Recenzja gry This is the Police – jedna z najlepszych gier policyjnych

Recenzja gry This is the Police – jedna z najlepszych gier policyjnych

recenzja gry27 lipca 2016

Myślicie, że zawód policjanta siedzącego za biurkiem to bardzo wygodna i przyjemna robota? This is the Police wyprowadzi Was z tego błędu bardzo szybko, na dodatek w naprawdę dobrym stylu.

Recenzja gry This is the Police – jedna z najlepszych gier policyjnych
Recenzja gry Naruto Online – grindownik tylko dla fanów

Recenzja gry Naruto Online – grindownik tylko dla fanów

recenzja gry26 lipca 2016

Grind przyjacielem Naruto? Recenzujemy Naruto Online, czyli przeglądarkową odsłonę przygód nastoletniego ninja i spółki.

Recenzja gry Naruto Online – grindownik tylko dla fanów
Recenzja gry Bohemian Killing – pomysł świetny, z wykonaniem już gorzej

Recenzja gry Bohemian Killing – pomysł świetny, z wykonaniem już gorzej

recenzja gry26 lipca 2016

Rozpatrzyliśmy sprawę Alfreda Ethona, czyli bohatera sądowego dramatu autorstwa polskiego dewelopera. Czy Phoenix Wright ma się czego obawiać?

Recenzja gry Bohemian Killing – pomysł świetny, z wykonaniem już gorzej
Analizujemy Diablo III – chwilowa stagnacja czy początek końca?

Analizujemy Diablo III – chwilowa stagnacja czy początek końca?

gramy dalej25 lipca 2016

Dokąd zmierzasz Diablo? W trzeciej odsłonie kultowych hack’n’slashy Blizzarda powoli zaczyna wiać nudą. Co zrobią twórcy gry?

Analizujemy Diablo III – chwilowa stagnacja czy początek końca?
Od żenady do zagłady – kulisy sukcesu nowego Dooma

Od żenady do zagłady – kulisy sukcesu nowego Dooma

gramy dalej23 lipca 2016

Mało która gra była wyczekiwana równie długo i z równie wielkimi obawami co nowy Doom – i mało która koniec końców okazała się równie udana. Postanowiliśmy prześledzić długą drogę studia id Software do wskrzeszenia legendy w wielkim stylu.

Od żenady do zagłady – kulisy sukcesu nowego Dooma
Fenomen Warframe – mały rozgłos, wielki sukces i świetna gra

Fenomen Warframe – mały rozgłos, wielki sukces i świetna gra

gramy dalej22 lipca 2016

Pomimo trzech lat na karku Warframe nadal króluje na liście najczęściej ogrywanych pozycji na Steamie. W czym tkwi tajemnica sukcesu tej gry?

Fenomen Warframe – mały rozgłos, wielki sukces i świetna gra
Recenzja gry Pokemon GO – społecznościowy fenomen, słaba gra

Recenzja gry Pokemon GO – społecznościowy fenomen, słaba gra

recenzja gry21 lipca 2016

W Pokemon GO wiele jest do poprawienia; wiele też brakuje, ale już teraz widać, że to będzie jeden z największych hitów w historii (nie tylko) mobilnego grania. A popularnością bez problemu przebije masę pecetowych i konsolowych marek.

Recenzja gry Pokemon GO – społecznościowy fenomen, słaba gra
Recenzja gry Fallout Shelter na PC - dużo nowej zawartości, dużo nowych błędów

Recenzja gry Fallout Shelter na PC - dużo nowej zawartości, dużo nowych błędów

recenzja gry17 lipca 2016

Fallout Shelter to dzisiaj zupełnie inna gra niż w momencie premiery w czerwcu 2015 roku. Wreszcie jest rozbudowana na tyle, że bawić będzie pecetowych graczy. Szkoda, że Bethesda nie uniknęła kilku wpadek.

Recenzja gry Fallout Shelter na PC - dużo nowej zawartości, dużo nowych błędów
Recenzja gry Song of the Deep - indyczy skok twórców Ratcheta & Clanka

Recenzja gry Song of the Deep - indyczy skok twórców Ratcheta & Clanka

recenzja gry16 lipca 2016

Producent takich hitów, jak Ratchet i Clank czy Resistance próbuje także sił na rynku mniejszych gier, przygotowując we współpracy ze sklepem Gamestop swoją pierwszą grę z gatunku metroidvania. Czy Song of the Deep jest w stanie zachwycić fanów?

Recenzja gry Song of the Deep - indyczy skok twórców Ratcheta & Clanka
Gramy w Red Dead Redemption na Xbox One - namiastkę prawdziwego remastera

Gramy w Red Dead Redemption na Xbox One - namiastkę prawdziwego remastera

gramy dalej15 lipca 2016

Wsteczna kompatybilność na Xboksie One stwarza okazję pobawienia się ważnymi tytułami z ostatniego dziesięciolecia. Jednak udostępnienie w ramach niej Red Dead Redemption przebija wszystko, czego do tej pory byliśmy świadkami.

Gramy w Red Dead Redemption na Xbox One - namiastkę prawdziwego remastera
Recenzja gry Crush Your Enemies - Barbarzyńcy w trasie

Recenzja gry Crush Your Enemies - Barbarzyńcy w trasie

recenzja gry13 lipca 2016

Wszyscy mieszkańcy idyllicznych krain fantasy miejcie się na baczności! Oto horda cywilizowanych inaczej uciekła z lochów polskiego studia Vile Monarch, by palić, rabować i gwałcić!

Recenzja gry Crush Your Enemies - Barbarzyńcy w trasie
Recenzja gry SteamWorld Heist - steampunkowy western w kosmosie

Recenzja gry SteamWorld Heist - steampunkowy western w kosmosie

recenzja gry7 lipca 2016

Rzadko, która produkcja potrafi mnie kupić w tak krótkim czasie, jak SteamWorld Heist. Steampunkowa gra taktyczna pokazuje pazur i zawiera całkiem interesującą mechanikę, odrobinę czerpiącą z nowych odsłon serii XCOM.

Recenzja gry SteamWorld Heist - steampunkowy western w kosmosie
Recenzja gry LEGO Gwiezdne Wojny: Przebudzenie Mocy - wyborny odcinacz kuponów

Recenzja gry LEGO Gwiezdne Wojny: Przebudzenie Mocy - wyborny odcinacz kuponów

recenzja gry2 lipca 2016

Klockowa wersja Przebudzenia Mocy może nie jest Battlefrontem na jakiego czekaliśmy, ale z pewnością to jedna z najlepszych gier w uniwersum Gwiezdnych Wojen i serii LEGO!

Recenzja gry LEGO Gwiezdne Wojny: Przebudzenie Mocy - wyborny odcinacz kuponów
Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?

Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?

recenzja gry29 czerwca 2016

Duńczycy z Playdead nie zasypiali przez kilka ostatnich lat gruszek w popiele i od czasu sukcesu Limbo w pocie czoła pracowali nad kolejnym tytułem. Rezultatem tych prac jest Inside – mroczna podróż małego chłopca w bezwzględny świat.

Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?
Recenzja gry The Technomancer - action RPG dla fanów Wiedźmina 3

Recenzja gry The Technomancer - action RPG dla fanów Wiedźmina 3

recenzja gry28 czerwca 2016

Studio Spiders specjalizuje się w grach RPG, ale nie radzi sobie z nimi najlepiej... Poprawka: jak dotąd sobie nie radziło – The Technomancer pokazuje bowiem, że jeszcze trochę i praktyka uczyni z twórców Mars: War Logs i Bound by Flame mistrzów.

Recenzja gry The Technomancer - action RPG dla fanów Wiedźmina 3
Recenzja gry Dreamfall Chapters – koniec wyboistej podróży

Recenzja gry Dreamfall Chapters – koniec wyboistej podróży

recenzja gry22 czerwca 2016

Najdłuższa podróż dobiegła końca. W niezłym, choć bardzo nierównym stylu. To skierowane przede wszystkim do fanów magnum opus Ragnara Tørnquista, człowieka, który nie chciał się poddać.

Recenzja gry Dreamfall Chapters – koniec wyboistej podróży
Jedziemy do Arizony wraz z grą American Truck Simulator

Jedziemy do Arizony wraz z grą American Truck Simulator

gramy dalej22 czerwca 2016

Po blisko czterech miesiącach spędzonych na drogach Kalifornii i Nevady ekipa SCS Software zabiera nas na wycieczkę do kolejnego ze stanów – Arizony. Na szczęście ta aktualizacja to nie tylko ładne widoczki, ale też niemało usprawnień.

Jedziemy do Arizony wraz z grą American Truck Simulator
Recenzja gry Sherlock Holmes: The Devil's Daughter - czy dżentelmenowi wypada?

Recenzja gry Sherlock Holmes: The Devil's Daughter - czy dżentelmenowi wypada?

recenzja gry11 czerwca 2016

Opowieść o tym, jak Sherlock Holmes i doktor Watson, pozostając w konflikcie dotyczącym domniemanej córki detektywa, dzielnie poczynają sobie na ulicach Londynu, sprawiedliwość poszkodowanym przynosząc i karę typom spod ciemnej gwiazdy wymierzając.

Recenzja gry Sherlock Holmes: The Devil's Daughter - czy dżentelmenowi wypada?
Recenzja gry The Solus Project – trochę wybrakowana odyseja kosmiczna

Recenzja gry The Solus Project – trochę wybrakowana odyseja kosmiczna

recenzja gry9 czerwca 2016

Recenzujemy The Solus Project, niezależną kosmiczną przygodówkę aspirującą do miana survivalowego sandboksa. Czy historia tocząca się na planecie Gliese-6143-C ma szansę podbić wszechświat?

Recenzja gry The Solus Project – trochę wybrakowana odyseja kosmiczna
Recenzja gry Hearts of Iron IV - powrót w wielkim stylu

Recenzja gry Hearts of Iron IV - powrót w wielkim stylu

recenzja gry7 czerwca 2016

Po latach Hearts of Iron – ukochana seria koneserów skomplikowanych strategii – powraca, i to w wielkim stylu. Sezon nieprzespanych nocy, spędzonych na dowodzeniu, knuciu intryg i nieustannym smakowaniu goryczy porażki, uznać należy za otwarty.

Recenzja gry Hearts of Iron IV - powrót w wielkim stylu
Recenzja gry Mirror's Edge: Catalyst - Faith podąża śladem Assassin’s Creed

Recenzja gry Mirror's Edge: Catalyst - Faith podąża śladem Assassin’s Creed

recenzja gry6 czerwca 2016

Pierwsze Mirror’s Edge było grą niesamowicie intensywną, wizjonerską i niemal artystyczną – tymczasem Catalystowi trudno przypisać podobne cechy. Na szczęście nie oznacza to, że DICE zupełnie dało ciała, tworząc nowe przygody Faith.

Recenzja gry Mirror's Edge: Catalyst - Faith podąża śladem Assassin’s Creed

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak