Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 17

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
No Man’s Sky po aktualizacji Foundation Update – lepiej późno niż wcale

No Man’s Sky po aktualizacji Foundation Update – lepiej późno niż wcale

gramy dalej5 grudnia 2016

Po aktualizacji 1.1 No Man’s Sky w końcu zaczyna rozwijać skrzydła. Chociaż wiele elementów wciąż wymaga dopracowania, gra w nowej wersji dostarcza znacznie więcej przyjemnych wrażeń niż wcześniej.

No Man’s Sky po aktualizacji Foundation Update – lepiej późno niż wcale
Recenzja gry Pokemon Sun – zasłużony sukces Nintendo

Recenzja gry Pokemon Sun – zasłużony sukces Nintendo

recenzja gry1 grudnia 2016

Pokemon Sun, podobnie jak księżycowa edycja Moon, to kolejna świetna odsłona popularnej serii studia Game Freak. Nintendo nie uniknęło paru wpadek, ale całość bawi i wciąga.

Recenzja gry Pokemon Sun – zasłużony sukces Nintendo
Recenzja gry Shadow Tactics: Blades of the Shogun – komandos z kataną

Recenzja gry Shadow Tactics: Blades of the Shogun – komandos z kataną

recenzja gry30 listopada 2016

Osiemnaście lat – tyle minęło od premiery pierwszej części serii Commandos. Dziś, dzięki Shadow Tactics, jej duch powraca, a wraz z nim dawna magia taktycznych skradanek oglądanych z lotu ptaka – tytułów trudnych, nieco topornych, ale jakże grywalnych.

Recenzja gry Shadow Tactics: Blades of the Shogun – komandos z kataną
Recenzja gry Silence – baśniowy samograj

Recenzja gry Silence – baśniowy samograj

recenzja gry29 listopada 2016

Silence to jedna z najbardziej uroczych baśniowych gier przygodowych, jakie pojawiły się w ostatnich latach – do wzruszenia się, do pośmiania, do zasmucenia, niekoniecznie do wielkiego główkowania.

Recenzja gry Silence – baśniowy samograj
Recenzja gry Assassin's Creed: The Ezio Collection - mało zmian w znanej trylogii

Recenzja gry Assassin's Creed: The Ezio Collection - mało zmian w znanej trylogii

recenzja gry28 listopada 2016

Trylogia przygód Ezio Auditore da Firenze to według wielu graczy najlepszy okres w dziejach serii Assassin's Creed. W związku z tym Ubisoft postanowił przygotować kompilację, której zadaniem jest wypełnienie luki wydawniczej w swoim jesiennym katalogu.

Recenzja gry Assassin's Creed: The Ezio Collection - mało zmian w znanej trylogii
Recenzja gry Planet Coaster – doskonały sandboks, słabsza strategia

Recenzja gry Planet Coaster – doskonały sandboks, słabsza strategia

recenzja gry27 listopada 2016

Planet Coaster to powrót rollercoasterowych tycoonów w wielkim stylu. Gra oferuje to, czego fani oczekiwali i choć system ekonomiczny mógł być bardziej wymagający, to całość jest świetnym sandboksem.

Recenzja gry Planet Coaster – doskonały sandboks, słabsza strategia
Graliśmy w The Darkening of Tristram – diablo duża wpadka Blizzarda?

Graliśmy w The Darkening of Tristram – diablo duża wpadka Blizzarda?

gramy dalej22 listopada 2016

Z okazji 20-lecia serii Diablo Blizzard przygotował swoisty remake pierwszej odsłony kultowej serii hack’n’slashy. The Darkening of Tristram dostępne w Diablo III zapowiada się na duży niewypał.

Graliśmy w The Darkening of Tristram – diablo duża wpadka Blizzarda?
Recenzja gry Transport Fever – spóźniony pociąg do biznesu

Recenzja gry Transport Fever – spóźniony pociąg do biznesu

recenzja gry22 listopada 2016

Od zera do milionera – w Transport Fever tę klasyczną biznesową drogę możemy przebyć lądem, wodą, a nawet powietrzem. Jednak czy owa podróż okaże się na tyle ciekawa, abyśmy nie musieli wysiadać już przy pierwszej okazji?

Recenzja gry Transport Fever – spóźniony pociąg do biznesu
Recenzja gry Dishonored 2 - świetny sequel, który mógłby być jeszcze lepszy

Recenzja gry Dishonored 2 - świetny sequel, który mógłby być jeszcze lepszy

recenzja gry20 listopada 2016

Dishonored 2 to sequel bezpieczny. Bazujący na sprawdzonej formule, nie wprowadzający rewolucji w mechanice rozgrywki, ale też oferujący drobne nowości. Szkoda tylko niewykorzystanego potencjału w kwestii fabuły.

Recenzja gry Dishonored 2 - świetny sequel, który mógłby być jeszcze lepszy
Recenzja gry Tyranny - RPG dramatycznych kontrastów

Recenzja gry Tyranny - RPG dramatycznych kontrastów

recenzja gry15 listopada 2016

W oczekiwaniu na sequel Pillars of Eternity oferuje grę Tyranny, gdzie wcielamy się w role złego bohatera. Sklecony naprędce RPG zaskakuje mnogością mechanik i pomysłów, ale nie wszystkie można nazwać udanymi.

Recenzja gry Tyranny - RPG dramatycznych kontrastów
Recenzja gry Watch Dogs 2 – nieślubne dziecko seriali Mr. Robot i Silicon Valley

Recenzja gry Watch Dogs 2 – nieślubne dziecko seriali Mr. Robot i Silicon Valley

recenzja gry14 listopada 2016

Z deszczowego Chicago przenosimy się do skąpanego w słońcu San Francisco. Zamiast mściciela Lisa, dostajemy haktywistę Retr0. Czy zmiana atmosfery gry wyszła serii Watch Dogs na lepsze?

Recenzja gry Watch Dogs 2 – nieślubne dziecko seriali Mr. Robot i Silicon Valley
Recenzja gry Watch Dogs 2 – nieślubne dziecko seriali Mr. Robot i Silicon Valley

Recenzja gry Watch Dogs 2 – nieślubne dziecko seriali Mr. Robot i Silicon Valley

recenzja gry14 listopada 2016

Z deszczowego Chicago przenosimy się do skąpanego w słońcu San Francisco. Zamiast mściciela Lisa, dostajemy haktywistę Retr0. Czy zmiana atmosfery gry wyszła serii Watch Dogs na lepsze?

Recenzja gry Watch Dogs 2 – nieślubne dziecko seriali Mr. Robot i Silicon Valley
Recenzja gry Call of Duty: Modern Warfare Remastered - odmłodzona królowa skryptów

Recenzja gry Call of Duty: Modern Warfare Remastered - odmłodzona królowa skryptów

recenzja gry13 listopada 2016

Choć Activision nie oferuje na razie kupna gry Call of Duty: Modern Warfare Remastered oddzielnie, warto mieć na uwadze ten remaster, zwłaszcza, że do momentu zmiany polityki poprawie może ulec multiplayer.

Recenzja gry Call of Duty: Modern Warfare Remastered - odmłodzona królowa skryptów
Recenzja gry Call of Duty: Infinite Warfare - niezła kampania w cieniu problemów

Recenzja gry Call of Duty: Infinite Warfare - niezła kampania w cieniu problemów

recenzja gry10 listopada 2016

Call of Duty: Infinite Warfare oferuje zaskakująco dobrego singla w kosmicznych klimatach i sprawdzone, szybkie multi, które jednak powoli zaczyna zjadać swój własny ogon. Największą bolączką są jednak problemy z pecetową edycją gry.

Recenzja gry Call of Duty: Infinite Warfare - niezła kampania w cieniu problemów
Recenzja gry The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition na PS4 – nowe szaty króla

Recenzja gry The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition na PS4 – nowe szaty króla

recenzja gry9 listopada 2016

„Umarł król, niech żyje król!” – zakrzykną fani sandboksowych dzieł Bethesdy. „Do wora z nim!” – odpowiedzą im znudzeni ciągłym wydawaniem remasterów inni gracze. I zwykli hejterzy.

Recenzja gry The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition na PS4 – nowe szaty króla
Recenzja gry Batman: Arkham VR - ciekawy, choć krótki eksperyment

Recenzja gry Batman: Arkham VR - ciekawy, choć krótki eksperyment

recenzja gry6 listopada 2016

Zawsze chciałem zostać superbohaterem. Dzięki studiu Rocksteady i ich finalnym rozdziale przygody z Mrocznym Rycerzem w końcu mam taką możliwość. Sprawdziliśmy jak w akcji prezentuje się Batman: Arkham VR i... jest przede wszystkim za krótko.

Recenzja gry Batman: Arkham VR - ciekawy, choć krótki eksperyment
Recenzja gry Hitman – kapitalna rozgrywka, bardzo słaby serial

Recenzja gry Hitman – kapitalna rozgrywka, bardzo słaby serial

recenzja gry5 listopada 2016

Ostatni epizod Hitmana to ponownie świetnie skonstruowana misja oraz lokacja – i nic poza tym. Przygodom Agenta 47 nie tylko daleko do finału, ale i do jakiegoś konkretnego rozwinięcia opowiadanej historii.

Recenzja gry Hitman – kapitalna rozgrywka, bardzo słaby serial
Recenzja gry Titanfall 2 - Mój przyjaciel tytan

Recenzja gry Titanfall 2 - Mój przyjaciel tytan

recenzja gry4 listopada 2016

Titanfall 2 został na nas zrzucony tydzień po Battlefieldzie 1 i tydzień przed Call of Duty: Infinite Warfare. Z przyjemnością mogę stwierdzić, że nowa produkcja od Respawn Entertainment śmiało może podjąć rękawicę.

Recenzja gry Titanfall 2 - Mój przyjaciel tytan
Recenzja gry Farming Simulator 17 - a jak tam gospodarstwo? Po staremu!

Recenzja gry Farming Simulator 17 - a jak tam gospodarstwo? Po staremu!

recenzja gry3 listopada 2016

Seria Farming Simulator, jak to czyni tradycyjnie co dwa lata, powraca właśnie z nową odsłoną. Czy doświadczony pionier wirtualnej roli wpuścił trochę świeżego powietrza do swoich zabudowań, czy tak jak zwykle tylko odmalował elewację?

Recenzja gry Farming Simulator 17 - a jak tam gospodarstwo? Po staremu!
Recenzja gry Dragon Ball: Xenoverse 2 - za mało nowości

Recenzja gry Dragon Ball: Xenoverse 2 - za mało nowości

recenzja gry2 listopada 2016

Druga odsłona serii Dragon Ball: Xenoverse stawia na sprawdzone wcześniej rozwiązania, ale trudno uznać to za pozytyw. Od sequela takiej gry oczekujemy zdecydowanie więcej.

Recenzja gry Dragon Ball: Xenoverse 2 - za mało nowości
Recenzja gry Batman: Return to Arkham - jak zepsuć dwie świetne produkcje

Recenzja gry Batman: Return to Arkham - jak zepsuć dwie świetne produkcje

recenzja gry28 października 2016

Ósma generacja zasypywana jest prezentami z podtytułami „remaster” i „kolekcja”. Niestety, słowa te nie oznaczają wcale podwyższonej jakości produktu. Gra Batman: Return to Arkham dostała się w ręce „przerabiaczy”, a nie fachowców.

Recenzja gry Batman: Return to Arkham - jak zepsuć dwie świetne produkcje
Recenzja gry Civilization VI – o jedną turę od ideału

Recenzja gry Civilization VI – o jedną turę od ideału

recenzja gry25 października 2016

Czy Civilization VI oferuje więcej na starcie niż wydana kilka lat temu „piątka”? Z pewnością. Nie oznacza to jednak, że autorom udało się dobić do poziomu poprzedniej odsłony z dodatkami. Prawie ideał, ale „prawie” robi różnicę.

Recenzja gry Civilization VI – o jedną turę od ideału
Recenzja gry Battlefield 1 – najlepszy Battlefield od czasów Bad Company 2

Recenzja gry Battlefield 1 – najlepszy Battlefield od czasów Bad Company 2

recenzja gry21 października 2016

Battlefield 1 to nie tylko najlepsza odsłona serii od czasów Bad Company 2, ale i triumfalny powrót strzelanin do dawno nie widzianych historycznych konfliktów zbrojnych.

Recenzja gry Battlefield 1 – najlepszy Battlefield od czasów Bad Company 2
Recenzja gry Rise of the Tomb Raider na PS4 - 20 lat i 11 gier później Lara wciąż zachwyca

Recenzja gry Rise of the Tomb Raider na PS4 - 20 lat i 11 gier później Lara wciąż zachwyca

recenzja gry18 października 2016

Rise of the Tomb Raider trafiało do kolejnych grup graczy na raty. Teraz do edycji xboksowej i pecetowej dołącza rocznicowa wersja przeznaczona dla posiadaczy PlayStation 4, której przyglądamy się w niniejszej recenzji.

Recenzja gry Rise of the Tomb Raider na PS4 - 20 lat i 11 gier później Lara wciąż zachwyca

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Wiedźmin: Pogromca potworów, The Legend of Zelda: Skyward Sword HD.