Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 13

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Pure Farming 2018 – pierwsze koty za płoty

Recenzja gry Pure Farming 2018 – pierwsze koty za płoty

recenzja gry12 marca 2018

W kraju, gdzie rolnicze produkcje biją rekordy popularności, nie doczekaliśmy się jeszcze rodzimego symulatora farmy z prawdziwego zdarzenia. Tę sytuację miał zmienić Pure Farming 2018. Czy ekipie studia Ice Flames udało się zawojować wirtualne pola?

Recenzja gry Pure Farming 2018 – pierwsze koty za płoty
Recenzja gry Metal Gear Survive - bez Hideo Kojimy to nie mógł być hit

Recenzja gry Metal Gear Survive - bez Hideo Kojimy to nie mógł być hit

recenzja gry28 lutego 2018

Czy Metal Gear może się udać bez Hideo Kojimy? Metal Gear Survive sugeruje, że nie, choć zarazem trudno jednoznacznie wskazać w grze złe wybory ekipy deweloperskiej.

Recenzja gry Metal Gear Survive - bez Hideo Kojimy to nie mógł być hit
Recenzja gry Into the Breach – mała strategia, dużo frajdy

Recenzja gry Into the Breach – mała strategia, dużo frajdy

recenzja gry27 lutego 2018

Gdyby Pacific Rim przerobiono na strategię w stylu XCOM-a w skali mikro, to powstałoby właśnie Into the Breach, nowa gra twórców hitowego FTL. Warto zainteresować się tą pozycją? Warto!

Recenzja gry Into the Breach – mała strategia, dużo frajdy
Recenzja gry Rust - czy survival ze Steama ciągle bawi?

Recenzja gry Rust - czy survival ze Steama ciągle bawi?

recenzja gry20 lutego 2018

Sandboksowy survival, który niedawno opuścił Early Access, a o którym chyba wszyscy słyszeli. To w końcu tutaj długość przyrodzenia naszej postaci zależna była od Steam_ID. Czy oprócz takiej rewelacji gra oferuje coś więcej?

Recenzja gry Rust - czy survival ze Steama ciągle bawi?
Recenzja gry Age of Empires: Definitive Edition - archaiczna, ale sympatyczna

Recenzja gry Age of Empires: Definitive Edition - archaiczna, ale sympatyczna

recenzja gry19 lutego 2018

Jedna z ulubionych strategii czasu rzeczywistego wraca w odświeżonej edycji, przypominając o sobie starym wyjadaczom oraz próbując zwrócić uwagę młodszych graczy. Czy takie nostalgiczne powroty po latach, w niezmienionej formule, mają sens?

Recenzja gry Age of Empires: Definitive Edition - archaiczna, ale sympatyczna
Recenzja gry Fe – krótka przygoda w bajecznym świecie

Recenzja gry Fe – krótka przygoda w bajecznym świecie

recenzja gry16 lutego 2018

Fe nie zaskoczy nikogo, kto zwrócił na ten tytuł uwagę na etapie zapowiedzi. Gra oferuje dokładnie to, czego można się było po niej spodziewać – solidne, ale nie wybitne mechanizmy rozgrywki i piękną, klimatyczną oprawę wizualną.

Recenzja gry Fe – krótka przygoda w bajecznym świecie
Recenzja gry Kingdom Come: Deliverance - między Gothikiem a Wiedźminem

Recenzja gry Kingdom Come: Deliverance - między Gothikiem a Wiedźminem

recenzja gry13 lutego 2018

Realistyczne RPG dziejące się w dodatku w średniowiecznej Europie? Twórcy z czeskiego Warhorse zmierzyli się z tematem i z tej próby wyszli prawie zwycięsko.

Recenzja gry Kingdom Come: Deliverance - między Gothikiem a Wiedźminem
Recenzja Rise and Fall – mały duży dodatek do Civilization 6

Recenzja Rise and Fall – mały duży dodatek do Civilization 6

recenzja gry12 lutego 2018

Są wielkie dodatki, które rewolucjonizują podstawowe gry. Są małe, które nic nie dodają. Na tej skali Rise and Fall jest gdzieś pośrodku – to dobre rozszerzenie, które wprowadza parę świetnych rozwiązań do Civilization VI. Ale chciałoby się ciut więcej.

Recenzja Rise and Fall – mały duży dodatek do Civilization 6
Recenzja gry Shadow of the Colossus – odtrutka na sandboxy

Recenzja gry Shadow of the Colossus – odtrutka na sandboxy

recenzja gry30 stycznia 2018

Shadow of the Colossus to wzorowy remake. Poprawia te elementy, które zestarzały się w oryginale, jak sterowanie i oprawa wizualna, nie tykając przy tym tego, co ponadczasowe – czyli struktury rozgrywki, fabuły i stylu artystycznego.

Recenzja gry Shadow of the Colossus – odtrutka na sandboxy
Recenzja gry Monster Hunter: World – udane łowy

Recenzja gry Monster Hunter: World – udane łowy

recenzja gry25 stycznia 2018

Wysyp gier RPG w 2018 roku rozpoczyna Monster Hunter: World. Nowa odsłona popularnej serii o polowaniach na wielkie potwory oferuje świetny system walki, efektowną oprawę i tonę bossów do pokonania.

Recenzja gry Monster Hunter: World – udane łowy
Recenzja DLC The Hidden Ones do gry Assassin’s Creed: Origins – nijaki dodatek

Recenzja DLC The Hidden Ones do gry Assassin’s Creed: Origins – nijaki dodatek

recenzja gry24 stycznia 2018

Dodatek The Hidden Ones rozmienia na drobne to, co udało się zbudować świetnym Assassin's Creed: Origins. Choć rozszerzenie oferuje całkiem niezły stosunek ceny do liczby godzin rozgrywki, nie jest to przygoda, którą zapamiętacie na długo.

Recenzja DLC The Hidden Ones do gry Assassin’s Creed: Origins – nijaki dodatek
Recenzja gry Dragon Ball FighterZ – „Smocze Kule” doczekały się niezłej bijatyki

Recenzja gry Dragon Ball FighterZ – „Smocze Kule” doczekały się niezłej bijatyki

recenzja gry22 stycznia 2018

FighterZ spełni wszystkie marzenia fanów Dragon Balla, oferując przepiękne, świetnie wyglądające walki, przystępny system walki i tony fanserwisu oraz nawiązań do kultowego anime.

Recenzja gry Dragon Ball FighterZ – „Smocze Kule” doczekały się niezłej bijatyki
Recenzja gry Street Fighter V: Arcade Edition – najlepsza bijatyka na rynku

Recenzja gry Street Fighter V: Arcade Edition – najlepsza bijatyka na rynku

recenzja gry18 stycznia 2018

Po dwóch latach od rozczarowującej premiery, piąty Street Fighter w końcu staje się tytułem, którym powinien być od początku – wspaniałą bijatyką, wypełnioną po brzegi zawartością i oferującą świetny system walki.

Recenzja gry Street Fighter V: Arcade Edition – najlepsza bijatyka na rynku
Recenzja gry Playerunknown’s Battlegrounds – PUBG to fenomen roku, ale nie gra roku

Recenzja gry Playerunknown’s Battlegrounds – PUBG to fenomen roku, ale nie gra roku

recenzja gry22 grudnia 2017

Zgodnie z obietnicą, Playerunknown’s Battlegrounds wyszło z fazy wczesnego dostępu jako niewątpliwie bardziej dopracowany i lepszy produkt niż parę miesięcy temu. Nie oznacza to jednak, że to już ukończona i bogata w zawartość gra.

Recenzja gry Playerunknown’s Battlegrounds – PUBG to fenomen roku, ale nie gra roku
Recenzja gry Life Is Strange: Before the Storm – dużo klimatu, za mało emocji

Recenzja gry Life Is Strange: Before the Storm – dużo klimatu, za mało emocji

recenzja gry21 grudnia 2017

Life Is Strange: Before the Storm jest jak środkowe odcinki dobrego serialu – ogląda się je przyjemnie, ale w gruncie rzeczy jest to tylko zapychacz między znacznie ciekawszym początkiem i finałem opowieści.

Recenzja gry Life Is Strange: Before the Storm – dużo klimatu, za mało emocji
Recenzja gry Okami HD – słońce wschodzi w 4K

Recenzja gry Okami HD – słońce wschodzi w 4K

recenzja gry18 grudnia 2017

Czwarta wersja Okami to wciąż ta sama oryginalna, przepiękna i przesycona wyjątkowym klimatem produkcja, która porwie Wasze serca – tyle że teraz dostępna na prawie wszystkich istotnych platformach sprzętowych.

Recenzja gry Okami HD – słońce wschodzi w 4K
Recenzja dodatku Curse of Osiris do Destiny 2 – klątwa powtarzalności

Recenzja dodatku Curse of Osiris do Destiny 2 – klątwa powtarzalności

recenzja gry13 grudnia 2017

Klątwa Ozyrysa to przykład, jak nie należy robić dodatków do gier. Wszechobecny recykling, niewykorzystany potencjał i bardzo mało nowości – trudno znaleźć jasne strony pierwszego dodatku do Destiny 2.

Recenzja dodatku Curse of Osiris do Destiny 2 – klątwa powtarzalności
Recenzja gry SpellForce 3 – jedna gra, dwa gatunki

Recenzja gry SpellForce 3 – jedna gra, dwa gatunki

recenzja gry12 grudnia 2017

Ponad 10 lat od wydania poprzedniej części, jeden z najbardziej interesujących eksperymentów z łączeniem gatunków powraca w nowej odsłonie. Czy SpellForce 3 powtarza sukces poprzedniczek i dowodzi, że w świecie gier jest miejsce na ryzykowne hybrydy?

Recenzja gry SpellForce 3 – jedna gra, dwa gatunki
Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem

Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem

recenzja gry11 grudnia 2017

Hello Neighbor to pozycja tak niesamowita, że zmieniła moje podejście do oglądania filmików z rozgrywki na YouTube. Odkryłem, że w przypadku niektórych tytułów lepiej oszczędzić sobie cierpień i zamiast samemu grać – patrzeć, jak męczą się inni.

Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem
Recenzja gry L.A. Noire na XOne X – powrót do Miasta Aniołów w 4K

Recenzja gry L.A. Noire na XOne X – powrót do Miasta Aniołów w 4K

recenzja gry5 grudnia 2017

Remasterów ci u nas dostatek, ale i L.A. Noire przyjmiemy jako zwiastun dobrej zabawy. Nawet jeśli jest on wykonany trochę po łebkach, a od samego Rockstara wypada oczekiwać czegoś więcej.

Recenzja gry L.A. Noire na XOne X – powrót do Miasta Aniołów w 4K
Recenzja gry Seven: The Days Long Gone – RPG inne niż wszystkie

Recenzja gry Seven: The Days Long Gone – RPG inne niż wszystkie

recenzja gry1 grudnia 2017

Prawie jak Elex. Prawie jak Assassin’s Creed. Prawie jak Dishonored. Każde z tych stwierdzeń okazuje się prawdziwe względem Seven: The Days Long Gone, gry RPG polskiego studia Fool’s Theory. Niestety, prawdą jest też, że „prawie” robi różnicę...

Recenzja gry Seven: The Days Long Gone – RPG inne niż wszystkie
Recenzja gry South Park: Phone Destroyer – zniszczenia umiarkowane

Recenzja gry South Park: Phone Destroyer – zniszczenia umiarkowane

recenzja gry15 listopada 2017

Serial South Park niedawno bezlitośnie wyśmiewał komórkowe gry typu freemium. Teraz słynna marka posiada w swoich zbiorach świeżutki, mobilny i darmowy tytuł, który musi zmierzyć się z rynkową rzeczywistością i oczekiwaniami fanów.

Recenzja gry South Park: Phone Destroyer – zniszczenia umiarkowane
Recenzja Platinum Expansion do gry Farming Simulator 17 – maniana

Recenzja Platinum Expansion do gry Farming Simulator 17 – maniana

recenzja gry14 listopada 2017

Kura znosząca złote jajka – tak pokrótce można podsumować rynkową sytuację serii Farming Simulator. Szkoda więc, że Dodatek platynowy (Platinum Expansion) jest po prostu słaby i niewart swojej ceny.

Recenzja Platinum Expansion do gry Farming Simulator 17 – maniana
Recenzja pierwszego epizodu DLC do This War of Mine – dodatek znikąd i dla nikogo

Recenzja pierwszego epizodu DLC do This War of Mine – dodatek znikąd i dla nikogo

gramy dalej14 listopada 2017

Wydane na trzecią rocznicę premiery epizodyczne DLC do gry This War of Mine wprowadza tryb historii. Po ukończeniu pierwszego z trzech scenariuszy trudno nie dojść do wniosku, że to niezbyt udane, a przede wszystkim całkowicie niepotrzebne rozszerzenie.

Recenzja pierwszego epizodu DLC do This War of Mine – dodatek znikąd i dla nikogo

Przygotowaliśmy już ponad 3100 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Xenoblade Chronicles 3, Stray oraz Gwint: Mag renegat.