Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 12

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry The Walking Dead: A New Frontier – spadek formy

Recenzja gry The Walking Dead: A New Frontier – spadek formy

recenzja gry31 maja 2017

A New Frontier nie przypomina pełnoprawnej kolejnej odsłony fenomenalnego cyklu The Walking Dead. Wygląda raczej na zrobiony na szybko, pełen dziur fabularnych i miałkich pomysłów wypełniacz przed ewentualnym prawdziwym trzecim sezonem.

Recenzja gry The Walking Dead: A New Frontier – spadek formy
Recenzja gry The Long Journey Home – space-sim dla wytrwałych

Recenzja gry The Long Journey Home – space-sim dla wytrwałych

recenzja gry30 maja 2017

Eksploracja kosmosu to ostatnio bardzo popularny motyw w grach wideo. Jaki pomysł na ugryzienie tego tematu ma The Long Journey Home od firmy Daedalic? Tę grę wyróżnia różnorodność, kreatywność… i hardkorowość.

Recenzja gry The Long Journey Home – space-sim dla wytrwałych
Recenzja gry RiME – twórcy Ico mają godnych naśladowców

Recenzja gry RiME – twórcy Ico mają godnych naśladowców

recenzja gry25 maja 2017

Produkcja hiszpańskiego studia pod pastelową oprawą skrywa intrygującą i grającą na emocjach opowieść oraz sporą różnorodność, której nie psują drobne problemy związane z rozgrywką.

Recenzja gry RiME – twórcy Ico mają godnych naśladowców
Recenzja gry Steel Division: Normandy 44 – II wojna światowa z polskim akcentem

Recenzja gry Steel Division: Normandy 44 – II wojna światowa z polskim akcentem

recenzja gry24 maja 2017

W Steel Division: Normandy 44 czuć pasję do tematyki i rozgrywek sieciowych – niestety, zabrakło pary, żeby w pełni usatysfakcjonować osoby grające solo.

Recenzja gry Steel Division: Normandy 44 – II wojna światowa z polskim akcentem
Recenzja gry Regalia: Of Men and Monarchs - dobre taktyczne RPG z rodzimego podwórka

Recenzja gry Regalia: Of Men and Monarchs - dobre taktyczne RPG z rodzimego podwórka

recenzja gry24 maja 2017

Dominacja produkcji z Japonii w gatunku taktycznych RPG jest niezaprzeczalna. Co jednak stanie się kiedy polscy deweloperzy stworzą własne SRPG? Dziś przyglądamy się grze Regalia: Of Men and Monarchs od studia Pixelated Milk.

Recenzja gry Regalia: Of Men and Monarchs - dobre taktyczne RPG z rodzimego podwórka
Recenzja gry Inner Chains – turpizm, błędy i zmarnowany potencjał

Recenzja gry Inner Chains – turpizm, błędy i zmarnowany potencjał

recenzja gry24 maja 2017

Gdy Inner Chains zaistniało w świadomości graczy, autorzy najsilniej promowali wyjątkowy styl wizualny swojego debiutanckiego dzieła. Czy pełna, ukończona wersja tego ciekawie zapowiadającego się FPS-a ma do zaoferowania coś więcej niż ładne obrazki?

Recenzja gry Inner Chains – turpizm, błędy i zmarnowany potencjał
Recenzja gry Endless Space 2 – w 80 tur dookoła wszechświata

Recenzja gry Endless Space 2 – w 80 tur dookoła wszechświata

recenzja gry21 maja 2017

Jedzenie w tubce? Jest! Srebrna taśma do uszczelnienia skafandra? Jest! OK, wszystko gotowe, możemy ruszać. Tylko lepiej wyłącz żelazko i podlej kwiatki, bo szybko nie wrócimy – lecimy przecież na podbój galaktyki!

Recenzja gry Endless Space 2 – w 80 tur dookoła wszechświata
Recenzja gry Injustice 2 – kiedy bijatyka spotyka RPG

Recenzja gry Injustice 2 – kiedy bijatyka spotyka RPG

recenzja gry19 maja 2017

Injustice 2 naprawia błędy poprzedniej części, wprowadza nowatorskie pomysły i łączy przystępność z głębią systemu walki. W efekcie uzyskujemy pozycję wartą zainteresowania dla każdego fana bijatyk.

Recenzja gry Injustice 2 – kiedy bijatyka spotyka RPG
Recenzja gry The Surge – Dark Souls w przyszłości

Recenzja gry The Surge – Dark Souls w przyszłości

recenzja gry16 maja 2017

The Surge to solidnie zrealizowana i wyróżniająca się produkcja w stylu Dark Souls. Niestety, ciągną ją w dół pojedyncze niezbalansowane fragmenty rozgrywki.

Recenzja gry The Surge – Dark Souls w przyszłości
Prey w 4K – nienaganny styl kontra graficzne fajerwerki

Prey w 4K – nienaganny styl kontra graficzne fajerwerki

gramy dalej10 maja 2017

Arkane Studios miewało w przeszłości problemy ze stroną technologiczną swoich produkcji. Zwiedziliśmy stację Talos I trzy razy – na mocnym PC, Xboksie One oraz PlayStation 4 Pro – i sprawdziliśmy, czy Prey daje sobie pod tym względem radę.

Prey w 4K – nienaganny styl kontra graficzne fajerwerki
Recenzja gry Prey – Bio(System)Shock, czyli eksperyment udany

Recenzja gry Prey – Bio(System)Shock, czyli eksperyment udany

recenzja gry9 maja 2017

Pierwszy Prey powstawał jedenaście lat. Drugi Prey, który teraz jest pierwszym, ukazał się na rynku jedenaście lat po debiucie owego pierwszego pierwszego. Trochę to zagmatwane, niemniej niczego nie ujmuje bardzo dobremu dziełu twórców serii Dishonored.

Recenzja gry Prey – Bio(System)Shock, czyli eksperyment udany
Recenzja gry Dragon Quest Heroes II – slasher i RPG w jednym stanęli domu

Recenzja gry Dragon Quest Heroes II – slasher i RPG w jednym stanęli domu

recenzja gry5 maja 2017

Mało jest tak „rzemieślniczych” studiów jak Omega Force. Ale zespół produkujący taśmowo slashery z serii Musou też czasem próbuje czegoś nowego. Dowodem na to Dragon Quest Heroes II, który zaśniedziałą formułę rozgrywki przyprawia świeżymi elementami RPG.

Recenzja gry Dragon Quest Heroes II – slasher i RPG w jednym stanęli domu
Recenzja gry Mario Kart 8 Deluxe – drugi rodzynek na Nintendo Switch

Recenzja gry Mario Kart 8 Deluxe – drugi rodzynek na Nintendo Switch

recenzja gry5 maja 2017

Kiedy wydaje się, że z gry wyciśnięto już wszystko, co się dało, Nintendo udowadnia, że można jeszcze więcej. Mario Kart 8 Deluxe to doskonały przykład, jak tego dokonać, a zarazem drugi tytuł, który powinien mieć każdy posiadacz konsoli Nintendo Switch.

Recenzja gry Mario Kart 8 Deluxe – drugi rodzynek na Nintendo Switch
Recenzja gry Expeditions: Viking – bardzo dobre RPG, ale z błędami

Recenzja gry Expeditions: Viking – bardzo dobre RPG, ale z błędami

recenzja gry27 kwietnia 2017

Twórcy gier RPG stanowczo zbyt rzadko czerpią z historii. Expeditions: Viking udowadnia, iż bez magii i potworów też da się stworzyć głębokiego, ciekawego „rolpleja”. Gdyby tak jeszcze dowodziło, że można wypuścić grę bez mnóstwa błędów...

Recenzja gry Expeditions: Viking – bardzo dobre RPG, ale z błędami
Testujemy Diablo III w wersji 2.6.0 – nekromanta zwiastuje dobrą zmianę

Testujemy Diablo III w wersji 2.6.0 – nekromanta zwiastuje dobrą zmianę

gramy dalej26 kwietnia 2017

Gdy już straciliśmy nadzieję na to, że Diablo III jeszcze powalczy z Path of Exile, Blizzard wziął się w garść, szykując aktualizację 2.6.0. Po teście wersji beta wreszcie widać zwrot w dobrym kierunku. Czy nekromanta wskrzesi Diablo?

Testujemy Diablo III w wersji 2.6.0 – nekromanta zwiastuje dobrą zmianę
Recenzja gry Little Nightmares – podróż do świata dziecięcych koszmarów

Recenzja gry Little Nightmares – podróż do świata dziecięcych koszmarów

recenzja gry25 kwietnia 2017

Little Nightmares zabiera nas w świat dziecięcych koszmarów, który wprawdzie nie jest wolny od wad, ale z nawiązką wynagradza je gęstym klimatem, zapadającym w pamięć scenariuszem i mrocznymi lokacjami.

Recenzja gry Little Nightmares – podróż do świata dziecięcych koszmarów
Recenzja gry Sniper: Ghost Warrior 3 – snajperski Far Cry zalicza pudło

Recenzja gry Sniper: Ghost Warrior 3 – snajperski Far Cry zalicza pudło

recenzja gry25 kwietnia 2017

Trzecia część Sniper: Ghost Warrior miała w końcu wnieść do tego cyklu nieco jakości na miarę segmentu AAA. Niestety, gdzieś obok przemycono również elementy rodem z programu wczesnego dostępu.

Recenzja gry Sniper: Ghost Warrior 3 – snajperski Far Cry zalicza pudło
Recenzja gry Outlast 2 – naprawdę straszna historia

Recenzja gry Outlast 2 – naprawdę straszna historia

recenzja gry24 kwietnia 2017

Dobry horror musi straszyć. Outlast 2 stosuje wszystkie chwyty, by sprostać temu wymaganiu – jest obszerniejszy, ładniejszy i ciekawszy od pierwszej części. 2017 to dobry rok dla survivalowych horrorów.

Recenzja gry Outlast 2 – naprawdę straszna historia
Recenzja gry Syberia 3 – niezła przygoda w cieniu poważnych błędów

Recenzja gry Syberia 3 – niezła przygoda w cieniu poważnych błędów

recenzja gry24 kwietnia 2017

Syberia 3 rodziła się przez lata w bólach – i w bólach również wkracza na rynek. Od strony koncepcyjnej trudno wiele zarzucić nowej przygodówce Benoita Sokala, ale z technicznego punktu widzenia to chodzący koszmarek.

Recenzja gry Syberia 3 – niezła przygoda w cieniu poważnych błędów
Recenzja gry Warhammer 40,000: Dawn of War III – klasyczny RTS z twistem

Recenzja gry Warhammer 40,000: Dawn of War III – klasyczny RTS z twistem

recenzja gry20 kwietnia 2017

Bodaj najbardziej kontrowersyjna strategiczna premiera roku zadebiutuje za tydzień, ale recenzenci już ją ograli. Czy Dawn of War III jest zbyt kolorowy i zbyt „MOB-owaty”? Nie jest. Czy to pogromca StarCrafta? Na to pytanie trudniej odpowiedzieć…

Recenzja gry Warhammer 40,000: Dawn of War III – klasyczny RTS z twistem
Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole

Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole

recenzja gry19 kwietnia 2017

Przyszły takie czasy, że co druga firma musi mieć swoją karciankę. Na scenę weszło właśnie The Elder Scrolls: Legends od Bethesdy – i zaliczyło całkiem dobre otwarcie, ale przyszłość tej gry stoi pod dużym znakiem zapytania.

Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole
Recenzja pierwszego epizodu Marvel's Guardians of the Galaxy: The Telltale Series – otwarcie bez polotu

Recenzja pierwszego epizodu Marvel's Guardians of the Galaxy: The Telltale Series – otwarcie bez polotu

recenzja gry18 kwietnia 2017

Jeśli ktoś liczył, że adaptacja Strażników Galaktyki autorstwa Telltale Games będzie równie szaloną przejażdżką co Tales from the Borderlands, srogo się zawiedzie. Pierwszy epizod jest solidny i bez polotu.

Recenzja pierwszego epizodu Marvel's Guardians of the Galaxy: The Telltale Series – otwarcie bez polotu
Recenzja gry LEGO City: Tajny agent - GTA nie tylko dla dzieci

Recenzja gry LEGO City: Tajny agent - GTA nie tylko dla dzieci

recenzja gry13 kwietnia 2017

Gra LEGO City: Tajny agent była tak tajna, że przez cztery lata zagrać w nią mogli tylko posiadacze Wii U. Ale nasza cierpliwość została nagrodzona – warto było czekać na wizytę klockowego agenta na innych platformach.

Recenzja gry LEGO City: Tajny agent - GTA nie tylko dla dzieci
Hearthstone: Podróż do wnętrza Un’Goro – omawiamy dodatek i przeglądamy karty

Hearthstone: Podróż do wnętrza Un’Goro – omawiamy dodatek i przeglądamy karty

gramy dalej12 kwietnia 2017

Nowy dodatek do Hearthstone’a przynosi 135 świeżutkich kart, kolejne słowo kluczowe oraz specjalny rodzaj kart-zadań. Raptem po kilku dniach od premiery słychać echo (nie)zadowolenia wśród graczy. Na pewno jesteście gotowi na Podróż do wnętrza Un’Goro?

Hearthstone: Podróż do wnętrza Un’Goro – omawiamy dodatek i przeglądamy karty

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak