Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 10

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Call of Duty: WWII – udany powrót do korzeni serii

Recenzja gry Call of Duty: WWII – udany powrót do korzeni serii

recenzja gry3 listopada 2017

Seria Call of Duty powraca do swoich korzeni, czyli czasów II wojny światowej, pokazując nam mieszankę Kompanii braci z rozmachem filmów Michaela Baya. O dziwo tutaj się to udało.

Recenzja gry Call of Duty: WWII – udany powrót do korzeni serii
Recenzja gry Super Mario Odyssey – Mario jest super!

Recenzja gry Super Mario Odyssey – Mario jest super!

recenzja gry26 października 2017

Ponoć na konsolę Nintendo Switch nie ma gier. Skoro tak, nie pozostaje mi nic innego, jak stwierdzić, że nie grałem w wyśmienite Super Mario Odyssey.

Recenzja gry Super Mario Odyssey – Mario jest super!
Recenzja gry Wolfenstein II: The New Colossus – mocarny kolos

Recenzja gry Wolfenstein II: The New Colossus – mocarny kolos

recenzja gry26 października 2017

Wolfenstein II wreszcie nadciągnął, by zająć należne mu miejsce w panteonie strzelanek. B.J. Blazkowicz sieje popłoch wśród rywali i nie bierze jeńców… choć w jego duszy zaszła pewna subtelna zmiana.

Recenzja gry Wolfenstein II: The New Colossus – mocarny kolos
Recenzja gry Assassin's Creed Origins – najlepsza gra w historii tej serii?

Recenzja gry Assassin's Creed Origins – najlepsza gra w historii tej serii?

recenzja gry26 października 2017

Ubisoft próbował i próbował, ale kolejne odsłony serii Assassin's Creed (po Black Flag) zbierały mieszane opinie. Na szczęście w końcu się udało – Origins to jedna z najlepszych części cyklu. Kto wie, czy w ogóle nie najlepsza?

Recenzja gry Assassin's Creed Origins – najlepsza gra w historii tej serii?
Recenzja gry Gran Turismo Sport – wyścigi z brakami, ale i z duszą

Recenzja gry Gran Turismo Sport – wyścigi z brakami, ale i z duszą

recenzja gry20 października 2017

Nowe Gran Turismo Sport nie jest spełnieniem marzeń wiernych fanów serii, a raczej próbą otwarcia nowego, ważnego rozdziału. To pokaz ogromnej pasji i miłości do samochodów, niestety w cieniu wad – bardziej istotnych niż brak pięciuset ulubionych wozów.

Recenzja gry Gran Turismo Sport – wyścigi z brakami, ale i z duszą
Recenzja gry South Park: The Fractured But Whole – śmierdząca jazda bez trzymanki

Recenzja gry South Park: The Fractured But Whole – śmierdząca jazda bez trzymanki

recenzja gry18 października 2017

Długa i wyboista droga wiodła do premiery kontynuacji Kijka Pawdy. Na szczęście żadna z przeszkód nie odcisnęła swego piętna na ogólnej jakości gry. Ubisoft dostarczył kontynuację zrobioną bardzo dobrze i zapewniającą jeszcze więcej southparkowej frajdy.

Recenzja gry South Park: The Fractured But Whole – śmierdząca jazda bez trzymanki
Recenzja gry Elex – Gothic odrodził się w nowych szatach

Recenzja gry Elex – Gothic odrodził się w nowych szatach

recenzja gry13 października 2017

Nowy Gothic nie powstał i raczej prędko nie powstanie – ale wcale nie jest Wam tak bardzo potrzebny, jak sądzicie. Duch Górniczej Doliny odżył w grze Elex – z prawie wszystkimi jego przymiotami i wadami. Fani Bezimiennego, to dla Was pozycja obowiązkowa!

Recenzja gry Elex – Gothic odrodził się w nowych szatach
Recenzja gry Battle Chasers: Nightwar – RPG jak z obrazka

Recenzja gry Battle Chasers: Nightwar – RPG jak z obrazka

recenzja gry5 października 2017

Battle Chasers: Nightwar to piękne RPG od ojca serii Darksiders. Joe Madureira wraz ze studiem Airship Syndicate stworzył udanego erpega, który trafi zarówno do fanów gatunku, jak i osób przyciągniętych jego komiksową oprawą graficzną.

Recenzja gry Battle Chasers: Nightwar – RPG jak z obrazka
Recenzja gry Śródziemie: Cień wojny – w Mordorze rządzi powtarzalność

Recenzja gry Śródziemie: Cień wojny – w Mordorze rządzi powtarzalność

recenzja gry5 października 2017

Druga część dowolnej serii powinna być większa, lepsza i mocniej kopać w cztery litery. Czy takie jest Śródziemie: Cień wojny? I tak i nie.

Recenzja gry Śródziemie: Cień wojny – w Mordorze rządzi powtarzalność
Recenzja gry FIFA 18 – kolejny udany sezon

Recenzja gry FIFA 18 – kolejny udany sezon

recenzja gry2 października 2017

FIFA 18 proponuje spokojną ewolucję dotychczasowych rozwiązań. Mamy zmiany w trybie fabularnym, karierze, poruszaniu się zawodników i tempie akcji, ale rewolucji tu nie uświadczycie. Tylko czy to źle? W końcu zwycięskiego składu się nie zmienia…

Recenzja gry FIFA 18 – kolejny udany sezon
Recenzja gry Forza Motorsport 7 – świetny kotlet, tylko odgrzewany

Recenzja gry Forza Motorsport 7 – świetny kotlet, tylko odgrzewany

recenzja gry2 października 2017

Forza Motorsport 7 to istny doktor Jekyll i mister Hyde. Idealna gra wyścigowa oraz odgrzewany kotlet „wzbogacony” o niestrawne dodatki w jednym. Z czego wynika tak spolaryzowana opinia?

Recenzja gry Forza Motorsport 7 – świetny kotlet, tylko odgrzewany
Recenzja gry Divinity: Original Sin II – RPG roku

Recenzja gry Divinity: Original Sin II – RPG roku

recenzja gry29 września 2017

Przez tę grę będziecie grzeszyć zarwanymi nockami, zawalonymi terminami i spóźnieniami. Taką moc oddziaływania ma Divinity: Original Sin II autorstwa Larian Studios. Sequel pod każdym względem lepszy i bardziej dopracowany.

Recenzja gry Divinity: Original Sin II – RPG roku
Recenzja gry Total War: Warhammer II – Nowy Świat, stary Warhammer

Recenzja gry Total War: Warhammer II – Nowy Świat, stary Warhammer

recenzja gry26 września 2017

Wojna totalna wróciła do uniwersum Warhammera. Druga odsłona serii Total War w klimatach mrocznego fantasy nie wprowadza rewolucji w sprawdzonej formule, ale za to usprawnia wiele elementów z „jedynki”. Witajcie w Nowym Świecie.

Recenzja gry Total War: Warhammer II – Nowy Świat, stary Warhammer
Recenzja gry Project CARS 2 – najładniejsza gra wyścigowa, ale czy najlepsza?

Recenzja gry Project CARS 2 – najładniejsza gra wyścigowa, ale czy najlepsza?

recenzja gry19 września 2017

Project CARS 2 nadal zachwyca oprawą audiowizualną i jest najładniejszą grą wyścigową na rynku, ale „pod maską”, w silniku nie wszystko działa jak w zegarku.

Recenzja gry Project CARS 2 – najładniejsza gra wyścigowa, ale czy najlepsza?
Recenzja gry Dishonored: Death of the Outsider – godne pożegnanie serii

Recenzja gry Dishonored: Death of the Outsider – godne pożegnanie serii

recenzja gry18 września 2017

„Śmierć Odmieńca” – już sam tytuł samodzielnego dodatku do Dishonored 2 intryguje. Arkane spełniło pokładane w nim nadzieje: to najlepsza opowieść w serii. W połączeniu z wciąż świetną mechaniką rozgrywki dostaliśmy więc skradankę prawie idealną. Prawie.

Recenzja gry Dishonored: Death of the Outsider – godne pożegnanie serii
Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2018 – lepsze przyjacielem dobrego

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2018 – lepsze przyjacielem dobrego

recenzja gry11 września 2017

Czas na powrót na wirtualne boiska! Jako pierwsza do boju staje nowa część serii Pro Evolution Soccer – odsłona z numerkiem 2018 znów tanio nie sprzeda skóry FIF-ie.

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2018 – lepsze przyjacielem dobrego
Recenzja gry Destiny 2 – diablo dobra strzelanka

Recenzja gry Destiny 2 – diablo dobra strzelanka

recenzja gry7 września 2017

Destiny 2 to w pewnym sensie restart gry, by przyciągnąć nowych graczy i zarazem eksperymentalna ewolucja rozwijanej od trzech lat produkcji. W tej chwili nacisk położono na to pierwsze. Co jest halo, a co jest nie halo w nowej grze twórców Halo?

Recenzja gry Destiny 2 – diablo dobra strzelanka
Recenzja pierwszego epizodu gry Life Is Strange: Before the Storm – klimatyczny powrót

Recenzja pierwszego epizodu gry Life Is Strange: Before the Storm – klimatyczny powrót

recenzja gry4 września 2017

Studio Deck Nine podołało. Before the Storm nie ustępuje oryginalnemu Life Is Strange, już w pierwszym odcinku oferując równie melancholijny klimat, świetną ścieżkę dźwiękową oraz plejadę barwnych postaci.

Recenzja pierwszego epizodu gry Life Is Strange: Before the Storm – klimatyczny powrót
Recenzja gry Mario + Rabbids: Kingdom Battle – XCOM na wesoło

Recenzja gry Mario + Rabbids: Kingdom Battle – XCOM na wesoło

recenzja gry29 sierpnia 2017

Mario + Rabbids: Kingdom Battle sprawia wrażenie gry niepoważnej. Jednak za cukierkową oprawą graficzną i żartami kryje się solidne taktyczne RPG, które trafi zarówno do fanów gatunku, jak i nowych osób. To dobry start Ubisoftu na konsoli Nintendo Switch.

Recenzja gry Mario + Rabbids: Kingdom Battle – XCOM na wesoło
Recenzja dodatku War of the Chosen do gry XCOM 2 – 100 zmian w cenie pełniaka

Recenzja dodatku War of the Chosen do gry XCOM 2 – 100 zmian w cenie pełniaka

recenzja gry24 sierpnia 2017

XCOM 2 nigdy nie był tak dobry, jak z rozszerzeniem War of the Chosen. Dodatek wprowadza całą masę zmian, które robią niezłą grę jeszcze lepszą. Szkoda tylko, że trzeba za niego tyle zapłacić. Z drugiej strony – warto.

Recenzja dodatku War of the Chosen do gry XCOM 2 – 100 zmian w cenie pełniaka
Recenzja gry Sudden Strike 4 – powrót na front w starym stylu

Recenzja gry Sudden Strike 4 – powrót na front w starym stylu

recenzja gry19 sierpnia 2017

Chwytaj karabin i do szeregu! Powrócił generał RTS-ów! Całe koszary tylko o tym gadają! I co najważniejsze, seria Sudden Strike w niezłym stylu wraca do gry.

Recenzja gry Sudden Strike 4 – powrót na front w starym stylu
Recenzja gry Uncharted: Zaginione Dziedzictwo – mocny kandydat na grę roku

Recenzja gry Uncharted: Zaginione Dziedzictwo – mocny kandydat na grę roku

recenzja gry17 sierpnia 2017

Jeśli mieliście jeszcze wątpliwości przy premierze Hellblade, Uncharted: Zaginione Dziedzictwo rozwieje je ostatecznie – sezon hitów rozpoczął się na dobre. I to od razu z przytupem – Naughty Dog zaserwowało Uncharted w mistrzowskim stylu.

Recenzja gry Uncharted: Zaginione Dziedzictwo – mocny kandydat na grę roku
Recenzja gry Agents of Mayhem – ubogi sandbox

Recenzja gry Agents of Mayhem – ubogi sandbox

recenzja gry15 sierpnia 2017

Nowa gra twórców Saints Row stara się połączyć najlepsze cechy poprzednich dzieł studia z rozwiązaniami typowymi dla gier MMORPG. Niestety, okazało się to chybionym pomysłem.

Recenzja gry Agents of Mayhem – ubogi sandbox
Recenzja gry Observer – V Rzeczpospolita Cyberpunkowa

Recenzja gry Observer – V Rzeczpospolita Cyberpunkowa

recenzja gry14 sierpnia 2017

V Rzeczpospolita Polska, schyłek XXI wieku i Rutger Hauer w roli Daniela Lazarskiego, detektywa posługującego się niekonwencjonalnymi metodami śledczymi. To kolejny, po Get Even, dobry polski symulator chodzenia.

Recenzja gry Observer – V Rzeczpospolita Cyberpunkowa

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak