Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier DS

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: DS. Znajdziesz tu ponad 10 tekstów o grach na tę platformę.

Grand Theft Auto: Chinatown Wars - recenzja gry
Grand Theft Auto: Chinatown Wars - recenzja gry

recenzja gry20 marca 2009

Po wielu miesiącach oczekiwania, posiadacze dwuekranowych handheldów firmy Nintendo mogą wreszcie zagrać w najnowszą odsłonę cyklu GTA. Wydarzenie to spore, bo zarówno do samej konsoli, jak i do jej użytkowników Chinatown Wars pasuje niespecjalnie.

Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood - recenzja gry
Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood - recenzja gry

recenzja gry19 listopada 2008

Pokładałem spore nadzieje w tym projekcie. I niestety srodze się zawiodłem. Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood to jeden z wielu średniaków.

Advance Wars: Dark Conflict - recenzja gry
Advance Wars: Dark Conflict - recenzja gry

recenzja gry6 marca 2008

Advance Wars od zawsze kojarzyło się z zabawną i kolorową strategią. Dark Conflict jest bardziej mroczne i brutalne niż poprzednie odsłony serii. Intelligent Games udało się stworzyć pozycję znacznie dojrzalszą od poprzednich odsłon AW.

Final Fantasy XII: Revenant Wings - recenzja gry
Final Fantasy XII: Revenant Wings - recenzja gry

recenzja gry3 marca 2008

Final Fantasy XII: Revenant Wings zapowiadane było na fenomenalną produkcję, istne dzieło sztuki i podobną rewolucję w serii, jaką była gra Final Fantasy Tactics na PSX-a. Niestety poziom tamtego programu nie został osiągnięty.

EA Playground - recenzja gry
EA Playground - recenzja gry

recenzja gry27 listopada 2007

EA Playground to gra nie najgorsza, ale tylko jeśli nie oczekujemy po niej zbyt wiele. Produkcja, jakich dziesiątki na rynku, która ma umilić nam czas po ciężkim dniu bądź być prezentem gwiazdkowym dla małego dziecka.

MySims - recenzja gry
MySims - recenzja gry

recenzja gry25 września 2007

Mogłoby się wydawać, że My Sims to konwersja jednej z pecetowych wersji. Wszak nazwa wyraźnie na to wskazuje. Tak nie jest – nowa gierka firmy Maxis ma niewiele wspólnego z jej poprzednimi projektami.

The Settlers - recenzja gry
The Settlers - recenzja gry

recenzja gry30 sierpnia 2007

Po latach druga część przygód Osadników nadal ma się świetnie i nawet spartolona konwersja nie jest w stanie nadto negatywnie wpłynąć na jej grywalność.

SimCity DS - recenzja gry
SimCity DS - recenzja gry

recenzja gry24 lipca 2007

Trudno jednoznacznie ocenić SimCity DS. Można odnieść wrażenie, że Electronic Arts niezbyt dobrze wiedziało, dla kogo grę chce wydać.

Pokemon Pearl - recenzja gry
Pokemon Pearl - recenzja gry

recenzja gry25 czerwca 2007

Młody chłopak (lub dziewczyna) wyrusza z kolegą nad pobliskie jezioro, gdzie przypadkiem zauważa tajemniczą walizkę. Przyjaciele odnajdują w niej kulki (Pokeballe), które kryją w sobie Pokemony...

Theme Park - recenzja gry
Theme Park - recenzja gry

recenzja gry9 maja 2007

Czy wznowienie na przenośną konsolkę gry, która została wydana na pecety przed 13 laty, może być sukcesem? Tak czy siak wielkich możliwości przebierania w grach strategicznych na NDS-a nie mamy.

Hotel Dusk: Room 215 - recenzja gry
Hotel Dusk: Room 215 - recenzja gry

recenzja gry2 kwietnia 2007

CING to młody, utalentowany zespół programistów. Producent, który potrafi wyciągnąć wnioski z własnych pomyłek, jest skazany na sukces. Szczerze im życzę, by zarobili krocie na Hotel Dusk: Room 215, bowiem to naprawdę znakomita gra.

Children of Mana - recenzja gry
Children of Mana - recenzja gry

recenzja gry23 stycznia 2007

Children of Mana opowiada historię czwórki bohaterów, którzy przed laty utracili najbliższych. Co ciekawe, fabuła jest kontynuacją wydarzeń, jakie miały miejsce w części wydanej na GBA (Sword of Mana).

New Super Mario Bros. - recenzja gry
New Super Mario Bros. - recenzja gry

recenzja gry6 września 2006

New Super Mario Bros to odświeżona wersja legendarnej gry z wąsatym hydraulikiem w roli głównej. Radykalnych zmian nie ma – fantastyczna grywalność również pozostała.

Metroid Prime: Hunters - recenzja gry
Metroid Prime: Hunters - recenzja gry

recenzja gry31 maja 2006

Grafika, dźwięk, grywalność – te elementy stoją na najwyższym poziomie i to one sprawiają, że gra wciąga i nie pozwala się nudzić ani przez chwilę. Jednak recepta na sukces musi zostać uzupełniona o coś jeszcze – o doskonałe pomysły.

Age of Empires: The Age of Kings - recenzja gry
Age of Empires: The Age of Kings - recenzja gry

recenzja gry17 maja 2006

Ensemble Studios podjęło się trudnego zadania, lecz wykonało je tak jak powinno. Pomimo wprowadzenia tur, gra nie utraciła cudownego klimatu, jaki towarzyszył Age of Empires wydanemu blisko 10 lat temu.

Resident Evil: Deadly Silence - recenzja gry
Resident Evil: Deadly Silence - recenzja gry

recenzja gry31 marca 2006

Willa, do której nas przywiało, przyprawia o dreszcze, a zarazem imponuje. Jest tajemniczo, a w każdej chwili powinniśmy być gotowi, aby odeprzeć atak, bo nigdy niewiadomo co czai się za rogiem.

Mario Kart DS - recenzja gry
Mario Kart DS - recenzja gry

recenzja gry10 stycznia 2006

Mario Kart DS jest wielki! Nie jest to gra rewolucyjna, ale jakże wciągająca, a także mogąca się pochwalić świetną oprawą graficzną i dźwiękową. Nintendo tworzyło omawiany produkt długo i pieczołowicie, toteż efekty są takie, jak być powinny.

Nintendogs: Chihuahua & Friends - recenzja gry
Nintendogs: Chihuahua & Friends - recenzja gry

recenzja gry15 grudnia 2005

Tematem przewodnim Nintendogs są najlepsi przyjaciele człowieka. Jest ich sporo. W sprzedaży są trzy różne zestawy: Chihuaha & Friends, Miniature Dachshund & Friends oraz Labrador Retriever także z bandą kompanów.