Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier PC

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: PC. Znajdziesz tu ponad 2400 tekstów o grach na tę platformę.

Recenzja gry King Arthur: Knight’s Tale - okrągły stół z powyłamywanymi nogami

Recenzja gry King Arthur: Knight’s Tale - okrągły stół z powyłamywanymi nogami

recenzja gry6 maja 2022

Wojna. Wojna nigdy się nie zmienia. O tym, że wojnę często wygrywa się nie armią, a złotem, przekonał się nie tylko tytułowy król, dokonując żywota już w intrze gry King Arthur: Knight’s Tale, ale przede wszystkim... autorzy tej produkcji.

Recenzja gry King Arthur: Knight’s Tale - okrągły stół z powyłamywanymi nogami
Recenzja gry Trek to Yomi - chcę więcej takich gier!

Recenzja gry Trek to Yomi - chcę więcej takich gier!

recenzja gry5 maja 2022

Flying Wild Hog stworzyło produkcję, nijak pasującą do wcześniejszych strzelankowych dokonań tego studia i... naprawdę dało radę. Trek to Yomi to mała, ale świetna gra, która garściami czerpie z dorobku kina samurajskiego.

Recenzja gry Trek to Yomi - chcę więcej takich gier!
Recenzja gry LEGO Skywalker Saga - beztroska rozrywka na trudne czasy

Recenzja gry LEGO Skywalker Saga - beztroska rozrywka na trudne czasy

recenzja gry8 kwietnia 2022

LEGO Star Wars Skywalker Saga, choć nieidealne, dostarcza na rynek cenny ładunek, którego chyba wszyscy teraz potrzebujemy: czystą rozrywkę pozbawioną ciężkiej fabuły i trudnych emocji. Suchy humor, ulubione uniwersum i tysiące znajdziek.

Recenzja gry LEGO Skywalker Saga - beztroska rozrywka na trudne czasy
Recenzja Kingdom Hearts 3 - nienawidzę kochać tej serii

Recenzja Kingdom Hearts 3 - nienawidzę kochać tej serii

recenzja gry1 kwietnia 2022

Jest wiele światów, ale dzielą wspólne niebo. Jedno niebo, jedno przeznaczenie. W Kingdom Hearts 3 słowa te w końcu stają się rzeczywistością – twórcy po wielu latach zamykają wątki rozsiane po zbyt wielu grach i zbyt długo czekające na epilog.

Recenzja Kingdom Hearts 3 - nienawidzę kochać tej serii
Recenzja gry Psychonauts 2 - mózg rozwalony

Recenzja gry Psychonauts 2 - mózg rozwalony

recenzja gry1 kwietnia 2022

Psychonauts 2 miesza w głowie wieloma stylistyczno-narracyjnymi dziwnościami, chwyta za gardło masą zwrotów akcji i pomysłów na siebie, a na sam koniec łapie za serce ciepłem i morałem snutej opowieści. Psychodeliczny szał ciał, ot co.

Recenzja gry Psychonauts 2 - mózg rozwalony
Recenzja gry Hades - wielka gra dla tych, co mało czasu mają

Recenzja gry Hades - wielka gra dla tych, co mało czasu mają

recenzja gry1 kwietnia 2022

Wiedziałem, że Hades będzie świetną hybrydą action RPG i „rogalika”, ale okazał się także znakomitą grą dla dojrzałych graczy. Zgrabnie porusza poważne tematy, ale robi też coś jeszcze. Szanuje nasz czas.

Recenzja gry Hades - wielka gra dla tych, co mało czasu mają
Recenzja gry Tales of Arise - nowe rozdanie dla serii

Recenzja gry Tales of Arise - nowe rozdanie dla serii

recenzja gry1 kwietnia 2022

Japońskie RPG w ostatnich latach przechodzą swoisty renesans, co bardzo cieszy. Nie jest to wprawdzie powrót do formy ze złotej ery gatunku, ale w zasadzie można powiedzieć, że jest całkiem dobrze. Czy Tales of Arise podtrzymuje ten trend?

Recenzja gry Tales of Arise - nowe rozdanie dla serii
Recenzja Tiny Tina’s Wonderlands - ogniem, mieczem i shotgunem

Recenzja Tiny Tina’s Wonderlands - ogniem, mieczem i shotgunem

recenzja gry25 marca 2022

Gearbox po raz kolejny zaprasza nas do swojego szalonego uniwersum, w którym Tiny Tina ponownie porywa gracza do świata będącego po części wytworem jej wyobraźni, a po części fantasy hołdującym zasadom Dungeons and Dragons.

Recenzja Tiny Tina’s Wonderlands - ogniem, mieczem i shotgunem
Recenzja gry Syberia: The World Before - dobra przygodówka, średnia Syberia

Recenzja gry Syberia: The World Before - dobra przygodówka, średnia Syberia

recenzja gry16 marca 2022

Syberia: The World Before została wydana już po śmierci Benoîta Sokala. Mamy więc do czynienia z zamknięciem pewnego rozdziału i pożegnaniem ze wspaniałym światem. Czy gra stanowi odpowiedni hołd dla autora? Zapraszam do zapoznania się z recenzją.

Recenzja gry Syberia: The World Before - dobra przygodówka, średnia Syberia
Recenzja gry Elex 2 - znowu to zrobili!

Recenzja gry Elex 2 - znowu to zrobili!

recenzja gry28 lutego 2022

Elex 2 to kolejny dowód na to, że „Piranie” potrafią tworzyć znakomite otwarte światy, które przyjemnie się eksploruje. To również najmniej „drewniana” gra niemieckiego dewelopera – idealna, by rozpocząć przygodę z jego dziełami.

Recenzja gry Elex 2 - znowu to zrobili!
Recenzja gry Shadow Warrior 3 - przejdź i (nie) zapomnij

Recenzja gry Shadow Warrior 3 - przejdź i (nie) zapomnij

recenzja gry28 lutego 2022

Na papierze Shadow Warrior 3 wygląda jak krok wstecz względem „dwójki”. Jest krótszy, prostszy, bardziej liniowy i pozbawiony wielu mechanik. Czy to uczyniło go gorszą grą? Nie. Stało się dokładnie odwrotnie.

Recenzja gry Shadow Warrior 3 - przejdź i (nie) zapomnij
Recenzja gry Total War: Warhammer 3 - wojna się nie zmienia

Recenzja gry Total War: Warhammer 3 - wojna się nie zmienia

recenzja gry21 lutego 2022

Pięć lat. Tyle musieli czekać fani na kolejną odsłonę Total War: Warhammera 3. Creative Assembly dało sobie znacznie więcej czasu na przygotowanie kontynuacji, niż wszyscy się spodziewali. Nie był to jednak czas zmarnowany.

Recenzja gry Total War: Warhammer 3 - wojna się nie zmienia
Cyberpunk 2077 jest dobry jak nigdy, ale to za mało, żebym do niego wrócił

Cyberpunk 2077 jest dobry jak nigdy, ale to za mało, żebym do niego wrócił

gramy dalej17 lutego 2022

CD Projekt RED nie składa broni i dzielnie łata Cyberpunka 2077, a także wzbogaca go o – jak na razie – skromne DLC. Debiutujący wraz z next-genową wersją gry patch 1.5 to spory krok ku lepszemu – nawet jeśli spóźniony i niewystarczający.

Cyberpunk 2077 jest dobry jak nigdy, ale to za mało, żebym do niego wrócił
Recenzja gry Lost Ark - fani Path of Exile i Diablo 3 muszą to sprawdzić!

Recenzja gry Lost Ark - fani Path of Exile i Diablo 3 muszą to sprawdzić!

recenzja gry8 lutego 2022

Długo przyszło nam czekać na Lost Arka, ale zdecydowanie było warto! Jest to prawdziwie dobry tytuł, chociaż nie każdemu przypadnie do gustu. Dostaliśmy grę z pogranicza action RPG oraz MMORPG, która stara się znaleźć złoty środek. Czy skutecznie?

Recenzja gry Lost Ark - fani Path of Exile i Diablo 3 muszą to sprawdzić!
Recenzja gry Dying Light 2 - nowy polski hit!

Recenzja gry Dying Light 2 - nowy polski hit!

recenzja gry2 lutego 2022

Dying Light 2 zabiera nas do postapokaliptycznego miasta w Europie, byśmy mogli zmierzyć się z zombie i po raz pierwszy w tym cyklu sprawdzić się w podejmowaniu ważnych decyzji. Mimo technicznych problemów to naprawdę zapadająca w pamięć przygoda.

Recenzja gry Dying Light 2 - nowy polski hit!
Recenzja gry Rainbow Six: Extraction - coop dla hardkorów

Recenzja gry Rainbow Six: Extraction - coop dla hardkorów

recenzja gry26 stycznia 2022

Nowy kooperacyjny shooter taktyczny Ubisoftu pełen jest trudnych wyzwań, starć i jeżącego włosy na głowie klimatu. Produkcja ta co prawda nie rewolucjonizuje gatunku tzw. strzelanek z udziałem zombie, ale ma za to sporo głębi i ciekawych rozwiązań.

Recenzja gry Rainbow Six: Extraction - coop dla hardkorów
Recenzja Expeditions: Rome - ach, gdyby ta gra była równie dobra, jak długa...

Recenzja Expeditions: Rome - ach, gdyby ta gra była równie dobra, jak długa...

recenzja gry18 stycznia 2022

Expeditions: Rome to historyczne RPG, które zabiera nas na wyprawę do starożytnego Rzymu. Szkoda tylko, że przygoda ta nie jest krótsza, bo w trakcie 50 godzin zabawy wychodzi na jaw zbyt wiele jej słabości.

Recenzja Expeditions: Rome - ach, gdyby ta gra była równie dobra, jak długa...
Recenzja gry God of War na PC - „blaszaki” z honorami witają boga wojny

Recenzja gry God of War na PC - „blaszaki” z honorami witają boga wojny

recenzja gry12 stycznia 2022

Nareszcie! Po prawie czterech latach z jedną z najlepszych gier na PS4 mogą zapoznać się pecetowcy. Kto cierpliwie czekał, zostanie hojnie wynagrodzony. Nie liczcie jednak na istotne różnice względem oryginału – i bądźcie gotowi na trochę problemów.

Recenzja gry God of War na PC - „blaszaki” z honorami witają boga wojny
Recenzja gry Kroniki Myrtany - pełnoprawny Gothic od fanów dla fanów

Recenzja gry Kroniki Myrtany - pełnoprawny Gothic od fanów dla fanów

recenzja gry11 stycznia 2022

Kroniki Myrtany oficjalnie dołączają do pierwszego i drugiego Gothica jako te gry, do których wracam najczęściej. Tak, są aż tak dobre, że nawet będąc darmową modyfikacją, zasługują na recenzję.

Recenzja gry Kroniki Myrtany - pełnoprawny Gothic od fanów dla fanów
Dzięki polskiemu tłumaczeniu znów pokochałem Disco Elysium

Dzięki polskiemu tłumaczeniu znów pokochałem Disco Elysium

gramy dalej8 grudnia 2021

Polska wersja Disco Elysium przestała być marzeniem, legendą, statkiem-widmo zanikającym gdzieś na horyzoncie. Ona naprawdę istnieje i jest znakomita. Na tyle znakomita, że poznałem tę grę na nowo. I znowuż ją pokochałem.

Dzięki polskiemu tłumaczeniu znów pokochałem Disco Elysium
Recenzja gry Ruined King - RPG nie dla wszystkich

Recenzja gry Ruined King - RPG nie dla wszystkich

recenzja gry29 listopada 2021

Ruined King miał nie lada zadanie – musiał bowiem być grą, która udźwignie miano „RPG w uniwersum League of Legends”. Czy udało się podołać zadaniu? Po części tak. Uważam jednak, że duża marka zadziałała na niekorzyść produkcji.

Recenzja gry Ruined King - RPG nie dla wszystkich
Recenzja gry Farming Simulator 22 - wciągająca orka na ugorze

Recenzja gry Farming Simulator 22 - wciągająca orka na ugorze

recenzja gry25 listopada 2021

Najnowszy Farming Simulator to z jednej strony najlepsza odsłona wirtualnego rolnictwa, z drugiej – poprzednia część w ładniejszej oprawie i z dodatkiem uwielbianych modów. Sami musicie wybrać, po której stronie (płotu) staniecie.

Recenzja gry Farming Simulator 22 - wciągająca orka na ugorze
Battlefield 2042 - recenzja. Dla każdego coś multiplayerowego

Battlefield 2042 - recenzja. Dla każdego coś multiplayerowego

recenzja gry22 listopada 2021

Najnowsza produkcja studia DICE zrezygnowała z kampanii singlowej – zamiast tego zdecydowano, że gracze otrzymają więcej różnorodności w zawartości dla wielu graczy. Czy to dobry kierunek rozwoju?

Battlefield 2042 - recenzja. Dla każdego coś multiplayerowego
Recenzja GTA Trilogy Definitive Edition - nie o taki remaster nic nie robiłem

Recenzja GTA Trilogy Definitive Edition - nie o taki remaster nic nie robiłem

recenzja gry18 listopada 2021

GTA: The Trilogy Definitive Edition to mocno nieprzemyślany pakiet remasterów. Pomimo dość ładnej grafiki za cenę jednej gry dostajemy trzy stare. Można się przy nich nieźle bawić, ale raczej nie przekonają do siebie nowych graczy.

Recenzja GTA Trilogy Definitive Edition - nie o taki remaster nic nie robiłem