Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier PC

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: PC. Znajdziesz tu ponad 2300 tekstów o grach na tę platformę.

Nienawidzę bydlaka - najgorszy boss z Dark Souls to nie ten, o którym myślicie

Nienawidzę bydlaka - najgorszy boss z Dark Souls to nie ten, o którym myślicie

gramy dalej26 kwietnia 2021

Najgorszy boss w pierwszych Soulsach? Nie, to nie Ornestein i Smaugh, choć ten gorszy czasem pojawia się także, kiedy walczę z nimi. Szczerze go nie cierpię.

Nienawidzę bydlaka - najgorszy boss z Dark Souls to nie ten, o którym myślicie
Kolejny looter-shooter i znowu to samo? Nie zgadzam się

Kolejny looter-shooter i znowu to samo? Nie zgadzam się

gramy dalej16 kwietnia 2021

Zdania o Outriders są podzielone, mnie się jednak wydaje, że rację mają ci, którzy chwalą tę grę. Postaram się w niniejszym tekście wyjaśnić, dlaczego tak uważam.

Kolejny looter-shooter i znowu to samo? Nie zgadzam się
Ta gra ma 21 lat, a i tak pokazuje, jak powinny wyglądać zadania w RPG-ach

Ta gra ma 21 lat, a i tak pokazuje, jak powinny wyglądać zadania w RPG-ach

gramy dalej7 kwietnia 2021

Całkiem niedawno ukończyłem po raz pierwszy Planescape: Torment i nie ukrywam – zachwyciłem się tą grą. To znakomity RPG szczególnie dziś, gdy otoczeni jesteśmy wszelkiego rodzaju „erpegami” pełnymi powtarzalnych zadań i płaskich dialogów.

Ta gra ma 21 lat, a i tak pokazuje, jak powinny wyglądać zadania w RPG-ach
Recenzja gry It Takes Two - nowy król kooperacji... ze słabą fabułą

Recenzja gry It Takes Two - nowy król kooperacji... ze słabą fabułą

recenzja gry24 marca 2021

Josef Fares idzie za ciosem i raz jeszcze podsuwa nam grę, której nie można przejść w pojedynkę. Zabawa znów jest przednia… ale mam wątpliwości, czy It Takes Two, reprezentujące niepoważny gatunek platformówek 3D, stanowi krok naprzód po A Way Out.

Recenzja gry It Takes Two - nowy król kooperacji... ze słabą fabułą
Recenzja gry Endzone: A World Apart - radioaktywny city-builder

Recenzja gry Endzone: A World Apart - radioaktywny city-builder

recenzja gry18 marca 2021

Survivalowy city builder w wykonaniu studia Gentlymad to tytuł ze wszech miar godny uwagi, aczkolwiek pod pewnymi warunkami. Jakimi? Dowiecie się z naszej recenzji.

Recenzja gry Endzone: A World Apart - radioaktywny city-builder
Sprzątanko. Sims 4: Wielkie porządki nauczyły mnie, że życie w syfie jest super

Sprzątanko. Sims 4: Wielkie porządki nauczyły mnie, że życie w syfie jest super

gramy dalej15 marca 2021

Dziś już z całą pewnością możemy stwierdzić, że gry wideo po pierwsze – nie są sztuką, a po drugie – zawsze posiadają walory edukacyjne i dają nam ważne, dosłowne lekcje życia.

Sprzątanko. Sims 4: Wielkie porządki nauczyły mnie, że życie w syfie jest super
Loop Hero to najlepsze, w co zagracie w marcu na pecetach!

Loop Hero to najlepsze, w co zagracie w marcu na pecetach!

gramy dalej9 marca 2021

Tworzenie gry, która łączy kilka różnych rodzajów rozgrywki, rzadko kończy się sukcesem. Twórcom ze studia Four Quarters ta sztuka się udała.

Loop Hero to najlepsze, w co zagracie w marcu na pecetach!
Recenzja gry Twierdza: Władcy wojny - solidnie, ale czy to wystarczy?

Recenzja gry Twierdza: Władcy wojny - solidnie, ale czy to wystarczy?

recenzja gry8 marca 2021

Twierdza: Władcy wojny otwiera nowy rozdział w historii Firefly Studios i przenosi nas w nowe dla serii klimaty. Czy to wystarczy, żeby Stronghold: Warlords zdobyło serca graczy?

Recenzja gry Twierdza: Władcy wojny - solidnie, ale czy to wystarczy?
Dlaczego Valheim się nie nudzi? Bo ścinanie drzew to przygoda

Dlaczego Valheim się nie nudzi? Bo ścinanie drzew to przygoda

gramy dalej5 marca 2021

Nie muszę chyba nikogo przekonywać, że Valheim to dobra gra. Miliony sprzedanych kopii, świetne oceny, a do tego wiele tekstów chwalących różne aspekty gry od grafiki do świeżego spojrzenia na survivale. A ja pochwalę to, jak gra pokazuje żywot drwala.

Dlaczego Valheim się nie nudzi? Bo ścinanie drzew to przygoda
Anthem - największa wtopa EA dwa lata później

Anthem - największa wtopa EA dwa lata później

gramy dalej4 marca 2021

Ponoć nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Zaryzykowaliśmy jednak i ponownie odpaliliśmy Anthem – grę-usługę, której wsparcie i wielkie plany rozwoju zostały właśnie ostatecznie przekreślone.

Anthem - największa wtopa EA dwa lata później
Jak przestałem się martwić i wróciłem do League of Legends

Jak przestałem się martwić i wróciłem do League of Legends

gramy dalej2 marca 2021

Zostawiliście League of Legends? Może nawet nigdy nie graliście i wierzycie, że jesteście bezpieczni, że to Was nie dotyczy. Moje słodkie, letnie dzieci. Jeśli gra Riot choć trochę Wam się spodobała, to znajdzie sposób, by wciągnąć Was głębiej.

Jak przestałem się martwić i wróciłem do League of Legends
Recenzja Little Nightmares 2 - małe koszmarki powróciły

Recenzja Little Nightmares 2 - małe koszmarki powróciły

recenzja gry9 lutego 2021

Jeden z najlepszych miksów platformówki z horrorem powraca i raz jeszcze udowadnia, że dziecięce koszmary potrafią być przerażająco wspaniałe i urokliwie obrzydliwe.

Recenzja Little Nightmares 2 - małe koszmarki powróciły
Recenzja gry The Medium - polski Silent Hill... z Polską w tle!

Recenzja gry The Medium - polski Silent Hill... z Polską w tle!

recenzja gry27 stycznia 2021

The Medium intrygowało od pierwszych zapowiedzi i w finalnej wersji nie zawodzi! To horror, który straszy nie tylko demonami, ale i mrocznymi kartami polskiej historii.

Recenzja gry The Medium - polski Silent Hill... z Polską w tle!
Hitman 3 wymiata! Recenzja najlepszej gry z Agentem 47

Hitman 3 wymiata! Recenzja najlepszej gry z Agentem 47

recenzja gry19 stycznia 2021

Prawie pięć lat po udostępnieniu graczom pierwszego fragmentu rebootu Hitmana, rewolucjonizującego serię i pokazującego potencjalny nowy kierunek dla całego gatunku skradanek, trylogia „World of Assassination” zostaje zamknięta w świetnym stylu.

Hitman 3 wymiata! Recenzja najlepszej gry z Agentem 47
Przeszedłem Wiedźmina 1 pierwszy raz w 2020 roku. Nie było łatwo

Przeszedłem Wiedźmina 1 pierwszy raz w 2020 roku. Nie było łatwo

gramy dalej26 grudnia 2020

Wiedźmin ma 13 lat. Jak zestarzała się w tym czasie ta legendarna już produkcja? Jak spojrzy na nią gracz, który nigdy wcześniej nie miał z nią do czynienia?

Przeszedłem Wiedźmina 1 pierwszy raz w 2020 roku. Nie było łatwo
Recenzja gry Cyberpunk 2077 - samuraju, masz świetne RPG do ogrania

Recenzja gry Cyberpunk 2077 - samuraju, masz świetne RPG do ogrania

recenzja gry7 grudnia 2020

Cyberpunk 2077 jest dowodem na to, że Wiedźmin 3 to nie był wypadek przy pracy. To świetne RPG pomieszane z akcją, któremu przydałoby się jeszcze jedno drobne opóźnienie by załatać wszystkie błędy.

Recenzja gry Cyberpunk 2077 - samuraju, masz świetne RPG do ogrania
Shadowlands to niezły dodatek do World of Warcraft. Oto nasza recenzja

Shadowlands to niezły dodatek do World of Warcraft. Oto nasza recenzja

recenzja gry4 grudnia 2020

Najnowszy dodatek do króla gatunku MMORPG jest już z nami od jakiegoś czasu. I wiecie co? Jest całkiem dobrze, ale Blizzard wcale nie musiał śpieszyć się z tym rozszerzeniem.

Shadowlands to niezły dodatek do World of Warcraft. Oto nasza recenzja
Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!

Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!

gramy dalej2 grudnia 2020

Lubisz Assassin's Creeda? Ja też - bo kolejne Asasyny są naprawdę dobre - ale... chętnie pograłbym w coś świeżego od Ubisoftu. Dzięki niech więc będą bogom za powstanie Immortals!

Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!
Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi

recenzja gry26 października 2020

Ukończyłem właśnie naprawdę świetną pierwszoosobową grę polskiego studia osadzoną w dystopijnym, futurystycznym mieście. I wcale nie mówię o Cyberpunku 2077 – jeszcze przed jego premierą czeka na Was znakomity Ghostrunner.

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi
Phasmophobia to horror, który Cię przerazi... chyba, że zagrasz z kolegami

Phasmophobia to horror, który Cię przerazi... chyba, że zagrasz z kolegami

gramy dalej14 października 2020

Kilkoma prostymi zabiegami Phasmophobia potęguje jednak wszystko, czego do tej pory doświadczaliśmy w klasykach, sprawiając że ze strachu można narobić w gacie... o ile rozsądnie dawkuje się zabawę.

Phasmophobia to horror, który Cię przerazi... chyba, że zagrasz z kolegami
Wilkołak występuje w Puszczy - Recenzja gry Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest

Wilkołak występuje w Puszczy - Recenzja gry Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest

recenzja gry13 października 2020

Powrót do świata żywych wilkołaków ze Świata Mroku okazuje się ambitniejszy niż mogliśmy przypuszczać – Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest to bowiem ciekawa gra tekstowa, która spróbuje udowodnić, że czytelnictwo w Polsce nie jest w odwodzie.

Wilkołak występuje w Puszczy - Recenzja gry Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest
Among Us to symulator bycia kanalią. Oto 5 lekcji życia, które dała mi gra

Among Us to symulator bycia kanalią. Oto 5 lekcji życia, które dała mi gra

gramy dalej8 października 2020

Są gry, które próbują zmusić nas do myślenia o innych, wzbudzić empatię lub potępić bezmyślną nienawiść. Jest też Among Us, które mówi: „Stawiam 18 złotych, że w dwie rundy zrobię z Ciebie dwulicową świnię”. I uwierzcie mi, ma rację.

Among Us to symulator bycia kanalią. Oto 5 lekcji życia, które dała mi gra
Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter

Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter

recenzja gry5 października 2020

Star Wars: Squadrons przypomina, że pokazywanie uniwersum Gwiezdnych wojen z perspektywy pilota myśliwca to strzał w dziesiątkę. Szkoda tylko, że zabrakło nieco rozmachu i epickości.

Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter
Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia

Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia

recenzja gry24 września 2020

Edycja ostateczna Mafii wzbudziła wśród fanów wiele emocji, wszak studio znane ze słabej Mafii 3 postanowiło ulepszyć grę, która zyskała status legendy. Efekt końcowy jest więcej niż zadowalający, choć do kilku rzeczy można się przyczepić.

Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia