Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier PC

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: PC. Znajdziesz tu ponad 2300 tekstów o grach na tę platformę.

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi

recenzja gry26 października 2020

Ukończyłem właśnie naprawdę świetną pierwszoosobową grę polskiego studia osadzoną w dystopijnym, futurystycznym mieście. I wcale nie mówię o Cyberpunku 2077 – jeszcze przed jego premierą czeka na Was znakomity Ghostrunner.

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi
Phasmophobia to horror, który Cię przerazi... chyba, że zagrasz z kolegami

Phasmophobia to horror, który Cię przerazi... chyba, że zagrasz z kolegami

gramy dalej14 października 2020

Kilkoma prostymi zabiegami Phasmophobia potęguje jednak wszystko, czego do tej pory doświadczaliśmy w klasykach, sprawiając że ze strachu można narobić w gacie... o ile rozsądnie dawkuje się zabawę.

Phasmophobia to horror, który Cię przerazi... chyba, że zagrasz z kolegami
Wilkołak występuje w Puszczy - Recenzja gry Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest

Wilkołak występuje w Puszczy - Recenzja gry Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest

recenzja gry13 października 2020

Powrót do świata żywych wilkołaków ze Świata Mroku okazuje się ambitniejszy niż mogliśmy przypuszczać – Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest to bowiem ciekawa gra tekstowa, która spróbuje udowodnić, że czytelnictwo w Polsce nie jest w odwodzie.

Wilkołak występuje w Puszczy - Recenzja gry Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest
Among Us to symulator bycia kanalią. Oto 5 lekcji życia, które dała mi gra

Among Us to symulator bycia kanalią. Oto 5 lekcji życia, które dała mi gra

gramy dalej8 października 2020

Są gry, które próbują zmusić nas do myślenia o innych, wzbudzić empatię lub potępić bezmyślną nienawiść. Jest też Among Us, które mówi: „Stawiam 18 złotych, że w dwie rundy zrobię z Ciebie dwulicową świnię”. I uwierzcie mi, ma rację.

Among Us to symulator bycia kanalią. Oto 5 lekcji życia, które dała mi gra
Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter

Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter

recenzja gry5 października 2020

Star Wars: Squadrons przypomina, że pokazywanie uniwersum Gwiezdnych wojen z perspektywy pilota myśliwca to strzał w dziesiątkę. Szkoda tylko, że zabrakło nieco rozmachu i epickości.

Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter
Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia

Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia

recenzja gry24 września 2020

Edycja ostateczna Mafii wzbudziła wśród fanów wiele emocji, wszak studio znane ze słabej Mafii 3 postanowiło ulepszyć grę, która zyskała status legendy. Efekt końcowy jest więcej niż zadowalający, choć do kilku rzeczy można się przyczepić.

Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia
Wspominamy TES Oblivion – kiedyś zabijał pecety, dziś popada w zapomnienie

Wspominamy TES Oblivion – kiedyś zabijał pecety, dziś popada w zapomnienie

gramy dalej21 września 2020

Morrowinda wspominamy ciepło. Skyrima wspominać nie musimy, bo wciąż w niego gramy. A jak ma się sprawa z Oblivionem? The Elder Scrolls IV sprawia wrażenie zapomnianego – mimo że zasłużonego – ogniwa w ewolucji serii Bethesdy. Skąd taki stan rzeczy?

Wspominamy TES Oblivion – kiedyś zabijał pecety, dziś popada w zapomnienie
Flight Simulator 2020 – niezwykłe detale, o których nie mieliście pojęcia

Flight Simulator 2020 – niezwykłe detale, o których nie mieliście pojęcia

gramy dalej15 września 2020

Microsoft Flight Simulator to może jeszcze nie tak dopracowana produkcja, jak dzieła Rockstara, ale jak wiele dużych sandboksów, kryje w sobie sporo smaczków i ciekawych detali. Wyłowiliśmy dla Was najlepsze z nich.

Flight Simulator 2020 – niezwykłe detale, o których nie mieliście pojęcia
Recenzja Tell Me Why – przerost treści nad formą

Recenzja Tell Me Why – przerost treści nad formą

recenzja gry8 września 2020

Nowa Gra twórców Life is Strange zaskakuje delikatnością, z jaką przedstawia relacje między bohaterami oraz historią, która łapie za serce i co chwilę odkrywa przed graczem nowe niespodzianki.

Recenzja Tell Me Why – przerost treści nad formą
Recenzja gry Wasteland 3 – na takie RPG czekałem!

Recenzja gry Wasteland 3 – na takie RPG czekałem!

recenzja gry1 września 2020

Brian Fargo jeszcze raz postanowił pokazać nam postapokaliptyczny świat serii Wasteland. Tym razem jednak od drugiej strony. Opuszczamy pustynie Arizony i udajemy się do zasypanego śniegiem Kolorado.

Recenzja gry Wasteland 3 – na takie RPG czekałem!
Recenzja gry Iron Harvest – RTS, który niczym cię nie zaskoczy

Recenzja gry Iron Harvest – RTS, który niczym cię nie zaskoczy

recenzja gry1 września 2020

Jak często się zdarza, żeby seria grafik stała się popkulturową marką? Iron Harvest, oparte na pracach Jakuba Różalskiego jest jedynym takim przypadkiem, jaki znam, a czy jest dobrą grą? Niezłą, ale…

Recenzja gry Iron Harvest – RTS, który niczym cię nie zaskoczy
Recenzja Crusader Kings 3 – ta gra nie ma konkurencji

Recenzja Crusader Kings 3 – ta gra nie ma konkurencji

recenzja gry31 sierpnia 2020

Najbardziej kompleksowy symulator średniowiecznego władcy powraca po ponad ośmiu latach. To absolutnie potężny ogrom możliwości z dwiema poważnymi wadami.

Recenzja Crusader Kings 3 – ta gra nie ma konkurencji
Recenzja gry Microsoft Flight Simulator 2020 – największy sandbox w historii

Recenzja gry Microsoft Flight Simulator 2020 – największy sandbox w historii

recenzja gry20 sierpnia 2020

Cała planeta pod jednym kliknięciem myszy, własny dom z lotu ptaka i światowe metropolie w next-genowej oprawie. Flight Simulator 2020 to preludium następnej generacji gier.

Recenzja gry Microsoft Flight Simulator 2020 – największy sandbox w historii
Efekt IKEA, czyli jak uwierzyliśmy, że akcesoria do Sims 4 są super (choć nie są)

Efekt IKEA, czyli jak uwierzyliśmy, że akcesoria do Sims 4 są super (choć nie są)

gramy dalej14 sierpnia 2020

EA dało nam kolejne rozszerzenie do Simsów. Nieduże, nie tanie, ale dzięki jednemu prostemu zabiegowi społeczność i tak nie będzie go krytykować, tylko pobiegnie do sklepów.

Efekt IKEA, czyli jak uwierzyliśmy, że akcesoria do Sims 4 są super (choć nie są)
5 solidnych powodów, żeby zagrać w Horizon Zero Dawn na PC

5 solidnych powodów, żeby zagrać w Horizon Zero Dawn na PC

gramy dalej7 sierpnia 2020

Po ponad trzech latach pecetowcy mogą posmakować jakiegoś exclusive’a z PS4. Horizon: Zero Dawn jest z pewnością grą wartą uwagi, ale jeśli jeszcze nie jesteście przekonani czy dać jej szansę, poznajcie pięć powodów, dla których warto to uczynić.

5 solidnych powodów, żeby zagrać w Horizon Zero Dawn na PC
Recenzja Beyond a Steel Sky - gry, na którą czekaliśmy 25 lat

Recenzja Beyond a Steel Sky - gry, na którą czekaliśmy 25 lat

recenzja gry16 lipca 2020

Beyond a Steel Sky udowadnia, że na właściwy sequel warto poczekać nawet ćwierć wieku. Albo, że i dziś warto zapoznać się z 26-letnią grą z Amigi, by lepiej bawić się przy tej nowszej produkcji.

Recenzja Beyond a Steel Sky - gry, na którą czekaliśmy 25 lat
Recenzja gry Desperados 3 – strzał w dziewiątkę!

Recenzja gry Desperados 3 – strzał w dziewiątkę!

recenzja gry12 czerwca 2020

Dzięki ekipie Mimimi Games do łask wrócił gatunek gier kojarzonych przede wszystkim z niezapomnianą serią Commandos. W drugim podejściu do tematu, niemieckie studio zabrało się za przywrócenie do życia marki Desperados.

Recenzja gry Desperados 3 – strzał w dziewiątkę!
Właśnie skończyłem Assassin's Creed 1... nudna gra, ale i tak rzuciłem się na „dwójkę”

Właśnie skończyłem Assassin's Creed 1... nudna gra, ale i tak rzuciłem się na „dwójkę”

gramy dalej5 czerwca 2020

Od pewnego czasu chodziło mi po głowie sprawdzenie, jak wyglądała pierwsza część klasycznej już serii Assassin’s Creed. Zwłaszcza w porównaniu do najnowszych dzieł Ubisoftu.

Właśnie skończyłem Assassin's Creed 1... nudna gra, ale i tak rzuciłem się na „dwójkę”
Recenzja The Elder Scrolls Online: Greymoor – co łączy Skyrim, wampiry, wiedźmy i... archeologię?

Recenzja The Elder Scrolls Online: Greymoor – co łączy Skyrim, wampiry, wiedźmy i... archeologię?

recenzja gry4 czerwca 2020

Chcieliście Skyrim Online, to proszę bardzo, macie! Najnowszy dodatek do TESO zabiera nas do kultowej krainy, abyśmy mogli stanąć twarzą w twarz z wampirami i wilkołakami. Szkoda tylko, że całość bardziej przypomina grę singleplayer niż MMORPG…

Recenzja The Elder Scrolls Online: Greymoor – co łączy Skyrim, wampiry, wiedźmy i... archeologię?
Recenzja gry Valorant – świetny zlepek sprawdzonych pomysłów

Recenzja gry Valorant – świetny zlepek sprawdzonych pomysłów

recenzja gry3 czerwca 2020

Riot Games zebrało pomysły już dawno obecne na rynku i stworzył strzelankę niczym Frankenstein swojego potwora. Wyszło im jednak trochę lepiej.

Recenzja gry Valorant – świetny zlepek sprawdzonych pomysłów
Recenzja Song of Horror – gra, która nie zawsze straszy tym, czym powinna

Recenzja Song of Horror – gra, która nie zawsze straszy tym, czym powinna

recenzja gry2 czerwca 2020

Song of Horror to straszna gra, która stawia na klasyczną prezentację, unikanie konfrontacji i zagadki. Ale czy wszystko, co tu straszy, na pewno było zamierzone przez twórców?

Recenzja Song of Horror – gra, która nie zawsze straszy tym, czym powinna
Przepis na cyberpunka to pixel art i synthwave – recenzja gry VirtuaVerse

Przepis na cyberpunka to pixel art i synthwave – recenzja gry VirtuaVerse

recenzja gry25 maja 2020

VirtuaVerse to pixel artowe i synthwave’owe dzieło sztuki. Przyjemna dla oka i ucha podróż do lat 80, która wskrzesza zakurzony gatunek przygodówek point’n’click.

Przepis na cyberpunka to pixel art i synthwave – recenzja gry VirtuaVerse
Recenzja gry Minecraft: Dungeons – prawie jak Diablo, tylko dla dzieci

Recenzja gry Minecraft: Dungeons – prawie jak Diablo, tylko dla dzieci

recenzja gry25 maja 2020

Zupełnie nowy Minecraft to posiadający niewiele wspólnego z oryginałem hack’n’slash. Przelotny romans Mojanga okazał się całkiem udany, ale równocześnie pozostawił pewien niedosyt, przez który z tego związku raczej dzieci nie będzie.

Recenzja gry Minecraft: Dungeons – prawie jak Diablo, tylko dla dzieci
Życie eko w Sims 4 to nie tylko bara-bara w śmietniku – cały dodatek wymiata (śmieci też)

Życie eko w Sims 4 to nie tylko bara-bara w śmietniku – cały dodatek wymiata (śmieci też)

gramy dalej22 maja 2020

Grałam w The Sims 4 Eco Lifestyle. Przytulałam robaki i worki na śmieci. Kontener był moim łóżkiem, restauracją i miejscem uciech cielesnych, źródłem zarobków, paliwa i IKEĄ. W kieszeniach nosiłam tonę nawozu. No i zjeżdżałam po drabinie jak strażak.

Życie eko w Sims 4 to nie tylko bara-bara w śmietniku – cały dodatek wymiata (śmieci też)