Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier zręcznościowych

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Zręcznościowe. Znajdziesz tu ponad 120 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry Spyro Reignited Trilogy – wielki powrót smoczej legendy
Recenzja gry Spyro Reignited Trilogy – wielki powrót smoczej legendy

recenzja gry19 listopada 2018

Smok Spyro to kolejna po Crashu Bandicoocie legenda pierwszego PlayStation, która powraca w naprawdę wielkim stylu. Reignited Trilogy jest świetnym zestawem trzech gier, które zaoferują dobrą zabawę zarówno starym, jak i młodziutkim fanom platformówek.

Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem
Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem

recenzja gry11 grudnia 2017

Hello Neighbor to pozycja tak niesamowita, że zmieniła moje podejście do oglądania filmików z rozgrywki na YouTube. Odkryłem, że w przypadku niektórych tytułów lepiej oszczędzić sobie cierpień i zamiast samemu grać – patrzeć, jak męczą się inni.

Recenzja gry Super Mario Odyssey – Mario jest super!
Recenzja gry Super Mario Odyssey – Mario jest super!

recenzja gry26 października 2017

Ponoć na konsolę Nintendo Switch nie ma gier. Skoro tak, nie pozostaje mi nic innego, jak stwierdzić, że nie grałem w wyśmienite Super Mario Odyssey.

Recenzja gry Crash Bandicoot N. Sane Trilogy – klasyk odświeżony
Recenzja gry Crash Bandicoot N. Sane Trilogy – klasyk odświeżony

recenzja gry4 lipca 2017

Po ponad dwudziestu latach od premiery pierwszej części Crash Bandicoot powraca w zremasterowanej trylogii przygotowanej przez zespół Vicarious Visions. Jak ta nowatorska niegdyś seria odnajduje się we współczesnych realiach?

Recenzja gry RiME – twórcy Ico mają godnych naśladowców
Recenzja gry RiME – twórcy Ico mają godnych naśladowców

recenzja gry25 maja 2017

Produkcja hiszpańskiego studia pod pastelową oprawą skrywa intrygującą i grającą na emocjach opowieść oraz sporą różnorodność, której nie psują drobne problemy związane z rozgrywką.

Recenzja gry Little Nightmares – podróż do świata dziecięcych koszmarów
Recenzja gry Little Nightmares – podróż do świata dziecięcych koszmarów

recenzja gry25 kwietnia 2017

Little Nightmares zabiera nas w świat dziecięcych koszmarów, który wprawdzie nie jest wolny od wad, ale z nawiązką wynagradza je gęstym klimatem, zapadającym w pamięć scenariuszem i mrocznymi lokacjami.

Recenzja gry Yooka-Laylee – platformówka oldskulowa do bólu
Recenzja gry Yooka-Laylee – platformówka oldskulowa do bólu

recenzja gry4 kwietnia 2017

Yooka-Laylee przywołuje czasy świetności firmy Rare i konsoli Nintendo 64. Jednak od tamtej pory minęło kilkanaście lat – czy świat jest gotowy na powrót do tak oldskulowej formuły platformówki 3D?

Recenzja gry Snake Pass – myśl jak wąż
Recenzja gry Snake Pass – myśl jak wąż

recenzja gry30 marca 2017

Nieco w cieniu Yooka-Laylee zadebiutował Snake Pass – platformówka z elementami gry logicznej, która nie tylko prezentuje się solidnie, ale też może pochwalić się oryginalnym pomysłem na sterowanie.

Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka
Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka

recenzja gry19 grudnia 2016

Decyzja Nintendo o wypuszczeniu Super Mario Run w cenie 45 zł podzieliła graczy. Dla jednych to zbyt wiele, dla innych w sam raz. Rzecz jednak w tym, że gra się broni, a magia Wielkiego N wprost wylewa się z ekranu. To dobry prognostyk na przyszłość.

Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?
Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?

recenzja gry29 czerwca 2016

Duńczycy z Playdead nie zasypiali przez kilka ostatnich lat gruszek w popiele i od czasu sukcesu Limbo w pocie czoła pracowali nad kolejnym tytułem. Rezultatem tych prac jest Inside – mroczna podróż małego chłopca w bezwzględny świat.

Recenzja gry The Way – przywracanie życia w pixel arcie
Recenzja gry The Way – przywracanie życia w pixel arcie

recenzja gry30 maja 2016

Sięgnięcie do wzorców z kultowych gier typu Another World czy Flashback godne jest pochwały. Czy to tylko chwyt marketingowy czy też twórcom The Way faktycznie udało się wskrzesić ducha tych wielkich produkcji pierwszej połowy lat dziewięćdziesiątych?

Recenzja gry Shadwen - skradanki bazującej na pomyśle z Superhota
Recenzja gry Shadwen - skradanki bazującej na pomyśle z Superhota

recenzja gry19 maja 2016

Shadwen miało być innowacyjną skradanką, w której czas biegnie tylko wtedy, kiedy sterowana postać się porusza. Miało być, ale dobre chęci to za mało. Frozenbyte niepotrzebnie rozmienia się na drobne.

Recenzja gry Ratchet & Clank - remake pierwsza klasa
Recenzja gry Ratchet & Clank - remake pierwsza klasa

recenzja gry12 kwietnia 2016

Jedna z popularniejszych marek PlayStation została poddana gruntownemu przeobrażeniu. Ratchet i Clank w wersji na czwartą generację maszyn Sony to jedna z najładniejszych gier obecnych na rynku.

Recenzja gry Rayman Adventures – eksperyment Ubisoftu z free-to-play
Recenzja gry Rayman Adventures – eksperyment Ubisoftu z free-to-play

recenzja gry7 grudnia 2015

Po dwóch latach oczekiwania wreszcie pojawiła się nowa odsłona przygód wesołego Raymana – tym razem mobilna. Co ciekawe, Ubisoft zastosował w grze nietypowy model free-to-play, który ma swoje wady, jak i zalety.

Recenzja gry Trine 3: The Artifacts of Power - stracony potencjał pięknej platformówki
Recenzja gry Trine 3: The Artifacts of Power - stracony potencjał pięknej platformówki

recenzja gry24 sierpnia 2015

Do trzech razy sztuka. Tak mówi przysłowie, które nie precyzuje jednak czy ten trzeci raz okaże się sukcesem czy porażką. Finowie z Frozenbyte zaryzykowali, a z rezultatem ich działań możecie zapoznać się w naszej recenzji gry Trine 3.

Recenzja gry Angry Birds 2 – ptaki się sprzedały
Recenzja gry Angry Birds 2 – ptaki się sprzedały

recenzja gry2 sierpnia 2015

Po kilku głównych i pobocznych odsłonach serii Angry Birds, firma Rovio zdecydowała się wydać część drugą (yhm…), w której największa nowinka nie do końca jest tym, czego oczekiwali gracze.

Recenzja gry Abe's Oddysee New N' Tasty – kultowa seria w świetnej formie
Recenzja gry Abe's Oddysee New N' Tasty – kultowa seria w świetnej formie

recenzja gry28 lipca 2014

Uwielbiana przez graczy, dwuwymiarowa platformówka powróciła po długich latach w mocno odświeżonej wersji. Czy sentyment, klimat i sprytne połączenie rozwiązywania zagadek z elementami zręcznościowymi wystarczyły jednak, by była dziś interesująca?

Recenzja gry Goat Simulator - dobry żart i beznadziejnie głupia gra
Recenzja gry Goat Simulator - dobry żart i beznadziejnie głupia gra

recenzja gry3 kwietnia 2014

Najtrudniejsza recenzja w życiu każdego krytyka najczęściej odnosi się do dzieła, którego ten ni w ząb nie potrafi zrozumieć. Symulator kozy powstał dzięki żarcikowi i ma szansę nawet przez kilkadziesiąt minut spełniać swą rozrywkową funkcję.

Recenzja gry How to Survive - jak przeżyć na wyspie pełnej zombie?
Recenzja gry How to Survive - jak przeżyć na wyspie pełnej zombie?

recenzja gry2 listopada 2013

Tak, to kolejna gra o zombie. Ale How to Survive stara się nauczyć przetrwania, każe spać, jeść i robić własną broń. Pytanie brzmi - czy da się w to grać?

Recenzja gry Rayman Legends - fenomenalna platformówka staje się jeszcze lepsza
Recenzja gry Rayman Legends - fenomenalna platformówka staje się jeszcze lepsza

recenzja gry3 września 2013

Choć wydawało się to niemożliwe, Ubisoftowi udało się stworzyć produkt jeszcze lepszy niż Rayman Origins. Legendy nie odkrywają wszystkich atutów od razu i stanowią kapitalną rozrywkę zarówno dla dzieci, jak i dla platformówkowych wyjadaczy.

Recenzja gry Ratchet & Clank: Załoga Q – platformówkowe tower defense
Recenzja gry Ratchet & Clank: Załoga Q – platformówkowe tower defense

recenzja gry5 grudnia 2012

Gry wideo już dawno weszły w okres postmodernizmu. Dlaczego zatem nie połączyć platformówki z gatunkiem tower defense przy okazji produkcji kolejnego Ratcheta & Clanka?

Recenzja gry Angry Birds Star Wars – Imperium Rovio kontratakuje
Recenzja gry Angry Birds Star Wars – Imperium Rovio kontratakuje

recenzja gry9 listopada 2012

Darth Vader to świnia – co do tego nie ma wątpliwości. Studio Rovio potraktowało to jednak dosłownie, łącząc swój megahit Angry Birds z Gwiezdnymi wojnami. W recenzji Angry Birds Star Wars sprawdzamy, czy moc jest sprzymierzeńcem Finów.

Recenzja LittleBigPlanet na konsolę PlayStation Vita
Recenzja LittleBigPlanet na konsolę PlayStation Vita

recenzja gry26 września 2012

Chociaż kolejną przenośną odsłoną LittleBigPlanet zajęły się studia Double Eleven i Tarsier, a nie twórcy pierwowzoru, nowym przygodom Sackboya niczego nie brakuje. Wręcz przeciwnie – właśnie na Vitę powstała najlepsza część serii!

Recenzja gry Deadlight - takiej apokalipsy zombie jeszcze nie widzieliście
Recenzja gry Deadlight - takiej apokalipsy zombie jeszcze nie widzieliście

recenzja gry30 lipca 2012

Autorzy gry Deadlight stworzyli jedną z najładniejszych platformówek tej generacji. Niestety, w tej produkcji z Xbox LIVE Arcade nie wszystko prezentuje się tak cudownie jak grafika.