Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier zręcznościowych

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Zręcznościowe. Znajdziesz tu ponad 130 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry It Takes Two - nowy król kooperacji... ze słabą fabułą

Recenzja gry It Takes Two - nowy król kooperacji... ze słabą fabułą

recenzja gry24 marca 2021

Josef Fares idzie za ciosem i raz jeszcze podsuwa nam grę, której nie można przejść w pojedynkę. Zabawa znów jest przednia… ale mam wątpliwości, czy It Takes Two, reprezentujące niepoważny gatunek platformówek 3D, stanowi krok naprzód po A Way Out.

Recenzja gry It Takes Two - nowy król kooperacji... ze słabą fabułą
Recenzja Super Mario 3D World + Bowser's Fury - Nintendo zna się na recyklingu

Recenzja Super Mario 3D World + Bowser's Fury - Nintendo zna się na recyklingu

recenzja gry10 lutego 2021

Nintendo Switch wita kolejną grę z niezbyt imponującej biblioteki Wii U. Tym razem jednak poza daniem głównym, czyli odświeżoną wersją Super Mario 3D World, otrzymujemy również smakowity deser w postaci samodzielnej produkcji zatytułowanej Bowser’s Fury.

Recenzja Super Mario 3D World + Bowser's Fury - Nintendo zna się na recyklingu
Recenzja Little Nightmares 2 - małe koszmarki powróciły

Recenzja Little Nightmares 2 - małe koszmarki powróciły

recenzja gry9 lutego 2021

Jeden z najlepszych miksów platformówki z horrorem powraca i raz jeszcze udowadnia, że dziecięce koszmary potrafią być przerażająco wspaniałe i urokliwie obrzydliwe.

Recenzja Little Nightmares 2 - małe koszmarki powróciły
Recenzja Crash Bandicoot 4 - Crash powraca taki sam, a jednak lepszy

Recenzja Crash Bandicoot 4 - Crash powraca taki sam, a jednak lepszy

recenzja gry1 października 2020

Grając w najnowszą część Crasha uświadomiłem sobie, że gdzieś to już wszystko widziałem. Znajome mechaniki, poziomy, animacje. Ale wiecie, co? Te powielone schematy zagrały aż za dobrze i otrzymaliśmy nowego króla platformówek 3D.

Recenzja Crash Bandicoot 4 - Crash powraca taki sam, a jednak lepszy
Recenzja gry Super Mario 3D All-Stars – oldskulowe wąsy na Switchu!

Recenzja gry Super Mario 3D All-Stars – oldskulowe wąsy na Switchu!

recenzja gry16 września 2020

Wydanie Super Mario 64, Super Mario Sunshine i Super Mario Galaxy na Nintendo Switch to świetny sposób, aby przybliżyć kultowe i epokowe platformówki wielu Polakom. Niektóre z tych gier powstały wówczas, gdy rodzice nie mieli was jeszcze w planach.

Recenzja gry Super Mario 3D All-Stars – oldskulowe wąsy na Switchu!
Recenzja gry Ori and the Will of the Wisps – mały duszek, wielka gra

Recenzja gry Ori and the Will of the Wisps – mały duszek, wielka gra

recenzja gry10 marca 2020

Ori and the Blind Forest było grą wybitną. Jego twórcy zapewne zdawali sobie z tego sprawę i wiedzieli, że aby sequel dorównywał pierwowzorowi, konieczne jest dokonanie kilku zmian. Czy to się udało?

Recenzja gry Ori and the Will of the Wisps – mały duszek, wielka gra
Recenzja Luigi’s Mansion 3 – gry, która was nie interesuje, ale z którą świetnie byście się bawili

Recenzja Luigi’s Mansion 3 – gry, która was nie interesuje, ale z którą świetnie byście się bawili

recenzja gry28 października 2019

Przyjaciele ze świata Mario i Luigiego trzykrotnie odwiedzali nawiedzoną posiadłość i wciąż nie nauczyli się, że to nie najlepszy pomysł na urlop. I dobrze! Bo Luigi's Mansion 3 to dobra kontynuacja na platformie Nintendo Switch.

Recenzja Luigi’s Mansion 3 – gry, która was nie interesuje, ale z którą świetnie byście się bawili
Recenzja gry The Legend of Zelda: Link's Awakening – nowoczesny oldschool z szacunkiem dla oryginału

Recenzja gry The Legend of Zelda: Link's Awakening – nowoczesny oldschool z szacunkiem dla oryginału

recenzja gry25 września 2019

Gier z serii The Legend of Zelda nigdy za wiele. Tym razem Nintendo po raz kolejny sięga w przeszłość, by przywrócić blask jednej z najlepszych mobilnych przygód Linka, powstałej w 1993 roku na Game Boya Link’s Awakening.

Recenzja gry The Legend of Zelda: Link's Awakening – nowoczesny oldschool z szacunkiem dla oryginału
Recenzja gry Spyro Reignited Trilogy – wielki powrót smoczej legendy

Recenzja gry Spyro Reignited Trilogy – wielki powrót smoczej legendy

recenzja gry19 listopada 2018

Smok Spyro to kolejna po Crashu Bandicoocie legenda pierwszego PlayStation, która powraca w naprawdę wielkim stylu. Reignited Trilogy jest świetnym zestawem trzech gier, które zaoferują dobrą zabawę zarówno starym, jak i młodziutkim fanom platformówek.

Recenzja gry Spyro Reignited Trilogy – wielki powrót smoczej legendy
Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem

Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem

recenzja gry11 grudnia 2017

Hello Neighbor to pozycja tak niesamowita, że zmieniła moje podejście do oglądania filmików z rozgrywki na YouTube. Odkryłem, że w przypadku niektórych tytułów lepiej oszczędzić sobie cierpień i zamiast samemu grać – patrzeć, jak męczą się inni.

Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem
Recenzja gry Super Mario Odyssey – Mario jest super!

Recenzja gry Super Mario Odyssey – Mario jest super!

recenzja gry26 października 2017

Ponoć na konsolę Nintendo Switch nie ma gier. Skoro tak, nie pozostaje mi nic innego, jak stwierdzić, że nie grałem w wyśmienite Super Mario Odyssey.

Recenzja gry Super Mario Odyssey – Mario jest super!
Recenzja gry Crash Bandicoot N. Sane Trilogy – klasyk odświeżony

Recenzja gry Crash Bandicoot N. Sane Trilogy – klasyk odświeżony

recenzja gry4 lipca 2017

Po ponad dwudziestu latach od premiery pierwszej części Crash Bandicoot powraca w zremasterowanej trylogii przygotowanej przez zespół Vicarious Visions. Jak ta nowatorska niegdyś seria odnajduje się we współczesnych realiach?

Recenzja gry Crash Bandicoot N. Sane Trilogy – klasyk odświeżony
Recenzja gry RiME – twórcy Ico mają godnych naśladowców

Recenzja gry RiME – twórcy Ico mają godnych naśladowców

recenzja gry25 maja 2017

Produkcja hiszpańskiego studia pod pastelową oprawą skrywa intrygującą i grającą na emocjach opowieść oraz sporą różnorodność, której nie psują drobne problemy związane z rozgrywką.

Recenzja gry RiME – twórcy Ico mają godnych naśladowców
Recenzja gry Little Nightmares – podróż do świata dziecięcych koszmarów

Recenzja gry Little Nightmares – podróż do świata dziecięcych koszmarów

recenzja gry25 kwietnia 2017

Little Nightmares zabiera nas w świat dziecięcych koszmarów, który wprawdzie nie jest wolny od wad, ale z nawiązką wynagradza je gęstym klimatem, zapadającym w pamięć scenariuszem i mrocznymi lokacjami.

Recenzja gry Little Nightmares – podróż do świata dziecięcych koszmarów
Recenzja gry Yooka-Laylee – platformówka oldskulowa do bólu

Recenzja gry Yooka-Laylee – platformówka oldskulowa do bólu

recenzja gry4 kwietnia 2017

Yooka-Laylee przywołuje czasy świetności firmy Rare i konsoli Nintendo 64. Jednak od tamtej pory minęło kilkanaście lat – czy świat jest gotowy na powrót do tak oldskulowej formuły platformówki 3D?

Recenzja gry Yooka-Laylee – platformówka oldskulowa do bólu
Recenzja gry Snake Pass – myśl jak wąż

Recenzja gry Snake Pass – myśl jak wąż

recenzja gry30 marca 2017

Nieco w cieniu Yooka-Laylee zadebiutował Snake Pass – platformówka z elementami gry logicznej, która nie tylko prezentuje się solidnie, ale też może pochwalić się oryginalnym pomysłem na sterowanie.

Recenzja gry Snake Pass – myśl jak wąż
Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka

Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka

recenzja gry19 grudnia 2016

Decyzja Nintendo o wypuszczeniu Super Mario Run w cenie 45 zł podzieliła graczy. Dla jednych to zbyt wiele, dla innych w sam raz. Rzecz jednak w tym, że gra się broni, a magia Wielkiego N wprost wylewa się z ekranu. To dobry prognostyk na przyszłość.

Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka
Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?

Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?

recenzja gry29 czerwca 2016

Duńczycy z Playdead nie zasypiali przez kilka ostatnich lat gruszek w popiele i od czasu sukcesu Limbo w pocie czoła pracowali nad kolejnym tytułem. Rezultatem tych prac jest Inside – mroczna podróż małego chłopca w bezwzględny świat.

Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?
Recenzja gry The Way – przywracanie życia w pixel arcie

Recenzja gry The Way – przywracanie życia w pixel arcie

recenzja gry30 maja 2016

Sięgnięcie do wzorców z kultowych gier typu Another World czy Flashback godne jest pochwały. Czy to tylko chwyt marketingowy czy też twórcom The Way faktycznie udało się wskrzesić ducha tych wielkich produkcji pierwszej połowy lat dziewięćdziesiątych?

Recenzja gry The Way – przywracanie życia w pixel arcie
Recenzja gry Shadwen - skradanki bazującej na pomyśle z Superhota

Recenzja gry Shadwen - skradanki bazującej na pomyśle z Superhota

recenzja gry19 maja 2016

Shadwen miało być innowacyjną skradanką, w której czas biegnie tylko wtedy, kiedy sterowana postać się porusza. Miało być, ale dobre chęci to za mało. Frozenbyte niepotrzebnie rozmienia się na drobne.

Recenzja gry Shadwen - skradanki bazującej na pomyśle z Superhota
Recenzja gry Rayman Adventures – eksperyment Ubisoftu z free-to-play

Recenzja gry Rayman Adventures – eksperyment Ubisoftu z free-to-play

recenzja gry7 grudnia 2015

Po dwóch latach oczekiwania wreszcie pojawiła się nowa odsłona przygód wesołego Raymana – tym razem mobilna. Co ciekawe, Ubisoft zastosował w grze nietypowy model free-to-play, który ma swoje wady, jak i zalety.

Recenzja gry Rayman Adventures – eksperyment Ubisoftu z free-to-play
Recenzja gry Trine 3: The Artifacts of Power - stracony potencjał pięknej platformówki

Recenzja gry Trine 3: The Artifacts of Power - stracony potencjał pięknej platformówki

recenzja gry24 sierpnia 2015

Do trzech razy sztuka. Tak mówi przysłowie, które nie precyzuje jednak czy ten trzeci raz okaże się sukcesem czy porażką. Finowie z Frozenbyte zaryzykowali, a z rezultatem ich działań możecie zapoznać się w naszej recenzji gry Trine 3.

Recenzja gry Trine 3: The Artifacts of Power - stracony potencjał pięknej platformówki
Recenzja gry Angry Birds 2 – ptaki się sprzedały

Recenzja gry Angry Birds 2 – ptaki się sprzedały

recenzja gry2 sierpnia 2015

Po kilku głównych i pobocznych odsłonach serii Angry Birds, firma Rovio zdecydowała się wydać część drugą (yhm…), w której największa nowinka nie do końca jest tym, czego oczekiwali gracze.

Recenzja gry Angry Birds 2 – ptaki się sprzedały
Recenzja gry Rocket League - piłka nożna na dopalaczu

Recenzja gry Rocket League - piłka nożna na dopalaczu

recenzja gry24 lipca 2015

Kochamy piłkę nożną, kochamy samochody – czy pokochamy Rocket League, grę, która łączy te dwie rzeczy?

Recenzja gry Rocket League - piłka nożna na dopalaczu