Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Bravely Default 2 - bardziej default niż bravely

Recenzja gry Bravely Default 2 - bardziej default niż bravely

recenzja gry25 lutego 2021

Bravely Default 2 - długo wyczekiwany jRPG na konsolę Nintendo Switch - okazał się dobrą, rzemieślniczą robotą, niepozbawioną wad i problemów szacownego gatunku. Pozycja dla fanów starych, japońskich gier, którzy nie boją się wielogodzinnego grindu.

Recenzja gry Bravely Default 2 - bardziej default niż bravely
Recenzja Super Mario 3D World + Bowser's Fury - Nintendo zna się na recyklingu

Recenzja Super Mario 3D World + Bowser's Fury - Nintendo zna się na recyklingu

recenzja gry10 lutego 2021

Nintendo Switch wita kolejną grę z niezbyt imponującej biblioteki Wii U. Tym razem jednak poza daniem głównym, czyli odświeżoną wersją Super Mario 3D World, otrzymujemy również smakowity deser w postaci samodzielnej produkcji zatytułowanej Bowser’s Fury.

Recenzja Super Mario 3D World + Bowser's Fury - Nintendo zna się na recyklingu
Recenzja Little Nightmares 2 - małe koszmarki powróciły

Recenzja Little Nightmares 2 - małe koszmarki powróciły

recenzja gry9 lutego 2021

Jeden z najlepszych miksów platformówki z horrorem powraca i raz jeszcze udowadnia, że dziecięce koszmary potrafią być przerażająco wspaniałe i urokliwie obrzydliwe.

Recenzja Little Nightmares 2 - małe koszmarki powróciły
Recenzja gry The Medium - polski Silent Hill... z Polską w tle!

Recenzja gry The Medium - polski Silent Hill... z Polską w tle!

recenzja gry27 stycznia 2021

The Medium intrygowało od pierwszych zapowiedzi i w finalnej wersji nie zawodzi! To horror, który straszy nie tylko demonami, ale i mrocznymi kartami polskiej historii.

Recenzja gry The Medium - polski Silent Hill... z Polską w tle!
Hitman 3 wymiata! Recenzja najlepszej gry z Agentem 47

Hitman 3 wymiata! Recenzja najlepszej gry z Agentem 47

recenzja gry19 stycznia 2021

Prawie pięć lat po udostępnieniu graczom pierwszego fragmentu rebootu Hitmana, rewolucjonizującego serię i pokazującego potencjalny nowy kierunek dla całego gatunku skradanek, trylogia „World of Assassination” zostaje zamknięta w świetnym stylu.

Hitman 3 wymiata! Recenzja najlepszej gry z Agentem 47
Przeszedłem Wiedźmina 1 pierwszy raz w 2020 roku. Nie było łatwo

Przeszedłem Wiedźmina 1 pierwszy raz w 2020 roku. Nie było łatwo

gramy dalej26 grudnia 2020

Wiedźmin ma 13 lat. Jak zestarzała się w tym czasie ta legendarna już produkcja? Jak spojrzy na nią gracz, który nigdy wcześniej nie miał z nią do czynienia?

Przeszedłem Wiedźmina 1 pierwszy raz w 2020 roku. Nie było łatwo
Cyberpunk 2077 na PS4 to katastrofa. Miałeś spalić miasto, nie konsolę, samuraju

Cyberpunk 2077 na PS4 to katastrofa. Miałeś spalić miasto, nie konsolę, samuraju

recenzja gry15 grudnia 2020

Cyberpunk 2077 to świetna gra, która Was zachwyci. Ponoć, w wersji na PC. Ja grałem na podstawowej wersji PS4 i świetną grę może widzę, ale zagrzebaną pod morzem problemów.

Cyberpunk 2077 na PS4 to katastrofa. Miałeś spalić miasto, nie konsolę, samuraju
Recenzja gry Cyberpunk 2077 - samuraju, masz świetne RPG do ogrania

Recenzja gry Cyberpunk 2077 - samuraju, masz świetne RPG do ogrania

recenzja gry7 grudnia 2020

Cyberpunk 2077 jest dowodem na to, że Wiedźmin 3 to nie był wypadek przy pracy. To świetne RPG pomieszane z akcją, któremu przydałoby się jeszcze jedno drobne opóźnienie by załatać wszystkie błędy.

Recenzja gry Cyberpunk 2077 - samuraju, masz świetne RPG do ogrania
Shadowlands to niezły dodatek do World of Warcraft. Oto nasza recenzja

Shadowlands to niezły dodatek do World of Warcraft. Oto nasza recenzja

recenzja gry4 grudnia 2020

Najnowszy dodatek do króla gatunku MMORPG jest już z nami od jakiegoś czasu. I wiecie co? Jest całkiem dobrze, ale Blizzard wcale nie musiał śpieszyć się z tym rozszerzeniem.

Shadowlands to niezły dodatek do World of Warcraft. Oto nasza recenzja
Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!

Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!

gramy dalej2 grudnia 2020

Lubisz Assassin's Creeda? Ja też - bo kolejne Asasyny są naprawdę dobre - ale... chętnie pograłbym w coś świeżego od Ubisoftu. Dzięki niech więc będą bogom za powstanie Immortals!

Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!
Demon’s Souls to trudna gra, ale i tak najgorsi są gracze

Demon’s Souls to trudna gra, ale i tak najgorsi są gracze

gramy dalej24 listopada 2020

Wydaje się Wam, że trudna gra potrafi sfrustrować? Potrafi, ale żywi ludzie robią to o wiele skuteczniej. Demon’s Souls pokazało nam to lata tamu i przypomina dziś dzięki remake’owi.

Demon’s Souls to trudna gra, ale i tak najgorsi są gracze
Recenzja Hyrule Warriors: Age of Calamity - zabiłem 75 000 potworów i dobrze mi z tym

Recenzja Hyrule Warriors: Age of Calamity - zabiłem 75 000 potworów i dobrze mi z tym

recenzja gry18 listopada 2020

Hyrule Warriors: Age of Calamity to nie jest być może Zelda, na którą czekaliście – to jednak naprawdę dobra gra z gatunku musou, która wyjmie wam kilkadziesiąt godzin z życia.

Recenzja Hyrule Warriors: Age of Calamity - zabiłem 75 000 potworów i dobrze mi z tym
Recenzja gry Call of Duty: Cold War - zimna wojna i gorące wybory

Recenzja gry Call of Duty: Cold War - zimna wojna i gorące wybory

recenzja gry13 listopada 2020

Po wielkim restarcie marki Modern Warfare, odświeżenia doczekała się także seria Black Ops. Przygody Masona, Woodsa i Hudsona powracają w świetnym stylu, bo Cold War to jedna z najlepszych kampanii w historii CoD-a!

Recenzja gry Call of Duty: Cold War - zimna wojna i gorące wybory
Recenzja Assassin's Creed Valhalla - to jest Asasyn, którego szukacie

Recenzja Assassin's Creed Valhalla - to jest Asasyn, którego szukacie

recenzja gry9 listopada 2020

Miniony tydzień był cholernie intensywny. Spędziłem go z grą AC Valhalla, u boku Eivor, dzielnej wojowniczki z Norwegii, która wraz z bandą przyjaciół wyruszyła do Anglii, żeby zbudować swój dom.

Recenzja Assassin's Creed Valhalla - to jest Asasyn, którego szukacie
Recenzja Jurassic World Evolution: Complete Edition - dinotopia na kanapie

Recenzja Jurassic World Evolution: Complete Edition - dinotopia na kanapie

recenzja gry7 listopada 2020

Nie ma nic lepszego niż trochę nudnawa gra, która trafia na Switcha. O ile na pececie czy PS4 po Jurassic World Evolution bym nie sięgnął, tak na krótkie sesje ta gra nadaje się idealnie.

Recenzja Jurassic World Evolution: Complete Edition - dinotopia na kanapie
Recenzja gry Spider-Man: Miles Morales - wejście z hukiem w nową generację

Recenzja gry Spider-Man: Miles Morales - wejście z hukiem w nową generację

recenzja gry6 listopada 2020

Insomniac Games zawojowało dwa lata temu platformę Sony ze swoją historią o Spider-Manie. Wydawany już za moment Miles Morales to idealny dowód na to, jak wiele mogą zmienić dwa lata i nowa generacja sprzętu.

Recenzja gry Spider-Man: Miles Morales - wejście z hukiem w nową generację
Recenzja Mario Kart Live - zaledwie ciekawostka za bagatela 400 zł

Recenzja Mario Kart Live - zaledwie ciekawostka za bagatela 400 zł

recenzja gry2 listopada 2020

Mario Kart Live na papierze brzmi jak rewolucja: niestety ta rewolucja kończy się po dwóch godzinach, mordowana przez nudę, powtarzalność i problemy techniczne.

Recenzja Mario Kart Live - zaledwie ciekawostka za bagatela 400 zł
Nintendo potrafi robić strategie - recenzja Pikmin 3 Deluxe

Nintendo potrafi robić strategie - recenzja Pikmin 3 Deluxe

recenzja gry28 października 2020

Umiejętne połączenie absurdalnej tematyki w stylu Nintendo, eksploracji i mechanik opierających się na zarzadzaniu surowcami. Pikmin 3 Deluxe nie zmienia oblicza serii, ale kilka zmian w stosunku do wersji na Wii U zachęca do ponownego spotkania.

Nintendo potrafi robić strategie - recenzja Pikmin 3 Deluxe
Recenzja gry Watch Dogs: Legion - bardzo bezpieczna i grzeczna rewolucja

Recenzja gry Watch Dogs: Legion - bardzo bezpieczna i grzeczna rewolucja

recenzja gry28 października 2020

Legion nie okazał się wcale taką wielką rewolucją, na jaką go kreowano – i moim zdaniem bardzo dobrze. Dostaliśmy niepozbawioną wad, ale całkiem kompetentną w swoim gatunku pozycję. Tylko i aż tyle.

Recenzja gry Watch Dogs: Legion - bardzo bezpieczna i grzeczna rewolucja
Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi

recenzja gry26 października 2020

Ukończyłem właśnie naprawdę świetną pierwszoosobową grę polskiego studia osadzoną w dystopijnym, futurystycznym mieście. I wcale nie mówię o Cyberpunku 2077 – jeszcze przed jego premierą czeka na Was znakomity Ghostrunner.

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi
Phasmophobia to horror, który Cię przerazi... chyba, że zagrasz z kolegami

Phasmophobia to horror, który Cię przerazi... chyba, że zagrasz z kolegami

gramy dalej14 października 2020

Kilkoma prostymi zabiegami Phasmophobia potęguje jednak wszystko, czego do tej pory doświadczaliśmy w klasykach, sprawiając że ze strachu można narobić w gacie... o ile rozsądnie dawkuje się zabawę.

Phasmophobia to horror, który Cię przerazi... chyba, że zagrasz z kolegami
Wilkołak występuje w Puszczy - Recenzja gry Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest

Wilkołak występuje w Puszczy - Recenzja gry Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest

recenzja gry13 października 2020

Powrót do świata żywych wilkołaków ze Świata Mroku okazuje się ambitniejszy niż mogliśmy przypuszczać – Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest to bowiem ciekawa gra tekstowa, która spróbuje udowodnić, że czytelnictwo w Polsce nie jest w odwodzie.

Wilkołak występuje w Puszczy - Recenzja gry Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest
Recenzja gry FIFA 21 - EA, znowu to zrobiliście

Recenzja gry FIFA 21 - EA, znowu to zrobiliście

recenzja gry12 października 2020

Nowa FIFA bawi i irytuje tak samo jak jej poprzednie edycje. Co prawda doszło do paru zauważalnych zmian, ale kolejna dekada dla serii z pewnością nie zaczyna się od przełomu.

Recenzja gry FIFA 21 - EA, znowu to zrobiliście
Among Us to symulator bycia kanalią. Oto 5 lekcji życia, które dała mi gra

Among Us to symulator bycia kanalią. Oto 5 lekcji życia, które dała mi gra

gramy dalej8 października 2020

Są gry, które próbują zmusić nas do myślenia o innych, wzbudzić empatię lub potępić bezmyślną nienawiść. Jest też Among Us, które mówi: „Stawiam 18 złotych, że w dwie rundy zrobię z Ciebie dwulicową świnię”. I uwierzcie mi, ma rację.

Among Us to symulator bycia kanalią. Oto 5 lekcji życia, które dała mi gra

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Bravely Default II, Super Mario 3D World + Bowser's Fury oraz The Medium.