Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Outriders - gdyby Diablo miało spluwy i słabe dialogi

Recenzja gry Outriders - gdyby Diablo miało spluwy i słabe dialogi

recenzja gry9 kwietnia 2021

Outriders, pierwsza duża polska gra po Cyberpunku 2077, dowozi. Nie jest to strzelanka dla każdego, ale jeśli lubicie hack and slashe, to sprawdźcie nowe dzieło studia People Can Fly.

Recenzja gry Outriders - gdyby Diablo miało spluwy i słabe dialogi
Ta gra ma 21 lat, a i tak pokazuje, jak powinny wyglądać zadania w RPG-ach

Ta gra ma 21 lat, a i tak pokazuje, jak powinny wyglądać zadania w RPG-ach

gramy dalej7 kwietnia 2021

Całkiem niedawno ukończyłem po raz pierwszy Planescape: Torment i nie ukrywam – zachwyciłem się tą grą. To znakomity RPG szczególnie dziś, gdy otoczeni jesteśmy wszelkiego rodzaju „erpegami” pełnymi powtarzalnych zadań i płaskich dialogów.

Ta gra ma 21 lat, a i tak pokazuje, jak powinny wyglądać zadania w RPG-ach
Recenzja gry It Takes Two - nowy król kooperacji... ze słabą fabułą

Recenzja gry It Takes Two - nowy król kooperacji... ze słabą fabułą

recenzja gry24 marca 2021

Josef Fares idzie za ciosem i raz jeszcze podsuwa nam grę, której nie można przejść w pojedynkę. Zabawa znów jest przednia… ale mam wątpliwości, czy It Takes Two, reprezentujące niepoważny gatunek platformówek 3D, stanowi krok naprzód po A Way Out.

Recenzja gry It Takes Two - nowy król kooperacji... ze słabą fabułą
Recenzja gry Monster Hunter: Rise - prawdziwa rewolucja dla mobilnych łowców

Recenzja gry Monster Hunter: Rise - prawdziwa rewolucja dla mobilnych łowców

recenzja gry23 marca 2021

Nintendo Switch dostało prawdopodobnie jedną z najlepszych gier w 2021 roku. Monster Hunter: Rise pokazuje, że przy odpowiedniej ilości czasu, środków i umiejętności można stworzyć coś pięknego na hybrydowej konsolce Japończyków.

Recenzja gry Monster Hunter: Rise - prawdziwa rewolucja dla mobilnych łowców
Recenzja gry Endzone: A World Apart - radioaktywny city-builder

Recenzja gry Endzone: A World Apart - radioaktywny city-builder

recenzja gry18 marca 2021

Survivalowy city builder w wykonaniu studia Gentlymad to tytuł ze wszech miar godny uwagi, aczkolwiek pod pewnymi warunkami. Jakimi? Dowiecie się z naszej recenzji.

Recenzja gry Endzone: A World Apart - radioaktywny city-builder
Sprzątanko. Sims 4: Wielkie porządki nauczyły mnie, że życie w syfie jest super

Sprzątanko. Sims 4: Wielkie porządki nauczyły mnie, że życie w syfie jest super

gramy dalej15 marca 2021

Dziś już z całą pewnością możemy stwierdzić, że gry wideo po pierwsze – nie są sztuką, a po drugie – zawsze posiadają walory edukacyjne i dają nam ważne, dosłowne lekcje życia.

Sprzątanko. Sims 4: Wielkie porządki nauczyły mnie, że życie w syfie jest super
Loop Hero to najlepsze, w co zagracie w marcu na pecetach!

Loop Hero to najlepsze, w co zagracie w marcu na pecetach!

gramy dalej9 marca 2021

Tworzenie gry, która łączy kilka różnych rodzajów rozgrywki, rzadko kończy się sukcesem. Twórcom ze studia Four Quarters ta sztuka się udała.

Loop Hero to najlepsze, w co zagracie w marcu na pecetach!
Recenzja gry Twierdza: Władcy wojny - solidnie, ale czy to wystarczy?

Recenzja gry Twierdza: Władcy wojny - solidnie, ale czy to wystarczy?

recenzja gry8 marca 2021

Twierdza: Władcy wojny otwiera nowy rozdział w historii Firefly Studios i przenosi nas w nowe dla serii klimaty. Czy to wystarczy, żeby Stronghold: Warlords zdobyło serca graczy?

Recenzja gry Twierdza: Władcy wojny - solidnie, ale czy to wystarczy?
Dlaczego Valheim się nie nudzi? Bo ścinanie drzew to przygoda

Dlaczego Valheim się nie nudzi? Bo ścinanie drzew to przygoda

gramy dalej5 marca 2021

Nie muszę chyba nikogo przekonywać, że Valheim to dobra gra. Miliony sprzedanych kopii, świetne oceny, a do tego wiele tekstów chwalących różne aspekty gry od grafiki do świeżego spojrzenia na survivale. A ja pochwalę to, jak gra pokazuje żywot drwala.

Dlaczego Valheim się nie nudzi? Bo ścinanie drzew to przygoda
Anthem - największa wtopa EA dwa lata później

Anthem - największa wtopa EA dwa lata później

gramy dalej4 marca 2021

Ponoć nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Zaryzykowaliśmy jednak i ponownie odpaliliśmy Anthem – grę-usługę, której wsparcie i wielkie plany rozwoju zostały właśnie ostatecznie przekreślone.

Anthem - największa wtopa EA dwa lata później
Jak przestałem się martwić i wróciłem do League of Legends

Jak przestałem się martwić i wróciłem do League of Legends

gramy dalej2 marca 2021

Zostawiliście League of Legends? Może nawet nigdy nie graliście i wierzycie, że jesteście bezpieczni, że to Was nie dotyczy. Moje słodkie, letnie dzieci. Jeśli gra Riot choć trochę Wam się spodobała, to znajdzie sposób, by wciągnąć Was głębiej.

Jak przestałem się martwić i wróciłem do League of Legends
Recenzja gry Bravely Default 2 - bardziej default niż bravely

Recenzja gry Bravely Default 2 - bardziej default niż bravely

recenzja gry25 lutego 2021

Bravely Default 2 - długo wyczekiwany jRPG na konsolę Nintendo Switch - okazał się dobrą, rzemieślniczą robotą, niepozbawioną wad i problemów szacownego gatunku. Pozycja dla fanów starych, japońskich gier, którzy nie boją się wielogodzinnego grindu.

Recenzja gry Bravely Default 2 - bardziej default niż bravely
Recenzja Super Mario 3D World + Bowser's Fury - Nintendo zna się na recyklingu

Recenzja Super Mario 3D World + Bowser's Fury - Nintendo zna się na recyklingu

recenzja gry10 lutego 2021

Nintendo Switch wita kolejną grę z niezbyt imponującej biblioteki Wii U. Tym razem jednak poza daniem głównym, czyli odświeżoną wersją Super Mario 3D World, otrzymujemy również smakowity deser w postaci samodzielnej produkcji zatytułowanej Bowser’s Fury.

Recenzja Super Mario 3D World + Bowser's Fury - Nintendo zna się na recyklingu
Recenzja Little Nightmares 2 - małe koszmarki powróciły

Recenzja Little Nightmares 2 - małe koszmarki powróciły

recenzja gry9 lutego 2021

Jeden z najlepszych miksów platformówki z horrorem powraca i raz jeszcze udowadnia, że dziecięce koszmary potrafią być przerażająco wspaniałe i urokliwie obrzydliwe.

Recenzja Little Nightmares 2 - małe koszmarki powróciły
Recenzja gry The Medium - polski Silent Hill... z Polską w tle!

Recenzja gry The Medium - polski Silent Hill... z Polską w tle!

recenzja gry27 stycznia 2021

The Medium intrygowało od pierwszych zapowiedzi i w finalnej wersji nie zawodzi! To horror, który straszy nie tylko demonami, ale i mrocznymi kartami polskiej historii.

Recenzja gry The Medium - polski Silent Hill... z Polską w tle!
Hitman 3 wymiata! Recenzja najlepszej gry z Agentem 47

Hitman 3 wymiata! Recenzja najlepszej gry z Agentem 47

recenzja gry19 stycznia 2021

Prawie pięć lat po udostępnieniu graczom pierwszego fragmentu rebootu Hitmana, rewolucjonizującego serię i pokazującego potencjalny nowy kierunek dla całego gatunku skradanek, trylogia „World of Assassination” zostaje zamknięta w świetnym stylu.

Hitman 3 wymiata! Recenzja najlepszej gry z Agentem 47
Przeszedłem Wiedźmina 1 pierwszy raz w 2020 roku. Nie było łatwo

Przeszedłem Wiedźmina 1 pierwszy raz w 2020 roku. Nie było łatwo

gramy dalej26 grudnia 2020

Wiedźmin ma 13 lat. Jak zestarzała się w tym czasie ta legendarna już produkcja? Jak spojrzy na nią gracz, który nigdy wcześniej nie miał z nią do czynienia?

Przeszedłem Wiedźmina 1 pierwszy raz w 2020 roku. Nie było łatwo
Cyberpunk 2077 na PS4 to katastrofa. Miałeś spalić miasto, nie konsolę, samuraju

Cyberpunk 2077 na PS4 to katastrofa. Miałeś spalić miasto, nie konsolę, samuraju

recenzja gry15 grudnia 2020

Cyberpunk 2077 to świetna gra, która Was zachwyci. Ponoć, w wersji na PC. Ja grałem na podstawowej wersji PS4 i świetną grę może widzę, ale zagrzebaną pod morzem problemów.

Cyberpunk 2077 na PS4 to katastrofa. Miałeś spalić miasto, nie konsolę, samuraju
Recenzja gry Cyberpunk 2077 - samuraju, masz świetne RPG do ogrania

Recenzja gry Cyberpunk 2077 - samuraju, masz świetne RPG do ogrania

recenzja gry7 grudnia 2020

Cyberpunk 2077 jest dowodem na to, że Wiedźmin 3 to nie był wypadek przy pracy. To świetne RPG pomieszane z akcją, któremu przydałoby się jeszcze jedno drobne opóźnienie by załatać wszystkie błędy.

Recenzja gry Cyberpunk 2077 - samuraju, masz świetne RPG do ogrania
Shadowlands to niezły dodatek do World of Warcraft. Oto nasza recenzja

Shadowlands to niezły dodatek do World of Warcraft. Oto nasza recenzja

recenzja gry4 grudnia 2020

Najnowszy dodatek do króla gatunku MMORPG jest już z nami od jakiegoś czasu. I wiecie co? Jest całkiem dobrze, ale Blizzard wcale nie musiał śpieszyć się z tym rozszerzeniem.

Shadowlands to niezły dodatek do World of Warcraft. Oto nasza recenzja
Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!

Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!

gramy dalej2 grudnia 2020

Lubisz Assassin's Creeda? Ja też - bo kolejne Asasyny są naprawdę dobre - ale... chętnie pograłbym w coś świeżego od Ubisoftu. Dzięki niech więc będą bogom za powstanie Immortals!

Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!
Demon’s Souls to trudna gra, ale i tak najgorsi są gracze

Demon’s Souls to trudna gra, ale i tak najgorsi są gracze

gramy dalej24 listopada 2020

Wydaje się Wam, że trudna gra potrafi sfrustrować? Potrafi, ale żywi ludzie robią to o wiele skuteczniej. Demon’s Souls pokazało nam to lata tamu i przypomina dziś dzięki remake’owi.

Demon’s Souls to trudna gra, ale i tak najgorsi są gracze
Recenzja Hyrule Warriors: Age of Calamity - zabiłem 75 000 potworów i dobrze mi z tym

Recenzja Hyrule Warriors: Age of Calamity - zabiłem 75 000 potworów i dobrze mi z tym

recenzja gry18 listopada 2020

Hyrule Warriors: Age of Calamity to nie jest być może Zelda, na którą czekaliście – to jednak naprawdę dobra gra z gatunku musou, która wyjmie wam kilkadziesiąt godzin z życia.

Recenzja Hyrule Warriors: Age of Calamity - zabiłem 75 000 potworów i dobrze mi z tym
Recenzja gry Call of Duty: Cold War - zimna wojna i gorące wybory

Recenzja gry Call of Duty: Cold War - zimna wojna i gorące wybory

recenzja gry13 listopada 2020

Po wielkim restarcie marki Modern Warfare, odświeżenia doczekała się także seria Black Ops. Przygody Masona, Woodsa i Hudsona powracają w świetnym stylu, bo Cold War to jedna z najlepszych kampanii w historii CoD-a!

Recenzja gry Call of Duty: Cold War - zimna wojna i gorące wybory

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Outriders, It Takes Two oraz Monster Hunter: Rise.