Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Super Mario 3D All-Stars – oldskulowe wąsy na Switchu!

Recenzja gry Super Mario 3D All-Stars – oldskulowe wąsy na Switchu!

recenzja gry16 września 2020

Wydanie Super Mario 64, Super Mario Sunshine i Super Mario Galaxy na Nintendo Switch to świetny sposób, aby przybliżyć kultowe i epokowe platformówki wielu Polakom. Niektóre z tych gier powstały wówczas, gdy rodzice nie mieli was jeszcze w planach.

Recenzja gry Super Mario 3D All-Stars – oldskulowe wąsy na Switchu!
Flight Simulator 2020 – niezwykłe detale, o których nie mieliście pojęcia

Flight Simulator 2020 – niezwykłe detale, o których nie mieliście pojęcia

gramy dalej15 września 2020

Microsoft Flight Simulator to może jeszcze nie tak dopracowana produkcja, jak dzieła Rockstara, ale jak wiele dużych sandboksów, kryje w sobie sporo smaczków i ciekawych detali. Wyłowiliśmy dla Was najlepsze z nich.

Flight Simulator 2020 – niezwykłe detale, o których nie mieliście pojęcia
Recenzja Tell Me Why – przerost treści nad formą

Recenzja Tell Me Why – przerost treści nad formą

recenzja gry8 września 2020

Nowa Gra twórców Life is Strange zaskakuje delikatnością, z jaką przedstawia relacje między bohaterami oraz historią, która łapie za serce i co chwilę odkrywa przed graczem nowe niespodzianki.

Recenzja Tell Me Why – przerost treści nad formą
Recenzja Marvel's Avengers – hej, ta gra nie jest zła!

Recenzja Marvel's Avengers – hej, ta gra nie jest zła!

recenzja gry8 września 2020

Marvel's Avengers to gra usługa, która ma przyjemną kampanią fabularną i obiecujący end game. A że będzie długo wspierana, to jest nadzieja, że twórcy poprawią jej wady i z dobrej zrobią grę świetną.

Recenzja Marvel's Avengers – hej, ta gra nie jest zła!
Recenzja gry Wasteland 3 – na takie RPG czekałem!

Recenzja gry Wasteland 3 – na takie RPG czekałem!

recenzja gry1 września 2020

Brian Fargo jeszcze raz postanowił pokazać nam postapokaliptyczny świat serii Wasteland. Tym razem jednak od drugiej strony. Opuszczamy pustynie Arizony i udajemy się do zasypanego śniegiem Kolorado.

Recenzja gry Wasteland 3 – na takie RPG czekałem!
Recenzja gry Iron Harvest – RTS, który niczym cię nie zaskoczy

Recenzja gry Iron Harvest – RTS, który niczym cię nie zaskoczy

recenzja gry1 września 2020

Jak często się zdarza, żeby seria grafik stała się popkulturową marką? Iron Harvest, oparte na pracach Jakuba Różalskiego jest jedynym takim przypadkiem, jaki znam, a czy jest dobrą grą? Niezłą, ale…

Recenzja gry Iron Harvest – RTS, który niczym cię nie zaskoczy
Recenzja Crusader Kings 3 – ta gra nie ma konkurencji

Recenzja Crusader Kings 3 – ta gra nie ma konkurencji

recenzja gry31 sierpnia 2020

Najbardziej kompleksowy symulator średniowiecznego władcy powraca po ponad ośmiu latach. To absolutnie potężny ogrom możliwości z dwiema poważnymi wadami.

Recenzja Crusader Kings 3 – ta gra nie ma konkurencji
Mortal Shell pokazało mi, że Dark Souls jest świetne dzięki lokacjom

Mortal Shell pokazało mi, że Dark Souls jest świetne dzięki lokacjom

gramy dalej27 sierpnia 2020

Mortal Shell to tytuł, w którym oryginalność ściera się z odtwórczością. Świat tego soulslike’a jest niemal kopią uniwersum znanego z flagowego cyklu FromSoftware, a rozgrywka opiera się na podobnych zasadach, choć wprowadzono do niej własne pomysły.

Mortal Shell pokazało mi, że Dark Souls jest świetne dzięki lokacjom
Recenzja gry Microsoft Flight Simulator 2020 – największy sandbox w historii

Recenzja gry Microsoft Flight Simulator 2020 – największy sandbox w historii

recenzja gry20 sierpnia 2020

Cała planeta pod jednym kliknięciem myszy, własny dom z lotu ptaka i światowe metropolie w next-genowej oprawie. Flight Simulator 2020 to preludium następnej generacji gier.

Recenzja gry Microsoft Flight Simulator 2020 – największy sandbox w historii
Efekt IKEA, czyli jak uwierzyliśmy, że akcesoria do Sims 4 są super (choć nie są)

Efekt IKEA, czyli jak uwierzyliśmy, że akcesoria do Sims 4 są super (choć nie są)

gramy dalej14 sierpnia 2020

EA dało nam kolejne rozszerzenie do Simsów. Nieduże, nie tanie, ale dzięki jednemu prostemu zabiegowi społeczność i tak nie będzie go krytykować, tylko pobiegnie do sklepów.

Efekt IKEA, czyli jak uwierzyliśmy, że akcesoria do Sims 4 są super (choć nie są)
5 solidnych powodów, żeby zagrać w Horizon Zero Dawn na PC

5 solidnych powodów, żeby zagrać w Horizon Zero Dawn na PC

gramy dalej7 sierpnia 2020

Po ponad trzech latach pecetowcy mogą posmakować jakiegoś exclusive’a z PS4. Horizon: Zero Dawn jest z pewnością grą wartą uwagi, ale jeśli jeszcze nie jesteście przekonani czy dać jej szansę, poznajcie pięć powodów, dla których warto to uczynić.

5 solidnych powodów, żeby zagrać w Horizon Zero Dawn na PC
Recenzja Beyond a Steel Sky - gry, na którą czekaliśmy 25 lat

Recenzja Beyond a Steel Sky - gry, na którą czekaliśmy 25 lat

recenzja gry16 lipca 2020

Beyond a Steel Sky udowadnia, że na właściwy sequel warto poczekać nawet ćwierć wieku. Albo, że i dziś warto zapoznać się z 26-letnią grą z Amigi, by lepiej bawić się przy tej nowszej produkcji.

Recenzja Beyond a Steel Sky - gry, na którą czekaliśmy 25 lat
Nintendo znowu dowozi – recenzja Paper Mario: The Origami King

Nintendo znowu dowozi – recenzja Paper Mario: The Origami King

recenzja gry15 lipca 2020

Nowe Paper Mario to bardzo lekkie elementy RPG i mnóstwo humoru, koloru i płaskich papierowych stworków zamienionych przez tytułowego króla w złowieszcze wersje origami. Oraz oczywiście Mario i pewna księżniczka do uratowania.

Nintendo znowu dowozi – recenzja Paper Mario: The Origami King
Recenzja Ghost of Tsushima – wspaniałe pożegnanie PS4

Recenzja Ghost of Tsushima – wspaniałe pożegnanie PS4

recenzja gry14 lipca 2020

Ghost of Tsushima to pożegnanie Sony z Play Station 4 w naprawdę wielkim stylu. Tę przygodową grę akcji przesycono orientalnym klimatem i wypełniono interesującą zawartością.

Recenzja Ghost of Tsushima – wspaniałe pożegnanie PS4
Najlepsza z najgorszych gier – recenzja Deadly Premonition 2

Najlepsza z najgorszych gier – recenzja Deadly Premonition 2

recenzja gry8 lipca 2020

Swery nikogo już nie zaskoczy, bo wszyscy wiedzą do czego jest zdolny. Dlatego Deadly Premonition 2 nie zaskakuje. To najlepsza najgorsza gra, jaka trafiła na rynek w tym roku. Tytuł tylko dla wybranych.

Najlepsza z najgorszych gier – recenzja Deadly Premonition 2
Recenzja gry Desperados 3 – strzał w dziewiątkę!

Recenzja gry Desperados 3 – strzał w dziewiątkę!

recenzja gry12 czerwca 2020

Dzięki ekipie Mimimi Games do łask wrócił gatunek gier kojarzonych przede wszystkim z niezapomnianą serią Commandos. W drugim podejściu do tematu, niemieckie studio zabrało się za przywrócenie do życia marki Desperados.

Recenzja gry Desperados 3 – strzał w dziewiątkę!
Recenzja The Last of Us 2 – gry, która podpali świat

Recenzja The Last of Us 2 – gry, która podpali świat

recenzja gry12 czerwca 2020

Na The Last of Us: Part II czekaliśmy jak na zbawienie. I wiecie co? To murowany kandydat do tytułu gry roku 2020 – i nawet Cyberpunkowi 2077 będzie ciężko przebić nowe dzieło Naughty Dog.

Recenzja The Last of Us 2 – gry, która podpali świat
Właśnie skończyłem Assassin's Creed 1... nudna gra, ale i tak rzuciłem się na „dwójkę”

Właśnie skończyłem Assassin's Creed 1... nudna gra, ale i tak rzuciłem się na „dwójkę”

gramy dalej5 czerwca 2020

Od pewnego czasu chodziło mi po głowie sprawdzenie, jak wyglądała pierwsza część klasycznej już serii Assassin’s Creed. Zwłaszcza w porównaniu do najnowszych dzieł Ubisoftu.

Właśnie skończyłem Assassin's Creed 1... nudna gra, ale i tak rzuciłem się na „dwójkę”
Recenzja The Elder Scrolls Online: Greymoor – co łączy Skyrim, wampiry, wiedźmy i... archeologię?

Recenzja The Elder Scrolls Online: Greymoor – co łączy Skyrim, wampiry, wiedźmy i... archeologię?

recenzja gry4 czerwca 2020

Chcieliście Skyrim Online, to proszę bardzo, macie! Najnowszy dodatek do TESO zabiera nas do kultowej krainy, abyśmy mogli stanąć twarzą w twarz z wampirami i wilkołakami. Szkoda tylko, że całość bardziej przypomina grę singleplayer niż MMORPG…

Recenzja The Elder Scrolls Online: Greymoor – co łączy Skyrim, wampiry, wiedźmy i... archeologię?
Recenzja gry Valorant – świetny zlepek sprawdzonych pomysłów

Recenzja gry Valorant – świetny zlepek sprawdzonych pomysłów

recenzja gry3 czerwca 2020

Riot Games zebrało pomysły już dawno obecne na rynku i stworzył strzelankę niczym Frankenstein swojego potwora. Wyszło im jednak trochę lepiej.

Recenzja gry Valorant – świetny zlepek sprawdzonych pomysłów
Recenzja Song of Horror – gra, która nie zawsze straszy tym, czym powinna

Recenzja Song of Horror – gra, która nie zawsze straszy tym, czym powinna

recenzja gry2 czerwca 2020

Song of Horror to straszna gra, która stawia na klasyczną prezentację, unikanie konfrontacji i zagadki. Ale czy wszystko, co tu straszy, na pewno było zamierzone przez twórców?

Recenzja Song of Horror – gra, która nie zawsze straszy tym, czym powinna
Za wolność naszą i waszą – recenzja gry Liberated

Za wolność naszą i waszą – recenzja gry Liberated

recenzja gry1 czerwca 2020

Polskie dystopie zawsze interesowały mnie najbardziej – dobrze jest posłuchać o pesymistycznych wizjach rodaków. Liberated to nowatorski projekt indie warszawskiego studia. Jest ambitny i ciekawy – a przy tym pięknie... narysowany?

Za wolność naszą i waszą – recenzja gry Liberated
Recenzja gry Xenoblade Chronicles: Definitive Edition – Epicka przygoda, dobry remaster!

Recenzja gry Xenoblade Chronicles: Definitive Edition – Epicka przygoda, dobry remaster!

recenzja gry27 maja 2020

Xenoblade Chronicles to legenda dla fanów jRPG. Słusznie, bo gra zdecydowanie wybija się ponad średnią kapitalną fabułą i postaciami. Wrażenie nie psują nawet archaiczne rozwiązania rozgrywki.

Recenzja gry Xenoblade Chronicles: Definitive Edition – Epicka przygoda, dobry remaster!
Przepis na cyberpunka to pixel art i synthwave – recenzja gry VirtuaVerse

Przepis na cyberpunka to pixel art i synthwave – recenzja gry VirtuaVerse

recenzja gry25 maja 2020

VirtuaVerse to pixel artowe i synthwave’owe dzieło sztuki. Przyjemna dla oka i ucha podróż do lat 80, która wskrzesza zakurzony gatunek przygodówek point’n’click.

Przepis na cyberpunka to pixel art i synthwave – recenzja gry VirtuaVerse

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Marvel's Avengers, Crusader Kings III oraz Tell Me Why.