Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 16

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Urban Empire – prosta i nudna

Recenzja gry Urban Empire – prosta i nudna

recenzja gry27 stycznia 2017

Czy mamy do czynienia z prawdziwą bombą gwarantującą godziny wystrzałowej zabawy, czy też marketingowe zabiegi uśpiły naszą czujność, a Urban Empire to archaiczny niewypał, do którego lepiej się nie zbliżać?

Recenzja gry Urban Empire – prosta i nudna
Recenzja gry Disgaea 2 PC – taktyczne RPG z nutką szaleństwa

Recenzja gry Disgaea 2 PC – taktyczne RPG z nutką szaleństwa

recenzja gry26 stycznia 2017

Demony są jak politycy – przekupne i skore do bójki. Czego jeszcze uczy nas pecetowe wydanie wciągającej i zabawnej gry taktycznej Disgaea 2?

Recenzja gry Disgaea 2 PC – taktyczne RPG z nutką szaleństwa
Recenzja gry Resident Evil VII: Biohazard – horror potwornie doskonały

Recenzja gry Resident Evil VII: Biohazard – horror potwornie doskonały

recenzja gry23 stycznia 2017

Raduje się serce, raduje się dusza, gdy Resident Evil znów nas porusza. I to do głębi. Capcomowi udało zerwać z serii łatkę „akcyjniaka” i wrócić do korzeni – kameralnej opowieści o broni biologicznej.

Recenzja gry Resident Evil VII: Biohazard – horror potwornie doskonały
Recenzja gry Warhammer 40,000: Sanctus Reach – turowa strategia dla hardkorowców

Recenzja gry Warhammer 40,000: Sanctus Reach – turowa strategia dla hardkorowców

recenzja gry20 stycznia 2017

Pamiętacie żywe szachy z Harry’ego Pottera? Jeśli zawsze chcieliście zagrać w ich odpowiednik ze świata Warhammera 40,000, to znaleźliście właściwą pozycję – w postaci Sanctus Reach ze stajni Slitherine.

Recenzja gry Warhammer 40,000: Sanctus Reach – turowa strategia dla hardkorowców
Recenzja gry Yakuza 0 – wielka draka w małej dzielnicy

Recenzja gry Yakuza 0 – wielka draka w małej dzielnicy

recenzja gry19 stycznia 2017

Yakuza 0 to kolejna odsłona niszowej serii gier akcji o perypetiach japońskich gangsterów. Prequel czerpie z tego co seria osiągnęła na przestrzeni lat i stanowi świetny punkt wejścia dla nowych graczy.

Recenzja gry Yakuza 0 – wielka draka w małej dzielnicy
Oceniamy Ciemność nad Tristram – Diablo III w stagnacji

Oceniamy Ciemność nad Tristram – Diablo III w stagnacji

gramy dalej18 stycznia 2017

Co Diablo III oferuje na początku roku? Niezbyt fascynujący dziewiąty sezon, kilka poprawek, jeden spory błąd oraz Ciemność nad Tristram. Nie jest dobrze...

Oceniamy Ciemność nad Tristram – Diablo III w stagnacji
Recenzja War Thunder – piękna gra w cieniu grindu

Recenzja War Thunder – piękna gra w cieniu grindu

recenzja gry12 stycznia 2017

Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji... i premiery War Thundera! Skoro do niej doszło, czas na recenzję jednej z najładniejszych gier free-to-play na rynku. Gdyby tylko grind tak nie męczył...

Recenzja War Thunder – piękna gra w cieniu grindu
World of Warcraft był lepszy w vanilli? WoW kontra Nostalrius, czyli nostalgia kłamie

World of Warcraft był lepszy w vanilli? WoW kontra Nostalrius, czyli nostalgia kłamie

gramy dalej11 stycznia 2017

Czy World of Warcraft był w najlepszej formie tuż po premierze, w czasach tzw. vanilli? Popularność prywatnych serwerów zdaje się to sugerować, ale nie jest to cała prawda. Przyglądamy się ewolucji kultowego MMORPG.

World of Warcraft był lepszy w vanilli? WoW kontra Nostalrius, czyli nostalgia kłamie
Recenzja gry Gravity Rush 2 – sandboks z głową w chmurach

Recenzja gry Gravity Rush 2 – sandboks z głową w chmurach

recenzja gry10 stycznia 2017

Gravity Rush 2 to „jedynka” na sterydach – oprawa jest piękniejsza, świat bardziej wciągający, a bohaterka ma jeszcze więcej możliwości manipulowania grawitacją. Szkoda, że okupione zostało to pewnymi problemami technicznymi.

Recenzja gry Gravity Rush 2 – sandboks z głową w chmurach
Recenzja dwóch DLC do Civilization VI – Polska to miły dodatek, ale czemu tyle kosztuje?

Recenzja dwóch DLC do Civilization VI – Polska to miły dodatek, ale czemu tyle kosztuje?

gramy dalej29 grudnia 2016

O jedno DLC za daleko. Dwa pierwsze płatne rozszerzenia do Civilization VI nie są złe, szczególnie cieszy Polska jako nacja, ale ich cena zupełnie nie przystaje do zawartości.

Recenzja dwóch DLC do Civilization VI – Polska to miły dodatek, ale czemu tyle kosztuje?
Dishonored 2 w rozdzielczości 4K - mocny pecet kontra PlayStation 4 Pro

Dishonored 2 w rozdzielczości 4K - mocny pecet kontra PlayStation 4 Pro

gramy dalej22 grudnia 2016

Studio Arkane w Dishonored 2 stworzyło świat wystylizowany do perfekcji – i, jak możecie się domyślić, w rozdzielczości 4K wygląda on jeszcze lepiej. Ograliśmy grę na PC oraz PlayStation 4 Pro i prezentujemy galerię screenshotów w najwyższej jakości.

Dishonored 2 w rozdzielczości 4K - mocny pecet kontra PlayStation 4 Pro
Recenzja pierwszych epizodów gry The Walking Dead: The Telltale Series – A New Frontier – solidny początek

Recenzja pierwszych epizodów gry The Walking Dead: The Telltale Series – A New Frontier – solidny początek

recenzja gry21 grudnia 2016

Kolejne spotkanie z Clementine uderza wyłącznie w znajome struny, ale jest zrealizowane na tyle dobrze, że brak jakichkolwiek innowacji nie przeszkadza w cieszeniu się interesującą historią.

Recenzja pierwszych epizodów gry The Walking Dead: The Telltale Series – A New Frontier – solidny początek
Recenzja gry I Expect You To Die – agenci, arcyzłoczyńcy i lasery w wirtualnej rzeczywistości

Recenzja gry I Expect You To Die – agenci, arcyzłoczyńcy i lasery w wirtualnej rzeczywistości

recenzja gry21 grudnia 2016

I Expect You To Die to nie tylko gratka dla miłośników kina szpiegowskiego z lat 60. – to również świetne doświadczenie jako gra logiczna. Niestety, podobnie jak w przypadku większości tytułów wykorzystujących VR, kończy się zdecydowanie za szybko.

Recenzja gry I Expect You To Die – agenci, arcyzłoczyńcy i lasery w wirtualnej rzeczywistości
Recenzja ArcheAge 3.0 (aktualizacja Revelation) – drugie życie sandboksowego MMORPG

Recenzja ArcheAge 3.0 (aktualizacja Revelation) – drugie życie sandboksowego MMORPG

gramy dalej20 grudnia 2016

Jeśli podobało się Wam oryginalne ArcheAge, wersja 3.0 będzie dla Was wcześniejszym prezentem na święta. Jeśli natomiast nie daliście tej świetnej produkcji dotąd szansy... cóż – nie było lepszego momentu niż właśnie teraz.

Recenzja ArcheAge 3.0 (aktualizacja Revelation) – drugie życie sandboksowego MMORPG
Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka

Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka

recenzja gry19 grudnia 2016

Decyzja Nintendo o wypuszczeniu Super Mario Run w cenie 45 zł podzieliła graczy. Dla jednych to zbyt wiele, dla innych w sam raz. Rzecz jednak w tym, że gra się broni, a magia Wielkiego N wprost wylewa się z ekranu. To dobry prognostyk na przyszłość.

Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka
Recenzja gry Space Hulk: Deathwing – solidny FPS, idealny Warhammer, rozklekotana gra

Recenzja gry Space Hulk: Deathwing – solidny FPS, idealny Warhammer, rozklekotana gra

recenzja gry17 grudnia 2016

Space Hulk: Deathwing trafił na rynek po długich pracach, ale Streum On Studio staje przed najcięższą próbą dopiero teraz. Musi załatać grę na tyle, byśmy nie zapamiętali jej tylko jako dobrego FPS-a, który zmarnował szansę na stanie się czymś więcej.

Recenzja gry Space Hulk: Deathwing – solidny FPS, idealny Warhammer, rozklekotana gra
Recenzja gry Batman: The Telltale Series – porządna robota w cieniu technicznej fuszerki

Recenzja gry Batman: The Telltale Series – porządna robota w cieniu technicznej fuszerki

recenzja gry15 grudnia 2016

Batman mógł być długo oczekiwanym krokiem naprzód znanego z The Walking Dead studia, jednak poważne problemy techniczne skutecznie utrudniają cieszenie się niezłą historią i wyborami moralnymi, które w końcu… mają znaczenie.

Recenzja gry Batman: The Telltale Series – porządna robota w cieniu technicznej fuszerki
Recenzja gry Steep - alpejska stypa

Recenzja gry Steep - alpejska stypa

recenzja gry10 grudnia 2016

Ekstremalne sporty mają rzeszę fanów, którzy zasługują na dobrą grę. Steep niestety do nich nie należy.

Recenzja gry Steep - alpejska stypa
Testujemy grę Watch Dogs 2 w 4K na PC - jak prezentuje się San Francisco w rozdzielczości Ultra HD?

Testujemy grę Watch Dogs 2 w 4K na PC - jak prezentuje się San Francisco w rozdzielczości Ultra HD?

gramy dalej9 grudnia 2016

PC-towy port Watch Dogs 2 przybył z dwutygodniowym opóźnieniem – ale w przeciwieństwie do kilku niedawnych hitów Ubisoftu, trzyma wyjątkowo solidny poziom. Przetestowaliśmy grę w rozdzielczości 4K, a teraz prezentujemy Wam nasze odczucia oraz galerię.

Testujemy grę Watch Dogs 2 w 4K na PC - jak prezentuje się San Francisco w rozdzielczości Ultra HD?
Potop w World of Tanks – szwedzkie czołgi nadciągają

Potop w World of Tanks – szwedzkie czołgi nadciągają

gramy dalej8 grudnia 2016

Ilekroć World of Tanks wydaje się tracić zainteresowanie fanów, tylekroć twórcy zaskakują nas, wprowadzając do gry zmiany lub dodając nowe drzewko pojazdów. Nie inaczej jest i tym razem. Szykujmy się na potop szwedzki AD 2016!

Potop w World of Tanks – szwedzkie czołgi nadciągają
Recenzja gry Final Fantasy XV – triumfalny powrót serii kultowych RPG-ów

Recenzja gry Final Fantasy XV – triumfalny powrót serii kultowych RPG-ów

recenzja gry7 grudnia 2016

Część piętnasta to triumfalny powrót serii Final Fantasy do grona najlepszych gier RPG. Rewelacyjne postacie, przepiękny świat, cudowna muzyka oraz szybka i efektowna walka, to tylko najważniejsze z jej licznych zalet.

Recenzja gry Final Fantasy XV – triumfalny powrót serii kultowych RPG-ów
Recenzja dodatku Vive la France! do Euro Truck Simulator 2 – ETS trzyma poziom

Recenzja dodatku Vive la France! do Euro Truck Simulator 2 – ETS trzyma poziom

recenzja gry6 grudnia 2016

Jazda po drogach Francji ma swój niezaprzeczalny urok – choć na rondach o kolizję bardzo łatwo, to widoki nadal potrafią zachwycić, a miejsc, w które można się dostać, jest bez liku. Jak na udany dodatek przystało.

Recenzja dodatku Vive la France! do Euro Truck Simulator 2 – ETS trzyma poziom
Recenzja gry The Dwarves – liche krasnoludzkie rzemiosło

Recenzja gry The Dwarves – liche krasnoludzkie rzemiosło

recenzja gry6 grudnia 2016

Bacznie obserwujemy studio King Art Games, odkąd Jakub Różalski wybrał je na twórców gry Iron Harvest. The Dwarves można uznać za sprawdzian przed egzaminem z gatunku RTS. Niestety wyszło średnio…

Recenzja gry The Dwarves – liche krasnoludzkie rzemiosło
Recenzja gry The Last Guardian – gry są sztuką, choć czasem źle zoptymalizowaną

Recenzja gry The Last Guardian – gry są sztuką, choć czasem źle zoptymalizowaną

recenzja gry5 grudnia 2016

The Last Guardian przez wiele osób został spisany na straty, bo mało kto spodziewał się, że gra sprosta oczekiwaniom. Technologicznie nierówne dzieło Fumito Uedy zawiera jednak tak duży ładunek emocjonalności i miłości, że warto się pomęczyć.

Recenzja gry The Last Guardian – gry są sztuką, choć czasem źle zoptymalizowaną

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Wiedźmin: Pogromca potworów, The Legend of Zelda: Skyward Sword HD.