Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 16

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Transport Fever – spóźniony pociąg do biznesu

Recenzja gry Transport Fever – spóźniony pociąg do biznesu

recenzja gry22 listopada 2016

Od zera do milionera – w Transport Fever tę klasyczną biznesową drogę możemy przebyć lądem, wodą, a nawet powietrzem. Jednak czy owa podróż okaże się na tyle ciekawa, abyśmy nie musieli wysiadać już przy pierwszej okazji?

Recenzja gry Transport Fever – spóźniony pociąg do biznesu
Recenzja gry Dishonored 2 - świetny sequel, który mógłby być jeszcze lepszy

Recenzja gry Dishonored 2 - świetny sequel, który mógłby być jeszcze lepszy

recenzja gry20 listopada 2016

Dishonored 2 to sequel bezpieczny. Bazujący na sprawdzonej formule, nie wprowadzający rewolucji w mechanice rozgrywki, ale też oferujący drobne nowości. Szkoda tylko niewykorzystanego potencjału w kwestii fabuły.

Recenzja gry Dishonored 2 - świetny sequel, który mógłby być jeszcze lepszy
Recenzja gry Tyranny - RPG dramatycznych kontrastów

Recenzja gry Tyranny - RPG dramatycznych kontrastów

recenzja gry15 listopada 2016

W oczekiwaniu na sequel Pillars of Eternity oferuje grę Tyranny, gdzie wcielamy się w role złego bohatera. Sklecony naprędce RPG zaskakuje mnogością mechanik i pomysłów, ale nie wszystkie można nazwać udanymi.

Recenzja gry Tyranny - RPG dramatycznych kontrastów
Recenzja gry Watch Dogs 2 – nieślubne dziecko seriali Mr. Robot i Silicon Valley

Recenzja gry Watch Dogs 2 – nieślubne dziecko seriali Mr. Robot i Silicon Valley

recenzja gry14 listopada 2016

Z deszczowego Chicago przenosimy się do skąpanego w słońcu San Francisco. Zamiast mściciela Lisa, dostajemy haktywistę Retr0. Czy zmiana atmosfery gry wyszła serii Watch Dogs na lepsze?

Recenzja gry Watch Dogs 2 – nieślubne dziecko seriali Mr. Robot i Silicon Valley
Recenzja gry Watch Dogs 2 – nieślubne dziecko seriali Mr. Robot i Silicon Valley

Recenzja gry Watch Dogs 2 – nieślubne dziecko seriali Mr. Robot i Silicon Valley

recenzja gry14 listopada 2016

Z deszczowego Chicago przenosimy się do skąpanego w słońcu San Francisco. Zamiast mściciela Lisa, dostajemy haktywistę Retr0. Czy zmiana atmosfery gry wyszła serii Watch Dogs na lepsze?

Recenzja gry Watch Dogs 2 – nieślubne dziecko seriali Mr. Robot i Silicon Valley
Recenzja gry Call of Duty: Modern Warfare Remastered - odmłodzona królowa skryptów

Recenzja gry Call of Duty: Modern Warfare Remastered - odmłodzona królowa skryptów

recenzja gry13 listopada 2016

Choć Activision nie oferuje na razie kupna gry Call of Duty: Modern Warfare Remastered oddzielnie, warto mieć na uwadze ten remaster, zwłaszcza, że do momentu zmiany polityki poprawie może ulec multiplayer.

Recenzja gry Call of Duty: Modern Warfare Remastered - odmłodzona królowa skryptów
Recenzja gry Call of Duty: Infinite Warfare - niezła kampania w cieniu problemów

Recenzja gry Call of Duty: Infinite Warfare - niezła kampania w cieniu problemów

recenzja gry10 listopada 2016

Call of Duty: Infinite Warfare oferuje zaskakująco dobrego singla w kosmicznych klimatach i sprawdzone, szybkie multi, które jednak powoli zaczyna zjadać swój własny ogon. Największą bolączką są jednak problemy z pecetową edycją gry.

Recenzja gry Call of Duty: Infinite Warfare - niezła kampania w cieniu problemów
Recenzja gry The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition na PS4 – nowe szaty króla

Recenzja gry The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition na PS4 – nowe szaty króla

recenzja gry9 listopada 2016

„Umarł król, niech żyje król!” – zakrzykną fani sandboksowych dzieł Bethesdy. „Do wora z nim!” – odpowiedzą im znudzeni ciągłym wydawaniem remasterów inni gracze. I zwykli hejterzy.

Recenzja gry The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition na PS4 – nowe szaty króla
Recenzja gry Batman: Arkham VR - ciekawy, choć krótki eksperyment

Recenzja gry Batman: Arkham VR - ciekawy, choć krótki eksperyment

recenzja gry6 listopada 2016

Zawsze chciałem zostać superbohaterem. Dzięki studiu Rocksteady i ich finalnym rozdziale przygody z Mrocznym Rycerzem w końcu mam taką możliwość. Sprawdziliśmy jak w akcji prezentuje się Batman: Arkham VR i... jest przede wszystkim za krótko.

Recenzja gry Batman: Arkham VR - ciekawy, choć krótki eksperyment
Recenzja gry Hitman – kapitalna rozgrywka, bardzo słaby serial

Recenzja gry Hitman – kapitalna rozgrywka, bardzo słaby serial

recenzja gry5 listopada 2016

Ostatni epizod Hitmana to ponownie świetnie skonstruowana misja oraz lokacja – i nic poza tym. Przygodom Agenta 47 nie tylko daleko do finału, ale i do jakiegoś konkretnego rozwinięcia opowiadanej historii.

Recenzja gry Hitman – kapitalna rozgrywka, bardzo słaby serial
Recenzja gry Titanfall 2 - Mój przyjaciel tytan

Recenzja gry Titanfall 2 - Mój przyjaciel tytan

recenzja gry4 listopada 2016

Titanfall 2 został na nas zrzucony tydzień po Battlefieldzie 1 i tydzień przed Call of Duty: Infinite Warfare. Z przyjemnością mogę stwierdzić, że nowa produkcja od Respawn Entertainment śmiało może podjąć rękawicę.

Recenzja gry Titanfall 2 - Mój przyjaciel tytan
Recenzja gry Farming Simulator 17 - a jak tam gospodarstwo? Po staremu!

Recenzja gry Farming Simulator 17 - a jak tam gospodarstwo? Po staremu!

recenzja gry3 listopada 2016

Seria Farming Simulator, jak to czyni tradycyjnie co dwa lata, powraca właśnie z nową odsłoną. Czy doświadczony pionier wirtualnej roli wpuścił trochę świeżego powietrza do swoich zabudowań, czy tak jak zwykle tylko odmalował elewację?

Recenzja gry Farming Simulator 17 - a jak tam gospodarstwo? Po staremu!
Recenzja gry Dragon Ball: Xenoverse 2 - za mało nowości

Recenzja gry Dragon Ball: Xenoverse 2 - za mało nowości

recenzja gry2 listopada 2016

Druga odsłona serii Dragon Ball: Xenoverse stawia na sprawdzone wcześniej rozwiązania, ale trudno uznać to za pozytyw. Od sequela takiej gry oczekujemy zdecydowanie więcej.

Recenzja gry Dragon Ball: Xenoverse 2 - za mało nowości
Recenzja gry Batman: Return to Arkham - jak zepsuć dwie świetne produkcje

Recenzja gry Batman: Return to Arkham - jak zepsuć dwie świetne produkcje

recenzja gry28 października 2016

Ósma generacja zasypywana jest prezentami z podtytułami „remaster” i „kolekcja”. Niestety, słowa te nie oznaczają wcale podwyższonej jakości produktu. Gra Batman: Return to Arkham dostała się w ręce „przerabiaczy”, a nie fachowców.

Recenzja gry Batman: Return to Arkham - jak zepsuć dwie świetne produkcje
Recenzja gry Civilization VI – o jedną turę od ideału

Recenzja gry Civilization VI – o jedną turę od ideału

recenzja gry25 października 2016

Czy Civilization VI oferuje więcej na starcie niż wydana kilka lat temu „piątka”? Z pewnością. Nie oznacza to jednak, że autorom udało się dobić do poziomu poprzedniej odsłony z dodatkami. Prawie ideał, ale „prawie” robi różnicę.

Recenzja gry Civilization VI – o jedną turę od ideału
Recenzja gry Battlefield 1 – najlepszy Battlefield od czasów Bad Company 2

Recenzja gry Battlefield 1 – najlepszy Battlefield od czasów Bad Company 2

recenzja gry21 października 2016

Battlefield 1 to nie tylko najlepsza odsłona serii od czasów Bad Company 2, ale i triumfalny powrót strzelanin do dawno nie widzianych historycznych konfliktów zbrojnych.

Recenzja gry Battlefield 1 – najlepszy Battlefield od czasów Bad Company 2
Recenzja gry Rise of the Tomb Raider na PS4 - 20 lat i 11 gier później Lara wciąż zachwyca

Recenzja gry Rise of the Tomb Raider na PS4 - 20 lat i 11 gier później Lara wciąż zachwyca

recenzja gry18 października 2016

Rise of the Tomb Raider trafiało do kolejnych grup graczy na raty. Teraz do edycji xboksowej i pecetowej dołącza rocznicowa wersja przeznaczona dla posiadaczy PlayStation 4, której przyglądamy się w niniejszej recenzji.

Recenzja gry Rise of the Tomb Raider na PS4 - 20 lat i 11 gier później Lara wciąż zachwyca
Recenzja gry Shadow Warrior 2 - godnego rywala Dooma i Borderlands znad Wisły

Recenzja gry Shadow Warrior 2 - godnego rywala Dooma i Borderlands znad Wisły

recenzja gry13 października 2016

Studio Flying Wild Hog przybywa z odsieczą graczom, którzy martwią się, że Polacy nie będą mieli czym walczyć w tym roku o branżowe nagrody. Shadow Warrior 2 może okazać się czarnym koniem wśród strzelanek... i zagrozić nawet Doomowi.

Recenzja gry Shadow Warrior 2 - godnego rywala Dooma i Borderlands znad Wisły
Recenzja gry Mafia III – klimat kontra powtarzalność i błędy

Recenzja gry Mafia III – klimat kontra powtarzalność i błędy

recenzja gry12 października 2016

Mafia III to gra pełna sprzeczności, mieszająca elementy naprawdę udane z wielką fuszerką. Niby to, co w serii najważniejsze, czyli klimat i fabuła, stoi na wysokim poziomie, ale tytułowi trzeba wiele wybaczyć, by móc się nim cieszyć.

Recenzja gry Mafia III – klimat kontra powtarzalność i błędy
Recenzja gry Gears of War 4 - Stare Girsy nie rdzewieją, ale dostają lekkiej zadyszki

Recenzja gry Gears of War 4 - Stare Girsy nie rdzewieją, ale dostają lekkiej zadyszki

recenzja gry8 października 2016

Nowi bohaterowie, nowa historia, stare „Girsy”. Tak w dużym skrócie można scharakteryzować pierwsze samodzielne podejście The Coalition do kontynuacji znanej marki.

Recenzja gry Gears of War 4 - Stare Girsy nie rdzewieją, ale dostają lekkiej zadyszki
Recenzja gry FIFA 17 na PC – gracze równi wobec wirtualnego futbolu

Recenzja gry FIFA 17 na PC – gracze równi wobec wirtualnego futbolu

recenzja gry5 października 2016

W odróżnieniu od pecetowego portu PES-a 2017 FIFA 17 w wersji na komputery osobiste dorównuje poziomem wydaniom konsolowym. Poziomem, który naprawdę zadowala.

Recenzja gry FIFA 17 na PC – gracze równi wobec wirtualnego futbolu
Recenzja piątego dodatku do gry Hitman - fabuła wreszcie nabiera rozpędu

Recenzja piątego dodatku do gry Hitman - fabuła wreszcie nabiera rozpędu

gramy dalej3 października 2016

Przedostatni epizod Hitmana wreszcie kładzie nacisk na historię łączącą wszystkie odcinki, a końcowy film serwuje soczystego cliffhangera!

Recenzja piątego dodatku do gry Hitman - fabuła wreszcie nabiera rozpędu
Recenzja gry Virginia – Twin Peaks spotyka Z archiwum X

Recenzja gry Virginia – Twin Peaks spotyka Z archiwum X

recenzja gry28 września 2016

Zrealizowana z filmowym zacięciem Virginia tętni emocjami opowiadając samym obrazem historię, której nie powstydziliby się twórcy seriali Miasteczko Twin Peaks i Z archiwum X. To tytuł udowadniający, że wciąż można przesuwać granicę symulatorów chodzenia.

Recenzja gry Virginia – Twin Peaks spotyka Z archiwum X
Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2017 na PC – zmian jak na lekarstwo

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2017 na PC – zmian jak na lekarstwo

recenzja gry24 września 2016

Pecetowi fani futbolu nie mają lekko – kiedyś ignorowali ich twórcy FIF-y, dziś to samo robią producenci PES-a. I to już któryś raz z rzędu.

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2017 na PC – zmian jak na lekarstwo

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak