Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier Wii

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: Wii. Znajdziesz tu ponad 10 tekstów o grach na tę platformę.

Recenzja gry Epic Mickey 2 - piękna przygoda nie tylko dla dzieci
Recenzja gry Epic Mickey 2 - piękna przygoda nie tylko dla dzieci

recenzja gry17 listopada 2012

Pierwsza część Epic Mickey trafiła tylko na konsolę Nintendo Wii. Na nasze szczęście Epic Mickey 2 uderzyło na wszystkie najważniejsze platformy. Duże i małe dzieci mają wreszcie coś dla siebie.

EA Sports Active - recenzja gry
EA Sports Active - recenzja gry

recenzja gry10 czerwca 2009

Czas odsłoniętych brzuchów zbliża się nieubłaganie, więc to ostatni dzwonek, by rozpocząć „Projekt Plaża”. Sprawdzamy, czy najnowszy system treningowy Electronic Arts jest w stanie wycisnąć z graczy siódme poty, ratując ich wakacyjny wizerunek.

The House of the Dead: Overkill - recenzja gry
The House of the Dead: Overkill - recenzja gry

recenzja gry12 marca 2009

Wii czy tego chce, czy nie, musi dorosnąć. Czy krwawe i przepełnione czarnym, wulgarnym humorem The House of the Dead: Overkill pomaga w osiągnięciu tego celu?

Wario Land: The Shake Dimension - recenzja gry
Wario Land: The Shake Dimension - recenzja gry

recenzja gry28 października 2008

Nadciąga dwuwymiarowy Wario. Jest zmęczony i poirytowany. Czy imprezowe przeciwieństwo prawego Mario dokona renesansu wśród klasycznych platformówek?

Boom Blox - recenzja gry
Boom Blox - recenzja gry

recenzja gry20 czerwca 2008

Po pierwszych informacjach na temat Boom Bloxa i zapowiedziach sygnowania go nazwiskiem samego Stevena Spielberga spodziewałem się raczej typowego „skoku na kasę” mniej zorientowanych graczy.

Boogie - recenzja gry
Boogie - recenzja gry

recenzja gry17 grudnia 2007

"Niestety szara rzeczywistość jak zwykle okazała się odmienna od niezwykle kolorowych wyobrażeń i mówiąc szczerze gra nieco mnie rozczarowała."

Super Mario Galaxy - recenzja gry
Super Mario Galaxy - recenzja gry

recenzja gry14 grudnia 2007

Wszystkim producentom życzmy tylu świetnych pomysłów, a nam, graczom, tak znakomitych tytułów. Pozycja obowiązkowa dla każdego posiadacza Wii i zarazem zdecydowanie najlepsza na tę konsolę.

Resident Evil 4: Wii Edition - recenzja gry
Resident Evil 4: Wii Edition - recenzja gry

recenzja gry1 sierpnia 2007

To już czwarta recenzja czwartego Residenta na naszych łamach. Po 2 latach od premiery gra wciąż pozostaje pod wieloma względami niedościgniona.

The Godfather: Blackhand Edition - recenzja gry
The Godfather: Blackhand Edition - recenzja gry

recenzja gry27 kwietnia 2007

The Godfather w wersji na Wii przyciąga uwagę nie tylko ze względu na unikalny system sterowania. Developerzy nie poszli na łatwiznę i znacznie wzbogacili Blackhand Edition również pod względem treści.

WarioWare: Smooth Moves - recenzja gry
WarioWare: Smooth Moves - recenzja gry

recenzja gry26 lutego 2007

Wii Sports to 5 minigierek, Wii Play – 9. A Wario Ware: Smooth Moves? No, jakoś ponad 200 tego będzie.

Wii Play - recenzja gry
Wii Play - recenzja gry

recenzja gry17 stycznia 2007

Zakup drugiego kontrolera do Wii to konieczność – a ten zestaw minigierek osłodzić ma nam ów wydatek.

The Legend of Zelda: Twilight Princess - recenzja gry
The Legend of Zelda: Twilight Princess - recenzja gry

recenzja gry15 stycznia 2007

Gdyby najnowsza Zelda miała oprawę audiowizualną godną swoich czasów, ani chybi dostałaby notę co najmniej 99%. Oto podręcznik dla tych, którzy poszukują definicji słowa „grywalność”.