Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje bijatyk

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Bijatyki. Znajdziesz tu ponad 30 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry Soulcalibur VI – reanimacja skończona, legenda ożyła
Recenzja gry Soulcalibur VI – reanimacja skończona, legenda ożyła

recenzja gry17 października 2018

Największym przeciwnikiem twórców Soulcalibura VI był mocno ograniczony budżet. Widać jednak, że zrobili oni co mogli, by wycisnąć z niego jak najwięcej, tworząc najlepszą odsłonę cyklu od lat.

Recenzja gry Dragon Ball FighterZ – „Smocze Kule” doczekały się niezłej bijatyki
Recenzja gry Dragon Ball FighterZ – „Smocze Kule” doczekały się niezłej bijatyki

recenzja gry22 stycznia 2018

FighterZ spełni wszystkie marzenia fanów Dragon Balla, oferując przepiękne, świetnie wyglądające walki, przystępny system walki i tony fanserwisu oraz nawiązań do kultowego anime.

Recenzja gry Street Fighter V: Arcade Edition – najlepsza bijatyka na rynku
Recenzja gry Street Fighter V: Arcade Edition – najlepsza bijatyka na rynku

recenzja gry18 stycznia 2018

Po dwóch latach od rozczarowującej premiery, piąty Street Fighter w końcu staje się tytułem, którym powinien być od początku – wspaniałą bijatyką, wypełnioną po brzegi zawartością i oferującą świetny system walki.

Recenzja gry Arms – bijatyka według Nintendo
Recenzja gry Arms – bijatyka według Nintendo

recenzja gry10 czerwca 2017

Początkowo Arms robi wrażenie trochę bardziej przekombinowanej gry ruchowej rodem z Wii Sports czy Sports Champions, by przy bliższym poznaniu okazać się zaskakująco świeżą i ciekawą bijatyką.

Recenzja gry Tekken 7 – to nie jest tryumfalny powrót króla
Recenzja gry Tekken 7 – to nie jest tryumfalny powrót króla

recenzja gry4 czerwca 2017

Walki w Tekkenie 7 są tak samo przyjemne jak zawsze. I to najlepsze, co można powiedzieć o tej bijatyce. Niestety, cała otoczka towarzysząca starciom wypada blado – nie tylko na tle konkurencji, ale też poprzednich odsłon cyklu.

Recenzja gry Injustice 2 – kiedy bijatyka spotyka RPG
Recenzja gry Injustice 2 – kiedy bijatyka spotyka RPG

recenzja gry19 maja 2017

Injustice 2 naprawia błędy poprzedniej części, wprowadza nowatorskie pomysły i łączy przystępność z głębią systemu walki. W efekcie uzyskujemy pozycję wartą zainteresowania dla każdego fana bijatyk.

Recenzja gry Dragon Ball: Xenoverse 2 - za mało nowości
Recenzja gry Dragon Ball: Xenoverse 2 - za mało nowości

recenzja gry2 listopada 2016

Druga odsłona serii Dragon Ball: Xenoverse stawia na sprawdzone wcześniej rozwiązania, ale trudno uznać to za pozytyw. Od sequela takiej gry oczekujemy zdecydowanie więcej.

Recenzja gry Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - kotlet odgrzany
Recenzja gry Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - kotlet odgrzany

recenzja gry11 lutego 2016

To już szóste spotkanie z serią Ultimate Ninja Storm. Czy tym razem ekipa CyberConnect2 stanęła na wysokości zadania i dostarczyła grę, którą można uznać jako godne zwieńczenie cyklu?

Recenzja gry Mortal Kombat X - słynny smok dostał lekkiej zadyszki
Recenzja gry Mortal Kombat X - słynny smok dostał lekkiej zadyszki

recenzja gry20 kwietnia 2015

Mortal Kombat X robi dwa kroki wstecz i jeden do przodu w stosunku do odsłony z 2011 roku, a mimo to okazuje się godnym reprezentantem kultowej smoczej serii.

Recenzja gry Dragon Ball: Xenoverse - tylko dla bezkrytycznych fanów
Recenzja gry Dragon Ball: Xenoverse - tylko dla bezkrytycznych fanów

recenzja gry27 lutego 2015

Konsole nowej generacji dostały pierwszą grę z serii Dragon Ball. Choć deweloperzy obiecywali złote góry, zwłaszcza w kwestii scenariusza, produkt wypada dużo poniżej oczekiwań.

Recenzja gry Mortal Kombat na PC - fatality dla klawiatur
Recenzja gry Mortal Kombat na PC - fatality dla klawiatur

recenzja gry10 lipca 2013

Mortal Kombat powraca na pecety w konwersji dziewiątej odsłony serii z 2011 roku. W recenzji udowadniamy, że chociaż nie jest to „flawless victory”, gra na pewno spodoba się fanom cyklu i zrobi „fatality” ich klawiaturom.

Recenzja gry Injustice: Gods Among Us od twórców Mortal Kombat
Recenzja gry Injustice: Gods Among Us od twórców Mortal Kombat

recenzja gry19 kwietnia 2013

Po Mortal Kombat z 2011 roku studio NetherRealm wróciło do pierwszej ligi twórców bijatyk. W recenzji sprawdzamy, czy kolejna gra Eda Boona, Injustice: Gods Among Us, obroni ten tytuł.

Vita zalaną krwią - recenzja gry Mortal Kombat
Vita zalaną krwią - recenzja gry Mortal Kombat

recenzja gry13 maja 2012

Z myślą o konsoli PlayStation Vita tworzy się sporo konwersji gier, które na rynku dostępne są od dłuższego czasu. W zalewie chłamu można znaleźć bardzo przyzwoite produkcje - bez wątpienia zalicza się do nich Mortal Kombat.

Burza z ninjobiciem – recenzja Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations
Burza z ninjobiciem – recenzja Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations

recenzja gry6 kwietnia 2012

Studio CyberConnect2 wypuściło kolejną odsłonę cyklu bijatyk o Naruto. Chociaż gra nie jest doskonała i nie zawiera zbyt wielu nowości, nadal potrafi bawić.

Uliczny wojownik pomnożony Żelazną pięścią - recenzja gry Street Fighter x Tekken
Uliczny wojownik pomnożony Żelazną pięścią - recenzja gry Street Fighter x Tekken

recenzja gry21 marca 2012

Capcom zawsze wypuszczał wiele odsłon Street Fightera. Tym razem mamy do czynienia z czymś niezwykłym – crossoverem z serią Tekken, a w szczególności z jej „tagową” odmianą. Jak wypada starcie Ryu z Kazuyą? Odpowiedź znajdziecie w recenzji.

Recenzja Soulcalibur V - testujemy kandydata do bijatyki roku
Recenzja Soulcalibur V - testujemy kandydata do bijatyki roku

recenzja gry3 lutego 2012

Soulcalibur V, najnowsza odsłona popularnej serii firmy Namco Bandai, wydawała się murowanym kandydatem do tytułu bijatyki roku. W recenzji sprawdzamy, czy twórcy wykorzystali potencjał.

Mortal Kombat - recenzja gry
Mortal Kombat - recenzja gry

recenzja gry27 kwietnia 2011

Mortal Kombat powraca w wielkim stylu – gra znowu jest bezkompromisowa, brutalna i szalenie wciągająca. Jakie niespodzianki przygotowali twórcy ze studia NetherRealm?

Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds - recenzja gry
Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds - recenzja gry

recenzja gry2 marca 2011

Marvel vs. Capcom 3 to wilk w owczej skórze. Pod szaloną, wesołą oprawą i porywającym zderzeniem światów kryje się trudny do opanowania system walki, zabugowany multiplayer i skromna liczba trybów zabawy. Tylko dla hardcore’owych fanów bijatyk.

Street Fighter IV - recenzja gry
Street Fighter IV - recenzja gry

recenzja gry16 lipca 2009

Gracze pecetowi nareszcie doczekali się wyśmienitej bijatyki, którą można odpalić bez konieczności korzystania z emulatorów innych platform. Street Fighter IV to najlepsza obecnie gra walki na PC.

Street Fighter IV - recenzja gry
Street Fighter IV - recenzja gry

recenzja gry26 lutego 2009

Stary mistrz powraca i jednym shoryukenem niszczy całą konkurencję. Kombatanci wyciągajcie zakurzone Arcade Sticki i rozprostowujcie palce. Czeka Was długa walka.

Mortal Kombat vs DC Universe - recenzja gry
Mortal Kombat vs DC Universe - recenzja gry

recenzja gry8 grudnia 2008

Nowa gra Midway może okazać się zarówno zbawieniem, jak i gwoździem do trumny dla borykającej się z poważnymi problemami finansowymi firmy. Tym razem Ed Boon i spółka musieli postawić wszystko na jedną kartę.

Naruto: Ultimate Ninja Storm - recenzja gry
Naruto: Ultimate Ninja Storm - recenzja gry

recenzja gry3 grudnia 2008

Jak ocenić Naruto: Ultimate Ninja Storm? Nie jest to łatwe. Gra zdecydowanie warta jest uwagi, niemniej istnieje spory rozdźwięk pomiędzy oczekiwaniami po wersji demonstracyjnej i licznych zwiastunach a wrażeniami z wersji premierowej.

Naruto: Ultimate Ninja 3 - recenzja gry
Naruto: Ultimate Ninja 3 - recenzja gry

recenzja gry6 października 2008

Charyzmatyczny, żółtowłosy ninja powraca w swej flagowej serii Naruto: Ultimate Ninja, tym razem z numerkiem 3.

Soulcalibur IV - recenzja gry
Soulcalibur IV - recenzja gry

recenzja gry4 września 2008

Do znakomitych bijatyk obecnej generacji dołącza wielce oczekiwany Soul Calibur IV. Czy jest w stanie zmierzyć się z bardzo mocnymi Dead or Alive 4 i Virtua Fighter 5?