Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier logicznych

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Logiczne. Znajdziesz tu ponad 40 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry Gwint: Wiedźmińska Gra Karciana (w przygotowaniu) – karty na stół
Recenzja gry Gwint: Wiedźmińska Gra Karciana (w przygotowaniu) – karty na stół

recenzja gry6 listopada 2018

Wraz z aktualizacją do wersji Homecoming oczekiwany Gwint wyszedł z bety. Czas osądzić, jak studio CD Projekt Red poradziło sobie z nowym dla siebie gatunkiem i czy ich dzieło jest w stanie podjąć równą walkę z konkurencją.

Hearthstone: Podróż do wnętrza Un’Goro – omawiamy dodatek i przeglądamy karty
Hearthstone: Podróż do wnętrza Un’Goro – omawiamy dodatek i przeglądamy karty

gramy dalej12 kwietnia 2017

Nowy dodatek do Hearthstone’a przynosi 135 świeżutkich kart, kolejne słowo kluczowe oraz specjalny rodzaj kart-zadań. Raptem po kilku dniach od premiery słychać echo (nie)zadowolenia wśród graczy. Na pewno jesteście gotowi na Podróż do wnętrza Un’Goro?

Recenzja gry I Expect You To Die – agenci, arcyzłoczyńcy i lasery w wirtualnej rzeczywistości
Recenzja gry I Expect You To Die – agenci, arcyzłoczyńcy i lasery w wirtualnej rzeczywistości

recenzja gry21 grudnia 2016

I Expect You To Die to nie tylko gratka dla miłośników kina szpiegowskiego z lat 60. – to również świetne doświadczenie jako gra logiczna. Niestety, podobnie jak w przypadku większości tytułów wykorzystujących VR, kończy się zdecydowanie za szybko.

Recenzja gry The Turing Test - to nie jest Portal 3
Recenzja gry The Turing Test - to nie jest Portal 3

recenzja gry5 września 2016

The Turing Test stanowi kolejną po serii Portal propozycję gry logicznej, w której non stop towarzyszy nam sztuczna inteligencja.

Recenzja gry Deus Ex GO - udane hakowanie
Recenzja gry Deus Ex GO - udane hakowanie

recenzja gry18 sierpnia 2016

Adam Jensen powrócił i… hakuje komórki. Deus Ex GO to produkcja poboczna, która z sukcesem przenosi cyberpunkowy klimat na grunt mobilno-planszówkowy. Zdecydowanie warto.

Recenzja gry The Witness - Dark Souls gier logicznych
Recenzja gry The Witness - Dark Souls gier logicznych

recenzja gry3 lutego 2016

Kolorowa grafika, kilkaset zagadek, narracja za pośrednictwem otoczenia i momentami ekstremalny poziom trudności to przepis twórcy Braida na doskonałą grę logiczną. Tak powstałe danie może jednak nie trafić w gusta każdego gracza.

Hearthstone: Wielki Turniej – wybieramy najlepsze i najgorsze karty z nowego dodatku do karcianki Blizzarda
Hearthstone: Wielki Turniej – wybieramy najlepsze i najgorsze karty z nowego dodatku do karcianki Blizzarda

gramy dalej31 sierpnia 2015

Kolejny dodatek do Hearthstone'a przyniósł nam ponad 130 kart – oczywiście nie wszystkie są na tyle dobre, bo znaleźć się w wielu taliach. My wybraliśmy top 10 najlepszych i... najsłabszych kart z Wielkiego Turnieju.

Recenzja gry Earthcore: Shattered Element – Hearthstone rodem z Polski
Recenzja gry Earthcore: Shattered Element – Hearthstone rodem z Polski

recenzja gry22 maja 2015

Twórcy polskiej karcianki Earthcore: Shattered Element nie uniknęli paru potknięć, ale ich gra jest piękna estetycznie i zaskakująco świeża pod względem mechaniki. Warto się jej przyjrzeć i… posłuchać Piotra Fronczewskiego.

Recenzja gry Hearthstone: Gobliny vs Gnomy – niezły dodatek do udanej karcianki
Recenzja gry Hearthstone: Gobliny vs Gnomy – niezły dodatek do udanej karcianki

recenzja gry23 stycznia 2015

Karcianka Hearthstone dość znienacka zebrała masę fanów. Blizzard kuje więc żelazo póki gorące, wprowadzając drugi już w tym roku dodatek. Tym razem to ponad 120 nowych kart, które zmieniają rozgrywkę. Co ważne – na plus.

Recenzja gry The Talos Principle - filozoficzny Portal od twórców Serious Sama
Recenzja gry The Talos Principle - filozoficzny Portal od twórców Serious Sama

recenzja gry30 grudnia 2014

Twórcy Serious Sama biorą się za filozoficzną grę logiczną? Brzmi absurdalnie, a jednak The Talos Principle jest strzałem w dziesiątkę. To jedno z większych pozytywnych zaskoczeń 2014 roku.

Recenzja gry Hearthstone: Heroes of WarCraft - darmowa karcianka dla mas
Recenzja gry Hearthstone: Heroes of WarCraft - darmowa karcianka dla mas

recenzja gry26 marca 2014

Po wielu miesiącach intensywnych testów, darmowa gra Hearthstone: Heroes of WarCraft jest już dostępna w pełnej wersji. Jak Blizzard poradził sobie z pierwszą w swojej historii karcianką? Nadzwyczaj sprawnie i dobrze.

Recenzja Duel of Champions - świat Might & Magic nie boi się Hearthstone
Recenzja Duel of Champions - świat Might & Magic nie boi się Hearthstone

recenzja gry29 stycznia 2014

Kolekcjonerska i darmowa gra karciana ze świata Might & Magic to jeden z najbardziej udanych projektów Ubisoftu ostatnich lat. Duel of Champions staje się coraz lepsze, jest ciągle rozwijane i oferuje głębię, której nie posiadają konkurencyjne tytuły.

Recenzja gry Antichamber - logicznej przygody w stylu Portala
Recenzja gry Antichamber - logicznej przygody w stylu Portala

recenzja gry3 lutego 2013

Antichamber to pierwszoosobowa gra logiczna nowicjusza w branży Aleksa Bruce’a, która wizualnie kojarzy się z Portalem i filmem Cube. Powiedzieć, że debiut wypadł dobrze, to mało – produkcja ta jest fenomenalną porcją rozrywki dla umysłu i wyobraźni.

Recenzja Bad Piggies - gry twórców Angry Birds
Recenzja Bad Piggies - gry twórców Angry Birds

recenzja gry6 października 2012

Rovio dostarcza hit po raz kolejny. Bad Piggies pokazuje zielone świnki ze znacznie sympatyczniejszej strony a do tego zapewnia godziny kapitalnej zabawy.

Recenzja gry Unmechanical - logiczne wyzwanie w pięknym opakowaniu
Recenzja gry Unmechanical - logiczne wyzwanie w pięknym opakowaniu

recenzja gry6 sierpnia 2012

Mały robocik w wielkich tarapatach - uwięziony w plątaninie ciemnych korytarzy musi poradzić sobie z dziesiątkami zagadek. A gracz, który mu w tym pomaga w zachwycie chłonie prześliczne, podziemne krajobrazy.

Duels of the Planeswalkers 2013 - recenzja gry ze świata Magic: The Gathering
Duels of the Planeswalkers 2013 - recenzja gry ze świata Magic: The Gathering

recenzja gry4 lipca 2012

Kolejna odsłona najpopularniejszej na świecie karcianki trafia na nasze maszyny za pośrednictwem cyfrowej dystrybucji, kontynuując zapoczątkowaną w 2009 roku serię Duels of the Planeswalkers.

Quantum Conundrum - recenzja gry logicznej na modłę Portala
Quantum Conundrum - recenzja gry logicznej na modłę Portala

recenzja gry2 lipca 2012

Głowna projektantka kultowego Portala powraca z nową grą. Quantum Conundrum oferuje świeże pomysły i ciekawe zagadki. Czy to wystarczy, aby uczynić z tego tytułu przebój na miarę produkcji Valve?

Poker Simulator - recenzja gry
Poker Simulator - recenzja gry

recenzja gry16 listopada 2010

Na polski rynek trafił produkt skierowany do miłośników pokera w wydaniu Texas Hold'em. Czy to rozdanie warto przyjąć czy lepiej zrzucić karty i uciekać gdzie pieprz rośnie? Sprawdźcie w naszej recenzji.

Puzzle Quest 2 - recenzja gry
Puzzle Quest 2 - recenzja gry

recenzja gry31 sierpnia 2010

Nowy Puzzle Quest korzysta z tych samych mechanizmów, które zdecydowały o sukcesie pierwowzoru, ale dorzuca też zupełnie nowe pomysły. Są one na tyle dobre, że dzieło australijskiej firmy Infinite Interactive jest naprawdę godne uwagi.

Puzzle Quest: Galactrix - recenzja gry
Puzzle Quest: Galactrix - recenzja gry

recenzja gry17 marca 2009

Sequel Challenge of the Warlords przenosi nas w odległą przyszłość. Czy to połączenie gry logicznej oraz RPG dobrze wypadło w wersji na PC i jak tytuł prezentuje się na tle swojego doskonałego poprzednika?

echochrome - recenzja gry
echochrome - recenzja gry

recenzja gry15 października 2008

Bawi, zmusza do myślenia, intryguje… Ale mimo wszystko na miano hitu nie zasługuje.

Boom Blox - recenzja gry
Boom Blox - recenzja gry

recenzja gry20 czerwca 2008

Po pierwszych informacjach na temat Boom Bloxa i zapowiedziach sygnowania go nazwiskiem samego Stevena Spielberga spodziewałem się raczej typowego „skoku na kasę” mniej zorientowanych graczy.

Viva Pinata - recenzja gry
Viva Pinata - recenzja gry

recenzja gry19 grudnia 2007

Viva Pinata trafia do posiadaczy komputerów w niecały rok po premierze na X360 i trzeba przyznać, że przez te jedenaście miesięcy nie zestarzała się wcale a wcale.

EA Playground - recenzja gry
EA Playground - recenzja gry

recenzja gry27 listopada 2007

EA Playground to gra nie najgorsza, ale tylko jeśli nie oczekujemy po niej zbyt wiele. Produkcja, jakich dziesiątki na rynku, która ma umilić nam czas po ciężkim dniu bądź być prezentem gwiazdkowym dla małego dziecka.