Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier logicznych

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Logiczne. Znajdziesz tu ponad 40 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry Gwint: Wiedźmińska Gra Karciana – karty na stół
Recenzja gry Gwint: Wiedźmińska Gra Karciana – karty na stół

recenzja gry6 listopada 2018

Wraz z aktualizacją do wersji Homecoming oczekiwany Gwint wyszedł z bety. Czas osądzić, jak studio CD Projekt Red poradziło sobie z nowym dla siebie gatunkiem i czy ich dzieło jest w stanie podjąć równą walkę z konkurencją.

Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole
Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole

recenzja gry19 kwietnia 2017

Przyszły takie czasy, że co druga firma musi mieć swoją karciankę. Na scenę weszło właśnie The Elder Scrolls: Legends od Bethesdy – i zaliczyło całkiem dobre otwarcie, ale przyszłość tej gry stoi pod dużym znakiem zapytania.

Hearthstone: Podróż do wnętrza Un’Goro – omawiamy dodatek i przeglądamy karty
Hearthstone: Podróż do wnętrza Un’Goro – omawiamy dodatek i przeglądamy karty

gramy dalej12 kwietnia 2017

Nowy dodatek do Hearthstone’a przynosi 135 świeżutkich kart, kolejne słowo kluczowe oraz specjalny rodzaj kart-zadań. Raptem po kilku dniach od premiery słychać echo (nie)zadowolenia wśród graczy. Na pewno jesteście gotowi na Podróż do wnętrza Un’Goro?

Recenzja gry I Expect You To Die – agenci, arcyzłoczyńcy i lasery w wirtualnej rzeczywistości
Recenzja gry I Expect You To Die – agenci, arcyzłoczyńcy i lasery w wirtualnej rzeczywistości

recenzja gry21 grudnia 2016

I Expect You To Die to nie tylko gratka dla miłośników kina szpiegowskiego z lat 60. – to również świetne doświadczenie jako gra logiczna. Niestety, podobnie jak w przypadku większości tytułów wykorzystujących VR, kończy się zdecydowanie za szybko.

Recenzja gry The Turing Test - to nie jest Portal 3
Recenzja gry The Turing Test - to nie jest Portal 3

recenzja gry5 września 2016

The Turing Test stanowi kolejną po serii Portal propozycję gry logicznej, w której non stop towarzyszy nam sztuczna inteligencja.

Recenzja gry Deus Ex GO - udane hakowanie
Recenzja gry Deus Ex GO - udane hakowanie

recenzja gry18 sierpnia 2016

Adam Jensen powrócił i… hakuje komórki. Deus Ex GO to produkcja poboczna, która z sukcesem przenosi cyberpunkowy klimat na grunt mobilno-planszówkowy. Zdecydowanie warto.

Recenzja gry The Witness - Dark Souls gier logicznych
Recenzja gry The Witness - Dark Souls gier logicznych

recenzja gry3 lutego 2016

Kolorowa grafika, kilkaset zagadek, narracja za pośrednictwem otoczenia i momentami ekstremalny poziom trudności to przepis twórcy Braida na doskonałą grę logiczną. Tak powstałe danie może jednak nie trafić w gusta każdego gracza.

Hearthstone: Wielki Turniej – wybieramy najlepsze i najgorsze karty z nowego dodatku do karcianki Blizzarda
Hearthstone: Wielki Turniej – wybieramy najlepsze i najgorsze karty z nowego dodatku do karcianki Blizzarda

gramy dalej31 sierpnia 2015

Kolejny dodatek do Hearthstone'a przyniósł nam ponad 130 kart – oczywiście nie wszystkie są na tyle dobre, bo znaleźć się w wielu taliach. My wybraliśmy top 10 najlepszych i... najsłabszych kart z Wielkiego Turnieju.

Recenzja gry Earthcore: Shattered Element – Hearthstone rodem z Polski
Recenzja gry Earthcore: Shattered Element – Hearthstone rodem z Polski

recenzja gry22 maja 2015

Twórcy polskiej karcianki Earthcore: Shattered Element nie uniknęli paru potknięć, ale ich gra jest piękna estetycznie i zaskakująco świeża pod względem mechaniki. Warto się jej przyjrzeć i… posłuchać Piotra Fronczewskiego.

Recenzja gry Hearthstone: Gobliny vs Gnomy – niezły dodatek do udanej karcianki
Recenzja gry Hearthstone: Gobliny vs Gnomy – niezły dodatek do udanej karcianki

recenzja gry23 stycznia 2015

Karcianka Hearthstone dość znienacka zebrała masę fanów. Blizzard kuje więc żelazo póki gorące, wprowadzając drugi już w tym roku dodatek. Tym razem to ponad 120 nowych kart, które zmieniają rozgrywkę. Co ważne – na plus.

Recenzja gry The Talos Principle - filozoficzny Portal od twórców Serious Sama
Recenzja gry The Talos Principle - filozoficzny Portal od twórców Serious Sama

recenzja gry30 grudnia 2014

Twórcy Serious Sama biorą się za filozoficzną grę logiczną? Brzmi absurdalnie, a jednak The Talos Principle jest strzałem w dziesiątkę. To jedno z większych pozytywnych zaskoczeń 2014 roku.

Recenzja gry Hearthstone: Heroes of WarCraft - darmowa karcianka dla mas
Recenzja gry Hearthstone: Heroes of WarCraft - darmowa karcianka dla mas

recenzja gry26 marca 2014

Po wielu miesiącach intensywnych testów, darmowa gra Hearthstone: Heroes of WarCraft jest już dostępna w pełnej wersji. Jak Blizzard poradził sobie z pierwszą w swojej historii karcianką? Nadzwyczaj sprawnie i dobrze.

Recenzja Duel of Champions - świat Might & Magic nie boi się Hearthstone
Recenzja Duel of Champions - świat Might & Magic nie boi się Hearthstone

recenzja gry29 stycznia 2014

Kolekcjonerska i darmowa gra karciana ze świata Might & Magic to jeden z najbardziej udanych projektów Ubisoftu ostatnich lat. Duel of Champions staje się coraz lepsze, jest ciągle rozwijane i oferuje głębię, której nie posiadają konkurencyjne tytuły.

Recenzja gry Antichamber - logicznej przygody w stylu Portala
Recenzja gry Antichamber - logicznej przygody w stylu Portala

recenzja gry3 lutego 2013

Antichamber to pierwszoosobowa gra logiczna nowicjusza w branży Aleksa Bruce’a, która wizualnie kojarzy się z Portalem i filmem Cube. Powiedzieć, że debiut wypadł dobrze, to mało – produkcja ta jest fenomenalną porcją rozrywki dla umysłu i wyobraźni.

Recenzja Bad Piggies - gry twórców Angry Birds
Recenzja Bad Piggies - gry twórców Angry Birds

recenzja gry6 października 2012

Rovio dostarcza hit po raz kolejny. Bad Piggies pokazuje zielone świnki ze znacznie sympatyczniejszej strony a do tego zapewnia godziny kapitalnej zabawy.

Recenzja gry Unmechanical - logiczne wyzwanie w pięknym opakowaniu
Recenzja gry Unmechanical - logiczne wyzwanie w pięknym opakowaniu

recenzja gry6 sierpnia 2012

Mały robocik w wielkich tarapatach - uwięziony w plątaninie ciemnych korytarzy musi poradzić sobie z dziesiątkami zagadek. A gracz, który mu w tym pomaga w zachwycie chłonie prześliczne, podziemne krajobrazy.

Duels of the Planeswalkers 2013 - recenzja gry ze świata Magic: The Gathering
Duels of the Planeswalkers 2013 - recenzja gry ze świata Magic: The Gathering

recenzja gry4 lipca 2012

Kolejna odsłona najpopularniejszej na świecie karcianki trafia na nasze maszyny za pośrednictwem cyfrowej dystrybucji, kontynuując zapoczątkowaną w 2009 roku serię Duels of the Planeswalkers.

Quantum Conundrum - recenzja gry logicznej na modłę Portala
Quantum Conundrum - recenzja gry logicznej na modłę Portala

recenzja gry2 lipca 2012

Głowna projektantka kultowego Portala powraca z nową grą. Quantum Conundrum oferuje świeże pomysły i ciekawe zagadki. Czy to wystarczy, aby uczynić z tego tytułu przebój na miarę produkcji Valve?

Poker Simulator - recenzja gry
Poker Simulator - recenzja gry

recenzja gry16 listopada 2010

Na polski rynek trafił produkt skierowany do miłośników pokera w wydaniu Texas Hold'em. Czy to rozdanie warto przyjąć czy lepiej zrzucić karty i uciekać gdzie pieprz rośnie? Sprawdźcie w naszej recenzji.

Puzzle Quest 2 - recenzja gry
Puzzle Quest 2 - recenzja gry

recenzja gry31 sierpnia 2010

Nowy Puzzle Quest korzysta z tych samych mechanizmów, które zdecydowały o sukcesie pierwowzoru, ale dorzuca też zupełnie nowe pomysły. Są one na tyle dobre, że dzieło australijskiej firmy Infinite Interactive jest naprawdę godne uwagi.

Puzzle Quest: Galactrix - recenzja gry
Puzzle Quest: Galactrix - recenzja gry

recenzja gry17 marca 2009

Sequel Challenge of the Warlords przenosi nas w odległą przyszłość. Czy to połączenie gry logicznej oraz RPG dobrze wypadło w wersji na PC i jak tytuł prezentuje się na tle swojego doskonałego poprzednika?

echochrome - recenzja gry
echochrome - recenzja gry

recenzja gry15 października 2008

Bawi, zmusza do myślenia, intryguje… Ale mimo wszystko na miano hitu nie zasługuje.

Boom Blox - recenzja gry
Boom Blox - recenzja gry

recenzja gry20 czerwca 2008

Po pierwszych informacjach na temat Boom Bloxa i zapowiedziach sygnowania go nazwiskiem samego Stevena Spielberga spodziewałem się raczej typowego „skoku na kasę” mniej zorientowanych graczy.

Viva Pinata - recenzja gry
Viva Pinata - recenzja gry

recenzja gry19 grudnia 2007

Viva Pinata trafia do posiadaczy komputerów w niecały rok po premierze na X360 i trzeba przyznać, że przez te jedenaście miesięcy nie zestarzała się wcale a wcale.