Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 9

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Rust – czy survival ze Steama ciągle bawi?

Recenzja gry Rust – czy survival ze Steama ciągle bawi?

recenzja gry20 lutego 2018

Sandboksowy survival, który niedawno opuścił Early Access, a o którym chyba wszyscy słyszeli. To w końcu tutaj długość przyrodzenia naszej postaci zależna była od Steam_ID. Czy oprócz takiej rewelacji gra oferuje coś więcej?

Recenzja gry Rust – czy survival ze Steama ciągle bawi?
Recenzja gry Age of Empires: Definitive Edition - archaiczna, ale sympatyczna

Recenzja gry Age of Empires: Definitive Edition - archaiczna, ale sympatyczna

recenzja gry19 lutego 2018

Jedna z ulubionych strategii czasu rzeczywistego wraca w odświeżonej edycji, przypominając o sobie starym wyjadaczom oraz próbując zwrócić uwagę młodszych graczy. Czy takie nostalgiczne powroty po latach, w niezmienionej formule, mają sens?

Recenzja gry Age of Empires: Definitive Edition - archaiczna, ale sympatyczna
Recenzja gry Fe – krótka przygoda w bajecznym świecie

Recenzja gry Fe – krótka przygoda w bajecznym świecie

recenzja gry16 lutego 2018

Fe nie zaskoczy nikogo, kto zwrócił na ten tytuł uwagę na etapie zapowiedzi. Gra oferuje dokładnie to, czego można się było po niej spodziewać – solidne, ale nie wybitne mechanizmy rozgrywki i piękną, klimatyczną oprawę wizualną.

Recenzja gry Fe – krótka przygoda w bajecznym świecie
Recenzja gry Kingdom Come: Deliverance - między Gothikiem a Wiedźminem

Recenzja gry Kingdom Come: Deliverance - między Gothikiem a Wiedźminem

recenzja gry13 lutego 2018

Realistyczne RPG dziejące się w dodatku w średniowiecznej Europie? Twórcy z czeskiego Warhorse zmierzyli się z tematem i z tej próby wyszli prawie zwycięsko.

Recenzja gry Kingdom Come: Deliverance - między Gothikiem a Wiedźminem
Recenzja Rise and Fall – mały duży dodatek do Civilization 6

Recenzja Rise and Fall – mały duży dodatek do Civilization 6

recenzja gry12 lutego 2018

Są wielkie dodatki, które rewolucjonizują podstawowe gry. Są małe, które nic nie dodają. Na tej skali Rise and Fall jest gdzieś pośrodku – to dobre rozszerzenie, które wprowadza parę świetnych rozwiązań do Civilization VI. Ale chciałoby się ciut więcej.

Recenzja Rise and Fall – mały duży dodatek do Civilization 6
Recenzja gry Shadow of the Colossus – odtrutka na sandboxy

Recenzja gry Shadow of the Colossus – odtrutka na sandboxy

recenzja gry30 stycznia 2018

Shadow of the Colossus to wzorowy remake. Poprawia te elementy, które zestarzały się w oryginale, jak sterowanie i oprawa wizualna, nie tykając przy tym tego, co ponadczasowe – czyli struktury rozgrywki, fabuły i stylu artystycznego.

Recenzja gry Shadow of the Colossus – odtrutka na sandboxy
Recenzja gry Monster Hunter: World – udane łowy

Recenzja gry Monster Hunter: World – udane łowy

recenzja gry25 stycznia 2018

Wysyp gier RPG w 2018 roku rozpoczyna Monster Hunter: World. Nowa odsłona popularnej serii o polowaniach na wielkie potwory oferuje świetny system walki, efektowną oprawę i tonę bossów do pokonania.

Recenzja gry Monster Hunter: World – udane łowy
Recenzja DLC The Hidden Ones do gry Assassin’s Creed: Origins – nijaki dodatek

Recenzja DLC The Hidden Ones do gry Assassin’s Creed: Origins – nijaki dodatek

recenzja gry24 stycznia 2018

Dodatek The Hidden Ones rozmienia na drobne to, co udało się zbudować świetnym Assassin's Creed: Origins. Choć rozszerzenie oferuje całkiem niezły stosunek ceny do liczby godzin rozgrywki, nie jest to przygoda, którą zapamiętacie na długo.

Recenzja DLC The Hidden Ones do gry Assassin’s Creed: Origins – nijaki dodatek
Recenzja gry Dragon Ball FighterZ – „Smocze Kule” doczekały się niezłej bijatyki

Recenzja gry Dragon Ball FighterZ – „Smocze Kule” doczekały się niezłej bijatyki

recenzja gry22 stycznia 2018

FighterZ spełni wszystkie marzenia fanów Dragon Balla, oferując przepiękne, świetnie wyglądające walki, przystępny system walki i tony fanserwisu oraz nawiązań do kultowego anime.

Recenzja gry Dragon Ball FighterZ – „Smocze Kule” doczekały się niezłej bijatyki
Recenzja gry Street Fighter V: Arcade Edition – najlepsza bijatyka na rynku

Recenzja gry Street Fighter V: Arcade Edition – najlepsza bijatyka na rynku

recenzja gry18 stycznia 2018

Po dwóch latach od rozczarowującej premiery, piąty Street Fighter w końcu staje się tytułem, którym powinien być od początku – wspaniałą bijatyką, wypełnioną po brzegi zawartością i oferującą świetny system walki.

Recenzja gry Street Fighter V: Arcade Edition – najlepsza bijatyka na rynku
Recenzja gry Playerunknown’s Battlegrounds – PUBG to fenomen roku, ale nie gra roku

Recenzja gry Playerunknown’s Battlegrounds – PUBG to fenomen roku, ale nie gra roku

recenzja gry22 grudnia 2017

Zgodnie z obietnicą, Playerunknown’s Battlegrounds wyszło z fazy wczesnego dostępu jako niewątpliwie bardziej dopracowany i lepszy produkt niż parę miesięcy temu. Nie oznacza to jednak, że to już ukończona i bogata w zawartość gra.

Recenzja gry Playerunknown’s Battlegrounds – PUBG to fenomen roku, ale nie gra roku
Recenzja gry Life Is Strange: Before the Storm – dużo klimatu, za mało emocji

Recenzja gry Life Is Strange: Before the Storm – dużo klimatu, za mało emocji

recenzja gry21 grudnia 2017

Life Is Strange: Before the Storm jest jak środkowe odcinki dobrego serialu – ogląda się je przyjemnie, ale w gruncie rzeczy jest to tylko zapychacz między znacznie ciekawszym początkiem i finałem opowieści.

Recenzja gry Life Is Strange: Before the Storm – dużo klimatu, za mało emocji
Recenzja gry Okami HD – słońce wschodzi w 4K

Recenzja gry Okami HD – słońce wschodzi w 4K

recenzja gry18 grudnia 2017

Czwarta wersja Okami to wciąż ta sama oryginalna, przepiękna i przesycona wyjątkowym klimatem produkcja, która porwie Wasze serca – tyle że teraz dostępna na prawie wszystkich istotnych platformach sprzętowych.

Recenzja gry Okami HD – słońce wschodzi w 4K
Recenzja dodatku Curse of Osiris do Destiny 2 – klątwa powtarzalności

Recenzja dodatku Curse of Osiris do Destiny 2 – klątwa powtarzalności

recenzja gry13 grudnia 2017

Klątwa Ozyrysa to przykład, jak nie należy robić dodatków do gier. Wszechobecny recykling, niewykorzystany potencjał i bardzo mało nowości – trudno znaleźć jasne strony pierwszego dodatku do Destiny 2.

Recenzja dodatku Curse of Osiris do Destiny 2 – klątwa powtarzalności
Recenzja gry SpellForce 3 – jedna gra, dwa gatunki

Recenzja gry SpellForce 3 – jedna gra, dwa gatunki

recenzja gry12 grudnia 2017

Ponad 10 lat od wydania poprzedniej części, jeden z najbardziej interesujących eksperymentów z łączeniem gatunków powraca w nowej odsłonie. Czy SpellForce 3 powtarza sukces poprzedniczek i dowodzi, że w świecie gier jest miejsce na ryzykowne hybrydy?

Recenzja gry SpellForce 3 – jedna gra, dwa gatunki
Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem

Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem

recenzja gry11 grudnia 2017

Hello Neighbor to pozycja tak niesamowita, że zmieniła moje podejście do oglądania filmików z rozgrywki na YouTube. Odkryłem, że w przypadku niektórych tytułów lepiej oszczędzić sobie cierpień i zamiast samemu grać – patrzeć, jak męczą się inni.

Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem
Recenzja gry L.A. Noire na XOne X – powrót do Miasta Aniołów w 4K

Recenzja gry L.A. Noire na XOne X – powrót do Miasta Aniołów w 4K

recenzja gry5 grudnia 2017

Remasterów ci u nas dostatek, ale i L.A. Noire przyjmiemy jako zwiastun dobrej zabawy. Nawet jeśli jest on wykonany trochę po łebkach, a od samego Rockstara wypada oczekiwać czegoś więcej.

Recenzja gry L.A. Noire na XOne X – powrót do Miasta Aniołów w 4K
Recenzja gry Seven: The Days Long Gone – RPG inne niż wszystkie

Recenzja gry Seven: The Days Long Gone – RPG inne niż wszystkie

recenzja gry1 grudnia 2017

Prawie jak Elex. Prawie jak Assassin’s Creed. Prawie jak Dishonored. Każde z tych stwierdzeń okazuje się prawdziwe względem Seven: The Days Long Gone, gry RPG polskiego studia Fool’s Theory. Niestety, prawdą jest też, że „prawie” robi różnicę...

Recenzja gry Seven: The Days Long Gone – RPG inne niż wszystkie
Recenzja gry South Park: Phone Destroyer – zniszczenia umiarkowane

Recenzja gry South Park: Phone Destroyer – zniszczenia umiarkowane

recenzja gry15 listopada 2017

Serial South Park niedawno bezlitośnie wyśmiewał komórkowe gry typu freemium. Teraz słynna marka posiada w swoich zbiorach świeżutki, mobilny i darmowy tytuł, który musi zmierzyć się z rynkową rzeczywistością i oczekiwaniami fanów.

Recenzja gry South Park: Phone Destroyer – zniszczenia umiarkowane
Recenzja Platinum Expansion do gry Farming Simulator 17 – maniana

Recenzja Platinum Expansion do gry Farming Simulator 17 – maniana

recenzja gry14 listopada 2017

Kura znosząca złote jajka – tak pokrótce można podsumować rynkową sytuację serii Farming Simulator. Szkoda więc, że Dodatek platynowy (Platinum Expansion) jest po prostu słaby i niewart swojej ceny.

Recenzja Platinum Expansion do gry Farming Simulator 17 – maniana
Recenzja pierwszego epizodu DLC do This War of Mine – dodatek znikąd i dla nikogo

Recenzja pierwszego epizodu DLC do This War of Mine – dodatek znikąd i dla nikogo

gramy dalej14 listopada 2017

Wydane na trzecią rocznicę premiery epizodyczne DLC do gry This War of Mine wprowadza tryb historii. Po ukończeniu pierwszego z trzech scenariuszy trudno nie dojść do wniosku, że to niezbyt udane, a przede wszystkim całkowicie niepotrzebne rozszerzenie.

Recenzja pierwszego epizodu DLC do This War of Mine – dodatek znikąd i dla nikogo
Recenzja gry Star Wars: Battlefront II – blasterem w stopę

Recenzja gry Star Wars: Battlefront II – blasterem w stopę

recenzja gry14 listopada 2017

Star Wars: Battlefront II miał naprawić słabości „jedynki” z dzielącą społeczność przepustką sezonową na czele. Niestety, frajdę ze strzelania psuje miałka kampania dla jednego gracza i żerujący na portfelach graczy system mikropłatności.

Recenzja gry Star Wars: Battlefront II – blasterem w stopę
Recenzja gry Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds – miły ten mróz

Recenzja gry Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds – miły ten mróz

recenzja gry9 listopada 2017

The Frozen Wilds to po prostu jeszcze więcej tego samego, czym zachwycał ponad pół roku temu Horizon: Zero Dawn. Dodatek nie zachwyca warstwą fabularną, ale za to daje sporo okazji do przetestowania własnych umiejętności.

Recenzja gry Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds – miły ten mróz
Recenzja gry Need for Speed: Payback – jest szybko. Czy jest wściekle?

Recenzja gry Need for Speed: Payback – jest szybko. Czy jest wściekle?

recenzja gry7 listopada 2017

Po mrocznym i deszczowym Need for Speed jedziemy do wiecznie słonecznego Las V... Fortune Valley. Kręte górskie trasy, pustynny piach sypiący się spod kół i duże miasto zachęcają do sięgnięcia po Payback. Szkoda tylko kilku rys na lakierze.

Recenzja gry Need for Speed: Payback – jest szybko. Czy jest wściekle?

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak