Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 7

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Wojna Krwi – świetna opowieść, ale tylko dobra gra

Recenzja gry Wojna Krwi – świetna opowieść, ale tylko dobra gra

recenzja gry18 października 2018

Pierwsze godziny w Wojnie Krwi są kapitalne, a cała opowieść zachwyca i przeraża. Im bardziej zagłębiamy się jednak w mechanikę zabawy, tym bardziej doskwierać zaczynają jej różne bolączki.

Recenzja gry Wojna Krwi – świetna opowieść, ale tylko dobra gra
Recenzja gry Soulcalibur VI – reanimacja skończona, legenda ożyła

Recenzja gry Soulcalibur VI – reanimacja skończona, legenda ożyła

recenzja gry17 października 2018

Największym przeciwnikiem twórców Soulcalibura VI był mocno ograniczony budżet. Widać jednak, że zrobili oni co mogli, by wycisnąć z niego jak najwięcej, tworząc najlepszą odsłonę cyklu od lat.

Recenzja gry Soulcalibur VI – reanimacja skończona, legenda ożyła
Recenzja Call of Duty: Black Ops 4 – czy Blackout to sukces?

Recenzja Call of Duty: Black Ops 4 – czy Blackout to sukces?

recenzja gry15 października 2018

Call of Duty: Black Ops 4 to multiplayerowy worek bez dna, w którym znajdziemy praktycznie każdą formę sieciowej zabawy w strzelanie. A najlepszą z nich wcale nie jest battle royale'owy Blackout!

Recenzja Call of Duty: Black Ops 4 – czy Blackout to sukces?
Recenzja gry Pathfinder: Kingmaker – Baldur's Gate spotyka Sim City

Recenzja gry Pathfinder: Kingmaker – Baldur's Gate spotyka Sim City

recenzja gry11 października 2018

Dobry władca spór rozstrzygnie, miasto postawi, a potem smoka własnoręcznie ubije. I tak to będzie wyglądało w Pathfinder: Kingmaker debiutującego Owlcat Games. To niezłe RPG z kilkoma poważnymi „ale”.

Recenzja gry Pathfinder: Kingmaker – Baldur's Gate spotyka Sim City
Recenzja gry Assassin's Creed Odyssey – zamach na tron Wiedźmina 3

Recenzja gry Assassin's Creed Odyssey – zamach na tron Wiedźmina 3

recenzja gry5 października 2018

Zrobiwszy udane przymiarki z AC Origins, Ubisoft posłał wszystkie swoje siły do boju z rozkazem: „Zróbcie mi pogromcę Wiedźmina 3!”. Ze starcia z polskim RPG Assassin’s Creed Odyssey nie wychodzi zwycięsko – ale i tak wraca z niego z tarczą.

Recenzja gry Assassin's Creed Odyssey – zamach na tron Wiedźmina 3
Recenzja pierwszego epizodu gry Life is Strange 2 – król emocji wrócił

Recenzja pierwszego epizodu gry Life is Strange 2 – król emocji wrócił

recenzja gry28 września 2018

Pierwszy epizod Life is Strange 2 rozpoczyna historię zupełnie inną od nastawionej głównie na nastoletnie perypetie i osadzonej w jednym mieście opowieści z „jedynki”, ale nie gubi przy tym najlepszych zalet swojego poprzednika.

Recenzja pierwszego epizodu gry Life is Strange 2 – król emocji wrócił
Recenzja gry FIFA 19 – najlepsza odsłona ostatnich lat?

Recenzja gry FIFA 19 – najlepsza odsłona ostatnich lat?

recenzja gry26 września 2018

Dzięki licencji na Ligę Mistrzów oraz dającym zaskakująco dużo frajdy trybom „House Rules” FIFA 19 zrobi furorę przy spotkaniach z zakochanymi w futbolu znajomymi. Szkoda tylko, że w modułach dla samotnych graczy innowacji nie ma praktycznie wcale.

Recenzja gry FIFA 19 – najlepsza odsłona ostatnich lat?
Recenzja gry Forza Horizon 4 – tak się wygrywa bitwę o Anglię

Recenzja gry Forza Horizon 4 – tak się wygrywa bitwę o Anglię

recenzja gry25 września 2018

Forza Horizon 4 zmienia się w pełnoprawne, samochodowe MMO. To bardzo dobra gra, która błyszczy na tle konkurentów, a zawiedzie odrobinę jedynie weteranów serii.

Recenzja gry Forza Horizon 4 – tak się wygrywa bitwę o Anglię
Recenzja gry The Bard's Tale 4 – staroszkolne RPG wraca do łask

Recenzja gry The Bard's Tale 4 – staroszkolne RPG wraca do łask

recenzja gry18 września 2018

Na kontynuację popularnej w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku serii elektronicznych erpegów musieliśmy czekać do schyłku lat dwudziestych wieku następnego. Czy w ogóle warto zawracać sobie dzisiaj głowę The Bard’s Tale IV: Barrows Deep?

Recenzja gry The Bard's Tale 4 – staroszkolne RPG wraca do łask
Recenzja gry World of Warcraft: Battle for Azeroth – cudów nie ma, ale i tak może być

Recenzja gry World of Warcraft: Battle for Azeroth – cudów nie ma, ale i tak może być

recenzja gry17 września 2018

Król MMORPG po raz kolejny w swojej długiej historii sprawdza, czy jego panowanie jest zagrożone. Wychodzi z tej potyczki z podniesioną głową, chociaż nie bez szkód. Najnowszy dodatek jest bowiem dobry. Ale tylko dobry.

Recenzja gry World of Warcraft: Battle for Azeroth – cudów nie ma, ale i tak może być
Recenzja gry Graveyard Keeper – cmentarne Stardew Valley

Recenzja gry Graveyard Keeper – cmentarne Stardew Valley

recenzja gry11 września 2018

Marzyliście kiedyś o zostaniu grabarzem? Pewnie nie, ale nie znaczy to, że nie warto wypróbować tego nietypowego fachu - zwłaszcza, gdy można to zrobić w dość zwariowanej otoczce nietypowego świata fantasy.

Recenzja gry Graveyard Keeper – cmentarne Stardew Valley
Recenzja gry Shadow of the Tomb Raider – czy to już koniec Lary Croft?

Recenzja gry Shadow of the Tomb Raider – czy to już koniec Lary Croft?

recenzja gry10 września 2018

W Shadow of the Tomb Raider poznajemy wszystkie tajemnice sekty, która przyczyniła się do śmierci ojca Lary Croft. Czy zwieńczenie trylogii o najpopularniejszej archeolog gier wideo daje radę? Tego dowiecie się z naszej recenzji.

Recenzja gry Shadow of the Tomb Raider – czy to już koniec Lary Croft?
Recenzja gry Marvel's Spider-Man - z wielkimi oczekiwaniami nie przychodzi rozczarowanie

Recenzja gry Marvel's Spider-Man - z wielkimi oczekiwaniami nie przychodzi rozczarowanie

recenzja gry4 września 2018

Po latach dominacji, Batman w końcu przestaje mieć monopol na świetne gry akcji z superbohaterami w roli głównej. Teraz podium musi dzielić z przyjaznym Spider-Manem z sąsiedztwa.

Recenzja gry Marvel's Spider-Man - z wielkimi oczekiwaniami nie przychodzi rozczarowanie
Recenzja gry Two Point Hospital – zwariowana strategia w kitlu

Recenzja gry Two Point Hospital – zwariowana strategia w kitlu

recenzja gry3 września 2018

Hej dinozaury, pamiętacie Theme Hospital? Zgadza się, już 21 lat minęło od wydania tej kultowej gry. Dziś legendarna strategia powraca w nowych, współczesnych szatach. Zakładajcie fartuchy oraz rękawiczki i do dzieła!

Recenzja gry Two Point Hospital – zwariowana strategia w kitlu
Recenzja gry We Happy Few – nieślubne dziecko BioShocka i Dishonored

Recenzja gry We Happy Few – nieślubne dziecko BioShocka i Dishonored

recenzja gry20 sierpnia 2018

Z premierą We Happy Few nie tylko BioShock, ale także Dishonored doczekał się ambitnego spadkobiercy. I chociaż tytuł ten nie przoduje, jeśli chodzi o rozgrywkę, to od strony fabuły i świata jest majstersztykiem, obok którego nie wolno przejść obojętnie.

Recenzja gry We Happy Few – nieślubne dziecko BioShocka i Dishonored
Recenzja gry Monster Hunter: World na PC – RPG, jakiego na pecetach jeszcze nie było

Recenzja gry Monster Hunter: World na PC – RPG, jakiego na pecetach jeszcze nie było

recenzja gry17 sierpnia 2018

Oto padł kolejny konsolowy bastion – jeszcze jedna seria, która dotąd omijała komputery szerokim łukiem, w końcu zawitała w nasze skromne steamowe progi. Wprawdzie pecetowy Monster Hunter: World wnosi trochę błota na butach, ale to i tak dostojny gość!

Recenzja gry Monster Hunter: World na PC – RPG, jakiego na pecetach jeszcze nie było
Recenzja gry Phantom Doctrine – polski XCOM ze szpiegami

Recenzja gry Phantom Doctrine – polski XCOM ze szpiegami

recenzja gry16 sierpnia 2018

Tajemnicza gra wywiadów, akcje szpiegowskie i analiza tajnych dokumentów podlane sosem taktycznej rozgrywki wzorowanej na mistrzach gatunku. Phantom Doctrine przenosi nas w czasy zimnej wojny i stawia na czele siatki bezwzględnych agentów.

Recenzja gry Phantom Doctrine – polski XCOM ze szpiegami
Recenzja gry This Is the Police 2 – niełatwe jest życie policjanta

Recenzja gry This Is the Police 2 – niełatwe jest życie policjanta

recenzja gry31 lipca 2018

Praca komendanta policji w niewielkim miasteczku wcale nie musi być nudna – pokazuje to This Is the Police 2. Szkopuł w tym, że w niektórych momentach jest także po prostu kłopotliwa, choć zupełnie niepotrzebnie.

Recenzja gry This Is the Police 2 – niełatwe jest życie policjanta
No Man’s Sky po 2 latach – recenzja aktualizacji NEXT

No Man’s Sky po 2 latach – recenzja aktualizacji NEXT

gramy dalej27 lipca 2018

Czas wybaczyć? No Man’s Sky wykonało kolejny duży krok ku odkupieniu, w nowej aktualizacji oferując m.in. tryb multiplayer i widok z perspektywy trzeciej osoby.

No Man’s Sky po 2 latach – recenzja aktualizacji NEXT
Recenzja gry The Crew 2 – odtwórcza rewolucja

Recenzja gry The Crew 2 – odtwórcza rewolucja

recenzja gry2 lipca 2018

To, co zrobił Ubisoft z The Crew 2, zakrawa niemal na skandal. Takiego recyklingu w sandboksach jeszcze nie było. Ale wiecie co? Nie chce mi się podnosić larum, bo jeżdżenie po USA (a także latanie i pływanie) wciąż potrafi być nad wyraz przyjemne.

Recenzja gry The Crew 2 – odtwórcza rewolucja
Realm Royale to takie Fortnite RPG, ale bez budowania

Realm Royale to takie Fortnite RPG, ale bez budowania

gramy dalej20 czerwca 2018

Wszędzie mamy przedstawicieli battle royale. W tym ataku klonów ciężko znaleźć coś oryginalnego. Ekipie Hi-Rez Studio udało się jednak nie wpaść w utarty schemat. Dostarczyli nam grę wartą uwagi.

Realm Royale to takie Fortnite RPG, ale bez budowania
Recenzja gry Jurassic World Evolution – wielkie gady i mały biznes

Recenzja gry Jurassic World Evolution – wielkie gady i mały biznes

recenzja gry19 czerwca 2018

Dinozaury, gęsta dżungla i wisząca w powietrzu katastrofa – oto klimat Jurassic Park. Mezozoiczny rezerwat czeka na swojego zarządcę, który zaradzi problemom, pchnie naprzód badania genetyczne i napełni konta pieniędzmi. Bierzecie tę fuchę?

Recenzja gry Jurassic World Evolution – wielkie gady i mały biznes
Recenzja gry Vampyr – to nie jest RPG, na które czekaliście

Recenzja gry Vampyr – to nie jest RPG, na które czekaliście

recenzja gry5 czerwca 2018

To miało być RPG roku. Ba, to miał być mocny kandydat na grę roku. Vampyr zachwycał wizją, hipnotyzował klimatem i obiecywał przełomowe rozwiązania. Co z tego wszystkiego wyszło? Tytuł, wspomnienie którego jeszcze długo będzie wywoływać w nas smutek…

Recenzja gry Vampyr – to nie jest RPG, na które czekaliście
Recenzja gry Agony - piekło nudy i przeciętności

Recenzja gry Agony - piekło nudy i przeciętności

recenzja gry1 czerwca 2018

Agony miało pokazać innym pierwszoosobowym horrorom gdzie raki zimują. Niestety, tegoroczna wizyta w piekle, mimo swoistego odpychającego uroku, nie zostanie bestsellerem sezonu. A szkoda.

Recenzja gry Agony - piekło nudy i przeciętności

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak