Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 44

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja Call of Duty: Modern Warfare 3 - Kolekcja 1 - dodatku z nowymi mapami i operacjami specjalnymi

Recenzja Call of Duty: Modern Warfare 3 - Kolekcja 1 - dodatku z nowymi mapami i operacjami specjalnymi

recenzja gry28 maja 2012

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Kolekcja 1 to pierwszy dodatek do najnowszej odsłony bestsellerowej strzelaniny. Czy cztery nowe mapy do trybu wieloosobowego i dwie operacje specjalne to dobry zakup dla fanów serii?

Recenzja Call of Duty: Modern Warfare 3 - Kolekcja 1 - dodatku z nowymi mapami i operacjami specjalnymi
Recenzja gry Ghost Recon: Future Soldier - czy Call of Duty nawiedziło Drużynę Duchów?

Recenzja gry Ghost Recon: Future Soldier - czy Call of Duty nawiedziło Drużynę Duchów?

recenzja gry24 maja 2012

Drużyna Duchów powraca, aby znowu poustawiać nacjonalistów i terrorystów do pionu. Czy osłabienie elementów taktycznych na rzecz filmowości wyszło Ghost Recon: Future Soldier na dobre?

Recenzja gry Ghost Recon: Future Soldier - czy Call of Duty nawiedziło Drużynę Duchów?
Zło powróciło - recenzja gry Diablo III

Zło powróciło - recenzja gry Diablo III

recenzja gry23 maja 2012

Dzieła Blizzarda zawsze dojrzewały długo – na nowe Diablo czekaliśmy aż dwanaście lat. Chociaż gra zrywa z niektórymi wzorcami poprzedniczek, to nie ma wątpliwości, że zostanie taką samą legendą.

Zło powróciło - recenzja gry Diablo III
I Ty możesz zostać czarodziejem - recenzja gry Sorcery: Świat Magii

I Ty możesz zostać czarodziejem - recenzja gry Sorcery: Świat Magii

recenzja gry21 maja 2012

Nastoletni cwaniak uważający się za czarodzieja i urocza kotka mówiąca ludzkim głosem, czyli witamy w Świecie Magii i machania różdżką przed telewizorem.

I Ty możesz zostać czarodziejem - recenzja gry Sorcery: Świat Magii
Akcja i strategia pasują do siebie – recenzja gry Starhawk

Akcja i strategia pasują do siebie – recenzja gry Starhawk

recenzja gry20 maja 2012

Starhawk to kolejny dowód na to, że warto konfrontować ze sobą gatunki, które wydają się przeciwstawne. Ekipa studia LightBox Interactive połączyła grę akcji ze strategią czasu rzeczywistego i wyszło jej to zaskakująco dobrze.

Akcja i strategia pasują do siebie – recenzja gry Starhawk
Wielki powrót upadłego gliny – recenzja gry Max Payne 3

Wielki powrót upadłego gliny – recenzja gry Max Payne 3

recenzja gry19 maja 2012

Równie interesujący jak wcześniej, ale jednocześnie nieco inny. Powrót z emerytury okazał się dla Maxa Payne’a lepszy niż można się było spodziewać, zaś on sam idealnie odnalazł się wśród młodszej konkurencji.

Wielki powrót upadłego gliny – recenzja gry Max Payne 3
Spróchniała łajba idzie na dno – recenzja Port Royale 3: Pirates & Merchants

Spróchniała łajba idzie na dno – recenzja Port Royale 3: Pirates & Merchants

recenzja gry14 maja 2012

Życie kupca w Port Royale 3 nie jest łatwe – nie dość, że musi walczyć z ciągłymi wahaniami rynku i wszechobecnymi piratami, to swoje dorzucają również autorzy, serwując ocean błędów i frustrujących niedoróbek.

Spróchniała łajba idzie na dno – recenzja Port Royale 3: Pirates & Merchants
Vita zalaną krwią - recenzja gry Mortal Kombat

Vita zalaną krwią - recenzja gry Mortal Kombat

recenzja gry13 maja 2012

Z myślą o konsoli PlayStation Vita tworzy się sporo konwersji gier, które na rynku dostępne są od dłuższego czasu. W zalewie chłamu można znaleźć bardzo przyzwoite produkcje - bez wątpienia zalicza się do nich Mortal Kombat.

Vita zalaną krwią - recenzja gry Mortal Kombat
II wojna światowa przez lunetę snajpera - recenzja gry Sniper Elite V2

II wojna światowa przez lunetę snajpera - recenzja gry Sniper Elite V2

recenzja gry9 maja 2012

Studio Rebellion wstrzymało oddech, wycelowało wysoko i delikatnie pociągnęło za spust. Sprawdzamy, czy Sniper Elite V2 to efektowny headshot, czy raczej strzał w stopę.

II wojna światowa przez lunetę snajpera - recenzja gry Sniper Elite V2
Artystycznie z PlayStation Move – recenzja polskiej gry Datura

Artystycznie z PlayStation Move – recenzja polskiej gry Datura

recenzja gry7 maja 2012

Druga produkcja polskiego studia Plastic na PlayStation 3 to pełnoprawna przygodówka, wykorzystująca kontroler PlayStation Move. To także intrygujący eksperyment, który nie zrealizował, niestety, wszystkich swoich założeń.

Artystycznie z PlayStation Move – recenzja polskiej gry Datura
Recenzja gry Fable Heroes - Albion bez króla Piotrusia

Recenzja gry Fable Heroes - Albion bez króla Piotrusia

recenzja gry7 maja 2012

Peter Molyneux porzucił zespół Lionhead oraz markę Fable. Ponowna wycieczka do Albionu na razie będzie możliwa jedynie za pośrednictwem mniejszych tytułów nawiązujących do serii. Oto jeden z nich.

Recenzja gry Fable Heroes - Albion bez króla Piotrusia
Monochromatyczne faux pas – recenzja gry Bloodforge

Monochromatyczne faux pas – recenzja gry Bloodforge

recenzja gry30 kwietnia 2012

Bloodforge ma wszystko, co teoretycznie powinien mieć interesujący slasher. Ciekawy koncept, niezłą grafikę, hektolitry wylewającej się z ekranu krwi, broni do wyboru, do koloru. Coś jednak nie zagrało.

Monochromatyczne faux pas – recenzja gry Bloodforge
Recenzja dodatku Teeth of Naros do gry Kingdoms of Amalur: Reckoning

Recenzja dodatku Teeth of Naros do gry Kingdoms of Amalur: Reckoning

recenzja gry29 kwietnia 2012

Teeth of Naros to kolejne rozszerzenie do gry Kingdoms of Amalur, które tym razem zabiera nas do mitycznej krainy Kolosów oraz ich dryfującego w przestworzach miasta Idylli. Z recenzji dowiesz się, czy warto wziąć udział w tej przygodzie.

Recenzja dodatku Teeth of Naros do gry Kingdoms of Amalur: Reckoning
Mistrzowska beznadzieja – recenzja gry UEFA EURO 2012

Mistrzowska beznadzieja – recenzja gry UEFA EURO 2012

recenzja gry27 kwietnia 2012

Na miesiąc przed startem długo oczekiwanych Mistrzostw Europy w Polsce i na Ukrainie ekipa EA Sports serwuje okolicznościową grę piłkarską. Niestety, robi to w najgorszym z możliwych stylów.

Mistrzowska beznadzieja – recenzja gry UEFA EURO 2012
Udany atak w pełnym ślizgu - recenzja gry Tribes: Ascend

Udany atak w pełnym ślizgu - recenzja gry Tribes: Ascend

recenzja gry27 kwietnia 2012

Tribes: Ascend to przeróbka kultowej serii sieciowych FPS-ów na grę darmową z mikropłatnościami. Sprawdzamy, czy autorom udało się mimo to stworzyć godną kontynuację cyklu.

Udany atak w pełnym ślizgu - recenzja gry Tribes: Ascend
Wyklęci bohaterowie zasługiwali na więcej – recenzja gry Men of War: Condemned Heroes

Wyklęci bohaterowie zasługiwali na więcej – recenzja gry Men of War: Condemned Heroes

recenzja gry26 kwietnia 2012

Wyklęci bohaterowie to już czwarty samodzielny dodatek do Men of War wydany w ciągu ostatnich trzech lat. Sprawdzamy, czy jest to godna kontynuacja marki, czy tylko odcinanie kuponów od dawnego sukcesu.

Wyklęci bohaterowie zasługiwali na więcej – recenzja gry Men of War: Condemned Heroes
Rozrywka na strzępy – recenzja gry Prototype 2

Rozrywka na strzępy – recenzja gry Prototype 2

recenzja gry25 kwietnia 2012

Radical Entertainment powraca z grą Prototype 2, aby raz jeszcze zabrać nas do mrocznego i brutalnego uniwersum. To kolejny przyjemny sandbox, w którym jednak nie wszystko jest takie, jak byśmy chcieli.

Rozrywka na strzępy – recenzja gry Prototype 2
Motocrossowe zabawy z Newtonem w tle – recenzja gry Trials Evolution

Motocrossowe zabawy z Newtonem w tle – recenzja gry Trials Evolution

recenzja gry24 kwietnia 2012

Ekipa Red Lynx zgodnie z zasadą więcej, lepiej, ładniej przygotowała kolejną odsłonę serii Trials. Sprawdzamy, czy niezmieniona formuła rozgrywki nadal może się podobać.

Motocrossowe zabawy z Newtonem w tle – recenzja gry Trials Evolution
Gothic zakrapiany rumem - recenzja gry Risen 2: Mroczne wody

Gothic zakrapiany rumem - recenzja gry Risen 2: Mroczne wody

recenzja gry23 kwietnia 2012

W recenzji Risen 2: Mroczne wody sprawdzamy, jak Piranha Bytes poradziła sobie z piracką tematyką i czy udało się jej zachować przy tym ducha serii Gothic.

Gothic zakrapiany rumem - recenzja gry Risen 2: Mroczne wody
Recenzja gry Botanicula - najnowszego projektu twórców Machinarium i Samorost

Recenzja gry Botanicula - najnowszego projektu twórców Machinarium i Samorost

recenzja gry19 kwietnia 2012

Ekipa Amanita Design zrobiła kolejną grę, która pomysłami niejednego wprawi w osłupienie. Botanicula stoi nie tylko czeskim surrealizmem. To także jedna z najładniejszych i najbardziej emocjonalnych przygodówek ostatnich lat.

Recenzja gry Botanicula - najnowszego projektu twórców Machinarium i Samorost
Ile diabłów zmieści się na jednej płycie? Recenzja gry Devil May Cry HD Collection

Ile diabłów zmieści się na jednej płycie? Recenzja gry Devil May Cry HD Collection

recenzja gry19 kwietnia 2012

Zgodnie z panującą modą Devil May Cry jest kolejną serią poddaną renowacji przez specjalistów od podbijania rozdzielczości. Czy warto ulec pokusie starego diabła?

Ile diabłów zmieści się na jednej płycie? Recenzja gry Devil May Cry HD Collection
Fantastyczna Eksplozja Zmysłów na Xbox LIVE Arcade – recenzja gry FEZ

Fantastyczna Eksplozja Zmysłów na Xbox LIVE Arcade – recenzja gry FEZ

recenzja gry18 kwietnia 2012

FEZ funduje fanom fantastyczną formę terapii. Odpręż się, otwórz umysł i przeniknij do klimatycznego świata pełnego tajemnic, zagadek, sześcianów i pikseli.

Fantastyczna Eksplozja Zmysłów na Xbox LIVE Arcade – recenzja gry FEZ
Taniec z gwiazdami śmierci - recenzja gry Kinect Star Wars

Taniec z gwiazdami śmierci - recenzja gry Kinect Star Wars

recenzja gry17 kwietnia 2012

Ci, którzy George'owi Lucasowi zarzucają brak spójnej wizji rozwoju uniwersum gwiezdnej sagi, mylą się bardzo. Wizja ta nie tylko istnieje, ale jest też od wielu lat bardzo konsekwentnie wprowadzana w życie. Kinect Star Wars jest tego dobrym przykładem.

Taniec z gwiazdami śmierci - recenzja gry Kinect Star Wars
Geralt ujarzmia Xboksa - recenzja gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Geralt ujarzmia Xboksa - recenzja gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

recenzja gry13 kwietnia 2012

Blisko rok po premierze wersji pecetowej, drugi Wiedźmin zaznacza swoją obecność również na konsoli Xbox 360. W recenzji sprawdzamy, czy warszawskie studio poradziło sobie z wykonaniem konwersji.

Geralt ujarzmia Xboksa - recenzja gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak War Mongrels, New World oraz Youtubers Life 2.