Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 27

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Magicka 2 - ile magii zostało w szalonym tworze Paradoxu?

Recenzja gry Magicka 2 - ile magii zostało w szalonym tworze Paradoxu?

recenzja gry2 czerwca 2015

Vlad, który „nie jest wampirem”, ponownie wzywa szalonych czarodziejów na ratunek krainie Midgard. Czy Magicka 2 jest w stanie oczarować nas raz jeszcze?

Recenzja gry Magicka 2 - ile magii zostało w szalonym tworze Paradoxu?
Recenzja gry Hatred - kontrowersyjny Postal znad Wisły jest niezły, choć nie bezbłędny

Recenzja gry Hatred - kontrowersyjny Postal znad Wisły jest niezły, choć nie bezbłędny

recenzja gry29 maja 2015

Hatred – brutalna izometryczna strzelanka rodem z Gliwic – w aurze kontrowersji debiutuje na rynku. Zobaczcie, czy pod grubą warstwą krwi kryje się gra, która pozostanie w pamięci nie tylko obrońców moralności, ale również graczy.

Recenzja gry Hatred - kontrowersyjny Postal znad Wisły jest niezły, choć nie bezbłędny
Recenzja gry Carmageddon: Reincarnation - odrodzenie ciekawe, choć kulawe

Recenzja gry Carmageddon: Reincarnation - odrodzenie ciekawe, choć kulawe

recenzja gry27 maja 2015

Powroty po latach są trudne. Jeśli za reinkarnację starej marki biorą się twórcy oryginału, to jest szansa na sukces. Carmageddon: Reincarnation rodziło się długo i w bólach, co widać. Na szczęście nie straciło swojego wojowniczego ducha.

Recenzja gry Carmageddon: Reincarnation - odrodzenie ciekawe, choć kulawe
Recenzja gry Wiedźmin 3: Dziki Gon na PC – Geralt rozwija skrzydła na pececie

Recenzja gry Wiedźmin 3: Dziki Gon na PC – Geralt rozwija skrzydła na pececie

recenzja gry23 maja 2015

Wiedźmin 2 był grą od początku szykowaną z myślą o komputerach PC. W przypadku Wiedźmina 3 twórcy przyznają, że multiplatformowość zmusiła ich do kompromisów, nie oznacza to jednak, że Dziki Gon na PC jest portem przygotowanym na kolanie. Przeciwnie.

Recenzja gry Wiedźmin 3: Dziki Gon na PC – Geralt rozwija skrzydła na pececie
Recenzja gry Earthcore: Shattered Element – Hearthstone rodem z Polski

Recenzja gry Earthcore: Shattered Element – Hearthstone rodem z Polski

recenzja gry22 maja 2015

Twórcy polskiej karcianki Earthcore: Shattered Element nie uniknęli paru potknięć, ale ich gra jest piękna estetycznie i zaskakująco świeża pod względem mechaniki. Warto się jej przyjrzeć i… posłuchać Piotra Fronczewskiego.

Recenzja gry Earthcore: Shattered Element – Hearthstone rodem z Polski
Recenzja gry Invisible, Inc. – wymagająca i pomysłowa mieszanka strategii i skradanki

Recenzja gry Invisible, Inc. – wymagająca i pomysłowa mieszanka strategii i skradanki

recenzja gry17 maja 2015

Invisible, Inc. to dzieło studia Klei Entertainment, znanego chociażby z Don’t Starve czy Mark of the Ninja. Tym razem Kanadyjczycy próbują swych sił w strategii turowej, skradance oraz roguelike’u. Czy taki gatunkowy miszmasz mógł wyjsć grze na dobre?

Recenzja gry Invisible, Inc. – wymagająca i pomysłowa mieszanka strategii i skradanki
Wracamy do Need for Speed: Most Wanted z 2005 roku - jak gra broni się 10 lat później?

Wracamy do Need for Speed: Most Wanted z 2005 roku - jak gra broni się 10 lat później?

gramy dalej14 maja 2015

Fani Need for Speed wciąż czekają na zapowiedź najnowszej odsłony serii – tworzonej dłużej niż zwykle. W międzyczasie warto przypomnieć sobie NFS: Most Wanted z 2005 roku – część równie lubianą i cenioną jak kultowe NFS: Underground.

Wracamy do Need for Speed: Most Wanted z 2005 roku - jak gra broni się 10 lat później?
Recenzja gry Wiedźmin 3: Dziki Gon na PS4 – genialny RPG, który potrzebuje dopracowania

Recenzja gry Wiedźmin 3: Dziki Gon na PS4 – genialny RPG, który potrzebuje dopracowania

recenzja gry12 maja 2015

Po przetestowaniu Wiedźmina 3 w wersji na PS4 możemy stwierdzić jedno – CD Projekt RED sprostał zadaniu i stworzył jedną z najlepszych gier RPG ostatnich lat. Niestety rysą na diamencie jest strona techniczna, która negatywnie wpływa na odbiór całości.

Recenzja gry Wiedźmin 3: Dziki Gon na PS4 – genialny RPG, który potrzebuje dopracowania
Recenzja gry Wolfenstein: The Old Blood - Blazkowicza powrót do korzeni

Recenzja gry Wolfenstein: The Old Blood - Blazkowicza powrót do korzeni

recenzja gry9 maja 2015

Rok temu Wolfenstein: The New Order zaskoczyło wszystkich – klasyczna strzelanka okazała się dokładnie tym, czego potrzebowali fani FPS-ów. W przypadku The Old Blood twórcy wciąż podążają tą samą ścieżką, ale robią to w naprawdę dobrym stylu.

Recenzja gry Wolfenstein: The Old Blood - Blazkowicza powrót do korzeni
Recenzja dodatku Skandynawia do gry Euro Truck Simulator 2 - wyprawa do krainy trolli

Recenzja dodatku Skandynawia do gry Euro Truck Simulator 2 - wyprawa do krainy trolli

recenzja gry7 maja 2015

Rozwój gry Euro Truck Simulator 2 trwa w najlepsze – tym razem twórcy zapuszczają się w nowe, skandynawskie rejony i choć jest to niewątpliwie zachęcająca perspektywa, nie wszystko zostało zrobione w niej jak należy.

Recenzja dodatku Skandynawia do gry Euro Truck Simulator 2 - wyprawa do krainy trolli
Recenzja gry Project CARS - najładniejsze wyścigi w historii

Recenzja gry Project CARS - najładniejsze wyścigi w historii

recenzja gry6 maja 2015

Po czterech latach produkcji pod czujnym okiem graczy i po wielokrotnym opóźnianiu premiery w końcu nadciąga Project CARS – symulator wyścigów w starym dobrym stylu. Czy od razu zajmie pole position wśród innych gier samochodowych?

Recenzja gry Project CARS - najładniejsze wyścigi w historii
Recenzja gry Broken Age - przygodówki Double Fine z Kickstartera

Recenzja gry Broken Age - przygodówki Double Fine z Kickstartera

recenzja gry5 maja 2015

Double Fine kazało nam długo czekać na zakończenie Broken Age. Czy ten kickstarterowy hit spełnia pokładane w nim nadzieje? Niestety, w drugim akcie coś poszło nie tak.

Recenzja gry Broken Age - przygodówki Double Fine z Kickstartera
Recenzja gry War for the Overworld - sklonować Dungeon Keepera

Recenzja gry War for the Overworld - sklonować Dungeon Keepera

recenzja gry30 kwietnia 2015

W krótkim czasie otrzymaliśmy dwie gry odwołujące się do klasycznego hitu o nazwie Dungeon Keeper. Pierwsza z nich - War of the Overworld - w wieli miejscach odwołuje się do legendarnego tytułu, jawnie zapożyczając pomysły z pierwowzoru.

Recenzja gry War for the Overworld - sklonować Dungeon Keepera
Recenzja gry Dungeons II - z podziemi na powierzchnię

Recenzja gry Dungeons II - z podziemi na powierzchnię

recenzja gry27 kwietnia 2015

Druga gra z serii Dungeons próbuje zrehabilitować się po niezbyt udanym, pierwszym klonie Dungeon Keepera, który trafił do sprzedaży już jakiś czas temu. Tym razem autorzy postanowili odświeżyć koncepcję, pozwalając graczowi wychodzić na powierzchnię.

Recenzja gry Dungeons II - z podziemi na powierzchnię
Recenzja gry Assassin's Creed Chronicles: China - dla fanów Mark of the Ninja i Prince of Persia

Recenzja gry Assassin's Creed Chronicles: China - dla fanów Mark of the Ninja i Prince of Persia

recenzja gry21 kwietnia 2015

Nie przypominam sobie sytuacji, żeby firma Ubisoft kiedykolwiek zleciła produkcję gry z serii Assassin's Creed zewnętrznemu studiu. Zabieg ten okazał się zbawienny, przygody Shao Jun wnoszą do serii powiew świeżości.

Recenzja gry Assassin's Creed Chronicles: China - dla fanów Mark of the Ninja i Prince of Persia
Recenzja gry Mortal Kombat X - słynny smok dostał lekkiej zadyszki

Recenzja gry Mortal Kombat X - słynny smok dostał lekkiej zadyszki

recenzja gry20 kwietnia 2015

Mortal Kombat X robi dwa kroki wstecz i jeden do przodu w stosunku do odsłony z 2011 roku, a mimo to okazuje się godnym reprezentantem kultowej smoczej serii.

Recenzja gry Mortal Kombat X - słynny smok dostał lekkiej zadyszki

Tribal Wars – fenomen Plemion. Kultowa strategia 12 lat później

gramy dalej19 kwietnia 2015

Tribal Wars, darmowa przeglądarkowa gra produkcji InnoGames, to prawdziwy fenomen modelu free-to-play. Jak Plemiona zmieniały się przez całą swoją historię? Co przyciągało ludzi do ekranu na całe lata?

Tribal Wars – fenomen Plemion. Kultowa strategia 12 lat później
Recenzja gry GTA V na PC - Los Santos piękne, jak nigdy przedtem

Recenzja gry GTA V na PC - Los Santos piękne, jak nigdy przedtem

recenzja gry17 kwietnia 2015

Kiedy Grand Theft Auto V debiutowało niemal dwa lata temu, wielu okrzyknęło ją grą praktycznie idealną, ale konwersja na konsole obecnej generacji, pokazała że może być jeszcze lepiej, przynajmniej w kwestii graficznej.

Recenzja gry GTA V na PC - Los Santos piękne, jak nigdy przedtem
Testujemy grę Dark Souls II: Scholar of the First Sin - stary pies zna nowe sztuczki

Testujemy grę Dark Souls II: Scholar of the First Sin - stary pies zna nowe sztuczki

gramy dalej12 kwietnia 2015

Scholar of the First Sin to nowa edycja Dark Souls II, w której From Software nie ograniczyło się do liftingu graficznego. Fani dostają grę, która ponownie ich zaskoczy.

Testujemy grę Dark Souls II: Scholar of the First Sin - stary pies zna nowe sztuczki
Recenzja gry Car Mechanic Simulator 2015 - warsztat po solidnym remoncie

Recenzja gry Car Mechanic Simulator 2015 - warsztat po solidnym remoncie

recenzja gry7 kwietnia 2015

Jedna z największych niespodzianek ubiegłego roku doczekała się kontynuacji – Car Mechanic Simulator 2015 pokazuje, że solidny lifting może przynieść naprawdę dobre rezultaty.

Recenzja gry Car Mechanic Simulator 2015 - warsztat po solidnym remoncie
Recenzja dodatku Szczęki Hakkona do gry Dragon Age: Inkwizycja - DLC poniżej oczekiwań

Recenzja dodatku Szczęki Hakkona do gry Dragon Age: Inkwizycja - DLC poniżej oczekiwań

recenzja gry4 kwietnia 2015

Twórcy Szczęk Hakkona kierowali się prostą zasadą: dajmy graczom więcej tego samego, a powinni być zadowoleni. Niestety, gdzieś w procesie produkcji zapomniano o dwóch dość istotnych zaletach Dragon Age: Inkwizycji – scenariuszu oraz ciekawych postaciach.

Recenzja dodatku Szczęki Hakkona do gry Dragon Age: Inkwizycja - DLC poniżej oczekiwań
Recenzja gry Battlefield: Hardline - pierwszy i ostatni napad marki?

Recenzja gry Battlefield: Hardline - pierwszy i ostatni napad marki?

recenzja gry2 kwietnia 2015

Battlefield: Hardline to jedna z najtrudniejszych gier do ocenienia. Jak bowiem podejść do gry, która łączy w sobie sprzeczne rozwiązania. Dobre pomysły mieszają się tu z okropnościami na każdym kroku.

Recenzja gry Battlefield: Hardline - pierwszy i ostatni napad marki?
Recenzja gry Bloodborne - From Software dobre gry ma we krwi

Recenzja gry Bloodborne - From Software dobre gry ma we krwi

recenzja gry27 marca 2015

Przywdziewajcie cylindry i płaszcze, ostrzcie ząbki na krwistą rozgrywkę. Bloodborne to kolejna fantastyczna produkcja studia From Software, które po sukcesach Demon’s i Dark Souls zachowało zimną krew i stworzyło piękną grę.

Recenzja gry Bloodborne - From Software dobre gry ma we krwi
Recenzja gry Pillars of Eternity - wybitnego RPG, opus magnum Obsidianu

Recenzja gry Pillars of Eternity - wybitnego RPG, opus magnum Obsidianu

recenzja gry26 marca 2015

Tym razem pieniądze z Kickstartera nie zostały zmarnowane. Piekielnie doświadczony zespół stworzył klasyczne RPG, które stanowi naturalne rozwinięcie pomysłów z Baldur's Gate i Planescape: Torment.

Recenzja gry Pillars of Eternity - wybitnego RPG, opus magnum Obsidianu

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Deathloop, Gamedec oraz Medieval Dynasty.