Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier XBOX 360

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: XBOX 360. Znajdziesz tu ponad 290 tekstów o grach na tę platformę.

XBOX 360
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Niesamowite szczegóły Grand Theft Auto V – gra dopieszczona jak żadna inna
Niesamowite szczegóły Grand Theft Auto V – gra dopieszczona jak żadna inna

gramy dalej22 lipca 2017

Hit od studia Rockstar North to nie tylko świetnie nakreślone postacie, pełna czarnego humoru i wciągająca fabuła czy olbrzymie, wypełnione atrakcjami miasto. To także tytuł charakteryzujący się wprost niewiarygodnym przywiązaniem do detali.

Gramy w Red Dead Redemption na Xbox One - namiastkę prawdziwego remastera
Gramy w Red Dead Redemption na Xbox One - namiastkę prawdziwego remastera

gramy dalej15 lipca 2016

Wsteczna kompatybilność na Xboksie One stwarza okazję pobawienia się ważnymi tytułami z ostatniego dziesięciolecia. Jednak udostępnienie w ramach niej Red Dead Redemption przebija wszystko, czego do tej pory byliśmy świadkami.

Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów
Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów

recenzja gry24 lutego 2016

Dużo akcji, wyborów moralnych i jeszcze mniej konsekwencji naszych decyzji – najnowszy interaktywny serial studia Telltale Games dostarcza jeszcze więcej tego, do czego fani zostali przyzwyczajeni cztery lata temu.

Więcej nie znaczy lepiej - czy pierwsze Assassin's Creed było najlepszą odsłoną serii?
Więcej nie znaczy lepiej - czy pierwsze Assassin's Creed było najlepszą odsłoną serii?

gramy dalej4 stycznia 2016

Choć dziś pierwsze Assassin’s Creed jest krytykowane za ubogą zawartość i powtarzalność rozgrywki, nadal posiada elementy, których kolejne odsłony mogą mu tylko pozazdrościć – wyrazisty charakter i bardzo immersyjną mechanikę zabawy.

Testujemy grę Dark Souls II: Scholar of the First Sin - stary pies zna nowe sztuczki
Testujemy grę Dark Souls II: Scholar of the First Sin - stary pies zna nowe sztuczki

gramy dalej12 kwietnia 2015

Scholar of the First Sin to nowa edycja Dark Souls II, w której From Software nie ograniczyło się do liftingu graficznego. Fani dostają grę, która ponownie ich zaskoczy.

Recenzja gry Game of Thrones: Iron From Ice – twórcy The Walking Dead kują żelazo póki gorące
Recenzja gry Game of Thrones: Iron From Ice – twórcy The Walking Dead kują żelazo póki gorące

recenzja gry3 grudnia 2014

Wiadomość o tym, iż Telltale Games planuje stworzyć kolejną ze swoich interaktywnych produkcji w oparciu o bijącą rekordy popularności serię książek oraz serial, zaskoczyła chyba wszystkich. Jak poradzili sobie z tak rozpoznawalną marką?

Recenzja gry Assassin's Creed: Rogue - zmarnowana szansa templariuszy
Recenzja gry Assassin's Creed: Rogue - zmarnowana szansa templariuszy

recenzja gry21 listopada 2014

Pierwsza gra poświęcona templariuszowi mogła wnieść mocny powiew świeżości do serii Assassin’s Creed. Niestety, odpowiedzialni za jej przygotowanie Bułgarzy sromotnie polegli w tej kwestii.

Recenzja gry The Walking Dead: Season Two - Clem kontra żywe trupy
Recenzja gry The Walking Dead: Season Two - Clem kontra żywe trupy

recenzja gry31 sierpnia 2014

Clementine w grze The Walking Dead przestała być naiwnym, bezbronnym dzieckiem z pierwszego sezonu. Natomiast to, czym się stanie, w dużej mierze zależy od nas samych i naszych decyzji.

Recenzja gry Sacred 3 - pecetowy hack'n'slash zmieniony nie do poznania
Recenzja gry Sacred 3 - pecetowy hack'n'slash zmieniony nie do poznania

recenzja gry1 sierpnia 2014

Sacred 3 zrywa z tradycjami serii i podąża w zupełnie nowe rejony. Czy to rezygnacja niemieckiego dewelopera z rywalizacji z Diablo III o dusze graczy, czy też świadoma decyzja podążania w kierunku wytyczonym przez kooperacyjne nawalanki?

Recenzja gry 2014 FIFA World Cup Brazil - rehabilitacja po Euro 2012
Recenzja gry 2014 FIFA World Cup Brazil - rehabilitacja po Euro 2012

recenzja gry15 kwietnia 2014

Po odwalonych na jedno kopyto wirtualnych Mistrzostwach Europy sprzed dwóch lat ekipa EA Sports ponownie podchodzi do turniejowej tematyki. Tym razem jednak zdecydowanie poważniej i skrupulatniej.

Recenzja gry Dark Souls II - wielki powrót symulatora umierania
Recenzja gry Dark Souls II - wielki powrót symulatora umierania

recenzja gry11 marca 2014

Demon's Souls zyskało miano gry kultowej. Dark Souls było potwierdzeniem umiejętności studia From Software. Dark Souls II to... już prawdziwa legenda. Mroczna, inteligentna i piekielnie satysfakcjonująca.

Recenzja gry South Park: Kijek prawdy - szalone RPG twórców Fallout: New Vegas
Recenzja gry South Park: Kijek prawdy - szalone RPG twórców Fallout: New Vegas

recenzja gry4 marca 2014

Obsidian Entertainment wraz z twórcami South Parku stworzyli grę jedyną w swoim rodzaju. Miasteczko South Park zostało przekształcone w swój cyfrowy odpowiednik, a my sprawdzamy, jak bardzo się ta sztuka autorom udała.

Recenzja gry Fable Anniversary - piękna przygoda z błędami technicznymi w tle
Recenzja gry Fable Anniversary - piękna przygoda z błędami technicznymi w tle

recenzja gry9 lutego 2014

Czekałem na możliwość powrotu do Albionu, cieszyła mnie perspektywa wydania pierwszego Fable'a w zupełnie nowej oprawie. Nie spodziewałem się jednak, że studio Lionhead tak bardzo nie przyłoży się do technicznych aspektów swej produkcji.

Trzy lata z grą World of Tanks - co się zmieniło, co przyniesie przyszłość?
Trzy lata z grą World of Tanks - co się zmieniło, co przyniesie przyszłość?

gramy dalej3 lutego 2014

World of Tanks jest już na rynku od prawie trzech lat. Jak każda gra online przeszedł wiele aktualizacji, które wpłynęły zarówno na wygląd gry jak i na rozgrywkę. Jak prezentuje się dzisiaj produkt Wargaming.net i czy warto w niego zagrać?

Recenzja gry Assassin's Creed: Liberation HD - ładny, choć uproszczony remake
Recenzja gry Assassin's Creed: Liberation HD - ładny, choć uproszczony remake

recenzja gry18 stycznia 2014

Liberation przestało być domeną Vity - po kilkunastu miesiącach od premiery gry na mobilne urządzenie firmy Sony, przygody Aveline de Grandpre możemy odpalić na dużych platformach. Jak prezentuje się remake w akcji?

Recenzja The Walking Dead: All That Remains - mocny epizod na początek drugiego sezonu
Recenzja The Walking Dead: All That Remains - mocny epizod na początek drugiego sezonu

recenzja gry19 grudnia 2013

Kontynuacja jednej z najlepszych gier 2012 roku nie rozczarowuje. The Walking Dead: Season Two rozpoczął się mocnym uderzeniem.

Recenzujemy Freedom Cry - pierwszy dodatek do gry Assassin's Creed IV: Black Flag
Recenzujemy Freedom Cry - pierwszy dodatek do gry Assassin's Creed IV: Black Flag

recenzja gry17 grudnia 2013

Po żenujących dodatkach fabularnych do „trójki” wreszcie doczekaliśmy się rozszerzenia z prawdziwego zdarzenia. Długa, rozbudowana przygoda stanowi dobre uzupełnienie Assassin’s Creed IV: Black Flag.

Recenzja gry LEGO Marvel Super Heroes - komiksowi bohaterowie o dużych klockach
Recenzja gry LEGO Marvel Super Heroes - komiksowi bohaterowie o dużych klockach

recenzja gry23 listopada 2013

Traveller's Tales po raz kolejny dostarcza uroczą i udaną grę w realiach klocków LEGO. Niestety, pewne rozwiązania w Marvel Super Heroes mogą fanom nie przypaść do gustu.

Recenzja gry Call of Duty: Ghosts - czy to jest nowa generacja?
Recenzja gry Call of Duty: Ghosts - czy to jest nowa generacja?

recenzja gry5 listopada 2013

Call of Duty: Ghosts stawia na sprawdzoną formułę, dorzucając niewielkie ilości nowości. Nie da się jednak nie zauważyć powiększającej się z roku na rok przepaści w stosunku do konkurencji.

Recenzja gry Assassin's Creed IV: Black Flag - piracki sandbox na szerokich wodach
Recenzja gry Assassin's Creed IV: Black Flag - piracki sandbox na szerokich wodach

recenzja gry29 października 2013

Nie sprawdziły się obawy malkontentów - czwarta cześć sagi o asasynach to jeden z najlepszych sandboksów ostatnich lat a przesiadka na klimaty pirackie okazała się być strzałem w dziesiątkę.

Recenzja gry Batman: Arkham Origins - prequel bazujący na sprawdzonym schemacie
Recenzja gry Batman: Arkham Origins - prequel bazujący na sprawdzonym schemacie

recenzja gry25 października 2013

Seria Arkham po raz trzeci i ostatni w tej generacji sprzętu trafia pod strzechy. Batman: Arkham Origins, choć chronologicznie pierwszy, jest najmniej oryginalny, ale czy to przeszkadza w dobrej zabawie?

Recenzja gry Grand Theft Auto Online - multiplayer z potencjałem
Recenzja gry Grand Theft Auto Online - multiplayer z potencjałem

recenzja gry11 października 2013

Zgodnie z zapowiedziami GTA Online to naprawdę coś wielkiego, co mogłoby stanowić samodzielną grę. Szkoda tylko, że rozgrywce towarzyszą spore problemy.

Recenzja gry Takedown: Red Sabre - kpina z fanów Rainbow Six i SWAT
Recenzja gry Takedown: Red Sabre - kpina z fanów Rainbow Six i SWAT

recenzja gry25 września 2013

Takedown: Red Sabre serwuje graczom drogę przez mękę. Zamiast taktycznego shootera, nawiązującego do korzeni serii Rainbow Six, studio Serellan LLC stworzyło jedną z najgorszych gier w historii kickstarterowych zbiórek pieniędzy.

Recenzja gry Grand Theft Auto V – 10 gwiazdek dla GTA V!
Recenzja gry Grand Theft Auto V – 10 gwiazdek dla GTA V!

recenzja gry24 września 2013

Po kilkudziesięciu godzinach GTA V nie przestaje bawić i zadziwiać. Historia gangsterów Michaela, Franklina i Trevora to spore osiągnięcie studia Rockstar, które po raz kolejny pokazało, że gra w zupełnie innej lidze niż większość deweloperów.