Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier iOS

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: iOS. Znajdziesz tu ponad 20 tekstów o grach na tę platformę.

Recenzja Harry Potter: Hogwarts Mystery – gry, która nie pozwala... grać (bez płacenia)
Recenzja Harry Potter: Hogwarts Mystery – gry, która nie pozwala... grać (bez płacenia)

recenzja gry15 maja 2018

Jeśli myśleliście, że mobilna gra free-to-play od Portkey Games zapełni dziurę w sercu po nieotrzymanym liście z Hogwartu, to mam bardzo złą wiadomość. Harry Potter: Hogwarts Mystery jest beznadziejne...

Recenzja gry South Park: Phone Destroyer – zniszczenia umiarkowane
Recenzja gry South Park: Phone Destroyer – zniszczenia umiarkowane

recenzja gry15 listopada 2017

Serial South Park niedawno bezlitośnie wyśmiewał komórkowe gry typu freemium. Teraz słynna marka posiada w swoich zbiorach świeżutki, mobilny i darmowy tytuł, który musi zmierzyć się z rynkową rzeczywistością i oczekiwaniami fanów.

Recenzja gry Darkest Dungeon: The Crimson Court – trudne DLC, od którego jeszcze trudniej się oderwać
Recenzja gry Darkest Dungeon: The Crimson Court – trudne DLC, od którego jeszcze trudniej się oderwać

recenzja gry27 czerwca 2017

Po półtorarocznej przerwie Red Hook postanowiło o sobie przypomnieć, wydając rozszerzenie do Darkest Dungeon zatytułowane The Crimson Court. Czy pasuje ono do rewelacyjnej podstawki? Czy kultywuje wartości, z których słynie firma? Jak najbardziej!

Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole
Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole

recenzja gry19 kwietnia 2017

Przyszły takie czasy, że co druga firma musi mieć swoją karciankę. Na scenę weszło właśnie The Elder Scrolls: Legends od Bethesdy – i zaliczyło całkiem dobre otwarcie, ale przyszłość tej gry stoi pod dużym znakiem zapytania.

Recenzja gry Thimbleweed Park – wskrzeszony duch przygodówek LucasArts
Recenzja gry Thimbleweed Park – wskrzeszony duch przygodówek LucasArts

recenzja gry9 kwietnia 2017

Uruchamiając Thimbleweed Park, czujesz się, jakbyś odnalazł gdzieś na dnie szafy przygodówkę, o wydaniu której zapomniała kiedyś firma LucasArts. Grę zadziwiająco klasyczną, zadziwiająco przepełnioną duchem minionej epoki i… zadziwiająco dobrą.

Recenzja gry Fire Emblem Heroes – konsolkowe RPG w miniaturze
Recenzja gry Fire Emblem Heroes – konsolkowe RPG w miniaturze

recenzja gry7 lutego 2017

Wypuszczając Fire Emblem Heroes, Nintendo przypuszcza trzeci szturm na rynek mobilny – i po raz trzeci odnosi sukces. Gra zachęca do sięgnięcia po konsolowe odsłony tej RPG-owej serii, oferując dużo zabawy bez naprzykrzających się mikropłatności.

Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka
Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka

recenzja gry19 grudnia 2016

Decyzja Nintendo o wypuszczeniu Super Mario Run w cenie 45 zł podzieliła graczy. Dla jednych to zbyt wiele, dla innych w sam raz. Rzecz jednak w tym, że gra się broni, a magia Wielkiego N wprost wylewa się z ekranu. To dobry prognostyk na przyszłość.

Recenzja gry Deus Ex GO - udane hakowanie
Recenzja gry Deus Ex GO - udane hakowanie

recenzja gry18 sierpnia 2016

Adam Jensen powrócił i… hakuje komórki. Deus Ex GO to produkcja poboczna, która z sukcesem przenosi cyberpunkowy klimat na grunt mobilno-planszówkowy. Zdecydowanie warto.

Recenzja gry Pokemon GO – społecznościowy fenomen, słaba gra
Recenzja gry Pokemon GO – społecznościowy fenomen, słaba gra

recenzja gry21 lipca 2016

W Pokemon GO wiele jest do poprawienia; wiele też brakuje, ale już teraz widać, że to będzie jeden z największych hitów w historii (nie tylko) mobilnego grania. A popularnością bez problemu przebije masę pecetowych i konsolowych marek.

Recenzja gry Total War Battles: Kingdom – płać lub płacz
Recenzja gry Total War Battles: Kingdom – płać lub płacz

recenzja gry10 kwietnia 2016

Total War to pełne rozmachu bitwy, gęsty klimat i wielkie emocje. Jak to się stało, że najnowsza odsłona serii, czyli War Battles: Kingdom, nie posiada choćby jednej z tych cech?

Recenzja gry Assassin’s Creed: Identity – zabójca bez tożsamości
Recenzja gry Assassin’s Creed: Identity – zabójca bez tożsamości

recenzja gry5 marca 2016

Konsolowe doświadczenie na telefonie – taka jest mobilna odsłona flagowej serii Ubisoftu, czyli Assassin’s Creed: Identity. Pytanie czy tego właśnie oczekiwaliśmy?

Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów
Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów

recenzja gry24 lutego 2016

Dużo akcji, wyborów moralnych i jeszcze mniej konsekwencji naszych decyzji – najnowszy interaktywny serial studia Telltale Games dostarcza jeszcze więcej tego, do czego fani zostali przyzwyczajeni cztery lata temu.

Recenzja gry Crashlands – Don’t Starve na wesoło i na piątkę z plusem
Recenzja gry Crashlands – Don’t Starve na wesoło i na piątkę z plusem

recenzja gry4 lutego 2016

Luty dopiero co się rozpoczął, a już trafia się solidny kandydat do tytułu mobilnej gry roku. Crashlands, czyli dzieło trójki braci, to wesoły survival, w który po prostu świetnie się gra!

Recenzja gry Punch Club – symulator Rocky’ego kończy walkę przed czasem
Recenzja gry Punch Club – symulator Rocky’ego kończy walkę przed czasem

recenzja gry22 stycznia 2016

Na rozpoczęcie kariery bokserskiej dla większości z nas jest już za późno. Marzenia o założeniu rękawic i powalczeniu o pas mistrzowski możemy jednak zrealizować w Punch Clubie – niezależnej produkcji, która szturmem podbija Steama i AppStore.

Recenzja gry Rayman Adventures – eksperyment Ubisoftu z free-to-play
Recenzja gry Rayman Adventures – eksperyment Ubisoftu z free-to-play

recenzja gry7 grudnia 2015

Po dwóch latach oczekiwania wreszcie pojawiła się nowa odsłona przygód wesołego Raymana – tym razem mobilna. Co ciekawe, Ubisoft zastosował w grze nietypowy model free-to-play, który ma swoje wady, jak i zalety.

Recenzja gry Need for Speed: No Limits – za darmo, ale czy warto?
Recenzja gry Need for Speed: No Limits – za darmo, ale czy warto?

recenzja gry7 października 2015

Pierwsze wrażenie, jakie pozostawia po sobie Need for Speed: No Limits, jest zachęcająco dobre. Potem jest gorzej...

Recenzja gry Lara Croft GO – perełka w klimacie pierwszych odsłon Tomb Raidera
Recenzja gry Lara Croft GO – perełka w klimacie pierwszych odsłon Tomb Raidera

recenzja gry1 września 2015

Lara Croft GO – to piękna i dopracowana gra mobilna, której można zarzucić tylko, że jest zbyt krótka. Dla każdego fana serii to jednak przygoda obowiązkowa!

Hearthstone: Wielki Turniej – wybieramy najlepsze i najgorsze karty z nowego dodatku do karcianki Blizzarda
Hearthstone: Wielki Turniej – wybieramy najlepsze i najgorsze karty z nowego dodatku do karcianki Blizzarda

gramy dalej31 sierpnia 2015

Kolejny dodatek do Hearthstone'a przyniósł nam ponad 130 kart – oczywiście nie wszystkie są na tyle dobre, bo znaleźć się w wielu taliach. My wybraliśmy top 10 najlepszych i... najsłabszych kart z Wielkiego Turnieju.

Recenzja gry Angry Birds 2 – ptaki się sprzedały
Recenzja gry Angry Birds 2 – ptaki się sprzedały

recenzja gry2 sierpnia 2015

Po kilku głównych i pobocznych odsłonach serii Angry Birds, firma Rovio zdecydowała się wydać część drugą (yhm…), w której największa nowinka nie do końca jest tym, czego oczekiwali gracze.

Recenzja gry This War of Mine na tablety – na wojnie mobilność to podstawa
Recenzja gry This War of Mine na tablety – na wojnie mobilność to podstawa

recenzja gry17 lipca 2015

This War of Mine to jeden z polskich zeszłorocznych hitów. Jego twórcy ze studia 11 bit wydali właśnie wersję na tablety, sprawdziliśmy więc czy wojna w wersji mobilnej dalej jest tak samo przygnębiająca.

Recenzja gry Fallout Shelter – zaskakująco udana rozgrzewka przed Falloutem 4
Recenzja gry Fallout Shelter – zaskakująco udana rozgrzewka przed Falloutem 4

recenzja gry17 czerwca 2015

Do premiery Fallouta 4 jeszcze kilka miesięcy, ale fani postapokaliptycznych pustkowi już teraz mogą się na nie przenieść. Wprawdzie „tylko” mobilnie i nie za sprawą RPG, ale i tak w zaskakująco udanym stylu.

Recenzja gry Earthcore: Shattered Element – Hearthstone rodem z Polski
Recenzja gry Earthcore: Shattered Element – Hearthstone rodem z Polski

recenzja gry22 maja 2015

Twórcy polskiej karcianki Earthcore: Shattered Element nie uniknęli paru potknięć, ale ich gra jest piękna estetycznie i zaskakująco świeża pod względem mechaniki. Warto się jej przyjrzeć i… posłuchać Piotra Fronczewskiego.

Tribal Wars – fenomen Plemion. Kultowa strategia 12 lat później
Tribal Wars – fenomen Plemion. Kultowa strategia 12 lat później

gramy dalej19 kwietnia 2015

Tribal Wars, darmowa przeglądarkowa gra produkcji InnoGames, to prawdziwy fenomen modelu free-to-play. Jak Plemiona zmieniały się przez całą swoją historię? Co przyciągało ludzi do ekranu na całe lata?

Recenzja gry Sid Meier’s Starships – kosmiczna strategia w wersji mini
Recenzja gry Sid Meier’s Starships – kosmiczna strategia w wersji mini

recenzja gry17 marca 2015

Koncepcja stojąca za Sid Meier’s Starships jest naprawdę ciekawa. Wizja budowania gwiezdnych okrętów i rozwijania galaktycznego imperium trafi do wielu, ale... tylko nieliczni dotrwają do końca. Wszystko przez uproszczoną formułę, która szybko się nudzi.