Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier sportowych

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Sportowe. Znajdziesz tu ponad 160 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry FIFA 19 – najlepsza odsłona ostatnich lat?
Recenzja gry FIFA 19 – najlepsza odsłona ostatnich lat?

recenzja gry26 września 2018

Dzięki licencji na Ligę Mistrzów oraz dającym zaskakująco dużo frajdy trybom „House Rules” FIFA 19 zrobi furorę przy spotkaniach z zakochanymi w futbolu znajomymi. Szkoda tylko, że w modułach dla samotnych graczy innowacji nie ma praktycznie wcale.

Recenzja gry FIFA 18 – kolejny udany sezon
Recenzja gry FIFA 18 – kolejny udany sezon

recenzja gry2 października 2017

FIFA 18 proponuje spokojną ewolucję dotychczasowych rozwiązań. Mamy zmiany w trybie fabularnym, karierze, poruszaniu się zawodników i tempie akcji, ale rewolucji tu nie uświadczycie. Tylko czy to źle? W końcu zwycięskiego składu się nie zmienia…

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2018 – lepsze przyjacielem dobrego
Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2018 – lepsze przyjacielem dobrego

recenzja gry11 września 2017

Czas na powrót na wirtualne boiska! Jako pierwsza do boju staje nowa część serii Pro Evolution Soccer – odsłona z numerkiem 2018 znów tanio nie sprzeda skóry FIF-ie.

Recenzja gry Steep - alpejska stypa
Recenzja gry Steep - alpejska stypa

recenzja gry10 grudnia 2016

Ekstremalne sporty mają rzeszę fanów, którzy zasługują na dobrą grę. Steep niestety do nich nie należy.

Recenzja gry FIFA 17 na PC – gracze równi wobec wirtualnego futbolu
Recenzja gry FIFA 17 na PC – gracze równi wobec wirtualnego futbolu

recenzja gry5 października 2016

W odróżnieniu od pecetowego portu PES-a 2017 FIFA 17 w wersji na komputery osobiste dorównuje poziomem wydaniom konsolowym. Poziomem, który naprawdę zadowala.

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2017 na PC – zmian jak na lekarstwo
Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2017 na PC – zmian jak na lekarstwo

recenzja gry24 września 2016

Pecetowi fani futbolu nie mają lekko – kiedyś ignorowali ich twórcy FIF-y, dziś to samo robią producenci PES-a. I to już któryś raz z rzędu.

Recenzja gry FIFA 17 - trzy punkty w nieco wymęczonym stylu
Recenzja gry FIFA 17 - trzy punkty w nieco wymęczonym stylu

recenzja gry22 września 2016

„Droga do sławy” to najbardziej oczekiwana nowość w FIF-ie 17 – na szczęście nie jest to jedyna nowinka. Wirtualna piłka od EA to jednak tym razem pasmo niekoniecznie trafionych decyzji.

Recenzja Pro Evolution Soccer 2017 – wysoki poziom serii PES utrzymany
Recenzja Pro Evolution Soccer 2017 – wysoki poziom serii PES utrzymany

recenzja gry17 września 2016

Rozpoczynamy kolejną piłkarską jesień, która tym razem zapowiada się znakomicie. Potwierdza to nowy PES, który sygnalizuje wysoką formę i daje mnóstwo podstaw do tego, by nie sadzać go na ławce przez cały najbliższy sezon.

Recenzja dodatku UEFA Euro 2016 do gry Pro Evolution Soccer 2016
Recenzja dodatku UEFA Euro 2016 do gry Pro Evolution Soccer 2016

gramy dalej2 kwietnia 2016

Ostatnie wielkie imprezy sportowe nie miały zbyt wielkiego szczęścia do udanych gier komputerowych – ten trend kontynuuje rozpoczynające się w czerwcu UEFA Euro 2016.

Recenzja gry FIFA 16 - rok małej stagnacji
Recenzja gry FIFA 16 - rok małej stagnacji

recenzja gry27 września 2015

Po latach przewagi FIF-y nad PES-em rywalizacja na wirtualnych boiskach wreszcie zaczęła się wyrównywać. Co więcej – w produkcję studia EA Sports gra się zaskakująco... inaczej.

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2016 - okrojonego portu na PC
Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2016 - okrojonego portu na PC

recenzja gry14 września 2015

Konami po raz kolejny sprawia graczom pecetowym przykrą niespodziankę, serwując im wersję gorszej jakości niż w przypadku edycji konsolowych. Mimo to i tak jest lepiej niż w poprzednich latach.

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2016 - zwyżka formy konsolowego PES-a
Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2016 - zwyżka formy konsolowego PES-a

recenzja gry14 września 2015

Najnowsza odsłona serii Pro Evolution Soccer pokazuje, jak powinna wyglądać „profesjonalna ewolucja” gry piłkarskiej. Konami rozpoczyna ten sezon z mocnym przytupem.

Recenzja gry Rocket League - piłka nożna na dopalaczu
Recenzja gry Rocket League - piłka nożna na dopalaczu

recenzja gry24 lipca 2015

Kochamy piłkę nożną, kochamy samochody – czy pokochamy Rocket League, grę, która łączy te dwie rzeczy?

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2015 - FIFA znów ma rywala, ale na next-genach
Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2015 - FIFA znów ma rywala, ale na next-genach

recenzja gry18 listopada 2014

Nowa generacja konsol to również nowa generacja futbolu – Konami zrobiło spory krok naprzód i sprawiło, że z rozgrywki w PES-a można czerpać niekłamaną radość. To gra, która wreszcie spełnia oczekiwania fanów tej serii.

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2015 - pecet na spalonym
Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2015 - pecet na spalonym

recenzja gry10 listopada 2014

Dziwna jest taktyka panów z Konami. Tegoroczna edycja Pro Evolution Soccer została na pecetach zwyczajnie potraktowana po macoszemu. Oby nie odbiło się to czkawką.

Recenzja gry FIFA 15 – next-genowy silnik na pełnych obrotach
Recenzja gry FIFA 15 – next-genowy silnik na pełnych obrotach

recenzja gry28 września 2014

Tegoroczna FIFA jest jak ostatni oddech mijającego lata – szereg zmian i wprowadzenie silnika Ignite sprawia, że od emocji robi nam się bardzo gorąco, a zaraz potem do akcji wkracza duet polskich komentatorów i momentalnie z ekranu wieje chłodem.

Recenzja gry 2014 FIFA World Cup Brazil - rehabilitacja po Euro 2012
Recenzja gry 2014 FIFA World Cup Brazil - rehabilitacja po Euro 2012

recenzja gry15 kwietnia 2014

Po odwalonych na jedno kopyto wirtualnych Mistrzostwach Europy sprzed dwóch lat ekipa EA Sports ponownie podchodzi do turniejowej tematyki. Tym razem jednak zdecydowanie poważniej i skrupulatniej.

Recenzja gry NBA 2K14 - nowa generacja wirtualnej koszykówki
Recenzja gry NBA 2K14 - nowa generacja wirtualnej koszykówki

recenzja gry9 grudnia 2013

NBA 2K14 na PS4 wygrywa nie tylko ze swoją bezpośrednią konkurencją, ale i z wcześniejszą wersją na PS3 czy X360 – odsłona na konsole nowej generacji to prawdziwa prezentacja technicznej siły tego sprzętu i koszykarskiej potęgi 2K Sports.

Recenzja gry FIFA 14 na PS4 - silnik Ignite robi różnicę
Recenzja gry FIFA 14 na PS4 - silnik Ignite robi różnicę

recenzja gry2 grudnia 2013

Trudno było oczekiwać, że FIFA 14 na konsole nowej generacji okaże się rewolucyjna w każdym aspekcie – dokonała się za to ewolucja, która pozwala pójść tej serii w dobrym kierunku.

Recenzja gry Football Manager 2014 - u monopolisty bez zmian
Recenzja gry Football Manager 2014 - u monopolisty bez zmian

recenzja gry28 października 2013

Football Manager 2014 to przede wszystkim solidne szlify poprzedniej części i kilka mniej lub bardziej znaczących poprawek. Mimo wszystko gra dalej trzyma niezmiernie wysoki poziom i potrafi wciągnąć na długie godziny.

Recenzja gry FIFA 14 - bez wielkich zmian, za to z polską Ekstraklasą
Recenzja gry FIFA 14 - bez wielkich zmian, za to z polską Ekstraklasą

recenzja gry27 września 2013

Nowa FIFA to krok w stronę rozgrywki z większą głębią taktycznej, ale jednak pozbawiona kluczowych zmian w zakresie gameplay’u – czy produkcja EA Sports to nadal gratka dla fanów futbolu?

Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2014 - gdzie ta rewolucja?
Recenzja gry Pro Evolution Soccer 2014 - gdzie ta rewolucja?

recenzja gry23 września 2013

Pierwsza odsłona tradycyjnego pojedynku między FIF-ą a PES-em właśnie się zaczęła i choć zapowiedzi były inne, to produkcja Konami wychodzi z tego starcia lekko poobijana i obolała.

Recenzja gry Pro Cycling Manager 2013 - Tour de France bez dopingu
Recenzja gry Pro Cycling Manager 2013 - Tour de France bez dopingu

recenzja gry1 lipca 2013

Największy wyścig kolarski roku – Tour de France - już trwa. Tymczasem zachęcamy Was do przeczytania recenzji Pro Cycling Managera 2013, czyli kolejnej odsłony sportowej serii doświadczonego studia Cyanide.

Recenzja gry Lords of Football - menadżera piłkarskiego z Simsami w tle
Recenzja gry Lords of Football - menadżera piłkarskiego z Simsami w tle

recenzja gry15 kwietnia 2013

Choć wszystko miało działać sprawnie i na najwyższym poziomie, to czasami czujemy się jak na wiejskim boisku, obserwując rozgrywkę w jedno podanie – Lords of Football to gra, w której niewiele rzeczy wyszło zgodnie z planem.