Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 22

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Black Desert – najpiękniejsze MMORPG na rynku

Recenzja gry Black Desert – najpiękniejsze MMORPG na rynku

recenzja gry29 marca 2016

Black Desert to najpiękniejsza gra MMORPG na rynku. Pytanie czy również najlepsza? Solidnie przetestowaliśmy produkcję Pearl Abyss i już wiemy komu najbardziej ona podejdzie.

Recenzja gry Black Desert – najpiękniejsze MMORPG na rynku
Recenzja gry Shardlight - przygnębiająco, klasycznie, stylowo, bez zmian

Recenzja gry Shardlight - przygnębiająco, klasycznie, stylowo, bez zmian

recenzja gry23 marca 2016

Recenzowanie Shardlighta to ciężki kawałek chleba, bo choć można podziwiać, że przy użyciu skromnych środków deweloperzy potrafią tworzyć tak grywalne i wciągające historie, to jednak można się zastanawiać, czy nie stać ich na więcej.

Recenzja gry Shardlight - przygnębiająco, klasycznie, stylowo, bez zmian
Recenzja gry Day of the Tentacle: Remastered - wielki powrót legendy

Recenzja gry Day of the Tentacle: Remastered - wielki powrót legendy

recenzja gry21 marca 2016

Przypominanie starych gier w remasterowanych edycjach ma sens przede wszystkim w przypadku przedstawicieli wielkiej klasyki. Day of the Tentacle jest właśnie jednym z nich. Koronkową robotą Tima Schafera i całego LucasArts.

Recenzja gry Day of the Tentacle: Remastered - wielki powrót legendy
Recenzja gry Alekhine's Gun – marna podróbka Hitmana

Recenzja gry Alekhine's Gun – marna podróbka Hitmana

recenzja gry19 marca 2016

Niedawna premiera Hitmana przyniosła spore rozczarowanie z powodu tylko jednego epizodu na początek. Alekhine's Gun wydawał się idealnym tytułem na osłodę długiego czekania. I byłby nim, gdyby ukazał się 10 lat temu...

Recenzja gry Alekhine's Gun – marna podróbka Hitmana
Recenzja gry Tom Clancy's The Division - jest nieźle, ale co dalej?

Recenzja gry Tom Clancy's The Division - jest nieźle, ale co dalej?

recenzja gry16 marca 2016

Tom Clancy's The Division miało być grą świetną, która przyciągnie zupełnie nową bazę graczy do Ubisoftu. Ostatecznie dostaliśmy mieszankę pomysłów, która nie zawsze dobrze ze sobą współgra i przy której da się odczuć, że czegoś tutaj brakuje.

Recenzja gry Tom Clancy's The Division - jest nieźle, ale co dalej?
Gothic ma już 15 lat – za co pokochaliśmy pierwszą przygodę Bezimiennego?

Gothic ma już 15 lat – za co pokochaliśmy pierwszą przygodę Bezimiennego?

gramy dalej15 marca 2016

15 lat kończy dziś Gothic – jedna z najbardziej kultowych gier RPG w naszym kraju. Przy tej okazji wspominamy wybitne dzieło studia Piranha Bytes i zastanawiamy się, dlaczego cieszy się ono w Polsce statusem legendy.

Gothic ma już 15 lat – za co pokochaliśmy pierwszą przygodę Bezimiennego?
Recenzja gry Hitman - krótki epizod z życia Agenta 47

Recenzja gry Hitman - krótki epizod z życia Agenta 47

recenzja gry11 marca 2016

Seria Hitman powraca wraz z całą gamą dobrych i sprawdzonych pomysłów ze starszych odsłon. Z drugiej strony wprowadza też coś zupełnie nowego – epizodyczny model wydania: jeden miesiąc – jedna misja. Czy można tak długo bawić się pojedynczym zleceniem?

Recenzja gry Hitman - krótki epizod z życia Agenta 47
Recenzja gry Need for Speed na PC - bryka szybka, ale ma rysy na lakierze

Recenzja gry Need for Speed na PC - bryka szybka, ale ma rysy na lakierze

recenzja gry9 marca 2016

Po całkiem niemałym opóźnieniu premiery, w końcu posiadacze komputerów PC mogą wrócić do ulicznych wyścigów w najszybszych, tuningowanych furach. Czy pecetowa wersja jest warta aż czterech miesięcy dodatkowego czekania?

Recenzja gry Need for Speed na PC - bryka szybka, ale ma rysy na lakierze
Recenzja gry Bus Simulator 16 - autobus z demobilu

Recenzja gry Bus Simulator 16 - autobus z demobilu

recenzja gry7 marca 2016

Bus Simulator 16 to historia o tym, jak zaprezentować starą technologię w tragiczny sposób. Z tego autobusu chcemy wysiąść już na pierwszym przystanku, i to na żądanie.

Recenzja gry Bus Simulator 16 - autobus z demobilu
Recenzja gry Assassin’s Creed: Identity – zabójca bez tożsamości

Recenzja gry Assassin’s Creed: Identity – zabójca bez tożsamości

recenzja gry5 marca 2016

Konsolowe doświadczenie na telefonie – taka jest mobilna odsłona flagowej serii Ubisoftu, czyli Assassin’s Creed: Identity. Pytanie czy tego właśnie oczekiwaliśmy?

Recenzja gry Assassin’s Creed: Identity – zabójca bez tożsamości
Recenzja gry Far Cry: Primal na PC - (nie)prehistoryczny port

Recenzja gry Far Cry: Primal na PC - (nie)prehistoryczny port

recenzja gry3 marca 2016

Pecetowy Far Cry Primal mimo początkowych obaw o jakość portu okazał się całkiem przyzwoicie przygotowanym programem, który dzięki kilkustopniowemu wyborowi jakości oprawy wizualnej ma szanse na uruchomienie nawet na słabszych maszynach.

Recenzja gry Far Cry: Primal na PC - (nie)prehistoryczny port
Recenzja gry Deponia Doomsday – jaka piękna apokalipsa

Recenzja gry Deponia Doomsday – jaka piękna apokalipsa

recenzja gry1 marca 2016

Deponia – ukochana seria wielu miłośników gier przygodowych powróciła znienacka. W recenzji czwartej części o podtytule Doomsday odpowiadamy na pytanie czy powrót Rufusa i spółki jest równie udany co poprzednie odsłony cyklu.

Recenzja gry Deponia Doomsday – jaka piękna apokalipsa
Recenzja gry Heavy Rain na PS4 - remaster, który zawodzi

Recenzja gry Heavy Rain na PS4 - remaster, który zawodzi

recenzja gry1 marca 2016

Wydawałoby się, że tego nie da się położyć. Wprawione w tworzeniu remasterów, Sony pokusiło się o przypomnienie jednej z najlepszych gier poprzedniej generacji konsol. Niestety, Heavy Rain wypada blado na tle poprzednich wznowień tej firmy.

Recenzja gry Heavy Rain na PS4 - remaster, który zawodzi
Recenzja gry Grim Dawn - Titan Quest ma godnego następcę

Recenzja gry Grim Dawn - Titan Quest ma godnego następcę

recenzja gry27 lutego 2016

Długo musieliśmy czekać na nową grę twórców znakomitego Titan Questa, ale po wielu latach ciężkiej pracy studiu Crate Entertainment udało się sfinalizować swój projekt. Grim Dawn to zaskakująco dobry hack-and-slash i świetny fundament pod dalszy rozwój.

Recenzja gry Grim Dawn - Titan Quest ma godnego następcę
Rok z Cities: Skylines – dodatek Snowfall, udane łatki i mnóstwo modów

Rok z Cities: Skylines – dodatek Snowfall, udane łatki i mnóstwo modów

gramy dalej26 lutego 2016

Niecały rok po premierze Cities: Skylines doczekało się drugiego oficjalnego rozszerzenia o nazwie Snowfall. Sprawdzamy, czy śnieg to faktycznie spore urozmaicenie i jak zmieniła się gra od wydania dodatku After Dark.

Rok z Cities: Skylines – dodatek Snowfall, udane łatki i mnóstwo modów
Recenzja gry Superhot - Tron, Matrix i jatka w stylu Tarantino

Recenzja gry Superhot - Tron, Matrix i jatka w stylu Tarantino

recenzja gry25 lutego 2016

Bez wspaniałej grafiki, epickiej fabuły, koncertowej muzyki – polska strzelanka Superhot od ponad dwóch lat budzi emocje na całym świecie. Czy finalna wersja sprostała oczekiwaniom?

Recenzja gry Superhot - Tron, Matrix i jatka w stylu Tarantino
Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów

Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów

recenzja gry24 lutego 2016

Dużo akcji, wyborów moralnych i jeszcze mniej konsekwencji naszych decyzji – najnowszy interaktywny serial studia Telltale Games dostarcza jeszcze więcej tego, do czego fani zostali przyzwyczajeni cztery lata temu.

Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów
Recenzja gry The Flame in the Flood - oceniamy survival of współtwórców BioShocka

Recenzja gry The Flame in the Flood - oceniamy survival of współtwórców BioShocka

recenzja gry24 lutego 2016

The Molasses Flood zabiera graczy w survivalową podróż po zatopionym świecie The Flame in the Flood. Czy kickstarterowy projekt ma szansę przetrwać w świadomości graczy?

Recenzja gry The Flame in the Flood - oceniamy survival of współtwórców BioShocka
Recenzja gry Far Cry: Primal - oryginalny czas i miejsce akcji, wyświechtane rozwiązania

Recenzja gry Far Cry: Primal - oryginalny czas i miejsce akcji, wyświechtane rozwiązania

recenzja gry22 lutego 2016

Z współczesnego pola walki trafiamy do świata, w którym podstawowym narzędziem argumentacji swoich poglądów jest maczuga, a zamiast wsiadać do czterokołowego pojazdu dosiadamy czworonoga. Oto Far Cry Primal, opowieść dziejąca się 12 tysięcy lat temu.

Recenzja gry Far Cry: Primal - oryginalny czas i miejsce akcji, wyświechtane rozwiązania
Recenzja gry Pillars of Eternity - White March part II - dzielenie dodatków było błędem?

Recenzja gry Pillars of Eternity - White March part II - dzielenie dodatków było błędem?

recenzja gry16 lutego 2016

Obsidian serwuje fanom klasycznych RPG drugi dodatek do swojego przeboju i mocno usprawnia przy tym mechanikę rozgrywki, ale nie wszystko w White March part II zagrało jak należy.

Recenzja gry Pillars of Eternity - White March part II - dzielenie dodatków było błędem?
Recenzja gry Layers of Fear - polskiej odpowiedzi na grywalny zwiastun Silent Hills

Recenzja gry Layers of Fear - polskiej odpowiedzi na grywalny zwiastun Silent Hills

recenzja gry14 lutego 2016

Polska ekipa z Bloober Team zwarła szeregi i przygotowała horror z prawdziwego wrażenia. Pusta rezydencja, szalony malarz i jego pokręcony umysł, który gracz przemierza z duszą na ramieniu.

Recenzja gry Layers of Fear - polskiej odpowiedzi na grywalny zwiastun Silent Hills
Recenzja gry Agatha Christie: The ABC Murders – Herkules Poirot nie zagrozi Sherlockowi Holmesowi

Recenzja gry Agatha Christie: The ABC Murders – Herkules Poirot nie zagrozi Sherlockowi Holmesowi

recenzja gry12 lutego 2016

Agatha Christie: The ABC Murders zapowiadała się na interesującą konkurencję dla gier z Sherlockiem Holmesem tworzonym od lat przez studio Frogwares. W recenzji sprawdzamy czy belgijski detektyw dorównuje swojemu londyńskiemu koledze po fachu.

Recenzja gry Agatha Christie: The ABC Murders – Herkules Poirot nie zagrozi Sherlockowi Holmesowi
Recenzja gry Blade & Soul – mangowe MMO ze świetnym trybem PvP

Recenzja gry Blade & Soul – mangowe MMO ze świetnym trybem PvP

recenzja gry12 lutego 2016

Niemal cztery lata musieliśmy czekać na premierę zachodniej wersji Blade & Soul. NCSoft ma w swoim portfolio wiele znanych i cenionych tytułów – czy najnowsze dzieło Koreańczyków dołączyło do tego zacnego grona?

Recenzja gry Blade & Soul – mangowe MMO ze świetnym trybem PvP
Recenzja gry Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - kotlet odgrzany

Recenzja gry Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - kotlet odgrzany

recenzja gry11 lutego 2016

To już szóste spotkanie z serią Ultimate Ninja Storm. Czy tym razem ekipa CyberConnect2 stanęła na wysokości zadania i dostarczyła grę, którą można uznać jako godne zwieńczenie cyklu?

Recenzja gry Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - kotlet odgrzany

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Deathloop, Gamedec oraz Wildermyth.