Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje symulacji

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Symulacje. Znajdziesz tu ponad 140 tekstów spełniających te kryteria.

Flight Simulator 2020 – niezwykłe detale, o których nie mieliście pojęcia

Flight Simulator 2020 – niezwykłe detale, o których nie mieliście pojęcia

gramy dalej15 września 2020

Microsoft Flight Simulator to może jeszcze nie tak dopracowana produkcja, jak dzieła Rockstara, ale jak wiele dużych sandboksów, kryje w sobie sporo smaczków i ciekawych detali. Wyłowiliśmy dla Was najlepsze z nich.

Flight Simulator 2020 – niezwykłe detale, o których nie mieliście pojęcia
Recenzja gry Microsoft Flight Simulator 2020 – największy sandbox w historii

Recenzja gry Microsoft Flight Simulator 2020 – największy sandbox w historii

recenzja gry20 sierpnia 2020

Cała planeta pod jednym kliknięciem myszy, własny dom z lotu ptaka i światowe metropolie w next-genowej oprawie. Flight Simulator 2020 to preludium następnej generacji gier.

Recenzja gry Microsoft Flight Simulator 2020 – największy sandbox w historii
Efekt IKEA, czyli jak uwierzyliśmy, że akcesoria do Sims 4 są super (choć nie są)

Efekt IKEA, czyli jak uwierzyliśmy, że akcesoria do Sims 4 są super (choć nie są)

gramy dalej14 sierpnia 2020

EA dało nam kolejne rozszerzenie do Simsów. Nieduże, nie tanie, ale dzięki jednemu prostemu zabiegowi społeczność i tak nie będzie go krytykować, tylko pobiegnie do sklepów.

Efekt IKEA, czyli jak uwierzyliśmy, że akcesoria do Sims 4 są super (choć nie są)
Życie eko w Sims 4 to nie tylko bara-bara w śmietniku – cały dodatek wymiata (śmieci też)

Życie eko w Sims 4 to nie tylko bara-bara w śmietniku – cały dodatek wymiata (śmieci też)

gramy dalej22 maja 2020

Grałam w The Sims 4 Eco Lifestyle. Przytulałam robaki i worki na śmieci. Kontener był moim łóżkiem, restauracją i miejscem uciech cielesnych, źródłem zarobków, paliwa i IKEĄ. W kieszeniach nosiłam tonę nawozu. No i zjeżdżałam po drabinie jak strażak.

Życie eko w Sims 4 to nie tylko bara-bara w śmietniku – cały dodatek wymiata (śmieci też)
SnowRunner to samochodowe Death Stranding – ale bez dziwactw Kojimy

SnowRunner to samochodowe Death Stranding – ale bez dziwactw Kojimy

gramy dalej30 kwietnia 2020

Na papierze SnowRunner wyglądał na grę, która absolutnie nie jest dla mnie. Tymczasem okazał się wszystkim, co najbardziej podobało mi się w Death Stranding.

SnowRunner to samochodowe Death Stranding – ale bez dziwactw Kojimy
Recenzja Animal Crossing: New Horizons – gry, która się nie spieszy

Recenzja Animal Crossing: New Horizons – gry, która się nie spieszy

recenzja gry16 marca 2020

Animal Crossing: New Horizons stanie się częścią waszej codziennej rutyny. Obok pracy, szkoły, obiadów i spotkań ze znajomymi każdego dnia będziecie więc łapać motyle i łowić ryby. I będziecie się z tego cieszyć, jak dzieci.

Recenzja Animal Crossing: New Horizons – gry, która się nie spieszy
Wydałam 50 zł, żeby zrobić pranie w The Sims 4. Nie było warto

Wydałam 50 zł, żeby zrobić pranie w The Sims 4. Nie było warto

gramy dalej8 marca 2020

Jestem kobietą i kocham prać. Lubię też odkurzać i myć okna. Nienawidzę za to gotować, klnę jak szewc i nie umiem chodzić na obcasach. Pranko kocham jednak tak bardzo, że gdy odkryłam umożliwiający je dodatek do The Sims 4 kupiłam go. To była zła decyzja.

Wydałam 50 zł, żeby zrobić pranie w The Sims 4. Nie było warto
Recenzja gry Farming Simulator 19 Platinum Edition – Dój krowy póki gorące

Recenzja gry Farming Simulator 19 Platinum Edition – Dój krowy póki gorące

recenzja gry30 października 2019

Ledwo co przeżyliśmy koniec lata, termometry pikują w dół, a Giant Software próbuje nakłonić nas, abyśmy założyli wypchane słomą gumiaki i ruszyli dziarsko na farmę. Zgadzamy się na to, bo Platinum Edition to wciąż stary dobry Farming Simulator 19.

Recenzja gry Farming Simulator 19 Platinum Edition – Dój krowy póki gorące
Recenzja Ancestors: The Humankind Odyssey – frustrujaca gra, którą polubiłem

Recenzja Ancestors: The Humankind Odyssey – frustrujaca gra, którą polubiłem

recenzja gry27 sierpnia 2019

Ancestors: The Humankind Odyssey udowadnia, że w gatunku sandboksów i survivali jest jeszcze miejsce na oryginalny klimat i ciekawe mechaniki. Szkoda tylko, że sporo tych rozwiązań jednocześnie sprawia, że zdecydowanie nie jest to gra dla każdego.

Recenzja Ancestors: The Humankind Odyssey – frustrujaca gra, którą polubiłem
Recenzja Farming Simulator 19 – nowa farba na starym ciągniku

Recenzja Farming Simulator 19 – nowa farba na starym ciągniku

recenzja gry22 listopada 2018

Po wybitnie podobnych do siebie poprzednich częściach, wraz z tegoroczną odsłoną najstarszej i najpopularniejszej serii rolniczych symulatorów miała wreszcie przyjść mała rewolucja. Zapowiedzi jednak okazały się zbyt optymistyczne.

Recenzja Farming Simulator 19 – nowa farba na starym ciągniku
Recenzja gry Pure Farming 2018 – pierwsze koty za płoty

Recenzja gry Pure Farming 2018 – pierwsze koty za płoty

recenzja gry12 marca 2018

W kraju, gdzie rolnicze produkcje biją rekordy popularności, nie doczekaliśmy się jeszcze rodzimego symulatora farmy z prawdziwego zdarzenia. Tę sytuację miał zmienić Pure Farming 2018. Czy ekipie studia Ice Flames udało się zawojować wirtualne pola?

Recenzja gry Pure Farming 2018 – pierwsze koty za płoty
Recenzja Platinum Expansion do gry Farming Simulator 17 – maniana

Recenzja Platinum Expansion do gry Farming Simulator 17 – maniana

recenzja gry14 listopada 2017

Kura znosząca złote jajka – tak pokrótce można podsumować rynkową sytuację serii Farming Simulator. Szkoda więc, że Dodatek platynowy (Platinum Expansion) jest po prostu słaby i niewart swojej ceny.

Recenzja Platinum Expansion do gry Farming Simulator 17 – maniana
Recenzja gry Car Mechanic Simulator 2018 – panie, kto to panu tak schrzanił?

Recenzja gry Car Mechanic Simulator 2018 – panie, kto to panu tak schrzanił?

recenzja gry1 sierpnia 2017

Wszyscy miłośnicy symulatorów czekali na grę Car Mechanic Simulator 2018 z wywieszonymi jęzorami. Miało być rewolucyjnie, a jest po prostu beznadziejnie. Tu nie pomoże nawet klucz francuski i znajomości na niemieckiej giełdzie.

Recenzja gry Car Mechanic Simulator 2018 – panie, kto to panu tak schrzanił?
Czołgi premium i wszędobylska artyleria – co nas ostatnio denerwuje w World of Tanks

Czołgi premium i wszędobylska artyleria – co nas ostatnio denerwuje w World of Tanks

gramy dalej30 lipca 2017

Przez ponad sześć lat swojego istnienia World of Tanks przeżywało wzloty i upadki, jednakże w ostatnio czołgi coraz częściej zamiast bawić irytują. Staramy się przybliżyć największe problemy trapiące grę.

Czołgi premium i wszędobylska artyleria – co nas ostatnio denerwuje w World of Tanks
Recenzja gry Train Mechanic Simulator 2017 – teraz kolej na kolej

Recenzja gry Train Mechanic Simulator 2017 – teraz kolej na kolej

recenzja gry27 marca 2017

Zabawa w wirtualnego mechanika to nie tylko naprawianie samochodów czy maszyn rolniczych – teraz czas na znacznie większe gabaryty. Do naszego warsztatu trafiają bowiem potężne lokomotywy!

Recenzja gry Train Mechanic Simulator 2017 – teraz kolej na kolej
Recenzja gry 911 Operator –  Operator numeru alarmowego znad Wisły

Recenzja gry 911 Operator – Operator numeru alarmowego znad Wisły

recenzja gry26 lutego 2017

Zawód dyspozytora służb ratunkowych to niezwykle odpowiedzialne zajęcie, co potwierdza produkcja rodzimego studia Jutsu Games. Operator numeru alarmowego zdecydowanie zasługuje na poświęceniu mu czasu, pomimo pewnych problemów.

Recenzja gry 911 Operator – Operator numeru alarmowego znad Wisły
Recenzja gry Diluvion – brzydkie kaczątko podwodnego survivalu

Recenzja gry Diluvion – brzydkie kaczątko podwodnego survivalu

recenzja gry7 lutego 2017

Dobra, moje kochane szczury lądowe, pora spakować sakwę i wskakiwać do tej blaszanej puszki, którą zwiecie okrętem podwodnym. Zabieramy się w drogę z Diluvionem. Że łajba trochę nieszczelna? Damy radę...

Recenzja gry Diluvion – brzydkie kaczątko podwodnego survivalu
Recenzja War Thunder – piękna gra w cieniu grindu

Recenzja War Thunder – piękna gra w cieniu grindu

recenzja gry12 stycznia 2017

Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji... i premiery War Thundera! Skoro do niej doszło, czas na recenzję jednej z najładniejszych gier free-to-play na rynku. Gdyby tylko grind tak nie męczył...

Recenzja War Thunder – piękna gra w cieniu grindu
Potop w World of Tanks – szwedzkie czołgi nadciągają

Potop w World of Tanks – szwedzkie czołgi nadciągają

gramy dalej8 grudnia 2016

Ilekroć World of Tanks wydaje się tracić zainteresowanie fanów, tylekroć twórcy zaskakują nas, wprowadzając do gry zmiany lub dodając nowe drzewko pojazdów. Nie inaczej jest i tym razem. Szykujmy się na potop szwedzki AD 2016!

Potop w World of Tanks – szwedzkie czołgi nadciągają
Recenzja dodatku Vive la France! do Euro Truck Simulator 2 – ETS trzyma poziom

Recenzja dodatku Vive la France! do Euro Truck Simulator 2 – ETS trzyma poziom

recenzja gry6 grudnia 2016

Jazda po drogach Francji ma swój niezaprzeczalny urok – choć na rondach o kolizję bardzo łatwo, to widoki nadal potrafią zachwycić, a miejsc, w które można się dostać, jest bez liku. Jak na udany dodatek przystało.

Recenzja dodatku Vive la France! do Euro Truck Simulator 2 – ETS trzyma poziom
Recenzja gry Farming Simulator 17 - a jak tam gospodarstwo? Po staremu!

Recenzja gry Farming Simulator 17 - a jak tam gospodarstwo? Po staremu!

recenzja gry3 listopada 2016

Seria Farming Simulator, jak to czyni tradycyjnie co dwa lata, powraca właśnie z nową odsłoną. Czy doświadczony pionier wirtualnej roli wpuścił trochę świeżego powietrza do swoich zabudowań, czy tak jak zwykle tylko odmalował elewację?

Recenzja gry Farming Simulator 17 - a jak tam gospodarstwo? Po staremu!
Recenzja gry Polska Farma 2017 - Farm Expert zaorał się sam

Recenzja gry Polska Farma 2017 - Farm Expert zaorał się sam

recenzja gry6 września 2016

Polska farma 2017 pokazuje, że życie w wirtualnym gospodarstwie to nie tylko wielkie możliwości, ale i równie wielkie problemy – tych drugich jest tyle, że ich skala momentalnie zaczyna przytłaczać.

Recenzja gry Polska Farma 2017 - Farm Expert zaorał się sam
Graliśmy w morskiego War Thundera – małe statki, wielkie emocje

Graliśmy w morskiego War Thundera – małe statki, wielkie emocje

gramy dalej18 sierpnia 2016

Wielkimi krokami nadchodzi chwila, w której War Thunder stanie się pełnowymiarowym symulatorem pola bitwy. Po samolotach i czołgach, studio Gaijin rozpoczęło bowiem dodawanie do gry statków. Na Gamescomie 2016 chwyciliśmy za stery!

Graliśmy w morskiego War Thundera – małe statki, wielkie emocje
Jedziemy do Arizony wraz z grą American Truck Simulator

Jedziemy do Arizony wraz z grą American Truck Simulator

gramy dalej22 czerwca 2016

Po blisko czterech miesiącach spędzonych na drogach Kalifornii i Nevady ekipa SCS Software zabiera nas na wycieczkę do kolejnego ze stanów – Arizony. Na szczęście ta aktualizacja to nie tylko ładne widoczki, ale też niemało usprawnień.

Jedziemy do Arizony wraz z grą American Truck Simulator