Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje symulacji

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Symulacje. Znajdziesz tu ponad 130 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja Farming Simulator 19 – nowa farba na starym ciągniku
Recenzja Farming Simulator 19 – nowa farba na starym ciągniku

recenzja gry22 listopada 2018

Po wybitnie podobnych do siebie poprzednich częściach, wraz z tegoroczną odsłoną najstarszej i najpopularniejszej serii rolniczych symulatorów miała wreszcie przyjść mała rewolucja. Zapowiedzi jednak okazały się zbyt optymistyczne.

Recenzja gry Pure Farming 2018 – pierwsze koty za płoty
Recenzja gry Pure Farming 2018 – pierwsze koty za płoty

recenzja gry12 marca 2018

W kraju, gdzie rolnicze produkcje biją rekordy popularności, nie doczekaliśmy się jeszcze rodzimego symulatora farmy z prawdziwego zdarzenia. Tę sytuację miał zmienić Pure Farming 2018. Czy ekipie studia Ice Flames udało się zawojować wirtualne pola?

Recenzja Platinum Expansion do gry Farming Simulator 17 – maniana
Recenzja Platinum Expansion do gry Farming Simulator 17 – maniana

recenzja gry14 listopada 2017

Kura znosząca złote jajka – tak pokrótce można podsumować rynkową sytuację serii Farming Simulator. Szkoda więc, że Dodatek platynowy (Platinum Expansion) jest po prostu słaby i niewarty swojej ceny.

Recenzja gry Car Mechanic Simulator 2018 – panie, kto to panu tak schrzanił?
Recenzja gry Car Mechanic Simulator 2018 – panie, kto to panu tak schrzanił?

recenzja gry1 sierpnia 2017

Wszyscy miłośnicy symulatorów czekali na grę Car Mechanic Simulator 2018 z wywieszonymi jęzorami. Miało być rewolucyjnie, a jest po prostu beznadziejnie. Tu nie pomoże nawet klucz francuski i znajomości na niemieckiej giełdzie.

Czołgi premium i wszędobylska artyleria – co nas ostatnio denerwuje w World of Tanks
Czołgi premium i wszędobylska artyleria – co nas ostatnio denerwuje w World of Tanks

gramy dalej30 lipca 2017

Przez ponad sześć lat swojego istnienia World of Tanks przeżywało wzloty i upadki, jednakże w ostatnio czołgi coraz częściej zamiast bawić irytują. Staramy się przybliżyć największe problemy trapiące grę.

Recenzja gry Train Mechanic Simulator 2017 – teraz kolej na kolej
Recenzja gry Train Mechanic Simulator 2017 – teraz kolej na kolej

recenzja gry27 marca 2017

Zabawa w wirtualnego mechanika to nie tylko naprawianie samochodów czy maszyn rolniczych – teraz czas na znacznie większe gabaryty. Do naszego warsztatu trafiają bowiem potężne lokomotywy!

Recenzja gry 911 Operator –  Operator numeru alarmowego znad Wisły
Recenzja gry 911 Operator – Operator numeru alarmowego znad Wisły

recenzja gry26 lutego 2017

Zawód dyspozytora służb ratunkowych to niezwykle odpowiedzialne zajęcie, co potwierdza produkcja rodzimego studia Jutsu Games. Operator numeru alarmowego zdecydowanie zasługuje na poświęceniu mu czasu, pomimo pewnych problemów.

Recenzja gry Diluvion – brzydkie kaczątko podwodnego survivalu
Recenzja gry Diluvion – brzydkie kaczątko podwodnego survivalu

recenzja gry7 lutego 2017

Dobra, moje kochane szczury lądowe, pora spakować sakwę i wskakiwać do tej blaszanej puszki, którą zwiecie okrętem podwodnym. Zabieramy się w drogę z Diluvionem. Że łajba trochę nieszczelna? Damy radę...

Recenzja War Thunder – piękna gra w cieniu grindu
Recenzja War Thunder – piękna gra w cieniu grindu

recenzja gry12 stycznia 2017

Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji... i premiery War Thundera! Skoro do niej doszło, czas na recenzję jednej z najładniejszych gier free-to-play na rynku. Gdyby tylko grind tak nie męczył...

Potop w World of Tanks – szwedzkie czołgi nadciągają
Potop w World of Tanks – szwedzkie czołgi nadciągają

gramy dalej8 grudnia 2016

Ilekroć World of Tanks wydaje się tracić zainteresowanie fanów, tylekroć twórcy zaskakują nas, wprowadzając do gry zmiany lub dodając nowe drzewko pojazdów. Nie inaczej jest i tym razem. Szykujmy się na potop szwedzki AD 2016!

Recenzja dodatku Vive la France! do Euro Truck Simulator 2 – ETS trzyma poziom
Recenzja dodatku Vive la France! do Euro Truck Simulator 2 – ETS trzyma poziom

recenzja gry6 grudnia 2016

Jazda po drogach Francji ma swój niezaprzeczalny urok – choć na rondach o kolizję bardzo łatwo, to widoki nadal potrafią zachwycić, a miejsc, w które można się dostać, jest bez liku. Jak na udany dodatek przystało.

Recenzja gry Farming Simulator 17 - a jak tam gospodarstwo? Po staremu!
Recenzja gry Farming Simulator 17 - a jak tam gospodarstwo? Po staremu!

recenzja gry3 listopada 2016

Seria Farming Simulator, jak to czyni tradycyjnie co dwa lata, powraca właśnie z nową odsłoną. Czy doświadczony pionier wirtualnej roli wpuścił trochę świeżego powietrza do swoich zabudowań, czy tak jak zwykle tylko odmalował elewację?

Recenzja gry Polska Farma 2017 - Farm Expert zaorał się sam
Recenzja gry Polska Farma 2017 - Farm Expert zaorał się sam

recenzja gry6 września 2016

Polska farma 2017 pokazuje, że życie w wirtualnym gospodarstwie to nie tylko wielkie możliwości, ale i równie wielkie problemy – tych drugich jest tyle, że ich skala momentalnie zaczyna przytłaczać.

Graliśmy w morskiego War Thundera – małe statki, wielkie emocje
Graliśmy w morskiego War Thundera – małe statki, wielkie emocje

gramy dalej18 sierpnia 2016

Wielkimi krokami nadchodzi chwila, w której War Thunder stanie się pełnowymiarowym symulatorem pola bitwy. Po samolotach i czołgach, studio Gaijin rozpoczęło bowiem dodawanie do gry statków. Na Gamescomie 2016 chwyciliśmy za stery!

Jedziemy do Arizony wraz z grą American Truck Simulator
Jedziemy do Arizony wraz z grą American Truck Simulator

gramy dalej22 czerwca 2016

Po blisko czterech miesiącach spędzonych na drogach Kalifornii i Nevady ekipa SCS Software zabiera nas na wycieczkę do kolejnego ze stanów – Arizony. Na szczęście ta aktualizacja to nie tylko ładne widoczki, ale też niemało usprawnień.

Cztery lata z War Thunder – symulator realistyczny aż do bólu
Cztery lata z War Thunder – symulator realistyczny aż do bólu

gramy dalej15 kwietnia 2016

Pierwotny symulator lotu z dodatkowym trybem zręcznościowym zamienił się w strzelankę, w której możemy siąść za sterami zarówno samolotów, jak i pojazdów pancernych. Czy nadeszła już pora, aby War Thunder podbił morza i oceany?

Recenzja gry Bus Simulator 16 - autobus z demobilu
Recenzja gry Bus Simulator 16 - autobus z demobilu

recenzja gry7 marca 2016

Bus Simulator 16 to historia o tym, jak zaprezentować starą technologię w tragiczny sposób. Z tego autobusu chcemy wysiąść już na pierwszym przystanku, i to na żądanie.

Recenzja gry World of Tanks na PlayStation 4 – konsolowym ładuj!
Recenzja gry World of Tanks na PlayStation 4 – konsolowym ładuj!

recenzja gry5 lutego 2016

World of Tanks to fenomen świata gier komputerowych, który właśnie zawitał na konsolę PlayStation 4. A więc – pady w dłoń, cel i pal!

Recenzja gry American Truck Simulator - ETS 2 może przejść na emeryturę
Recenzja gry American Truck Simulator - ETS 2 może przejść na emeryturę

recenzja gry29 stycznia 2016

Długo oczekiwany American Truck Simulator wreszcie wjeżdża na sklepowe półki i pokazuje, jak powinien wyglądać dobry symulator ciężarówki. ETS 2 może udać się na zasłużony odpoczynek.

Recenzja gry World of Warships – wrogie okręty w zasięgu dział
Recenzja gry World of Warships – wrogie okręty w zasięgu dział

recenzja gry20 września 2015

Lotniskowce, pancerniki, niszczyciele, krążowniki. Tym razem twórcy World of Tanks oferują dynamiczne starcia pomiędzy okrętami II wojny światowej. Jest moc.

Testujemy grę Euro Truck Simulator 2 w wersji 1.19 - z wizytą u bratanków
Testujemy grę Euro Truck Simulator 2 w wersji 1.19 - z wizytą u bratanków

gramy dalej28 lipca 2015

Niecałe trzy miesiące po premierze rozszerzenia wprowadzającego szereg skandynawskich miast ekipa SCS Software po raz kolejny dokonuje rozbudowy mapy. Dwie nowe miejscowości to jednak nie jedyne nowości pojawiające się wraz z patchem.

Recenzja dodatku Skandynawia do gry Euro Truck Simulator 2 - wyprawa do krainy trolli
Recenzja dodatku Skandynawia do gry Euro Truck Simulator 2 - wyprawa do krainy trolli

recenzja gry7 maja 2015

Rozwój gry Euro Truck Simulator 2 trwa w najlepsze – tym razem twórcy zapuszczają się w nowe, skandynawskie rejony i choć jest to niewątpliwie zachęcająca perspektywa, nie wszystko zostało zrobione w niej jak należy.

Recenzja gry Car Mechanic Simulator 2015 - warsztat po solidnym remoncie
Recenzja gry Car Mechanic Simulator 2015 - warsztat po solidnym remoncie

recenzja gry7 kwietnia 2015

Jedna z największych niespodzianek ubiegłego roku doczekała się kontynuacji – Car Mechanic Simulator 2015 pokazuje, że solidny lifting może przynieść naprawdę dobre rezultaty.

Recenzja gry Star Conflict – kosmiczna strzelanka od twórców War Thundera
Recenzja gry Star Conflict – kosmiczna strzelanka od twórców War Thundera

recenzja gry8 marca 2015

Star Conflict to gra twórców popularnego War Thundera, tym razem jednak akcja odbywa się w przestrzeni kosmicznej. Autorzy wzięli sporo ze swojego poprzedniego działa, dodali szczyptę EVE Online i stworzyli kosmiczną strzelankę. Jak ten miks im wyszedł?