Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier PSP

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: PSP. Znajdziesz tu ponad 30 tekstów o grach na tę platformę.

God of War: Duch Sparty - recenzja gry
God of War: Duch Sparty - recenzja gry

recenzja gry11 listopada 2010

Wydawało się to niemożliwe, a jednak - nowy God of War kopie jeszcze mocniej od swojego poprzednika. Jedna z najlepszych gier, o ile nie najlepsza, jaka kiedykolwiek powstała z myślą o konsoli PSP.

Metal Gear Solid: Peace Walker - recenzja gry
Metal Gear Solid: Peace Walker - recenzja gry

recenzja gry25 czerwca 2010

Obojętne czy na dużej, czy na małej konsoli, Metal Gear Solid zawsze prezentował niezmiennie wysoki poziom. Czy Peace Walker wyłamuje się z tej tradycji?

MotorStorm: Arctic Edge - recenzja gry
MotorStorm: Arctic Edge - recenzja gry

recenzja gry29 września 2009

Kieszonkowy kuzyn większych braci zabiera nas z piasków pustyni i zakamarków dżungli w pobliże koła podbiegunowego. Temperatura spada, ale co z emocjami towarzyszącymi rozgrywce?

Gran Turismo - recenzja gry
Gran Turismo - recenzja gry

recenzja gry15 września 2009

Kilka lat niecierpliwego oczekiwania i oto właściciele PSP otrzymali taką grę wyścigową, jaką mogli sobie tylko wymarzyć.

Patapon 2 - recenzja gry
Patapon 2 - recenzja gry

recenzja gry4 marca 2009

Rytmiczna gra strategiczna z elementami RPG i zręcznościówki. Niemożliwe? Nic z tych rzeczy – to już druga część tego szalonego koktajlu.

LocoRoco 2 - recenzja gry
LocoRoco 2 - recenzja gry

recenzja gry21 stycznia 2009

Loco Roco 2 udowadnia, że nie grafiką, a fantazją gry żyją. Uwaga! Wsysa jeszcze bardziej niż część pierwsza!

echochrome - recenzja gry
echochrome - recenzja gry

recenzja gry15 października 2008

Bawi, zmusza do myślenia, intryguje… Ale mimo wszystko na miano hitu nie zasługuje.

Secret Agent Clank - recenzja gry
Secret Agent Clank - recenzja gry

recenzja gry21 lipca 2008

Chociaż gra nie jest wybitna, ma w sobie coś sympatycznego. Robot w czarnym smokingu naprawdę śmieszy i momentami można otrzeć się o „prawdziwe” (na miarę Clanka) szpiegowskie klimaty.

Crisis Core: Final Fantasy VII - recenzja gry
Crisis Core: Final Fantasy VII - recenzja gry

recenzja gry25 czerwca 2008

Jeśli Crisis Core jest zapowiedzią tego, w jakim kierunku zmierza seria Final Fantasy, jestem spokojny o jej los. Ten kierunek, to zdecydowanie dobry kierunek.

God of War: Chains of Olympus - recenzja gry
God of War: Chains of Olympus - recenzja gry

recenzja gry17 kwietnia 2008

Chains of Olympus była najbardziej wyczekiwaną grą na PSP. Czy wytrzymuje presję, jaką wywierają na nią dwie poprzednie części tej serii?

Syphon Filter: Logan's Shadow - recenzja gry
Syphon Filter: Logan's Shadow - recenzja gry

recenzja gry3 stycznia 2008

Murowany kandydat do tytułu handheldowej gry roku. Dla tej gry warto kupić PlayStation Portable.

Silent Hill Origins - recenzja gry
Silent Hill Origins - recenzja gry

recenzja gry19 grudnia 2007

Zaryzykuję stwierdzenie, że Origins jest najlepszą częścią serii Silent Hill. Gdyby producent dotrzymał słowa i spełnił wszystkie obietnice, jego dzieło otarłoby się o najwyższą notę.

Sega Rally - recenzja gry
Sega Rally - recenzja gry

recenzja gry16 października 2007

Jedni wolą realistyczne symulatory samochodowe, inny wyścigowe arcade’ówki. To do tych drugich adresowana jest nowa gra Segi i niby wszystko jest w porządku, ale dlaczego jest aż tak banalnie…

Ratchet & Clank: Size Matters - recenzja gry
Ratchet & Clank: Size Matters - recenzja gry

recenzja gry6 czerwca 2007

Ratchet & Clank: Size Matters jest doskonałym przykładem na to, że nawet w XXI wieku maksymalnie uproszczona rozgrywka może okazać się strzałem w dziesiątkę.

Call of Duty: Roads to Victory - recenzja gry
Call of Duty: Roads to Victory - recenzja gry

recenzja gry16 maja 2007

Wcielamy się w szeregowca (potem także między innymi w oficera czy kaprala) i swoją walecznością oraz chęcią skopania kilkuset szwabskich tyłków, próbujemy lekko zmienić przebieg globalnego konfliktu zbrojnego.

Sid Meier's Pirates! - recenzja gry
Sid Meier's Pirates! - recenzja gry

recenzja gry8 maja 2007

Jeśli moi rodzice zginęli z rąk piratów, mordercy mogą być pewni, iż nie spocznę, dopóki ich odnajdę. A jeżeli mi się to uda, zamorduję bandziorów własnymi rękoma.

Metal Gear Solid: Portable Ops - recenzja gry
Metal Gear Solid: Portable Ops - recenzja gry

recenzja gry20 lutego 2007

Fanom serii Metal Gear Solid PO spodoba się bez dwóch zdań. W wersji przeznaczonej na PSP znalazło się wszystko, co znają plus jeden ciekawy pomysł.

Grand Theft Auto: Vice City Stories - recenzja gry
Grand Theft Auto: Vice City Stories - recenzja gry

recenzja gry27 grudnia 2006

Kolejna odsłona najpopularniejszego gangsterskiego cyklu po raz drugi gości na ekranikach PSP. Tradycyjnie czeka graczy mnóstwo strzelania, jeżdżenia, odkrywania bonusów i kompletowania „zbierajek” itd. Oryginalności niewiele, zabawy – co niemiara.

Killzone: Liberation - recenzja gry
Killzone: Liberation - recenzja gry

recenzja gry30 listopada 2006

Na widok nazwy Killzone serce każdego posiadacza PS2 zaczyna bić mocniej. Nie bez powodu, bo powstała przed dwoma laty produkcja Guerilla Games w krótkim czasie zjednała sobie ogromną rzeszę fanów.

Ojciec chrzestny - recenzja gry
Ojciec chrzestny - recenzja gry

recenzja gry28 listopada 2006

Przeniesienie akcji kultowego filmu Francisa Forda Coppoli na małe ekraniki PSP stało się faktem. Możliwość pracy dla rodziny Corleone to prawdziwy zaszczyt, ale czy to wystarczy, by sięgnąć po Ojca Chrzestnego?

Def Jam: Fight for NY: The Takeover - recenzja gry
Def Jam: Fight for NY: The Takeover - recenzja gry

recenzja gry28 września 2006

Grze Def Jam: Fight for NY: The Takeover wydanej przez Electronics Arts bliżej jest raczej do konwersji niż oryginalności. Na szczęście nie wszystkie przeniesienia ze stacjonarnych konsol są robione na odczepnego.

Gangs of London - recenzja gry
Gangs of London - recenzja gry

recenzja gry26 września 2006

Próba przeniesienia klimatu Getaway z PS2 na handheldowy ekranik PSP wygląda raczej średnio. Główny, fabularny tryb gry kuleje, na szczęście jest kilka rzeczy, którymi Gangi Londynu mogą się pochwalić.

Tekken: Dark Resurrection - recenzja gry
Tekken: Dark Resurrection - recenzja gry

recenzja gry11 września 2006

Dobrze podejrzewacie, że niniejsza recenzja będzie zlepkiem pochwał i zachwytów. Sześć magicznych literek składających się w słowo „Tekken” zobowiązuje.

World Tour Soccer 2 - recenzja gry
World Tour Soccer 2 - recenzja gry

recenzja gry18 lipca 2006

Sequel niezłej piłki nożnej kontynuuje tradycje poprzednika. Sposób zabawy nieco odchodzi od tego, co oferują klasyki piłkarskie, ale 71 drużyn narodowych w ofercie to nie dym! No i można strzelić gola Frankowskim i obronić karniaka Dudkiem.