Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier Android

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: Android. Znajdziesz tu ponad 20 tekstów o grach na tę platformę.

Android
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja GTA Trilogy Definitive Edition - nie o taki remaster nic nie robiłem

Recenzja GTA Trilogy Definitive Edition - nie o taki remaster nic nie robiłem

recenzja gry18 listopada 2021

GTA: The Trilogy Definitive Edition to mocno nieprzemyślany pakiet remasterów. Pomimo dość ładnej grafiki za cenę jednej gry dostajemy trzy stare. Można się przy nich nieźle bawić, ale raczej nie przekonają do siebie nowych graczy.

Recenzja GTA Trilogy Definitive Edition - nie o taki remaster nic nie robiłem
Recenzja gry Wiedźmin: Pogromca potworów - Wiedźmin GO czy Wiedźmin NO?

Recenzja gry Wiedźmin: Pogromca potworów - Wiedźmin GO czy Wiedźmin NO?

recenzja gry4 sierpnia 2021

The Witcher: Monster Slayer to ambitna próba CD Projektu wejścia do ekskluzywnego klubu twórców gier AR (czyli opartych na technologii rozszerzonej rzeczywistości). Czy Pokemon GO ma się czego obawiać? I tak, i nie.

Recenzja gry Wiedźmin: Pogromca potworów - Wiedźmin GO czy Wiedźmin NO?
Recenzja gry Assassin’s Creed: Rebellion – mój drogi asasynie

Recenzja gry Assassin’s Creed: Rebellion – mój drogi asasynie

recenzja gry11 grudnia 2018

Rebellion to niezwykła gratka dla oddanych fanów serii Assassin’s Creed… nie stroniących od gier pokroju Fallout: Shelter... którym podobają się awatary z Xboxa… i nie przeszkadza im masa grindu... który można przyspieszyć płacąc.

Recenzja gry Assassin’s Creed: Rebellion – mój drogi asasynie
Recenzja Harry Potter: Hogwarts Mystery - gry, która nie pozwala... grać (bez płacenia)

Recenzja Harry Potter: Hogwarts Mystery - gry, która nie pozwala... grać (bez płacenia)

recenzja gry15 maja 2018

Jeśli myśleliście, że mobilna gra free-to-play od Portkey Games zapełni dziurę w sercu po nieotrzymanym liście z Hogwartu, to mam bardzo złą wiadomość. Harry Potter: Hogwarts Mystery jest beznadziejne...

Recenzja Harry Potter: Hogwarts Mystery - gry, która nie pozwala... grać (bez płacenia)
Recenzja gry South Park: Phone Destroyer – zniszczenia umiarkowane

Recenzja gry South Park: Phone Destroyer – zniszczenia umiarkowane

recenzja gry15 listopada 2017

Serial South Park niedawno bezlitośnie wyśmiewał komórkowe gry typu freemium. Teraz słynna marka posiada w swoich zbiorach świeżutki, mobilny i darmowy tytuł, który musi zmierzyć się z rynkową rzeczywistością i oczekiwaniami fanów.

Recenzja gry South Park: Phone Destroyer – zniszczenia umiarkowane
Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole

Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole

recenzja gry19 kwietnia 2017

Przyszły takie czasy, że co druga firma musi mieć swoją karciankę. Na scenę weszło właśnie The Elder Scrolls: Legends od Bethesdy – i zaliczyło całkiem dobre otwarcie, ale przyszłość tej gry stoi pod dużym znakiem zapytania.

Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole
Recenzja gry Thimbleweed Park – wskrzeszony duch przygodówek LucasArts

Recenzja gry Thimbleweed Park – wskrzeszony duch przygodówek LucasArts

recenzja gry9 kwietnia 2017

Uruchamiając Thimbleweed Park, czujesz się, jakbyś odnalazł gdzieś na dnie szafy przygodówkę, o wydaniu której zapomniała kiedyś firma LucasArts. Grę zadziwiająco klasyczną, zadziwiająco przepełnioną duchem minionej epoki i… zadziwiająco dobrą.

Recenzja gry Thimbleweed Park – wskrzeszony duch przygodówek LucasArts
Recenzja gry Fire Emblem Heroes – konsolkowe RPG w miniaturze

Recenzja gry Fire Emblem Heroes – konsolkowe RPG w miniaturze

recenzja gry7 lutego 2017

Wypuszczając Fire Emblem Heroes, Nintendo przypuszcza trzeci szturm na rynek mobilny – i po raz trzeci odnosi sukces. Gra zachęca do sięgnięcia po konsolowe odsłony tej RPG-owej serii, oferując dużo zabawy bez naprzykrzających się mikropłatności.

Recenzja gry Fire Emblem Heroes – konsolkowe RPG w miniaturze
Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka

Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka

recenzja gry19 grudnia 2016

Decyzja Nintendo o wypuszczeniu Super Mario Run w cenie 45 zł podzieliła graczy. Dla jednych to zbyt wiele, dla innych w sam raz. Rzecz jednak w tym, że gra się broni, a magia Wielkiego N wprost wylewa się z ekranu. To dobry prognostyk na przyszłość.

Recenzja gry Super Mario Run - bardzo dobra, ale krótka
Recenzja gry Deus Ex GO - udane hakowanie

Recenzja gry Deus Ex GO - udane hakowanie

recenzja gry18 sierpnia 2016

Adam Jensen powrócił i… hakuje komórki. Deus Ex GO to produkcja poboczna, która z sukcesem przenosi cyberpunkowy klimat na grunt mobilno-planszówkowy. Zdecydowanie warto.

Recenzja gry Deus Ex GO - udane hakowanie
Recenzja gry Pokemon GO – społecznościowy fenomen, słaba gra

Recenzja gry Pokemon GO – społecznościowy fenomen, słaba gra

recenzja gry21 lipca 2016

W Pokemon GO wiele jest do poprawienia; wiele też brakuje, ale już teraz widać, że to będzie jeden z największych hitów w historii (nie tylko) mobilnego grania. A popularnością bez problemu przebije masę pecetowych i konsolowych marek.

Recenzja gry Pokemon GO – społecznościowy fenomen, słaba gra
Recenzja gry Total War Battles: Kingdom – płać lub płacz

Recenzja gry Total War Battles: Kingdom – płać lub płacz

recenzja gry10 kwietnia 2016

Total War to pełne rozmachu bitwy, gęsty klimat i wielkie emocje. Jak to się stało, że najnowsza odsłona serii, czyli War Battles: Kingdom, nie posiada choćby jednej z tych cech?

Recenzja gry Total War Battles: Kingdom – płać lub płacz
Recenzja gry Assassin’s Creed: Identity – zabójca bez tożsamości

Recenzja gry Assassin’s Creed: Identity – zabójca bez tożsamości

recenzja gry5 marca 2016

Konsolowe doświadczenie na telefonie – taka jest mobilna odsłona flagowej serii Ubisoftu, czyli Assassin’s Creed: Identity. Pytanie czy tego właśnie oczekiwaliśmy?

Recenzja gry Assassin’s Creed: Identity – zabójca bez tożsamości
Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów

Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów

recenzja gry24 lutego 2016

Dużo akcji, wyborów moralnych i jeszcze mniej konsekwencji naszych decyzji – najnowszy interaktywny serial studia Telltale Games dostarcza jeszcze więcej tego, do czego fani zostali przyzwyczajeni cztery lata temu.

Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów
Recenzja gry Crashlands – Don’t Starve na wesoło i na piątkę z plusem

Recenzja gry Crashlands – Don’t Starve na wesoło i na piątkę z plusem

recenzja gry4 lutego 2016

Luty dopiero co się rozpoczął, a już trafia się solidny kandydat do tytułu mobilnej gry roku. Crashlands, czyli dzieło trójki braci, to wesoły survival, w który po prostu świetnie się gra!

Recenzja gry Crashlands – Don’t Starve na wesoło i na piątkę z plusem
Recenzja gry Punch Club – symulator Rocky’ego kończy walkę przed czasem

Recenzja gry Punch Club – symulator Rocky’ego kończy walkę przed czasem

recenzja gry22 stycznia 2016

Na rozpoczęcie kariery bokserskiej dla większości z nas jest już za późno. Marzenia o założeniu rękawic i powalczeniu o pas mistrzowski możemy jednak zrealizować w Punch Clubie – niezależnej produkcji, która szturmem podbija Steama i AppStore.

Recenzja gry Punch Club – symulator Rocky’ego kończy walkę przed czasem
Recenzja gry Rayman Adventures – eksperyment Ubisoftu z free-to-play

Recenzja gry Rayman Adventures – eksperyment Ubisoftu z free-to-play

recenzja gry7 grudnia 2015

Po dwóch latach oczekiwania wreszcie pojawiła się nowa odsłona przygód wesołego Raymana – tym razem mobilna. Co ciekawe, Ubisoft zastosował w grze nietypowy model free-to-play, który ma swoje wady, jak i zalety.

Recenzja gry Rayman Adventures – eksperyment Ubisoftu z free-to-play
Recenzja gry Need for Speed: No Limits – za darmo, ale czy warto?

Recenzja gry Need for Speed: No Limits – za darmo, ale czy warto?

recenzja gry7 października 2015

Pierwsze wrażenie, jakie pozostawia po sobie Need for Speed: No Limits, jest zachęcająco dobre. Potem jest gorzej...

Recenzja gry Need for Speed: No Limits – za darmo, ale czy warto?
Recenzja gry Lara Croft GO – perełka w klimacie pierwszych odsłon Tomb Raidera

Recenzja gry Lara Croft GO – perełka w klimacie pierwszych odsłon Tomb Raidera

recenzja gry1 września 2015

Lara Croft GO – to piękna i dopracowana gra mobilna, której można zarzucić tylko, że jest zbyt krótka. Dla każdego fana serii to jednak przygoda obowiązkowa!

Recenzja gry Lara Croft GO – perełka w klimacie pierwszych odsłon Tomb Raidera

Hearthstone: Wielki Turniej – wybieramy najlepsze i najgorsze karty z nowego dodatku do karcianki Blizzarda

gramy dalej31 sierpnia 2015

Kolejny dodatek do Hearthstone'a przyniósł nam ponad 130 kart – oczywiście nie wszystkie są na tyle dobre, bo znaleźć się w wielu taliach. My wybraliśmy top 10 najlepszych i... najsłabszych kart z Wielkiego Turnieju.

Hearthstone: Wielki Turniej – wybieramy najlepsze i najgorsze karty z nowego dodatku do karcianki Blizzarda
Recenzja gry Angry Birds 2 – ptaki się sprzedały

Recenzja gry Angry Birds 2 – ptaki się sprzedały

recenzja gry2 sierpnia 2015

Po kilku głównych i pobocznych odsłonach serii Angry Birds, firma Rovio zdecydowała się wydać część drugą (yhm…), w której największa nowinka nie do końca jest tym, czego oczekiwali gracze.

Recenzja gry Angry Birds 2 – ptaki się sprzedały
Recenzja gry This War of Mine na tablety – na wojnie mobilność to podstawa

Recenzja gry This War of Mine na tablety – na wojnie mobilność to podstawa

recenzja gry17 lipca 2015

This War of Mine to jeden z polskich zeszłorocznych hitów. Jego twórcy ze studia 11 bit wydali właśnie wersję na tablety, sprawdziliśmy więc czy wojna w wersji mobilnej dalej jest tak samo przygnębiająca.

Recenzja gry This War of Mine na tablety – na wojnie mobilność to podstawa
Recenzja gry Fallout Shelter – zaskakująco udana rozgrzewka przed Falloutem 4

Recenzja gry Fallout Shelter – zaskakująco udana rozgrzewka przed Falloutem 4

recenzja gry17 czerwca 2015

Do premiery Fallouta 4 jeszcze kilka miesięcy, ale fani postapokaliptycznych pustkowi już teraz mogą się na nie przenieść. Wprawdzie „tylko” mobilnie i nie za sprawą RPG, ale i tak w zaskakująco udanym stylu.

Recenzja gry Fallout Shelter – zaskakująco udana rozgrzewka przed Falloutem 4
Recenzja gry Earthcore: Shattered Element – Hearthstone rodem z Polski

Recenzja gry Earthcore: Shattered Element – Hearthstone rodem z Polski

recenzja gry22 maja 2015

Twórcy polskiej karcianki Earthcore: Shattered Element nie uniknęli paru potknięć, ale ich gra jest piękna estetycznie i zaskakująco świeża pod względem mechaniki. Warto się jej przyjrzeć i… posłuchać Piotra Fronczewskiego.

Recenzja gry Earthcore: Shattered Element – Hearthstone rodem z Polski