Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 11

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Call of Cthulhu – czy horror Lovecrafta straszy?

Recenzja gry Call of Cthulhu – czy horror Lovecrafta straszy?

recenzja gry30 października 2018

Twórcy Styxa i RPG Gra o Tron zapraszają na przygnębiającą opowieść o szaleństwie. Czy bazujące na papierowym erpegu i twórczości Lovecrafta Call of Cthulhu przekona do siebie fanów strasznych przygodówek? Jeśli przymkną oko na parę wad – to tak.

Recenzja gry Call of Cthulhu – czy horror Lovecrafta straszy?
Recenzja gry Red Dead Redemption 2 – sandbox na „dychę”

Recenzja gry Red Dead Redemption 2 – sandbox na „dychę”

recenzja gry25 października 2018

Red Dead Redemption 2 rozjeżdża konkurencję jak walec. To najlepsza gra akcji w otwartym świecie, z jaką kiedykolwiek mieliście do czynienia. Rockstar znowu dostarczył.

Recenzja gry Red Dead Redemption 2 – sandbox na „dychę”
Recenzja gry RimWorld – największa wada? Wciąga jak bagno!

Recenzja gry RimWorld – największa wada? Wciąga jak bagno!

recenzja gry23 października 2018

Po ponad pięciu latach we wczesnym dostępie RimWorld doczekał się oficjalnej premiery w wersji 1.0. Tym samym w nasze ręce trafia jedna z najbardziej dopracowanych i wciągających gier niezależnych ostatnich lat.

Recenzja gry RimWorld – największa wada? Wciąga jak bagno!
Recenzja gry Wojna Krwi – świetna opowieść, ale tylko dobra gra

Recenzja gry Wojna Krwi – świetna opowieść, ale tylko dobra gra

recenzja gry18 października 2018

Pierwsze godziny w Wojnie Krwi są kapitalne, a cała opowieść zachwyca i przeraża. Im bardziej zagłębiamy się jednak w mechanikę zabawy, tym bardziej doskwierać zaczynają jej różne bolączki.

Recenzja gry Wojna Krwi – świetna opowieść, ale tylko dobra gra
Recenzja gry Soulcalibur VI – reanimacja skończona, legenda ożyła

Recenzja gry Soulcalibur VI – reanimacja skończona, legenda ożyła

recenzja gry17 października 2018

Największym przeciwnikiem twórców Soulcalibura VI był mocno ograniczony budżet. Widać jednak, że zrobili oni co mogli, by wycisnąć z niego jak najwięcej, tworząc najlepszą odsłonę cyklu od lat.

Recenzja gry Soulcalibur VI – reanimacja skończona, legenda ożyła
Recenzja Call of Duty: Black Ops 4 – czy Blackout to sukces?

Recenzja Call of Duty: Black Ops 4 – czy Blackout to sukces?

recenzja gry15 października 2018

Call of Duty: Black Ops 4 to multiplayerowy worek bez dna, w którym znajdziemy praktycznie każdą formę sieciowej zabawy w strzelanie. A najlepszą z nich wcale nie jest battle royale'owy Blackout!

Recenzja Call of Duty: Black Ops 4 – czy Blackout to sukces?
Recenzja gry Pathfinder: Kingmaker – Baldur's Gate spotyka Sim City

Recenzja gry Pathfinder: Kingmaker – Baldur's Gate spotyka Sim City

recenzja gry11 października 2018

Dobry władca spór rozstrzygnie, miasto postawi, a potem smoka własnoręcznie ubije. I tak to będzie wyglądało w Pathfinder: Kingmaker debiutującego Owlcat Games. To niezłe RPG z kilkoma poważnymi „ale”.

Recenzja gry Pathfinder: Kingmaker – Baldur's Gate spotyka Sim City
Recenzja gry Assassin's Creed Odyssey – zamach na tron Wiedźmina 3

Recenzja gry Assassin's Creed Odyssey – zamach na tron Wiedźmina 3

recenzja gry5 października 2018

Zrobiwszy udane przymiarki z AC Origins, Ubisoft posłał wszystkie swoje siły do boju z rozkazem: „Zróbcie mi pogromcę Wiedźmina 3!”. Ze starcia z polskim RPG Assassin’s Creed Odyssey nie wychodzi zwycięsko – ale i tak wraca z niego z tarczą.

Recenzja gry Assassin's Creed Odyssey – zamach na tron Wiedźmina 3
Recenzja pierwszego epizodu gry Life is Strange 2 – król emocji wrócił

Recenzja pierwszego epizodu gry Life is Strange 2 – król emocji wrócił

recenzja gry28 września 2018

Pierwszy epizod Life is Strange 2 rozpoczyna historię zupełnie inną od nastawionej głównie na nastoletnie perypetie i osadzonej w jednym mieście opowieści z „jedynki”, ale nie gubi przy tym najlepszych zalet swojego poprzednika.

Recenzja pierwszego epizodu gry Life is Strange 2 – król emocji wrócił
Recenzja gry FIFA 19 – najlepsza odsłona ostatnich lat?

Recenzja gry FIFA 19 – najlepsza odsłona ostatnich lat?

recenzja gry26 września 2018

Dzięki licencji na Ligę Mistrzów oraz dającym zaskakująco dużo frajdy trybom „House Rules” FIFA 19 zrobi furorę przy spotkaniach z zakochanymi w futbolu znajomymi. Szkoda tylko, że w modułach dla samotnych graczy innowacji nie ma praktycznie wcale.

Recenzja gry FIFA 19 – najlepsza odsłona ostatnich lat?
Recenzja gry Forza Horizon 4 – tak się wygrywa bitwę o Anglię

Recenzja gry Forza Horizon 4 – tak się wygrywa bitwę o Anglię

recenzja gry25 września 2018

Forza Horizon 4 zmienia się w pełnoprawne, samochodowe MMO. To bardzo dobra gra, która błyszczy na tle konkurentów, a zawiedzie odrobinę jedynie weteranów serii.

Recenzja gry Forza Horizon 4 – tak się wygrywa bitwę o Anglię
Recenzja gry The Bard's Tale 4 – staroszkolne RPG wraca do łask

Recenzja gry The Bard's Tale 4 – staroszkolne RPG wraca do łask

recenzja gry18 września 2018

Na kontynuację popularnej w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku serii elektronicznych erpegów musieliśmy czekać do schyłku lat dwudziestych wieku następnego. Czy w ogóle warto zawracać sobie dzisiaj głowę The Bard’s Tale IV: Barrows Deep?

Recenzja gry The Bard's Tale 4 – staroszkolne RPG wraca do łask
Recenzja gry World of Warcraft: Battle for Azeroth – cudów nie ma, ale i tak może być

Recenzja gry World of Warcraft: Battle for Azeroth – cudów nie ma, ale i tak może być

recenzja gry17 września 2018

Król MMORPG po raz kolejny w swojej długiej historii sprawdza, czy jego panowanie jest zagrożone. Wychodzi z tej potyczki z podniesioną głową, chociaż nie bez szkód. Najnowszy dodatek jest bowiem dobry. Ale tylko dobry.

Recenzja gry World of Warcraft: Battle for Azeroth – cudów nie ma, ale i tak może być
Recenzja gry Graveyard Keeper – cmentarne Stardew Valley

Recenzja gry Graveyard Keeper – cmentarne Stardew Valley

recenzja gry11 września 2018

Marzyliście kiedyś o zostaniu grabarzem? Pewnie nie, ale nie znaczy to, że nie warto wypróbować tego nietypowego fachu - zwłaszcza, gdy można to zrobić w dość zwariowanej otoczce nietypowego świata fantasy.

Recenzja gry Graveyard Keeper – cmentarne Stardew Valley
Recenzja gry Shadow of the Tomb Raider – czy to już koniec Lary Croft?

Recenzja gry Shadow of the Tomb Raider – czy to już koniec Lary Croft?

recenzja gry10 września 2018

W Shadow of the Tomb Raider poznajemy wszystkie tajemnice sekty, która przyczyniła się do śmierci ojca Lary Croft. Czy zwieńczenie trylogii o najpopularniejszej archeolog gier wideo daje radę? Tego dowiecie się z naszej recenzji.

Recenzja gry Shadow of the Tomb Raider – czy to już koniec Lary Croft?
Recenzja gry Marvel's Spider-Man - z wielkimi oczekiwaniami nie przychodzi rozczarowanie

Recenzja gry Marvel's Spider-Man - z wielkimi oczekiwaniami nie przychodzi rozczarowanie

recenzja gry4 września 2018

Po latach dominacji, Batman w końcu przestaje mieć monopol na świetne gry akcji z superbohaterami w roli głównej. Teraz podium musi dzielić z przyjaznym Spider-Manem z sąsiedztwa.

Recenzja gry Marvel's Spider-Man - z wielkimi oczekiwaniami nie przychodzi rozczarowanie
Recenzja gry Two Point Hospital – zwariowana strategia w kitlu

Recenzja gry Two Point Hospital – zwariowana strategia w kitlu

recenzja gry3 września 2018

Hej dinozaury, pamiętacie Theme Hospital? Zgadza się, już 21 lat minęło od wydania tej kultowej gry. Dziś legendarna strategia powraca w nowych, współczesnych szatach. Zakładajcie fartuchy oraz rękawiczki i do dzieła!

Recenzja gry Two Point Hospital – zwariowana strategia w kitlu
Recenzja gry We Happy Few – nieślubne dziecko BioShocka i Dishonored

Recenzja gry We Happy Few – nieślubne dziecko BioShocka i Dishonored

recenzja gry20 sierpnia 2018

Z premierą We Happy Few nie tylko BioShock, ale także Dishonored doczekał się ambitnego spadkobiercy. I chociaż tytuł ten nie przoduje, jeśli chodzi o rozgrywkę, to od strony fabuły i świata jest majstersztykiem, obok którego nie wolno przejść obojętnie.

Recenzja gry We Happy Few – nieślubne dziecko BioShocka i Dishonored
Recenzja gry Monster Hunter: World na PC – RPG, jakiego na pecetach jeszcze nie było

Recenzja gry Monster Hunter: World na PC – RPG, jakiego na pecetach jeszcze nie było

recenzja gry17 sierpnia 2018

Oto padł kolejny konsolowy bastion – jeszcze jedna seria, która dotąd omijała komputery szerokim łukiem, w końcu zawitała w nasze skromne steamowe progi. Wprawdzie pecetowy Monster Hunter: World wnosi trochę błota na butach, ale to i tak dostojny gość!

Recenzja gry Monster Hunter: World na PC – RPG, jakiego na pecetach jeszcze nie było
Recenzja gry Phantom Doctrine – polski XCOM ze szpiegami

Recenzja gry Phantom Doctrine – polski XCOM ze szpiegami

recenzja gry16 sierpnia 2018

Tajemnicza gra wywiadów, akcje szpiegowskie i analiza tajnych dokumentów podlane sosem taktycznej rozgrywki wzorowanej na mistrzach gatunku. Phantom Doctrine przenosi nas w czasy zimnej wojny i stawia na czele siatki bezwzględnych agentów.

Recenzja gry Phantom Doctrine – polski XCOM ze szpiegami
Recenzja gry This Is the Police 2 – niełatwe jest życie policjanta

Recenzja gry This Is the Police 2 – niełatwe jest życie policjanta

recenzja gry31 lipca 2018

Praca komendanta policji w niewielkim miasteczku wcale nie musi być nudna – pokazuje to This Is the Police 2. Szkopuł w tym, że w niektórych momentach jest także po prostu kłopotliwa, choć zupełnie niepotrzebnie.

Recenzja gry This Is the Police 2 – niełatwe jest życie policjanta
No Man’s Sky po 2 latach – recenzja aktualizacji NEXT

No Man’s Sky po 2 latach – recenzja aktualizacji NEXT

gramy dalej27 lipca 2018

Czas wybaczyć? No Man’s Sky wykonało kolejny duży krok ku odkupieniu, w nowej aktualizacji oferując m.in. tryb multiplayer i widok z perspektywy trzeciej osoby.

No Man’s Sky po 2 latach – recenzja aktualizacji NEXT
Recenzja gry The Crew 2 – odtwórcza rewolucja

Recenzja gry The Crew 2 – odtwórcza rewolucja

recenzja gry2 lipca 2018

To, co zrobił Ubisoft z The Crew 2, zakrawa niemal na skandal. Takiego recyklingu w sandboksach jeszcze nie było. Ale wiecie co? Nie chce mi się podnosić larum, bo jeżdżenie po USA (a także latanie i pływanie) wciąż potrafi być nad wyraz przyjemne.

Recenzja gry The Crew 2 – odtwórcza rewolucja
Realm Royale to takie Fortnite RPG, ale bez budowania

Realm Royale to takie Fortnite RPG, ale bez budowania

gramy dalej20 czerwca 2018

Wszędzie mamy przedstawicieli battle royale. W tym ataku klonów ciężko znaleźć coś oryginalnego. Ekipie Hi-Rez Studio udało się jednak nie wpaść w utarty schemat. Dostarczyli nam grę wartą uwagi.

Realm Royale to takie Fortnite RPG, ale bez budowania

Przygotowaliśmy już ponad 3100 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Xenoblade Chronicles 3, Stray oraz Gwint: Mag renegat.