Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 20

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Recenzja gry Baldur's Gate: Siege of Dragonspear - powrót podstarzałego króla

Recenzja gry Baldur's Gate: Siege of Dragonspear - powrót podstarzałego króla

recenzja gry8 kwietnia 2016

Po kilkunastu latach przerwy otrzymujemy kolejny ważny rozdział opowieści o Dziecięciu Bhaala i Wrotach Baldura – ważny, bo Siege of Dragonspear okazuje się ze wszech miar godne firmowania marką Baldur’s Gate.

Recenzja gry Baldur's Gate: Siege of Dragonspear - powrót podstarzałego króla
Recenzja gry Dark Souls III - symulator umierania żegna się z klasą

Recenzja gry Dark Souls III - symulator umierania żegna się z klasą

recenzja gry5 kwietnia 2016

Po wielu dniach wyrzeczeń i równie wielu zgonach, prezentujemy Wam finalną recenzję gry Dark Souls III, wraz z jej oceną.

Recenzja gry Dark Souls III - symulator umierania żegna się z klasą
Recenzja gry Minecraft: Story Mode - najbardziej interaktywny serial twórców The Walking Dead

Recenzja gry Minecraft: Story Mode - najbardziej interaktywny serial twórców The Walking Dead

recenzja gry4 kwietnia 2016

Romans twórców The Walking Dead z klockowym uniwersum wielu graczom wydawał się skokiem na kasę, ale specjaliści od interaktywnych seriali udowodnili, że za decyzją postawienia właśnie na tę markę stał całkiem niezły pomysł.

Recenzja gry Minecraft: Story Mode - najbardziej interaktywny serial twórców The Walking Dead
Recenzja dodatku UEFA Euro 2016 do gry Pro Evolution Soccer 2016

Recenzja dodatku UEFA Euro 2016 do gry Pro Evolution Soccer 2016

gramy dalej2 kwietnia 2016

Ostatnie wielkie imprezy sportowe nie miały zbyt wielkiego szczęścia do udanych gier komputerowych – ten trend kontynuuje rozpoczynające się w czerwcu UEFA Euro 2016.

Recenzja dodatku UEFA Euro 2016 do gry Pro Evolution Soccer 2016
Recenzja gry Quantum Break - dlaczego nie po polsku, Microsofcie?

Recenzja gry Quantum Break - dlaczego nie po polsku, Microsofcie?

recenzja gry1 kwietnia 2016

Quantum Break przywraca wiarę w sens opowiadania skomplikowanych historii w grach wideo. Dla znających język angielski jest to zakup obowiązkowy.

Recenzja gry Quantum Break - dlaczego nie po polsku, Microsofcie?
Recenzja gry Samorost 3 - baśniowa podróż przez obrazy i dźwięki

Recenzja gry Samorost 3 - baśniowa podróż przez obrazy i dźwięki

recenzja gry31 marca 2016

Czesi z Amanita Design zabierają nas w podróż po fantastycznych światach – to fascynujące doświadczenie zapewni mnóstwo frajdy osobom ceniącym w grach przede wszystkim estetykę i pieczołowitość wykonania.

Recenzja gry Samorost 3 - baśniowa podróż przez obrazy i dźwięki
Recenzja gry The Descendant - powolny start kolejnego interaktywnego filmu

Recenzja gry The Descendant - powolny start kolejnego interaktywnego filmu

recenzja gry30 marca 2016

W życiu można kierować się własnymi zasadami lub podążać ślepo za tymi, które ktoś już ustanowił. Szwedzkie Gaming Corps wybrało drugą z tych opcji i jak na razie decyzja ta odbiła im się czkawką.

Recenzja gry The Descendant - powolny start kolejnego interaktywnego filmu
Recenzja gry Black Desert – najpiękniejsze MMORPG na rynku

Recenzja gry Black Desert – najpiękniejsze MMORPG na rynku

recenzja gry29 marca 2016

Black Desert to najpiękniejsza gra MMORPG na rynku. Pytanie czy również najlepsza? Solidnie przetestowaliśmy produkcję Pearl Abyss i już wiemy komu najbardziej ona podejdzie.

Recenzja gry Black Desert – najpiękniejsze MMORPG na rynku
Recenzja gry Shardlight - przygnębiająco, klasycznie, stylowo, bez zmian

Recenzja gry Shardlight - przygnębiająco, klasycznie, stylowo, bez zmian

recenzja gry23 marca 2016

Recenzowanie Shardlighta to ciężki kawałek chleba, bo choć można podziwiać, że przy użyciu skromnych środków deweloperzy potrafią tworzyć tak grywalne i wciągające historie, to jednak można się zastanawiać, czy nie stać ich na więcej.

Recenzja gry Shardlight - przygnębiająco, klasycznie, stylowo, bez zmian
Recenzja gry Day of the Tentacle: Remastered - wielki powrót legendy

Recenzja gry Day of the Tentacle: Remastered - wielki powrót legendy

recenzja gry21 marca 2016

Przypominanie starych gier w remasterowanych edycjach ma sens przede wszystkim w przypadku przedstawicieli wielkiej klasyki. Day of the Tentacle jest właśnie jednym z nich. Koronkową robotą Tima Schafera i całego LucasArts.

Recenzja gry Day of the Tentacle: Remastered - wielki powrót legendy
Recenzja gry Alekhine's Gun – marna podróbka Hitmana

Recenzja gry Alekhine's Gun – marna podróbka Hitmana

recenzja gry19 marca 2016

Niedawna premiera Hitmana przyniosła spore rozczarowanie z powodu tylko jednego epizodu na początek. Alekhine's Gun wydawał się idealnym tytułem na osłodę długiego czekania. I byłby nim, gdyby ukazał się 10 lat temu...

Recenzja gry Alekhine's Gun – marna podróbka Hitmana
Recenzja gry Tom Clancy's The Division - jest nieźle, ale co dalej?

Recenzja gry Tom Clancy's The Division - jest nieźle, ale co dalej?

recenzja gry16 marca 2016

Tom Clancy's The Division miało być grą świetną, która przyciągnie zupełnie nową bazę graczy do Ubisoftu. Ostatecznie dostaliśmy mieszankę pomysłów, która nie zawsze dobrze ze sobą współgra i przy której da się odczuć, że czegoś tutaj brakuje.

Recenzja gry Tom Clancy's The Division - jest nieźle, ale co dalej?
Gothic ma już 15 lat – za co pokochaliśmy pierwszą przygodę Bezimiennego?

Gothic ma już 15 lat – za co pokochaliśmy pierwszą przygodę Bezimiennego?

gramy dalej15 marca 2016

15 lat kończy dziś Gothic – jedna z najbardziej kultowych gier RPG w naszym kraju. Przy tej okazji wspominamy wybitne dzieło studia Piranha Bytes i zastanawiamy się, dlaczego cieszy się ono w Polsce statusem legendy.

Gothic ma już 15 lat – za co pokochaliśmy pierwszą przygodę Bezimiennego?
Recenzja gry Hitman - krótki epizod z życia Agenta 47

Recenzja gry Hitman - krótki epizod z życia Agenta 47

recenzja gry11 marca 2016

Seria Hitman powraca wraz z całą gamą dobrych i sprawdzonych pomysłów ze starszych odsłon. Z drugiej strony wprowadza też coś zupełnie nowego – epizodyczny model wydania: jeden miesiąc – jedna misja. Czy można tak długo bawić się pojedynczym zleceniem?

Recenzja gry Hitman - krótki epizod z życia Agenta 47
Recenzja gry Need for Speed na PC - bryka szybka, ale ma rysy na lakierze

Recenzja gry Need for Speed na PC - bryka szybka, ale ma rysy na lakierze

recenzja gry9 marca 2016

Po całkiem niemałym opóźnieniu premiery, w końcu posiadacze komputerów PC mogą wrócić do ulicznych wyścigów w najszybszych, tuningowanych furach. Czy pecetowa wersja jest warta aż czterech miesięcy dodatkowego czekania?

Recenzja gry Need for Speed na PC - bryka szybka, ale ma rysy na lakierze
Recenzja gry Bus Simulator 16 - autobus z demobilu

Recenzja gry Bus Simulator 16 - autobus z demobilu

recenzja gry7 marca 2016

Bus Simulator 16 to historia o tym, jak zaprezentować starą technologię w tragiczny sposób. Z tego autobusu chcemy wysiąść już na pierwszym przystanku, i to na żądanie.

Recenzja gry Bus Simulator 16 - autobus z demobilu
Recenzja gry Assassin’s Creed: Identity – zabójca bez tożsamości

Recenzja gry Assassin’s Creed: Identity – zabójca bez tożsamości

recenzja gry5 marca 2016

Konsolowe doświadczenie na telefonie – taka jest mobilna odsłona flagowej serii Ubisoftu, czyli Assassin’s Creed: Identity. Pytanie czy tego właśnie oczekiwaliśmy?

Recenzja gry Assassin’s Creed: Identity – zabójca bez tożsamości
Recenzja gry Far Cry: Primal na PC - (nie)prehistoryczny port

Recenzja gry Far Cry: Primal na PC - (nie)prehistoryczny port

recenzja gry3 marca 2016

Pecetowy Far Cry Primal mimo początkowych obaw o jakość portu okazał się całkiem przyzwoicie przygotowanym programem, który dzięki kilkustopniowemu wyborowi jakości oprawy wizualnej ma szanse na uruchomienie nawet na słabszych maszynach.

Recenzja gry Far Cry: Primal na PC - (nie)prehistoryczny port
Recenzja gry Deponia Doomsday – jaka piękna apokalipsa

Recenzja gry Deponia Doomsday – jaka piękna apokalipsa

recenzja gry1 marca 2016

Deponia – ukochana seria wielu miłośników gier przygodowych powróciła znienacka. W recenzji czwartej części o podtytule Doomsday odpowiadamy na pytanie czy powrót Rufusa i spółki jest równie udany co poprzednie odsłony cyklu.

Recenzja gry Deponia Doomsday – jaka piękna apokalipsa
Recenzja gry Heavy Rain na PS4 - remaster, który zawodzi

Recenzja gry Heavy Rain na PS4 - remaster, który zawodzi

recenzja gry1 marca 2016

Wydawałoby się, że tego nie da się położyć. Wprawione w tworzeniu remasterów, Sony pokusiło się o przypomnienie jednej z najlepszych gier poprzedniej generacji konsol. Niestety, Heavy Rain wypada blado na tle poprzednich wznowień tej firmy.

Recenzja gry Heavy Rain na PS4 - remaster, który zawodzi
Recenzja gry Grim Dawn - Titan Quest ma godnego następcę

Recenzja gry Grim Dawn - Titan Quest ma godnego następcę

recenzja gry27 lutego 2016

Długo musieliśmy czekać na nową grę twórców znakomitego Titan Questa, ale po wielu latach ciężkiej pracy studiu Crate Entertainment udało się sfinalizować swój projekt. Grim Dawn to zaskakująco dobry hack-and-slash i świetny fundament pod dalszy rozwój.

Recenzja gry Grim Dawn - Titan Quest ma godnego następcę
Rok z Cities: Skylines – dodatek Snowfall, udane łatki i mnóstwo modów

Rok z Cities: Skylines – dodatek Snowfall, udane łatki i mnóstwo modów

gramy dalej26 lutego 2016

Niecały rok po premierze Cities: Skylines doczekało się drugiego oficjalnego rozszerzenia o nazwie Snowfall. Sprawdzamy, czy śnieg to faktycznie spore urozmaicenie i jak zmieniła się gra od wydania dodatku After Dark.

Rok z Cities: Skylines – dodatek Snowfall, udane łatki i mnóstwo modów
Recenzja gry Superhot - Tron, Matrix i jatka w stylu Tarantino

Recenzja gry Superhot - Tron, Matrix i jatka w stylu Tarantino

recenzja gry25 lutego 2016

Bez wspaniałej grafiki, epickiej fabuły, koncertowej muzyki – polska strzelanka Superhot od ponad dwóch lat budzi emocje na całym świecie. Czy finalna wersja sprostała oczekiwaniom?

Recenzja gry Superhot - Tron, Matrix i jatka w stylu Tarantino
Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów

Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów

recenzja gry24 lutego 2016

Dużo akcji, wyborów moralnych i jeszcze mniej konsekwencji naszych decyzji – najnowszy interaktywny serial studia Telltale Games dostarcza jeszcze więcej tego, do czego fani zostali przyzwyczajeni cztery lata temu.

Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak