Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier akcji

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Akcji. Znajdziesz tu ponad 940 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry Watch Dogs: Legion - bardzo bezpieczna i grzeczna rewolucja

Recenzja gry Watch Dogs: Legion - bardzo bezpieczna i grzeczna rewolucja

recenzja gry28 października 2020

Legion nie okazał się wcale taką wielką rewolucją, na jaką go kreowano – i moim zdaniem bardzo dobrze. Dostaliśmy niepozbawioną wad, ale całkiem kompetentną w swoim gatunku pozycję. Tylko i aż tyle.

Recenzja gry Watch Dogs: Legion - bardzo bezpieczna i grzeczna rewolucja
Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi

recenzja gry26 października 2020

Ukończyłem właśnie naprawdę świetną pierwszoosobową grę polskiego studia osadzoną w dystopijnym, futurystycznym mieście. I wcale nie mówię o Cyberpunku 2077 – jeszcze przed jego premierą czeka na Was znakomity Ghostrunner.

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi
Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter

Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter

recenzja gry5 października 2020

Star Wars: Squadrons przypomina, że pokazywanie uniwersum Gwiezdnych wojen z perspektywy pilota myśliwca to strzał w dziesiątkę. Szkoda tylko, że zabrakło nieco rozmachu i epickości.

Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter
Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia

Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia

recenzja gry24 września 2020

Edycja ostateczna Mafii wzbudziła wśród fanów wiele emocji, wszak studio znane ze słabej Mafii 3 postanowiło ulepszyć grę, która zyskała status legendy. Efekt końcowy jest więcej niż zadowalający, choć do kilku rzeczy można się przyczepić.

Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia
Recenzja Marvel's Avengers – hej, ta gra nie jest zła!

Recenzja Marvel's Avengers – hej, ta gra nie jest zła!

recenzja gry8 września 2020

Marvel's Avengers to gra usługa, która ma przyjemną kampanią fabularną i obiecujący end game. A że będzie długo wspierana, to jest nadzieja, że twórcy poprawią jej wady i z dobrej zrobią grę świetną.

Recenzja Marvel's Avengers – hej, ta gra nie jest zła!
5 solidnych powodów, żeby zagrać w Horizon Zero Dawn na PC

5 solidnych powodów, żeby zagrać w Horizon Zero Dawn na PC

gramy dalej7 sierpnia 2020

Po ponad trzech latach pecetowcy mogą posmakować jakiegoś exclusive’a z PS4. Horizon: Zero Dawn jest z pewnością grą wartą uwagi, ale jeśli jeszcze nie jesteście przekonani czy dać jej szansę, poznajcie pięć powodów, dla których warto to uczynić.

5 solidnych powodów, żeby zagrać w Horizon Zero Dawn na PC
Recenzja Ghost of Tsushima – wspaniałe pożegnanie PS4

Recenzja Ghost of Tsushima – wspaniałe pożegnanie PS4

recenzja gry14 lipca 2020

Ghost of Tsushima to pożegnanie Sony z Play Station 4 w naprawdę wielkim stylu. Tę przygodową grę akcji przesycono orientalnym klimatem i wypełniono interesującą zawartością.

Recenzja Ghost of Tsushima – wspaniałe pożegnanie PS4
Recenzja The Last of Us 2 – gry, która podpali świat

Recenzja The Last of Us 2 – gry, która podpali świat

recenzja gry12 czerwca 2020

Na The Last of Us: Part II czekaliśmy jak na zbawienie. I wiecie co? To murowany kandydat do tytułu gry roku 2020 – i nawet Cyberpunkowi 2077 będzie ciężko przebić nowe dzieło Naughty Dog.

Recenzja The Last of Us 2 – gry, która podpali świat
Właśnie skończyłem Assassin's Creed 1... nudna gra, ale i tak rzuciłem się na „dwójkę”

Właśnie skończyłem Assassin's Creed 1... nudna gra, ale i tak rzuciłem się na „dwójkę”

gramy dalej5 czerwca 2020

Od pewnego czasu chodziło mi po głowie sprawdzenie, jak wyglądała pierwsza część klasycznej już serii Assassin’s Creed. Zwłaszcza w porównaniu do najnowszych dzieł Ubisoftu.

Właśnie skończyłem Assassin's Creed 1... nudna gra, ale i tak rzuciłem się na „dwójkę”
Recenzja gry Valorant – świetny zlepek sprawdzonych pomysłów

Recenzja gry Valorant – świetny zlepek sprawdzonych pomysłów

recenzja gry3 czerwca 2020

Riot Games zebrało pomysły już dawno obecne na rynku i stworzył strzelankę niczym Frankenstein swojego potwora. Wyszło im jednak trochę lepiej.

Recenzja gry Valorant – świetny zlepek sprawdzonych pomysłów
Za wolność naszą i waszą – recenzja gry Liberated

Za wolność naszą i waszą – recenzja gry Liberated

recenzja gry1 czerwca 2020

Polskie dystopie zawsze interesowały mnie najbardziej – dobrze jest posłuchać o pesymistycznych wizjach rodaków. Liberated to nowatorski projekt indie warszawskiego studia. Jest ambitny i ciekawy – a przy tym pięknie... narysowany?

Za wolność naszą i waszą – recenzja gry Liberated
Recenzja gry Minecraft: Dungeons – prawie jak Diablo, tylko dla dzieci

Recenzja gry Minecraft: Dungeons – prawie jak Diablo, tylko dla dzieci

recenzja gry25 maja 2020

Zupełnie nowy Minecraft to posiadający niewiele wspólnego z oryginałem hack’n’slash. Przelotny romans Mojanga okazał się całkiem udany, ale równocześnie pozostawił pewien niedosyt, przez który z tego związku raczej dzieci nie będzie.

Recenzja gry Minecraft: Dungeons – prawie jak Diablo, tylko dla dzieci
Takie czasy, że zabawa w wojnę pozwoliła mi zachować przyjaciół

Takie czasy, że zabawa w wojnę pozwoliła mi zachować przyjaciół

gramy dalej21 maja 2020

Call of Duty: Warzone przeniosło moje życie towarzyskie do fikcyjnego Verdanska. Gorzej, że w ślad za nim poszły również moje problemy.

Takie czasy, że zabawa w wojnę pozwoliła mi zachować przyjaciół
Escape from Tarkov – to trudny związek, ale wciąż kocham tę grę

Escape from Tarkov – to trudny związek, ale wciąż kocham tę grę

gramy dalej22 kwietnia 2020

Escape from Tarkov po latach wciąż jest technicznym bałaganem. Bardziej cię stresuje niż relaksuje, ciągle ci coś zabiera i na dodatek wszystkiego każe się domyślać. A mimo to wciąż kocham tę grę.

Escape from Tarkov – to trudny związek, ale wciąż kocham tę grę
The Division to gra, która opowiada przerażająco realną historię pandemii

The Division to gra, która opowiada przerażająco realną historię pandemii

gramy dalej9 kwietnia 2020

Pierwsza część The Division nie zachwycała fabułą, ale ukryte w niej znajdźki zawierają coś ciekawszego. Kronikę wybuchu epidemii, która do złudzenia przypomina obecny rozwój sytuacji w Nowym Jorku i wielu innych krajach.

The Division to gra, która opowiada przerażająco realną historię pandemii
Recenzja gry Resident Evil 3 – Mr. X był ledwie rozgrzewką

Recenzja gry Resident Evil 3 – Mr. X był ledwie rozgrzewką

recenzja gry30 marca 2020

Resident Evil 3 to na pierwszy rzut oka więcej tego samego co w zeszłorocznym RE2 Remake. Nemezis tkwi jednak w szczegółach.

Recenzja gry Resident Evil 3 – Mr. X był ledwie rozgrzewką
Recenzja Half-Life: Alyx – najlepsza gra, w którą nigdy nie zagracie

Recenzja Half-Life: Alyx – najlepsza gra, w którą nigdy nie zagracie

recenzja gry27 marca 2020

Half-Life to jedna z najważniejszych serii, która na zawsze zmieniła oblicze gier wideo. Alyx zaś to nie tylko jedna z najlepszych gier na VR, w jakie grałem. To jedna z najlepszych gier, w jakie w ogóle grałem!

Recenzja Half-Life: Alyx – najlepsza gra, w którą nigdy nie zagracie
Recenzja gry Doom Eternal – demon tkwi w szczegółach

Recenzja gry Doom Eternal – demon tkwi w szczegółach

recenzja gry17 marca 2020

Doom Eternal ulepsza i dodaje do poprzedniej odsłony tyle, że momentami aż przesadza. Na szczęście w kwestii eksterminacji demonów nadal nie ma sobie równych. W tej konkurencji Slayer oferuje „wieczną” gwarancję jakości.

Recenzja gry Doom Eternal – demon tkwi w szczegółach
Darmowe Call of Duty: Warzone – wreszcie Fortnite dla „dorosłych”!

Darmowe Call of Duty: Warzone – wreszcie Fortnite dla „dorosłych”!

gramy dalej12 marca 2020

Modern Warfare: Warzone to dość poprawne battle royale, z wszystkimi wadami i zaletami tego gatunku. Prawdziwym hitem jest fakt, że to w sporej części nowe Call of Duty: Modern Warfare – tyle, że darmowe!

Darmowe Call of Duty: Warzone – wreszcie Fortnite dla „dorosłych”!
Recenzja gry Oddworld: Stranger's Wrath HD – Dziki Zachód, jakiego nie widzieliście

Recenzja gry Oddworld: Stranger's Wrath HD – Dziki Zachód, jakiego nie widzieliście

recenzja gry28 stycznia 2020

Mimo piętnastu lat na karku, Stranger's Wrath wciąż trzyma się nieźle, głównie dzięki nietuzinkowym mechanikom strzelania i ciekawie wykreowanemu światu. Ale port na Switcha mógł być lepszy.

Recenzja gry Oddworld: Stranger's Wrath HD – Dziki Zachód, jakiego nie widzieliście
Recenzja gry Darksiders Genesis – wygląda jak Diablo, a to wciąż Darksiders

Recenzja gry Darksiders Genesis – wygląda jak Diablo, a to wciąż Darksiders

recenzja gry4 grudnia 2019

Czy po trzech częściach serii jest jakiś sens w wydawaniu prequela, który w dodatku jest spin-offem i to izometrycznym? Wbrew pozorom, zdecydowanie tak. Szkoda tylko, że ta część nie wyszła jako pierwsza, bo mogłoby to pomóc całej marce.

Recenzja gry Darksiders Genesis – wygląda jak Diablo, a to wciąż Darksiders
Gram w RDR2 na PC i – o rety – jaka to piękna katastrofa!

Gram w RDR2 na PC i – o rety – jaka to piękna katastrofa!

gramy dalej26 listopada 2019

Rok czekania, miesiące spekulacji, wreszcie oficjalna zapowiedź Red Dead Redemption 2 na PC i kilka tygodni wielkiej ekscytacji… a potem wszystko zniweczone w dniu premiery przez katastrofalny stan portu. Na szczęście z łatki na łatkę jest coraz lepiej.

Gram w RDR2 na PC i – o rety – jaka to piękna katastrofa!
Recenzja gry Sniper: Ghost Warrior Contracts – snajper trafia za czwartym razem

Recenzja gry Sniper: Ghost Warrior Contracts – snajper trafia za czwartym razem

recenzja gry25 listopada 2019

Sniper: Ghost Warrior Contracts to w zasadzie Hitman, który zamiast przebrań, ma tylko karabin snajperski. I generalnie takie połączenie całkiem nieźle działa.

Recenzja gry Sniper: Ghost Warrior Contracts – snajper trafia za czwartym razem
Recenzja gry Terminator: Resistance – Roboty ciosane z drewna mają swoją duszę!

Recenzja gry Terminator: Resistance – Roboty ciosane z drewna mają swoją duszę!

recenzja gry16 listopada 2019

Nowy Terminator jest zaskakująco satysfakcjonujący. Nie chodzi jednak o przeciętny film Tima Millera, a świeżutką grę krakowskiego studia Teyon – dewelopera, który w branży gamingowej "zabłysnął" dzięki niechlubnemu Rambo: The Video Game.

Recenzja gry Terminator: Resistance – Roboty ciosane z drewna mają swoją duszę!