Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier akcji

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Akcji. Znajdziesz tu ponad 950 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja Resident Evil Village - nie tylko randka z Lady Dimitrescu

Recenzja Resident Evil Village - nie tylko randka z Lady Dimitrescu

recenzja gry5 maja 2021

Resident Evil Village łączy ze sobą dwie mocno lubiane odsłony kultowej serii, dorzucając sporo od siebie – znacznie więcej niż tylko Lady Dimitrescu, na punkcie której oszalał internet.

Recenzja Resident Evil Village - nie tylko randka z Lady Dimitrescu
Returnal - recenzja. Dzień świstaka na PS5

Returnal - recenzja. Dzień świstaka na PS5

recenzja gry29 kwietnia 2021

Returnal ma być dla studia Housemarque początkiem nowej drogi. Znany do tej pory z niszowych, arcade’owych gier fiński zespół deweloperski wchodzi w segment AAA bez żadnych kompleksów. I przy okazji ratuje graczy w trakcie wyjątkowej suszy na rynku.

Returnal - recenzja. Dzień świstaka na PS5
Kolejny looter-shooter i znowu to samo? Nie zgadzam się

Kolejny looter-shooter i znowu to samo? Nie zgadzam się

gramy dalej16 kwietnia 2021

Zdania o Outriders są podzielone, mnie się jednak wydaje, że rację mają ci, którzy chwalą tę grę. Postaram się w niniejszym tekście wyjaśnić, dlaczego tak uważam.

Kolejny looter-shooter i znowu to samo? Nie zgadzam się
Recenzja gry Outriders - gdyby Diablo miało spluwy i słabe dialogi

Recenzja gry Outriders - gdyby Diablo miało spluwy i słabe dialogi

recenzja gry9 kwietnia 2021

Outriders, pierwsza duża polska gra po Cyberpunku 2077, dowozi. Nie jest to strzelanka dla każdego, ale jeśli lubicie hack and slashe, to sprawdźcie nowe dzieło studia People Can Fly.

Recenzja gry Outriders - gdyby Diablo miało spluwy i słabe dialogi
Dlaczego Valheim się nie nudzi? Bo ścinanie drzew to przygoda

Dlaczego Valheim się nie nudzi? Bo ścinanie drzew to przygoda

gramy dalej5 marca 2021

Nie muszę chyba nikogo przekonywać, że Valheim to dobra gra. Miliony sprzedanych kopii, świetne oceny, a do tego wiele tekstów chwalących różne aspekty gry od grafiki do świeżego spojrzenia na survivale. A ja pochwalę to, jak gra pokazuje żywot drwala.

Dlaczego Valheim się nie nudzi? Bo ścinanie drzew to przygoda
Anthem - największa wtopa EA dwa lata później

Anthem - największa wtopa EA dwa lata później

gramy dalej4 marca 2021

Ponoć nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Zaryzykowaliśmy jednak i ponownie odpaliliśmy Anthem – grę-usługę, której wsparcie i wielkie plany rozwoju zostały właśnie ostatecznie przekreślone.

Anthem - największa wtopa EA dwa lata później
Jak przestałem się martwić i wróciłem do League of Legends

Jak przestałem się martwić i wróciłem do League of Legends

gramy dalej2 marca 2021

Zostawiliście League of Legends? Może nawet nigdy nie graliście i wierzycie, że jesteście bezpieczni, że to Was nie dotyczy. Moje słodkie, letnie dzieci. Jeśli gra Riot choć trochę Wam się spodobała, to znajdzie sposób, by wciągnąć Was głębiej.

Jak przestałem się martwić i wróciłem do League of Legends
Hitman 3 wymiata! Recenzja najlepszej gry z Agentem 47

Hitman 3 wymiata! Recenzja najlepszej gry z Agentem 47

recenzja gry19 stycznia 2021

Prawie pięć lat po udostępnieniu graczom pierwszego fragmentu rebootu Hitmana, rewolucjonizującego serię i pokazującego potencjalny nowy kierunek dla całego gatunku skradanek, trylogia „World of Assassination” zostaje zamknięta w świetnym stylu.

Hitman 3 wymiata! Recenzja najlepszej gry z Agentem 47
Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!

Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!

gramy dalej2 grudnia 2020

Lubisz Assassin's Creeda? Ja też - bo kolejne Asasyny są naprawdę dobre - ale... chętnie pograłbym w coś świeżego od Ubisoftu. Dzięki niech więc będą bogom za powstanie Immortals!

Immortals: Fenyx Rising to nie jest Assassin's Creed dla dzieci!
Recenzja Hyrule Warriors: Age of Calamity - zabiłem 75 000 potworów i dobrze mi z tym

Recenzja Hyrule Warriors: Age of Calamity - zabiłem 75 000 potworów i dobrze mi z tym

recenzja gry18 listopada 2020

Hyrule Warriors: Age of Calamity to nie jest być może Zelda, na którą czekaliście – to jednak naprawdę dobra gra z gatunku musou, która wyjmie wam kilkadziesiąt godzin z życia.

Recenzja Hyrule Warriors: Age of Calamity - zabiłem 75 000 potworów i dobrze mi z tym
Recenzja gry Call of Duty: Cold War - zimna wojna i gorące wybory

Recenzja gry Call of Duty: Cold War - zimna wojna i gorące wybory

recenzja gry13 listopada 2020

Po wielkim restarcie marki Modern Warfare, odświeżenia doczekała się także seria Black Ops. Przygody Masona, Woodsa i Hudsona powracają w świetnym stylu, bo Cold War to jedna z najlepszych kampanii w historii CoD-a!

Recenzja gry Call of Duty: Cold War - zimna wojna i gorące wybory
Recenzja Assassin's Creed Valhalla - to jest Asasyn, którego szukacie

Recenzja Assassin's Creed Valhalla - to jest Asasyn, którego szukacie

recenzja gry9 listopada 2020

Miniony tydzień był cholernie intensywny. Spędziłem go z grą AC Valhalla, u boku Eivor, dzielnej wojowniczki z Norwegii, która wraz z bandą przyjaciół wyruszyła do Anglii, żeby zbudować swój dom.

Recenzja Assassin's Creed Valhalla - to jest Asasyn, którego szukacie
Recenzja gry Spider-Man: Miles Morales - wejście z hukiem w nową generację

Recenzja gry Spider-Man: Miles Morales - wejście z hukiem w nową generację

recenzja gry6 listopada 2020

Insomniac Games zawojowało dwa lata temu platformę Sony ze swoją historią o Spider-Manie. Wydawany już za moment Miles Morales to idealny dowód na to, jak wiele mogą zmienić dwa lata i nowa generacja sprzętu.

Recenzja gry Spider-Man: Miles Morales - wejście z hukiem w nową generację
Recenzja gry Watch Dogs: Legion - bardzo bezpieczna i grzeczna rewolucja

Recenzja gry Watch Dogs: Legion - bardzo bezpieczna i grzeczna rewolucja

recenzja gry28 października 2020

Legion nie okazał się wcale taką wielką rewolucją, na jaką go kreowano – i moim zdaniem bardzo dobrze. Dostaliśmy niepozbawioną wad, ale całkiem kompetentną w swoim gatunku pozycję. Tylko i aż tyle.

Recenzja gry Watch Dogs: Legion - bardzo bezpieczna i grzeczna rewolucja
Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi

recenzja gry26 października 2020

Ukończyłem właśnie naprawdę świetną pierwszoosobową grę polskiego studia osadzoną w dystopijnym, futurystycznym mieście. I wcale nie mówię o Cyberpunku 2077 – jeszcze przed jego premierą czeka na Was znakomity Ghostrunner.

Recenzja gry Ghostrunner - Polska cyberpunkiem stoi
Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter

Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter

recenzja gry5 października 2020

Star Wars: Squadrons przypomina, że pokazywanie uniwersum Gwiezdnych wojen z perspektywy pilota myśliwca to strzał w dziesiątkę. Szkoda tylko, że zabrakło nieco rozmachu i epickości.

Recenzja gry Star Wars: Squadrons - VReszcie nowy X-Wing vs. TIE Fighter
Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia

Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia

recenzja gry24 września 2020

Edycja ostateczna Mafii wzbudziła wśród fanów wiele emocji, wszak studio znane ze słabej Mafii 3 postanowiło ulepszyć grę, która zyskała status legendy. Efekt końcowy jest więcej niż zadowalający, choć do kilku rzeczy można się przyczepić.

Recenzja gry Mafia: Definitive Edition – Pan Remake przesyła pozdrowienia
Recenzja Marvel's Avengers – hej, ta gra nie jest zła!

Recenzja Marvel's Avengers – hej, ta gra nie jest zła!

recenzja gry8 września 2020

Marvel's Avengers to gra usługa, która ma przyjemną kampanią fabularną i obiecujący end game. A że będzie długo wspierana, to jest nadzieja, że twórcy poprawią jej wady i z dobrej zrobią grę świetną.

Recenzja Marvel's Avengers – hej, ta gra nie jest zła!
5 solidnych powodów, żeby zagrać w Horizon Zero Dawn na PC

5 solidnych powodów, żeby zagrać w Horizon Zero Dawn na PC

gramy dalej7 sierpnia 2020

Po ponad trzech latach pecetowcy mogą posmakować jakiegoś exclusive’a z PS4. Horizon: Zero Dawn jest z pewnością grą wartą uwagi, ale jeśli jeszcze nie jesteście przekonani czy dać jej szansę, poznajcie pięć powodów, dla których warto to uczynić.

5 solidnych powodów, żeby zagrać w Horizon Zero Dawn na PC
Recenzja Ghost of Tsushima – wspaniałe pożegnanie PS4

Recenzja Ghost of Tsushima – wspaniałe pożegnanie PS4

recenzja gry14 lipca 2020

Ghost of Tsushima to pożegnanie Sony z Play Station 4 w naprawdę wielkim stylu. Tę przygodową grę akcji przesycono orientalnym klimatem i wypełniono interesującą zawartością.

Recenzja Ghost of Tsushima – wspaniałe pożegnanie PS4
Recenzja The Last of Us 2 – gry, która podpali świat

Recenzja The Last of Us 2 – gry, która podpali świat

recenzja gry12 czerwca 2020

Na The Last of Us: Part II czekaliśmy jak na zbawienie. I wiecie co? To murowany kandydat do tytułu gry roku 2020 – i nawet Cyberpunkowi 2077 będzie ciężko przebić nowe dzieło Naughty Dog.

Recenzja The Last of Us 2 – gry, która podpali świat
Właśnie skończyłem Assassin's Creed 1... nudna gra, ale i tak rzuciłem się na „dwójkę”

Właśnie skończyłem Assassin's Creed 1... nudna gra, ale i tak rzuciłem się na „dwójkę”

gramy dalej5 czerwca 2020

Od pewnego czasu chodziło mi po głowie sprawdzenie, jak wyglądała pierwsza część klasycznej już serii Assassin’s Creed. Zwłaszcza w porównaniu do najnowszych dzieł Ubisoftu.

Właśnie skończyłem Assassin's Creed 1... nudna gra, ale i tak rzuciłem się na „dwójkę”
Recenzja gry Valorant – świetny zlepek sprawdzonych pomysłów

Recenzja gry Valorant – świetny zlepek sprawdzonych pomysłów

recenzja gry3 czerwca 2020

Riot Games zebrało pomysły już dawno obecne na rynku i stworzył strzelankę niczym Frankenstein swojego potwora. Wyszło im jednak trochę lepiej.

Recenzja gry Valorant – świetny zlepek sprawdzonych pomysłów
Za wolność naszą i waszą – recenzja gry Liberated

Za wolność naszą i waszą – recenzja gry Liberated

recenzja gry1 czerwca 2020

Polskie dystopie zawsze interesowały mnie najbardziej – dobrze jest posłuchać o pesymistycznych wizjach rodaków. Liberated to nowatorski projekt indie warszawskiego studia. Jest ambitny i ciekawy – a przy tym pięknie... narysowany?

Za wolność naszą i waszą – recenzja gry Liberated