Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier akcji

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Akcji. Znajdziesz tu ponad 980 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry Trek to Yomi - chcę więcej takich gier!

Recenzja gry Trek to Yomi - chcę więcej takich gier!

recenzja gry5 maja 2022

Flying Wild Hog stworzyło produkcję, nijak pasującą do wcześniejszych strzelankowych dokonań tego studia i... naprawdę dało radę. Trek to Yomi to mała, ale świetna gra, która garściami czerpie z dorobku kina samurajskiego.

Recenzja gry Trek to Yomi - chcę więcej takich gier!
Recenzja gry Hades - wielka gra dla tych, co mało czasu mają

Recenzja gry Hades - wielka gra dla tych, co mało czasu mają

recenzja gry1 kwietnia 2022

Wiedziałem, że Hades będzie świetną hybrydą action RPG i „rogalika”, ale okazał się także znakomitą grą dla dojrzałych graczy. Zgrabnie porusza poważne tematy, ale robi też coś jeszcze. Szanuje nasz czas.

Recenzja gry Hades - wielka gra dla tych, co mało czasu mają
Recenzja Tiny Tina’s Wonderlands - ogniem, mieczem i shotgunem

Recenzja Tiny Tina’s Wonderlands - ogniem, mieczem i shotgunem

recenzja gry25 marca 2022

Gearbox po raz kolejny zaprasza nas do swojego szalonego uniwersum, w którym Tiny Tina ponownie porywa gracza do świata będącego po części wytworem jej wyobraźni, a po części fantasy hołdującym zasadom Dungeons and Dragons.

Recenzja Tiny Tina’s Wonderlands - ogniem, mieczem i shotgunem
Recenzja Ghostwire: Tokyo - ani hit, ani kit

Recenzja Ghostwire: Tokyo - ani hit, ani kit

recenzja gry21 marca 2022

Nowych marek w branży nigdy za wiele. Dlatego pojawienie się Ghostwire: Tokyo wyjątkowo cieszy. Zwłaszcza, że uderza w uwielbiane przeze mnie japońskie tony. Pora się jednak przekonać, czy warto było czekać i czy oferuje efekt świeżości?

Recenzja Ghostwire: Tokyo - ani hit, ani kit
Recenzja gry Shadow Warrior 3 - przejdź i (nie) zapomnij

Recenzja gry Shadow Warrior 3 - przejdź i (nie) zapomnij

recenzja gry28 lutego 2022

Na papierze Shadow Warrior 3 wygląda jak krok wstecz względem „dwójki”. Jest krótszy, prostszy, bardziej liniowy i pozbawiony wielu mechanik. Czy to uczyniło go gorszą grą? Nie. Stało się dokładnie odwrotnie.

Recenzja gry Shadow Warrior 3 - przejdź i (nie) zapomnij
Recenzja gry Horizon Forbidden West - Sony ma asa na Game Passa

Recenzja gry Horizon Forbidden West - Sony ma asa na Game Passa

recenzja gry14 lutego 2022

Rudowłosa Aloy powraca w trochę nowej, trochę starej przygodzie i z miejsca kradnie nasze serca. Horizon Forbidden West nie rewolucjonizuje sandboksów, ale i tak jest jedną z najlepszych gier w tym gatunku od lat.

Recenzja gry Horizon Forbidden West - Sony ma asa na Game Passa
Recenzja gry Dying Light 2 - nowy polski hit!

Recenzja gry Dying Light 2 - nowy polski hit!

recenzja gry2 lutego 2022

Dying Light 2 zabiera nas do postapokaliptycznego miasta w Europie, byśmy mogli zmierzyć się z zombie i po raz pierwszy w tym cyklu sprawdzić się w podejmowaniu ważnych decyzji. Mimo technicznych problemów to naprawdę zapadająca w pamięć przygoda.

Recenzja gry Dying Light 2 - nowy polski hit!
Recenzja gry Rainbow Six: Extraction - coop dla hardkorów

Recenzja gry Rainbow Six: Extraction - coop dla hardkorów

recenzja gry26 stycznia 2022

Nowy kooperacyjny shooter taktyczny Ubisoftu pełen jest trudnych wyzwań, starć i jeżącego włosy na głowie klimatu. Produkcja ta co prawda nie rewolucjonizuje gatunku tzw. strzelanek z udziałem zombie, ale ma za to sporo głębi i ciekawych rozwiązań.

Recenzja gry Rainbow Six: Extraction - coop dla hardkorów
Recenzja gry God of War na PC - „blaszaki” z honorami witają boga wojny

Recenzja gry God of War na PC - „blaszaki” z honorami witają boga wojny

recenzja gry12 stycznia 2022

Nareszcie! Po prawie czterech latach z jedną z najlepszych gier na PS4 mogą zapoznać się pecetowcy. Kto cierpliwie czekał, zostanie hojnie wynagrodzony. Nie liczcie jednak na istotne różnice względem oryginału – i bądźcie gotowi na trochę problemów.

Recenzja gry God of War na PC - „blaszaki” z honorami witają boga wojny
Recenzja gry Halo Infinite - oldskul jest cool

Recenzja gry Halo Infinite - oldskul jest cool

recenzja gry6 grudnia 2021

Nowa strzelanka Microsoftu „dowozi”. Jest co prawda bardzo oldskulowa, ale mnie to akurat odpowiada. Halo Infinite nie zrewolucjonizuje gatunku, jednak nie tylko przełomowe dzieła potrafią dostarczać rozrywki.

Recenzja gry Halo Infinite - oldskul jest cool
Battlefield 2042 - recenzja. Dla każdego coś multiplayerowego

Battlefield 2042 - recenzja. Dla każdego coś multiplayerowego

recenzja gry22 listopada 2021

Najnowsza produkcja studia DICE zrezygnowała z kampanii singlowej – zamiast tego zdecydowano, że gracze otrzymają więcej różnorodności w zawartości dla wielu graczy. Czy to dobry kierunek rozwoju?

Battlefield 2042 - recenzja. Dla każdego coś multiplayerowego
Recenzja GTA Trilogy Definitive Edition - nie o taki remaster nic nie robiłem

Recenzja GTA Trilogy Definitive Edition - nie o taki remaster nic nie robiłem

recenzja gry18 listopada 2021

GTA: The Trilogy Definitive Edition to mocno nieprzemyślany pakiet remasterów. Pomimo dość ładnej grafiki za cenę jednej gry dostajemy trzy stare. Można się przy nich nieźle bawić, ale raczej nie przekonają do siebie nowych graczy.

Recenzja GTA Trilogy Definitive Edition - nie o taki remaster nic nie robiłem
Recenzja gry Call of Duty: Vanguard - tylko dla największych fanów serii

Recenzja gry Call of Duty: Vanguard - tylko dla największych fanów serii

recenzja gry5 listopada 2021

Najnowszy Call of Duty: Vanguard to poprawna strzelanka w singlu i powtórka z rozrywki w multi. Nie zaskakuje ani na plus, ani na minus, co czyni z niej nieco bladą, łatwą do zapomnienia odsłonę.

Recenzja gry Call of Duty: Vanguard - tylko dla największych fanów serii
Recenzja Marvel's Guardians of the Galaxy - nieprędko zagracie w lepszego Mass Effecta

Recenzja Marvel's Guardians of the Galaxy - nieprędko zagracie w lepszego Mass Effecta

recenzja gry25 października 2021

Ubiegłoroczne Avengers zgasiło Wasz entuzjazm wobec kolejnych marvelowskich gier Square Enix? Dobrze radzę, wykrzeszcie go z siebie trochę dla Guardians of the Galaxy. To jedna z najlepszych produkcji tego roku.

Recenzja Marvel's Guardians of the Galaxy - nieprędko zagracie w lepszego Mass Effecta
Recenzja Metroid Dread - znakomita gra, która niemal mnie złamała

Recenzja Metroid Dread - znakomita gra, która niemal mnie złamała

recenzja gry12 października 2021

Znacie serię, w której ekran „game over” to niemal element gameplayu? Zgadza się, Metroidy zawsze były trudne, a Dread nie odchodzi od tej tradycji. To gra, przez którą chciałem wyrzucić Switcha przez okno. To też gra, od której nie mogłem się oderwać...

Recenzja Metroid Dread - znakomita gra, która niemal mnie złamała
Recenzja gry Far Cry 6 - to dobra gra. Tylko dobra

Recenzja gry Far Cry 6 - to dobra gra. Tylko dobra

recenzja gry6 października 2021

Po fali obsuw do rangi najgorętszych premier jesieni urosły odgrzewane kotlety, a Far Cry 6 miał być pośród nich jednym z bardziej łakomych kąsków. Niestety, danie pierwszej klasy to nie jest.

Recenzja gry Far Cry 6 - to dobra gra. Tylko dobra
Recenzja Kena: Bridge of Spirits - gry „dla każdego” naprawdę istnieją!

Recenzja Kena: Bridge of Spirits - gry „dla każdego” naprawdę istnieją!

recenzja gry24 września 2021

Kena nie ma w sobie nic z rodziny tego Kena od Barbie. To raczej siostra Meridy Walecznej, a gra z jej udziałem jest kapitalnym i chyba najładniejszym „indykiem AAA” oraz gotowym materiałem na nowy film Disneya.

Recenzja Kena: Bridge of Spirits - gry „dla każdego” naprawdę istnieją!
Recenzja gry Deathloop - duchowy spadkobierca BioShocka

Recenzja gry Deathloop - duchowy spadkobierca BioShocka

recenzja gry13 września 2021

Najnowsza produkcja studia Arkane – twórców Dishonored – to piorunująca mieszanka roguelike’owych mechanik, intrygującej fabuły i surrealistycznych klimatów. Wszystko to tworzy jedną z najlepszych gier tego roku.

Recenzja gry Deathloop - duchowy spadkobierca BioShocka
Recenzja gry No More Heroes 3 - na świecie nie ma już bohaterów

Recenzja gry No More Heroes 3 - na świecie nie ma już bohaterów

recenzja gry30 sierpnia 2021

No More Heroes 3 to ostatnia część pokręconych przygód Travisa Touchdowna. Goichi Suda opowiedział tu niebywale krwawą historię miksującą gatunki, style i nawiązania do popkultury. Całość tworzy swojego rodzaju bałagan, ale taki, który może się podobać.

Recenzja gry No More Heroes 3 - na świecie nie ma już bohaterów
Recenzja gry Chernobylite - polski STALKER na miarę naszych możliwości

Recenzja gry Chernobylite - polski STALKER na miarę naszych możliwości

recenzja gry28 lipca 2021

Polska gra Chernobylite to niezwykle klimatyczny powrót do czarnobylskiej Zony. Na dodatek intryguje fabułą, wyborami i daje dużo swobody podczas rozgrywki. Czy więc fani kultowego STALKER-a mają powody do świętowania?

Recenzja gry Chernobylite - polski STALKER na miarę naszych możliwości
Recenzja gry Zelda: Skyward Sword HD - świetna gra, ale nie dla każdego

Recenzja gry Zelda: Skyward Sword HD - świetna gra, ale nie dla każdego

recenzja gry19 lipca 2021

Możecie nie pamiętać, ale Zelda: Skyward Sword to równolatek Skyrima. Dzisiaj odświeżona wersja tego klasyka dostępna jest na Nintendo Switch. Czy warto po nią sięgnąć? Tak, ale...

Recenzja gry Zelda: Skyward Sword HD - świetna gra, ale nie dla każdego
Ninja Gaiden Master Collection - recenzja. Przy nich Dark Souls to bułka z masłem

Ninja Gaiden Master Collection - recenzja. Przy nich Dark Souls to bułka z masłem

recenzja gry18 czerwca 2021

Tomonobu Itagaki wielkim deweloperem był. Trzymał pieczę nad jednymi z najlepszych gier z gatunku slasherów w dziejach. Dziś mamy szansę ocenić, czy zawierający je pakiet Ninja Gaiden Master Collection jest nadal atrakcyjny dla współczesnego gracza.

Ninja Gaiden Master Collection - recenzja. Przy nich Dark Souls to bułka z masłem
Recenzja Ratchet & Clank: Rift Apart - dziewiąta generacja zaczyna się teraz

Recenzja Ratchet & Clank: Rift Apart - dziewiąta generacja zaczyna się teraz

recenzja gry8 czerwca 2021

„Z wielką mocą wiąże się wielka odpowiedzialność”, napisał kiedyś Stan Lee, wkładając te słowa w usta wujka Bena. Dziś to samo można powiedzieć o PS5 i pierwszym prawdziwie nextgenowym tytule, który wychodzi spod ręki prawie niezawodnego Insomniac Games.

Recenzja Ratchet & Clank: Rift Apart - dziewiąta generacja zaczyna się teraz
Recenzja gry Sniper Ghost Warrior Contracts 2 - dobra „snajperka”, jeszcze lepsza skradanka

Recenzja gry Sniper Ghost Warrior Contracts 2 - dobra „snajperka”, jeszcze lepsza skradanka

recenzja gry7 czerwca 2021

Druga część snajperskich kontraktów to generalnie pakiet nowych misji i mała ewolucja serii Sniper Ghost Warrior Contracts. A oprócz nowości w postaci strzałów na kilometr, jeszcze lepiej udały się etapy skradankowe.

Recenzja gry Sniper Ghost Warrior Contracts 2 - dobra „snajperka”, jeszcze lepsza skradanka