Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 50

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
L.A. Noire - recenzja gry

L.A. Noire - recenzja gry

recenzja gry23 maja 2011

Gra L.A. Noire odkurza nieco zapomniane opowieści detektywistyczne i prezentuje je w nowoczesnej, bardzo atrakcyjnej formie. Nietypowa, oryginalna i pasjonująca - debiut jak marzenie.

L.A. Noire - recenzja gry

Brink - recenzja gry

recenzja gry20 maja 2011

Twórcy Enemy Territory i Quake Wars powracają z nową strzelaniną. Sprawdziliśmy, czy Brink wyróżnia się w tłumie innych popularnych gier tego typu.

Brink - recenzja gry
World of Tanks - recenzja gry

World of Tanks - recenzja gry

recenzja gry19 maja 2011

Zapach benzyny o poranku, skraplający się na suficie pot artylerzysty i dźwięk gąsienic stukających o bruk - czyli darmowy bilet na front drugiej wojny światowej. Czy warto wyruszyć w tę podróż z World of Tanks?

World of Tanks - recenzja gry
LEGO Piraci z Karaibów - recenzja gry

LEGO Piraci z Karaibów - recenzja gry

recenzja gry18 maja 2011

Najnowsza odsłona serii LEGO przenosi nas do świata Piratów z Karaibów i po raz kolejny serwuje dobrze znane atrakcje. Czy to wystarczy, by ponownie zainteresować graczy?

LEGO Piraci z Karaibów - recenzja gry
Wiedźmin 2: Zabójcy Królów - recenzja gry

Wiedźmin 2: Zabójcy Królów - recenzja gry

recenzja gry16 maja 2011

Wiedźmin 2: Zabójcy Królów to na pewno jedna z najważniejszych tegorocznych premier w Polsce. W recenzji odpowiadamy na pytanie, czy twórcy podołali gigantycznym oczekiwaniom graczy oraz jak wywiązali się ze składanych obietnic.

Wiedźmin 2: Zabójcy Królów - recenzja gry

Lost Horizon - recenzja gry

recenzja gry9 maja 2011

W poszukiwaniu zaginionej... krainy, czyli jak sprytny Anglik i drobna Chinka nie dali się brzydkim faszystom. Słowem – coś dla sympatyków Indiany Jonesa.

Lost Horizon - recenzja gry

Magicka: Vietnam - recenzja gry

recenzja gry5 maja 2011

Ile magii z Magicki udało się upchnąć w jednym z dodatków DLC? Nasza analiza dowodzi, że niewiele.

Magicka: Vietnam - recenzja gry
Magicka - recenzja gry

Magicka - recenzja gry

recenzja gry5 maja 2011

„It's a kind of magic” – śpiewał Freddie Mercury. Jeżeli miał na myśli ostatnie dzieło szwedzkich programistów, to trudno się z nim nie zgodzić. Sprawdzamy, ile magii jest w Magicce.

Magicka - recenzja gry
Darkspore - recenzja gry

Darkspore - recenzja gry

recenzja gry4 maja 2011

Darkspore to najnowsze dzieło doskonale znanej firmy Maxis. Jak twórcy kasowych The Sims i SimCity poradzili sobie z futurystycznym hack'n'slashem?

Darkspore - recenzja gry

Operation Flashpoint: Red River - recenzja gry

recenzja gry2 maja 2011

Marka Operation Flashpoint coraz bardziej skręca w stronę niedzielnych graczy. Czy Red River ma szansę im się spodobać i co na to zwolennicy produkcji opatrzonych wysokim stopniem realizmu?

Operation Flashpoint: Red River - recenzja gry
Mortal Kombat - recenzja gry

Mortal Kombat - recenzja gry

recenzja gry27 kwietnia 2011

Mortal Kombat powraca w wielkim stylu – gra znowu jest bezkompromisowa, brutalna i szalenie wciągająca. Jakie niespodzianki przygotowali twórcy ze studia NetherRealm?

Mortal Kombat - recenzja gry
Men of War: Oddział Szturmowy - recenzja gry

Men of War: Oddział Szturmowy - recenzja gry

recenzja gry27 kwietnia 2011

Ponoć wojna nigdy się nie zmienia - czy stwierdzenie to pozostanie prawdziwe również przy najnowszym dodatku do ekstremalnie złożonego Men of War?

Men of War: Oddział Szturmowy - recenzja gry

Cities in Motion: Symulator Transportu Miejskiego - recenzja gry

recenzja gry26 kwietnia 2011

Po kilku tygodniach beta-testów pełna wersja gry Cities in Motion trafiła wreszcie do rąk maniaków tycoonów. Czy efekt końcowy jest na tyle zadowalający, by klasyka tego gatunku poszła w odstawkę?

Cities in Motion: Symulator Transportu Miejskiego - recenzja gry
Portal 2 - recenzja gry

Portal 2 - recenzja gry

recenzja gry22 kwietnia 2011

Portal 2 powiela formułę zaprezentowaną w pierwowzorze i wzbogaca ją o zupełnie nowe elementy. A że czyni to w sposób mistrzowski, mamy tu do czynienia z prawdziwym hitem.

Portal 2 - recenzja gry

The Dishwasher: Vampire Smile - recenzja gry

recenzja gry19 kwietnia 2011

Dishwasher: Vampire Smile nie jest banalną chodzoną bijatyką, to krwawa, szybka, bezkompromisowa jatka, dająca czystą, niczym niezmąconą radość. Takie tytuły sprawiają, że chce się grać, chociaż ekran cały zachlapany krwią.

The Dishwasher: Vampire Smile - recenzja gry
The Next Big Thing - recenzja gry

The Next Big Thing - recenzja gry

recenzja gry18 kwietnia 2011

Twórcy popularnej trylogii Runaway powracają. Sprawdziliśmy, czy nowa przygodówka Hiszpanów spełnia pokładane w niej nadzieje.

The Next Big Thing - recenzja gry

Disciples III: Wskrzeszenie - Hordy Nieumarłych - recenzja gry

recenzja gry12 kwietnia 2011

W pierwszym dodatku do Disciples III obejmujemy dowództwo nad Nieumarłymi. Sprawdziliśmy, czy Wskrzeszenie naprawia błędy zeszłorocznego Odrodzenia.

Disciples III: Wskrzeszenie - Hordy Nieumarłych - recenzja gry
Anomaly: Warzone Earth - recenzja gry

Anomaly: Warzone Earth - recenzja gry

recenzja gry8 kwietnia 2011

Odwrócone tower defense z bardzo ładną grafiką, w militarno-kosmicznych klimatach i za budżetową cenę. Czy to mogło się nie udać?

Anomaly: Warzone Earth - recenzja gry
LEGO Star Wars III: The Clone Wars - recenzja gry

LEGO Star Wars III: The Clone Wars - recenzja gry

recenzja gry5 kwietnia 2011

Gry o klockach LEGO cieszą się ostatnio coraz większą popularnością. Na ten rok zostały zapowiedziane aż dwie takie produkcje. Jak poradziła sobie pierwsza z nich?

LEGO Star Wars III: The Clone Wars - recenzja gry

Mass Effect 2: The Arrival - recenzja gry

recenzja gry4 kwietnia 2011

Gdy wszyscy z niecierpliwością wyczekują finału trylogii Mass Effect, na wirtualnych półkach serwisów dystrybucji cyfrowej wylądował Arrival, czyli kolejny płatny dodatek DLC do "dwójki".

Mass Effect 2: The Arrival - recenzja gry
Shift 2: Unleashed - recenzja gry

Shift 2: Unleashed - recenzja gry

recenzja gry29 marca 2011

Ponoć prawdziwych mężczyzn poznaje się po tym, jak kończą, a nie jak zaczynają. Shift 2: Unleashed jest tego dobitnym przykładem, za co jego autorom należy się długi aplauz.

Shift 2: Unleashed - recenzja gry
The Sims: Średniowiecze - recenzja gry

The Sims: Średniowiecze - recenzja gry

recenzja gry28 marca 2011

Seria The Sims wkroczyła w średniowiecze. Nowa epoka wprowadza trochę świeżości i sporo zmian. Do kogo są one skierowane i komu spodoba się wycieczka w wieki średnie?

The Sims: Średniowiecze - recenzja gry
Crysis 2 - recenzja gry

Crysis 2 - recenzja gry

recenzja gry25 marca 2011

Drugi Crysis przynosi wiele nowości - fabułę luźno związaną z pierwowzorem, zmienioną filozofią rozgrywki, kompletnie inne środowisko. Czy zmiany te wyszły produktowi firmy Crytek na dobre?

Crysis 2 - recenzja gry
Homefront - recenzja gry

Homefront - recenzja gry

recenzja gry23 marca 2011

Nowa strzelanina firmy KAOS Studios śmiało atakuje rynek rozrywkowych FPS-ów, zdominowany przez gry z serii Call of Duty. Czy wychodzi z tego starcia zwycięsko?

Homefront - recenzja gry

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Deathloop, Gamedec oraz Medieval Dynasty.