Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier 43

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Platformy
Gatunki
Ubiegłe lata Redakcja poleca
Quantum Conundrum - recenzja gry logicznej na modłę Portala

Quantum Conundrum - recenzja gry logicznej na modłę Portala

recenzja gry2 lipca 2012

Głowna projektantka kultowego Portala powraca z nową grą. Quantum Conundrum oferuje świeże pomysły i ciekawe zagadki. Czy to wystarczy, aby uczynić z tego tytułu przebój na miarę produkcji Valve?

Quantum Conundrum - recenzja gry logicznej na modłę Portala
Recenzja gry Resonance – kolejnej przygodówki od twórców Gemini Rue

Recenzja gry Resonance – kolejnej przygodówki od twórców Gemini Rue

recenzja gry29 czerwca 2012

W przypadku gry Resonance nie ma sensu owijać w bawełnę: firma Wadjet Eye Games proponuje kolejną świetną przygodówkę dla fanów klasycznej wersji tego gatunku. To nieco archaiczna od strony technicznej, ale naprawdę dobra opowieść.

Recenzja gry Resonance – kolejnej przygodówki od twórców Gemini Rue
Recenzja LEGO Batman 2: DC Super Heroes - Mroczny Rycerz w świetnej formie

Recenzja LEGO Batman 2: DC Super Heroes - Mroczny Rycerz w świetnej formie

recenzja gry29 czerwca 2012

LEGO Batman 2: DC Super Heroes to bardzo ważny krok w historii gier od Traveller's Tales a zarazem jedna z najlepszych produkcji na licencji duńskich klocków.

Recenzja LEGO Batman 2: DC Super Heroes - Mroczny Rycerz w świetnej formie
Recenzja dodatku Extended Cut do gry Mass Effect 3 - czy warto było czekać na rozszerzone zakończenie?

Recenzja dodatku Extended Cut do gry Mass Effect 3 - czy warto było czekać na rozszerzone zakończenie?

recenzja gry28 czerwca 2012

Extended Cut do Mass Effect 3 oferuje graczom upragniony epilog i wyjaśnia kilka kwestii. Sprawdzamy, czy finał tej historii nabrał większego sensu.

Recenzja dodatku Extended Cut do gry Mass Effect 3 - czy warto było czekać na rozszerzone zakończenie?
Recenzja gry Scania Truck Driving Simulator - waga ciężka wśród symulatorów

Recenzja gry Scania Truck Driving Simulator - waga ciężka wśród symulatorów

recenzja gry27 czerwca 2012

Po przewiezieniu tysięcy przyczep z rozmaitymi ładunkami pora na znacznie bardziej emocjonujące przygody za kierownicą ciężarówki – nowa gra studia SCS Software pokaże Wam, jak jeżdżą prawdziwi mistrzowie.

Recenzja gry Scania Truck Driving Simulator - waga ciężka wśród symulatorów
Recenzja gry Spec Ops: The Line - strzelaniny z ambicjami

Recenzja gry Spec Ops: The Line - strzelaniny z ambicjami

recenzja gry26 czerwca 2012

Gra Spec Ops: The Line zapowiadano jako przełom w gatunku strzelanin, ale po raz kolejny słowa twórców rozminęły się z rzeczywistością. Jak bardzo? Tego dowiecie się z recenzji.

Recenzja gry Spec Ops: The Line - strzelaniny z ambicjami
Battlefield 3: Walka w zwarciu - recenzja dodatku, gdzie trup ściele się gęsto

Battlefield 3: Walka w zwarciu - recenzja dodatku, gdzie trup ściele się gęsto

recenzja gry20 czerwca 2012

Battlefield 3: Walka w zwarciu to dodatek stawiający na starcia piechoty na małym obszarze. Pomysł był bardzo ciekawy, ale fani podstawki nie popełnią błędu, omijając Walkę w zwarciu szerokim łukiem.

Battlefield 3: Walka w zwarciu - recenzja dodatku, gdzie trup ściele się gęsto
Recenzja gry TERA - koreańskie MMO na poziomie

Recenzja gry TERA - koreańskie MMO na poziomie

recenzja gry19 czerwca 2012

TERA wciągnęła nas na grubo ponad miesiąc. System walki, ogromne krainy i piękna grafika to największe atuty tego azjatyckiego MMO. Czy przesiadka na TERĘ ma sens?

Recenzja gry TERA - koreańskie MMO na poziomie
Recenzja Sid Meier’s Civilization V: Bogowie i Królowie - testujemy dodatek do najnowszej Cywilizacji

Recenzja Sid Meier’s Civilization V: Bogowie i Królowie - testujemy dodatek do najnowszej Cywilizacji

recenzja gry18 czerwca 2012

Bogowie i Królowie to pierwsze duże rozszerzenie do piątej Cywilizacji. Liczne dodatki do mechaniki sprawiają, że podstawka otrzymuje drugie życie a sama rozgrywka od pierwszych tur staje się bardziej angażująca.

Recenzja Sid Meier’s Civilization V: Bogowie i Królowie - testujemy dodatek do najnowszej Cywilizacji
Recenzja gry Krater, gdzie spotykają się Fallout i Diablo

Recenzja gry Krater, gdzie spotykają się Fallout i Diablo

recenzja gry16 czerwca 2012

W recenzji Krateru, gry akcji RPG łączącej motywy z Fallouta i Diablo, zadajemy sobie pytanie, czy niezależne studio Fatshark ma szansę w starciu z tak ambitnym projektem.

Recenzja gry Krater, gdzie spotykają się Fallout i Diablo
Recenzja gry Lollipop Chainsaw - piła mechaniczna i minispódniczka kontra zombie

Recenzja gry Lollipop Chainsaw - piła mechaniczna i minispódniczka kontra zombie

recenzja gry16 czerwca 2012

Słodka rozprawa z zombie za pomocą piły mechanicznej i głowy ukochanego. W tle lizaki, krwiożercze bestie i minispódniczka. Takie rzeczy tylko u Japończyków.

Recenzja gry Lollipop Chainsaw - piła mechaniczna i minispódniczka kontra zombie
Gra o tron - recenzja gry opartej na Pieśni Lodu i Ognia George'a R. R. Martina

Gra o tron - recenzja gry opartej na Pieśni Lodu i Ognia George'a R. R. Martina

recenzja gry12 czerwca 2012

Gra o tron to drugie podejście twórców gier komputerowych do uniwersum wykreowanego przez George'a R. R. Martina. Jak studio Cyanide poradziło sobie z konwencją produkcji RPG?

Gra o tron - recenzja gry opartej na Pieśni Lodu i Ognia George'a R. R. Martina
Iron Front: Liberation 1944 - recenzja strzelaniny na silniku gry ArmA II

Iron Front: Liberation 1944 - recenzja strzelaniny na silniku gry ArmA II

recenzja gry4 czerwca 2012

Rosjanie i Niemcy połączyli siły, aby stworzyć realistyczną strzelaninę, pokazującą, jak wyglądała wojna na froncie wschodnim latem 1944 roku. Interesujący projekt okazał się jednak tworem dość przeciętnym.

Iron Front: Liberation 1944 - recenzja strzelaniny na silniku gry ArmA II
Recenzja gry DiRT Showdown - minimum rajdów, dużo destrukcji

Recenzja gry DiRT Showdown - minimum rajdów, dużo destrukcji

recenzja gry1 czerwca 2012

Codemasters jakiś czas temu dostało zadyszki i najwyraźniej wciąż nie może wrócić do pełni sił. Sytuacji nie poprawia arcade'owy DiRT.

Recenzja gry DiRT Showdown - minimum rajdów, dużo destrukcji
Dragon's Dogma - recenzja gry RPG od Capcomu

Dragon's Dogma - recenzja gry RPG od Capcomu

recenzja gry31 maja 2012

Capcom zrobił otwartą grę akcji RPG, która łączy cechy takich hitów jak Dark Souls, Skyrim, Shadow of the Colossus i Devil May Cry. Z tej mieszanki mogły wyjść tylko dwie rzeczy: chaotyczny gniot lub arcydzieło.

Dragon's Dogma - recenzja gry RPG od Capcomu
Recenzja Call of Duty: Modern Warfare 3 - Kolekcja 1 - dodatku z nowymi mapami i operacjami specjalnymi

Recenzja Call of Duty: Modern Warfare 3 - Kolekcja 1 - dodatku z nowymi mapami i operacjami specjalnymi

recenzja gry28 maja 2012

Call of Duty: Modern Warfare 3 - Kolekcja 1 to pierwszy dodatek do najnowszej odsłony bestsellerowej strzelaniny. Czy cztery nowe mapy do trybu wieloosobowego i dwie operacje specjalne to dobry zakup dla fanów serii?

Recenzja Call of Duty: Modern Warfare 3 - Kolekcja 1 - dodatku z nowymi mapami i operacjami specjalnymi
Recenzja gry Ghost Recon: Future Soldier - czy Call of Duty nawiedziło Drużynę Duchów?

Recenzja gry Ghost Recon: Future Soldier - czy Call of Duty nawiedziło Drużynę Duchów?

recenzja gry24 maja 2012

Drużyna Duchów powraca, aby znowu poustawiać nacjonalistów i terrorystów do pionu. Czy osłabienie elementów taktycznych na rzecz filmowości wyszło Ghost Recon: Future Soldier na dobre?

Recenzja gry Ghost Recon: Future Soldier - czy Call of Duty nawiedziło Drużynę Duchów?
Zło powróciło - recenzja gry Diablo III

Zło powróciło - recenzja gry Diablo III

recenzja gry23 maja 2012

Dzieła Blizzarda zawsze dojrzewały długo – na nowe Diablo czekaliśmy aż dwanaście lat. Chociaż gra zrywa z niektórymi wzorcami poprzedniczek, to nie ma wątpliwości, że zostanie taką samą legendą.

Zło powróciło - recenzja gry Diablo III
I Ty możesz zostać czarodziejem - recenzja gry Sorcery: Świat Magii

I Ty możesz zostać czarodziejem - recenzja gry Sorcery: Świat Magii

recenzja gry21 maja 2012

Nastoletni cwaniak uważający się za czarodzieja i urocza kotka mówiąca ludzkim głosem, czyli witamy w Świecie Magii i machania różdżką przed telewizorem.

I Ty możesz zostać czarodziejem - recenzja gry Sorcery: Świat Magii
Akcja i strategia pasują do siebie – recenzja gry Starhawk

Akcja i strategia pasują do siebie – recenzja gry Starhawk

recenzja gry20 maja 2012

Starhawk to kolejny dowód na to, że warto konfrontować ze sobą gatunki, które wydają się przeciwstawne. Ekipa studia LightBox Interactive połączyła grę akcji ze strategią czasu rzeczywistego i wyszło jej to zaskakująco dobrze.

Akcja i strategia pasują do siebie – recenzja gry Starhawk
Wielki powrót upadłego gliny – recenzja gry Max Payne 3

Wielki powrót upadłego gliny – recenzja gry Max Payne 3

recenzja gry19 maja 2012

Równie interesujący jak wcześniej, ale jednocześnie nieco inny. Powrót z emerytury okazał się dla Maxa Payne’a lepszy niż można się było spodziewać, zaś on sam idealnie odnalazł się wśród młodszej konkurencji.

Wielki powrót upadłego gliny – recenzja gry Max Payne 3
Spróchniała łajba idzie na dno – recenzja Port Royale 3: Pirates & Merchants

Spróchniała łajba idzie na dno – recenzja Port Royale 3: Pirates & Merchants

recenzja gry14 maja 2012

Życie kupca w Port Royale 3 nie jest łatwe – nie dość, że musi walczyć z ciągłymi wahaniami rynku i wszechobecnymi piratami, to swoje dorzucają również autorzy, serwując ocean błędów i frustrujących niedoróbek.

Spróchniała łajba idzie na dno – recenzja Port Royale 3: Pirates & Merchants
Vita zalaną krwią - recenzja gry Mortal Kombat

Vita zalaną krwią - recenzja gry Mortal Kombat

recenzja gry13 maja 2012

Z myślą o konsoli PlayStation Vita tworzy się sporo konwersji gier, które na rynku dostępne są od dłuższego czasu. W zalewie chłamu można znaleźć bardzo przyzwoite produkcje - bez wątpienia zalicza się do nich Mortal Kombat.

Vita zalaną krwią - recenzja gry Mortal Kombat
II wojna światowa przez lunetę snajpera - recenzja gry Sniper Elite V2

II wojna światowa przez lunetę snajpera - recenzja gry Sniper Elite V2

recenzja gry9 maja 2012

Studio Rebellion wstrzymało oddech, wycelowało wysoko i delikatnie pociągnęło za spust. Sprawdzamy, czy Sniper Elite V2 to efektowny headshot, czy raczej strzał w stopę.

II wojna światowa przez lunetę snajpera - recenzja gry Sniper Elite V2

Przygotowaliśmy już ponad 3000 recenzji. Jeżeli szukasz profesjonalnych opinii redaktorów, ocen, wyczerpujących testów, lub nie wiesz, jaką grę komputerową, konsolową czy mobilną kupić – w tym miejscu znajdziesz nasze rekomendacje oraz gry, które zdecydowanie odradzamy. Polecamy zwłaszcza recenzje takich gier jak Deathloop, Wildermyth oraz Gamedec.