Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Popularne recenzje gier PS2

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: PS2. Znajdziesz tu ponad 100 tekstów o grach na tę platformę.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater - recenzja gry
Metal Gear Solid 3: Snake Eater - recenzja gry

recenzja gry25 lutego 2005

Emocje to jeden głównych czynników, który kształtuje naszą osobowość. To one mają największy wpływ na to co zapamiętujemy - na jakiś czas, lub do końca życia. I to właśnie one sprawią, że zapamiętacie MGS3:SE na bardzo, ale to bardzo długo...

Grand Theft Auto: San Andreas - recenzja gry
Grand Theft Auto: San Andreas - recenzja gry

recenzja gry26 listopada 2004

GTA:SA to przede wszystkim największy do tej pory obszar, na którym prowadzona była rozgrywka. Tak ogromnego środowiska nie zaproponowała żadna gra z tej serii, a nawet tak wielki świat po raz pierwszy w historii zaprezentowano na konsoli Playstation 2.

Canis Canem Edit - recenzja gry
Canis Canem Edit - recenzja gry

recenzja gry23 lutego 2007

Nawet najwięksi optymiści muszą przyznać, że tak fajnych gier na Playstation 2 nie wyjdzie już wiele.

Recenzja gry Grand Theft Auto: Vice City Stories - kolejna fatalna konwersja
Recenzja gry Grand Theft Auto: Vice City Stories - kolejna fatalna konwersja

recenzja gry26 marca 2007

Kolejna świetna część słynnej serii i kolejna fatalna konwersja z PSP. GTA: Vice City Stories nie prezentuje rewolucyjnych rozwiązań, za to oferuje ciekawą fabułę, wiele misji, tony bonusów i mnóstwo akcji w najczystszej formie.

Colin McRae Rally 2005 - recenzja gry
Colin McRae Rally 2005 - recenzja gry

recenzja gry1 grudnia 2004

Ogólnie, CMR 2005 to zapewne najbardziej udana część serii. Zarówno od strony merytorycznej, jak i audio-wizualnej. Grafika jest naprawdę przyjemna, do dźwięku też nie można mieć żadnych zastrzeżeń – rzemiosło na najwyższym poziomie.

Brothers in Arms: Road to Hill 30 - recenzja gry
Brothers in Arms: Road to Hill 30 - recenzja gry

recenzja gry5 kwietnia 2005

Wcielasz się w rolę dowódcy jednostki, bez żadnych ogródek wzorowanej na tej z „Kompanii Braci” czy „Szeregowca Ryana”. Bohater jest targany licznymi rozterkami i pomiędzy poszczególnymi misjami możemy wsłuchać się w potok jego myśli o życiu i śmierci...

God of War - recenzja gry
God of War - recenzja gry

recenzja gry27 maja 2005

Jeśli można do czegoś „God of War” porównać, to zapewne najbliżej mu do „Devil May Cry” i znanych z przygód Dantego rozmaitych kombinacji combo i rozwoju głównego bohatera. Rozmachem przypomina „The Return of the King”.

Devil May Cry 3: Dante's Awakening - recenzja gry
Devil May Cry 3: Dante's Awakening - recenzja gry

recenzja gry26 kwietnia 2005

Dante, pół-człowiek, pół-demon, wrócił. Jeden z największych bossów konsolowego świata, gość, który z miejsca niemal stał się ikoną wykozaczonego do granic możliwości bohatera gry ponownie odda się pod naszą komendę. Zapomnijcie o „Devil May Cry 2”.

Mafia: The City of Lost Heaven - recenzja gry
Mafia: The City of Lost Heaven - recenzja gry

recenzja gry29 sierpnia 2004

Historia opowiedziana w „Mafii” dzieje się w latach 30-tych XX wieku i traktuje o karierze Tommy’ego Angelo, gangstera z przypadku.

Black - recenzja gry
Black - recenzja gry

recenzja gry24 lutego 2006

Czyżby najodważniejszy projekt Electronic Arts tego sezonu? Woda na młyn dla tych, którzy twierdzą, że jeszcze jest zbyt wcześnie na nową generację konsol. Na co PS3-ce wszystkie te teraflopy, kiedy to jej młodsza siostra dostaje takie gry?

Final Fantasy XII - recenzja gry
Final Fantasy XII - recenzja gry

recenzja gry2 marca 2007

Mimo że już przy FFX programiści wycisnęli praktycznie wszystko, co się dało z czarnej skrzyneczki wyciągnąć, nie dali teraz za wygraną i dzięki zmianie w przedstawianiu świata i sposobie prowadzeniu kamery ta część sprawia wrażenie jeszcze piękniejszej.

God of War II - recenzja gry
God of War II - recenzja gry

recenzja gry28 marca 2007

Bóg wojny wrócił i nie pozostawił konkurencji żadnych szans. Oto jedna z najlepszych gier na Playstation 2!

Buzz! Muzyczny Quiz - recenzja gry
Buzz! Muzyczny Quiz - recenzja gry

recenzja gry22 grudnia 2005

Sony kontynuuje swą multimedialną kampanię, mającą przyciągnąć do PlayStation2 osoby bez doświadczenia w świecie gier wideo. BUZZ: Muzyczny Quiz to pozycja zarówno dla nich, jak i dla starych wyjadaczy. Muzyka ponad podziałami.

Tenchu: Fatal Shadows - recenzja gry
Tenchu: Fatal Shadows - recenzja gry

recenzja gry4 sierpnia 2005

Grę zaczynamy jako Ayame, która podróżując po ogarniętym wojną kraju trafia na zaatakowaną przez innych ninja wioskę. Postanawia zbadać sytuację i przyjrzeć się bliżej toczącej się masakrze. Nie udaje jej się jednak nikogo ocalić.

Gran Turismo 4 - recenzja gry
Gran Turismo 4 - recenzja gry

recenzja gry31 maja 2005

Gra wita nas hasłem „The drive of your life”, czy to nie za bardzo wzniosły slogan? W każdym razie, na nowe Gran Turismo przyszło nam czekać niemal cztery lata. Czy opłaciło się? Jakie zmiany poza maską nowych aut i tras wprowadzili twórcy gry?

Playboy: The Mansion - recenzja gry
Playboy: The Mansion - recenzja gry

recenzja gry23 maja 2005

Wcielamy się w postać szefa Playboya. Nasze zadanie jest proste, pokierować wydawnictwem tak, aby stało się ono jak najbardziej znane i popularne. Jedno trzeba przyznać – takich gier ekonomicznych mamy na konsolę PlayStation 2 bardzo mało.

Star Wars Episode III: Revenge of the Sith - recenzja gry
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith - recenzja gry

recenzja gry21 czerwca 2005

W SW: EIII RotS mamy wszystko, czego każdy fan „Gwiezdnych Wojen” oczekuje po grze na podstawie trzeciego epizodu: dynamiczne, efektowne pojedynki na miecze świetlne, korzystanie z Mocy i prowadzenie dwóch postaci, kluczowych dla filmu.

Batman Begins - recenzja gry
Batman Begins - recenzja gry

recenzja gry30 czerwca 2005

Bruce Wayne, miliarder, biznesmen i filantrop, wraca na ekrany kin w piątym kinowym filmie i partnerującej mu grze Batman Begins, by jako wielka skrzydlata mysz znów siać postrach w sercach kryminalistów. Tym razem na poważnie.

Full Spectrum Warrior - recenzja gry
Full Spectrum Warrior - recenzja gry

recenzja gry16 czerwca 2005

Nasza władza ogranicza się do kierowania poczynaniami ośmioosobowej grupy szturmowej. Pierwsze zaskoczenie – prawie nigdy nie sterujemy jednym bohaterem. Tak więc, co ja tutaj robię? Ano, wydaję rozkazy.

Recenzja gry Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown - Tęcza 6 uziemiona
Recenzja gry Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown - Tęcza 6 uziemiona

recenzja gry29 września 2005

Jest rok 2009, a jeden z członków zespołu znajduje się na niesprzyjających terenach Algierii, gdzie przychodzi mu walczyć z szaleńcem dążącym do spreparowania śmiertelnie groźnego wirusa. Na pomoc koledze wyrusza dwójka komandosów.

The Warriors - recenzja gry
The Warriors - recenzja gry

recenzja gry8 grudnia 2005

Psychole z Rockstar ponownie chcą spędzić sen z oczu obrońcom moralności, wydając grę będącą w połowie drogi pomiędzy Manhuntem a GTA. Tytuł to raczej tylko dla dorosłych, ale recenzja – bez żadnych ograniczeń.

Resident Evil 4 - recenzja gry
Resident Evil 4 - recenzja gry

recenzja gry1 grudnia 2005

Posiadacze PS2, którzy z zazdrością spoglądali na wyłączność Nintendo na gry z serii Resident Evil, mogą otwierać szampany. Jak się okazuje, nawet najlepiej wyglądającą grę na NGC można z powodzeniem przenieść na hardware’owo słabszą czarnulkę.

Shadow Hearts: From the New World - recenzja gry
Shadow Hearts: From the New World - recenzja gry

recenzja gry20 września 2007

Na ukończenie Shadow Hearts: From the New World potrzeba około czterdziestu godzin. Sporo, ale skłamałbym, gdybym stwierdził, że zabawa jest tak fantastyczna i wciągająca, że nawet nie zauważycie, jak ten czas zleci.

Kingdom Hearts II - recenzja gry
Kingdom Hearts II - recenzja gry

recenzja gry5 lipca 2006

Jeśli ktoś zna Japończyków i ich skłonności do robienia z pozoru nawet najprostszych wątków istnego kogla-mogla, to powinien zdawać sobie sprawę, z czym mamy do czynienia w KHII. Liczba nowych postaci, wydarzeń i wątków jest ogromna.