Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje najlepszych gier PS2

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: PS2. Znajdziesz tu ponad 100 tekstów o grach na tę platformę.

Grand Theft Auto: San Andreas - recenzja gry
Grand Theft Auto: San Andreas - recenzja gry

9.5Ocena redakcji, 26 listopada 2004

GTA:SA to przede wszystkim największy do tej pory obszar, na którym prowadzona była rozgrywka. Tak ogromnego środowiska nie zaproponowała żadna gra z tej serii, a nawet tak wielki świat po raz pierwszy w historii zaprezentowano na konsoli Playstation 2.

God of War II - recenzja gry
God of War II - recenzja gry

9.5Ocena redakcji, 28 marca 2007

Bóg wojny wrócił i nie pozostawił konkurencji żadnych szans. Oto jedna z najlepszych gier na Playstation 2!

Metal Gear Solid 3: Snake Eater - recenzja gry
Metal Gear Solid 3: Snake Eater - recenzja gry

9.5Ocena redakcji, 25 lutego 2005

Emocje to jeden głównych czynników, który kształtuje naszą osobowość. To one mają największy wpływ na to co zapamiętujemy - na jakiś czas, lub do końca życia. I to właśnie one sprawią, że zapamiętacie MGS3:SE na bardzo, ale to bardzo długo...

Final Fantasy XII - recenzja gry
Final Fantasy XII - recenzja gry

9.0Ocena redakcji, 2 marca 2007

Mimo że już przy FFX programiści wycisnęli praktycznie wszystko, co się dało z czarnej skrzyneczki wyciągnąć, nie dali teraz za wygraną i dzięki zmianie w przedstawianiu świata i sposobie prowadzeniu kamery ta część sprawia wrażenie jeszcze piękniejszej.

Mafia: The City of Lost Heaven - recenzja gry
Mafia: The City of Lost Heaven - recenzja gry

9.0Ocena redakcji, 29 sierpnia 2004

Historia opowiedziana w „Mafii” dzieje się w latach 30-tych XX wieku i traktuje o karierze Tommy’ego Angelo, gangstera z przypadku.

God of War - recenzja gry
God of War - recenzja gry

9.0Ocena redakcji, 27 maja 2005

Jeśli można do czegoś „God of War” porównać, to zapewne najbliżej mu do „Devil May Cry” i znanych z przygód Dantego rozmaitych kombinacji combo i rozwoju głównego bohatera. Rozmachem przypomina „The Return of the King”.

Tekken 5 - recenzja gry
Tekken 5 - recenzja gry

9.0Ocena redakcji, 15 lipca 2005

Rok 2005 przyniósł „czarnuli” więcej killerów, niż wszystkim pozostałym platformom razem wziętym. Pieczętująca 10-lecie serii, piąta część Tekkena utwierdza tylko w przekonaniu o wciąż zdecydowanej hegemonii Sony na rynku konsol.

Resident Evil 4 - recenzja gry
Resident Evil 4 - recenzja gry

9.0Ocena redakcji, 1 grudnia 2005

Posiadacze PS2, którzy z zazdrością spoglądali na wyłączność Nintendo na gry z serii Resident Evil, mogą otwierać szampany. Jak się okazuje, nawet najlepiej wyglądającą grę na NGC można z powodzeniem przenieść na hardware’owo słabszą czarnulkę.

Gran Turismo 4 - recenzja gry
Gran Turismo 4 - recenzja gry

9.0Ocena redakcji, 31 maja 2005

Gra wita nas hasłem „The drive of your life”, czy to nie za bardzo wzniosły slogan? W każdym razie, na nowe Gran Turismo przyszło nam czekać niemal cztery lata. Czy opłaciło się? Jakie zmiany poza maską nowych aut i tras wprowadzili twórcy gry?

Shadow of the Colossus - recenzja gry
Shadow of the Colossus - recenzja gry

9.0Ocena redakcji, 6 lutego 2006

Wcielamy się w postać młodzieńca, który podejmuje się niemożliwego. Aby ocalić swą ukochaną od śmierci, zmuszony będzie stawić czoła szesnastu kolosom. Tylko tylu i aż tylu...

Burnout 3: Takedown - recenzja gry
Burnout 3: Takedown - recenzja gry

9.0Ocena redakcji, 4 października 2004

Zręcznościowe wyścigi, które osiągnęły niemalże perfekcję w tym jakże ważnym dla konsol gatunku gier.

Burnout Revenge - recenzja gry
Burnout Revenge - recenzja gry

9.0Ocena redakcji, 12 października 2005

Wreszcie jest, najnowsza część genialnego Burnouta! Revenge to kolosalna grywalność okraszona najwyżej jakości oprawą graficzną i dźwiękową.

Ace Combat: Squadron Leader - recenzja gry
Ace Combat: Squadron Leader - recenzja gry

9.0Ocena redakcji, 18 marca 2005

Piąta część „Ace Combat” stanowi tak zgrane zestawienie wielu elementów, że trudno w niej znaleźć jakiekolwiek większe wady. Wprawdzie gra nie jest długa i wiele osób ukończy ją w mniej niż osiem godzin.

Brothers in Arms: Road to Hill 30 - recenzja gry
Brothers in Arms: Road to Hill 30 - recenzja gry

9.0Ocena redakcji, 5 kwietnia 2005

Wcielasz się w rolę dowódcy jednostki, bez żadnych ogródek wzorowanej na tej z „Kompanii Braci” czy „Szeregowca Ryana”. Bohater jest targany licznymi rozterkami i pomiędzy poszczególnymi misjami możemy wsłuchać się w potok jego myśli o życiu i śmierci...

Black - recenzja gry
Black - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 24 lutego 2006

Czyżby najodważniejszy projekt Electronic Arts tego sezonu? Woda na młyn dla tych, którzy twierdzą, że jeszcze jest zbyt wcześnie na nową generację konsol. Na co PS3-ce wszystkie te teraflopy, kiedy to jej młodsza siostra dostaje takie gry?

Devil May Cry 3: Dante's Awakening - recenzja gry
Devil May Cry 3: Dante's Awakening - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 26 kwietnia 2005

Dante, pół-człowiek, pół-demon, wrócił. Jeden z największych bossów konsolowego świata, gość, który z miejsca niemal stał się ikoną wykozaczonego do granic możliwości bohatera gry ponownie odda się pod naszą komendę. Zapomnijcie o „Devil May Cry 2”.

Tom Clancy's Splinter Cell: Pandora Tomorrow - recenzja gry
Tom Clancy's Splinter Cell: Pandora Tomorrow - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 14 września 2004

Mamy do dyspozycji większe pole manewru! Lokacje są bardziej rozgałęzione, dzięki czemu zabawa jest dłuższa niż to miało miejsce w pierwszej części.

Canis Canem Edit - recenzja gry
Canis Canem Edit - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 23 lutego 2007

Nawet najwięksi optymiści muszą przyznać, że tak fajnych gier na Playstation 2 nie wyjdzie już wiele.

Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory - recenzja gry
Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 28 czerwca 2005

Gra XXI wieku. Takie sformułowanie w przypadku Chaos Theory nasuwa się samo. W zasadzie z góry wiadomo było, że to co dostaniemy w ręce, będzie produkcją ponadprzeciętną. Seria Splinter Cell posiada wszak wszystkie atrybuty potrzebne grom przełomowym.

Forbidden Siren 2 - recenzja gry
Forbidden Siren 2 - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 25 lipca 2006

Hello, co my tu mamy? Forbidden Siren 2. Survival horror jakiś – cool. Dzieło twórcy Silent Hilla – wow! Nie ukaże on się w Stanach, gdyż wydawca założył, że i tak by się tam nie sprzedał – Wooow!!

Black - recenzja gry
Black - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 24 lutego 2006

Czyżby najodważniejszy projekt Electronic Arts tego sezonu? Woda na młyn dla tych, którzy twierdzą, że jeszcze jest zbyt wcześnie na nową generację konsol. Na co 360-ce wszystkie te teraflopy, kiedy to jej młodszy brat dostaje takie gry?

Final Fantasy X-2 - recenzja gry
Final Fantasy X-2 - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 12 września 2004

Final Fantasy X-2 to pierwsza gra z serii, której fabuła przenosi graczy do świata znanego z części poprzedniej.

Fight Night Round 2 - recenzja gry
Fight Night Round 2 - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 12 maja 2005

Gry bokserskie zawsze były osobliwą fuzją produkcji sportowych z mordobiciami. To, co prezentuje „Fight Night” nie jest ani jednym, ani drugim. Tytuł taki może być miłym oddechem dla graczy znudzonych schematami, którzy nie próbowali nigdy czegoś takiego.

Okami - recenzja gry
Okami - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 17 października 2006

Engine, na jakim zostało stworzone Okami, jest wprost przepiękny. Cały otaczający nas świat, z wodą, wiatrem i ogniem włącznie został wykonany w taki sposób, by imitować rysunek.