Cooking Simulator: Przygotowania i schemat skutecznej pracy w Cooking Simulator
Aktualizacja:
Naprawdę nie przesadzamy podkreślając ważność tego elementu.
Nie chodzi bowiem jedynie o podstawy, typu przygotuj sobie miejsce pracy (taca do krojenia z pudełkowym sklepem i przyprawami obok, olej stojący obok kuchenki, naczynia na składniki, talerz gotowy do nałożenia dania itd) - chociaż te są równie ważne.

Ale o jedną smutny fakt: NIE MA na późniejszych etapach rozgrywki w trybie kariery wystarczająco czasu by przygotować wszystkie dania na bieżąco. Jak więc zatem żyć, panie kuchmistrzu? Otóż...
Upływ czasu nie "psuje" jedzenia - ok, danie może wystygnąć, ale z powodzeniem możemy obecnie zaserwować gościowi naszej restauracji odgrzanego 3-dniowego steka i wciąż dostać solidny napiwek. Jeśli mamy czas, to z powodzeniem możemy przygotować zapas potraw wcześniejszego dnia, co by mieć więcej czasu i lepsze oceny gdy dostaniemy kilka zamówień naraz.
Właśnie DLATEGO faza przygotowań i faza sprzątania są takie ważne i absolutnie niepomijalne -bo to w ich trakcie przygotowujemy nadmiarowe potrawy lub przynajmniej ich części by były "na zapas".
- zup zazwyczaj zostaje nadmiar. Trzymaj je w dużym garnku, potem przelewasz część do małego, odgrzewasz w mikrofalówce i serwujesz na talerz: et voila, zamówienie gotowe w moment;
- miej też gotowe garnki z wodą, w razie gdyby trzeba było coś w nich ugotować;
- przygotowuj składniki do najczęstszych potraw tak często i tak masowo jak tylko jesteś w stanie (jednocześnie tak, by za bardzo nie zachwiać budżetu) w trakcie obu dodatkowych faz.
0
Komentarze czytelników
Zabrania się kopiowanie jakichkolwiek obrazków, tekstów lub informacji zawartych na tej stronie. Strona nie jest powiązana i/lub wspierana przez twórców ani wydawców. Wszystkie loga i obrazki są objęte prawami autorskimi należącymi do ich twórców.
Copyright © 2000 - 2025 Webedia Polska SA wszelkie prawa zastrzeżone.