Cooking Simulator: Ocena dań przez gości oraz zarobki
Aktualizacja:
W Cooking Simulator naszym głównym zadaniem jest zarabiać i wyrabiać sobie markę przygotowując smaczne posiłki - a warto wiedzieć, że na to, jak owe posiłki się "przyjmą" ma wpływ parę czynników - poniżej objaśniamy jakich.

Ocenie poddawane są:
- smak potrawy (składowa wszystkich innych kryteriów, poza czasem)
- czas realizacji
- zgodność z przepisem (odstępstwa kończą się uwagami, widoczne na screenie po prawej)
- czy potrawa lub jej część nie jest za zimna oraz czy została podgrzana prawidłowo
Wszystkie te aspekty realizacji potrawy przekładają się na naszą ocenę oraz na to czy gość będzie zadowolony, jak bardzo (co ma przełożenie na napiwki, najlepszy wyznacznik zadowolenia klienta) i czy nam zapłaci czy to my zwrócimy mu pieniądze (w razie ewidentnego zepsucia zamówienia).
Zdobywanie jak najwyższych ocen zapewnia nam nie tylko lepsze zarobki, ale i przekłada się na potrzebne do odblokowywania nowych przepisów "Punkty Gotowania", nabija też większą ilością punktów paski Punktów Gotowania i "sławy".

0
- Cooking Simulator - poradnik do gry
- Cooking Simulator: Poradnik do gry
- Cooking Simulator: Mechaniki gry
- Cooking Simulator: Ekonomia gry
- Cooking Simulator: Ocena dań przez gości oraz zarobki
- Cooking Simulator: Oczekiwania kierownictwa restauracji i prestiż
- Cooking Simulator: Punkty doświadczenia i poziomy
- Cooking Simulator: Odblokowywanie i ulepszanie receptur
- Cooking Simulator: Ograniczenia i uproszczenia
- Cooking Simulator: Naprawy sprzętu
- Cooking Simulator: Sprzątanie
- Cooking Simulator: Zakupy
- Cooking Simulator: Mechaniki gry
- Cooking Simulator: Poradnik do gry
Komentarze czytelników
Zabrania się kopiowanie jakichkolwiek obrazków, tekstów lub informacji zawartych na tej stronie. Strona nie jest powiązana i/lub wspierana przez twórców ani wydawców. Wszystkie loga i obrazki są objęte prawami autorskimi należącymi do ich twórców.
Copyright © 2000 - 2025 Webedia Polska SA wszelkie prawa zastrzeżone.