Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier PS2 2

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier na platformę: PS2. Znajdziesz tu ponad 100 tekstów o grach na tę platformę.

Tourist Trophy - recenzja gry
Tourist Trophy - recenzja gry

recenzja gry2 czerwca 2006

Po włączeniu konsoli mamy pewność – gra jest przeprojektowanym Gran Turismo 4. Niemal identyczne informacje podczas tworzenia profilu na karcie pamięci, bliźniacze menu główne oraz dźwięki towarzyszące wybieraniu poszczególnych opcji...

SingStar Rocks! - recenzja gry
SingStar Rocks! - recenzja gry

recenzja gry16 maja 2006

Najnowsza odsłona Singstara to gratka dla tych, którzy na bieżąco śledzą rozwój muzyki rockowej. Nie znajdziemy tu czerstwych, stricte komercyjnych piosenek z radia, ale okazały zbiór nowofalowych przebojów.

24: The Game - recenzja gry
24: The Game - recenzja gry

recenzja gry9 maja 2006

Choć 24 Godziny da się ukończyć w dużo mniej niż dobę, wierni fani serialu i tak mają się czym zainteresować. Niestety, tylko oni.

Pro Evolution Soccer Management - recenzja gry
Pro Evolution Soccer Management - recenzja gry

recenzja gry28 kwietnia 2006

PES Management z pewnością nie jest tym, czego oczekiwali gracze. To tylko dodatkowy tryb, który miał się ukazać w Pro Evolution Soccer 5, a nie oddzielny tytuł.

Recenzja gry Driver: Parallel Lines - co oferuje nowy kierowca?
Recenzja gry Driver: Parallel Lines - co oferuje nowy kierowca?

recenzja gry6 kwietnia 2006

Driver jest z rodziną PlayStation od samego początku swojego istnienia i stanowi bez wątpienia jedną z wiodących marek gier, powiązanych z tą konsolą. Oto najnowsza odsłona serii.

Onimusha: Dawn of Dreams - recenzja gry
Onimusha: Dawn of Dreams - recenzja gry

recenzja gry29 marca 2006

Jeśli lubisz fikuśne fryzury, wielkie miecze i przydługawe monologi czarnych charakterów, Onimusha to gra dla ciebie.

Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure - recenzja gry
Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure - recenzja gry

recenzja gry24 marca 2006

Pierwsza pozycja dedykowana graficiarzom - strzał w dziesiątkę czy próba stworzenia gry na wydumanym temacie? Odpowiedź w tekście.

Urban Reign - recenzja gry
Urban Reign - recenzja gry

recenzja gry23 marca 2006

Brad Hawk mówi o sobie: profesjonalista. Mimo, iż nikt nie wie, skąd pochodzi i mało kto mu ufa, zapotrzebowanie w okolicy na jego usługi jest ogromne, ponieważ potrafi zdrowo przyłożyć.

Fight Night Round 3 - recenzja gry
Fight Night Round 3 - recenzja gry

recenzja gry22 marca 2006

Podczas gdy oczy wszystkich zwrócone są na Fight Night Round 3 na X-Boxa 360, po cichu przydreptała do nas wersja na Playstation 2. Poprzednia część tej gry zaskoczyła nas - tym razem wiemy już, czego można się spodziewać.

Recenzja gry Ojciec chrzestny - przyzwoity klon Mafii?
Recenzja gry Ojciec chrzestny - przyzwoity klon Mafii?

recenzja gry21 marca 2006

Wirtualny Ojciec chrzestny nie okazał się dziełem, ustanawiającym nową jakość w dziedzinie trójwymiarowych gier akcji. Developerzy przygotowali produkt, który jest po prostu przyzwoity.

TOCA Race Driver 3 - recenzja gry
TOCA Race Driver 3 - recenzja gry

recenzja gry17 marca 2006

Nie imponująca grafika uczyniła ToCĘ znaną – gracze od pierwszej części ubóstwiali świetnie zrealizowane zniszczenia karoserii. Nie inaczej jest tym razem... Lekkie uderzenie kończy się wygięciem blach, zbiciem lamp czy urwaniem lusterek.

TOCA Race Driver 3 - recenzja gry na Xboksie
TOCA Race Driver 3 - recenzja gry na Xboksie

recenzja gry17 marca 2006

Nie imponująca grafika uczyniła ToCĘ znaną – gracze od pierwszej części ubóstwiali świetnie zrealizowane zniszczenia karoserii. Nie inaczej jest tym razem... Lekkie uderzenie kończy się wygięciem blach, zbiciem lamp czy urwaniem lusterek.

Project Zero III: The Tormented - recenzja gry
Project Zero III: The Tormented - recenzja gry

recenzja gry13 marca 2006

Niszowy, bardzo japoński survival horror. Nie ma tu wielkiego postępu w porównaniu z poprzednimi częściami, ale interesująca fabuła, wyjaśnienie wielu zagadek i spektakularny finał powinny przyciągnąć miłośników serii na stosunkowo długi okres czasu.

We Love Katamari - recenzja gry
We Love Katamari - recenzja gry

recenzja gry7 marca 2006

We Love Katamari to gra relaksująca. To również idealna gra dla tych, którzy narzekają na brak świeżych pomysłów i lubują się w grach „innych”. Proste zasady, niezła, pokręcona muzyka i taki sam unikalny styl.

Pac-Man World 3 - recenzja gry
Pac-Man World 3 - recenzja gry

recenzja gry6 marca 2006

W 2005 roku Pac-Man obchodził swoje 25-te urodziny. Oznacza to mniej więcej tyle, że ta minimalistyczna postać jest starsza od większości z nas. Przygnębiające, co?

Black - recenzja gry
Black - recenzja gry

recenzja gry24 lutego 2006

Czyżby najodważniejszy projekt Electronic Arts tego sezonu? Woda na młyn dla tych, którzy twierdzą, że jeszcze jest zbyt wcześnie na nową generację konsol. Na co PS3-ce wszystkie te teraflopy, kiedy to jej młodsza siostra dostaje takie gry?

Black - recenzja gry
Black - recenzja gry

recenzja gry24 lutego 2006

Czyżby najodważniejszy projekt Electronic Arts tego sezonu? Woda na młyn dla tych, którzy twierdzą, że jeszcze jest zbyt wcześnie na nową generację konsol. Na co 360-ce wszystkie te teraflopy, kiedy to jej młodszy brat dostaje takie gry?

Devil Kings - recenzja gry
Devil Kings - recenzja gry

recenzja gry21 lutego 2006

Akcja gry przenosi nas do Starożytności, na bliżej nieokreślone ziemie, które architekturą przypominają kraje Dalekiego Wschodu. Wcielamy się kolejno w skórę 12 orientalnych wojowników, których głównym celem jest zawładnięcie całym światem.

Shadow of the Colossus - recenzja gry
Shadow of the Colossus - recenzja gry

recenzja gry6 lutego 2006

Wcielamy się w postać młodzieńca, który podejmuje się niemożliwego. Aby ocalić swą ukochaną od śmierci, zmuszony będzie stawić czoła szesnastu kolosom. Tylko tylu i aż tylu...

Soulcalibur III - recenzja gry
Soulcalibur III - recenzja gry

recenzja gry2 lutego 2006

Czwarta część jednej z najpopularniejszych na świecie serii mordobić. Czy zawsze olśniewająca technicznie seria wytrzymała próbę czasu na ciągle tej samej generacji konsol? Odpowiedź w recenzji.

Buzz! Muzyczny Quiz - recenzja gry
Buzz! Muzyczny Quiz - recenzja gry

recenzja gry22 grudnia 2005

Sony kontynuuje swą multimedialną kampanię, mającą przyciągnąć do PlayStation2 osoby bez doświadczenia w świecie gier wideo. BUZZ: Muzyczny Quiz to pozycja zarówno dla nich, jak i dla starych wyjadaczy. Muzyka ponad podziałami.

From Russia with Love - recenzja gry
From Russia with Love - recenzja gry

recenzja gry20 grudnia 2005

W 42 lata po premierze, licencja na drugą część filmowych przygód Jamesa Bonda odgrzebana zostaje przez EA, ale gry stworzonej na jej podstawie nie ratuje nawet udział Sir Seana Connery’ego.

SingStar '80s - recenzja gry
SingStar '80s - recenzja gry

recenzja gry13 grudnia 2005

„Ho ho ho, przecież ja śpiewać nie umiem!” – hmm? „Jakaś gra z mikrofonami, przecież nie zbłaźnię się przed znajomymi, a samemu to żadna zabawa” – tak? A właśnie, że nie. Nie, nie i nie.

The Warriors - recenzja gry
The Warriors - recenzja gry

recenzja gry8 grudnia 2005

Psychole z Rockstar ponownie chcą spędzić sen z oczu obrońcom moralności, wydając grę będącą w połowie drogi pomiędzy Manhuntem a GTA. Tytuł to raczej tylko dla dorosłych, ale recenzja – bez żadnych ograniczeń.