Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje najlepszych gier sportowych PC 2

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Sportowe na platformę: PC. Znajdziesz tu ponad 120 tekstów spełniających te kryteria.

Football Manager 2011 - recenzja gry
Football Manager 2011 - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 10 listopada 2010

Kolejna odsłona mistrzowskiej serii piłkarskich menadżerów nadal utrzymuje ten sam równy, wysoki poziom, wnosząc przy tym trochę świeżości do niektórych elementów trenerskiego fachu.

Szlifowania diamentu ciąg dalszy - recenzja gry Football Manager 2012
Szlifowania diamentu ciąg dalszy - recenzja gry Football Manager 2012

8.5Ocena redakcji, 25 października 2011

Football Manager 2012 to kolejny mały krok SI Games w stronę perfekcji. Gra jak zwykle prezentuje bardzo wysoki poziom!

Tony Hawk's Pro Skater 3 - recenzja gry
Tony Hawk's Pro Skater 3 - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 28 czerwca 2002

Tony Hawk's Pro Skater 3 to kolejna część znanej już serii gier sportowych traktujących o niesamowitych wyczynach i ewolucjach wykonywanych przy użyciu deskorolki.

FIFA World Cup 2002 - recenzja gry
FIFA World Cup 2002 - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 15 maja 2002

Specjalne wydanie jednej z najlepszych gier futbolowych przygotowane przez EA Sports na Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2002 w Japonii i Korei.

NBA 2K10 - recenzja gry
NBA 2K10 - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 9 listopada 2009

Mieliśmy Polaka w finale NBA, EuroBasket w Polsce, a teraz NBA 2K10 na sklepowych półkach. Jest to kolejne wydarzenie związane z koszykówką, którego fan tego sportu nie może przegapić.

Football Manager 2007 - recenzja gry
Football Manager 2007 - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 20 listopada 2006

Tym, którzy wciąż korzystają z CM 3 i 4, polecamy zdecydowanie przerzucenie się na FM 2007, który bije tamte wersje pod każdym względem.

Virtua Tennis - recenzja gry
Virtua Tennis - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 6 sierpnia 2002

Virtua Tennis to PC-towa wersja jednej z najpopularniejszych gier sportowych stworzonych na konsolę SEGA DreamCast. W grze mamy okazję zmierzyć się z najsłynniejszymi tenisistami, jak Sampras, Moya czy Henman.

Pro Evolution Soccer 6 - recenzja gry na PC
Pro Evolution Soccer 6 - recenzja gry na PC

8.0Ocena redakcji, 21 listopada 2006

Lista zmian w stosunku do poprzedniej części gry nie jest imponująca, ale chyba tylko niepoprawni optymiści spodziewali się rewolucji w tym tytule.

FIFA 11 - recenzja gry
FIFA 11 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 4 października 2010

Stało się – next-genowa FIFA trafiła w końcu na pecety. Choć niewątpliwie do ideału jej daleko, wreszcie stała się warta zakupu.

Recenzja gry FIFA 18 – kolejny udany sezon
Recenzja gry FIFA 18 – kolejny udany sezon

8.0Ocena redakcji, 2 października 2017

FIFA 18 proponuje spokojną ewolucję dotychczasowych rozwiązań. Mamy zmiany w trybie fabularnym, karierze, poruszaniu się zawodników i tempie akcji, ale rewolucji tu nie uświadczycie. Tylko czy to źle? W końcu zwycięskiego składu się nie zmienia…

FIFA 06 - recenzja gry
FIFA 06 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 13 października 2005

Znów koniec roku i premiera kolejnej edycji FIFY. Tym razem z polskim komentarzem i rodzimą ekstraklasą. Poważnie, wreszcie możemy powalczyć o mistrzostwo Polski, słuchając przy tym Szpakowskiego i Szaranowicza!

Championship Manager 2000/2001 - recenzja gry
Championship Manager 2000/2001 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 18 grudnia 2000

Championship Manager jest obecnie jedynym liczącym się managerem piłkarskim na rynku... nie dlatego, że nie miał konkurencji... konkurencja była, ale walkę z CeeMem w tej dziedzinie można porównać do rzucania się z motyką na słońce.

Virtua Tennis 3 - recenzja gry
Virtua Tennis 3 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 30 maja 2007

Gdyby tenis nie istniał jako sport od kilku stuleci, prawdopodobnie i tak wymyślono by go na potrzeby gier wideo. Virtua Tennis 3 zdaje się potwierdzać tę tezę.

FIFA 2001 - recenzja gry
FIFA 2001 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 21 grudnia 2000

Gdy w 1995 roku firma Electronics Arts wydała FIFA International Soccer nikt nie spodziewał się, iż właśnie została zapoczątkowana seria gier, której kolejne odsłony od kilku lat przekazują sobie palmę pierwszeństwa wśród produkcji o piłce nożnej.

NBA Live 2005 - recenzja gry
NBA Live 2005 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 22 grudnia 2004

Nadal dobre NBA, które daje fanom koszykówki więcej przyjemności niż zwykle. Wciąż mamy tutaj kolekcje koszulek, butów, skarpet czy headband’ów, których przejrzenia i odkrycia nie odmówi sobie żaden miłośnik basketu.

NHL 06 - recenzja gry
NHL 06 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 19 października 2005

„Serce zaczyna bić mocniej gdy po wznowieniu przejmuję krążek. Przeciwnik się cofa – pięknie, zrobili lukę na lewym skrzydle. Ruszam żwawo uważając, by krążek nie odskoczył za bardzo od kija. Świetnie! Kumple z drużyny czyszczą mi drogę...”

NHL 2004 - recenzja gry
NHL 2004 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 21 stycznia 2004

NHL 2004 jest kolejną wersją rozwojową słynnej hokejowej serii zapoczątkowanej przez korporację Electronic Arts Inc. w roku 1994. Tradycyjnie już autorzy dołożyli wszelkich starań, by gra jak najwierniej odpowiadała rzeczywistości...

UEFA Champions League 2004-2005 - recenzja gry
UEFA Champions League 2004-2005 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 18 lutego 2005

„Champions League 2004-2005” jest czymś więcej, niż kalką FIFY 2005 opatrzoną kolejną licencją. Jest kalką FIFY 2005 z dodaną kolejną licencją i kilkoma ciekawymi, ubarwiającymi rozgrywkę pomysłami.

RTL Ski Jumping 2006 - recenzja gry
RTL Ski Jumping 2006 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 9 stycznia 2006

„RTL Ski Jumping 2006 są bardziej rozbudowane niż Skoki narciarskie 2006. Tryb Kariery posiada dużo opcji, wymaga więcej kombinowania i myślenia. Nie obniża to oceny polskich skoków, czekałem jednak na grę, która zmusi mnie do szukania nowych rozwiązań.”

Tiger Woods PGA Tour 08 - recenzja gry
Tiger Woods PGA Tour 08 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 13 września 2007

Tiger Woods PGA Tour 08 to doskonały wybór dla fanów golfa. Autorzy zadbali o odpowiednią otoczkę programu i estetykę. Nie przebajerowali, jak to się ma ostatnio w modzie.

NBA Live 2003 - recenzja gry
NBA Live 2003 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 2 stycznia 2003

Po rocznej przerwie na rynek gier PC powraca jedna z najbardziej widowiskowych gier sportowych EA Sports – NBA Live 2003. Głównym celem, jaki przyświecał twórcom gry, było zwiększenie tempa rozgrywania akcji na parkiecie i tym samym realizmu rozgrywki.

Football Manager Live - recenzja gry
Football Manager Live - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 12 lutego 2009

Niezwykle wciągający i grywalny Football Manager Live jest bardzo dobrą próbą zaistnienia w świecie gier MMO.

NBA 2K9 - recenzja gry
NBA 2K9 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 10 grudnia 2008

NBA 2K9 pokazuje jak wyglądają prawdziwe sportówki nowej generacji. Najlepsza koszykówka, w jaką można zagrać na PC.

Sid Meier's Sim Golf - recenzja gry
Sid Meier's Sim Golf - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 22 lipca 2002

Sid Meier’s Sim Golf to symulacja ekonomiczno-budowlana, powstała przy współpracy z Maxis Games, ekspertem od tego typu produkcji (Sim City, The Sims). W grze możemy projektować, budować i zarządzać polami golfowymi na różnych poziomach szczegółowości.