Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Popularne recenzje gier sportowych PC

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Sportowe na platformę: PC. Znajdziesz tu ponad 120 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry FIFA 19 – najlepsza odsłona ostatnich lat?
Recenzja gry FIFA 19 – najlepsza odsłona ostatnich lat?

recenzja gry26 września 2018

Dzięki licencji na Ligę Mistrzów oraz dającym zaskakująco dużo frajdy trybom „House Rules” FIFA 19 zrobi furorę przy spotkaniach z zakochanymi w futbolu znajomymi. Szkoda tylko, że w modułach dla samotnych graczy innowacji nie ma praktycznie wcale.

Recenzja gry FIFA 18 – kolejny udany sezon
Recenzja gry FIFA 18 – kolejny udany sezon

recenzja gry2 października 2017

FIFA 18 proponuje spokojną ewolucję dotychczasowych rozwiązań. Mamy zmiany w trybie fabularnym, karierze, poruszaniu się zawodników i tempie akcji, ale rewolucji tu nie uświadczycie. Tylko czy to źle? W końcu zwycięskiego składu się nie zmienia…

Recenzja gry Steep - alpejska stypa
Recenzja gry Steep - alpejska stypa

recenzja gry10 grudnia 2016

Ekstremalne sporty mają rzeszę fanów, którzy zasługują na dobrą grę. Steep niestety do nich nie należy.

"Małysz" bez Małysza - recenzja gry Deluxe Ski Jump 4
"Małysz" bez Małysza - recenzja gry Deluxe Ski Jump 4

recenzja gry9 stycznia 2012

Małysz zakończył karierę skoczka i wybrał się do Dakaru. Jussi Koskela na szczęście nigdzie się nie wybiera i dalej rozwija swój pomysł. Czwarta część Deluxe Ski Jump to kawał dobrej gry zręcznościowej.

Recenzja gry FIFA 17 na PC – gracze równi wobec wirtualnego futbolu
Recenzja gry FIFA 17 na PC – gracze równi wobec wirtualnego futbolu

recenzja gry5 października 2016

W odróżnieniu od pecetowego portu PES-a 2017 FIFA 17 w wersji na komputery osobiste dorównuje poziomem wydaniom konsolowym. Poziomem, który naprawdę zadowala.

Recenzja gry FIFA 14 - bez wielkich zmian, za to z polską Ekstraklasą
Recenzja gry FIFA 14 - bez wielkich zmian, za to z polską Ekstraklasą

recenzja gry27 września 2013

Nowa FIFA to krok w stronę rozgrywki z większą głębią taktycznej, ale jednak pozbawiona kluczowych zmian w zakresie gameplay’u – czy produkcja EA Sports to nadal gratka dla fanów futbolu?

FIFA 09 - recenzja gry
FIFA 09 - recenzja gry

recenzja gry3 października 2008

Ulepszona grafika i kilka innowacji. To w skrócie FIFA 09. Czy jest warta swojej ceny?

RTL Ski Jumping 2007 - recenzja gry
RTL Ski Jumping 2007 - recenzja gry

recenzja gry27 lutego 2007

Skalę innowacji, na jaką porwali się autorzy gry, określę jednym słowem – mielizna. Można narzekać, że EA Sports wydaje rokrocznie tę samą FIFĘ, ale oni przynajmniej zmieniają kolorki w menu.

Skoki narciarskie 2006 - recenzja gry
Skoki narciarskie 2006 - recenzja gry

recenzja gry21 listopada 2005

Siła Skoków narciarskich 2006 tkwi w prostocie wykonania. Zrezygnowanie z pewnych pomysłów nie musi się każdemu spodobać, ale na pewno przyśpieszyło rozgrywkę i wciągnie zapalonych fanów skoków narciarskich.

Pro Evolution Soccer 6 - recenzja gry na PC
Pro Evolution Soccer 6 - recenzja gry na PC

recenzja gry21 listopada 2006

Lista zmian w stosunku do poprzedniej części gry nie jest imponująca, ale chyba tylko niepoprawni optymiści spodziewali się rewolucji w tym tytule.

Wciąż w wysokiej formie - recenzja gry FIFA 12
Wciąż w wysokiej formie - recenzja gry FIFA 12

recenzja gry27 września 2011

Piłkarską jesień czas zacząć! Czy szereg zmian zastosowanych w nowej FIF-ie okaże się strzałem w dziesiątkę?

(Prawie) olimpijski spokój – recenzja gry London 2012
(Prawie) olimpijski spokój – recenzja gry London 2012

recenzja gry16 lipca 2012

Wielkie sportowe emocje związane z Igrzyskami Olimpijskimi w Londynie rozpoczną się już za kilkanaście dni, tymczasem SEGA serwuje wirtualną namiastkę oczekiwanych przez wielu chwil. Sprawdzamy, czy twórcy nie popełnili falstartu.

Recenzja gry FIFA 15 – next-genowy silnik na pełnych obrotach
Recenzja gry FIFA 15 – next-genowy silnik na pełnych obrotach

recenzja gry28 września 2014

Tegoroczna FIFA jest jak ostatni oddech mijającego lata – szereg zmian i wprowadzenie silnika Ignite sprawia, że od emocji robi nam się bardzo gorąco, a zaraz potem do akcji wkracza duet polskich komentatorów i momentalnie z ekranu wieje chłodem.

Pet Soccer - recenzja gry
Pet Soccer - recenzja gry

recenzja gry12 sierpnia 2002

Pet Soccer to kolejna gra z serii „Pet ......” firmy Techland, dedykowanej przede wszystkim młodszym graczom. Ponownie spotykamy się tu ze zwierzęcymi bohaterami znanymi z wyścigów Pet Racer, m.in. dinozaurem oraz lwem...

Skoki Narciarskie 2001: Polski Zwycięzca - recenzja gry
Skoki Narciarskie 2001: Polski Zwycięzca - recenzja gry

recenzja gry28 czerwca 2001

Skoki Narciarskie 2001 okazały się całkiem niezłą rozrywką na deszczowe dni. Możliwość rozpoczęcia kariery na oryginalnych skoczniach, dobra grafika i dźwięk powodują, ze można przysiąść na kilka godzin. Nie brakuje jednak niestety i kilku błędów.

FIFA 08 - recenzja gry na PC
FIFA 08 - recenzja gry na PC

recenzja gry2 października 2007

FIFA 08 jest dokładnie taką grą, o której mówiło się kilka miesięcy przed premierą. Elektronicy bawią się tak już od dłuższego czasu. Nie powinno dziwić, iż gra różni się od poprzedniczki kosmetycznymi zmianami.

NBA Live 06 - recenzja gry
NBA Live 06 - recenzja gry

recenzja gry9 listopada 2005

Po raz dwunasty EA Sports pozwala nam, byśmy przez chwilę poczuli się uczestnikami nieosiągalnego świata koszykówki. Nieosiągalnego dla wszystkich, którzy próbowali swoich sił na boisku do koszykówki i wiedzą, jak trudno jest trafić do kosza.

Mistrzostwa Świata FIFA 2006 - recenzja gry
Mistrzostwa Świata FIFA 2006 - recenzja gry

recenzja gry31 maja 2006

Mistrzostwa Świata w piłce nożnej są tuż tuż, a Electronic Arts serwuje nam produkcję stworzoną specjalnie na tę właśnie okazję. Jaką klasę ona prezentuje? Czy jest tak prestiżowa jak reprezentacja Brazylii, czy też lepiej od razu spisać ją na straty?

UEFA Champions League 2006-2007 - recenzja gry
UEFA Champions League 2006-2007 - recenzja gry

recenzja gry3 kwietnia 2007

UEFA Champions League 2006-2007 sprawia miłe wrażenie, choć nie można uciec od wrażenia, że to kolejny wyzyskiwacz pieniędzy powstały na bazie FIFY. Jeśli kręci Cię klimat Ligi Mistrzów, nad zakupem możesz się spokojnie zastanowić.

FIFA 07 - recenzja gry
FIFA 07 - recenzja gry

recenzja gry9 października 2006

Kolejna FIFA, pytamy się więc znowu: czy zmieniło się coś prócz liczby w tytule? Pytanie jakby retoryczne, ale okazuje się, że da się udzielić na nie odpowiedzi.

UEFA Euro 2004 - recenzja gry
UEFA Euro 2004 - recenzja gry

recenzja gry13 maja 2004

Kolejna odsłona doskonale znanej serii sportowej, poświęconej Mistrzostwom Europy w piłce nożnej. W EURO 2004 gracz może więc przejąć kontrolę nad jednym z 51 europejskich zespołów i przeprowadzić go najpierw przez kwalifikacje, fazę play-off...

FIFA 06 - recenzja gry
FIFA 06 - recenzja gry

recenzja gry13 października 2005

Znów koniec roku i premiera kolejnej edycji FIFY. Tym razem z polskim komentarzem i rodzimą ekstraklasą. Poważnie, wreszcie możemy powalczyć o mistrzostwo Polski, słuchając przy tym Szpakowskiego i Szaranowicza!

Championship Manager 4 - recenzja gry
Championship Manager 4 - recenzja gry

recenzja gry8 lipca 2003

CM4 to kolejna odsłona najbardziej znanego obecnie managera piłkarskiego na świecie. Podobnie jak to miało miejsce w poprzednich wersjach, tak i w Championship Manager 4 poprawiono rozgrywkę oraz zwiększono i tak już niezwykłą grywalność...

Pro Evolution Soccer 2011 - recenzja gry
Pro Evolution Soccer 2011 - recenzja gry

recenzja gry14 października 2010

W tym sezonie autorzy PES-a postawili na świeżość. Poza dostarczeniem świetnej rozrywki nie ustrzegli się jednak mnóstwa irytujących błędów.