Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje wyścigów i rajdów PC

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Wyścigi na platformę: PC. Znajdziesz tu ponad 140 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry Forza Horizon 4 – tak się wygrywa bitwę o Anglię
Recenzja gry Forza Horizon 4 – tak się wygrywa bitwę o Anglię

recenzja gry25 września 2018

Forza Horizon 4 zmienia się w pełnoprawne, samochodowe MMO. To bardzo dobra gra, która błyszczy na tle konkurentów, a zawiedzie odrobinę jedynie weteranów serii.

Recenzja gry The Crew 2 – odtwórcza rewolucja
Recenzja gry The Crew 2 – odtwórcza rewolucja

recenzja gry2 lipca 2018

To, co zrobił Ubisoft z The Crew 2, zakrawa niemal na skandal. Takiego recyklingu w sandboksach jeszcze nie było. Ale wiecie co? Nie chce mi się podnosić larum, bo jeżdżenie po USA (a także latanie i pływanie) wciąż potrafi być nad wyraz przyjemne.

Recenzja gry Need for Speed: Payback – jest szybko. Czy jest wściekle?
Recenzja gry Need for Speed: Payback – jest szybko. Czy jest wściekle?

recenzja gry7 listopada 2017

Po mrocznym i deszczowym Need for Speed jedziemy do wiecznie słonecznego Las V... Fortune Valley. Kręte górskie trasy, pustynny piach sypiący się spod kół i duże miasto zachęcają do sięgnięcia po Payback. Szkoda tylko kilku rys na lakierze.

Recenzja gry Forza Motorsport 7 – świetny kotlet, tylko odgrzewany
Recenzja gry Forza Motorsport 7 – świetny kotlet, tylko odgrzewany

recenzja gry2 października 2017

Forza Motorsport 7 to istny doktor Jekyll i mister Hyde. Idealna gra wyścigowa oraz odgrzewany kotlet „wzbogacony” o niestrawne dodatki w jednym. Z czego wynika tak spolaryzowana opinia?

Recenzja gry Project CARS 2 – najładniejsza gra wyścigowa, ale czy najlepsza?
Recenzja gry Project CARS 2 – najładniejsza gra wyścigowa, ale czy najlepsza?

recenzja gry19 września 2017

Project CARS 2 nadal zachwyca oprawą audiowizualną i jest najładniejszą grą wyścigową na rynku, ale „pod maską”, w silniku nie wszystko działa jak w zegarku.

Recenzja gry Micro Machines: World Series – mikropowrót kultowej serii
Recenzja gry Micro Machines: World Series – mikropowrót kultowej serii

recenzja gry3 lipca 2017

Nowa odsłona kultowej serii Micro Machines to przykład tego, że niektóre gry po prostu nie nadają się do zabawy sieciowej. Skupienie się na trybach online w World Series zrobiło temu dziełu Codemasters jedynie krzywdę.

Recenzja gry Forza Horizon 3 – najlepsze wyścigi aż po horyzont
Recenzja gry Forza Horizon 3 – najlepsze wyścigi aż po horyzont

recenzja gry20 września 2016

Forza Horizon 3 nie idzie drogą poprzednich tytułów Microsoftu i udowadnia, że to dla niej warto mieć Xboksa One lub przesiąść się w końcu na system Windows 10.

Recenzja gry Need for Speed na PC - bryka szybka, ale ma rysy na lakierze
Recenzja gry Need for Speed na PC - bryka szybka, ale ma rysy na lakierze

recenzja gry9 marca 2016

Po całkiem niemałym opóźnieniu premiery, w końcu posiadacze komputerów PC mogą wrócić do ulicznych wyścigów w najszybszych, tuningowanych furach. Czy pecetowa wersja jest warta aż czterech miesięcy dodatkowego czekania?

Recenzja gry DiRT Rally - Richard Burns Rally może wreszcie odejść w niebyt
Recenzja gry DiRT Rally - Richard Burns Rally może wreszcie odejść w niebyt

recenzja gry12 grudnia 2015

Oj, wyposzczeni są pecetowi fani rajdowych symulatorów. Brytyjczycy z Codemasters wyciągnęli w końcu pomocną dłoń i zaoferowali kolejną grę z serii Dirt. Ale za to jaką!

Recenzja gry WRC 5 - jest Robert Kubica, jest Rajd Polski, poza tym bez szału
Recenzja gry WRC 5 - jest Robert Kubica, jest Rajd Polski, poza tym bez szału

recenzja gry16 października 2015

Kolejny sezon Rajdowych Mistrzostw Świata i kolejna gra z serii WRC trafia na rynek. Bardziej polska niż kiedykolwiek, bo poza osobą Roberta Kubicy w grze znalazło się także kilka odcinków 72 Rajdu Polski.

Recenzja gry F1 2015 - nowe pomysły, nienajlepsze wykonanie
Recenzja gry F1 2015 - nowe pomysły, nienajlepsze wykonanie

recenzja gry16 lipca 2015

Codemasters zaczyna wydawać swój cykl o Formule 1 podobnie jak EA Sports – co roku i umieszczając nawet twarze kluczowych zawodników na okładce. Tegoroczna odsłona, robiona na nowym silniku, miała przynieść zupełnie nową jakość. Czy tak się stało?

Recenzja gry Carmageddon: Reincarnation - odrodzenie ciekawe, choć kulawe
Recenzja gry Carmageddon: Reincarnation - odrodzenie ciekawe, choć kulawe

recenzja gry27 maja 2015

Powroty po latach są trudne. Jeśli za reinkarnację starej marki biorą się twórcy oryginału, to jest szansa na sukces. Carmageddon: Reincarnation rodziło się długo i w bólach, co widać. Na szczęście nie straciło swojego wojowniczego ducha.

Wracamy do Need for Speed: Most Wanted z 2005 roku - jak gra broni się 10 lat później?
Wracamy do Need for Speed: Most Wanted z 2005 roku - jak gra broni się 10 lat później?

gramy dalej14 maja 2015

Fani Need for Speed wciąż czekają na zapowiedź najnowszej odsłony serii – tworzonej dłużej niż zwykle. W międzyczasie warto przypomnieć sobie NFS: Most Wanted z 2005 roku – część równie lubianą i cenioną jak kultowe NFS: Underground.

Recenzja gry Project CARS - najładniejsze wyścigi w historii
Recenzja gry Project CARS - najładniejsze wyścigi w historii

recenzja gry6 maja 2015

Po czterech latach produkcji pod czujnym okiem graczy i po wielokrotnym opóźnianiu premiery w końcu nadciąga Project CARS – symulator wyścigów w starym dobrym stylu. Czy od razu zajmie pole position wśród innych gier samochodowych?

Recenzja gry The Crew - Test Drive Unlimited w USA
Recenzja gry The Crew - Test Drive Unlimited w USA

recenzja gry8 grudnia 2014

Po sześciu latach wytężonej pracy, ludzie odpowiedzialni za grę Test Drive Unlimited przygotowali podobny produkt dla Ubisoftu. Kilkadziesiąt samochodów, ogromny teren Stanów Zjednoczonych i tytułowa "ekipa" na drodze. Co z tego wszystkiego wyszło?

Recenzja gry GRID: Autosport - świetne wyścigi na pożegnanie generacji
Recenzja gry GRID: Autosport - świetne wyścigi na pożegnanie generacji

recenzja gry24 czerwca 2014

Trzecia część Grida jest pożegnaniem Codemasters z odchodzącą generacją. Trzeba jednak przyznać, że pożegnaniem całkiem udanym i z całą pewnością skierowanym przede wszystkim do fanów części pierwszej.

Recenzja gry Need for Speed Rivals - NFS wchodzi w nową generację
Recenzja gry Need for Speed Rivals - NFS wchodzi w nową generację

recenzja gry21 listopada 2013

Need for Speed: Rivals po raz kolejny podnosi poprzeczkę, stając się, podobnie jak wcześniej Need for Speed: Most Wanted, symbolem startującej właśnie nowej generacji konsol. Jednak czy to wystarczy, aby zainteresować zmęczonych nieco fanów?

Recenzja gry WRC 4 - Robert Kubica lepiej zakończył sezon
Recenzja gry WRC 4 - Robert Kubica lepiej zakończył sezon

recenzja gry3 listopada 2013

WRC 4 w tym roku nie ma konkurencji. Codemasters odpuściło sobie chwilowo serię Dirt, wobec czego to właśnie Włosi z Milestone zostają niekwestionowanymi królami Rajdów.

Recenzja gry F1 2013 - powrót Grand Prix, Alain Prost na deser
Recenzja gry F1 2013 - powrót Grand Prix, Alain Prost na deser

recenzja gry7 października 2013

Ekipa Codemasters po raz kolejny wyjeżdża z wirtualnego pit-stopu i próbuje pokazać, że mimo braku konkurencji jej flagowa seria oferuje to, co najlepsze w swojej klasie – w tym roku twórcy mogą wysiąść z bolidu z podniesionym czołem!

Recenzja gry GRID 2 - ślicznej, zręcznościowej ścigałki
Recenzja gry GRID 2 - ślicznej, zręcznościowej ścigałki

recenzja gry29 maja 2013

GRID 2 teoretycznie powinien zmieść konkurencję spod znaku zręcznościowych wyścigów. Czy mu się to uda? Czy gra po kilku latach będzie wspominana równie ciepło jak część pierwsza? Sprawdzamy.

Recenzja gry Need for Speed: Most Wanted - NFS na modłę Burnout Paradise
Recenzja gry Need for Speed: Most Wanted - NFS na modłę Burnout Paradise

recenzja gry2 listopada 2012

Criterion Games po raz drugi próbuje przywrócić blask marce Need for Speed. To tytaniczne zadanie, nawet dla tak doświadczonej ekipy, mającej na swoim koncie fantastyczną serię Burnout.

Zjazd na krótki pit-stop - recenzja gry F1 2012
Zjazd na krótki pit-stop - recenzja gry F1 2012

recenzja gry28 września 2012

Kolejna odsłona komputerowej Formuły 1 właśnie trafiła do sklepów – czas przyjrzeć się, czy szereg zmian zapowiedzianych przez Codemasters na pewno działa na korzyść tej produkcji.

Recenzja gry DiRT Showdown - minimum rajdów, dużo destrukcji
Recenzja gry DiRT Showdown - minimum rajdów, dużo destrukcji

recenzja gry1 czerwca 2012

Codemasters jakiś czas temu dostało zadyszki i najwyraźniej wciąż nie może wrócić do pełni sił. Sytuacji nie poprawia arcade'owy DiRT.

Need for Speed: The Run - recenzja wyścigów ze skryptami jak z Call of Duty
Need for Speed: The Run - recenzja wyścigów ze skryptami jak z Call of Duty

recenzja gry23 listopada 2011

Po niezbyt udanych odsłonach ProStreet oraz Undercover, studio EA Black Box próbuje swych sił w kolejnej części serii Need for Speed.