Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier zręcznościowych PC

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Zręcznościowe na platformę: PC. Znajdziesz tu 80 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem
Recenzja gry Hello Neighbor – sąsiad z piekła rodem? Nie, gra z piekła rodem

recenzja gry11 grudnia 2017

Hello Neighbor to pozycja tak niesamowita, że zmieniła moje podejście do oglądania filmików z rozgrywki na YouTube. Odkryłem, że w przypadku niektórych tytułów lepiej oszczędzić sobie cierpień i zamiast samemu grać – patrzeć, jak męczą się inni.

Recenzja gry Little Nightmares – podróż do świata dziecięcych koszmarów
Recenzja gry Little Nightmares – podróż do świata dziecięcych koszmarów

recenzja gry25 kwietnia 2017

Little Nightmares zabiera nas w świat dziecięcych koszmarów, który wprawdzie nie jest wolny od wad, ale z nawiązką wynagradza je gęstym klimatem, zapadającym w pamięć scenariuszem i mrocznymi lokacjami.

Recenzja gry Yooka-Laylee – platformówka oldskulowa do bólu
Recenzja gry Yooka-Laylee – platformówka oldskulowa do bólu

recenzja gry4 kwietnia 2017

Yooka-Laylee przywołuje czasy świetności firmy Rare i konsoli Nintendo 64. Jednak od tamtej pory minęło kilkanaście lat – czy świat jest gotowy na powrót do tak oldskulowej formuły platformówki 3D?

Recenzja gry Snake Pass – myśl jak wąż
Recenzja gry Snake Pass – myśl jak wąż

recenzja gry30 marca 2017

Nieco w cieniu Yooka-Laylee zadebiutował Snake Pass – platformówka z elementami gry logicznej, która nie tylko prezentuje się solidnie, ale też może pochwalić się oryginalnym pomysłem na sterowanie.

Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?
Recenzja gry Inside - twórcy Limbo pokazują piekło wojny?

recenzja gry29 czerwca 2016

Duńczycy z Playdead nie zasypiali przez kilka ostatnich lat gruszek w popiele i od czasu sukcesu Limbo w pocie czoła pracowali nad kolejnym tytułem. Rezultatem tych prac jest Inside – mroczna podróż małego chłopca w bezwzględny świat.

Recenzja gry The Way – przywracanie życia w pixel arcie
Recenzja gry The Way – przywracanie życia w pixel arcie

recenzja gry30 maja 2016

Sięgnięcie do wzorców z kultowych gier typu Another World czy Flashback godne jest pochwały. Czy to tylko chwyt marketingowy czy też twórcom The Way faktycznie udało się wskrzesić ducha tych wielkich produkcji pierwszej połowy lat dziewięćdziesiątych?

Recenzja gry Shadwen - skradanki bazującej na pomyśle z Superhota
Recenzja gry Shadwen - skradanki bazującej na pomyśle z Superhota

recenzja gry19 maja 2016

Shadwen miało być innowacyjną skradanką, w której czas biegnie tylko wtedy, kiedy sterowana postać się porusza. Miało być, ale dobre chęci to za mało. Frozenbyte niepotrzebnie rozmienia się na drobne.

Recenzja gry Trine 3: The Artifacts of Power - stracony potencjał pięknej platformówki
Recenzja gry Trine 3: The Artifacts of Power - stracony potencjał pięknej platformówki

recenzja gry24 sierpnia 2015

Do trzech razy sztuka. Tak mówi przysłowie, które nie precyzuje jednak czy ten trzeci raz okaże się sukcesem czy porażką. Finowie z Frozenbyte zaryzykowali, a z rezultatem ich działań możecie zapoznać się w naszej recenzji gry Trine 3.

Recenzja gry Rocket League - piłka nożna na dopalaczu
Recenzja gry Rocket League - piłka nożna na dopalaczu

recenzja gry24 lipca 2015

Kochamy piłkę nożną, kochamy samochody – czy pokochamy Rocket League, grę, która łączy te dwie rzeczy?

Recenzja gry Goat Simulator - dobry żart i beznadziejnie głupia gra
Recenzja gry Goat Simulator - dobry żart i beznadziejnie głupia gra

recenzja gry3 kwietnia 2014

Najtrudniejsza recenzja w życiu każdego krytyka najczęściej odnosi się do dzieła, którego ten ni w ząb nie potrafi zrozumieć. Symulator kozy powstał dzięki żarcikowi i ma szansę nawet przez kilkadziesiąt minut spełniać swą rozrywkową funkcję.

Recenzja gry How to Survive - jak przeżyć na wyspie pełnej zombie?
Recenzja gry How to Survive - jak przeżyć na wyspie pełnej zombie?

recenzja gry2 listopada 2013

Tak, to kolejna gra o zombie. Ale How to Survive stara się nauczyć przetrwania, każe spać, jeść i robić własną broń. Pytanie brzmi - czy da się w to grać?

Recenzja gry Rayman Legends - fenomenalna platformówka staje się jeszcze lepsza
Recenzja gry Rayman Legends - fenomenalna platformówka staje się jeszcze lepsza

recenzja gry3 września 2013

Choć wydawało się to niemożliwe, Ubisoftowi udało się stworzyć produkt jeszcze lepszy niż Rayman Origins. Legendy nie odkrywają wszystkich atutów od razu i stanowią kapitalną rozrywkę zarówno dla dzieci, jak i dla platformówkowych wyjadaczy.

Recenzja gry Angry Birds Star Wars – Imperium Rovio kontratakuje
Recenzja gry Angry Birds Star Wars – Imperium Rovio kontratakuje

recenzja gry9 listopada 2012

Darth Vader to świnia – co do tego nie ma wątpliwości. Studio Rovio potraktowało to jednak dosłownie, łącząc swój megahit Angry Birds z Gwiezdnymi wojnami. W recenzji Angry Birds Star Wars sprawdzamy, czy moc jest sprzymierzeńcem Finów.

Kosmiczne ptasie jaja – recenzja gry Angry Birds Space
Kosmiczne ptasie jaja – recenzja gry Angry Birds Space

recenzja gry25 marca 2012

Wściekły ptaki atakują po raz kolejny! Tym razem ruszamy na podbój kosmosu, by raz na zawsze rozprawić się ze wścibskimi, zielonymi świniami. Czy pozaziemska ekspedycja zakończyła się sukcesem?

Obrazkowa przemoc – recenzja gry Shank 2
Obrazkowa przemoc – recenzja gry Shank 2

recenzja gry22 lutego 2012

Shankowi 2 przyświeca idea niewynajdywania koła od nowa. Co więc robi zespół deweloperski dysponujący większą ilością czasu na dopieszczenie swego dzieła? To właśnie zamierzamy sprawdzić.

Olśniewająca platformówka - recenzja gry Trine 2
Olśniewająca platformówka - recenzja gry Trine 2

recenzja gry12 grudnia 2011

Następczyni sympatycznej, choć niepozbawionej błędów, zręcznościówki miała zostawić daleko w tyle swoją poprzedniczkę, oferując bardziej urozmaiconą rozgrywkę, jeszcze ładniejszą oprawę wizualną i dużo ciekawych pomysłów. Czy to się udało?

Zabawki wkraczają do gry - recenzja Skylanders: Spyro's Adventure
Zabawki wkraczają do gry - recenzja Skylanders: Spyro's Adventure

recenzja gry3 listopada 2011

Activision postanowiło podbić serca najmłodszych graczy i portfele ich rodziców. Atak ten może się udać – Skylanders: Spyro’s Adventure w ciekawy sposób łączy świat zabawek z wirtualną rzeczywistością.

Przez estetykę do serca - recenzja gry Insanely Twisted Shadow Planet
Przez estetykę do serca - recenzja gry Insanely Twisted Shadow Planet

recenzja gry4 sierpnia 2011

Przez estetykę do serca, chciałoby się powiedzieć, patrząc na sposób prezentacji Insanely Twisted Shadow Planet. Zadajemy pytanie, czy to strzelanina z elementami logicznymi, czy gra logiczna z elementami strzelaniny?

Przez estetykę do serca - recenzja gry Insanely Twisted Shadow Planet
Przez estetykę do serca - recenzja gry Insanely Twisted Shadow Planet

recenzja gry4 sierpnia 2011

Przez estetykę do serca, chciałoby się powiedzieć, patrząc na sposób prezentacji Insanely Twisted Shadow Planet. Zadajemy pytanie, czy to strzelanina z elementami logicznymi, czy gra logiczna z elementami strzelaniny?

Apache: Air Assault - recenzja gry
Apache: Air Assault - recenzja gry

recenzja gry20 grudnia 2010

Po podniebnych zmaganiach z okresu II wojny światowej Gaijin postanowiło wyjść naprzeciw miłośnikom konfliktów współczesnych. W Apache: Air Assault zasiadamy za sterami śmigłowca bojowego.

Trine - recenzja gry
Trine - recenzja gry

recenzja gry14 lipca 2009

Złodziejka, Rycerz i Czarodziej walczą nie tylko z armią nieumarłych, ale też z niekompetencją twórców. Jak wychodzą z tego starcia?

Speedway Liga - recenzja gry
Speedway Liga - recenzja gry

recenzja gry25 maja 2009

Speedway Liga to kolejna propozycja Techlandu po FIM Speedway Grand Prix 3. Pomimo pewnych niedoskonałości to pozycja obowiązkowa dla miłośników żużla.

Tom Clancy's H.A.W.X. - recenzja gry
Tom Clancy's H.A.W.X. - recenzja gry

recenzja gry19 marca 2009

Latawce, dmuchawce, stal… Kilkadziesiąt ton stali śmiga w powietrzu i nie spada. To wbrew prawom fizyki. H.A.W.X. to najprawdziwszy arcade i fani symulacji nie mają tu czego szukać. Wszystkich innych zapraszamy do zapoznania się z recenzją.

Madagaskar 2 - recenzja gry
Madagaskar 2 - recenzja gry

recenzja gry7 stycznia 2009

Doskonały humor, zabawne dialogi, barwne postacie - to wszystko i jeszcze więcej znajdziecie w drugiej części gry Madagaskar.