Zapowiada się gra w kategorii po prostu dobrej, natomiast cena z czapy za AA tytuł który wynosi 290 zł.
Dobrze, że można kupić klucz za 205 zł czyli tyle ile powinna moim zdaniem ta gra kosztować.
Z recenzji wynika, że gra jest dobra. Optymalizacja czy jakieś inne wymienione mankamenty to rzeczy, które można z czasem naprawić. Po patchach na pewno sam zagram za jakiś, nieprzesadnie odległy, czas :)
Mój najbardziej zaufany recenzent to zdecydowanie UV o Grach. Idę właśnie oglądać jego materiał na temat gry.
Czyli tak jak pisałem. Historia wychwalana pod niebiosa, żeby naciągnąć ocenę... i tyle plusów. Do tego powtarzalna walka i mapa upstrzona rozwadniaczami.
Edit: Doczytałem całość i widzę, że gameplay i mechaniki muszą leżeć po całości skoro po prologu recenzentowi nie chciało się grać. W tym siła Gothica, Kingdom Come czy AC, że tam sam gameplay, rozwój postaci sprawiają ogromną frajdę a tu widać męczarnia, żeby dojść do kolejnego questa. Gra typowo youtubowa.
Tutaj trzeba włożyć trochę wysiłku, żeby odkryć wszystkie smakowite narracyjne kąski.
Dla mnie gigantyczny plus. Bardzo lubię sam sobie projektować rozgrywkę i przygodę, a nie grać tak jak sobie to twórcy zaplanowali. Nie mam najmniejszego problemu z błąkaniem się po świecie, jest to 100 razy ciekawsze niż latanie jak kot z pęcherzem za wyświetlonymi ikonkami zadań.
na ten moment gra cierpi na pewne problemy techniczne. Największym z nich jest optymalizacja
A to jest dealbreaker jeśli chodzi o kupno na teraz. Od gry za ponad 250 zł i aspirującej do AAA, oczekuję co najmniej dobrej optymalizacji.
Czekam więc na patche i pewnie pierwszą obniżkę.
Gra kupiona i tak :) i będzie grane, aż się " pochorowałem " żeby mieć czas na delektowanie się tym tytułem. Z całego serca , życzę dobrej sprzedaży i powstania całej serii gier spod znaku wampirów.
Dziękuję za recenzję miło się czytało, teraz trzeba ograć samemu.
Tym czasem w grze to strzało w kolano, jarałem się ale teraz to napewno nie kupię
Odstrasza konieczność czyszczenia mapy dla levelowania, system upływu czasu i system walki. W dodatku, wszystkich lejesz mieczem i nie ma różnorodności. Poczekam na promki, bo te 8/10 jest mocno podejrzane.
Po recenzji, to dla mnie takie 7/10. Może kiedyś ogram...na razie nie jest nawet w top 50 gier które mam do ogrania w pierwszej kolejności😅 Bo kupka do nadrabiania sięga Wiedźmina 3. Także tego. Zdąży mocno stanieć, załatana będzie, coś się pewnie zmieni w samym gameplayu.
Z tego co mówił UV na swoim kanale to grając na normalu można wyczyścić mape w 30dni nie rozwijając postaci na maxa. Problem się robi na wyższym poziomie trudności
Z treści recki spodziewałem sie 6-7 a nie 8 tak szczerze mowiąc, chyba jednak wróciliście do inflacji ocen.
Z jednej strony ten upływ czasu to coś totalnie nie dla mnie a z drugiej strony brzmi to na tyle ciekawie, że będziemy musieli tym czasem umiejętnie operować - a rozwój umiejętności też ten czas zabiera, że chyba to zrobie tak jak twórcy przewidują i dopiero za drugim razem wrzucę moda na usunięcie tego ograniczenia (który powstanie na jakieś 1000000000%)
Expedition 33 wydali za 180 zł.
289 zł za grę AA od debiutującego studia to dużo.