Dobra Zmiana: nadchodzi rewolucja, od czarnego złota do brunatnej koszuli

Forum Polityka i Religia
Odpowiedz
1
...
45678
12.11.2025 18:59
Darat
9
Darat
158
Another dude

W tym wypadku mam nadzieję, że to Ty masz rację.

Msz to nie odpuszczą tematu przy dobrym układzie, a teraz (i kiedyś) to są/były przymiarki i urabianie ludzi

post wyedytowany przez Darat 2025-11-12 18:59:57
12.11.2025 19:19
10
Mianoliito
22
Senator

Mam racje, bo wywodzę się z tego środowiska, siedzę w tej bańce i wiem jak to wygląda - temat polexitu praktycznie nie istnieje - no może poza Braunem i Ziemkiewiczem oraz sytuacjami gdy posłuszne władzy dziennikarki non stop pytają Bosaka o ten temat.

Poza tym jak wszystko na tym świecie, kończy się lub zmienia, UE też powstała z terminem ważności - jak pisałem powyżej, należy bardziej się obawiać jej autodestrukcyjnych poczynań niż jej wrogów. A niestety UE nie funkcjonuje jako nie zależny byt tylko jako egzoszkielet dla najsilniejszych unijnych państw z niemcami na czele - a ci od lekko dekady za co się nie wezmą to wszystko.......spierdolą (winny jest temu brak zasady Pareto - przepływu elit w niemczech i UE - ale to temat na inną dyskusję)

post wyedytowany przez Mianoliito 2025-11-12 19:19:50
12.11.2025 19:29
Darat
11
Darat
158
Another dude
12.11.2025 21:28
Herr Pietrus
12
Herr Pietrus
237
Jestę Grifterę

Nawet jeśli pracujesz w Niemczech i sprawa cię nie dotyczy, to mam nadzieję, że nie życzysz swoim rodakom takiego losu
Akurat to, że życzy, jest pewne. Taki to już pisowski charakter.

12.11.2025 18:40
258
3
odpowiedz
7 odpowiedzi
adasco
8
Chorąży
Wideo

To jest mój prezydent! Co zapowiedział i o czym ostrzegał w przemówieniu inauguracyjnym to zrobił. Już chyba było, ale podsumujmy. Koniec tej durnej publicystycznej zabawy w neo i paleo sędziów będącej poza porządkiem konstytucyjno-prawnym, niszczącej nasz ustrój i życie wielu obywateli. Każdy sędzia nominowany przez prezydenta i jego poprzedników jest sędzią Rzeczpospolitej Polskiej! Koniec kropka. Przez najbliższe 5 lat żaden sędzia, który kwestionuje porządek konstytucyjno-prawny RP, konstytucyjne uprawnienia prezydenta, polską Konstytucję i polski system prawny nie może liczyć ani na awans zależny od prezydenta, ani na nominację sędziowską. Zatem lepiej "nie słuchać złych podszeptów i nie ulegać wariactwom" ministra Żurkowa zachęcających do kwestionowania tego porządku konstytucyjnego-prawnego. Nu, nu towarzyszu Żurkow mówi głowa państwa.

https://www.youtube.com/watch?v=QtGozr2FOqo

Wstyd się przyznać, ale dopiero dziś odsłuchałem przemówienie prezydenta podczas obchodów Narodowego Święta Niepodległości. Oj to nie tylko mocne, uroczyste i charyzmatyczne przemówienie. To manifest i budująca wizja nowego państwa wstającego z kolan. 30 pokoleń przodków i 5 pokoleń pracy pozytywistycznej po utracie niepodległości na nas patrzą. Ponad 1000 lat historii. Rozpoznanie swojego jestestwa, tożsamości. Wartości chrześcijańskie, nie jakieś marne protezy wartości. Wychowanie w polskiej szkole na Polaków, nie według obcych ideologii. Polska nie ma być pawiem i papugą narodów. Nie stać nas na nasze marzenia? Na CPK, żeglugę śródlądową, porty, atom, itd.? Serio? A Centralny Okręg Przemysłowy i Port w Gdyni w II RP można było? Koniec z neokolonializmem i oddawaniem swojej suwerenności kawałek po kawałku uprawiane przez niektórych obecnych polityków. Szacunek do munduru drodzy celebryci i sędziowie. Podpisuję się w pełni, zresztą chyba o tym tu trochę nawet pisałem. Widać jestem w dobrym towarzystwie, wbrew komentarzom. Przy tak zarysowanej perspektywie 30 pokoleń te durne obecne wojenki to tylko pyłek i kurz historii. Szkoda tylko, że premier mojego kraju nie dorasta. Prezydent wychodzi na prawdziwego męża stanu z silną wizją Polski. Premier wygląda jak taki mały chłopiec biegający po X-ie, grający w ping-ponga, wpieprzający żurek na wizji i oglądający filmy z pop-cornem zachwycając się własnym "powrotem Jedi" jeżeli to nie AI. No trochę żenujący tik-tokowy dziadek po prostu i cyrk na kółkach. Ale tylko to potrafi.

A przy okazji czy premier przeprosił już prezydenta za ten nieładny sabotaż z szefami służb, bo nie śledzę. Nu, nu.

post wyedytowany przez adasco 2025-11-12 18:41:46
12.11.2025 18:44
Bukary
258.1
7
Bukary
241
Legend

O, następny, który sranie na Konstytucję uznaje za pokaz savoir-vivre'u.

post wyedytowany przez Bukary 2025-11-12 18:48:14
12.11.2025 18:53
-=Esiu=-
258.2
2
-=Esiu=-
217
Everybody lies

Niezłe troll konto, ale też szkodliwe bardzo. Nawet dzieci ze swoją wybujałą wyobraźnią nie dałyby rady stworzyć takiej bezsensownej i gównianej papki.

Leci blokada.

12.11.2025 18:55
258.3
2
Mianoliito
22
Senator

Bukary, w prawie nie ma demokracji, że każdy sobie wybiera co chce - jest jedno prawo - nie można podważać wyroków i statusu sędziów w polsce, nie można uchylać wyroków, bo ktoś sobie arbitralnie wymyślił, że jeden z drugim jest neosędzią i nie może orzekać - Nawet wasze TSUE twierdzi, że można podważać wyroki takich sędziów tylko gdy zaistnieje konflikt interesów np. tzw. neosędzia będzie sądził Ziobrę, ale jak sądzi pedofila, to nie ma problemu. Nie można podważać statusu danej izby jak SN, a potem bezczelnie pojawiać się na odczytaniu wyroku w sprawie ważności wyborów - a wasi wybrańcy to robią tak jak i żurkowcy, dlaczego więc należą się im nominacje, skoro ten sam podpis nie miał mocy sprawczej gdy był podpisany pod nominacjami tzw. neosędziów? - Może metodą ważności wyborów domniemajcie sobie taki podpis? (Tak jak okazało się, że można cofnąć kontrasygnatę, rządzić uchwałami, rozporządzeniami, a nie ustawami albo likwidować tefałpe od dwóch lat, zlikwidować losowania sedziów?) Macie szalony wybór możliwości ! To są te nowe standardy i nowa jakość! Do wyboru do koloru!

post wyedytowany przez Mianoliito 2025-11-12 19:05:33
12.11.2025 18:59
258.4
2
adasco
8
Chorąży

Bukary, piszesz o Tusku i Żurkowie, wybitnych przedstawicielach państwa bezprawia? Przestańcie się już ośmieszać z tą chorągiewką Konstytucji, którą wasze środowisko pomiata "jak je rozumie". Prezydent zdaje się mówić koniec zabaw z porządkiem konstytucyjno-prawnym w Polsce. Może się skończy ten bałagan.

post wyedytowany przez adasco 2025-11-12 19:02:38
12.11.2025 19:06
258.5
2
adasco
8
Chorąży

Niezłe troll konto, ale też szkodliwe bardzo. Nawet dzieci ze swoją wybujałą wyobraźnią nie dałyby rady stworzyć takiej bezsensownej i gównianej papki.

Esiu, dziecko drogie, to tylko skrót z prezydenta RP, jego słowa. Przekaż swoją opinię o tej papce w kolejnych wyborach i nie zawracaj głowy.

12.11.2025 19:14
Bukary
258.6
4
Bukary
241
Legend

Manolito, tego rodzaju sofistyka na mnie nie działa. Przyszedł PiS i kompletnie rozjebał porządek prawny w Polsce. I to w taki sposób, że przede wszystkim uderzył w zwykłych obywateli. A teraz Nawrocki próbuje zablokować działalność ludzi, którzy ten burdel mają odwagę porządkować, bo chyba chciałby być w tym domu publicznym odźwiernym.

Nie ma i nie będzie na to zgody. Już to wiele razy w tym wątku przerabialiśmy. Choćby Grabarz nieraz prostował "interpretacje", które wrzucasz. Ostatnio w [253.8]. Niestety, IMHO twoje wywody "prawnicze" stały się chyba najsłabszym elementem wizerunku, który tutaj zbudowałeś.

Naści:
https://x.com/wsamraz/status/1987127767339503875
https://x.com/wsamraz/status/1988607474652291251

post wyedytowany przez Bukary 2025-11-12 20:10:23
12.11.2025 19:36
258.7
2
Mianoliito
22
Senator

Bukary, to nie jest sofistyka, wielokrotnie pisałem jedynym sporem pomiędzy TK a TSUE dotyczy status SN, który unijna instytucja nie uznaje za sąd - i to wszystko. Nie można podważać, statusu sędziów Polsce i ich wyroków - a co wy macie, zolla, safiana?
Kolesi którzy interpretują prawo jak im pasuje? (patrz ostanie wybory) bo to nie jest kwestia tego co kto rozjebał, tylko po czyjej stronie jest prawo - a za wami nie stoi TSUE czy Komisja wenecka - pomijam, że żurkowcy uchylają wyroki tzw. neosędziów wbrew wyrokom TSUE czy opinii komisji weneckiej, lepiej, likwidują losowanie sędziów na sobie posłusznych. To jest naprawianie tego burdelu? Ty na serio sądzisz, że oni coś naprawiają?

Wiesz jaki jest problem? Wam się wydaje, że stoicie ponad prawem - gdyby to Morawiecki rządził uchwałami, wycofywał kontrasygnaty, omijał biura podawcze, likwidował losowania sędziów ,ignorował prerogatywy prezydenta Trzaskowskiego, ignorował jego podpisy pod nominacjami sędziów, domniemywał ważność wyborów bez rozpatrzenia skarg wyborczych przez właściwy organ - To sraka płynęła by strumieniem szerokości gangesu! Tak długo powtarzaliście te bzdury, które wam latami impregnowali, że stały się waszą wiarą, są automatyczne, nie podparte żadną logiczną argumentacją. (przepraszam dla ciebie to jest sofistyka?)

stały się chyba najsłabszy element wizerunku, który tutaj zbudowałeś.

to podważ, powołaj się na jakąś niezależną instytucję jak TSUE, które twierdzi, że nominowani sędziowie przez dudę nie są sędziami. Masz coś takiego? Jak myślisz, dlaczego żurek czy bodnar pojawiają się na ogłoszeniach wyroków przez nie uznawany SN,(wszystko zgodnie z procedurą, wysyłają do nich zapytania, składają wnioski) bo wierzą w twoją interpretację czy w moją? Powinni przecież z wykładnią Zolla domniemać sobie wyroki i mieć SN w dupie, a jednak nie mają, jak myślisz, dlaczego? Sofistyka?

post wyedytowany przez Mianoliito 2025-11-12 19:49:11
1
...
45678
Forum Forum Polityka i Religia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl