Dobra Zmiana: nadchodzi rewolucja, od czarnego złota do brunatnej koszuli

Forum Polityka i Religia
Odpowiedz
18.06.2026 12:07
tomazzi
11
1
odpowiedz
tomazzi
38
Generał

neXus Chyba jednak Bukary stęskniłes się za pisem i jego rządami...
Zdaje się, że PO też się stęskniło skoro odwalają takie rzeczy

18.06.2026 12:24
neXus
12
2
odpowiedz
neXus
262
Fallen Angel

Bukary Narzekać? Ja po prostu stwierdzam fakt. I nawet jak zagłosuje na Zandberga to niczego nie zmieni bo większość społeczeństwa, z resztą poniekąd słusznie, traktuje go jako polityka-teoretyka, który głównie zajmuje się opowieściami co to on by nie zrobił gdyby mu dać władzę absolutną (już pomijając realnośc jego pomysłów). Równie dobrze można głosować na Zielonych, Ci przynajmniej mają 2 posłów w sejmie :P A Zandberg nawet w chwili obecnej nawet z żadnej partii nie jest :P

18.06.2026 12:42
Milka^_^
13
odpowiedz
Milka^_^
258
8 gwiazdek

neXus Niedzielski został skazany za ujawnienie danych lekarza, z tego co pamiętam dostał zawiasy. Mało, ale zawsze coś.

18.06.2026 13:03
neXus
14
1
odpowiedz
neXus
262
Fallen Angel

Milka^_^ To zupełnie co innego. Nigdy nie ostał pociągnięty za gigantyczne przekręty na maseczkach za czasów pandemii.
Równie dobrze mógłbyś podać że dostał mandat za przechodzenie na czerwonym świetle - to ma tyle samo wspólnego...

18.06.2026 14:04
dafton.
15
1
odpowiedz
dafton.
34
Konsul

Ja rozumiem, że w Polsce jest brak sensownych alternatyw, ale ciągłym betonowaniem partii, która jedyne co ma do zaoferowania to to, że nie jest PiSem i "jak wróci PiS to zobaczycie", również daleko jako państwo nie zajdziemy. To się niestety nie zmieni, bo żyjemy w świecie, gdzie emocje i kłamstwa mają większy wydźwięk, niż sensowne działania. Stąd kończy się na głosowaniu na krzykaczy i na tych co nic nie robią, ale chociaż nie krzyczą i nie psują X, psując Y.

Mam wrażenie, że wiele osób przymyka oko na fakt, że zamykamy się w pułapce, gnijemy społecznie i politycznie. A chęć opuszczenia tego cyklu spierdolenia, traktujecie wrogo, stawiając wręcz na równi z PiSowcami. Kto nie z nami, ten przeciw nam. Wyjmijcie czasem głowę z czterech liter, bo wbrew pozorom, czasem łączy was z pseudoprawakami więcej, niż moglibyście się spodziewać.

18.06.2026 14:42
16
odpowiedz
rpg-7
104
Generał

dafton. Na chwilę obecną do wyboru mam KO i PiS + Konfederacje. To ja już wolę KO
Jak wyglądają rządy PiS napatrzyłem się przez 8 lat i podziękuję, to był cyrk na kółkach.

Amerykanie też chcieli zmian i odsunąć nieudolnych Demokratów. A teraz piszczą bardzo cienko.

18.06.2026 09:17
neXus
😜
1657
5
odpowiedz
5 odpowiedzi
neXus
262
Fallen Angel

Tak w sumie Sikorski wczoraj poruszył dosyć ciekawy temat w sprawie naszej skrajnej prawicy
Jak wiadomo skrajna prawica jest mocno uczulona na "Rzeź Wołyńską" gdzie według szacunków zginęło szacunkowo od 80 do 100 tys Polaków. Pomijam już to, że obie strony tam sie zasłużyły (ze strony polskiej choćby zbrodnia w Sahryniu), ale z tego powodu prawie wręcz chcą zerwania stosunków z Ukrainą.
Natomiast jakoś przechodzą do codzienności z tzw. "akcją polską" przeprowadzoną przez NKWD w latach 1937-38, gdzie wymordowano ok 120 tys Polaków, a następne ok 30 tys wywieziono na Syberię. Tu jakoś nie ma potępienia, a co więcej:
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ludzie-brauna-swietowali-w-ambasadzie-rosji-przygotowali-deklaracje/lq8ez4x
Co więcej, Piotr Heszen sam się przyznał, ze to nie była jego samowolna akcja tylko poszedł tam za pozwolenie i z namaszczeniem samego Brauna.
Ciekawe jak to się spina wyborcom Konfederacji i Korony :P

18.06.2026 09:41
tomazzi
1657.1
2
odpowiedz
tomazzi
38
Generał

neXus a weź zapytaj ich o Obławę Augustowską to pewnie nie będą wiedzieć nic o tym ;)

18.06.2026 11:03
to_ja_jarzabek
1657.2
1
odpowiedz
to_ja_jarzabek
58
Generał

"W prostych żołnierskich słowach" ;)
Nosz ku... kogo obchodzi taka historia? I gdzie zakres obowiązywanie dat/krzywd jednak się kończy?
I to w czasach obecnych? Obecnych cybernetycznych ataków, podpaleń, dywersji, egzekucji?
Tak zwyczajnie co jest z tym Narodem ?
Skoro Putin chętnie by nas dojechał a hordy zwolnionych rosyjskich kryminalistów odwiedziłby Białystok, Puławy, Białą Podlaską, Ełk i Olsztyn?
Takie historyczne pierdolomento można sobie odstawiać gdy nie ma zagrożenia a historycy szukają grantów na swoją działalność oraz prawicowi szemrani politycy szykują się do wyborów...
Obecnie jednym zdaniem i dosadnie:
Putin i Rosja lubi to a i pewnie poświęca miliony dolarów na podżeganie tych gów... wartych zastępczych problemów rzeczywistości.
Jak ktoś w końcu doprowadzi do upadku wschodnich wrogów Polski to będzie czas na takie pi...

post wyedytowany przez to_ja_jarzabek 2026-06-18 11:06:51
18.06.2026 11:30
marcinbvb
1657.3
2
odpowiedz
marcinbvb
167
Generał

to_ja_jarzabek Nosz ku... kogo obchodzi taka historia? I gdzie zakres obowiązywanie dat/krzywd jednak się kończy? Myślę że kończy sie tam gdzie już nie można zbijać na tym żadnego kapitału politycznego. Jakbyśmy nagle z Szwedami mieli na pieńku to pewnie nic nie stanęłoby na przeszkodzie aby odgrzać potop i to ilu Polaków zamordowali i co ukradli.

post wyedytowany przez marcinbvb 2026-06-18 11:31:53
18.06.2026 11:52
neXus
1657.4
3
odpowiedz
neXus
262
Fallen Angel

to_ja_jarzabek Nosz ku... kogo obchodzi taka historia? I gdzie zakres obowiązywanie dat/krzywd jednak się kończy?
Powiedz to tym, co szczują na Ukraińców w Polsce opowiadając jak to ci co uciekli pred wojną do nas są współodpowiedzialni za tamte mordy...

post wyedytowany przez neXus 2026-06-18 13:04:04
18.06.2026 14:27
Yaca Killer
1657.5
1
odpowiedz
Yaca Killer
288
russiaisaterroriststate
Image

neXus wg sluchaczy Rymanowskiego największym zagrożeniem dla nas są brukselscy oprawcy

post wyedytowany przez Yaca Killer 2026-06-18 14:27:24
18.06.2026 14:45
1658
odpowiedz
rpg-7
104
Generał

https://www.money.pl/polityka/dlugi-komornicy-i-brak-majatku-problemy-bakiewicza-7298159343376416a.html
Długi, komornicy i brak majątku. Problemy Bąkiewicza
"SE" zwraca jednak uwagę, że za rządów PiS do organizacji powiązanych z Bąkiewiczem miało trafić łącznie 13 mln zł. Resort kultury kierowany przez Piotra Glińskiego przekazał prawie 2 mln zł m.in. na siedzibę Straży Narodowej w Otwocku i dwa auta, a z dotacji kupiono też Volkswagena Amaroka wartego ok. 200 tys. zł, z którego Bąkiewicz regularnie korzysta.

Forum Forum Polityka i Religia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl