A co miało przykuć innego? Wypowiedź, która była mielona w 2019, a teraz znowu jest wyciągnięta? Bardziej mnie interesuje kłamanie w pierwszych sekundach.
Edit: tutaj masz kolejna jego wypowiedź odnośnie armi czerwonej:
https://lewica.org.pl/aktualnosci/5026-czarzasty-armia-czerwona-wygnala-hitlerowcow-z-polski
Czyli trafilem w sedno. Wrzuc jeszcze cos o ukraincach
Trafiłeś, owszem, ale sobie w kolano. Jeżeli bym sobie zadała trudu i znalazła dany wywiad w formie video z tvp czy tvn gdzie padają te same słowa to wtedy byłoby git?
A co miało przykuć innego?
No nie wiem- może wypowiedź człowieka z 2019 roku, który teraz jest Marszałekiem Sejmu? W cywilizowanych krajach ludzie za mniej zostają anulowaniu, u nas zostają marszałkami albo prezydentami.
Ogólnie dobre fikołki, ale liczyłam na więcej 4/10
Nie zadalabys sobie trudu, bo bez otrzymania przezutych przez kogos informacji z fejsbuczka nie wiedzialabys nawet, ze cos takiego sie wydarzylo. Jestes po prostu tuba, ktora naglasnia opinie innych, nie majaca swojego zdania.
Czarzasty mówi o martwych żołnierzach Armii Czerwonej i ich matkach. Niby to ma być gloryfikacja czy co?
To Tusk łamie regularnie prawo w Polsce, przejmuje media, służy przemocy. Problem Tuska polega na tym, że okazał się co najmniej fajtłapą, dlatego że uruchomił procedurę związaną ze stawieniem sfabrykowanych, wymyślonych kłamstw w stosunku do mnie, wtedy kiedy byłem oficjalnie i legalnie na Węgrzech - przekazał Zero
XD
Zero poczekałby do powrotu tuska
Były minister stanowczo zaprzeczył sugestiom o ucieczce za granicę. Wskazał, że jego wizyta miała charakter oficjalny i była związana z obecnością na konferencji. - Ja tylko przebywałem na konferencji na zaproszenie rządu pana premiera Orbana, gdzie opisywałem skalę bezprawia Tuska - wyjaśnił Ziobro.
Czyli Ziobro przyjął zaproszenie od ruskiej kurwy, żeby jej donosić na Polskę. I u ruskiej kurwy został, bo u niej czuł się bezpiecznie.
Wyborcy PiS to debile.
Magyar w pierwszej kolejności będzie musiał naprawić węgierską służbę zdrowia, bo kilka miesięcy temu Ziobro pokonał raka, a w niedzielę podobno znów zachorował.
Gosek zaapalował do "proputinowskiego Magyara, aby odciął się od kontaktów z Putinem i Rosją".
QRVA JPRDL...
Na dzisiaj to już za dużo. Dobranoc.
P.S. Wyborcy PiS to debile.
Lol, bycie wywołanym przez jednego z najwiekszych odklejow to prawie jak komplement
Jaka ty niekumata jesteś, to jest opis obrazowy wypowiedzi tubalolo. Jak to ci wytłumaczyć żebyś zrozumiała. Wyobraź sobie, że krowy są na łące i jedzą trawę. W kolejnym dniu jedzą trawę i w kolejnym znowu. I tak bez końca. To samo jest z wypowiedziami mano, które są jak ta trawa przeżuwana przez krowy. Stąd utarło się powiedzenie mowa- trawa jako określenie oznaczające puste słowa, wypowiedzi pozbawione treści, sensu lub pokrycia w rzeczywistości.
New ale przecież drakula się nic nie wypowiadał :)
znafca spokojnie, możesz mówić normalnie, nie musisz się zwracać tak jak do uśmiechniętych, w ogóle zabawne, że zwolennicy KO po całej tej aferze posługują się przykładami ze zwierzętami... zostawcie je już w spokoju, proszę.

Długo to nie trwało, danke Donald
Widzisz do czego 8 lat rządzenia prawicy doprowadził Polskę, jaro powinien przeprosić na kolanach tak jak to robi do putina i trumpa.
coś ci się popierdoliło, przypomnij nam tu wszystkim kto teraz rządzi i chwalił się wejściem do G20? kto to był?
ps. co ty się tak masujesz tym putinem? to działa tylko na was, od lat wiemy, że dla was wszystko jest putin!
Normalka u posłów Konfy, fejk fejka fejkiem pogania. TVN, TVP i Republika się chowają.
Kaczyński wczoraj też leciał tym ruskim fejkiem.
Tumanowicz to jedno, ale to szeregowy poseł, który dotychczas nic nie znaczył w polskiej polityce. Natomiast uświadomcie sobie, że w latach 2005-2007 i 2015-2023 Polską rządził typ, który wierzy ruskim fejkom i idzie w zaparte, że są prawdą, a oczywistych faktów nie dostrzega lub nie chce dostrzegać (jak np. tego, że jego węgierski sojusznik i kolega, którego popierał do samego końca, był i jest ruską kurwą).
https://www.youtube.com/watch?v=5QXIIuZt8Zw
Ze specjalną dedykacją dla draculi i wszelkim lokalnym śliniaczkom :)
Jak zwykle, im bardziej darli mordy o ruskich onucach, tym bardziej siali ruską propagandę. Ci sami ludzie wspierali pociski putina na granicy.
Takich jak ty Chińczycy nazywają baizuo, nie robicie tego ze złej woli, tylko po prostu z kompletnej naiwności, potrzeby moralnej wyższości, wykazywania swojej dobroci i cnotliwości cytowaliście giertycha, miał być rozbiór Ukrainy, pomagaliśmy żeby ukryć ruską agenturę, a na granicy to biedni ludzie, którzy szukają swojego miejsca na ziemi - Czyli pożyteczni idioci ! Nic nowego. :)
Wklejając znów filmik Zero myślę, że nie robisz tego ze złej woli, tylko po prostu z kompletnej naiwności, potrzeby moralnej wyższości, wykazywania swojej dobroci i cnotliwości
Film bardzo rzeczowy, podparty faktycznymi wypowiedziami polityków, ale silniczkom nie wytłumaczysz, ich świat by się rozpadł gdyby się okazało że pierwszy podchujaszczy ich ukochanego premiera to największa ruska onuca w tym kraju.
Tym razem ciężko się nie zgodzić z materiałem z Kanału Zero.
Giertych to obrzydliwa kreatura i szkodliwa postać, która powinna zniknąć z polskiej polityki razem ze wspomnianym Mateckim, Berkowiczem i innymi Braunami czy tam Niesiołowskimi.
Strasznie irytujący prowadzący tak swoją drogą. ;) Ale mówi prawdę, takich głosów powinno być więcej.
Wklejając znów filmik Zero myślę, że nie robisz tego ze złej woli, tylko po prostu z kompletnej naiwności, potrzeby moralnej wyższości, wykazywania swojej dobroci i cnotliwości
Tu się grubo mylisz, bo ja nie jestem moralny, dobry, a tym bardziej cnotliwy! Dlatego nie ulegam tak jak wy ciągłej panice moralnej, gdzie wszystko jest putinem i zdradą! Gdzie tak łatwo wami sterować za pomocą różnych giertychów.
- Zastanów się przez chwilę, jak to możliwe? Najgorszy minister edukacji, faszysta, "mdleje" na widok policji, lord polnord, jego kierowca nie wie od kogo dostał przelew na 6 lmln złoty, przy okazji zausznik i adwokat premiera, oszukiwał swoich klientów opóźniając procesy frankowiczów, a jego współpracownicy sabotowali procesy przeciwko bankom, ma dziwne "ruskie" przelewy na konta, stoi za próbą zamachu stanu namawiając Hołownię do nie przyjęcia ślubowania od demokratycznie wybranego prezydenta, sieje propagandę o sfałszowanych wyborach, powtarza ruską propagandę o rozbiorze Ukrainy, o tym, że Kaczyński swoją wizytą w Kijowie storpedował rozmowy pokojowe - I cała banda debili, śliniaczków idzie za nim! Jak to możliwe, że ktoś taki obsługuje nadal drobnozmianwców?
Grigori tylko że tutaj oprócz wklejenia kilku trafnych spostrzeżeń dotyczących pisu autorstwa Giertycha, nikt za bardzo się nim nie podnieca ani nikt zawzięcie go nie broni.
To jest jedynie problem lolita, który popierając idiotow z pisu i konfy musi sobie projektować ze my rzekomo popieramy podobnych debili ;)
To takie autoprzekonywanie samego sobie o mojszej racji, nawet tej najbardzej absurdalnej.
Właśnie to jest w nim też ciekawe, ta odklejka od rzeczywistości i ciągłe próby zakłamywania.
Nie przypominam sobie nikogo w tym wątku, kto broniłby osoby geirtycha. Wręcz przeciwnie sam wielokrotnie (i inni również) mówiłem, że nie rozumiem dlaczego go jeszcze trzymają i jest to persona do wywalenia w pierwszej kolejności.
Jak to szło? Donald kocha Magyara, a Magyar kocha Trumpa, Rosję i .....UE.
Jak to szlo? Kazdy kwadrat jest prostokatem, ale nie kazdy prostokat kwadratem? Lolo ani nie potrafi czytac ze zrozumieniem ani nie potrafi w podstawy logiki. Ziobro zaskoczenia.
Król-Słońce w końcu się obudził:
Wtedy nie podpisał, bo... tak. Nic się nie zmieniło, ale podpisał, bo... tak.
Normalna sprawa.
UE nie wypłacała KPO bo... tak. Nic się nie zmieniło, ale zaczęli wypłacać bo... tak.
A co do meritum to chyba uznali, że mało kto już wiernie wierzy w ich argumenty.
UE nie wypłacała KPO bo... tak. Nic się nie zmieniło, ale zaczęli wypłacać bo... tak.
A nie było przypadkiem tak, że nie wypłacali bo pisowcy nie wypełniali założeń tzw. "kamieni milowych" KPO do których się zobowiązali? Tak pytam :)
A nie było przypadkiem tak
Tak było.
A te założenie z kamieni milowych to były stricte dla PISU czy dla Polski?
Powiem więcej, nawet nie złożyli wniosków by było ciekawiej.
Chyba przyświecała im ta logika w rozumowaniu co obecnemu rządowi gdy trzeba było składać ustawy a na tronie siedział Andrzeja Duda.

https://x.com/nexta_polska/status/2044372791261077536
W miejscu masowej egzekucji polskich oficerów w Katyniu otwarto wystawę o „polskiej rusofobii”. To właśnie tam funkcjonariusze NKWD rozstrzelali ponad 20 tysięcy ludzi.
Ekspozycję przygotowano przy udziale Rosyjskiego Towarzystwa Wojskowo-Historycznego. Jej główny przekaz to pokazanie „wiekowej nienawiści Polski do Rosji” i oskarżenie polskich elit o agresję oraz wrogość.
Jakaś reakcja środowisk patriotycznych, może zwierzchnik Sił Zbrojnych skomentuje?
No nie.
To był komentarz do tego, że zrobiło mu się przykro, że ludzie mówią, że kumpluje się z współpracownikiem Putina. Oczywiście się z nim kumpluje, ale nie lubi jak ludzie o tym mówią.
W PiS nikt tego nie skomentuje do wieczora, aż nie dowiedzą się od szefa w Waszyngtonie czy mają na to pozwolenie.
Tak, wiemy, wszystko jest putin! Bo wiadomo, każdy kto nie jest z wami, albo po waszej stronie, ten putin i zdrajca! putin, putin, putin putin! Wszędzie putin!
A jak twierdził, jeden z waszych autorytetów, siostra Nawrockiego robi ciasta dla hiltona, a ten nie wyszedł z rosji! Przypadek? Ja nic nie sugeruje! A pomagaliśmy Ukrainie, żeby ukryć ruską agenturę! Wy to jesteście zawsze w formie, nigdy mnie nie zawodzicie :)
Tak, wiemy, wszystko jest putin! Bo wiadomo, każdy kto nie jest z wami, albo po waszej stronie, ten putin i zdrajca! putin, putin, putin putin! Wszędzie putin!
Ten wybuch Batyra tyczył się właśnie spotkań Batyra z człowiekiem, który na Węgrzech był oskarżony o bycie agentem Putina (mu nie udowodniono jeszcze ale jego ministrowi i najbliższemu współpracownikowi tak). Więc, no cóż, wkleiłeś coś i nawet nie wiesz co.
Kto działa w interesie Putina ten jest zdrajcą. To takie proste.
Popieranie ludzi Putina, atakowanie w dowolny sposób Ukrainy, powielanie rosyjskiej narracji itp. Też się zalicza.
Ten wybuch Batyra tyczył się właśnie spotkań Batyra z człowiekiem, który na Węgrzech był oskarżony o bycie agentem Putina (mu nie udowodniono jeszcze ale jego ministrowi i najbliższemu współpracownikowi tak). Więc, no cóż, wkleiłeś coś i nawet nie wiesz co.
Kto działa w interesie Putina ten jest zdrajcą. To takie proste.
Zgadza się koledzy, naszemu premierowi osobiście putin proponował rozbiór ukrainy, nikomu innemu! Następnie aktywnie wspierał blokowanie KPO gdy utrzymywaliśmy ukrianę w wojnie i wspierał pociski putina na granicy w czasie wojny hubrydowej - przypadek? Zdrada! I to są powszechnie znane fakty, a wy mi wyskakujecie z jakimś pajacem dziennikarzem, który znany jest z fabrykowania treści ?
Kolejna płaszczyzna, na której Kaczyński i Putin nadają tak samo - ani jeden, ani drugi nigdy nie kumplował się z Orbanem.
- Nigdy nie byliśmy przyjaciółmi Orbana - cytuje słowa Pieskowa dziennik.
https://wiadomosci.wp.pl/kreml-wypiera-sie-orbana-jest-reakcja-sikorskiego-7275504816777568a
Z jednym zastrzeżeniem: jeśli interpretować to w ten sposób, że będący sojusznikiem i kolegą Kaczyńskiego, Obran, był nie tyle "przyjacielem" Putina w sensie dosłownym, co po prostu jego podnóżkiem i sługą, to w tym sensie Pieskow ma rację - przyjaciółmi nigdy nie byli i nie było między nimi partnerstwa ani równości, bo sojusznik i kolega Kaczyńskiego był i jest po prostu ruską kurwą, która za odpowiednią zapłatę pozwala się wykorzystywać.
Tak czy inaczej wyborców PiS i Jednej Rosji łączy m.in. to, że i jedni, i drudzy to debile.

Wiadomka, to tylko focia i to dawno temu, więc się nie liczy, ale dalej gnojmy Nawrockiego za fotę z Trumpem, gdy jeszcze nie był prezydentem, a rudy nie szalał tak jak w 2026 roku.
I jeszcze cała ta sprawa z Giertychem... no nie wygląda to dobrze Herr Tusk czy może powinnam powiedzieć towarzyszu Tusk?
A masz cos na czaskoskiego? Twoj autorytet ktorego cytujesz moze ci pomoc.
O, widzę, że jak zwykle uciekanie od tematu, a no i bardzo przepraszam, że zdjęcie nie jest z lewica kropka org, jak nie jest z tej strony to się przecież nie liczy xD
Znafca naprawdę, zostawcie te zwierzęta (i dzieci) w spokoju :/
O, widzę, że jak zwykle uciekanie od tematu
A czym innym jest twoj post [1231]? Nigdy nic na temat, zawsze jakies "wrzutki" o dupie maryni albo wspomnienia sprzed tygodnia.
Wez jeszcze cos od Mejzy albo Brauna, bedzie do kolekcji.
Wow, a Nawrockim ma zdjęcia z gangsterami, mordercami, sutenerami itd.
Różnica go nie dorwali do fotek na ulicy a robili sobie z nim na kawce, na meczu (gdy był już prezydentem nawet) itd.
Różnica jest taka, o jej zabroni nikt nie wdział, a zbrodniach kumpla Nawrockiego wiedzieli wszyscy poza nim, ba ci ludzie mieli już wyroki często.
Nie wiem czy wiesz geniuszko, ale ona dostała wyrok, więc nie ma żadnej afery, była zbrodnia, jest kara.
Moment ujawnienia: Informacje o bulwersującym procederze, który trwał latami (określanym jako horror trwający ponad dekadę), zyskały rozgłos w marcu 2024 roku.
Tło sprawy: Kamila L. była pełnomocnikiem wyborczym lokalnego komitetu jeszcze na początku 2024 roku, mimo że – jak podają media – sprawa wykorzystywania jej córki wyszła na jaw wcześniej. Z partii odeszła w lutym 2024 roku.
Wyrok: W marcu 2026 roku Sąd Okręgowy w Świdnicy skazał Kamilę L. na 6,5 roku więzienia za nieudzielenie pomocy i inne zarzuty związane z procederem, w którym głównym sprawcą był Przemysław L. (skazany na 25 lat więzienia).
Pytanie 1 - to źle, że ta afera wyszła na jaw w 2024 i działaczka od razu odeszła z partii?
Pytanie 2 - to źle, że została w tym roku skazana na 6.5 roku więzienia?
Pytanie 3 - dlaczego teraz tak grzejesz ten temat, a w 2024 cie tu nie było?
Pytanie 4 - Tusk jest teraz prawicowy, bo dogaduje się z Magyarem czy jest ultraprawicowy, bo go pis przyrównuje do Orbana, którego jak wiadomo pis traktował jako jedynego obrońcę wolnej Europy i do niego jeździli, i wspierali go wszyscy pisowcy jak i sam nasz prezydent? (to tak z ciekawości)
No bo przecież Tusk odpowiada za każdego jednego działacza swojej partii, tak jak Jan Paweł II odpowiadał za każdego jednego księdza pedofila. Po drugie, ta pani dostała wyrok, sprawa nie została zamieciona pod dywan. Powtarzasz pisowski bełkot bez odrobiny zastanowienia.
Czyli zdjęcie z 2023 a przestępstwo wyszło w 2024. Gdzie tu jakaś afera?
Mam przypomnieć do kogo w USA cały czas simpuje PiS pomimo odtajnienia sporej części Akt? Tam sprawa ma o wiele większy kaliber ale to już nikomu nie przeszkadza. I nikomu nie stawiane są zarzuty.
ale dalej gnojmy Nawrockiego za fotę z Trumpem, gdy jeszcze nie był prezydentem
O co chodzi?
O, jakieś zdjęcie z kampanii? Gdy liderzy robią sobie zdjęcia ze wszystkimi działaczami?
PiS dobrze płaci za taki polityczny trolling? Uznali, że sam Lolo nie daje rady?
To mam złą wiadomość, chłopaki od marketingu politycznego - Jane specjalnie nie wybija się poziomem i skutecznością.
Informacja której w tym wątku zabraknąć nie może, Tusk przegrywa w sądzie z szefem BBN.
Jak nie idzie to nie idzie, co Panowie? Może lepiej pogadać jeszcze o Węgrzech?
https://youtu.be/K6X-RSZXFE8?is=ACpQukw0b5dlS14P
Bo widzisz Jasiu, obecnie sądy nie realizują zamówień politycznych, jak to było przez 8 lat czasów słusznie minionych. W zasadzie wystawiłeś laurkę państwu Tuska.
Przegrać przegrał ale Cienkciewicz i tak nie dostanie poświadczenia bo w międzyczasie zaczęło się postępowanie o ujawnienie tajemnicy wojskowej.
Paladynie mój a może byś najpierw poczytał i dowiedział się o co chodzi w tej całej sprawie za nim się wypowiesz?
Może ci to objaśnię żebyś zrozumiał: Cenckiewicz stracił dwa lata temu poświadczenie bo wyszło że zataił że bierze psychotropy. Samo w sobie branie tych leków nie jest negatywne. Po prostu trzeba w ankiecie to napisać. Jeśli tego nie napiszesz to służby blokują ci dostęp. Cenckiewicz zwrócił się do sądu administracyjnego i ten przyznał mu rację. Kancelaria premiera odwołała się i właśnie teraz przegrała to odwołanie. Ale koleś i tak nie dostanie poświadczenia bo w międzyczasie czasie zaczęło się postępowanie o ujawnienie tajemnicy wojskowej (słynna konferencja Błaszczaka z planami wojskowymi) gdzie jest podejrzany że to on właśnie je ujawnił. W takich sprawach służby z automatu wstrzymują dostęp do tajnych dokumentów i choćby skały srały Centuś nic nie zrobi.
Paladynie mój a może byś najpierw poczytał i dowiedział się o co chodzi w tej całej sprawie za nim się wypowiesz?
Ja to już nie czytam i wiem o co chodzi.
O OSTATNIE OSIEM LAT.

Snusiarz strzelił sobie ostatnio w oba kolana, ale niczego go to nie nauczyło:
https://x.com/Ksawery_Kreft/status/2044414871236653123?s=20
^^Jak to szło? "Jak nie idzie, to nie idzie" ;)
Via Tenor
A niby to Wałęsa był ujowym prezydentem
Batyr, poczęstuj się bo gwiazdorzysz >>>
A niby to Wałęsa był ujowym prezydentem
Wałęsa chciał dobrze ale nie miał kompetencji.
Duda miał kompetencje ale chciał źle.
Nawrocki łączy ich obu, nie ma kompetencji i chce źle.
Kolejny, wymierzony w Rosję ruch Nawrockiego.
Bo Nawrocki nie lubi Rosji, ale lubi jakoś ludzi co działają na rzecz Rosji. Tak sobie myślę, że może on nie lubi Rosji bo tęskni za ZSRR i nie podoba mu sie obecna Rosja bo jest za mało radziecka?
Zasada podobieństwa, średniej pięciu osób itd. . Niestety dla nas, definiują go m.in. ludzie, którymi się otacza.
Manolito zgaszony jak pet. Oczywiście standardowo próbuje nieudolnie odwracać kota ogonem a krytyka jego Bogów nie przejdzie mu przez gardło. Standard.
Poza tym próbuje coś tam odwracać z gracją osiedlowego żula ale chyba zapomniał, że jeszcze nie tak dawno śmiał się z samobojstwa dziecka do którego doprowadzili jego ulubieńcy. Tak, śmiał się, też nie krytykował agresora tylko wyśmiewał ofiarę. I ten typ kogokolwiek poucza o czymkolwiek.
i to na pewno to jest ten Paweł S.?
LOL. I do tego udaje głupszego niż jest xD
Zresztą nieważne. Do Ciebie nic nie dotrze.
Edit: a tak się zakol pozbył :)
https://drturowski.pl/pl/przeszczep-wlosow-historia-pawla-svinarskiego-z-kanalu-yt-dla-pieniedzy/
Geniuszu, w Polsce jest Pawłów z nazwiskiem na "S" około 35-45 000 osób. Sprawa jest z 2015, jaką macie pewność, że chodzi o tego konkretnego?
a co do wymagania cnotliwości, ludzie! to co robi i na co pozwala obecny rząd giertychowi, to jest szczyt bez prawia, albo ministrem sprawiedliwości zrobiliście gościa, który dorobił się podejrzanego majątku, pieniacza, którego zabiła myjka i starł sobie zęby z nerwów - ten wasz minister osobiście interweniuje jak trzeba komuś zdjąć zarzuty i wy teraz będziecie pierdolić o cnocie?
A Pawłów S z Wilanowa z zakolami? :)
Edit: i obejrzyj sobie filmik z linka wyżej. To ta sama osoba.
Najpierw czytam, że był skazany, nie podajecie mi żadnego źródła o tym wyroku, teraz mi podajecie, że 11 lat temu jakiś Paweł S miał plantacje mairhuany, co samo w sobie tez przecież nie oznacza wyroku, a teraz piszesz mi o zakolaku z Wilanowa? Serio?
Zgarneli go za hodowlę i sprzedaż, czy nie? Masz zdjęcie na stronie komendy i masz jego zdjęcia na stronie sprzed przeszczepu. Wyroku skazującego Ci nie znajdę, bo nie ma jak.
spokojnie, znalazłem za was, wyborcza podaje, że był skazany, tyle, że jego wyrok został "zatarty" i obecnie widnieje jako osoba nie karalna, czyli mamy do czynienia z 25 letnim chłopakiem skazanym 11 lat temu na grzywnę i karę więzienia w zawieszeniu za domową uprawę marihuany - Zbrodnia stulecia! :)
Biorąc za przykład giertycha czy żurka, spokojnie odnalazł by się w waszym rządzie, bez żadnego problemu!
Najpierw czytam, że był skazany, nie podajecie mi żadnego źródła o tym wyroku, teraz mi podajecie, że 11 lat temu jakiś Paweł S miał plantacje mairhuany, co samo w sobie tez przecież nie oznacza wyroku, a teraz piszesz mi o zakolaku z Wilanowa? Serio?
czyt. dopóki nie wsadzę w niego palec to nie uwierzę, że to on
I handel, a to już grubsza sprawa.
Edit: Czyli od: Skąd wiecie, że to on???!?!!!
Doszliśmy do: Pffff plantacyjka w mieszkaniu i przedawnione zawiasy. Nic takiego!
hopkins ale po co podajesz mu informacje i się starasz? On nic nie zrozumie, zacznie rzucać wszystkimi tematami dookoła wijąc się jak zbity pies, a później zniknie. Tak wygląda nie tylko najtwardszy ale i najgłupszy beton.
Lol, wy naprawdę kłócicie się o wagę hodowania krzaka marihuany, w sytuacji, w której gość literalnie - podczas zbrojnej agresji Rosji na sąsiedni kraj, wtargnięcia systemów wojskowych na teren Polski i trwającej od lat wymierzonej w Polskę wojny hybrydowej - bez żadnej potwierdzonej wiedzy kolportował rosyjską propagandę i dezinformację, kwestionując przekazy polskich instytucji, w tym m.in. Sztabu Generalnego WP?
I teraz on został powołany przez Prezydenta do "Rady Nowych Mediów"?
Znaj proporcje, mocium panie.
Monolol pytał o plantacje. Oczywiście szerzenie ruskiej dezinformacji Monololom nie przeszkadza tzn. zależy kto ją nadaje.
Manolito, widzę, od kilku tygodni w formie.
Białe jest czarne, czarne jest białe!
Pamiętam, jak kiedyś prześwietlał rodzinę Bodnara i twierdził, że osoba, która ma problemy z wychowaniem syna, nie powinna piastować konkretnej funkcji publicznej. A teraz, jak Nawrocki sam się wywodzi z szemranego środowiska, a na dodatek zatrudnia osobę o dosyć wątpliwej przeszłości, to wszystko jest spoko, oko i Maroko. :)
Edit: Czyli od: Skąd wiecie, że to on???!?!!!
Doszliśmy do: Pffff plantacyjka w mieszkaniu i przedawnione zawiasy. Nic takiego!
Dokładnie, lepiej bym tego nie ujął.
Wyżej pisałem, że ja tam cnotliwy, dobry nie jestem i nie wymagam, wymagam sprawczości i skuteczności, nawet temu żurkowi bym kibcował gdyby udąło mu się zreformować sądownictwo, tak jak chwaliłem sikorskiego a nawet Tuska gdy byli astertywni wobec ukrainy, jak razem z poprzednim prezydentem grali wspólnie do jednej bramki w sprawie odblokowania jej środków przez Trumpa, albo gdy razem grali wobec baćki i naszej wschodniej granicy zabiegając w komunistycznych chinach wywieranie nacisku na Łukaszenkę. A tej kanalii giertycha używam, żeby was biczować, bo to wy popisujecie się swoją dobrocią i cnotliwością, a tolerujecie taką szmatę.
https://x.com/i/status/2044473849048187183
https://x.com/i/status/2044495643322761535
Czarne jest białe...
LOL
Pamiętam, jak kiedyś prześwietlał rodzinę Bodnara i twierdził, że osoba, która ma problemy z wychowaniem syna, nie powinna piastować konkretnej funkcji publicznej. A teraz, jak Nawrocki sam się wywodzi z szemranego środowiska, a na dodatek zatrudnia osobę o dosyć wątpliwej przeszłości, to wszystko jest spoko, oko i Maroko. :)
Słabo pamiętasz, syn Bodnara wtedy rzecznika praw obywatelskich, wymuszał pieniądze grożąc nożem i nie pisałem, że nie powinien z tego tytułu pełnić takich funkcji, tylko ma słaby autorytet jako rzecznik praw obywatelskich do moralizowania, skoro nie potrafi wychować własnego syna.
Wiesz, od was można wymagać dużo więcej, jesteście jak księża, moralizujecie, stygmatyzujecie, etykietujecie, popisujecie się swoją cnotliwością, wyższością moralną, a koniec końców wymagacie moralności tylko od waszych wrogów, ale od siebie czy od waszych pupili już nie bardzo.
Najlepszym przykładem był kibol Nawrocki, czyli bandyta!, ale jak okazało się, że Tusk też był kibolem i biegał z metalową brechą, to w porządku i cacy! Jednemu nadal wypominają kibolstwo, a drugiemu już nie. Jeden jest be bo kibicuje Orbanowi, ale drugi już jest ok, choć rozkłada dywan przed ludobójcą z izraela - I tak to leci.
Szanowni Panstwo czy monolol wlasnie zrównał gościa, który brał udział w ustawce 70 na 70, z udziałem ludzi z półświatka, i sam to raczej wybielał jako coś w stylu „sportowej aktywności” do młodego Donalda Tuska xD
Do tego zaczyna o Izraelu gdzie stanowisko partii ładnie pokazał ostatnio niejaki Jaki xD A tutaj to pięknie PiS gra w miekiszona więc na miejscu tego forumowego błazna raczej bym się w ten ten temat nie zagłębiał xD
Gościu ma zdecydowanie źle z głową i nie wyściubia nosa poza swoją bańkę. I jeszcze te podwójne standardy i hipokryzja xD Do wyboru swojego Boga Karola oczywiście zero odniesień i krytyki, zawinął się jak pies z kulawą nogą.
Ciekawy felieton (choć ciut krótki) pokazujący że Magyar to jednak trochę niewiadoma, a w przeciągu paru lat możemy się mocno zdziwić jego rządami. W sumie to może być początkiem węgierskiego Popis, gdzie zmiana rządów niewiele zmienia.
Jarosław Kaczyński wiedzę o świecie czerpie z mediów sprzyjających PIS i od najbliższych współpracowników, w tym rzecznika PiS. Tak było - mówi nam kilku polityków PiS - w przypadku fałszywej informacji zaczerpniętej z rosyjskiej propagandy o tym, że przyszły premier Węgier Peter Magyar miał upiec swojego psa w mikrofalówce.
- Prezes jest łatwowierny, często powtarza to, co zasłyszał od kogoś, kogo lubi. Nawet jeśli to nieprawda - relacjonuje nam jeden z bywalców centrali PiS przy Nowogrodzkiej.
Zero zaskoczenia. Jedynie akolici pokroju lola wiernie trwaja u boku "męża" stanu. A monsz jest tak samo odklejony jak trumpiasty czy putler.
Wielowieyska idealnie wypunktowała tych antypolskich kłamców, manipulantów, hipokrytów i obłudników.
https://www.youtube.com/watch?v=W0MzQRjl7r8
Dwa rozwody, seks przedmałżeński, nieślubne dziecko, niezliczone zdrady, poważne podejrzenia o zwyrolstwo... Taaa... Wzór cnót chrześcijańskich. Wymarzony idol pisiorstwa. Podobnie jak ruska kurwa z Węgier.
A teraz wyobraźcie sobie, co by było, gdyby podobną grafikę na swoim koncie na X zamieścił Tusk, który dotychczas miał tylko jedną żonę, z którą jest w związku małżeńskim od 48 lat, nie ma dzieci pozamałżeńskich i nie zdradzał swojej żony - ależ by te zakłamane i obłudne pisiorskie gnidy dostały sraczki.
"Spośród 27 członków nowego gremium, jeden budzi szczególne kontrowersje - to Paweł Svinarski, youtuber, który szerzył w internecie rosyjską propagandę na temat ataku dronów na Polskę."
Czekam na narrację, że Nowogrodzki nie miał tutaj wyjścia i musiał go powołać. W kontekście nieprzyjęcia ślubowania od sędziów TK, byłby to kolejny piękny fikoł PiS-owców w ostatnich dniach.
Nowy doradca Batyra w spocie Wojska Polskiego dotyczącego ruskiej dezinformacji- wykorzystany jako narrator (żeby pokazać jak sieje się ruskie kłamstwa):
https://x.com/kuba_w/status/2044463868009669066?s=20
^^Ani weto SAFE, ani popieranie ruskiego knura Orbana, przez snusiarza, nie były przypadkowe.
https://youtube.com/shorts/cXrQcUyZ3Hs?is=Vmwac5WXP7-Mnug6
A wy się dziwiliście czemu uważam Ewę Zajączkowska za najlepszą kobietę w polskiej polityce, ona jest jak Steam- nic nie robi wygrywa, zrobi cokolwiek wygrywa, a Żukowska wystarczy, że otworzy usta i przegrywa.
Syndrom Pani Żukowskiej w sumie widzę u każdego na tym forum kto bezwarunkowo popiera swoją ukochaną partię, czyli niestety większość osób tutaj :/
A wy się dziwiliście czemu uważam Ewę Zajączkowska za najlepszą kobietę w polskiej polityce
Ja dalej się dziwię. Ta kobieta niczego dobrego sobą nie reprezentuje
A kto tutaj Żukowską lubi? Zresztą Zajączkowska chyba jeszcze głupsza, bo Zukowska gada głupoty, a Zajączkowska gada głupoty i argumentuje je kłamstwami, które minimalnie rozgarnięta osoba jest w stanie zweryfikować w 5 minut.
Czyli, ze masz syndrom pani zukowskiej, co nie jane? Bo tak brazowego nosa jak ty i lolo to nie maja nawet dubajskie modelki.
uważam Ewę Zajączkowska za najlepszą kobietę w polskiej polityce
Cóż za wysokie standardy!
O Żukowskiej się już kilka razy niepochlebnie wypowiadałem. Ale pisałem też, że zadawanie politykom "mazurkowych" pytań (tabliczka mnożenia, stolice państw, aktualna liczba Polaków itp.) to przejaw "codziennikarstwa". Założę się, że np. niejeden prezydent RP nie rozwiązałby tego rodzaju "zadania". Myślę też, że każdy z nas jest bez problemu w stanie wymyślić pytanie z grupy "podstawowych informacji z danej dziedziny wiedzy", na które bywalcy tego wątku bez zerknięcia do Sieci nie będą w stanie odpowiedzieć. To, oczywiście, nie usprawiedliwia Żukowskiej czy nieznajomości tabliczki mnożenia. Taką mamy "elitę polityczną" w Polsce. Ale dziennikarze powinni polityków "zaginać" w ramach obszarów, za które odpowiadają w państwie.
Bawi mnie natomiast to, że z jednej strony robi się szyderę z Żukowskiej, a z drugiej - stawia Zajączkowską na piedestale. A przecież obie panie nie za bardzo się różnią, gdy idzie o intelekt, wiedzę czy RiGCz. W obu przypadkach można dostać bólu zębów lub wykrzywić usta w grymasie zażenowania, słuchając wypowiedzi naszych polityczek.
Mnie to w ogóle zadziwiają próby odpowiedzi polityków na pytania z dziedzin, którymi się nie zajmują. Pytanie posła z ministerstwa lub koła zajmującego się zdrowiem o geopolitykę jest głupotą, a ci próbują na to odpowiadać.
Mnie to w ogóle zadziwiają próby odpowiedzi polityków na pytania z dziedzin, którymi się nie zajmują. Pytanie posła z ministerstwa lub koła zajmującego się zdrowiem o geopolitykę jest głupotą
Ale o co innego chcialbys ich zapytac, skoro o zdrowiu tez nie maja zadnego pojecia? XD
A no wybieranie na posłów historyków, biznesmenów, socjologów itd. którzy potem tworzą np. przepisy karne to oczywiście też jest idiotyzmem.
Czy janinka wzorem swojej idolki też lubi chłopców zza odry?
Problem z posłami jest taki że różnej maści socjolodzy czy historycy się tam pchają bo to jednak finansowa zmiana statusu dla nich. Dla prawników czy inżynierów jest to raczej finansowa degradacja.
Oczywiście pomijam różnej mąci cwaniaków jak idole Janinki, którzy pchają się do władzy aby walki robić.
NewGravedigger - to według Ciebie dobrym ministrem sportu byłby np Małysz? W końcu sportowiec.
Według mnie ministrem powinien być dobry manager a nie znawca danej dziedziny. To, że ktoś wie jakie hormony produkuje przysadka nie oznacza, że wie jak zrobić żeby szpitale miały finansowanie
Tak, uważam że posłowie zajmujący się daną dziedziną powinni mieć insight w to, czym się zajmują. Znać to od podszewki, wiedzieć z praktyki, co działa, a co nie.
I ok, może mówię tutaj z perspektywy prawnika, który musi lawirować w przepisach robionych ewidentnie przez osoby, które styczności z tym nie miały i/albo tworzących populistyczne kontrukcji vide zero. Możliwe, że to faktycznie nie sprawdziłoby się np. w sporcie.
Zaraz ktoś mi wyskoczy, że mają od tego specjalne komisje - TYLKO że komisje tworzą na zamówienie decydentów partyjnych. Finalnie mamy sytuację, w której o formie i rozwiązaniach decyduje w państwie może ile osób? 20? Cała reszta to parobki i akolici, którzy dla sejmowej pensji i możliwści ukręcenia sobie czegoś na boku głosują tak, jak każe im lider.
EDIT
i oczywiście moja propozycja nie rozwiązuje problemów typu mateckiego czy giertycha, którzy ewidentnie w polityce są dla kasy, jak również mściwego zera.
Należy jednak przyznać, że widać różnicę w wypowiedziach np bocheńskiego od takiego goska. Musi się to przekładać też na sposób myślenia, a co za tym idzie działania.
Politologiem to może być mający zaplecze premier czy prezydent, a nie szeregowy poseł.
Jednak od pewnego czasu Meloni nie szczypie się w język.
Rozzłościła ją na przykład wypowiedź Trumpa o tym, że "sojusznicy NATO 'pozostali w tyle' podczas operacji w Afganistanie" i takie słowa uznała za niedopuszczalne, "zwłaszcza jeśli pochodzą od państwa sojuszniczego". "Włoski rząd był zszokowany" – zareagowała.
Krytykowała też zapowiedź Trumpa o dodatkowych cłach na kraje UE, które wysłały żołnierzy na Grenlandię.
"Uważam za niedopuszczalne słowa prezydenta Trumpa o Ojcu Świętym. Papież jest głową Kościoła katolickiego i słuszne oraz normalne jest to, że apeluje o pokój i że potępia każdą formę wojny" – usłyszał świat.
https://natemat.pl/649102,trump-tonie-ale-sam-takiego-upadku-ameryka-chyba-jeszcze-nie-widziala
Jak widać można być więc konserwatystą, który jednocześnie nie zachowuje się jak poddany Tumpa, lecz dba o interes swojego kraju i narodu, a nie wyłącznie o interes swojej partii, byle tylko nie urazić pomarańczowego kretyna.
A jak się zachowały w tych sprawach gnidy z antypolskiej partii PiS?
- Trump dyskredytował polskie zaangażowanie i polskich żołnierzy - PiS-owcy siedzieli cicho.
- Trump groził nałożeniem ceł - nie tylko siedzieli cicho, co niektórzy PiS-owcy wręcz go usprawiedliwiali.
- Trump (swoją drogą niebędący katolikiem, choć jestem przekonany, że 99% debilnego elektoratu PiS myśli, że jest) krytykuje papieża - PiS-owcy siedzą cicho.
Tak że spokojnie, poddańczość PiS-owców wobec Trumpa nie pozwoli im go opuścić i do końca będą wierni narcystycznemu socjopacie-zwyrolowi (zwanemu też Krasnovem). Tak jak do końca byli wierni i wspierali ruską kurwę z Węgier. Nie ma takiej rzeczy, która by sprawiła, że PiS-owcy odwróciliby się od tego idioty. Nawet gdyby z jakichś powodów Trump uwłaczał Janowi Pawłowi II lub Lechowi Kaczyńskiemu, to Jarek wytłumaczy pierdolitom, że słusznie robi albo przemilczy sprawę i pierdolity to wszystko kupią, dalej radośnie klaszcząc i skandując "DONALD TRUMP! DONALD TRUMP! DONALD TRUMP!".
Zwróćmy też uwagę an reakcje włoskiej opozycji. Choć wewnętrznie krytykują Melonii tak w tych kwestiach stoją za nią murem i wprost mówią, że choć są rywalami politycznymi tak Włochy są państwem suwerennym i obcym przywódcą nie wypada atakować premier Włoch i w tej sprawie ją wspierają.
To po ataku Trumpa na Melonii.
Jak Nawrocki przy wsparciu PiS-u i Konfederacji uwalił kryptowaluciarzy - ciąg dalszy.
https://x.com/i/status/2044676498737483878
Panie Jadczak, premier od tego jest aby być w Azji!
Ja pie…., czemu aż tylu dzbanów zajmuje się dziennikarstwem.
Ustawa wdrażała obowiązek trzymania środków klientów oddzielnie od własnych aktywów giełdy. Bez polskiej ustawy ten obowiązek jest dla Zondy martwy - spółka działa pod estońską licencją (BB Trade Estonia OÜ), poza zasięgiem KNF.
Czyli dokładnie to, co wyczytałem z dosłownego 2 minutowego czytania projektu.
Tym bardziej rzuca to pokaźny cień na kompetencje lub intencje bosaka i ludzi konfederacji.
edit
Oczywiście pytaniem pozostanie jak funkcjonowałoby to w praktyce. Przecież 4 miesiące to nie jest długi okres i gdyby giełda z dnia na dzień przetransferowała środki na inne konta, to KNF i tak by pewnie nie zdążył zadziałać. Efekt pewnie byłby ten sam, czyli śledztwo na pełnej w zakresie pustej giełdy.
Nie wiem, śmierdzi mi to strasznie mentzenem i spółka.
Zupełnie nowa jakość! Całkowicie!
Ale... niech się żrą! Bo co jest złe dla PiS-u, jest dobre dla Polski i Polaków.
PiS "light". Ze złodziejem Morawieckim, na czele. Ciekawe jak to się przełoży na sytuację na psychoprawicy. Na pewno widać, że żoliborski dziad nie ma już kontroli i posłuchu. Partia mu się sypie.
Nie mówiłbym hop.
Możliwy jest taki scenariusz:
Morawiecki tworzy ruch PiS light dla wyborców socjalnych i umiarkowanych bardziej, których Czarnek odrzuca.
Przed wyborami PiS light ogłasza wspólna listę z PiS, tak jak kiedyś SN. I dokładnie w tym samym celu, tylko tym razem z drugiej strony, otóż by przyciągnąć wyborców spoza głównej partii. Wspólna lista jest tłumaczona tym, że ze względu na de'Hotta dwie osobne to oddawanie pola KO.
Ego PiS liczy, że dzięki temu zwrot na konfę nie będzie aż tak kosztowny od strony centrum. A Morawiecki i tak będzie robił co mu Kaczyński każe, ot w partii córce.
Oczywiście, jest szansa, że Morawiecki kombinuje inaczej i liczy, że uzyska te 5% sam (w co wątpię) i będzie rozdawać karty w przyszłej kadencji (bo jakby do sejmu wszedł to mógłby uwalić zarówno stronę autorytarną jak i demokratyczną więc może chcieć się dogadywać z Tuskiem nawet za zamknięcie jego spraw karnych).
Dla mnie to jest gra wyborcza, obrzydliwa gra wyborcza. Morawiecki puszcza oczko do Centrum, a może uda się trochę podebrać elektoratu platformie. Pinokio teraz będzie odgrywał rolę liberała. Po wyborach Pinokio i tak wróci do bezzębnego karła. Wy sami w to uwierzyliście.
Z Nowogrodzkiej płyną sygnały, iż część posłów, którzy zapisali się do nowego stowarzyszenia Mateusza Morawieckiego, chce się z niego wycofać — wynika z informacji Onetu. Na razie brak jednak oficjalnego potwierdzenia w tej sprawie.
— Morawiecki oszukał ludzi. Namawiał ich, przekonując, że projekt ma zielone światło od Jarosława Kaczyńskiego. A tak nie jest. Teraz dzwonią i nie wiedzą, co mają zrobić — słyszymy od naszego informatora, który należy do krytyków byłego szefa rządu.
Ja tam nie wierzę w te rewelacje. Przecież Pinokio nie mógł nikogo oszukać! Każdy, tylko nie Pinokio!
Droga przed nimi długa i wyboista*. Choć oczywiście kiedyś i od czegoś trzeba zacząć, zwłaszcza gdy PiS w ostatnich tygodniach co chwilę sam się podkłada i wystawia na ostrzał.
*Symbolicznym "uczeniem się na błędach" przez PO byłoby dla mnie wypierdolenie Siemoniaka z funkcji, jaką obecnie zajmuje i pozostawienie go wyłącznie szeregowym posłem. Podobnie jak to zrobiono - o wiele za późno - z Bodnarem. Dopiero wtedy stwierdzę, że PO zaczęła (podkreślam: zaczęła) uczyć się na błędach.
Hahaha
https://x.com/i/status/2044462140744982662
https://x.com/i/status/2044487059847422046
A to wiele wyjaśnia:
https://x.com/i/status/2044689531539005584
Nawrocki realizuje różne interesy. Z wyjątkiem tych polskich.
Ależ się w pałacu fajnie bawią za nasze pieniądze.
Nowogrodzki bredzi, że od miesiąca "analizuje życiorysy" czterech sędziów TK, żeby móc stwierdzić, czy może przyjąć od nich ślubowanie i od miesiąca nie może podjąć decyzji.
W przypadku tego całego Sviniarskiego na pewno też tak było - tzn. Nowogrodzki, jak to przecież ma w zwyczaju, przeanalizował jego życiorys i stwierdził: "Facet sieje ruską propagandę, działając na korzyść Rosji - nadaje się!".
PiS to partia antypolska.
https://www.wprost.pl/amp/12304605/konferencja-prezesa-pis-prosi-o-wplaty-na-partie.html
Towarzysze, pomożecie? Nie sobie, nie partii, a Polsce!
Wyborca pisu ma ciężkie życie, datek na tacę, datek na partię, datek na telewizję…
A potem qwa na leki brakuje i trzeba złorzeczyć na Tuska lub Niemca.
W czasie tej konferencji, na republice na pół ekranu był kod qr do wpłat na... republikę :D
W czasie tej konferencji, na republice na pół ekranu był kod qr do wpłat na... republikę :D
Czyli Sakwa tak perfidnie wydymał Prezesa, że w trakcie jak tamci mówili o wpłatach to on wyświetlał swój numer konta?
O Matko, najpierw Hegseth z modlitwą od Tarantino, a teraz to. Ze śmiechu dostanę zajadów :)

Yaca Killer
Dokładnie tak. Podłość tego środowiska (nie tylko partii, lecz całego pisiorstwa jako stanu umysłu) nie ma granic.
Trybunał Konstytucyjny orzekł w czwartek, że uchwalona za czasów rządów PiS procedura zgłaszania i weryfikacji kandydatur na sędziów Krajowej Rady Sądownictwa jest niezgodna z konstytucją. A to może mieć wpływ na trwające wybory nowego składu Rady.
PiS to partia antypolska, a wyborcy PiS to debile.

Się tak oburzacie... To po prostu dostęp do nowego towaru!
pis z Nawrockim już na pełnej rukwie robią ze swoich wyborców idiotów, a ci niestety otumanieni i zmanipulowani nie są już w stanie samodzielnie myśleć...
Przykry kraj.

Było? :)
https://x.com/i/status/2044844712314462664
Influencer nazywa się Swinarski -tak jest w CEIDG i KRS (aktualizacja w lipca 25). Przez "v" przedstawia się w internecie.
Smród wokół Zondacrypto robi się coraz większy.
Tusk stwierdził, że "w 2022 rozpoczęła się wielka kariera firmy Zondacrypto z nowym szefem", a stało się to - zdaniem premiera - "za pieniądze rosyjskiej mafii". - Mówię o informacji, jaką dysponują nasze służby - dodał.
- U źródeł sukcesu finansowego tej firmy stoją nie tylko rosyjskie pieniądze powiązane z tak zwaną Bratwą, czyli jedną z najważniejszych grup mafijnych w Rosji, ale także ze służbami rosyjskimi - powiedział. - Problem polega na tym, że firma o takich źródłach stała się firmą, która sponsoruje wydarzenia polityczne i społeczne w Polsce i promuje bardzo konkretne siły polityczne - zwrócił uwagę Tusk.
Przypomniał, że firma była "strategicznym sponsorem słynnej imprezy, tak zwanego CPAC w Rzeszowie". - Imprezy, która promowała w kampanii prezydenckiej pana prezydenta Nawrockiego, który był gościem i uczestnikiem tego spotkania - powiedział. - Również poprzedni prezydent był w to spotkanie mocno zaangażowany - dodał.
Premier ocenił, że "to, co okazało się później, jeszcze bardziej mrozi krew w żyłach". - Mówię o bezpośrednim finansowaniu przez firmę założoną dzięki rosyjskim pieniądzom, u źródeł której leży tajemnicze zaginięcie lub śmierć jej założyciela, (…) także siedzących na tej sali lub ukrywających się w Budapeszcie polityków Konfederacji i polityków PiS - powiedział.
https://tvn24.pl/polska/donald-tusk-o-zondacrypto-st9002552
Na pewno Stanowski nagra kilka filmików o powiązaniach Zondacrypto, tak jak nagrał serie o małoznanej polskiej aktorce
Łącząc kropki: niektórzy posłowie PiS i Konfy, w tym ukrywający się na Węgrzech były minister sprawiedliwości Zbigniew Z., byli/są finansowani pośrednio, przez ruską mafię (a ruska mafia często = ruskie służby).
Świadomość tego miał zarówno żoliborski Nosferatu, jak i wetujący ustawę o kryptoaktywach Nawrocki. Smutna i trudna polska rzeczywistość, ale też materiał na dobry film, z gatunku kryminałów.
W dupie mam to całe Zondacrypto i ludzi, którzy - wiedzeni chęcią absurdalnych zysków - się w to władowali. Sam nigdy się nie bawiłem w żadne kryptowaluty czy inne bitcoiny - nie znam się na tym i nie obchodzi mnie to, dlatego nie zabieram głosu co do meritum.
Chętnie bym natomiast zapytał Tuska: No i co z tego? Co zamierzacie z tym zrobić? Bo gonienie króliczka dla samego gonienia króliczka przez PO wkurwia mnie niemiłosiernie. Na tyle, że ostatni raz w wyborach parlamentarnych głosowałem na tę partię w 2011 r. (olanie głosowania ws. TS dla Ziobry przelało we mnie czarę goryczy i do dziś im tego nie wybaczyłem). Co zamierza z tym zrobić Siemoniak? Co zamierza z tym zrobić Kierwiński? Co zamierza z tym zrobić Żurek? And last but not least - co z tym wszystkim, o czym mówi Tusk z mównicy sejmowej ws. Zondacrypto, zamierza zrobić sam Tusk, poza samym gadaniem?
PiS wydawał pieniądze publiczne w sposób nader patriotyczny... bo dawał swoim bliskim.
Co to była za banda złodziei...
A prawica nie głosowała za odrzuceniem weta Nawrockiego, choć już dobrze wiadomo, jakie miało ono konsekwencje...
LOL
Oby tak dalej, prawico! Im częściej pokażecie, że dbacie tylko o własny interes finansowy lub polityczny, mając w dudzie interes obywateli, tym lepiej. ;)
Awantura rozpoczęła się po wystąpieniu Przemysława Czarnka. Poseł Dariusz Matecki podszedł w okolice mównicy sejmowej z planszą, na której było zdjęcie Donalda Tuska z Kamilą W., byłą działaczką KO z Kłodzka, która została skazana nieprawomocnie na 6,5 roku więzienia. Kobieta została uznana za winną m.in. tego, że przez 11 lat przewidując możliwość wykorzystywania seksualnego małoletniej przez męża, w żaden sposób nie przeciwdziałała jego działaniom, choć miała taki obowiązek.
Jezu chryste, jakim dnem jest szmatecki i cały pis to się w pale nie mieści - jedno dziecko już powinni mieć na sumieniu, ale dla pierdolitów i innych Jane to dalej za mało, trzeba więcej, więcej!

Z dobrych wieści ---->>>
Może gównolita będzie tu trochę mniej, a może jeszcze więcej będzie robić wolontariatu :)
Inb4: żywe tarcze na granicy, giertych, piński, lis, KPO, skandal zoofilsko-pedofilski, braci kamraci co sfałszowali wybory - tak, pisowska patologio, już ten słowniczek mamy też na pamięć wykuty :)
Dolan! Dolan! Prawdziwy, chrześcijański przywódca, wzór cnót wszelakich Tonald Drump bierze się za tych wstrętnych lewakuff
Tak przy piątku zapytam - czy w Waszej okolicy, ktokolwiek dba o rowy melioracyjne? Ktoś robi zastawki, kosi rowy itd itp? Wody Polskie działają?
U mnie niestety nie. Z tego co widzę od kilkunastu miesięcy, to wszystko wysycha. Ziemia sucha jak wiór jeżeli deszczu nie było kilka dni temu. Z tego co mówią znajomi, poziom wody w studniach bardzo, bardzo niski. A mamy wiosnę po całkiem śnieżnej zimie...
Jedna zima i trochę więcej śniegu niż normalnie nie zatrzyma procesu wysuszania gleb w Polsce.
Wbrew pozorom, zaniedbania w systemie melioracji są akurat niezamierzonym pozytywem.
Woda dłużej zostaje w glebie i zwiększa szanse że część tej wody przedostanie się do podziemnych “zbiorników” zanim spłynie.
No i właśnie po to powinno się tworzyć w rowach zastawki żeby woda w ogóle nie spływała a wsiąkała głębiej
Rów jest tylko jednym z elementów systemu melioracyjnego. Efekt nawadniania i przenikania głębiej z rowy jest minimalny. Ważne aby woda pozostawała w otaczającej glebie. Na wielu obszarach dreny, kolektory i innych element sa odpowiedzialne za tysiące hektarów wysuszonych ziem.
Tak to jest problem, dawniej o to dbano. Wody były na odpowiednim poziomie , ale więcej też padało. Teraz chyba nikt się tym nie zajmuje. Dodatkowo mamy zwiększone budownictwo w terenach wiejskich.
No mam nadzieję że to szydera, bo tak głupiego fejka dawno nie widziałem.
Kard. Dziwisz ...jak w sposób zdumiewający i niedopuszczalny Prezydent Stanów Zjednoczonych pozwolił sobie zaatakować Waszą Osobę oraz Waszą posługę Piotrową, raniąc moralnie nie tylko Waszą Świątobliwość, lecz także wszystkich katolików wiernych Następcy św. Piotra
https://natemat.pl/649633,nawet-dziwisz-nie-wytrzymal-z-trumpem-do-leona-xiv-trafil-specjalny-list-z-polski
Czy pisuar modli się już do "błogosławionego" Trumpa?
E tam, Dziwisz. Jan Paweł II na pewno by klaskał i skandował "DONALD TRUMP! DONALD TRUMP! DONALD TRUMP!"...
Aż zacytuję samego siebie z postu [1222]. To oczywiście jeszcze nie ten etap, ale jeszcze trochę, jeszcze trochę...
Nawet gdyby z jakichś powodów Trump uwłaczał Janowi Pawłowi II lub Lechowi Kaczyńskiemu, to Jarek wytłumaczy pierdolitom, że słusznie robi albo przemilczy sprawę i pierdolity to wszystko kupią, dalej radośnie klaszcząc i skandując "DONALD TRUMP! DONALD TRUMP! DONALD TRUMP!".
Ja naprawdę mam głęboko w dupie to, że ileś tam tysięcy ludzi władowało się w Zonadcrypto, przez co stracili kasę. To ich prywatne pieniądze, a kryptowaluty to de facto hazard, z którym zawsze wiąże się ryzyko - im potencjalne zyski są większe, tym większe ryzyko. Proste.
W sprawie Zondacrypto interesują mnie natomiast te rzekome wątki ruskie, o których dziś wspominał Tusk. I cały czas mam pytanie do Tuska: Co zamierza z tym zrobić? Co zamierza z tym zrobić Siemoniak? Co zamierza z tym zrobić Kierwiński? Co zamierza z tym zrobić Żurek?
Oczekuję szybkich, zdecydowanych i konkretnych działań ze strony rządu Tuska w tym zakresie, bo skoro się powiedziało "A", to trzeba powiedzieć "B"; samo gonienie rusko-pisiorskiego króliczka naprawdę mnie nie bawi i mi nie wystarczy. I po reakcjach krewnych i znajomych widzę, że nie tylko mnie.
No tak Jasiowi Stano nie powiedział co ma myśleć to robi wrzutki będące zasłoną dymną bo sam Stano umoczony jest w kooperację z Zondacrypto. Nice Paladynku!
Tak mamy. Nazywa się rzeczywistość. Tu ludzie nie łykają wszystkiego co na X napiszą i nie uważają Stano za dziennikarza bo widzą jakim jest przychlastem.
https://x.com/i/status/2045228701038833866
Tak, to jest hańba.
Nie tylko w tym wypadku Nawrocki idzie w zaparte:
https://x.com/i/status/2045204504321126766
Tusk chciał zapobiec katastrofie. Nawrocki nie pozwolił. Katastrofa nadeszła. Nawrocki: wina Tuska.
I tu Irek na rację: tylko debil to łyknie.
Oby tak dalej.
Stanowski też niewiele rozumie i niewiele ogarnia:
https://x.com/i/status/2045079641212190818
https://x.com/i/status/2045078526856921112
Się dobrali.
Ależ Stano ogarnia i rozumie po prostu jest umoczony w rynku krypto, bo to jego sponsorzy i reklamodawcy. Tyle i aż tyle. A Stano to taki cwaniaczek: może nie za inteligentny, może prochu nie wymyśli, ale kasę i popularność to on umie gromadzić. Po co była ta cała sprawa z trzeciorzędna aktorką czy start w wyborach? Niech nasz paladynek sobie wierzy że dla dobra publicznego a tak naprawdę dla większych zasięgów i kasy.
- czy żałuje Pan weta do ustawy o kryptowalutach?
- ani przed sekundę nie żałuję tego weta, odpowiedzialny za te 30 tysięcy osób, które pozostają z pewnym problemem jest rząd Donalda Tuska
Czyli rozbijając wypowiedź na same proste stwierdzenia:
- nawrocki nie żałuje weta pod ustawą,
- skoro tak, to z pełną świadomością jej nie podpisał,
- ustawa tylko i wyłącznie z jego powodu nie weszła w życie,
- odpowiedzialny jest Donald Tusk
Czy ktoś z naszych forumowych konserwatystów jest mi w stanie wytłumaczyć logikę takiego rozumowania? Jaki jest logiczny cią? przyczynowo-skutkowy w tym, że za ustawę która nie weszła w życie przez weto nawrockiego odpowiedzialny jest Tusk?
Czy ktoś z naszych forumowych konserwatystów jest mi w stanie wytłumaczyć logikę takiego rozumowania?
Spieszę z wyjaśnieniem. To są zaburzenia typu OCD oraz NPD podobnie jak u pomarańczowego imperatora.
Nigdy nie było mi po drodze z Terlikowskim ale tutaj trudno się z nim nie zgadzać.
https://youtu.be/HZYe4ILuClY
Terlikowski jest dość fundamentalnie katolicki, ale właśnie katolicki a nie PiSowski, konfederacki czy inny. On po prostu zdaje sobie sprawę jak szkodliwy dla KK jest mariaż z politykami z pseudo-prawicy.
Zresztą nie tylko on.
Jest mnóstwo porządnych katolików, którzy żyją lub starają się żyć zgodnie z tym, co nakazywał Bóg chrześcijański i Jezus Chrystus. Ale PiS-owcy do nich nie należą; pisiorstwo to ideologia (by nie rzec - wiara) sprzeczna z chrześcijaństwem/katolicyzmem, w tym z dziesięcioma przykazaniami; to idelogia zawierająca w sobie wszystkie najgorsze cechy człowieka.
Milion razy powtarzałem i powtórzę to jeszcze raz - PiS nie jest katolicki, ani nawet nie za specjalnie za tradycyjnymi wartościami. Udają to bo im to na rękę, zwłaszcza jeżeli chodzi o elektorat. Mogą gadać o inwazji uchodźców z Afryki czy Bliskiego Wschodu, by potem po cichu za łapówki udzielać wiz w Nigerii, mogą pieprzyć o tradycyjnych, chrześcijańskich wartościach, by potem wybuchały afery z kochankami, aborcjami czy rozwodami, czasami nawet kilkukrotnymi u tej samej osoby. Mogą gadać że są "prawicowi", by potem rozdmuchiwać socjal do gargantuicznych rozmiarów czy próbować centralnie sterować gospodarką, a nawet uprawiać kult jednostki. Dlatego mam bekę za każdym razem jak ktoś twierdzi że Kaczyński i spółka to prawica - oni się ledwo na centrum łapią.
Trochę mieszasz pojęcia. PiS jest prawicowy, ale nie jest konserwatywny, to jest partia z nurtu prawicowej reakcji, tak jak NSDAP w Niemczech lat 30-tych.
W skrócie - prawica jest za silną hierarchia społeczną bo wierzy, że ta gwarantuje spokój społeczny a jasny podział ról pozwala łatwiej ludziom znaleźć swoje miejsce w świecie.
Konserwartyści są za zachowaniem obecnego porządku, cechuje ich oparcie na elitach pod względem wykształcenia, majątku i tradycyjnej roli.
Reakcjoniści, są zwolennikami ścisłej hierarchii, ale chcą obalić istniejąca i zastąpić swoją, nową. Tak jak PiS chce wypchnąć z niej akademików, lekarzy, prawników itd. niżej, a oprzeć ją na strukturze wewnątrz partii.
Lewica jest za likwidacją hierarchii, i tutaj tez masz podział:
Socjaldemokraci - poprzez programy społeczne dążące nie do likwidacji hierarchii a jej spłaszczenia i zwiększenia ruchliwości wewnątrz
Socjaliści - likwidacji ekonomicznej części hierarchii
Liberałowie (w rozumieniu światopoglądowym) - likwidacja hierarchii w rozumieniu odrzucenia tradycyjnych wartości mających ją cementować
Druga kwestia to podział ekonomiczny, jednak od tamtego osobny. Bo mamy po prawej stronie choćby interwencjonistów i nacjonalistów, nastawionych na większa kontrolę nad gospodarką jak i liberałów a po lewej socjalistów jak i libertarian.
Również należy pamiętać, że czym innym są skrajni kapitaliści w tym korporacyjności a czym innym wolnorynkowcy. Konfa celowo miesza te dwa podejścia. Przykladowo Skandynawowie są dużo mniej kapitalistyczni od US ale znacznie bardziej wolnorynkowi.
Tak wiec PiS to trochę interwencjonistyczna a trochę korporacyjna reakcyjna prawica.