Gdyby Orban oglądał kłamców i manipulantów z Telewizji Zarublika, kierującej swój przekaz to skończonych debili, to by wiedział, że odniósł "wielkie zwycięstwo" i nie gadałby takich bzdur...
- Nie mamy pełnych wyników wyborów, ale to chyba staje się jasne, dla nas te wyniki są bardzo bolesne - powiedział do zwolenników około godziny 21 Viktor Orban.
- Możliwość rządzenia została zabrana, pogratulowałem partii zwycięskiej - kontynuował lider Fideszu. Jak dodał, jego ugrupowaniu w niedzielnych wyborach "zaufało dwa i pół miliona osób".
Amerykański Sasin.
Zorganizuj lot prezydenta w celu upamiętnienia ofiar zbrodni katyńskiej -> samolot się rozbił
Zorganizuj wybory kopertowe -> nie odbyły się
Chciej wprowadzić podatek od zysków nadmiarowych by ratować budżet -> nie udało się wprowadzić podatku ale spółki i tak straciły miliardy w wycenie
Itd.
Natychmiast po ich odejściu przywrócimy równowagę. Nie pozwolimy, by ktoś zabrał wolne Węgry. Węgry znowu będą dobrym sojusznikiem w Unii Europejskiej i NATO. Wzmocnimy współpracę w ramach Grupy Wyszehradzkiej - powiedział Magar.
- Pierwsza moja droga poprowadzi mnie do Warszawy, druga do Wiednia, trzecia do Brukseli. Będę reprezentował wszystkich Węgrów - dodał.
Pijmy tokaja, jedzmy gulasz, czytajmy wielkich węgierskich pisarzy, obserwujmy jak ścigana zwierzyna ucieka z Budapesztu na Greenpoint czy do innego Mińska i świętujmy, radujmy się mocno, bo ostatnio żyćko nie daje nam globalnie wielu powodów do radości, a dzisiaj jest się z czego cieszyć!
Dedykuję tubalolowi
ahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahaha
Zapowiada się większość konstytucyjna. Węgrzy, jak się okazuje, dorośli do demokracji i potrafią uczyć się na błędach. Pozostaje liczyć na to, że Polacy również kiedyś dojdą do tego poziomu.
Tak czy tak, jak myślicie, Trump zapowie konieczność przejęcia Węgier?
No, nie zapominajmy jednak, ze "trochę" im to zajęło... ale wynik wręcz kosmiczny, chyba nikt się takiego nie spodziewał.
Co więcej (co dziwne?) - jak widać obyło się bez fałszerstw.
Jakby w Polsce PiS porządził 4 kadencję to też by tak przegrali. A teraz to mamy szansę że zaraz znów wrócą do władzy.
Z drugiej strony, jak już się zreflektowali, to porządnie, bo opozycja dostała większość konstytucyjną. U nas daleko było do tego, a później wybory prezydenckie wygrał kibol, przestępca i pajac.
Ano, co racja to racja. Chociaż nine wiem, czy w imię tego chciałbym teraz przeżywać trzecią kadencję PiS-u z kibolem w pałacu... :/ Naiwnie mam nadzieję, że jednak można inaczej otrzeźwieć.
Nawet Amerykanie, których tak nieraz wyśmiewamy, mają więcej oleju w głowie od nas. Kolejne bastiony Republikanów padają łupem Demokratów, a Kongres również potrafi pokazać Trumpowi, że powinien trochę zbastować. U nas, to nie do pomyślenia.
Serio, wybory na Węgrzech uzmysłowiły mi, jak dużo musimy się jeszcze nauczyć. I nie chodzi o to, że Tusk świetnie rządzi, bo daleko mu do tego, ale o to, że świat znajduje się obecnie w punkcie, w jakim się znajduje. Nie ma miejsca na podziały, które Europie chciał zafundować Orban i o które dalej zabiega polska prawica. Albo stary kontynent będzie zjednoczony i silny, albo pożrą nas światowi giganci. Taki mamy dziś wybór.

- Wyniki wyborów są dla nas bolesne, ale jednoznaczne: nie otrzymaliśmy mandatu do sprawowania władzy - powiedział Viktor Orbán po publikacji częściowych rezultatów wyborów na Węgrzech.
Bolesne? Panie, to był w3.14erdol w skali biblijnej. Było miło, ale teraz ---->
Politykę bym ci darował, bo na Węgrzech nie mieszkam, ale za to że swoimi blokadami masz krew na rękach ludzi z Ukrainy, masz u mnie dożywotnie plucie w mordę, ruski kundlu.
BTW Niektórzy widzę z tej radości mają nadzieję że podobna zmiana nastąpi u nas, ale chyba się tak rozpędziliście że zapomnieliście że to KO rządzi xD

Naród węgierski w końcu się przebudził i epicko zgilotynował knura. Piękne.
I pomyśleć, że mogliśmy zrobić to samo 3 lata temu ;(((((
Wśród nocnej Tiszy
Rząd im się rodzi
Orban ze świtą
Spieprza do Rosji
Czym prędzej się pospieszajcie
W Budapeszty przybywajcie
Pojmać ziobrowych
Rozmowy z ostatnich 14 godzin dwóch uciekinierów z Polski, którzy przez ostatnie miesiące ukrywali się u ruskiej kurwy na Węgrzech chętnie bym poczytał i posłuchał. Orban na bank zainstalował im podsłuch już w pierwszych dniach, gdy się u niego zjawili, więc może Magyar mniej bądź bardziej oficjalnie zrobi nam prezent...
Waszyngton, Mińsk, Moskwą jakieś egzotyczne kraje z którymi nie mamy umowy ekstradycyjnej. Potencjalnych kierunków jest kilka. Albo ZEA z którymi trochę zejdzie nim go wydadzą i gra na czas do wyborów.
Ty, a może teraz PiS będzie porównywało Tuska do Orbana i będą go chcieli obalić??? Będą porównywali się do Magyara i będą walczyć o wyzwolenie kraju z reżimu?
Wszak pisowcy mają krótką pamięć więc nigdy nie wiadomo…
Listę PiS-owców, którzy zaczną się wypierać znajomości z Orbanem i popierania go można zrobić. Ograniczmy się do czynnych polityków (posłów, senatorów itp.), bo np. Cenckiewicz* i Zaremba już się od niego zdystansowali.
*Ten sam Cenckiewicz, który pracuje dla Nawrockiego, który niedawno pojechał na Węgry specjalnie po to, aby wesprzeć ruską kurwę. Że też Cenckiewicz - jako szef BBN - wtedy tak odważnie nie mówił na temat Orbana i nie wyperswadował Nawrockiemu chęci wsparcia ruskiej kurwy... Typowa dla psychoprawicy "odwaga po fakcie".
— Peter Magyar ma dziś inne problemy na głowie niż Zbigniew Ziobro, chociażby uzależnienie Węgier od Federacji Rosyjskiej. Nie da się po prostu tego wyłączyć, więc niech Magyar zajmie się tym, co dotyczy Węgrów i bezpieczeństwa większości Europy, a nie wpisuje się w obsesyjne podejście, jak pan Tusk — powiedział PAP Ozdoba, który przyjechał w niedzielę na Węgry, by poprzeć Orbana.
Czyli tak: Ozdoba ma świadomość, że Węgry są obecnie uzależnione od Rosji i że - no, qrva, logika na to wskazuje, skoro rządził nimi od 16 lat - za to uzależnienie Węgier od Rosji jest odpowiedzialny Orban. A mimo to Ozdoba pojechał na Węgry specjalnie po to, aby wspierać tę ruską kurwę.
Czego nie rozumienie?
Ależ oni was nie szanują, pierdolity. Ależ oni traktują was jak skończonych debili.
Irek, skoro ruskie wykorzystywali Węgry do własnych celów to znaczy, że pis też chciał magicznie do własnych celow ich wykorzystać. To, że wiedzą, że Orban był pieskiem Putina nie ma tu znaczenia!
Lolololol, oni wspierali, obściskiwali, kibicowali, całowali Orbana, ale się z niego nie cieszyli lolololo
Za chwilę będziemy oglądać wolty wielu polityków polskiej prawicy, którzy będą dystansować się od upadłego dyktatorka. Nie są w łatwej sytuacji, bo ich drugi kumpel również sprawy nie ułatwia, a jak jeszcze, nie daj Bóg, wyśle J.D. do wsparcia PiS-u podczas kolejnych wyborów, to mogą skończyć, jak Orban. No z tą różnicą, że obecnie nie rządzą, więc nie będą rządzić jeszcze bardziej. No cóż, sami sobie wybrali takich przyjaciół.
Ale ja na to liczą, ze Trump wyśle Vance. Ten na pewno palnie coś co obrazi 80% Polaków jak nie lepiej.....
Pewnie będzie czekał do ostatniej chwili, aż zaprzysięgną nowy rząd czy coś.
A wiecie co jest w tym najgłupsze? Tisza to partia prawicowa, włoska prawica to dostrzegła i już się odpowiednio ustawia do współpracy, a nasza (oczywiście pomijając PSL i PL2050, mowa o PiS i konfach obu)? Ślepa, ważniejsze jest dla nich poparcie ludzi o autorytarnych zapędach.
Oni tutaj naprawdę zmarnowali okazję, tj. byłoby by tak gdyby rzeczywiście byli prawicą a nie tym czym są, na budowanie w Europie rozsądnej siły po prawej stronie z politykami we Włoszech, Tiszą, Finlandią (prawica jest częścią koalicji), czy nawet Szwedzką prawicą. A tak? Wolą trzymać się z Orbanem, LePenn i innymi na usługach Putina.
100% zgody. Pisałem o tym wczoraj. To co robią nasze, rodzime, targowickie prawaki, to jest 100% frajerstwo.
https://x.com/rzep8/status/2043594697310957754?s=20
https://x.com/magdazwarmii/status/2043590943350067260?s=20
Jeżeli ktoś sobie uświadomi, że interesy PiS są zbieżne z interesami Putina/Rosji, to znajdzie odpowiedź na pytanie, które postawił elathir.
A więc większość konstytucyjna. Zazdroszczę- będzie można solidnie posprzątać, po ruskim knurze. A jest co sprzątać - knur, przez 16 lat nakradł, skorumpował i sprowadził Węgry, na samo dno.
Mimo wszystko, uważam, że Orban, jak źle by o nim nie mówić, nie jest taką pizdą, jak Ziobro i Romanowski i nie będzie wiał. Ma te minimum honoru (pogratulował wygranej) i to go odróżnia, od polskiej, złodziejskiej i targowickiej prawicy.
ps. Zaraz się zaczną u naszych "kochanych" psychoprawaków fikołki, że w sumie to oni Orbana nie znali i nie popierali. Pierwszy zaczął Cenckiewicz. Ależ to są szmaty, bez honoru, godni tylko pogardy.
Muszę powiedzieć, że dawno nie miałem tak dobrego humoru. Wczoraj tak jak w 2023 roku siedziałem na stronie ichniejszej PKW (w 2023 oczywiście siedziałem na stronie naszego PKW) i z coraz większym uśmiechem oglądałem liczone głosy. Brak Orbana w polityce przez kolejnych kilka lat to wspaniała informacja dla wszystkich.
Szczerze powiem, nie wierzyłem, że Węgrom uda się pogonić Orbana i to z taką siłą. Szacunek, szkoda, że w Polsce po pierwszym sukcesie Polacy wybrali Nawrockiego...
Tym razem nie o Węgrzech.
Widzieliście to?
https://x.com/USAmbPoland/status/2043597281195102440?s=20
^^No co za bezczelny skurwysyn. Sodówka odbija. Niestety, rząd ma poniekąd związane ręce. Gdyby to zależało ode mnie, to typ już by wypierdalał, w podskokach, do USA.
Pociesza mnie to, ze nie tylko myśmy dostali takiego przygłupa, Francuzi dostali jeszcze głupszego a wiele innych krajów podobnego co nasz.
Biorąc pod uwagę jak coraz bardziej słaba staje się pozycja Trumpa w Stanach, a samych Stanów w polityce światowej to długo on tak nie będzie śpiewał :P
Ale trzeba przyznać, że ludzie w komentarzach pięknie gaszą go jak peta.
Niesamowity jest ten brak aktywności choćby Manolito - on zawsze miał tak wiele do powiedzenia. Pewnie jak już przekaz będzie znany to się zacznie bo nikt biedakowi nie powiedział co ma myśleć.
Ostatnio nie wydarzyło się nic ważnego ani ciekawego, żeby pierdolito się tutaj udzielał, więc grawgre.
a co mam mówić? Od 2022 roku pisałem wielokrotnie, Orban to ruska onuca, to samo pisałem o poprzednim papieżu - nie moja wina, że wy żyjecie jakimiś wyobrażeniami, jak ktoś jest po drugiej stronie barykady to musi z automatu popierać Orbana? Dla mnie jedyną zaletą Orbana było to, że się nie ukrywał z tym, że jest ruską onucą, robił pożyteczną robotę dla krajów, które nie chciały eskalować, (niemcy francja) blokował wsparcie Ukrainie i wtedy można było tygodniami i miesiącami debatować jak tu Węgry przekonać? Bez nie go nic się nie dało zrobić! My wysyłaliśmy uzbrojenie, a niemcy w tym czasie szukały mitycznej jedności europejskiej - a czas płynął. O tym zresztą też wspominałem.
O jednym zapominacie, nowy premier to jest Orban 2.0, to nie jest lewicowy polityk, sam się określa jako liberalny konserwatysta nie myślcie sobie, że zacznie kochać ukrainę i unię z marszu, przebierze się w szaty Meloni i będzie dbał o interesy węgier, nie będzie się bał konfrontacji, ale będzie bardziej "swój" dla brukselskich mandarynów.
O, obudził się. Odsłaniać nie będę ale pewnie jest dzisiejsza śpiewka PiS: popierał ale się nie cieszył. To był sojusznik w walce z złom uniom ;) A w ogóle Tusk, granicą i pogardą. Plus dużo wyboldowanych wypocin.
Odsłaniać nie będę ale pewnie jest dzisiejsza śpiewka PiS:
Blisko. Generalnie: wiadomo było, że orban jest proruską onucą, oczywiście nikt nigdy absolutnie wcale go nie popierał.
Poza tym nikt się ma nie cieszyć, bo nowy premier to orban 2.0 i też będzie antyunijny, poza tym jest liberalnym konserwatystom (wtf?!).
Tak więc orban przegrał, ale wygrał.
Dlaczego Kłamiesz i próbujesz mi tu przykleić gębę? Tak trudno wejść w moje posty?
proszę bardzo, post z 27 lutego:
"To dobra wiadomość, jedyną zaletą Orbana było to, że w przeciwieństwie do niemców nie ukrywał, że jest ruską onucą."
Jakieś pytania?
Jakieś pytania?
To ja mam. Przytoczysz jak krytykujesz PiS i Konfederacje za wsparcie ruskiego knura?
Przytoczysz jak krytykujesz PiS i Konfederacje za wsparcie ruskiego knura?
nie podam, a ty podasz jakieś krytyczne słowa Tuska wobec netanjahu?
O, szczury zaczynają uciekać z tonącego okrętu:
https://x.com/Cenckiewicz/status/2043568966669345248
A co na to nasz Pan Prezydent dr Karol Nawrocki?
No właśnie - Trump zaatakował Kościół Katolicki, a PiS-owcy siedzą cicho. Bardzo wymowne, bardzo.
Papież sam już wysłał Trumpa na drzewo i powiedział, że nie jest dla niego partnerem do dyskusji.
Leon XIV zapowiedział również, że "będzie nadal głośno sprzeciwiał się wojnie, dążąc do promowania pokoju, dialogu i wielostronnych relacji między państwami, aby szukać sprawiedliwych rozwiązań problemów". - Zbyt wielu ludzi cierpi dziś na świecie - kontynuował.- Myślę, że ktoś musi się odezwać i powiedzieć, że istnieje lepsze rozwiązanie - ocenił papież. Oświadczył też, że "nie obawia się administracji Trumpa".

W nawiązaniu do posta [1147], którego napisał Esiu, przez jakiś czas myślałem, że mimo wszystko ktoś sobie jaja robił z tym "wielkim zwycięstwie Orbana" w Telewizji Zarublika, bo po tych zakłamanych antypolskich gnojach można się spodziewać wszystkiego debilnego i absurdalnego. Zwłaszcza, że obecnie taki fotomontaż można zrobić w kilka sekund. Ale nie! Oni naprawdę to napisali dla swoich debilnych odbiorców!
(Linku do tego antypolskiego ścieku specjalnie nie podaję, ale gdyby ktoś koniecznie chciał to zobaczyć na własne oczy, to rzeczony wywiad jest na ich kanale na YouTube)

Ogólnie Republika ma teraz śmieszny streak fikołków, bo zapostowali też nagle to... akurat prawdziwe :D ale jak bardzo stoi w sprzeczności do swojej jak dotąd budowanej narracji, to głowa mała.
Po prostu dwójmyślenie. Aż mi się scena z 1984 przypomina gdzie w połowie wystąpienia prowadzący partyjniak zmienił zupełnie stronę przeciwną wobec której prowadzili wojnę a słuchacze się zastanawiali co za dywersanci podmienili im transparenty.

Jakie to jest piękne xD
Popierali ruską onuce ale przestrzegają przed Rosją
Wypominają reset w stosunkach z Rosją ale popierają Trumpa.
Nie wiem czy to jest jakaś forma choroby psychicznej czy po prostu mają swoich wyborców za debili. Czy jedno i drugie.
— Mówiliśmy od samego początku, że niezależnie od tego, kto wygra wybory, musimy mieć dobre relacje z naszym partnerem w NATO — mówi w "Onet Rano." Andrzej Śliwka.
Doprawdy? I dlatego były szef polskiego MON (podkreślam: były minister obrony narodowej, co w kontekście mówienia o NATO ma większe znaczenie niż brednie jakiegoś Goska czy innego Suskiego), niejaki Błaszczak Mariusz, dwa tygodnie temu próbował uwłaczać Magyarowi, bredząc, że to "człowiek Brukseli, czyli Berlina"? Dlatego PiS-owcy do samego końca zaangażowali się w węgierską kampanię wyborczą po stronie ruskiej kurwy tak bardzo, jak tylko mogli?
Ależ oni was nie szanują, pierdolity. Ależ oni traktują was jak skończonych debili.
będzie dbał o interesy węgier
Dokładnie tak. Dlatego chce zacieśnić współprace z Unią i Nato oraz chce uniezależnić się od rosji. Będzie też wspierał Ukrainę bo to tylko korzyść dla Węgier
Czarnek już powiedział, że nie ma zadnego znaczenia to co się dzieje na wegrzech bo liczy sie to co w PL. Cyk, pozamiatane.
Orban może jeszcze przez chwilę nie ucieknie do Moskwy, ale wygląda na to, że ruska wtyka Peter Szijjarto, już to zrobił. Może przy okazji wywieźli Ziobrę i Romanowskiego.
Szef węgierskiej dyplomacji Peter Szijjarto nie pojawił się na niedzielnym wiecu Fideszu, nie skomentował też wyniku wyborów parlamentarnych. Do "zniknięcia" polityka odniósł się w mediach społecznościowych dziennikarz śledczy, który niedawno ujawnił jego kontakty z szefem rosyjskiego MSZ Siergiejem Ławrowem.
Jak przekazał portal Euronews, w poniedziałek rano dwa samoloty wojskowe opuściły węgierską przestrzeń powietrzną, w tym samolot wojskowy często używany przez Szijjarto. Oba miały odlecieć do Afryki, nie wiadomo jednak, kto był na pokładzie.
Prawak, ale już gościa lubię:
https://x.com/gfkot/status/2043683480463188113?s=20
^^Szkoda, że w Polsce nie mamy normalnej prawicy :/. Złodzieje z PiS ją zaorali, wiele lat temu.
W sumie natknąłem się kilkukrotnie na ciekawą opinię. Otóż według niektórych komentatorów lepiej dla koalicji by było dać Ziobrze i Romanowskiego uciec do Rosji lub na Białoruś niż sprowadzić ich do Polski.
Czemu? Procesy trwają u nas latami, a nawet jak ich skażą to zaraz Nawrocki uniewinni, do tego wyborcy PiS będą karmieni bajką o sądach na zlecenie Tuska, ale jak uciekną do Putina to historia o tym, że Putin to niby ten zły według PiS przestanie im się kleić po całości. Przy każdej dyskusji o bezpieczeństwie będzie można mówić, że to wasz minister sprawiedliwości ucieka przed Polskimi sądami do Putina a ten go gości.
Oczywiście dyskusja z punktu widzenia interesu politycznego a nie sprawiedliwości.
Akurat tu bym się nie zgodził. Tusk ma już przyklejaną łatkę nieudacznika który nikogo do pierdla wsadzić nie potrafi, nawet po tak oczywistych przewałach.
Dalsza ucieczka tych dwóch pajaców jeszcze bardziej by w tym utwierdziła potencjalnych, niezdecydowanych wyborców.
Sam proces, z jego uprawomocnieniem, na pewno by się przeciągnął za 2030 r.
Tusk nawet Marcie Kaczyńskiej nie jest w stanie wytoczyć prostej sprawy o nielegalne zniszczenie linii brzegowej jeziora, a to jest naprawdę banalna rzecz.
Nawrocki nie może nikogo "uniewinnić". Co najwyżej może ułaskawić kogoś, kto został skazany prawomocnym wyrokiem. To nie jest tylko różnica w nazewnictwie, lecz z punktu widzenia prawa różnica jest zasadnicza.
A co do meritum, to moim zdaniem te dwa tchórze spierdolą w podskokach do USA. Spierdalanie w tym momencie do Mińska lub Moskwy byłoby jednak zbyt dużym przypałem, który spowodowałby zgrzyt nawet wśród części (choćby kilku procent) aktualnych wyborców tej antypolskiej partii, a już na pewno nie przysporzyłby jej nowych wyborców i tylko pierdolity zostałyby przy Kaczyńskim. A tak, póki w Białym Domu jest narcystyczny zwyrol-socjopata, będący ich idolem, to mogą tam szukać mety. Przynajmniej na jaki czas.
Ptaszki ćwierkają że z pomocą Orbana "chłopaki" zainstalują się na Serbii.
Nawrocki nie może nikogo "uniewinnić". Co najwyżej może ułaskawić kogoś
Ja to wiem, ale Republika i PiS będą mówić inaczej.
Z USA mają ten problem, że wszystko będzie tam zależeć nie tylko od humorów pomarańczowego, ale też od potencjalnych zmian w kongresie na jesieni. Tam mógłby ich ktoś wydać za plecami pomarańczy tylko po to by mu na złość zrobić.
Chyba faktycznie Serbia wydaje się najprawdopodobniejszym kierunkiem.
Akurat tu bym się nie zgodził.
Też nie jestem przekonany, pisze tylko o tym co się pojawiło w eterze i co słyszałem.
Na Węgrzech wygrała prawicowa, liberalna gospodarczo partia. Po szesnastu latach skorumpowanych, oligarchicznych rządów Fideszu.
Tylko totalny matoł i ignorant może się utożsamiać z Orbanem.
Ty, a może teraz PiS będzie porównywało Tuska do Orbana i będą go chcieli obalić???
Dzisiaj w republice taki tekst sie pojawił.

Czy jest jakaś granica głupoty pisowskiego betonu, czy dadzą sobie wcisnąć wszystko co mogą, byle nie Tusk?
Weźmie się w końcu KO do roboty czy zwyczajnie CHCĄ przesrać wybory w przyszłym roku?
Zlikwidują coś co sami wprowadzili? I ich wyborcy to łykają? Irek miał rację xD
aope
Oczywiście, że łykają. Ten sam Czarnek najpierw zamontował sobie OZE we własnej chacie, a teraz pierdoli o "OZE-sroze", żeby przypodobać się swoim debilnym wyborcom.
Jak (trafnie) już w 2005 r. mówił Kurski - "ciemny lud to kupi". Tak że ich wyborcy kupią absolutnie wszystko, co wypłynie z zakłamanych gęb ich pastuchów.
Via Tenor
Nie mogę doczekać się grillowania tego pro kacapskiego świniaka.
W ZaRublika zmiana narracji - tak naprawdę Orban to był TEN ZŁY!
https://x.com/MarcinTyc/status/2043634330035990665?s=20
Via Tenor
Ja pier…
Orban obrońca Europy wczoraj, Orban to Tusk dzisiaj
Co za imbecyle
Co oni tam ćpają i dlaczego zaprzeczają słowom prezesa?
https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-kaczynski-kibicuje-orbanowi-na-lamach-wegierskich-mediow-kry,nId,23320444
Mi to sie w glowie nie miesci ze na takie cos jest w Polsce przyzwolenie. Czy naprawde nie mozna takiego penisa pozwac raz za razem aby mu koszta tak w dupe poszly ze musialby byc kolejnym bialoruskim azylantem?
To nie ma nic do śmiechu.
Do końca roku i cały przyszły będzie ciągle jedna i ta sama narracja:
Trzeba tego TUSKA DYKTATORA i jego REŻIM odsunąć od WŁADZY!!! Tak jak WĘGRZY ODSUNĘLI ORBANA DYKTATORA, tak my zrobimy to samo z TUSKIEM!!!!
I beton to kupi, a leniwe ko to zdupi.
To Ziobro z tym drugim chowali się u Tuska? Nawrocki i cała zgraja tych ćwoków z pisu przed wyborami na Węgrzech, jechali popierać Tuska? Przecież to jest jakiś kosmos.......
Plan? Jedziemy wesprzeć Viktora i kolegów z Fideszu. Oferujemy im ciepłe słowo, gorący doping. Nie mamy wpływu na wybory, ale pójdziemy pewnie na jakieś spotkania, wydarzenia. Będą wiece, to będą na nich też nasi ludzie - mówi nam jeden z posłów, którzy jadą na Węgry.
PiS kibicuje, rzecz jasna, Orbanowi. - Sondaże zakłamują rzeczywistość. Będzie dobrze, Orban wygra - twierdzi jeden z uczestników węgierskiej eskapady.
Wyjazd na Węgry skonsultowany był z Jarosławem Kaczyńskim. - Prezes dał zgodę, więc nawet w rocznicę Smoleńska można było jechać - mówi nam człowiek z PiS.
Inny polityk dodaje: - Modlimy się za Fidesz, modlimy się za Orbana.
I to wszytko dla Tuska??? Zdrajcy???
A zupełnie poważnie. Na forum jest wątek "Lewica to stan umysłu". Przecież to jest mały miki w porównaniu do tych gamoni.
Podsumujmy ostatnie nieco ponad 24 h w Telewizji Ściekpublika:
1. Najpierw - na podstawie 5-10% podliczonych głosów - ogłosili "wielkie zwycięstwo Orbana" i się z tego cieszyli.
2. Gdy się okazało, że Orban jednak dokumentnie przerżnął wybory, to nagle się okazało, że to ruska kurwa i w sumie oni zawsze tak uważali.
3. Teraz się okazuje, że Orban to tak naprawdę Tusk, choć chwilę wcześniej Mariusz (pod którym wyświetlał się pasek o "wielkim zwycięstwie Orbana") bredził, że "zwycięstwo Tus... Orbana jest w interesie Polski".
Jak oni was nie szanują, pierdolity! Ależ oni mają was za totalnych bezmózgów, pierdolity! To się w głowie nie mieści, jak wasze pastuchy was traktują, pierdolity. Ale najwidoczniej na nic więcej nie zasługujecie, bo wy wszystkie ich kłamstwa i manipulacje łykacie bez popity, a popieranie PiS-u w roku 2026 jest zachowaniem antypolskim i zakrawa o zdradę.
Aż chce się wejść w kolejna jalowa dyskusje i poprosić o JEDEN przykład takiego fikola nowej tvp jak to teraz zrobiła republika. Kurwa jedna sytuacja, gdzie wczoraj mówiła jedno, dzisiaj drugie
a lolo dalej w swojej bańce :D
Ale podoba mi się to jego "Wam", "Wasze"
Eh, to jest dopiero Towarzysz.
Widzę że część ludzi w tym wątku już tak bardzo była głodna jakiegokolwiek sukcesu że szukają go nawet na Węgrzech. No cóż... Powoli okazuje się że w wielu kluczowych z naszej perspektywy kwestiach nowej władzy bardzo blisko do Orbana.
https://x.com/i/status/2043758931084771386
Wystarczy, że nie będzie torpedować pomocy dla UA, a do tego się zobowiązał.
Temat wejścia UA do jakiegokolwiek sojuszu, to pieśń dalekiej przyszłości póki co.
Jasiu paladynku ale on to mówił od dawna. Więc nie wiem skąd te akurat twoje zdziwienie? Magyar obchodził Orbana od prawej to tylko twoi geniusze z konfy i PiSu twierdzili że to lewicowiec i miłośnik LGBT. Ale to wasze anty unijne fobie lokowały go na jakiejś mitycznej lewicy, bo jak ktoś jest prounijny to od razu lewak. A wystarczy być prounijnym i nie wchodzić w dupę Putinowi jak Ruch Narodowy.
Prawaki z Polski odkrywają, że Magyar, to prawicowiec. Brawo! Lepiej późno, niż wcale ;). Pewnie za chwilę dotrze do nich, że to były członek Fideszu, na razie to, o czym wie każdy lewak i libek, to dla nich wiedza tajemna;P.
Z polskiego punktu widzenia, to wystarczy, że Magyar odda nam 2 mld., które blokował Orban (opozycji targowickiej w Polsce nie przeszkadzało, że knur blokował tą kasę), wyda tchórzy Romanowskiego i Ziobrę (o ile jeszcze są na Węgrzech) i nie będzie wszystkiego nadawał ruskim (jak "mała myszka" Orban, do "wielkiego lwa" putina) oraz nie będzie sabotował NATO i UE.
Reszta, to sprawa Węgrów.
Sorry ale pierwszy będę się sprzeciwiał wejściu Ukrainy do UE czy NATO, najpierw niech posprzątają swój podwórek, a dopiero wtedy możemy o tym pogadać. Trzymam kciuki za ten kraj w wojnie z r*sją, ale w kwestii polityki mają sporo do zrobienia, choćby korupcja czy system oligarchiczny. Także nie przeszkadza mi podejście Magyara do tego tematu.
Dokładnie, Ukraina ma bardzo poważny problem z korupcją i to na wszystkich poziomach państwa, od armii, na najwyższych szczeblach władzy kończąc - Tam panuje wschodni system sprawowania władzy, nie tylko w fatalnej dyplomacji, bakszysz jest zjawiskiem powszechnym.
Bardzo ładnie, ślicznie bym powiedział nawet... Może jeszcze po fikołku?
PS. Z tym Ziobrą i Romanowskim to bym tak za szybko skóry na niedźwiedziu nie dzielił.
Napisał oburzony tym faktem typ manolo który pewnie za pieniądze pisze przekaz partyjny tu na forum.
PS
Moja opinia, bo chyba nikomu od tylu lat pod różnymi nickami by się tego nie chciało chyba robić...
Może jeszcze po fikołku?
Fikołki?
Fikołki to teraz prawa strona kręci aż się iskrzy. Od kilkudziesięciu godzin Orban to tak na prawdę nie był sojusznikiem polskiej prawicy. Orban to w ogóle przyjaciel Tuska. Orbanowi nikt na prawicy nie kibicował itd itd
Ale to wy robicie fikołki.
O tym, że TISZA to będą raczej Bracia Włosi a Magyara to raczej Giorgia Meloni to my wiemy od dawna. to prawa strona żyła w bance o jego mitycznej lewicowości.
Chodzi o to, że jest szansa, że to prawicowe ugrupowanie jednak, podobnie jak włoski odpowiednik, nie będzie torpedować UE i NATO, pomocy Ukrainie (choc sami pomagać pewnie nie będą specjalnie, ot tam coś symbolicznego zrobią pewnie niewielkiego) oraz oderwie Węgry od bycia marionetką Putina i Trumpa.
Meloni jak Trump odwalał kolejne maniany reagowała stanowczo, jak na polityka prawicy przystało, stawała w obronie własnego kraju. Nie jak nasz Nawrocki, który był gotów go jeszcze przepraszać za to, ze istniejemy wraz z resztą naszej prawicy.
I tak, współpraca będzie miała swoje wyzwania, ale wierzę, ze nastąpi olbrzymi krok na przód. Jest szansa, co się okaże to się dowiemy za kilka lat, że Węgry dostaną patriotyczną prawice a nie targowicę i sprzedawczyków jak u nas.
A jeszcze jedno.
Powoli okazuje się że w wielu kluczowych z naszej perspektywy kwestiach nowej władzy bardzo blisko do Orbana.
No nie powoli. Przecież on się wywodzi z partii Orbana :D Odszedł gdy Orban zaczął wąchać się z rosją za mocno.
W ogóle bardzo ciekawe, że polskiej prawicy nie podoba się, że wygrał kandydat prawicowy. Prawica antyrosyjska zła, prawica prorosyjska dobra. Ciekawe, ciekawe...
Czyli jak zwykle Jasio robi fikołki a potem oskarża innych o to. Stare. Znałem.
Moja opinia, bo chyba nikomu od tylu lat pod różnymi nickami by się tego nie chciało chyba robić...
Rozumiem że to do mnie? Od 7 lat od kiedy założyłem to konto nie miałem innego. Wcześniej wprawdzie miałem jakieś inne (Highlander i jakaś tam końcówka z cyferek) ale nigdy nie używałem dwóch równolegle. To tak dla higieny dyskusji.
W ogóle bardzo ciekawe, że polskiej prawicy nie podoba się, że wygrał kandydat prawicowy.
Ja tam nie wiem czy całej prawicy się nie podoba. Nigdy nie zasugerowałem że mnie się nie podoba.
Po prostu bawi mnie ta desperacka potrzeba pokazania czegokolwiek w aurze sukcesu, nawet jeśli dotyczy nas w minimalnym, wręcz marginalnym stopniu.
nawet jeśli dotyczy nas w minimalnym, wręcz marginalnym stopniu.
Ładny fikoł. Rząd Orbana przekazywał rosji (tej rosji która przecież zabiła w zamachu Kaczyńskiego oraz tej rosji której urzędnicy mówią o usunięciu Polski z Nato) tajne informacje Nato i UE. Rząd Orbana blokował nasz hajs
awi mnie ta desperacka potrzeba
Mnie za to bawi Twoja desperacka potrzeba pokazania w sumie nawet nie wiem czego. Kilka już wpisów dziś dałeś o wyborach na Węgrzech. Jakbyś dopiero odkrył, że zwycięzca jest prawicowcem i myślisz, że każdy się dopiero o tym dowiedział.
Cóż szkodziło Konfederacji być jak TISZA? Mieć prawicowe poglądy i być proeuropejskim?
Zeżarliby pis na śniadanie…
IMHO: nie zeżarliby, bo Konfederacji brak elementu społecznego, który niegdyś był charakterystyczny dla PiS-u. To ugrupowanie, które widzi w państwie (regulacjach, zasadach itp.) wroga i chce ograniczyć jego rolę w naszym życiu. Większość Polaków tego nie chce i nie będzie chciała. Sama proeuropejskość nie wystarczy, żeby wygrywać wybory.
Nie da rady. Nie możesz być prawicowy i prolewacki zarazem.
Oni są proeuropejscy ale od Bugu na wschód.
Nie byłbym taki pewien. Takie poglądy reprezentuje PSL i PL2050. Daje to o tyle, że PSL do sejmu zawsze wchodzi ale nie mam dużo tortu do dzielenia.
Swój tort na takim podejściu może co najwyżej ugrać Morawiecki, wyrywając część socjalnych wyborców PiSu, których nikt spoza PiS z betonu nie ruszy, ale to tyle.
Zresztą obstawiam, ze koniec końców przed wyborami kofa jak zwykle będzie tracić w sondażach (jak przy każdych). Powód będzie ten sam co zwykle, ich poglądy gospodarcze gwarantują im stabilny elektorat ale bardzo ograniczony. Tak długo jak będą w stanie unikać gadania o gospodarce poza ogólnikami jak ograniczenie biurokracji itd. tak długo będzie szło im dobrze, ale jak dojdzie do szczegółów to znów będą mieli dylemat, zawalczyć o wyborców PiS i zrazić swój główny elektorat czy zachować główny ale nie ugrać nowych zbyt wielu.
Ciekawe natomiast co na tym ugra korona, bo obstawiam, że w ich wypadku mogą pójść dość ostro w kwestie socjalne wzorem harcerzy z PiS. Oraz jak bardzo Czarnek będzie chciał się upodobnić do konfy.
Morawiecki chyba będzie miał inne ciekawsze osobiste rozterki
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/sledztwo-w-sprawie-rars-przyspieszy-szykuja-sie-zarzuty-dla-morawieckiego/kwmx82w,79cfc278
PS
Chciałbym aby to był ten czas aby "nienaruszalne osoby aka po wyborach teraz k... MY" z każdego świecznika każdej partii kilka razy się zastanowiły zanim coś "popełnią"...
Morawiecki chyba będzie miał inne ciekawsze osobiste rozterki - wątpię by tutaj pojawił się nakaz aresztowania, raczej będzie odpowiadać z wolnej stopy a na wyrok trzeba będzie troche poczekać.
Powiem więcej, obstawiam, że to śledztwo może go skłonić do utworzenia własnej partii. Wady i zalety z jego punktu widzenia:
Z jednej strony ryzykuje nie wejście do sejmu
Z drugiej strony jak wejdzie to może się łasić do obydwu stron oferując wsparcie za uwalenie śledztwa, a przy obecnej sytuacji obie strony mogą na to pójść.
Z zalet, nie wiadomo czy Czarnek i tak go nie wypchnie nawet nie tyle na boczny tor co na totalne obrzeża tak by go uwalić, albo nie będzie gotowy go poświęcić jako kozła ofiarnego. Wiecie, na wszystkie oskarżenia o afery PiS zwalić winę na osobistą odpowiedzialność Morawieckiego. Kaczyński stosuje politykę stania murem za swoimi niezależnie jakiego przestępstwa nie dokonali, ale wydaje mi się, że Czarnek do wyborów przejmie pierwsze skrzypce i będzie chciał oczyścić PiS z osób mu nieprzychylnych oraz będzie bardzo małostkowy w swoich decyzjach.
Bo Kaczyński się starzej i to widać. Póki wszyscy się go słuchają póty Morawiecki jest bezpieczny, ale to się zmienia. Nawrocki zerwał się ze smyczy i znalazł sobie nowego pana za oceanem, Czarnek jest dla mnie zagadką, czy on jest mentalnie zdolny zacząć próbować spychać Kaczyńskiego do roli honorowego mentora a samemu z Sasinem i Bocheńskim (i prawdopodobnie Błaszczakiem, który choć wciąż niby to w zakonie ma z maślarzami sympatyzować) przejąć role decyzyjne, czy jednak Kaczyński specjalnie go wybrał bo jest za tępy by się na to z sukcesem porwać.
O, chyba sondaże drgnęły w niewygodną stronę, bo Nawrocki kontratakuje:
Z innej beczki, ale dotyczącej bohatera powyższego artykułu.
Nieco ponad godzinę temu w TOK FM, sędzia TK, Maciej Taborowski powiedział, że przesłali swoje ślubowania do Prezydenta RP. Teraz z pełnym przekonaniem mogę więc spokojnie napisać za Bukarym: I bardzo, kurwa, dobrze!
Atakuje, bo zaraz jego administracja może trafić do pierdla.
https://tvn24.pl/polska/slubowania-sedziow-tk-jest-ruch-ministra-waldemara-zurka-st8996442

Z Nowogrodzkiej już poszedł przekaz do Telewizji Ściekpublika.
Spokojnie, "ciemny lud to kupi".

Ech, Donald, to były czasy...
- Jeśli zajrzymy w nasze życiorysy, to widzimy, że szef polskiej partii rządzącej i ja jesteśmy swoistymi bojownikami o wolność. Jesteśmy więc starymi druhami. Dlatego cieszę się, że mogłem odwiedzić mojego kolegę - odpowiedział Orban pytany przez węgierskie media.

Jeśli idzie o "fikołki" rodzimej, prawicy targowickiej, to w najbliższym czasie, będzie to moje "guilty pleasure" ;)
Mnie samego już męczy to ciągłe pisanie, że wyborcy PiS to debile, ale prawdę trzeba nagłaśniać, bo sama się nie obroni: wyborcy PiS to debile.
Gdyby bowiem wyborcy PiS nie byli debilami, to politycy PiS nie bredziliby takich debilizmów, bo nikt by tego po prostu nie kupował. Ale że wyborcy PiS kupują debilizmy wydalane przez polityków PiS w ilościach hurtowych, to siłą rzeczy muszą być i są debilami.
Podziwiam Bocheńskiego, uważam że jest lepszy w manipulacji od Morawieckiego, a jak wiemy Pinokio to niedościgniony wzór pisowskiego łgarstwa.
"To była sytuacja obiektywna" :PPP
https://x.com/ObserwatorXY/status/2043988790344081886
^^Akurat Nosferatu żoliborski powinien uważać, w jego wieku TAKIE fikołki są już niewskazane ;)
Czyli reasumując, po zmianie władzy Węgry nie dołożą się nawet złotówką do pożyczki dla Ukrainy, nie widzą tego państwa w strukturach UE oraz NATO, są gotowe negocjować z Putinem, mówią wprost że kupią rosyjską ropę jeśli będzie to najtańsza oferta i zapowiadają wręcz zaostrzenie polityki migracyjnej (żadnego systemu relokacji, łatają mur, nie ma mowy o uwolnieniu przemytników).
https://x.com/i/status/2043955669900947858
Nie dołożą się, ale niczego nie będą blokować. Ukrainę jak najbardziej widzą w UE, ale bez szybkiej ścieżki.
No ale jeśli względnem Orbana nic się nie zmieniło, to już rozumiem, czemu polska prawica jest nagle tak zadowolona z wyniku wyborów.
Ciekawe że nie odniosłeś się do kwestii negocjacji z Rosją i deklaracji dalszych zakupów ropy (i nie tylko) z tego kraju.
Są kwestie wygodniejsze i mniej wygodne ;).
Nie muszę się odnosić do tego, co bezpośrednio nas nie dotyczy - no, może poza ropą, tutaj faktycznie lepiej by było, gdyby na pierwszym miejscu stawiali uniezależnienie od ruskich i dywersyfikację, by dołączyć się do sankcji. Nie ma ideałów i nie można mieć wszystkiego, prawda?
W ogóle nie wiem, komu i dlaczego chcesz udowodnić, że ex-fideszowiec to jego idol. Nikt tu nie kocha Madziara i nie uważa go za ideał, jest po prostu znacznie lepszą opcją niż Orban (jak pokazała - o dziwo - Meloni, która przed wyborami też mówiła masę bardzo niepokojących rzeczy, w tym takich antyunijnych, nawet dosyć radykalna prawica nie musi być ruskimi ku.. przeciwnymi integracji europejskiej).
Nadal piecze po przegranej Orbana?
Niewiele jest rzeczy na które miałem bardziej wywalone niż na wyniki tych wyborów. Jak zresztą na wybory w dowolnym kraju innym niż Polska.
Po prostu dobrze się bawię patrząc jak po tych euforycznych spazmach radości po ogłoszeniu wyników, powoli, krok po kroczku, dociera do was że Węgry zmieniły Orbana na Orbana :). A to jak próbujecie sobie to racjonalizować jest naprawdę pocieszne.
Pocieszne to są twoje fikołki i projekcje. Węgry nie zmieniły orbana na orbana tylko złodzieja i podnóżek Putina na prawicowca ale proeuropejskiego i nie wchodzącego w ruska d.pe. Ja mam nadzieję że odkręci wiele szkodliwych przepisów i skieruje Węgry w stronę demokracji.
Mówisz o facecie który właśnie zadeklarował chęć rozmów z Rosją, zadeklarował chęć zakupu ropy i energii z Rosji a swoją proeuropejskość udowodnił deklaracją zaostrzenia polityki migracyjnej idąc na jeszcze ostrzejszy kurs kolizyjny z UE niż Orban.
I ty mi piszesz o projekcjach?
https://x.com/i/status/2043934512535482837
Gdzie zdziwienie? Już z dziesięć razy w tym wątku napisano ci, że Magyar jest węgierskim prawicowcem.
Ciężko żeby węgierski prawicowiec otwarcie deklarował teraz, że nie chce rozmawiać z Rosją i nie chce od niej surowców, podczas gdy - m.in. dzięki jego poprzednikowi - Węgry są fizycznie uzależnione od rosyjskich dostaw, a zmiana takiego stanu rzeczy wymagałby zapewne znacznych nakładów finansowych i kilku lat pracy.
Co kogo obchodzi zaostrzenie polityki migracyjnej? Można się tylko cieszyć.
Z naszego punktu widzenia i z istotnych dla nas tematów, proeuropejskość objawia się przede wszystkim w odblokowaniu funduszy dla Ukrainy i Polski. Tyle wystarczy.
A z wypowiedzi którą właśnie wkleiłeś wynika, że gość jest za zdjęciem sankcji z Rosji - po zakończeniu wojny. To jednak też duża i korzystna dla nas zmiana w stosunku do poprzednika, który otwarcie twierdził, że sankcje powinny zostać zdjęte już teraz.
Janusz, dajże już spokój, bo ewidentnie nie jest z ciebie najostrzejsza kredka w piórniku.
No i o to właśnie chodzi mały dzielny silniczku :).
Przed wyborami budowaliście narrację "Magyar musi wygrać bo nie jest ruską onucą i jest proeuropejski". Kiedy po wyborach okazuje się że nie ma zamiaru zmieniać stanowiska Węgier w kwestiach relacji z Rosją i Ukrainą a w kwestii migracji, która była głównym elementem sporu Węgier z UE, stanowisko zostanie zaostrzone to nagle słyszę "no ale skąd zdziwienie, myśmy wiedzieli że tak będzie".
Cóż, niektórzy pewnie wiedzieli, ale akurat ty mnie bystrzaku nie przekonujesz ;).
Mówisz o facecie który właśnie zadeklarował chęć rozmów z Rosją, zadeklarował chęć zakupu ropy i energii z Rosji
Zadeklarował też potrzebę dywersyfikacji źródeł ropy jako najbezpieczniejszego gwaranta przyszłości
Kiedy po wyborach okazuje się że nie ma zamiaru zmieniać stanowiska Węgier w kwestiach relacji z Rosją
W sensie nadal chce przekazywać informacje z Nato i UE do MSZ rosji i być sługusem tychże?
Tylko, że właśnie zmienił stanowisko Węgier w kwestiach relacji z Rosją i Ukrainą.
Ty naprawdę niewiele kumasz z tego co zostało napisane.
Zadeklarował też potrzebę dywersyfikacji źródeł ropy jako najbezpieczniejszego gwaranta przyszłości
No tak, mógłby jeszcze powiedzieć że mleko jest białe, byłoby to równie odkrywcze.
W sensie nadal chce przekazywać informacje z Nato i UE do MSZ rosji i być sługusem tychże?
Sugerujesz że zadeklarowałby to w oficjalnym przemówieniu gdyby miał taki plan?
Czyli dzięki Orbanowi Węgrzy są w pełni zależni od rosyjskij ropy. I teraz jak Magyar mówi, że chce kupować ropę to jest to wielka niespodzianka którą należy komentować, ale jak mówi, że chce odchodzić od rosyjskiej ropy to jest to oczywista oczywistość i można to pomijać w komentarzach? Bo tak odbieram Twoje słowa:
> Ciekawe że nie odniosłeś się do kwestii negocjacji z Rosją i deklaracji dalszych zakupów ropy
> Zadeklarował też potrzebę dywersyfikacji źródeł ropy jako najbezpieczniejszego gwaranta przyszłości
No tak, mógłby jeszcze napisać że mleko jest białe, byłoby to równie odkrywcze.
Sugerujesz że zadeklarowałby to w oficjalnym przemówieniu gdyby miał taki plan?
Nie, bo nie jest ruską onucą jak np w Polsce Konfederacja
No to dziwne, że Ursula się jednak bardzo cieszy ze zmiany władzy. Pożyjemy zobaczymy jak będzie.
Niewiele jest rzeczy na które miałem bardziej wywalone niż na wyniki tych wyborów.
Zakłada temat o wyborach, udziela 5 odpowiedzi.
Nie o wyborach tylko o waszej na nie reakcji.
Nie znajdziesz żadnych moich postów o tych wyborach napisanych przed nimi a w obecnych postach nie znajdziesz deklaracji komu w nich kibicowałem, głównie dlatego że zwyczajnie nie kibicowałem nikomu.
Za to reakcje naszej sceny politycznej oraz co bardziej zażartych fanów poszczególnych frakcji to już jest coś czemu z ciekawością i lekkim rozbawieniem się przyglądam.
Żoliborski Nosferatu leci fejkami Tumanowicza:
https://x.com/LeskiPiotr/status/2043993072355197263
https://x.com/patrykmichalski/status/2043994687648776498
^^ To jest niestety, od lat, żałosny obraz polskiej "prawicy". Dramat totalny. Fejki, które można zweryfikować w jakieś 30 sekund w Google. Była żona Magyara nie opisała żadnych bezeceństw, jakich miałby dopuszczać się premier -elekt, w książce, ze swoimi "wspominkami", gdyż w ogóle nie napisała żadnej książki :). No i swoją drogą - brzmiący wyjątkowo absurdalnie fejk o "pieczeniu" szczeniaka w mikrofali - polska psychoprawica wierzy :). Dość prawdopodobne oskarżenia pomarańczowego kretyna o pedofilię - polskie prawaki nic nie widziały, nic nie słyszały i nic nie wiedzą ;).
Jak to leciało w zamierzchłych czasach, bo aż 13.04.2026 roku?
Aha:
— Mówiliśmy od samego początku, że niezależnie od tego, kto wygra wybory, musimy mieć dobre relacje z naszym partnerem w NATO. To jest dla nas kluczowe, żeby w Europie Środkowej budować pewne koalicje, więc trzeba z pewnością prowadzić takie działania, które będą budowały dobre relacje, które będą porównywalne do tych, które były z premierem Orbanem — komentuje sytuację poseł PiS Andrzej Śliwka.
— Zawsze czasy kampanii wyborczej są czasami, kiedy politycy z podobnych grup, o podobnych poglądach deklarują pewne poparcie, ale potem przychodzi twarda realizacja polskiego interesu narodowego i trzeba sobie mówić, że niezależnie od tego, kto będzie rządził na Węgrzech, w interesie Polski jest utrzymywanie dobrych relacji z tym rządem i to też dla polityków PiS jest naturalne — dodaje polityk.
P.S. Wyborcy PiS to debile.
Nie tylko wyborcy pisu to debile, konfederosji też. Powyżej piękny przykład jasia, który ma tak sprany mózg ruskimi fejkami, sączonymi mu codziennie przez tumanowicza i innych, że dopiero teraz ze zdziwienim odkrył, po której stronie jest Tisza :D
Notabene za powielanie takich fejków, powinno być bezwzględne więzienie i odbieranie mandatów poselskich.
No to kolejny "plusik" w stosunkach polsko-węgierskich. Najpierw Nawrocki, teraz Kaczyński. Jestem pewien, że Węgrzy to sobie zapamiętają.
Myślicie że Romanowski wystarczająco dużo nakradł dla siebie aby żyć komfortowo w USA?
Bo Ziobro to chociaż żonę do pracy może wysłać ;p
Btw, rodzina orbana już w USA
Już po weszło na szybką droge ujebania wyborow. Macie pozytywne informacje z wegier? Bo to macie tez info o dodatkowym podatku, przepraszam oplacie, na tvp od przyszlego roku. Oni sa niereformowalni.
Oni sa niereformowalni.
Powtarzam to od dłuuuugiego czasu. Tylko PO może doprowadzić do ponownych rządów PiS-u. Na razie idzie im nieźle. Byli odklejeni od rzeczywistości przed 2015 rokiem i mamy powtórkę z rozrywki.
Grabarz - to nie jest nowa sprawa, raczej odgrzany kotlet:
https://www.gazetaprawna.pl/podatki/artykuly/10773294,koniecabonamenturtvod2027cosiezmieni.html
^^Moim zdaniem AKURAT TO w ogóle KO nie zaszkodzi, tu nie ma żadnych kontrowersji (100 zł. na rok), projekt wydaje się całkiem sensowny. Tylko, że Batyr i tak go uwali, bo zakłada likwidację RMN i apolityczność KRRiTV (oraz rotacyjną wymianę członków, co dwa lata). Nie ma więc o czym mówić, szkoda czasu.
lordpilot
Problem w tym, że np. ja oczekuję całkowitej likwidacji/prywatyzacji wszystkich mediów publicznych i nie chcę się na nie składać ani bezpośrednio, ani pośrednio. W dobie powszechnie dostępnego Internetu i biliarda platform streamingowych, media publiczne są zupełnie niepotrzebne, zwłaszcza w polskim wydaniu, gdzie politycy z każdej strony obsadzają je mniej albo bardziej "swoimi" dziennikarzami albo wręcz propagandzistami. A tzw. misja mediów publicznych już dawno została wywalona na śmietnik przez nie same (dotyczy to zwłaszcza TVP).
Nie ma dla mnie znaczenia, kto rządzi w danym momencie - nie chcę mediów publicznych, na które corocznie idzie kilka mld zł z publicznych pieniędzy i tyle. Te 2-3 mld zł rocznie mogłyby i powinny iść na o wiele ważniejsze i pożyteczniejsze rzeczy.
Olaboga, już przegrali!
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/skandal-w-sejmie-konrad-berkowicz-wyciagnal-flage-izraela-ze-swastyka-wideo/3t770l0
U zaś będzie międzynarodowa afera
Hmmm... Ale że Bosak pozwala na takie ekscesy, które z pewnością zauważą USA i Izrael... Ciekawe. :)
Pewnie nowe wytyczne przyszły z moskwy, zaczepić amerykę by wycofali wojska z Polski mając właśnie takie gówno-preteksty
Tak, tak, wycofają wojska bo Berkowicz ciśnie po Izraelu (całkiem zresztą słusznie)... Na oddziale bez zmian jak widzę.
Berkowicz to ogólnie tuman i głąb, jadący jedynie na swoich tępych wpisach w mediach społecznościowych. Sam nie popieram działań USA i Izraela, ale w to, że Berkowicz działa z potrzeby a nie żeby znowu się o nim mówiło - nie wierzę.
IMO, ten wybryk Berkowicza, to za wiedzą i zgodą Bosaka/Mentzena.
Zajście PiS z prawej flanki - PiS nie może sobie pozwolić na taką "krytykę" Izraela, nie zrobi tego ani Kaczyński, ani ich kandydat na premiera Czarnek, który ostatnio wypalił, czymś w rodzaju, że Bibi jest "po jasnej stronie mocy". Ot, takie pokazanie, że PiS leży plackiem przed USA i Izraelem.
Bardzo ciekawa będzie reakcja Nawrockiego na takie ekscesy, bądź jej brak :)
No i jeśli prawica przejmie władzę za 1,5 roku, to ciekawa będzie ta koalicja trzech Konfederacji. Bez błogosławieństwa Amerykanów, Braun spalił mosty dawno temu, dziś zrobili to Sławek i Krzysiek (bo dureń Konrad był tylko narzędziem).
to nie jest nowa sprawa, raczej odgrzany kotlet
Tak samo teraz sprawę Giertycha i jego wspólniczki oraz tej rosjanki odmrażają, jak dla mnie za wcześnie, bo PiS wystarczy, że będzie PiSem i przegra, a czy PO nawali tyle baboli do wyborów, żeby je przewalić?
Odmrażają? a to nie jest świeży temat? a co do przegranej PO, w momencie jak zmarginalizowali Hołownie, przewalili wybory, sami z lewica i psl nie utrzymają władzy, a rodzące kobiety na sorach raczej nie pomogą.
Wydawało mi się, że to już dawna sprawa, która się ciągnęła, ale mogę się mylić- nie zawsze się mi chce sprawdzać te wszystkie afery KO.
O jest i nasz forumowy szowinista z jego bandą chłopców :)
Ten cymbał nic innego nie potrafi, wchodzi, puszcza bąka i wychodzi. Co robić?
a propo tematu, wyobraź sobie co by się działo gdyby podobne numery robił ktoś z PISu? Przecież oni by zwariowali?! A teraz? Nic, standardy, nowa jakość - Największej szmacie stawiają pomniki jeśli tylko wali w kaczora :)
https://www.youtube.com/shorts/d_2bF0atAzY
Wiesz co, bardziej mnie dziwią osoby, które to lajkują- multikonta czy po prostu mali frustraci, którzy muszą się wyżyć na kobiecie z braku lepszych argumentów?
A co do całej sprawy to mnie to ogólnie bawi, że zarówno jedna jak i druga strona się wywyższa względem drugiej, myśląc że ich złodzieje i oszuści są bardziej uczciwi od tych drugich, no ale ten wątek mógłby śmiało posłużyć do badań naukowych w sprawie pożytecznych idiotów.
bycie kobieta usprawiedliwia te idiotyzmy ktore tu serwujesz?
Niby tyle lat minelo ale u ciebie od czasow chomika nadal to samo
No i gdzie te idiotyzmy? Jesteś trochę jak Zandberg, ale tylko trochę, bo jedyne co w życiu udało ci się osiągnąć to być lekko irytującą osobą na mało popularnym forum, ale tak samo jak on potrafisz jedynie się czepiać, narzekać, ale wdać w dyskusję czy znaleźć jakieś sensowne rozwiązanie? To już przerasta takiego starego, zrzędliwego grzyba, który Tuskowi ściskanie się z Putinem na molo zapomni, ale chomików biednej Jane już nie :D
No ale jak to jest jedyna rzecz, do której potrafisz się przyczepić do moich postów to gratuluję, bardzo dojrzałe, idź teraz się pomodlić do swojego ołtarzyka KO, żeby wiedzieli, że mają takiego wiernego pożytecznego idiotę :)

Meloni skrytykowała Trumpa za jego wypowiedzi na temat papieża. Jestem pewien, że nasz św. Jarosław oraz błogoslawiony Nałroki również to zrobili, ale nie mogę tego nigdzie znaleźć - pomóżcie.
I nie znajdziesz. Dziś podczas konferencji Kaczyński wił się jak żmija, żeby tylko nie skrytykować Trumpa. Zabawnie to wyglądało, jak twierdził że pomarańczowy ma prawo do własnego zdania, gdy zapytali go czy nie obraża to jego uczuć religijnych.
Przecież już pisałem jakie jest stanowisko pisu w tym temacie >>> in trump we trust!
To jest właśnie hipokryzja tych pseudo katolików z Pisu. Na tęczową Maryję czy zdjęcie krzyża dostają białej gorączki, a tu Trump przedstawia siebie jako Jezusa, czyli dla katolika to chyba największa drwina z wiary i co nikt nie ma odwagi skrytykować? Czyli co Trump ważniejszy jednak niż Jezus?
marcinbvb
Gwoli sprawiedliwości słyszałem na własne uszy, jak ten kretyński obrazek skrytykował Szynkowski vel Sęk pytany przez dziennikarkę.
Inna sprawa, że kimże w PiS-ie jest Szynkowski vel Sęk i jak ma się jego pozycja w partii do pozycji wyżej wspomnianej Meloni w swojej partii. A poza nim nie słyszałem żadnego posła ani posłanki z PiS, którzy by skrytykowali za to narcystycznego zwyrola-socjopatę zza oceanu.
Skrytykował też Cenckiewicz w sumie miałem to dopisać od razu że niektórzy mieli trochę odwagi, ale reszta będzie robić takie fikołki aby tylko złego słowa nie powiedzieć o Trumpie. Gdyby to chodziło o jakiegoś polskiego czy europejskiego polityka to Pis wyzywałby od bluźnierców, obraza religii itd, a tu reakcja jak na zagorzałych katolików, obrońców wiary, wyjątkowo mizerna.
Jak matka boska zostala przyrownana do waginy to byl krzyk.
Jak Jezus zostal przyrownany do penisa to cisza.
Ot cala polska prawica.
Dzis MAGtarty atakuja Anne Hathaway za pozowanie jako Maryja.
No cóż, moim zdaniem bliżej jej, w tej stylizacji, do królowej Taramis. Ale co ja się tam znam na filmie.
Ciekawe gdzie podziali się dzielni obrońcy plastikowego krzyża znad klatki chomika? A tu głowę KK znieważają.
Ludzie cieszą się,że władza się zmieniła na Węgrzech, ale czy to będzie jakakoliwek różnica? Przecież obie partie w poglądach prawie w ogóle się nie różnią, a większość głosów Tiszy to był wybór mniejszego zła. Także ja tam bym poczekał z otwarciem szampana i zobaczył jak to sie rozwinie. Może być tak,że gówno się zmieni i bedzie to samk.
"We don't send congratulations to unfriendly countries. Hungary is an unfriendly country — it supports sanctions against us," Peskov said.
[Gammorin]
Nie za bardzo rozumiem, czego oczekujesz. Ja mam całkowicie wywalone na to, jak na Węgrzech zostaną rozwiązane np. kwestie ekonomiczno-gospodarcze po 16 latach orbanomiki, czy np. zostaną wprowadzone małżeństwa jednopłciowe albo w jaki sposób zreformuje się węgierski system edukacji bądź służby zdrowia. Dla nas to nie ma absolutnie żadnego znaczenia. To jest istotne tylko dla samych Węgrów i oczywiście dzięki większości konstytucyjnej, Magyar i jego Tisza będą mogli łatwiej wprowadzać swoje zmiany niż gdyby takiej większości nie mieli.
Natomiast dla nas, jako Polski i Polaków, liczy się tylko, że Węgry już nie będą koniem trojańskim Putina/Rosji w UE i NATO; że UE będzie mogła łatwiej podejmować niektóre decyzje (w tym w zakresie pomocy Ukrainie oraz sankcji na Rosję); że PiS-owscy uciekinierzy już nie znajdą schronienia na Węgrzech. I że tak będzie w każdej z tych spraw, można stwierdzić właściwie już teraz.
A tam się znasz. Cytat z Profesora Czarnka "Środowiska konserwatywne wspierają środowiska konserwatywne, środowiska lewicowe wspierają środowiska lewicowe. Całe lewactwo węgierskie głosowało na Magyara i to jest ich sprawa"
Wiec nie ściemniaj Tisza to lewactwo.
Tisza jest pro europejska i zdystansowana ideologicznie od pisu. Dla mnie to wystarczające. Ponadto ubędzie kacapskiego sabotażysty w strukturach unijnych.
Druga sprawa to, że Kijów odzyska w końcu 40 milionów dolarów, 35 milionów euro i 9 kilogramów złota które bezprawnie przywłaszczył sobie kremlowski wieprz.
https://www.facebook.com/share/v/1Rikf6FzdT/
Marszałek Sejmu moi drodzy.
Czekam na fikołki uśmiechniętych.
z fejsunia, a skad dżejn mialaby brac informacje? ew jeszcze tiktok i dziki trener i masz trojce, ktora ma najwiekszy wplyw na posty tego kolesia