Zapytaj Caine'a albo Lutza... ale nie, oni teraz fascynują się skazaną w czasie rządów PO podrzędną działaczką PO... w sumie im się nie dziwię, nas też elektryzowało skazanie w czasie rządów PiS-u syna podrzędnego sympatyka PiS Jacka Kurskiego... A nie, czekaj... :D
Trump, lepiej niż kiedykolwiek zrobiłby to Putin, stara się "rozmontować" NATO. Do tego próbuje zmusić Ukrainę do kapitulacji. W tym kontekście wszelkie próby zablokowania zbrojeń w Europie i włażenia do tyłka amerykańskiej administracji stanowią dla mnie po prostu zdradę.
W tym kontekście cała awantura o SAFE pokazuje głupotę całego PiSu i Nawrockiego....
Nawrocki będzie musiał pokazać naszym żołnierzom jak walczyć pięknym, wspaniałym i drogim, amerykańskim sprzętem bez amunicji
A to już kurde śmieszne nie jest.
Przypomnicie sobie o tym za kilka miesięcy, przypomnicie sobie moje słowa.
Pomarańczowy pajac niemal potwierdził, że kacapy wpadną w któryś kraj NATO.
I teraz nie wiadomo czy on coś wie, czy mu się wydaje, że wie, czy jednak może gada aby postraszyć
Dziennikarz śledczy, który ujawnił, że rząd Orbana szpieguje na rzecz Rosji, został oskarżony przez tenże rząd o... szpiegostwo.
https://x.com/panyiszabolcs/status/2037245405293924475
https://x.com/rzep8/status/2037241358503510137
Kaczyński obserwuje i już zaciera rączki.
I wniosek: polska prawica, która flirtuje z prorosyjskimi ugrupowaniami w Europie i USA, to zaprzańcy i targowiczanie, którzy poświęcają własną ojczyznę na ołtarzu partyjnego interesu.
A to postcriptum do wszystkich wpisów w tym wątku, które kpią z wyborców KO:
Sparafrazuję klasyka wątkowego:
"Teraz już wiecie, wyborcy PiS-u, jak ludzie Kaczyńskiego dymają was tyle lat w cztery litery?".
;)
Ale to jest nieudolność dziennikarzy i portali, które bardziej interesują nowe wydarzenia i klikalność niż faktyczna prawda. Gdyby dziennikarze przy każdym spotkaniu punktowali tego rodzaju debilizmy i politycy nie wiedzieliby czego się spodziewać, to żaden z nich nie mówiłby czegoś takiego z obawy wejścia na minę.
Jak się pisowcom to spina, że Trump wspiera Putina w tej wojnie, osłabia Ukrainę, chce osłabić Polskę, chce osłabić całą UE, kradnie kasę z EU na własną wojnę w Iranie, a Nawrocki odwiedza proputinowskiego Orbana i się z nim obściskuje?
Czyje interesy reprezentuje Nawrocki i pis?
Wciąż czekam na komentarz Patolita, ale już wiem, jak będzie brzmieć: coś o murze na granicy i żywych pociskach :)
Spina się to tak, że najważniejsze aby lewakom dupy pękły :)
Mianolito! szybko wklej stare zdjęcie jak tusk ściska się z putinem i uśmiecha w smoleńsku !!!
Manolito System ON: a potem się śmiejecie zamiast myśleć, Tusk biega po stolicach i prosi o pieniądze, pożycza a potem odda niemcom.Wnuki będą spłacać i prawnuki i Bruksela śmieje się, bo to nas uzależnia. Safe 0 to dobra alternatywa, złoto mamy i zarobiliśmy to proste.A oni chcieli paść niemieckie firmy. Prezydent dba o Polaków i sojusz z USA jest najlepszy bo są potęgą i tylko oni mogą nam pomoc. Ale mogą i my też musimy im pomagać i wtedy oni to docenią. 10000 żołnierzy amerykańskich broni nas, a inni pochowali głowy w piasek. F-35, Apache, Abramsy strzegą polskich granic dzień i noc. A unia nic sobie z tego nie robi. Dlaczego unia nam nie pomoże tylko wyciąga od nas pieniądze. Prezydent robi co może, normalne jest spotykać się z sąsiadami. Z was to już nic będzie, bola was lewackie dupska z zazdrości. Tusku na molo to z kim miśka robił i to wam nie przeszkadza.
to jeszcze raz, bo chyba pomineliście:
"Powiem tak, Orban jest wszystkim potrzebny, prawicy w tym Nawrockiemu i przyszłej koalicji, żeby ich wspierał w potencjalnych konfliktach z UE, np. jak będą chcieli blokować SAFE, odcinać fundusze, albo zmuszać do przyjmowania inżynierów z afryki, a niemcom np. żeby blokował wsparcie dla ukrainy, przez co można było tygodniami i miesiącami debatować i ją wstrzymywać - wicie rozumicie, żeby znowu UE nie mogła mówić jednym głosem, bo jak wiadomo jedność europejska jest fajna jak służy niemcom, ale jest zła jak im nie służy, można też ją rozbijać rękami orbana jeśli im to akurat potrzebne! - To tak jak Premier Tusk postanowił przyjąć w ramach obchodów wyzwolenia auschwitz zbrodniarza wojennego i ludobójcę ściganego przez Hagę, po to żeby nie zadrażniać relacji z Izraelem, który zbiegiem okoliczności zwalcza Iran, kumpla ruskich, a kopie ich shahedów wdzierały się na nasze terytorium - POLITYKA!
Dla formalności Orban to ruska onuca, o tyle, że jest uczciwy, mówi o tym wprost, w przeciwieństwie do niemiec, które dogadują się z nimi w tajemnicy (patrz spotkania niemieckich i ruskich polityków w Abu Zabi, wiecie od tych, gdzie na ich listach płac widnieje nazwisko niejakiego sikorskiego) Tak to mniej więcej wygląda.
Powstaje pytanie, czy należy się na to obrażać? Moralizować, bo jeden zadaje się z ruską onucą, a drugi "dopieszcza" ludobójcę? A może należy przestać się oburzać i traktować tego rodzaju "relacje" jako narzędzia polityki? Cynicznej gry interesów? Gdzie jest linia, która wyznacza granicę pomiędzy traktowaniem orbana czy natanjahu jako narzędzia od ......współudziału"
a niemcom np. żeby blokował wsparcie dla ukrainy, przez co można było tygodniami i miesiącami debatować i ją wstrzymywać
Orban od lat blokuje wsparcie dla Ukrainy.
To tak jak Premier Tusk postanowił przyjąć w ramach obchodów wyzwolenia auschwitz zbrodniarza wojennego i ludobójcę ściganego przez Hagę
Na "prośbę" władz amerykańskich no i nie przyjął. Co to ma wspólnego ze wspieraniem Orbana?
Dla formalności Orban to ruska onuca, o tyle, że jest uczciwy, mówi o tym wprost
Czyli Nawrocki z premedytacją wybrał się wspierać ruską onucę. Przypominam, że Rosja to kraj otwarcie wrogi. Sabotaże, propaganda, ataki na białoruskiej granicy.
Izrael nie zagraża bezpośrednio Polsce a Rosja tak. Można się spokojnie oburzać na działalność Nawrockiego.
Przy uzależnieniu polskiej armii od sprzętu z USA, podskakiwanie Izraelowi jest bardzo niemądre. Mają tam potężne lobby, z którym trzeba się liczyć dzięki poprzedniej władzy.
spotkania niemieckich i ruskich polityków w Abu Zabi, wiecie od tych, gdzie na ich listach płac widnieje nazwisko niejakiego sikorskiego) Tak to mniej więcej wygląda
Źródło tych rewelacji?
PS Jeszcze proponują uruchomić wyobraźnię i zastanowić się jaki wpływ ma poparcie Orbana na relacje polsko-ukraińskie?

07.02.2026
Dziennikarz Marek Wałkuski zwrócił uwagę na spotkanie Patryka Jakiego z amerykańską kongresmenką Anną Pauliną Luną. "Jest uważana za najbardziej prorosyjską członkinię Kongresu. Promuje współpracę z rosyjską Dumą a niedawno spotkała się z doradcą Kremla Kiryłłem Dmitrijewem" — napisał korespondent Polskiego Radia w serwisie X. Wpis nie spodobał się europosłowi PiS. "A Pan jest uważany za jednego z najgłupszych dziennikarzy nielegalnej telewizji" — odparł Patryk Jaki.
27.03.2026
Po raz pierwszy od początku rosyjskiej inwazji na Ukrainę w 2022 roku delegacja Dumy Państwowej, niższej izby rosyjskiego parlamentu, przybyła do Waszyngtonu z oficjalną wizytą. Grupa została zaproszona przez prorosyjską kongresmenkę Annę Paulinę Lunę.
Do wizyty dochodzi po tym, jak w ubiegłym tygodniu resort finansów USA skreślił z listy sankcji parę Rosjan oraz związaną z nimi firmę zaangażowaną w sprowadzanie elektroniki na potrzeby rosyjskiego przemysłu. Nie wyjaśniono przyczyn zdjęcia tych restrykcji.
Dodatkowo z listy usunięto obywatela Węgier Imre Lasloczkiego, byłego dyrektora Rosyjsko-Węgierskiego Międzynarodowego Banku Inwestycyjnego, który został objęty sankcjami USA w kwietniu 2023 r.
I ciekawostka specjalnie dla pisdeuszy, według których dzieci i wnuki odpowiadają za czyny ich przodków:
Według "New York Timesa" w skład delegacji weszło troje polityków, w tym Wiaczesław Nikonow - wnuk szefa MSZ ZSRR za czasów Stalina, Wiaczesława Mołotowa (...)
PiS to partia antypolska.
Moje zdanie o jakim od lat pozostaje niezmienne —-> https://youtu.be/EZZvixHhVmw?si=N3M770GrYb-gYN8_
O tych co na niego głosowali mam jeszcze gorsze zdanie.
Widze, ze pis juz sypie argumentami na poziomie "twoj stary". Dajcie tydzien a lolo bedzie klepal to samo.

Widze, ze pis juz sypie argumentami na poziomie "twoj stary". Dajcie tydzien a lolo bedzie klepal to samo.
Dosłownie w USA już to się zadziało więc tak, tylko czekać az konfopisowska patologia uzna to za szczyt dyskursu - są już w końcu zdrajcami polskich interesów, więc co to za problem pójść o krok dalej? :)
Bosak pojechał na zjazd putinowskich pachołków i twierdzi, że nie widział tam żadnego prorosyjskiego polityka. I to mimo tego, że zrobił sobie z nimi wspólne zdjęcie. Pomroczność go dopadła, czy jak? :)
Czy można pojechać na zjazd skrajnie prawicowych polityków - w tym takich otwarcie wspierających Putina - i "nie spotkać polityków prorosyjskich"? Krzysztof Bosak twierdzi, że tak się mu właśnie przydarzyło ostatnio w Budapeszcie. Obrazy z tego wydarzenia wyraźnie temu przeczą. Ekspert wyjaśnia tę "technikę retoryczną" wicemarszałka Sejmu.
Frazę Bosaka "nikt z polityków, których spotkałem..." należy raczej traktować jako retorykę. Bo w zjeździe na Węgrzech wzięli udział znani prokremlowscy politycy. Główni uczestnicy "Wielkiego Zgromadzenia" spotykali się na panelach, a także ustawiali się do wspólnej fotografii - tzw. family photo - którą w mediach społecznościowych chwalił się zarówno Viktor Orban, jak i Krzysztof Bosak.
Ło nie, TVN tak pisze... To musi być prawda.
A co dokładnie powiedział Bosak?
Nikt z polityków, których spotkałem, nie jest prorosyjski. Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że Rosja jest państwem złym, imperialnym, rządzonym przez dyktatora, który prowadzi brutalną, niesprowokowaną, nieuzasadnioną imperialną wojnę krwawą.
Ło nie, JohnDoe666 tak pisze... To musi być prawda.
Jak się z nimi sfotografował to znaczy ze z nimi się spotkał. Czyli po prostu kłamie w żywe oczy a fotografia o tym świadczy.
Kłamiący konfederata, patrzcie, nie znałem :P
Ło nie, TVN tak pisze... To musi być prawda.
Dosłownie w artykule masz zdjęcia i dowody XD kto inny ma napisać, żebyś uwierzył, russiatoday, republika, wpolsce24, fox? Prorosyjska breja zamiast mózgu naprawdę tak mocno dominuje i tak bardzo pozbawia kręgosłupa moralnego?
Dobra, ja pasuje, to nawet za daleko idzie nawet jak na syndrom wyparcia :D
Przecież kużwa jest fotografia Bosaka w otoczeniu proputinowskich polityków, przecież sie tam nie dokleił :P
Bosak z własnej inicjatywy pojechał na prorosyjski spęd i z nikim takim się nie spotkał, dobre!
Już sam fakt, że tam jest wystarczy.
Oczywiście ktoś może wypunktować kłamstwa TVN, czekam niecierpliwie.
Tak głupie, że aż śmieszne. Oczywiście, że ten typ był tam i darł japę u proruskiego Orbana. John, podobnie jak Man, żyje w innej rzeczywistości.
Bosak tam był przypadkiem a w ogóle był ale się nie cieszył. A w ogóle lewacki TVN kłamie bo nie było tam nikogo prorosyjskiego tak jak w RN i Konfederacji nie ma nikogo takiego.
No przecież mówiłem że Johnny to nasz paladyn... Tak się ładnie sam zaorał :D
No cóż, już ustaliliśmy że dla silniczków każdy kto asertywnie działa na rzecz własnego kraju jest z automatu prorosyjski.
Zero zaskoczenia.
No cóż, już ustaliliśmy że dla silniczków każdy kto asertywnie działa na rzecz własnego kraju jest z automatu prorosyjski.
Jeżeli tym krajem jest Rosja to tak. Więc skoro chcą uchodzić za polskich polityków to może pomyśleliby o Polsce dla odmiany a nie interesie Rosji?
Ty nie odwracaj kota ogonem. Spotkał się z Le Pen, Orbanem i Wildersem? Spotkał. Są prorosyjscy albo biorą kasę od Rosji? Biorą. Więc Krzysio kłamie a ty jak pelikan łykasz.
Spotkał się z Le Pen, Orbanem i Wildersem? Spotkał. Są prorosyjscy albo biorą kasę od Rosji? Biorą.
Tak jak pisałem, każdy kto nie płynie z głównym nurtem polityki UE jest przez was z automatu nazywany prorosyjskim. Jakakolwiek sugestia że po tej wojnie Rosja z map nie zniknie i trzeba będzie z nimi jakoś żyć jest przez was traktowana jak herezja mimo iż to twarde fakty.
No ale wasza banieczka tak ma, co zrobić.
Hmm, Le Penn dostała z rosyjskiego banku silnie powiązanego z kremlem super korzystną pożyczkę na funkcjonowanie partii. Tak korzystną, że przy obecnym tempie spłat będzie ją spłacać z 200 lat. I to sam kapitał, bo odsetek nie ma.
Orban według śledztwa dziennikarskiego, o czym była dyskusja powyżej, miał szpiegować dla Putina, a przynajmniej jego minister, którego Orban broni.
Wildersem, a dokładniej jego partia przyjmowała kasę z Moskwy, co jest potwierdzone.
Wiesz, tą pożyczkę Le Pen dostała jakieś 12 lat temu. A takie lobbowanie za Nord Stream 2 miało miejsce dużo później a jakoś nie widzisz w nim prorosyjskości, mimo że taki Schröder przytulił za to prominentną posadkę w Gazpromie. Przypomnisz ile razy politycy KO się z nim widywali i jak bardzo wtedy darłeś szaty?
Ależ oczywiście, ze Schröder był w kieszeni Moskwy. Nigdzie nie twierdze inaczej.
Tylko to były czasy zanim jeszcze PO powstało, bo SLD i AWSu. No dobra, powstało pod sam koniec jego urzędowania.
Jakakolwiek sugestia że po tej wojnie Rosja z map nie zniknie i trzeba będzie z nimi jakoś żyć jest przez was traktowana jak herezja mimo iż to twarde fakty.
Dokładnie. Pozostawienie jej silnej z lojalnymi sługusami to wielki błąd. Trzeba ją izolować a polityków im skrajnie sprzyjającym (jak Orban z którym sie Bosak spotkał) trzeba wypychać poza życie polityczne
Taka ciekawostka... Stanowski się nie zgadza z pewnymi miłośnikami Stanowskiego z tego wątku:
https://x.com/i/status/2037235765114241072
Wyższy poziom dziennikarstwa reprezentują jednak wasze media - Stanowski tylko się ograniczał, a oni postanowili dosłownie........ zamilczeć temat, ograniczyli się całkowicie.
Czekam na film Sekielskiego o pedofilach i zoofilach w platformie.
No nawet Stanowski mądrze gada. W przeciwieństwie do lutza, manololo czy mariuszka. Odpowiedzi dyżurnego idioty nawet nie odsłaniam bo pewno jest wina Tuska, spisek mediów a w ogóle "u was murzynow biją".
jednak wasze media
Po pierwsze, TVN to nie jest "moje medium". Chyba od 3-4 miesięcy nawet tego kanału nie włączałem. Nie mierz innych swoją miarą. To, że oglądasz prawicowe media i powielasz propagowany w nich punkt widzenia, nie znaczy, że inni też postępują podobnie.
Czekam na film Sekielskiego o pedofilach i zoofilach w platformie.
Sugerujesz, że problem pedofilii w PO jest w skali czy jakości podobny do problemu pedofilii w Kościele? Czyli że wierchuszka PO też tuszowała przestępstwa? A za pedofilię odpowiadają nie tylko jacyś szeregowi działacze, ale i ważni politycy? Że wiedząc o przestępstwach, wykorzystano aparat państwa do przenoszenia działaczy z jednego okręgu do drugiego? Że ludzie z PO skrzywdzili w samej Polsce setki czy nawet tysiące dzieci?
Nawet Stanowski podpowiada, że nie chodzi o "systemowy" problem w konkretnej partii. Ale ludzie twojego pokroju robią wszystko, żeby "gówno się przylepiło". Widać, że kończą się wam argumenty i sięgacie do szamba.
PO to nie moja bajka. Nie cierpię ludzi z tej partii. Ale wasze zachowanie jest żenujące.
Po pierwsze, TVN to nie jest "moje medium". Chyba od 3-4 miesięcy nawet tego kanału nie włączałem. Nie mierz innych swoją miarą. To, że oglądasz prawicowe media i powielasz propagowany w nich punkt widzenia, nie znaczy, że inni też postępują podobnie.
To nie ma znaczenia głosowałeś na partie, które przejęły te tuby propagandowe dla siebie - Kiedyś rozmawialiśmy o odpowiedzialności, ja ponosiłem odpowiedzialność za czyny Brauna jeszcze gdy był w konfie, a wy ponosicie za czyny waszych wybrańców - Tak ja będę ponosił odpowiedzialność za PIS, jeśli wejdą w koalicje z konfą na którą głosowałem - Tak to działa. Nie musisz oglądać tefałpe żeby ponosić za nich odpowiedzialność. Bo to twoi wybrańcy uprawiają w niej propagandę i likwidują od dwóch lat!
Sugerujesz, że problem pedofilii w PO jest w skali czy jakości podobny do problemu pedofilii w Kościele? Czyli że wierchuszka PO też tuszowała przestępstwa? A za pedofilię odpowiadają nie tylko jacyś szeregowi działacze, ale i ważni politycy? Że wiedząc o przestępstwach, wykorzystano aparat państwa do przenoszenia działaczy z jednego okręgu do drugiego? Że ludzie z PO skrzywdzili w samej Polsce setki czy nawet tysiące dzieci?
Z powodu jednej patelni z Ikea zlinczowano słusznie i medialnie tego cymbała Berkowicza, około 10 członków platformy ma wyroki za pedofilię, w tym ten koleś, który molestował syna posłanki, a który to popełnił samobójstwo - Gdyby takie akty były w PISie albo w konfie powinny być nagłaśniane przynajmniej jak ta patelnia berkwicza? Czy nie powinny? Zrób sobie takie ćwiczenie, w miejsce działaczy platformy wstaw sobie ludzi od Brauna - wtedy załapiesz właściwą perspektywę - Czy powinniśmy o tym rozmawiać, tak jak rozmawiamy o patelniach czy pijanych posłach? A o podefilach już nie powinniśmy? Bo to nie smaczne?
Nawet Stanowski podpowiada, że nie chodzi o "systemowy" problem w konkretnej partii. Ale ludzie twojego pokroju robią wszystko, żeby "gówno się przylepiło". Widać, że kończą się wam argumenty i sięgacie do szamba.
PO to nie moja bajka. Nie cierpię ludzi z tej partii. Ale wasze zachowanie jest żenujące.
Po pierwsze nie jestem Stanowski, ja czy ty możemy wiecej! Nie musimy obawiać się o zarzuty stronniczości, bo tacy możemy być! Kto nam zabroni? Czy ktokolwiek bronił wam krytykować kościół za ich afery seksualne? Teraz to jest nie smaczne, bo uderza w waszą koalicje? Ciągle moralizujecie, a teraz was to znowu obrzydza, znowu moralizujecie, bo tym razem dosięgło waszej koalicji? Jak biło w kościół z którym blatował się PIS, wtedy było w porządku? Takie jest wilcze prawo opozycji, ja się na to nie obrażałem, nie moralizowałem - przyjmijcie to na klatę. Takie jest wilcze prawo!
a co do systemowego problemu, zwróć uwagę, na KO zawsze najwięcej głosuje więźniów, jakimś dziwnym magnesem wszelkie kanalaje stają się ich rzecznikami parti, giertych, stonoga, zboczeniec lis, plagiatorka michalik, mitomani i wariaci jak piatek i piński, to oni przywrócili emerytury SBekom, waszym marszałkiem jest komunistyczna szmata, która namawia do ćpania, słowami Hołowni, nie ma tak nienawistnego środowiska jak tzw. "obóz demokratyczny". Waszym ministrem sprawiedliwości jest szuja żurek, który zamyka sprawy swoim, wasi sędziowie wydają korzystne wyroki, prokuratorzy kryją giertycha, nowaka, wrzosek, grodzkiego, "aktywistek" przemycających nielegalnych emigrantów - wszelkie szuje czują, że mogą za ich rządów więcej - wystarczy bić w PIS i już jest się koszernym często przy waszym apluzie mierzonym ich cytowaniem. Każda szmata staje sięautorytetm jeśli wali w kaczora - to jest ten systemowy problem!
Gdyby takie akty były w PISie albo w konfie powinny być nagłaśniane przynajmniej jak ta patelnia berkwicza? Czy nie powinny? Zrób sobie takie ćwiczenie
To Ty sobie zrób ćwiczenie. Po lewej napisałem przestępstwa a Ty z prawej dopisz poniesioną karę:
1. Działaczka KO dopuszcza sie pedofilii -
2. Berkowicz okrada sklep -
3. Komendant policji rozwala budynek policji granatnikiem -
Stanowska k... nieudolnie próbuje się wybielać na wypadek kolejnego Filiksa? Co za dwulicowa szuja.
To nie ma znaczenia głosowałeś na partie, które przejęły te tuby propagandowe dla siebie
Razem przejęło TVN i TVP? Chyba ci się coś pomyliło...
A moralizować sobie mogę jak najbardziej, ponieważ nie jestem wyborcą ani PiS-u, ani PO. W sensie politycznym mnie ta sprawa nijak nie dotyczy. :P
1. Działaczka KO dopuszcza sie pedofilii - tak
2. Berkowicz okrada sklep - nie
3. Komendant policji rozwala budynek policji granatnikiem - nie
teraz twoja kolej :
4. giertych ponosi odpowiedzialność za wyprowadzenie kasy z polnordu -
5. grodzki ponosi odpowiedzialność za łapówki -
6. nowak też za łapówki -
7. wrzosek wynosi dokumenty i wnioski pisze im kancelaria, ponosi konsekwencje -
8. przemytnicy nielegalnych emigrantów ponoszą odpowiedzialność -
9 trzaskowski za nielegalną kampanie w intenecie ponosi odpowiedzialność -
10. osoby namawiające Hołownie do zamachu stanu ponoszą odpowiedzialność -
Razem przejęło TVN i TVP? Chyba ci się coś pomyliło...
a to przepraszam, myślałem , że głosowałeś na lewicę i dopiero od niedawna przyznajesz się do zojdberga
Via Tenor
Manolito jak się aktywował. Chyba ostatni raz był tak aktywny przy aferze podkarpackiej i marszałku z ramienia PiS. A nie czekaj, wtedy grał w grę. A może przy zamieceniu pod dywan sprawy syna Kurskiego. A nie, też nie. To może jak skazywali kościelnych pedofilów? A nie jednak nie skazywali tylko z rejestrów wykreślali. Teraz się aktywował bo system zadziałał i obrzydliwi ludzie zostali skazani.
Jesteś obrzydliwym człowiekiem i odrażającym hipokrytą.
1. Działaczka KO dopuszcza sie pedofilii - tak
Przebywa na wolności?
2. Berkowicz okrada sklep - nie
Został przyłapany na kradzieży.
3. Komendant policji rozwala budynek policji granatnikiem - nie
Nielegalne posiadanie broni, zniszczenie państwowego mienia, zagrożenie życia, próby tuszowania zajścia. Jakieś konsekwencje prawne?
8. przemytnicy nielegalnych emigrantów ponoszą odpowiedzialność -
Tak, są regularnie wyłapywani przez służby.
10. osoby namawiające Hołownie do zamachu stanu ponoszą odpowiedzialność -
Ze względu na nieprawidłowości przy liczeniu głosów można spokojnie napisać, że Hołownia wziął udział w zamachu stanu. Po wizycie u Kaczyńskiego.
nie zrozumiałeś, chodzi o dopisanie kary do każdego punktu, to moje "nie" oznacza, że taki berkowicz nie poniósł konsekwencji, a nie, że nie popełnił czynu.
giertych ponosi odpowiedzialność za wyprowadzenie kasy z polnordu - - to nie Giertych ja wyprowadzał a jego klient. Kwestia Giertycha jest taka, że jest oskarżony o to, że być może doradzał klientowi jak to zrobić. Ale dowodów nie ma. Natomiast fakt, ze broni potencjalnego przestępcy, no cóż, tym zajmują się adwokaci.
Grodzki ponosi odpowiedzialność za łapówki - PiS przez 4 lata nie zgromadził dowodów, Grodzki poszedł do są przeciwko mediom publikującym te niby obciążające zeznania i sprawy wygrywał, bo się okazało, że dowody były palcem po wodzie pisane. Za no na Karczewskiego z PiS, poprzednik Grodzkiego na fotelu marszałka, były silne dowody na wyłudzenia kasy ze szpitala i co? Sprawa umorzona.
nowak też za łapówki - PiS miał go w areszcie przez 9 miesięcy i 8 lat na znalezienie czegoś, i co? I nic. I ja w niewinność Nowaka niespecjalnie wierzę bo chocby an Ukrainie wyrok dostał, ale niekompetencja Ziobry sprawiła, że wszystkie potencjalne dowody zostały skutecznie zniszczone. Bo jak zwykle cyrk medialny był ważniejszy od dobra śledztwa.
Itd. bzdura bzdurę bzdurą pogania.
Czy Nawrocki poleciał do takich ludzi? Czy do nich się szczerzył i uśmiechał?
https://x.com/Marekwalkuski/status/2037741684251852933?s=20
Po prostu padłem ze śmiechu, Donald Trump Donald Dump, Donald Trupm.
Ciekawostka.
W MAGA jest frakcja, która z radością wymieni Europę Wschodnią za rozbicie sojuszu Rosji z Chinami.
Europa Wschodnia, czyli wszystko na wschód od Odry.
Swoją drogą zabawna jest nazwa tej konferencji "ĆPAĆ" :) Ciekawe co jeszcze będą tam robić, oprócz zapoznania się z rozkazami Putina.
Hmm ... czekam na wyjaśnienie od stano i jasia, co tu się stao
Z wątkiem ?
Czy z tym, że tam tak ładnie?
Wiadomo, że jak czarny Ci oferuję crack w biały dzień a TY to pokazujesz toś z AFD propagandzista:)
Teraz ich tryb interesuje, ale jak brali swoje pożyczki to tryb nie miał znaczenia.
Jak to było z tym skarżeniem na Polskę? Manololo czy Lutz? Teraz to dobra jest?
Muszą jeszcze napisać do Putina by pomógł w zaprowadzeniu porządku na terenie RP?
Ale to wy dzwonicie! Korzystamy z tych samych narzędzi, to wy nam przetarliście ścieżkę - Gra się tak jak przeciwnik pozwala!
Jak blokowaliście KPO w czasie gdy utrzymywaliśmy Ukrainę w wojnie to było fajnie? A teraz jak opozycja robi to samo choć już Ukrainy nie trzeba ratować, a my możemy spokojnie wziąć kasę na rynkach tak jak Tusk bierze finansując dług publiczny i nikt nam nie będzie mówił w jakiej fabryce kupić uzbrojenie!
https://www.cityam.com/us-ambassador-warns-against-eu-realignment/
Britain pursuing closer ties with the European Union will “not be viewed favourably” in the White House if it in any way affects the trading relationship between the UK and US, Washington’s ambassador to the UK has warned.
No, jak juz wyszli z tej pieprzonej unii to teraz wara z nimi handlowac. Tak mowi put... znaczy sie wujaszek sam. Polexit nastepny, handlowac bedziemy z US (uzywajac teleportacji?) i rosja.
Pisiorstwo to największe skurwysyństwo, jakie wylęgło się w Polsce po 1989 r.
https://www.youtube.com/watch?v=uBE_uJ30zz0
Iruś, przyznaj, gdyby jakiś PISior robił podobne numery to byś odpuścił? Z patelni berkowicza robili imbę na cały kraj, ale o pedofili w PISie to by siedzieli cichutko!
te qwy mysla ze tymi klamstwami i obrzucaniem gownem wygraja wybory. Wystrczy spojrzec na forum gdzie pisowskie qwie jada ta sama retoryka.
Pedofile I Sutenerzy
Nie odsłaniam tego typa, bo nie lubię, gdy śmierdzi, ale zgaduję, że było pite.
Odsłaniać nie ma co bo pewno i tak głupoty napisał, ale zauważyłem że jakoś nie udziela się w tych nitkach o tym jak Trump nas dyma za to w tych o małżeństwie pedofili... Czyżby nasz Manololo był teraz ekspertem od pedofili i zoofilii?
Zacytuje klasyka, jak to Iruś szło? "Irek22 głosuje na partie zboczeńców pedofilów i zoofilów"?
ale co się dziwić, w czasie ujawnienia afery zoofilskiej i pedofilskiej w platformie wyskakuje cały na biało wasz komunistyczny marszałek i namawia do cytuję:
„U nas można pić, ćpać, palić, a seksu, ile chcesz, będziesz uprawiał” - Druga osoba w państwie, Marszałek Sejmu.
oj nie idzie wam, nie idzie! Ładnie się tam bawicie, to jest ten słynny gorszy sort? Teraz już wiecie dlaczego gorszy?
Manololo zanim znowu będziesz pisał swoje pierdolety (których i tak nie mam zamiaru czytać bo to jak nurzanie się w szambie) to może najpierw posłuchałbyś co mówi Wielowieyska bo mądrze gada. Nawet Stanowski napisał żeby nie robić z tego polityki.
Stanowski mówił to jako reprezentant kanału zero, jako dziennikarz - Ale ja nim nie jestem, nie muszę być wyważony, a nawet obiektywny - mogę robić to samo co wy, czyli grzać każde potknięcie swoich przeciwników do czerwoności! - Bo wy każdą aferę z prawicą grzejecie, nigdy się nie ograniczacie - Nie obrażam się, ale jak ktoś sieje wiatr ?............
Tuz intelektu cytuje marszałka nie wiedząc że to ironia?
A może wie tylko jak zwykle kłamie i manipuluje?
Tak ironia, jak Kaczyński mówi o gorszym sorcie to wiadomo, żartu nie było, ale jak marszałek o ćpaniu to już ironia, a jak tusk o wieszaniu na drzewach to tylko taka niewinna alegoria! wy sobie żartujecie o pustych łbach, wieszaniu i ćpaniu a PISowcy to wszystko na poważnie! Wy się po prostu znacie na żartach, takie z was śmieszki.
Co najlepsze jak PiS popierał za pierwszym razem wybór Ursuli to podkreślał właśnie to że jest konserwatystką, matką wielodzietnej rodziny. A teraz to zła lewaczka. No ale to pierwszy raz jak PiS i Konfa robią k..ę z logiki?
Jest i "przyjaciel gej-konserwatysta" XD
Zaledwie kilka godzin a juz mam pelne BINGO XD
Uwielbiam kiedy lewactwo mówi mi co ja myślę i dlaczego jest to hipokryzja :).
bo są takimi samymi ludźmi jak my tyle, że z wadą genetyczną, która eliminuje ich z ewolucji.
Oho, dziś lolito załadował fakultet z biologii i genetyki
Po prostu cymbałom nie mieści się w głowie, bo przecież oni mają wyłączność na tolerancje, a ich świat jest zero jedynkowy, jak jesteś prawakiem, to musisz być przeciw gejom! Musisz chcieć lekcji religii w szkołach! - Nie dociera do nich, że podobnie jak na lewicy, prawica jest jak muzyka ludowa, podobna do siebie, ale każda inna! To jest ten zaściankowy albo bardziej sekciarski sposób postrzegania rzeczywistości - Gdzie my to ci dobrzy, a tamci to wiadomo ci źli! Są tak durni, że nie są wstanie uwierzyć, że ktoś może akceptować gejów, a jest prawakiem, no musi to być jakiś złośliwy wybieg!
Oho, dziś lolito załadował fakultet z biologii i genetyki
Może kiedyś ogarniesz, że istnieje coś takiego jak płeć mózgu kształtowana hormonami w okresie prenatalnym, to nie jest wiedza tajemna. Może ty śpisz pod kamieniem, ale każdy o tym wie. Oprócz ciebie. A wszystko co w jakiś sposób ogranicza prokreacje, czyli zdolność przekazywania pamięci genetycznej, z punktu widzenia natury jest wadą, bo bardzo poważnie ogranicza szanse na jej powielanie! A podstawowym zadaniem, celem istnienia istot żywych jest powielanie! Przekazywanie instrukcji DNA kolejnym pokoleniom, bez tej zdolności lub chęci jej wykorzystania - Taki gatunek ponosi ewolucyjną porażkę, wymiera.
No to geny czy hormony? Dawaj więcej bo widzę tu nie tylko fakultet ale profesurę
Ja go po prostu raportowalem, za powielanie krzywdzacej pseudonauki. Zreszta to nie pierwszy report ode mnie i wiekszosc wybranych postow poleciala. Rowniez polecam tego sprobowac - po kiego przerzucac sie postami z fanatykiem-foliarzem.
A ciec o epigenetyce pewnie nawet nie slyszal. Nihil novi
polecam nowy wątek i od razu można hymn zalinkowac.
https://x.com/JasKapela/status/2038185816342560868
Herr Hans Weidel, jej ojciec to osoba o bardzo ciekawym życiorysie.
NSDAP, SS i najważniejsze, wyższy sędzia sztabowy w Warszawie. Gość dosłownie brał udział w mordowaniu Polaków przy pomocy wyroków. To ja już wolę Ursulę.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Hans_Weidel
PS Jabłko pada niedaleko od jabłoni

ciekawe czy KO zdąży jeszcze się pochwalić jak to załatwiła f35 jak to zrobili z apachami
a swoją drogą dziwne, że nie ograniczyli kontraktu na apache, tak drobnozmianowcy płakali, a po co to komu? a po co himarsy? a teraz nagle nowa nowa władza zamówi więcej "himarsów" w wersji USA i koreańskiej niż pisowcy - co to się stanęło?
A ten co robi w f-35 przecież nie miał nic wspólnego z ich zakupem...
Manolito ty jak ta małpa, która skacze z drzewa na drzewo. Pierdolisz od rana takie głupoty, że ciężko się to czyta. Te twoi wskoczyli do sklepu i wydali masę pieniędzy nic z tego nie mając. Tu czytaj:
Najważniejsze informacje o renegocjacji/finalizacji umowy (stan na marzec 2026):
Finalizacja, nie renegocjacja: Po wcześniejszych analizach możliwości zmiany zamówienia (np. na Chinooka), ostatecznie utrzymano zakup 96 śmigłowców Apache w wersji AH-64E.
Umowy offsetowe: Podpisano umowy z amerykańskimi partnerami (Boeing, Lockheed Martin, General Electric), co gwarantuje utworzenie zaplecza obsługowo-naprawczego w Polsce.
Serwis w Polsce: WZL-1 w Łodzi (część PGZ) stanie się kluczowym centrum serwisowym dla silników i komponentów Apache.
O tym drugim to nawet się nie będę wypowiadał, bo to zwykły boot.
Amunicja będzie do tego sprzętu czy już wszystko poszło (dosłownie) w piach?
Na rakiety do HIMARS nie chcą się zgodzić.
Via Tenor
Czekamy na fotke z polskim sprzętem
Skoro nie jest winą gejów, że są gejami i są takimi samymi ludźmi jak my tyle, że z wadą genetyczną, która eliminuje ich z ewolucji to czemu prawica chce zabraniać im ślubu? Niezmiernie mnie to zaciekawiło.
Jeśli ktoś kiedyś was zapyta, jak twardogłowa szlachta odnosiła do chłopów to właśnie dostaliście idealny przykład.
Nie teraz, pod specjalnymi warunkami, jak społeczeństwo dojrzeje, a i sami chłopi dorosną do wolności ...
Czyli nigdy
Ale ja nie mówilem o adopcji tylko o ślubie, bo wg pis i konfederacji będzie to niszczyć nasze rodziny.
Zauważyliście, że jemu chodzi tylko o mężczyzn, o lesbijkach nic nie pisze. Typowe prawackie myślenie - na baby to by sobie chętnie popatrzył, ale dwóch facetów - sodomia i gomoria!
Kaczyński bredzi, że ostatni wybór 6 sędziów TK przez Sejm jest bezpodstawny. PiS to partia antypolska, a wyborcy PiS to debile.
Bredzi bo opiera się na opinii sędziów wybranych w identyczny sposób, czego głupi pisowski elektoracie nie rozumiesz ????
No i okazało się, że najwyższym rangą gościem na CPAC był Nawrocki.
Prezydent próbuje sprowadzić Polskę do roli kompletnego wasala międzynarodówki MAGA. Zero samodzielności i samostanowienia. Kreol do kwadratu. Żenada.
https://x.com/i/status/2038199152719331390
I w punkt:
https://x.com/i/status/2038342695286911430
Kreol i hipokryta:
https://x.com/szatko80/status/2038479840995623425?s=20
https://x.com/BMikolajewska/status/2038514995193889018?s=20
^^Ale rodzimym psychoprawakom się podobało- Lucek przecież zachwycony, że prezydent Polski, robi za darmoszkę, za lobbystę amerykańskiej zbrojeniówki :)

Najzabawniejsze jest to, że na tej lokalnej imprezie prawicy, było może z kilkadziesiąt osób. W necie na zdjęciach widać, że większość krzeseł było pustych. Jest jeszcze jeden kwiatek. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć złożył podpis na myśliwcu i zamiast napisać "Polska", to po angielskiemu napisał "Polend". Jak widać znajomość języków obcych na poziomie Dudy. Już pół X'a się z niego śmieje.
https://x.com/sikorskiradek/status/2038507513662865898
https://x.com/sikorskiradek/status/2038499221951615034
^^Opozycja targowicka. Od dawna to powtarzam. Mogę wzorem Bocheńskiego i Jakiego powiedzieć - "zmieńcie moje zdanie", prawaki ;).
Zwycięstwo Orbana jest w interesie Polski.
Tego Orbana, który jest przyjacielem i podnóżkiem Putina? Tego Orbana, który w UE i NATO jest koniem trojańskim największsego wroga Polski? Tego Orbana, który blokuje 2 mld zł dla Polski?
Zwycięstwo Orbana jest wyłącznie w interesie Putina oraz Kaczyńskiego, żeby jego ludzie mieli gdzie spierdalać przed polskim wymiarem sprawiedliwości, bo inaczej będą musieli spierdalać do Łukaszenki (jeden już przecież tak zrobił) albo wprost do Putina, a wtedy już tylko największe pierdolity będą stać murem za antypolskimi gnojami z PiS.
Europa musi wziąć większa odpowiedzialność za swoje bezpieczeństwo.
I dlatego Nowogrodzki zawetował 180 mld zł, które miały być przeznaczone na bezpieczeństwo Polski, w tym dla Wojska Polskiego, a na czym w ogromnej mierze skorzystałyby polskie zakłady zbrojeniowe, a w ślad za nimi polska gospodarka i Polacy? Dlatego Nowogrodzki kilka dni temu poleciał do przyjaciela i podnóżka Putina oraz jego konia trojańskiego w UE i NATO, żeby go wspierać w kampanii wyborczej?
Liczą się czyny, a nie słowa. Gadać można sobie wszystko - to nic nie kosztuje, a papier i mikrofon przyjmą wszystko. Natomiast wiele czynów i decyzji PiS-owców, wskazuje, że PiS działa na szkodę Polski i Polaków.
PiS to partia antypolska. A wyborcy PiS to debile.
Zwycięstwo Orbana jest sprzeczne z polskim interesem. Leży wyłącznie w partyjnym interesie polskiej prawicy. Ergo: interes partyjny polskiej prawicy jest sprzeczny z interesem Polski.
EOT
I teraz zestaw sobie z tym fakt że snusiarz ma 46% zaufania. Naród pachołków i niewolników niestety.
Leży wyłącznie w partyjnym interesie polskiej prawicy. Ergo: interes partyjny polskiej prawicy jest sprzeczny z interesem Polski.
EOT
Nie istnieje coś takiego jak interes partyjny polskiej prawicy.
Nie istnieje, jest natomiast partykularny interes polskiej prawicy.
To już bardziej, niemniej nawet z tą poprawką wypowiedź Bukarego sugeruje że jest tylko jedna strona mająca monopol na mówienie co jest w polskim interesie a co nie, a z tym nadal gruntownie się nie zgadzam.
https://www.facebook.com/reel/887569367617225. Stworzenie Alafonsa

Ale to dobrze, że nic nie załatwiał i nic nie podpisywał, żaden pisowiec jeszcze nie zrobił nic mądrego i tylko mielibyśmy kolejne problemy.
To mówicie, że podobno mający bardzo dobre relacje z Nowogrodzkim (uj, że nawet nie potrafi poprawnie wymówić jego nazwiska i ma to w dupie) Trump zrobił Karola w karola i wolał pograć sobie w golfa niż się z nim spotkać, a najwyższym przedstawicielem administracji Trumpa na Ćpać był pierdolnięty foliarz, który nie boi się zarazków, bo w przeszłości wciągał kokainę z desek sedesowych?
Przecież w tej administracji pomarańczowego, to wszyscy powinni siedzieć w psychiatryku, a nie rządzić krajem. Pete Hegsetha okazuje się być wyjątkowo odklejonym od rzeczywistości, bo najwyraźniej chciałby sobie urządzić MAGA dżihad.
Od ubiegłego roku co miesiąc w Pentagonie odbywają się nabożeństwa, zainicjowane przez sekretarza obrony Pete'a Hegsetha.
Zdaniem wojskowych sposób, w jaki Pentagon wykorzystuje wiarę w kontekście wojny z Iranem, jest "przerażający". Fundacja Wolności Religijnej Wojska otrzymała 200 skarg po tym, jak żołnierze usłyszeli od dowódców, że "wysłanie ich do Iranu jest częścią boskiego planu" - pisze "The Independent". - Jeśli żołnierze słyszą, że "Bóg jest po naszej stronie", to co może powstrzymać nas przed zastosowaniem wszelkich środków, by wygrać? - zapytał retorycznie w rozmowie z "Washington Post" wieloletni pracownik Pentagonu, pragnący zachować anonimowość.
Narracja Hegsetha, jak zauważają media, jest rodem z ksiąg Starego Testamentu. Usprawiedliwia operacje wojskowe USA sugerując, że "są one sankcjonowane przez Boga". "New York Times" przypomina o tatuażu polityka - "Deus vult", czyli "Bóg tak chce". - Opatrzność naszego wszechmogącego Boga chroni nasze wojska, jesteśmy oddani tej misji - mówił niedawno w CBS News Hegseth. - Walczymy z religijnymi fanatykami, którzy dążą do posiadania broni nuklearnej, by wywołać jakiś religijny armagedon - dodał.
Ale to jest najlepsze, bo pokazuje jaką koleś pustkę ma w głowie.
Arwa Mahdawi na łamach dziennika przypomina sytuację z 2019 roku, gdy obecny szef Pentagonu, wtedy jeszcze prezenter Fox News, powiedział na antenie, że nie myje rąk od 10 lat, bo "zarazki nie istnieją", on ich nie widzi.
O tym, dlaczego Trump to niebezpieczny debil-ignorant, a także o tym, dlaczego polski oddział MAGA (w postaci antypolskiej partii PiS i jej wyborców) to jeszcze więksi debile niż Amerykanie, którzy głosowali na pomarańczowego socjopatę.
Witold Jurasz: Nie było żadnego planu. Osiem zdziwień Donalda Trumpa
Rozpoczęta 28 lutego wojna Izraela i Stanów Zjednoczonych z Iranem coraz bardziej przypomina wojnę rosyjsko-ukraińską.
Niezależnie od fundamentalnych różnic pomiędzy Iranem i Ukrainą, która nigdy na nikogo nie napadła i jest państwem demokratycznym, obydwie wojny są do siebie podobne w tym sensie, że ci, którzy je rozpoczęli, zakładali, iż przeciwnik skapituluje w ciągu kilku dni.
Tak się tymczasem nie stało i nic nie wskazuje na to, by miało się stać. W wypadku Władimira Putina skutkuje to oczywistą konstatacją, iż poza tym, że jest mordercą, jest też wyjątkowym głupcem. W wypadku Donalda Trumpa pytanie o to, czy na pewno jest mądry, też niestety trzeba sobie zadać.
Co ciekawe, na tak postawione pytanie Trump w zasadzie sam już kilkukrotnie udzielił odpowiedzi. Obecny prezydent USA nie tylko bowiem wykazał się całkowitym niezrozumieniem materii, którą się zajmuje, ale wręcz z dumą to ogłasza, wyrażając co chwilę zdziwienie.
Pierwsze zdziwienie Donalda Trumpa miało miejsce jeszcze przed rozpoczęciem wojny, kiedy to Amerykanie zbierali siły w regionie i spodziewali się, iż reżim w Teheranie widząc amerykańską armadę wokół swojego kraju, skapituluje.
Rzeczą oczywistą tymczasem było to, że dla władz Iranu wojna jest mniejszym zagrożeniem niż kapitulacja. Kapitulacja oznacza bowiem utratę twarzy, której autorytarny reżim z natury stracić nie może. Wojnę, w zmienionym co prawda składzie, reżim jednak może przetrwać.
Gdy Amerykanie i Izraelczycy zaatakowali Iran, Donald Trump publicznie dziwił się, że nie dochodzi do załamania się władz tego kraju. To drugie już zdziwienie Donalda Trumpa dowodzi jego absolutnego niezrozumienia tego, iż Iran nie jest klasyczną dyktaturą, w przypadku której wystarczy zabić przywódcę (prezydenta, szefa armii, dyktatora, caudillo, czy też, jak w wypadku Iranu, Najwyższego Przywódcę), by w efekcie wywołać implozję systemu. Jest reżimem autorytarnym, który został zbudowany przez szyickie duchowieństwo, mające liczone w setkach lat doświadczenie w rządzeniu.
Po raz trzeci Donald Trump był zdziwiony, gdy Irańczycy nie wyszli na ulicę i nie obalili reżimu. Rzecz w tym, że owo trzecie zdziwienie Donalda Trumpa miało miejsce ledwie kilka tygodni po tym, gdy przez Iran przetoczyła się fala protestów społecznych, a prezydent USA zachęcał ludzi do wyjścia na ulice, obiecując nadejście pomocy.
Pomoc ta, jak wiemy, nigdy nie nadeszła, a reżim zmasakrował protestujących. Amerykanie zaś zachowali się w stosunku do Irańczyków trochę tak, jak 70 lat wcześniej w stosunku do Węgrów, kiedy to finansowane przez Stany Zjednoczone Radio Wolna Europa zachęcało Madziarów do walki z Sowietami, obiecując im wsparcie, które, jak wiemy, również nigdy nie nadeszło. Węgrzy po tym doświadczeniu, jak wiadomo, nie licząc bardzo nielicznych protestów, na ulice już więcej za czasów komunizmu nie wychodzili.
Kolejnym, czwartym zdziwieniem Donalda Trumpa było to, że Stanom Zjednoczonym nie udało się sprowokować w Iranie wojny domowej. Jak donosiły amerykańskie media, CIA próbowało otóż namówić do zbrojnego powstania, chociażby irańskich Kurdów. Rzecz w tym, że Kurdowie, jak mało kto na świecie znają cenę, którą przychodzi płacić tym, którzy wierzą w obietnice, za którymi nic nie stoi. Do wojny domowej rzecz jasna więc nie doszło.
Piątym zdziwieniem prezydenta USA był fakt, że Iran postanowił zablokować żeglugę w cieśninie Ormuz. Problem polega na tym, że to, iż tak się stanie, było od początku oczywiste. To stwierdzenie nie jest przy tym wyrazem buty autora tego tekstu, który post factum udaje, że coś przewidział. Tego, że Irańczycy zablokują żeglugę w cieśninie Ormuz, nie trzeba było bowiem przewidywać. Iran to wielokrotnie, otóż, nie tylko ćwiczył, ale przede wszystkim publicznie zapowiadał.
Szóstym zdziwieniem Donalda Trumpa było to, że Iran w odpowiedzi na izraelsko-amerykańskie bombardowania zaczął atakować sojuszników Stanów Zjednoczonych w regionie. Rzecz w tym, że i tutaj Trump, gdyby tylko słuchał jakichkolwiek doradców i miał bodaj blade pojęcie o tym, co robi, zdziwiony by nie mógł być. Również i to bowiem Iran publicznie zapowiadał ustami chociażby swojego ministra spraw zagranicznych, który po wojnie z 2025 r. ostrzegał, że kolejna będzie już wojną regionalną.
Siódmym zdziwieniem Donalda Trumpa był fakt, że niektórzy z jego doradców — skoro już ich nie słuchał — mogą uznać za stosowne publicznie powiedzieć to, co sądzą o polityce swojego prezydenta. Tak też rzecz jasna się stało. Do dymisji w proteście przeciwko wojnie USA i Izraela z Iranem podał się otóż dyrektor Narodowego Centrum Antyterrorystycznego Joe Kent, który publicznie stwierdził, że nie tylko nie było żadnego zagrożenia ze strony Iranu, ale co więcej, Iran nie wznowił po wojnie z 2025 r. prac nad stworzeniem broni nuklearnej.
Ósmym zdziwieniem Donalda Trumpa było to, że sojusznicy Stanów Zjednoczonych, w tym przede wszystkim sojusznicy europejscy, nie rzucili się na pomoc USA. Donald Trump najwyraźniej zakładał, że nigdy nie zapłaci ceny za to, że w każdym niemal tygodniu podważał sojusze, swoim sojusznikom — jak na przykład Danii — groził zajęciem ich terytorium, czy też — jak w wypadku Kanady — podważał w ogóle ich państwowość, rozpętywał wojny celne i wszystkich mniej lub bardziej obrażał.
Wyżej wymieniona lista zdziwień Donalda Trumpa nie jest oczywiście ani pełna, ani skończona. Polscy zwolennicy Trumpa mimo to niezmiennie wierzą w to, że skrajny brak kompetencji, a chwilami po prostu głupota prezydenta Stanów Zjednoczonych to jedynie zasłona dymna dla rzekomo istniejącego niezwykle wyrafinowanego planu.
Pojawiają się więc różnorakie wytłumaczenia tego, o co miało chodzić Trumpowi, który ma widzieć to, czego zwykli śmiertelnicy dostrzec nie mogą. I tak oto, prezydent ma przebudowywać architekturę Bliskiego Wschodu (tymczasem udaje mu się jedynie pogrzebać to, co było jego obiektywnym sukcesem, czyli Porozumienia Abrahamowe), albo rzucać Chiny na kolana poprzez odcięcie ich od źródeł zaopatrzenia w ropę naftową (mimo że i to jest fikcją).
Wymienione wyżej i im podobne teorie coraz wyraźniej sprawiają wrażenie próby uzasadnienia czegoś, co można wytłumaczyć w naprawdę prosty sposób. Największą otóż tajemnicą polityki amerykańskiej pod rządami Donalda Trumpa jest brak jakiejkolwiek tajemnicy. Nie ma żadnego wyrafinowanego planu, nie ma żadnej tajnej strategii, jakiejkolwiek wysublimowanej gry ani ukrytej geopolitycznej układanki. Jest pustka, nicość i brak pomysłu. Dowodem jest zaś wiecznie zdziwiony prezydent.
Powyższe zapewne brzmi szokująco. Napisanie czegoś takiego jest zaś zapewne wyrazem brawury. Rzecz w tym, że zanim zostałem dziennikarzem, byłem dyplomatą, w tym m.in. szefem polskiej placówki na Białorusi. Dokładnie wówczas — wśród szyfrogramów i tajnych notatek — zrozumiałem, że największą naszą tajemnicą na tym strategicznym przecież kierunku jest to, że… nie mamy żadnego planu, nie prowadzimy żadnej gry i nie mamy żadnego pomysłu. Tym, co tak starannie staraliśmy się ukryć przed przeciwnikiem, była nicość.
Dla Polski szczęściem w nieszczęściu jest to, że Rosją rządzi człowiek, który wierzył, że w tydzień zajmie Kijów i który jest tym samym, mówiąc wprost, równie "mądry" jak Trump. Putin tylko tym się od Trumpa różni, że lepiej udaje mądrego stratega, a każdą, biorącą się z głupoty i zadufania klęskę przedstawia jako coś, co przecież przewidział.
W jednym z moich tekstów napisałem kiedyś, że obecną zimną wojnę różni od tej pierwotnej to, że o ile tą pierwotną wygrała ta strona, która była silniejsza, to już obecną wygra ta, która jest mniej słaba. Do tego, co wówczas napisałem, dodałbym dziś jedno zdanie. Pierwotną zimną wojnę wygrali otóż ci, którzy byli mądrzejsi. Obecną wygrają ci, którzy są mniej głupi. Problem polega na tym, że jestem coraz mniej pewny tego, która ze stron w konkursie na głupotę ma większe szanse na wygraną.
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/witold-jurasz-nie-bylo-zadnego-planu-osiem-zdziwien-donalda-trumpa/z25fdjb,79cfc278
Odpowiem po prawacku: "twoj stary hehehe, zaoralem lewaka".
A juz na serio: wiadomo to juz od dawna. Wie to autor artykulu, wiemy to my (chociazby nabijajac sie z szachow 25D). Jedyni ktorzy tego nie wiedza to forumowi akolici PISu - ale ci cale zycie jada na wyparciu i beda tak az do us* smierci.
Pomoc ta, jak wiemy, nigdy nie nadeszła, a reżim zmasakrował protestujących. Amerykanie zaś zachowali się w stosunku do Irańczyków trochę tak, jak 70 lat wcześniej w stosunku do Węgrów, kiedy to finansowane przez Stany Zjednoczone Radio Wolna Europa zachęcało Madziarów do walki z Sowietami, obiecując im wsparcie, które, jak wiemy, również nigdy nie nadeszło. Węgrzy po tym doświadczeniu, jak wiadomo, nie licząc bardzo nielicznych protestów, na ulice już więcej za czasów komunizmu nie wychodzili.
Bardziej przypomina ludobójstwo Kurdów w Iraku (operację Al-Anfal) oraz bierne stanowisko USA wobec tego faktu, również ich porzucenie w 2019 przez Trumpa.
Dla osób nieśledzących na co dzień konfliktu syryjskiego decyzja USA o wycofaniu wojsk z obszaru kontrolowanego przez Kurdów i tym samym podanie ich na tacy Turcji jest zaskakująca. Czy były wcześniejsze symptomy wskazujące na możliwość takiego scenariusza?
Piotr Balcerowicz, filozof, orientalista: Zważywszy na nieobliczalną i nieodpowiedzialną politykę prezydenta Donalda Trumpa, zaskoczenie jest mniejsze. Przy obecnej ekipie rządzącej amerykańska polityka zagraniczna stała się w ciągu ostatnich czterech lat zupełnie nieprzewidywalna. Jeśli podejdziemy do tego w ten sposób, to nie powinna dziwić żadna decyzja z gatunku absurdalnych i niczym nieuzasadnionych. Nie można także mówić o zaskoczeniu, jeśli pomyślimy o relacjach amerykańsko-kurdyjskich na przestrzeni kilku dekad. Kurdowie parokrotnie byli sprowadzani przez Amerykanów na manowce. Dość wspomnieć 1988 r., kiedy to doszło do użycia wobec nich broni chemicznej przez Saddama Husajna. Dostarczonej zresztą dwa lata wcześniej przez Amerykanów, za co odpowiadał Donald Rumsfeld. Ta broń została użyta w momencie, kiedy trwało kurdyjskie powstanie, które miało doprowadzić do utworzenia autonomii. Co więcej, pierwotnie Amerykanie sami do tego powstania zachęcali. Kiedy jednak Irak użył broni chemicznej do jego stłumienia, USA nie zareagowały. Takich sytuacji było jeszcze później kilka, choć bez konsekwencji w postaci ludobójstwa. W historię walki o niezależność Kurdów jest już wpisane, że Amerykanie udzielają im chwilowej pomocy, by w najdramatyczniejszym momencie ich zostawić. I wtedy ten naród nie tylko znajduje się znowu w puncie zerowym, ale nawet w gorszej sytuacji niż wcześniej. Zważywszy zaś, że Amerykanie zdecydowali się wspierać Kurdów w walce z Państwem Islamskim na przełomie 2015 i 2016 r., należało oczekiwać, że tak kluczowa współpraca z kurdyjskim sojusznikiem będzie trwała lata.
https://forsal.pl/artykul-prasowy/6457505,kurdowie-parokrotnie-byli-sprowadzani-przez-amerykanow-na-manowce.html
Dajcie wariatowi ster to obierze kurs na skały.
Ja czekam na moment w którym ten dureń wyślę siły lądowe w liczbie 15-20k do ataku na Iran. Jeszcze się okaże że Wietnam nie był taki zły dla usancow.
Ja czekam na moment w którym ten dureń wyślę siły lądowe w liczbie 15-20k do ataku na Iran. Jeszcze się okaże że Wietnam nie był taki zły dla usancow.
Jak najpowazniej: spodziewam sie tego. Bo trump jest po prostu idiotą, ktory nie liczy sie z kosztami - wazne jest "tu i teraz" i to co on z tego bedzie mial.
Skoro temat zszedł na pomarańczowego imbecyla,to ja też coś wrzucę:
https://x.com/Ksawery_Kreft/status/2038648018396750272?s=20
^^Jestem starej daty i pierwsze skojarzenie jakie miałem, to pijany Jelcyn "dyrygujący" orkiestrą, podczas wizyty, w Niemczech. Ten sam poziom. Z jedną różnicą - w wypadku Jelcyna, do kompromitacji doprowadził alkohol. Natomiast Trump jest po prostu debilem :)
To jest wytwór AI. Musi być. Prezydent USA nie może być bowiem AŻ TAK pierdolnięty...
To akurat raczej jeden z jego bardziej lajtowych odpałów. :)Tym, że dziadzia sobie potańczy, nikomu krzywdy nie zrobi. inne jego działania maja daleko poważniejsze konsekwencje... A może to faktycznie AI? Jeśli tak, to doskonałe, bo nie wywołuje choćby cienia wątpliwości u odbiorcy.

Co tam, pisowcy, krzyczeli w polskim Sejmie, po wygranej pomarańczowego idioty?
https://x.com/rzeczpospolita/status/2038829473299108205?s=20
https://x.com/Maciej__Czajka/status/2038870650157146387
^^Zadziwia mnie ten pęd psychoprawicy, do stawiania wszystkiego, na jednego konia, starego i kulawego ;P
ps. Prezydent w F35 prezentował się znakomicie- jako żywo, amerykański lobbysta :). To veto SAFE, na rozkaz trumpistów, to też była "wybitna" decyzja :)
UPDATE:
Jest już, trzeba przyznać ekspresowa, odpowiedź vice MON Tomczyka:
https://x.com/CTomczyk/status/2038877075193446636
^^Czyżby nasz prezydent -kreol, w ramach spłaty wyborczych długów, obiecał trumpistom oddanie tej baterii, bez porozumienia z rządem? Bo tak to wygląda, pałacowi nawet się nie kryją, ze swoją służalczością.
UPDATE 2
Kosiniak-Kamysz też już się wypowiedział:
https://x.com/KosiniakKamysz/status/2038875423136690443
^^Asertywnie, brawo! Nie zawsze tak było, ale jednak takiego leżenia plackiem, przed Amerykanami, jak za Błaszczaka i Morawieckiego, to nie ma.
Teraz czekam na zawodzenie opozycji targowickiej i pałacowych, że trzeba rozbroić Polskę i wysłać wszystko co mamy, tej debilnej administracji Trumpa, bo trzeba im pomóc, w wojnie, którą rozpętali i nie potrafią zakończyć.
Węgierskie onuce pracujące dla Putina chcą, by Węgry wyszły z UE. Niezłą przyszłość szykują obywatelom tego kraju, będą w tak samo czarnej dudzie jak brytole. Dla całej Europy to dobrze, bo nie będą już bruździć, ale dla samych Węgrów, będzie to katastrofa.
"Freudowskie przejęzyczenie czy powyborczy plan?" - pytają węgierskie media po wypowiedzi szefa Petera Szijjarto o Unii Europejskiej. Słowa komentował też lider opozycyjnej partii TISZA, który ocenił, że Szijjarto "się wygadał".
Minister spraw zagranicznych Węgier Peter Szijjarto mówił w czasie wiecu w mieście Nagykata o tym, dlaczego Ukraina powinna pozostać poza Unią Europejską. W pewnym momencie padło jednak, że to "Węgry muszą pozostać poza Unią Europejską". - Wszyscy wiedzą, że jeśli wygramy, tak właśnie będzie - dodał.
https://tvn24.pl/swiat/wegry-burza-po-slowach-petera-szijjarto-na-wiecu-wygadal-sie-st8974756
i bonusik...
„Jestem zawsze do waszej dyspozycji” - zakończył rozmowę Szijjarto
Ale przecież warto rozmawiać ze wszystkimi, prawda...?
gdzie jest wątek dobrej zmiany, bo widzę tutaj unwoke sequela.
i nic o tym że benzyna potaniała.
A co nie przyszedł jeszcze przekaz dnia jak masz bronić Trumpa i Nawrocky'ego?
Czy polska prawica niezmiennie stoi murem za adoptującymi dzieci lesbijkami z AFD? :D
To jak w tym dowcipie - nasrać na wycieraczkę sąsiadowi i jeszcze zadzwonić by domagać się papieru toaletowego :D
To już nie jest naginanie czy interpretowanie prawa. Nawrocki prawo po prostu łamie:
https://x.com/i/status/2039000985104744663
Skoro dwóch sędziów zaprosił, to znaczy, że uznaje wybór parlamentu. Ale w takim razie powinien zaprosić wszystkich wybranych. To nie menu w restauracji.
IMHO jeśli nie odbierze ślubowania od wszystkich, to powinni je wszyscy złożyć przed marszałkiem i do roboty.
Z typem w ogóle nie powinno się rozmawiać. To jest człowiek, który rozumie tylko prawo siły. Tylko takie argumenty do niego docierają. Sprawa jest prosta, sędziowie składają ślubowanie przed notariuszem i stosowny dokument jest wysłany do typa. Policja, w razie potrzeby, interweniuje gdyby obecny prezes nie chciał wpuścić nowo wybranych sędziów.
dlaczego Pis to debile? Ja widze ze snusiarza popiera i snusiarzowi ufa 46% obywateli Polski. Rzeklbym ze mamy 46% debili w Polsce.
Drackula
Ale co w tym dziwnego? Prezydent RP (zwłaszcza na początku kadencji) zawsze ma stosunkowo wysokie poparcie - z racji samgo urzędu, a nie osoby. Zresztą te 46% to i tak mniej niż 10 miesięcy temu na niego głosowało (50,89%).
Brawo, polska prawico! Brawo, panie prezydencie!
https://x.com/i/status/2038887839740359169
https://x.com/i/status/2038956134397100469
Lolo ci juz zaraz tlumaczy. wenezuela, chiny, rosja olej, oslabienie, izolacja. To czesc wiekszego planu USA! NIE ROZUMIESZ LEWAKU????
Cisza ze strony wątkowej patologii jest piękna - jak tutaj stanąć po stronie pisu, jak wytłumaczyć kibola? I jak po tym spojrzeć w lustro, jak przeprosić matkę i przyszłe pokolenia?
Teraz tylko trzymać kciuki za Węgrów, żeby pogonili paprykowego knura, a będę dużo spokojniejszy o nasz los i los gownolitów, jaśków i reszty proruskiego planktonu :))
Boty na Xie spamujący #Tuskdrożyzna to niezłe debile jednak są...
No ale tak to jest jak się nie chodzi po sklepach, a normalni ludzie chodzą i wiedzą, że jest dużo taniej niż było za pisu :)
Sakiewicz się już ledwo mieści w drzwiach ale tak, na pewno będzie siedzieć przy pustym stole XDDDDDDDD

Odkryłem bota i się nie zawiodłem. Więcej odkrywać nie zamierzam, bo jak zwykle masz g* do powiedzenia tylko zmanipulowane i propagandowe bzdety :)
Wiadomix, wiadomix!
Ale ze nie dopisal ze obecne ceny paliw to zasluga Garnka?
Popsuty boot
https://x.com/Mir_AS_/status/2038597968018739639
esiu naprawdę musisz się poświęcić i zobaczyć, to jest o tobie, no i o tym i góry, sequelu pana z chobielina też
Via Tenor
zmanipulowane
Lol, chleb i masło za 15zł, jajka za 3zł - ktoś nieźle popłynął xD
Lutz wrócił! Jest przekaz dnia czyli drożyzna. Oczywiście wina Tuska a nie pomarańczowego debila że benzyna zdrożała. Widzę że poziom premiera Dzbana osiągnięty.
Boty na Xie spamujący #Tuskdrożyzna to niezłe debile jednak są...
To nie debile, tylko zwykłe pisoruskie boty obsługiwane przez jakiś kremlowski botnet.
No i gitara... Choć jedna rzecz się Trumpowi udała. ;)
https://x.com/i/status/2038958407181373736
Ku refleksji dla tych, którzy uznają Brukselę za wroga i chcieliby uczynić z Polski kolonię USA.
Dzięki Putinowi Finlandia i Szwecja wstąpiły do NATO (które chciałby zlikwidować zarówno Putin, jak i idol PiS-owców - Trump), a dzięki Trumpowi Norwegia i Islandia mogą wstąpić do UE. Jeśli to drugie stanie się faktem, to faktycznie oba te skurwysyny będą mieć pozytywne - choć przez nich niezamierzone - osiągnęcia.
Wniosek jest oczywisty: psychopaci i socjopaci budzą obawy, sprawiając, że inni ludzie/narody/państwa się łączą, aby skuteczniej się przed nimi bronić.
Bukary
Doprecyzowanie: PiS-owcy nie chcą uczynić z Polski kolonii USA, tylko kolonię Trumpa (czy szerzej - MAGA, bo Vance'a czy innego zjeba też pewnie będą popierać w przyszłości). Gdy prezydentem USA był Bush jr, Obama i Biden, to wcale nie chcieli uczynić z Polski kolonii USA i nie godzili się na wszystko, co administracja Obamy czy Bidena im mówiła. PiS-owcy to wasale Trumpa/MAGA, a nie USA. Co jest jeszcze gorsze i jeszcze bardziej krótkowzorczne. Ale wiadomo, że tym antypolskim kurwiom wcale nie chodzi o interes Polski i Polaków, tylko wyłacznie o doraźny interes swojej partii.
Gdy prezydentem USA będzie demokrata albo (teoretycznie) republikanin niepowiązany z MAGA, to kreole z antypolskiej partii PiS będą w dupie, bo oni nie grają na USA, tylko na Trumpa/MAGA i - jeżeli Orban przegra najbliższe wybory - zostanie im już tylko Łukaszenka i Putin.
Najlepsza akcja będzie jak kraje arabskie się w końcu wk... na Trumpa, i stwierdzą, ze odklejają dolara od ropy... Oj to będzie piękna katastrofa dla USA :D
PS Co za piękny kwik trumpfa :D
wstąpiły do NATO (które chciałby zlikwidować zarówno Putin, jak i idol PiS-owców - Trump)
I dlatego Trump wymusił na sojusznikach NATO zwiększenie wydatków na obronność?
Niestety, ostatecznie się okazało, że chodzi nie tyle o zwiększenie wydatków na obronność, ile o zwiększenie wydatków na zakupy w amerykańskich fabrykach. Trump to biznesmen i lobbysta, który udaje prezydenta:
https://x.com/i/status/2038954490657997260
BTW:
https://x.com/i/status/2039166438657901005
Słowo NATO chyba znaczy coś innego dla mieszkańców Europy i dla administracji Trumpa.
Słowo NATO chyba znaczy coś innego dla mieszkańców Europy i dla administracji Trumpa.
Wielkie zaskoczenie, część krajów nie pozwala używać ich przestrzeni do ataków na Iran i równocześnie wymaga by USA broniło Ukrainy i równocześnie nie chce się zbroić - a teraz USA jak pisałem wcześniej będą używać tego argumentu żeby nam nie pomagać - ale spoko w zamian zachowają wyższość moralną - to nas obroni przed chinami i putinem. Kury szczać prowadzać, a nie robić politykę.
Bukary, czekaj, żeby "uzasadnić bezzasadność" wymuszania zwiększonych wydatkow na obronność wrzucasz jakiś losowy post z Twittera?
Odsłaniać naszego stratega i doktora nie będę, ale widzę że w końcu komentuje coś innego niż pedofilię. Czyżby przyszedł w końcu przekaz dnia?
Niestety, ostatecznie się okazało, że chodzi nie tyle o zwiększenie wydatków na obronność, ile o zwiększenie wydatków na zakupy w amerykańskich fabrykach. Trump to biznesmen i lobbysta, który udaje prezydenta
Bukary, a czym innym jest polityka, jak nie wielkim biznesem?
Wydaje mi się, że to po prostu nowy styl komunikacji i dyplomacji obecnej administracji USA.
Wraz z Trumpem wersal się skończył. Jest prosto, twardo, wulgarnie, agresywnie, nieprzewidywalnie.
Czy mi się to podoba? Nie.
Czy Trump osiąga zakładane rezultaty - niektóre tak. Właśnie przez taki, a nie inny styl.
Gra tak, bo czuje, że może sobie na to pozwolić, bo jest większym i silniejszym graczem.
Co by Trump i jego administracja nie powiedzieli, to - chociażby w kontekście rywalizacji z Chinami - Europa jest potrzebna USA.
I póki co, Europa potrzebuje też USA.
Gra tak, bo czuje, że może sobie na to pozwolić, bo jest większym i silniejszym graczem.
tylko, że ostatnie miesiące tego nie pokazują. Raczej uwypuklają słabości usa. Zeby takie mocarstwo borykało się z brakiem amunicji bez realnie prowadzonych wojen?
Wielkie zaskoczenie, część krajów nie pozwala używać ich przestrzeni do ataków na Iran i równocześnie wymaga by USA broniło Ukrainy
Właśnie to jest kluczowe.
Sojusz jest formacją obronną a USA zachowało się jako agresor, niezależnie od tego czy ten atak był zasadny czy nie to takie są fakty.
Wraz z Trumpem wersal się skończył. Jest prosto, twardo, wulgarnie, agresywnie, nieprzewidywalnie.
Wersal może się kończyć ale przydało by się minimum dyplomacji a nie napierdalanie się kamieniami po głowach. A duet Witkoff i Kushner o dyplomacji może słyszeli jak dorośli o niej rozmawiali (co choćby potwierdzili Irańczycy, którzy ich wyśmiali po propozycji Trumpa). Może być "prosto, twardo, wulgarnie, agresywnie" ale zaprzeczanie samemu sobie, reagowanie jak 5-latek skończy sie tak, że US zostaną same. I wbrew temu co uważa Trump na świecie jest pare lewarów, dzięki którym można sprowadzić USA do kraju 3 świata. Szczególnie, gdy USA już nie będzie miało przyjaciół, którzy by stanęli za nimi murem
Na chwilę obecną, raczej oczekuje się by USA przestało przeszkadzać Ukrainie.
Np. zmuszanie do kapitulacji na warunkach Putina. Pomoc wojskowa została skasowana już dawno, przez Trumpa.
PS Fajnie by było gdyby polska prawica zdjęła różowe okulary.
Pan doktor prezydent Karol Nawrocki rezygnuje z urzędu prezydenta dla dobra kraju, bo sam stwierdził, że nie nadaje się do tego, a pis się rozwiązuje i przeprasza wszystkich Polaków za nazywanie ich gorszym sortem, kanaliami i zdrajcami. Przepraszają również za wszystkie przekręty i obiecują zwrócić wszystkie pieniążki które zachachmęcili!!!
Radujmy się!!!
spoiler start
Prima Aprilis!
spoiler stop
W nawiązaniu...
Powstaje nowa gra bitewna "Sejm"
Obrazki "figurek" super ;)
https://www.youtube.com/watch?v=x_Dr9GwFTyk
Nie wiem czy było bo nie czytam wszystkiego, ale dzisiaj Trump powiedział, że rozważa wyjście USA z NATO.
On brzmi jak takie obrażone dziecko co to wychodzi z piaskownicy bo inni nie chcieli z nim lepić domków z piasku - tzn burzyć.
Niektórzy mówią, że to APRIL FOOLS.
Trump chyba jako jednostka nie ma za wiele do powiedzenia w sprawie wyjścia z sojuszu, który de facto został przez amerykanów stworzony.
On brzmi jak takie obrażone dziecko
Dla normalnego człowieka: tak synku, jesteś prezydentem światowej potęgi, wszystko będzie dobrze, już zmieniam pieluszkę
Dla konfopisowca: geniusz! Szachy 5D! Lewica wyje ze złości!
A przepraszam, myślałem że trochę wyolbrzymiam, ale według
Wydaje mi się, że to po prostu nowy styl komunikacji i dyplomacji obecnej administracji USA.
Zesranie się na stół jest szczytem umiejętności ich idoli :)
W Lukasiewiczu chyba nie bawia sie w Prima Aprilisy
https://x.com/ADybczynsk9367/status/2039272320133464480