U mnie Brazylia i Niemcy ale jestem prawie pewny że w którymś z tych dwóch meczy będzie niespodzianka.
Mam duży ból z Holandia - Maroko, Meksyk - Ekwador, Szwajcaria - Algieria, Kolumbia - Ghana, i Australia - Egipt. Będą ciężary :D
I tak samo nie jestem coś przekonany do Hiszpanii. Toć to będzie wszystko loteria :D
Ale wygra Brazylia :D
Zawsze jest jakaś niespodzianka. Już kilka razy była ta najmilsza i odpadali Niemcy. Było by miłej niż gdyby wygrała polska.
Brazylia siadla, Niemcy zrobili psikusa i poszli do domu. W przyrodzie rownowaga musi byc :D
Takich karnych, jak w meczu Maroka z Holandią już bardzo dawno nie widziałem. Jeszcze lepsze, niż u Niemców i Paragwaju.
Co to był za festiwal tragicznych karnych w nocy w obu meczach... zero punktów na 4 ale spadek tylko o 10miesc także widać niespodzianki plus wielki szacun dla ryzykantów. Czułem że Maroko to zrobi ale Niemcy z Paragwajem... przebieg pierwszej połowy owszem był jasny ale byłem pewien że to wcisną jak Brazylia. Brawo mundial, piękne wyniki - podoba mi się, pomimo utraty pozycji w ruletce :d

TOP 20 po 76 z 104 meczów:
🥇
🥈
🥉
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
gratulacje!
Walić to zasrane gówno. Wiedziałem że Holandia odpadnie, i tak owczy pęd wygrał. Po przegranej Niemiec chciałem zmienić, ale był tak wściekł że tego nie zrobiłe:m
Dzisiaj wchodzi WKS, Szwecja i będzie Topka :D
Jednego meczu w tej 1/16 nie potrafię wytypować, Australia-Egipt. Niby Australia jest słaba, ledwo w eliminacjach dała radę ale na turniejach grają dobrze no i są przede wszystkim ostatnią nadzieją białych. Za to Egipt na papierze jest dużo lepszy ale coś im ten turniej nie wychodzi, ani jednego meczu z nimi dobrze nie obstawiłem. Ciężki temat, co myślicie?
Szczęśliwcy co postawili na drugich to musieli nieźle zapunktować, bo raczej byli w naprawdę niedużej grupie punktujących :P.
Yeeeah! 970 miejsce! W końcu, po raz pierwszy od początku tegorocznych zmagań dobiłem się do elity :D
Ee, obstawiac Belgie w tym meczu to albo liczenie na łut szczescia albo naiwnosc :p
Ale dobrze, bo po poprawnie wytypowanej wygranej Anglii spadlem o kilka miejsc wiec licze ze Senegal da wrocic wyzej :d
EDIT: oho, pycha kroczy przed upadkiem xD
Senegal sie podpalil niestety
uuu faktycznie, już przegrali aż 2 bramki. Chociaż belgia miała lepiej wyglądające statystyki, 2 remisy i 1 wygrana, a senegal tymczasem 2 razy przegrane i 1 wygrane. A miałem fajną serię 4 trafionych typów każdy za 2 punkty. No ja akurat jakoś awansowałem, skoczyłem w końcu na 801. No nic, trzeba będzie od nowa robić kolejną serię :D.
uuuu łał, nie wiem co się odwaliło, ale jednak belgia nagle ostatecznie wygrała 3 golami xDD.
No i ładnie skoczyłem, teraz 707 :D.
Obecnie jestem na 696, na razie cały czas trafione, 5 pod rząd już, oby tak dalej. Może jakimś cudem trafię jednak do topki 10. No pomarzyć można :D.
Mnie od zawsze zastanawiało, przykładowo będzie mecz Francja-Anglia. Selekcjonerem reprezentacji Francji, będzie Anglik. Jakie chłop ma podejście, zachowanie, myślenie, emocje, komu tak naprawdę kibicuje itd :)) czy liczy sie tylko robota ,po trupach do celu, mimo że walczy przeciwko swojemu ukochanemu krajowi.
Zaryzykowałem i postawiłem na Chorwację. Moje cenne punkty stracone... cóż... that's all folks!

Ech, gdyby nie ten cholerny Senegal, ale by była seria ;) Miejsce 828, tak wysoko to jeszcze w tej edycji nie byłem 🥳
Kiedyś to powinni zrobić MŚ na nieco innych zasadach, bardziej "uczciwszych". Jedna tabela. Każdy zespół gra ze sobą tylko jeden mecz.
Na podstawie punktów, statystyk, kartek etc. Można wyłonić prawdziwego mistrza świata.
Teraz niestety wielu się obrywa i odbija już na samym początku, i z jakiego koszyka są i trafiają do grupy, są różne konfiguracje i możliwości, i to że ktoś został "zdeklasowany" w grupie nie oznacza że późnej by mu źle poszło, bo zależy z kim się spotka.
W dobie kolesiostwa, ustawek i łapówkarstwa raczej ciężko o coś uczciwego.
Z drugiej strony takie MŚ musiały by trwać z 3 miesiace. Marzenia.
Tylko bez płaczu że piłkarzyki mieli by za dużo "pracy " i się zmęczą :))
Tylko bez płaczu że piłkarzyki mieli by za dużo "pracy " i się zmęczą :))
ale to jest też niekorzystne dla widzów - wysiłek wokół meczu/turnieju to coś więcej niż te 90 minut, które widzisz na murawie, tak samo jak w każdym innym sporcie. to są nadal ludzie, więc albo graliby większość meczy na półgwizdka, albo widzielibyśmy połowę składów z kontuzjami.
Takie cos byloby mozliwe przy maks osmiu reprezentacjach. Albo zrobic z mistrzostw swiata roczna imprezę bez organizatora, tylko kazdy gra jeden mecz u siebie, drugi u przeciwnika i tak na zmiane.
Nie bez powodu sezony ligowe trwaja rok.
Nie musieli by grać co dzień. Wystarczy co 3 dni. To jeśli mówisz że mieli by podejście na pół gwizdka i kontuzje to tylko pokazuje kto jest i będzie słaby i nie nadawał się na prawdziwego mistrza.
A nie drogą "losowania" gdzie wiele tutaj może być "ustawione".
Zasuwasz w pracy po 8 godzin dziennie czy 12h zmianowo i ktoś się nad tobą lituje i interesuje o jakieś kontuzje? :) 8h pracy vs 2h pracy ;)
wiadomo, piłkarze pracują 2h dziennie, i to co trzeci dzień!
plus wiadomo też, że sport wyczynowy to dokładnie taki sam wysiłek jak przeciętna praca, nawet fizyczna.
rozumiem, że codziennie się katujesz na siłowni do limitów i uważasz, że to zdrowe?
Oby Australia nie przeszła dalej. Egipt nie jest szczególnie mocny, ale... no nie chcę autobusów w 1/8.

Szkoda, że tak kiepsko mi poszło w fazie grupowej, ale i tak cieszę się, że wskoczyłem przez te parę dni o ponad 1000 miejsc.

Zmiany w TOP 20 po meczach 1/16:
🥇
🥈
🥉
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Gratulacje!
Z 1 miejsca na 20ste po tych nieszczęsnych Chorwatach i koszmarnej końcówce Senegalu. A mogło być tak pięknie 😂
no to ja mogę powiedzieć, że tylko 3 nietrafionych z wszystkich meczy 1/16 to całkiem niezły wynik. Chociaż i tak sporo brakuje do topki 10, bo tylko 64 punktów i miejsce 677 i 14 więcej trafionych od pudeł :D.
A jeszcze mogę zdobyć drugie tyle punktów.
PS. Też miałem 13/16.
Można było tak, trzeba było tak. Gdyby człowiek wiedział to by ustawił, i tak jestem zadowolony z tego jak w tym roku fartownie wpadła mi ruletka. Zazwyczaj byłem bardzo daleko w tyle.

W pewnym momencie byłem 11 😁 No jest ruletka, są emocje! 1/16 zakończona i dystans, zważywszy na wzrost punktacji, się utrzymuje. 8 punktów do lidera i 14 nad pozycją numer 1000.
Patrząc na styl i niespodzianki, może być jeszcze ciekawie. Liczę na spore zamieszanie ;)
Same shit. byłem 12 po grupowej. 1/16 to 4 wpadki i jak tendencja się utrzyma w 1/8 to już po ptokach ;)

Phiii. Amatorzy!
Ja się ciągle bujam między 800-700-800 :D

Faza pucharowa idzie mi póki co bardzo przyjemnie :) Już mam chyba najwięcej punktów w swojej historii piłkarskiej ruletki więc jestem zadowolony.
Ulalalala... 7 miejsce! Najwyżej. Wracam z piekła. Tyyyyyle osób stawiało na Cutasinhos ;D
Kto stawiał na Brazylię kompletnie nie zna się na tym sporcie.
Pozdrawiam cieplutko w ten chłodny dzień :)
Ale to jest ciekawy mundial.
oj, no i skończyła się dobra passa. Prawie wszystkie typy dla 1/16 meczów trafione, potem trafione pierwsze 2 1/8 i już 2 nietrafionych następnych.
Hahahahaha USA nie dość że odpadło to jeszcze wpierdziel. Piękny poranek 😂
Jutro nie ma meczu, jakoś tak dziwnie 🙂 a potem tylko 1 dziennie. Trzeba będzie wrócić wieczorami do grania na konsoli 😝

TOP 20 przed ćwierćfinałami:
🥇
🥈
🥉
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Gratulacje!
Co to USA odwaliło w nocy to nie mam pytań. Dobrze grając turniej, dać się tak ograć fatalnej Belgii. I stracić mi drugie trzy punkty :S
No niestety. Amerykanie mnie pogrążyli. Dziwne. Belgia nic nie grała, a tu nagle robi z kowbojami co chce. Ech. Futbol.
Po tej serii 1/8 finału być może będziemy mieli pierwszego historycznego ruletkowicza, który przekroczy liczbę 100 punktów.
Oczywiście nie deprecjonuję. Szacunek się należy. To jak ten pionier, że zakrywał usta i dostał czerwo :) Zawsze ktoś musi być pierwszy.
Tak czy siak, gratuluję zawczasu!
W 1/16 finałów: 15 drużyn z Europy i 17 z reszty świata
- w ćwierćfinałach: 6 drużyn z Europy i 2 z reszty świata.
Znamienne.

TOP 20 po komplecie meczów 1/8:
🥇
🥈
🥉
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Gratulacje!

1/8 zakończona i widać stabilność. 12 punktów do lidera i 17 nad pozycją numer 1000.
Nadal jest szansa, bo 39 punktów w grze, ale chyba już czas zaryzykować. Helweci, patrzę na was 🙂
jestem ciekaw swoją drogą ile kont zostało tutaj założonych tylko po to żeby typować różne wyniki na mundialach i innych konkursach XD
Kiedyś było tego dużo więcej, pamiętam ruletkę w '18, szło mi niewiele gorzej niż teraz, a kręciłem się wokół 3000 miejsca. Tą tegoroczną my sami wyprosiliśmy na kolanach jakoś półtora tygodnia przed turniejem, więc nie mieli czasu jej aż tak wypromować.
Natomiast na pewno dałoby się założyć X kont trzymających się w czubie stawki, żeby pod koniec już rozdzielać typy. Ale to nadal sporo kombinacji. Bardzo sporo...