Trochę nie na temat, ale muszę pochwalić TVP Sport który dał możliwość oglądania meczów bez komentatorów.
Nazywa się to "Transmisja z atmosferą stadionu". Miłośnicy piłki kopanej pewnie już to znają, ale dla mnie to nowe odkrycie.
Wreszcie znowu z przyjemnością mogę oglądać mecze, bez słuchania pierdolenia komentatorów których słowa są jak strumień świadomości który powinien pozostać offline, albo słowotok z uszkodzonego filtra rzeczywistości.
O kurde, ale dobrze że jednak zmieniłem Austrię z powrotem na 1 ;D Myślałem że zostawiłem remis.
o ja nie mogę, a teraz 6 dobrych typów pod rząd i teraz mam 10 dobrych na 10 złych. W końcu proporcja trafionych i błędnych się nieco poprawia xD.
no i portugalia zawaliła sprawę, teraz piękna seria 6 trafionych pod rząd trafił szlag :(.
Kusi remis Holendrów i Maroka. Obie muszą wygrać, ale Szkoci i Szwedzi nie koniecznie. Z drugiej strony Holendrzy potem grają z Tunezją, a Maroko z Haiti, więc w zasadzie nie mają aż takiego parcia.
Ciężko się ogląda mecz jak jakiś zespół gra ultradefensywnie i liczy tylko na 1 akcje w meczu. Najlepszy mecz jaki był dotychczas to Anglia-Chorwacja i coraz mniejszą mam ochotę oglądać wszystkie mecze. Już te z indykami zaczynam odpuszczać bo szkoda życia.
gdyby ktoś potrzebował stare rankingi, to proszę:
http://events.gry-online.pl/ruletka2024_top_gracze.asp
http://events.gry-online.pl/ruletka2022_top_gracze.asp
http://events.gry-online.pl/ruletka2020_top_gracze.asp
http://events.gry-online.pl/ruletka2018_top_gracze.asp
http://events.gry-online.pl/ruletka2016_top_gracze.asp
http://events.gry-online.pl/fifawc2014_top_gracze.asp
http://events.gry-online.pl/euro2012.asp
http://events.gry-online.pl/fifawc2010.asp
http://events.gry-online.pl/euro2008.asp
http://events.gry-online.pl/fifawc2006.asp
Osiemnaście do siedemnastu - idę po Was! :D
Te mistrzostwa są tak przewrotne, że moje typy są tak genialne że nie ma co. Cały czas oscyluje w granicach miejsc 1300-1350, chociaż trochę się poprawiło bo mam trafność na 40% zamiast na niecałe 20%.
Wiedza z przeszłości piłki na nic się nie zdaje już skoro tacy giganci jak Hiszpania, Portugalia, Brazylia dają dupy po całości...
Więc nie bądź zdziwiony że takie kraje jak Hiszpania, Portugalia czy Brazylia nadal mi się wydają potęgą piłkarską i ciekawi mnie czy do tej listy żenady dołączy Francja? Bo jako jedyna z tych gigantów na razie nie dają dupy.
oj, w końcu znowu fajną serię tym razem 4 trafionych pod rząd przerwie mi kanada, z tego co widziałem to wynik 3:0 dla kanady. No ładnie, obstawiłem remis i zero szansy na remis heh :D.
Ale 1100 dobrze brzmi xD
U mnie 3 pudła w ostatnich 15 meczach. 3-4 zielone, potem zawsze jedno czerwone i znowu seria zielonych.
PS. Mam lidera! Jednego z wielu, ale mam! Zobaczymy na jak długo.
Dzisiaj jest chyba ten dzień Mundialu, kiedy ma się cztery oczywiste typy i względnie mało wątpliwości, że każdy z nich wejdzie. Na wszystkie cztery spotkania mam takie typy, że nawet się nie zastanawiam nad jakimś fartownym remisem. Wiadomo, że zawsze się coś może sknocić, ale jakoś tak myślisz: nie, nie tym razem. Żadnych wątpliwości, żadnych wahań.
No i sru. Mecz wyrównany, ale jednak Meksyk..trzeba było jednak na nich. Dzisiaj to już w ogóle same wtopy pójdą. Dalem Na USA. Niby mogą grać na remis, po każdej drużynie to odpowiada.Ale remis powoduje że 3 meczu nie mogą odpuścić tak do końca. Szkocja dałem remis. Ryzyko. Oni potrafią zagrać lepiej niż z Haiti. A Marako będzie cisnąć, i będzie więcej miejsca. Więc remis może być.
Brazylia ...nie no, powinni ogarnąć ;D
Turcja...i co ja mam z nimi zrobić. Dam jedynkę. Ale tutaj może być remis.
I fajnie że straciłem remis w meczy Meksyku przez dziada bramkarza XD

Tak czy siak ciekawe Match Momentum (MaMo). Nie oglądałem meczu, ale wygląda, że to raczej Korea prowadziła mecz.
Zawodowym typerem nie jestem, ale coś tam w życiu pograłem.
Na foro pewnie zostanę, ale pytanie w jakim wymiarze czasowym. MŚ to jednak MŚ...
Byłem 100 któryś, po nocy wywaliło mnie na 495 miejsce
Który z meczy 1 kolejki Waszym zdaniem był najlepszy?
Dla mnie to był Anglia - Chorwacja.
Na pocieszenie - najlepsze na pewno przed nami 😉
Pomimo wpadki Turcji, która jest największym rozczarowaniem turnieju, jestem w 100. Mam 83 miejsce. Czas na 50!
Nie brakuje Wam trochę remisów z tyłka? Dawno nie było :D
hmmm, proporcja trafionych i nietrafionych nie zmieniła się, ale jednak zamiast 500 już mam 700 heh. Widocznie więcej ludzi więcej trafiło ;).
Te przerwy na reklamy, to jest takie dziadostwo, totalnie rozbija tempo meczu. Ktoś kogoś ciśnie, i już szansa na złapanie oddechu i taktykę.
Czy u was też brakuje wyniku meczu nr 35. Ekwador - Curacao?
Na tej liscie jest widoczny:
https://www.gry-online.pl/mecze/lista/
Ten remis przerwal mi moja swietna serie 12 poprawnych z rzedu, japonia bylaby 13, ale Kurakao nie siadlo.
Może dla pewności sprawdzali, czy faktycznie ktoś dostanie punkty za ten mecz 😂
A miało być inaczej... 😭
spoiler start
😁😁😁
spoiler stop
Nie podoba mi się ta nowa formuła mistrzostw z większą ilością państw. Za dużo słabej piłki z pieczeniem oczu. Mogą zmienić firmę awansu i np uwzględnić ranking światowy. Jak Kurakao, Katar czy Tunezja chce jechać to niech awansują w rankingu. Wolałbym już te 1 Włochy za te 10 słabszych państw.
Boli mnie, że wiele wspaniałych zespołów nie pojechało co byśmy naprawę cieszyli japę z każdego meczu.
Słabe zespoły zabierają miejsca tym lepszym. Przykład Nowej Zelandii i bicie ogórków w swoim regionie, a jak jadą na mistrzostwa to sami są ogórasami.
Szwecja pojechala z ostatniego miejsca w swojej grupie przez te bzdure w postaci ligi narodow, wymyślili potworka nikomu niepotrzebnego, ktory psuje klarownosc eliminacji.

Po fatalnym początku tendencja zwyżkowa i lecimy po sukces :d
dałem D z anglia - chorwacja, tylko przez to że niecierpie brytoli.
Czechy z rpa dramat, turcja z paragwajem dramat, portugalia z kongo dramat.
Widzę że w poprzednich zawsze byłem finalnie minimum w okolicach 50miejsca, póki co sporo brakuje :d
Ledwie wczoraj pytałem o remisy z tyłka, a tu proszę: najpierw Ekwador, a teraz Belgia :) Muszę poważnie przemyśleć swój typ na Nową Zelandię, bo śmierdzi dość obficie czymś innym niż wygraną Egiptu...
U mnie dwie wpadki z remisami, jeden pozytyw za Egipt i mimo to maly awans na 275 pozycje. Niewielu sie spodziewalo tych remisow :D
Ile jest wszystkich ludzi bioracych udzial z 15 tysiecy bedzie?
Udało się na chwilę obecną wyrównać wyniki, mam 50% czyli połowa trafionych i nietrafionych 🤪

Dziś sporo zmian w TOP 20 po 44 rozegranych meczach
🥇
🥈
🥉
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
gratulacje!
4 miejsce, nie sądziłęm że będę aż tak wysoko xD
Zabawa zacznie się dopiero po fazie grupowej
Sprawdziłem sobie z ciekawości ranking punktów użytkowników biorących udział w tym evencie... oczywiście pełno nowych kont, multikont, jak i jakieś stare konta bez zadnej aktywności na forum. Dziwna sprawa :)
Via Tenor
PS. Też jestem nowy, a w każdej chwili mogę się zrzec "ewentualnej" wygranej.
Mam nadzieję, że Wy za to bawicie się dobrze i zostaniecie z nami po ruletce. Typuję, że
odpowiedź jest prosta i taka sama ja co roku, na forum i w komentarzach pisze pewnie nie więcej niż 5% czytelników. Większość nawet konta nie ma. Nie ma nic dziwnego w tym że zakłdają konta z okazji ruletki.
nic skomplikowanego.
Ale wymyśliłeś teraz...
Po prostu ludzie, gdzie jest coś fajnego do zgarnięcia, "wygrania", nagle pojawiają się znikąd, nie mając przykładowo z tym miejscem nic wspólnego, styczności, i zaczynają się "bawić" w coś co jest stworzone dla "lokalnego społeczeństwa ". Ktoś wcześniej wyczuje że coś takiego będzie zrobione, zrobi sobie wcześniej kilka kont, i wiadomo co dalej. A później znika. Generalnie jest właśnie to bardzo nieładne i nie uczciwe wobec reszty osób które od lat są fer i mają jakiś wkład w ten serwis. Mam nadzieję że "noł nejmy" będą zweryfikowani na wypadek "uszustwa".
To tyle.
A sama koncepcja że ktoś założył tyle kont żeby mieć pewność wygranej jest absurdalna.
aby na ślepo wytypować wszystkie mecze musiał byś założyć więcej kont niż atomów na ziemi, policz to sobie.
Nie no, daleko mi do zabraniania komus zabawy, bo jest nowym kontem na portalu. Jak puszczam raz na 5 lat lotka, to nie zaznajamiam sie ze wszystkimi w kolekturze :D i tak przy tym mundialu jest duzo wieksza interakcja miedzy bioracymi udział w ruletce dzieki mozliwosci komentowania kazdego meczu.
Nie pamietasz już, jak dawniej były różnie konkursy, i koniec końców trzeba było weryfikować userów, bo był temat z multikontami?
Poza tym, niechodzi o samych ludzi których sie zna, widzi, a jest ich sporo, tylko o fakt "nowych", zerowych, tylko na czas konkursu, co nagle stwierdzili że założą konto. Oczywiscie można wszystko.
👎
Szkoda dyskutować z tobą. Bo odnosisz sie tylko do tego co ci/wam pasuje. Narka.
👍
I nie musisz zwracać się do mnie per "Wy"
A teraz policz sobie ile byś potrzebował mulitkont w wypadku ruletki aby odnieść jakikolwiek sukces.
Mam 41 lat a na forum GOLa udzielałem się ostatnio może z 20 lat temu. Nie pamiętam dokładnie.
Za to w ruletkę gram cyklicznie z wielką przyjemnością. 😉

TOP 20 po 48 meczach (z 104)
🥇
🥈
🥉
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
gratulacje ! 🔥🎉🎊
w ogole na tle innych ruletek, bardzo ubolewam że nie ma tutaj pkt za dokładne wyniki, bo jak ktoś ma fajną czujke na wynik to idzie sporo na tym zyskać, a tak to tylko jest 1X2 😞
Teraz może być cała masa kalkulowania drużyn ;D Chociaż nie ma łatwej drabinki. W 1/16 da się mieć kogoś słabszego, ale potem już ciężko z każdym.

Szatan Szatan
Szatan Szatan
oł jeeeee
oł jeeeee
:)
Ciekawe ilu jest nas wszystkich aktywnie bawiących się? Zacząłem strasznie kiepsko i byłem nawet na 1500 miejscu, niepotrzebne kombinowanie. Później trochę ugrałem, miałem jeszcze pijackie zwidy, ze Senegal coś ugra i znów spadek, póki co się kręcę koło #400.
A już zaczynałem robić postępy, 26 trafionych na 22 spudłowanych, postawiłem remisy na mecze katar i BiH oraz kanady i szwajcarii. No to za chwilę znowu wracam do stosunku 1:1 :D.
Udało się trafić Szwajcarów. W ogóle mecze z Bośnią dały mi najwięcej pkt , bo trafiłem 3 z nimi.
Ciekawi mnie jak ten mecz Czechów. Wstać o drugiej, i sprawdzić składy. Rezerwy Meksyku, to może Czesi wygrają. Chociaż bardziej na remis chyba. Pepiki siadają kondycyjnie w drugiej połowie. A Korea powinna wygrać. Chociaż też remis mnie nie zdziwi.
Ale chaos z rana :D ostatecznie 20 miejsce, a byłem już na 8. Co tu się wydarzyło?
Czolowka sie miesza, a ja stabilnie, taktycznie schowany 4pkt z tylu, 179 miejsce.

W TOP 20 sporo zmian (rozegrano 54 z 104):
🥇
🥈
🥉
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Gratulacje!

Niby łatwe mecze do odgadnięcia ale i tak seria cieszy :d
Korea spieprzyła. RPA po totalnym blamażu w pierwszym meczu przechodzi dalej, kto to widział...

A co to się stanęło że nie ma meczyków ? :s
Dwa mecze o 22, jutro dwa mecze o 21, pojutrze dwa mecze o 23 nie dla europejczyków to
Czyli kończy się już ta najfajniejsza część każdych mistrzostw
mam łeb do interesów, jak postawiłem na ekwador, tak tym razem w meczu ekwador niemcy postawiłem na niemcy, jako, że ekwador był błędnym typem i na złość też znowu nie trafione. Coś pecha mam do ekwadoru xD.
Jak patrzę na drużyny, które wyszły z trzecich miejsc, to nie mogę uwierzyć, że ktoś broni poziomu MŚ liczących 48 drużyn...
Dramatycznie słabi Szwedzi, bardzo przeciętny Ekwador i BiH na dokładkę. Za to Szkotów może niedługo z turnieju wyrzucić... Republika Zielonego Przylądka - jeśli tylko nie przegra swojego meczu i trzy godziny wcześniej nie wyrzuci ich Senegal :)
Kolejny poranek i kolejne roszady. Dużo się dzieje. U mnie znowu kontakt z czołówką. 12 miejsce... gdyby nie USA...
Seria 6 trafionych nice. I znowu 4 pkt tracę. Coraz bardziej żałuję obstawiania paru wyników od czapy;D
I weź tu obstawiaj jak Norwegia wyszła rezerwami, a Francja w mocnym składzie nabijać gole do statystyk.

TOP 20 (66 z 104):
🥇
🥈
🥉
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Gratulacje!

Wreszcie, po raz pierwszy od początku tej zabawy, osiągnąłem 50/50 trafionych 😁 Jeszcze gdzieś w środku się tli nadzieja na 3-cyfrowe miejsce 🥳
Top 10 się nie spodziewałem 😅😅😅
No jestem zawiedziony. Bo albo to wina mojej myszki, albo kompa. I nie wiem czemu, tylko tutaj. Myślałem że zmieniłem na remis Wyspy, a został win:/ Kliknąłem, miałem potwierdzenie, i nie załadowało...może za szybko wyłączyłem przeglądarkę. Czułem remis, chciałem zmienić i dupa;D No cóż. Dobrze że Hiszpanię zmieniłem na win, remis Egiptu spodziewany, chociaż Iran był blisko wygranej. Belgia pewniaczek.
Ostatnio dobrze mi idzie, same trafione i w końcu wbiłem się w pierwszego tysiaka po raz pierwszy 😁
Ale do pierwszej setki daleko, bo dopiero 820 miejsce.

Forma przed fazą pucharową złapana. Awans na 52 miejsce, a nie tak dawno było 785. 😂
Top 5 to mój rekord życia tutaj xD
No i Austria remis. No kto by się spodziewał XD 5 pkt straty do top 10. Myślałem ze będzie gorzej. Ale gdyby nie mój durny łeb, to byłoby te 2 pkt. Wystarczyło zostawić to Kongo i remis Kolumbii, i dać na Francje. Przecież widziałem skład. Trudno.

TOP 20 po fazie grupowej:
🥇
🥈
🥉
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Gratulacje! Teraz czas na fazę pucharową 🏆

Pierwsza faza zakończona i jest moc. Szkoda tylko tych 19 punktów na remisach. No ale 4 punkty do lidera i 8 punktów nad pozycją numer 1000 💪
Teraz dopiero się zacznie kręcić ta ruletka, bo obstawiłem kilka mniej popularnych drużyn 😁
Doktor Konga znowu sprzedał rywalom gonga. Niestety cała reszta zawodzi, strasznie nieprzewidywalny ten mundial, jeśli chodzi o obstawianie...
Zaczynamy prawdziwe MS. Chociaż na 1/16 to miejscami jak dodatkowy mecz grupowy. Ale parę hitów już teraz jest. Holandia-Maroko, Brazylia-Japonia. Portugalia- Chorwacja. Dwa ciekawe mecze WKS -Norwegia i Meksyk -Ekwador. Więc źle nie jest. Ja co roku pobawię się u buka gdzie będzie dogrywka. Widzę minimum 3 takie mecze. Ostatnio tylko głupia Kolumbia i Portugalia mi kupon uwaliły, bo nie potrafili nawet po jednym sobie strzelić:/